Sunderland heeft Gyan binnen

Sunderland heeft de komst van de Ghanese international Asamoah Gyan bekend gemaakt. Naar verluidt is een bedrag van 15,8 miljoen euro met de transfer gemoeid.

Gyan is afkomstig van de Franse club Stades Rennes en kwam gisteren bij Sunderland aan. Hij moest persoonlijk nog overeenkomen met de club. Ook moest hij nog een medische keuring ondergaan. Op de clubsite van de Engelse formatie staat vermeld dat Asamoah inmiddels aan de club toebehoort.

Op het WK in Zuid-Afrika was hij één van de beste spelers van Ghana, dat van alle Afrikaanse landen het verste wist te komen. Zij bereikten namelijk de kwartfinales. Op spectaculaire wijze liepen The Black Stars een plaats in de halve finales mis. Een handsbal van Luis Suárez op de doellijn was fataal voor de Ghanezen en goud waard voor de Uruguayanen.

De voormalige spits van Stade Rennes miste de strafschop die wegens de handsbal van Suárez werd toegekend en was na afloop van het duel ontroostbaar, omdat hij deze miste. Ghana verloor na de strafschoppenserie alsnog.