Beperking in wintertesten blijft gehandhaafd

De Formule 1-teams zijn overeengekomen dat de beperking van het testen van vijftien dagen voor het Formule 1-seizoen 2011 overeind blijft staan. Deze zullen in vier testweken worden afgewerkt. Daarnaast wordt er nog gepoogd een afsluitende test in Bahrein te organiseren.

De leden van de Formula One Teams' Association hebben aan het besluit uitgebreide discussies vooraf laten gaan. De gevestigde teams waren voor een uitbreiding van het testen, terwijl de nieuwe teams vanwege de kosten het testen niet te duur willen laten zijn.

Daarom is eerder al besloten om na de Grand Prix van Abu Dhabi twee testsessies te houden. De eerste dagen zullen jonge coureurs in actie komen, terwijl de dagen er op de renstallen kunnen testen met de nieuwe banden van Pirelli.

FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh wil graag de afsluitende test een week voor de Grand Prix van Bahrein gaan organiseren. Door in het Emiraat te rijden hoeven de teams minder kosten te maken, waardoor het voor de kleinere teams aantrekkelijker wordt om mee te gaan testen. Hierover is echter nog geen akkoord bereikt.