Rosenberg tijdelijk naar Racing Santander

Sjors (Sj0rSz)

Werder Bremen laat Markus Rosenberg voor enige tijd bij een andere club spelen. De voormalige Ajacied vertrekt naar het Spaanse Racing Santander en zal daar proberen te groeien als speler.

Werder Bremen houdt nog steeds vertrouwen in de Zweedse aanvaller en bood hem ook een nieuw contract ook. De Scandinaviër verlengde zijn contract tot medio 2012, zo staat vermeld op de clubsite van Duitsers. Hij zal echter wel voor enige tijd bij een andere club gaan spelen.

"Het is voor alle betrokkenen een juiste oplossing. Markus kan op speeltijd rekenen die we hem niet kunnen garanderen. Ook al is zijn vorm groeiende en scoorde hij een belangrijke treffer in de voorronde van de Champions League", aldus algemeen directeur Klaus Allofs.

In de blessuretijd scoorde Rosenberg voor Werder Bremen de beslissende 3-1 tegen Sampdoria, wat een plaats op het miljoenenbal opleverde. Desondanks ziet ook hij in dat een tijdelijk vertrek naar Santander de beste optie is. "Met deze opzet heb ik een duidelijk beeld voor ogen. Ik ben er zeker van dat ik sterker terugkeer bij Werder."