Huntelaar rekent op basisplaats bij Schalke

Klaas-Jan Huntelaar verwacht bij zijn nieuwe club Schalke 04 een basisplaats te krijgen. "Dat is wel de bedoeling, ja", zegt de 27-jarige aanvaller, die bij AC Milan op een zijspoor was geraakt. "Het gesprek dat ik had met trainer Felix Magath was cruciaal. Ik wil nu spelen, dat is het enige dat telt."

Huntelaar voelde vanaf het begin dat Magath vertrouwen in hem heeft. "Ik wil als diepe spits worden gebruikt en gelukkig heeft de trainer daar hetzelfde idee over", zegt de speler, die in Gelschenkirchen de plaats van de naar Dinamo Moskou vertrokken goalgetter Kevin Kuranyi moet opvullen. "Bovendien speelt Schalke in de Champions League en is de Bundesliga een sterke competitie."

Na zijn vertrek bij Ajax zat Huntelaar bij Real Madrid en vervolgens bij AC Milan vooral op de bank. Het kostte hem onder meer zijn basisplaats in het Nederlands elftal. "Het is inderdaad apart hoe het allemaal is gelopen", geeft de aanvaller toe. "Maar ik kijk niet zoveel terug en richt me nu op de toekomst."

Bij Milan zag hij door de komst van Zlatan Ibrahimovic en later ook Robinho weinig toekomst meer. "Als je met vier man moet gaan concurreren voor één positie, wordt het wel erg lastig. Ik wil weer gaan spelen en daar heb ik nu voor gekozen."

Volgende week hoopt Huntelaar in de uitwedstrijd tegen Hoffenheim voor zijn nieuwe ploeg te debuteren. Pas de week daarna tegen Dortmund speelt hij voor het eerst in de Veltins Arena. "Ik ben nog nooit in dat stadion geweest", geeft hij toe. "Omdat ik nu bij het Nederlands elftal zit, had ik geen tijd om op en neer te vliegen. Het is uiteindelijk allemaal erg snel gegaan."