Tim Schafer haat artistiek imago

Redactie

De 43-jarige ontwikkelaar Tim Schafer heeft een hekel aan zijn artistieke imago. De veelgeprezen man achter Psychonauts en Brütal Legend staat tot zijn grote ontevredenheid al jaren bekend om kunstzinnige games die een klein publiek aanspreken.

"Het is een afschuwelijk imago om te hebben", vertelt Schafer in gesprek met de website GamesTM. "Mensen willen me graag in dat hokje stoppen, maar het klopt voor geen meter." Psychonauts en Brütal Legend waren volgens hem bedoeld als zeer commerciële games.

Het platformavontuur Psychonauts werd door critici bejubeld, maar verkocht zeer slecht. De actiegame Brütal Legend deed, ondanks een samenwerking met acteur Jack Black, de kassa's ook niet bepaald rinkelen. Schafer hoop dat zijn imago verandert wanneer hij wel een grote hit scoort. "Dan roept iedereen dat ik mijn ziel aan de commercie heb verkocht. Ze snappen alleen niet dat dit altijd al de bedoeling is geweest."

De getergde game-ontwerper werkt momenteel aan twee downloadbare games. De eerste moet dit najaar op de Xbox 360 en Playstation 3 uitkomen.

Tim Schafer haat artistiek imago
Tim Schafer haat artistiek imago (Foto: Novum)