Coulthard: "Vettel mist nog wat ervaring"

Jeffrey

De kritiek op de coureur van Red Bull Sebastian Vettel neemt toe. Op de belangrijke momenten zou de Duitser het af laten weten. In Turkije kwam hij bijvoorbeeld in botsing met teamgenoot Mark Webber, in Hongarije ging hij grof in de fout achter de safety car en in België afgelopen weekend kuste hij de auto van Mclaren-coureur Jenson Button. David Coulthard is van mening dat Vettel gewoon wat ervaring mist.

"Sebastian is een ongelooflijk snelle en getalenteerde rijder. Hij is nog maar 23 jaar, maar heeft al bewezen dat hij races kan winnen. Er zijn volgens mij maar weinig mensen die niet denken dat hij ooit een keer wereldkampioen wordt. Misschien wordt hij dat zelfs dit jaar nog", aldus Coulthard in zijn column voor The Telegraph. "Het enige wat Vettel minder heeft dan de andere titelkandidaten, is ervaring. Sebastian heeft nog maar iets van vijftig races gereden, terwijl regerend wereldkampioen Jenson Button al aan zo'n 180 races heeft meegedaan. Fernando Alonso heeft twee wereldtitels op zijn naam staan en heeft al meer dan 150 Grands Prix gereden. Mark Webber heeft wel tien jaar meer race-ervaring dan zijn jongere teamgenoot."

"De enige titelkandidaat die ongeveer evenveel ervaring heeft als Sebastian, is Lewis Hamilton, maar hij wordt sinds zijn twaalfde al door McLaren ondersteund en kwam na zijn GP2-loopbaan meteen bij een topteam terecht, terwijl Sebastian nog maar aan zijn tweede seizoen bij Red Bull bezig is, na eerst voor BMW en Toro Rosso te hebben gereden", ging de Schot verder. "Mensen zeggen nu dat Sebastian niet met de druk om kan gaan en daarom fouten begint te maken. Maar volgens mij is Sebastian gewoon nog aan het leren. Als hij terugkijkt op Spa, zal hij ook wel inzien dat het niet nodig was om Jenson op dat moment in te halen. Hij had immers een snellere auto. Maar goed, we hoeven maar naar de botsing tussen Fernando Alonso en Rubens Barrichello te kijken, om te zien dat het de besten kan overkomen."