Bouillier: "Petrov nog niet constant genoeg"

Marjo (Muck)

Als Vitaly Petrov zijn stoeltje bij Renault wil behouden, zal hij consistenter moeten gaan rijden tijdens de laatste races van het seizoen.

In Hongarije maakte de Rus indruk door de vijfde plaats te behalen. In België herhaalde hij dit helaas niet. Aan het begin van de kwalificatie reed hij namelijk over de gladde kerbstones en spinde van de baan, waardoor hij vanaf de laatste plaats moest starten.

Teambaas Eric Boullier zei in Autosport: "Het is soms moeilijk om dat soort fouten te vergeven, maar dit is de Formule 1 en het is niet gemakkelijk. Misschien heeft het hem juist goed gedaan, want het maakt hem bewust dat hij geconcentreerd moet blijven en dat het niet vanzelf gaat."

Op zondag wist Petrov zich met een aantal sterke inhaalacties te revancheren, wat hem de negende positie opleverde. "Een knappe prestatie", vindt Boullier. "Hij vermeed alle valkuilen van het rijden in de regen."

Om volgend jaar nog voor Renault te mogen rijden, moet Petrov wel zijn best blijven doen: "Hij scoorde weliswaar nog een paar punten, maar wij zoeken een consistente tweede rijder", aldus Boullier.