"Van Nistelrooy niet automatisch naar EK"

Peterselieman

Ruud van Nistelrooy is dan wel weer opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar dat betekent niet dat de spits van Hamburger SV ook het EK speelt. Dat zei Bert van Marwijk woensdag. "Ik gebruik hem voor de kwalificatie en we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Dat heb ik twee jaar geleden ook met André Ooijer afgesproken", verklaarde de bondscoach.

Van Marwijk vertelde dat hij dinsdag een lang gesprek had gehad met de 34-jarige Van Nistelrooy. "Ruud begreep ook waarom ik hem niet mee heb genomen naar het WK. Hij is het er nu mee eens."

Ook de blessuresoap rond Arjen Robben kwam ter sprake. "Het is mij een groot raadsel", reageert de keuzeheer van Oranje nog maar eens op de blessure die Robben volgens Bayern München aan het WK overhield. "Ik kan mij niet voorstellen dat er tijdens het WK iets met hem is gebeurd. Het is heel vervelend, vooral voor Arjen."

Met de transfers van Klaas-Jan Huntelaar naar Schalke en Rafael van der Vaart naar Tottenham Hotspur is de bondscoach in zijn nopjes. "Het is fantastisch voor die jongens en voor ons. Ik heb Klaas-Jan nog gesproken en hem gezegd dat ik het een goede, verstandige keuze vind."