FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 15 februari 2009

Rattenvanger zoekt vermiste zeehonden

Zeehondencrèche Pieterburen heeft een rattenvanger om hulp gevraagd bij de zoektocht naar de verdwenen zeehonden Emma en Seppe. Ook worden er twee speurhonden ingezet om de dieren terug te vinden.

Medewerkers van de crèche zijn nog steeds op zoek naar de zeehonden. Brugwachters helpen mee door de camerabeelden van de bruggen in de gaten te houden. Om de pakkans te vergroten, heeft de zeehondencrèche een rattenvanger ingeschakeld. Aangezien de rattenvanger de omgeving goed kent, kan hij veel hulp bieden bij de zoektocht.

Zeehondenopvangster Lenie 't Hart geeft aan zich geen zorgen te maken over de verdwenen zeehonden. De dieren vinden volgens haar vanzelf de zee als ze doorzwemmen. Natuurlijk brengt de zeehondencrèche de dieren liever zelf terug.

De dieren wisten zaterdagochtend te ontsnappen. Een nog onbekend persoon heeft een hek van het verblijf geopend. De zeehonden gingen er samen met een andere zeehond vandoor, namelijk Ulbe. Ulbe is inmiddels weer teruggevonden.

Aanhangers Pim Fortuyn tegen boedelverkoop

De stichting Beeld van Pim gaat donderdag demonstreren bij het voormalige woonhuis van Pim Fortuyn aan het G.W. Burgerplein in Rotterdam. Volgens bestuurslid Rinus van de Heerik zijn de aanhangers van de vermoorde politicus onthutst door de aangekondigde veiling van de persoonlijke bezittingen van Fortuyn. Donderdag zou hij 61 jaar zijn geworden.

"We hopen genoeg mensen op de been te krijgen om te laten horen dat dit niet de afspraak is geweest", aldus Van de Heerik. Zaterdag werd bekend dat de twee huidige eigenaren van het monumentale pand de inboedel onder de hamer gaan brengen op 27 juni.

De villa is sinds december 2007 in handen van Hans den Hartog en zijn zakenpartner Marinus van Pommeren. Zij kochten het pand van de Haagse vastgoedmagnaat Chris Thunessen onder de voorwaarde dat er niets zou worden veranderd aan het woonhuis en de inventaris. Van de Heerik: "En nu liegen en bedriegen die twee alles bij elkaar. Ze houden zich niet aan hun woord", briest de Rotterdammer.

Den Hartog en Van Pommeren vestigden een assurantie- en adviesbureau in het monumentale pand. Klanten die een verzekering afsloten, kregen een genummerd certificaat op naam, een bewijs dat ze op die manier bijdroegen aan het behoud van het huis. Het aantal klanten bleef achter bij de verwachtingen. Om het hoofd financieel boven water te houden zijn Den Hartog en Van Pommeren genoodzaakt de boedel te veilen.

Het bestuur van de stichting Beeld van Pim heeft maandag een gesprek met de twee zakenmannen om opheldering te krijgen over de plannen. "Het is toch te triest voor woorden dat we het uit de media moesten halen", aldus Van de Heerik.

Gedenkplaat Pim Fortuyn op het Mediapark  (foto: ANP)

Turkije arresteert tientallen Koerdische demonstranten

De politie in Turkije is vandaag slaags geraakt met duizenden Koerdische demonstranten die vrijlating van hun leider Abdullah Öcalan (59) eisten. Agenten arresteerden circa negentig man in het zuidoosten van Turkije. Het is zondag tien jaar geleden dat Turkse speciale eenheden Öcalan in Kenia oppakten.

Betogers gingen de straat op in verscheidene steden in het overwegend Koerdische zuidoosten. Zeker acht betogers en zeventien agenten raakten gewond. De regering sprak van illegale protesten omdat ze geen toestemming had verleend.

Betogers in Diyarbakir, de grootste stad in de regio, gooiden stenen naar politievoertuigen. De politie zette op haar beurt traangas en waterkanonnen in om de menigte van 2.500 personen uiteen te jagen.

Uitslagen Italië speelronde 24

Vandaag werd in Italië de 24e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor komende week.

Juventus - Sampdoria

Er was geen twijfel over dat Juventus de betere ploeg was, maar de Bianconeri kregen het niet voor elkaar dat in cijfers uit te drukken. De thuisploeg mocht zichzelf uiteindelijk gelukkig prijzen met de gelijkmaker van Amauri in de 62ste minuut. De Braziliaanse Italiaan scoorde met een vallende kopbal na een voorzet van Sebastian Giovinco. Daarmee poetste hij de vroege openingsgoal van Giampaolo Pazzini weg. Juventus stichtte meer gevaar dan die ene treffer van Amauri, maar trof vooral het aluminium: Pavel Nedved deed dat al schietend en koppend, Alessandro Del Piero zag de bal na een vrije trap op de late belanden. Namens Samp trof ook Antonio Cassano de lat met een van richting veranderd schot.

Atalanta - AS Roma

AS Roma heeft niet kunnen profiteren van het puntverlies van Juventus en AC Milan: het verloor van Atalanta Bergamo. In het eerste kwartier na rust besliste Atalanta op duidelijke wijze de wedstrijd. Daniele Capelli opende in de 52ste minuut de score, Cristiano Doni tikte vier minuten later bij de tweede paal een voorzet van Simone Padoin tegen de touwen en in de 59ste minuut rondde Doni een counter af: 3-0. Roma had weinig in te brengen tegen Atalanta.

Genoa - Fiorentina

Genoa CFC profiteerde op eigen veld bijna van de misstap van AS Roma. De club uit de havenstad speelde, ondanks een rode kaart van Giuseppe Biava (na 31 minuten), in een prachtige wedstrijd met 3-3 gelijk tegen Fiorentina. Thiago Motta werkte zich na twaalf minuten op het scorebord en nog voor de rust zorgde Raffaele Palladino voor de verdubbeling van de score. Diego Milito maakte na 56 minuten de marge nog groter door een penalty te benutten. Door een uitstekende hattrick van Adrian Mutu kwam de club uit Florence nog langszij. De Roemeense ster mocht na precies een uur een penalty te verzilveren en scoorde tien minuten voor tijd de 3-2. Pal voordat het eindsignaal klonk, bracht hij Fiorentina op gelijke hoogte: 3-3.


Voor een verslag van Internazionale - AC Milan klik je hier


Uitslagen

ThuisUitUitslag
Atalanta Bergamo AS Roma 3-0
Genoa Fiorentina 3-3
Cagliari Lecce 2-0
Chievo Catania 1-1
Juventus Sampdoria 1-1
Reggina Palermo 0-0
Siena Udinese 1-1
Internazionale AC Milan 2-1
Napoli Bologna 1-1
Lazio Roma Torino 1-1

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Internazionale 24 17 5 2 56 42-17
2 Juventus 24 14 5 5 47 39-21
3 AC Milan 24 13 6 5 45 41-25
4 Fiorentina 24 13 3 8 42 35-23
5 Genoa 24 11 8 5 41 35-25
6 AS Roma 24 12 4 8 40 36-31
7 Cagliari 24 11 4 9 37 32-26
8 Atalanta Bergamo 24 11 3 10 36 31-25
9 Palermo 24 11 3 10 36 32-29
10 Napoli 24 10 5 9 35 32-28
11 Lazio Roma 24 9 5 10 32 33-37
12 Udinese 24 8 7 9 31 34-36
13 Siena 24 7 6 11 27 19-25
14 Catania 24 7 6 11 27 22-30
15 Sampdoria 24 6 8 10 26 23-29
16 Bologna 24 5 8 11 23 26-38
17 Lecce 24 4 10 10 22 22-37
18 Torino 24 4 8 12 20 24-39
19 Chievo 24 4 8 12 20 17-33
20 Reggina 24 3 8 13 17 20-41

Topscorers

SpelerClubGoals
Di Vaio Bologna 16
Diego Milito Genoa 15
Gilardino Fiorentina 14
Ibrahimovic Internazionale 14
Di Natale Udinese 12
Amauri Juventus 12
Mutu Fiorentina 11
Kaká AC Milan 11
Pato AC Milan 11

Programma komende week

DatumThuisUit
za 21/2 Palermo Juventus
za 21/2 Bologna Internazionale
za 21/2 AS Roma Siena
zo 22/2 Fiorentina Chievo
zo 22/2 Sampdoria Atalanta Bergamo
zo 22/2 AC Milan Cagliari
zo 22/2 Catania Reggina
zo 22/2 Napoli Genoa
zo 22/2 Lecce Lazio Roma
zo 22/2 Torino Udinese

Uitslag Internazionale - AC Milan

Internazionale lijkt ook dit seizoen kampioen te gaan worden van de Serie A. De regerend kampioen won zondagavond van stadsrivaal AC Milan. Een overduidelijke handsgoal van Adriano hielp de thuisploeg in het zadel, waarna Stankovic 2-0 maakte. Pato zorgde nog wel voor spanning, maar de laatste derby van Paolo Maldini ging voor zijn team verloren.

AC Milan moést winnen om de kansen op de Scudetto levend te houden. De ploeg van Carlo Ancelotti, met Clarence Seedorf in de basis, zou dan de achterstand van acht punten verkleinen tot vijf punten. Paolo Maldini speelde zijn laatste derby van Milaan. De Rosseneri startten uitstekend aan het duel en combineerden bij vlagen vlot door de Inter-verdediging heen, waar oud-Ajacied Christian Chivu de wacht hield. Pato kreeg twee prima kansen, maar de Braziliaan, bijgenaamd de Eend, faalde.

Hoewel Dejan Stankovic na 18 minuten een niet te missen kans verprutste, was Inter daarna wel scherp. Maicon daverde op rechts over de flank, gaf voor en spits Adriano, weggelopen bij Maldini, kopte via zijn eigen hand raak: 1-0. Alleen keeper Christian Abbiati protesteerde wonderwel. De treffer kwam de uitploeg rouw op het dak vallen en dat had effect op het spel van de ploeg van Seedorf, want de combinaties liepen niet meer zo vlot als in de eerste fase. Twee minuten voor rust werd de marge zelfs uitgebreid naar twee. Zlatan Ibrahimovic kopte door op Stankovic, die zijn eerder gemiste kans goed maakte door snoeihard langs de verbouwereerde Abbiati te schieten: 2-0.

In de eerste fase na rust was het enkel Inter dat de klok sloeg. Adriano, Zlatan en Maicon faalden echter het duel op slot te gooien. Zo kon het dat AC Milan het duel na 71 minuten weer spannend maakte. Ronaldinho bediende Jankulovski met een majestueuze steekpass, de Tsjech legde terug op Pato: 2-1. Zestig seconden later kreeg 'Pipo' Inzaghi een kans op 2-2, maar Cesar redde dapper. Inzaghi leek tien minuten voor tijd wél de belangrijke 2-2 te maken, maar de sluipschutter stond ruim een meter buitenspel. De aanvaller ontbrandde echter in de voor hem zo typerende woede toen hij tijdens het juichen de vlag in de lucht zag wapperen. Twee minuten later wilde Inzaghi, die goed inviel, een strafschop toen Chivu hem neertrok. Arbiter Rosetti zag het niet.

Na een eenzijdige slotfase, waarin Mourinho zijn ploeg tegen de eigen zestien liet aanleunen en Inzaghi nog een honderd procent kans om zeep hielp, kon Inter echter juichen. De ploeg heeft negen punten voor op Juventus en elf op AC Milan, waardoor voorzichtig de champagne koud gezet kan gaan worden.


Karakteristieken

Internazionale - AC Milan 2-1
29’ Adriano 1-0
43’ Stankovic 2-0
71’ Pato 2-1

Toeschouwers: 80.000
Scheidsrechter: Roberto Rosetti
Stadion: Stadio Giuseppe Meazza, Milaan
Gele kaart: Samuel, Cambiasso, Burdisso, Vieira, César (Internazionale), Ambrosini (AC Milan)

Opstellingen

Internazionale: César, Maicon, Samuel, Chivu, Santon, Zanetti, Cambiasso, Stankovic (84/Burdisso), Muntari (88/Maxwell), Ibrahimovic, Adriano (80/Vieira)

AC Milan: Abbiati, Zambrotta, Maldini, Kaladze (77/Senderos), Jankulovski, Beckham (57/Inzaghi), Seedorf, Pirlo, Ronaldinho, Ambrosini, Pato

13-jarige vader misschien niet de vader

Het 13-jarige Britse jochie Alfie Patten, is waarschijnlijk niet de vader van baby Maisie. Dit claimt de 16-jarige Richard Goodsell. Hij is echter niet de enige. Nog een potentiële vader is opgestaan, de 14-jarige Tyler Baker claimt ook de vader te zijn.  

De twee tieners zeggen beiden het bed gedeeld te hebben met Chantelle Steadman rond de tijd dat ze zwanger raakte en staan er op dat er een DNA-test wordt gedaan. “ik heb 9 zo'n maanden geleden het bed gedeeld met Chantalle en ben nu bang dat ik de vader ben”, aldus Tyler Baker tegen een journalist van News of the World. 

Richard Goodsell neemt het allemaal erg hoog op en hoopt dat er snel duidelijkheid komt middels een DNA-test. "Ik weet dat ik de vader kan zijn. Iedereen zegt dat de baby mijn ogen heeft, zelfs mijn moeder vindt dat."

De familie van Chantalle blijft volhouden dat zij haar maagdelijkheid verloor aan Alfie en dat ze niet met andere tieners naar bed ging. Foto van de moeder en alle potentiële vaders. 

Met dank aan Dingess en yGiDoRp voor de submit.

Buren redden gezin uit brandend huis

Beter een goede buur dan een verre vriend blijkt maar weer, want dankzij de buren kan een gezin uit de Rotterdamse wijk Katendrecht de brand in hun huis navertellen. De ouders en drie kinderen werden gisterenavond door hun buren uit hun brandende hoekhuis op de Rechthuislaan gehaald. De brand was ontstaan toen de vader aan zijn brommer zat te klussen.

De vlammen, die zich via tussenvloeren door het pand heen verspreidden, maakten het voor de brandweer lastig om het vuur onder controle te krijgen. Het gezin is ongedeerd maar naar hun huis kunnen ze fluiten, het pand is onbewoonbaar verklaard. Het gezin is elders ondergebracht.

Schaatsploeg WK afstanden bekend

DSB is de hofleverancier van de Nederlandse ploeg tijdens de WK afstanden. Die worden van 12 tot 15 maart gehouden in Vancouver.

De DSB ploeg levert acht rijders. Zeven daarvan trainen onder Jac Orie, alleen Elma de Vries komt uit voor de marathonploeg van DSB. TVM levert zes schaatsers.

De selectie:

Simon Kuipers (500 en 1000), Jan Smeekens (500), Stefan Groothuis (500, 1000 en 1500), Jan Bos (1000), Mark Tuitert (1500), Sven Kramer (1500, 5000 en 10.000), Bob de Jong (5000 en 10.000), Carl Verheijen (5000 en 10.000).

Marianne Timmer (500), Margot Boer (500 en 1000), Annette Gerritsen (500), Laurine van Riessen (1000 en 1500), Natasja Bruintjes (1000), Ireen Wüst (1500), Marrit Leenstra (1500), Renate Groenewold (3000 en 5000), Jorien Voorhuis (3000 en 5000), Diane Valkenburg (3000), Elma de Vries (5000).

Kapitaalinjectie voor Duitse bank Aareal

De Duitse vastgoedbank Aareal krijgt een injectie van 525 miljoen euro van de Duitse overheid. Daarnaast garandeert de Staat vier miljard euro aan kredieten van de bank. Dat maakte Aareal bekend.

Bestuursvoorzitter Wolf Schumacher benadrukte dat Aareal de kredieten niet uit nood heeft opgenomen. "De bank is kerngezond en niets wijst erop dat dat in de komende tijd zal veranderen", aldus Schumacher. "We hebben alleen twee verzekeringen ingekocht." De solvabiliteit van de bank, de verhouding tussen het eigen en het vreemd vermogen, neemt door de steun toe van acht tot meer dan tien procent. Anders dan bij de steun aan branchegenoot Commerzbank neemt de Duitse overheid geen direct belang in Aareal. De hypotheekbank moet elk jaar negen procent rente betalen over het ontvangen bedrag.

Tienduizenden Hollandse knuffels voor aidsbaby's

Dorien Striekwold nam zich twee maanden geleden voor "iets concreets" te gaan doen om de honderdduizenden aidsbaby's in Zuid-Afrika te helpen. Maar het initiatief om knuffels in te zamelen voor de zieke kinderen liep enigszins uit de hand.

De 39-jarige huisvrouw uit Geldrop heeft op dit moment honderden dozen met tienduizenden knuffels in een loods staan. Tientallen vrijwilligers, verspreid over achttien inzamelpunten in het land, helpen haar de pluchen beesten samen te brengen en op te slaan in dozen.

"Heel veel mensen zien de beelden of horen de verhalen en zeggen iets te willen doen", vertelt Striekwold. "Maar weinig mensen voegen de daad echt bij het woord."

De Geldropse echter wel, zodat ze nu al bijna twee maanden een dagtaak heeft aan het beantwoorden van alle reacties, het regelen van opslag voor de knuffels en het organiseren van het vervoer naar de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal. Elke dag ontvangt ze tientallen mails met mensen die teddyberen, dozen, opslagruimte en praktische of financiële hulp aanbieden.

Ook op de website knuffelactie.nl is het al weken een drukte van belang, mede dankzij de aandacht die 3fm-deejay Giel Beelen. "Het is nu vooral de grote vraag hoe we de bijna 100 kuub aan knuffeldieren in Zuid-Afrika krijgen", bekent Striekwold. Zij onderhoudt intensief contact met de organisatie Aids Babies, die haar daarbij wil helpen.

De Geldropse weldoenster zoekt echter nog transportbedrijven die haar belangeloos van dienst willen en kunnen zijn. "Of mensen die een klein bedrag kunnen missen om ons te steunen", legt ze uit. Het hele vakantiepotje van het gezin Striekwold is al in het project gaan zitten en de huisvrouw heeft zelfs haar trouwjurk op marktplaats te koop gezet om geld in te zamelen voor het transport van de Teddy's en Nijntjes.

Het is de bedoeling dat de wagonlading knuffels in de loop van maart naar KwaZulu-Natal wordt vervoerd. De onveilige provincie in het noordoosten van het land wordt beschouwd als het epicentrum van de aidsepidemie. De meeste weeskinderen worden niet ouder dan acht. Het gebied ontvangt amper overheidssteun en er zitten nauwelijks hulporganisaties.

Witte Huis: auto-industrie moet offers brengen

De Amerikaanse auto-industrie kan alleen gered worden als alle betrokken partijen concessies doen. Dat stelde David Axelrod, een van de belangrijkste adviseurs van de Amerikaanse president Barack Obama.

"We hebben een groot belang bij het voortbestaan van de auto-industrie. Daarvoor zijn echter aanpassingen nodig van alle betrokkenen. Niet alleen van de arbeiders, maar ook van aandeelhouders, crediteuren en, natuurlijk, de managers die de bedrijven leiden", aldus Axelrod tegen de Amerikaanse televisiezender Fox News.

Hij reageerde op het mislukken van het overleg tussen autofabrikant General Motors en de vakbonden over de kosten van de gezondheidszorg voor gepensioneerde werknemers. Ook branchegenoot Chrysler slaagde er niet in een akkoord te bereiken met de bonden.

GM en Chrysler moeten dinsdag een herstructureringsplan presenteren, waarin ze aangeven hoe ze weer winstgevend denken te worden. De noodlijdende autogiganten werden aan het begin van het jaar overeind gehouden met een miljardenkrediet van de Amerikaanse overheid.

Kramer zegeviert opnieuw op 10 kilometer

Bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen heeft Sven Kramer de 10.000 meter bij de mannen op zijn naam geschreven. Voor Kramer was het zijn derde WB-zege dit seizoen op de lange afstanden.

Kramer reed in de slotrit tegen zijn Noorse rivaal Havard Bøkko een solide race met ronden van net boven of net onder de 31 seconden. De Fries won in 13.03,52 en Bøkko, die ook een stabiele race reed, eindigde met een tijd van 13.07,93 als tweede.

In een onderling duel versloeg Bob de Jong  Carl Verheijen en werd in 13.09,16 derde. Verheijen, die als vijfde eindigde, mag samen met Kramer en De Jong tijdens het WK afstanden in Vanvouver op de 10 kilometer starten.

Meer sportnieuws op FOK!sport

Meerderheid staat open voor AOW-verandering

Een meerderheid van de bevolking (56 procent) staat open voor verandering binnen de AOW om de kosten in de hand te houden. Daarbij is het verhogen van de AOW-leeftijd favoriet bij de helft van hen. Bijna een kwart (23 procent) ziet meer in verhoging van de premie. Dat blijkt uit een enquête door TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws waarvan de uitkomsten vandaag bekend werden.

Van de 1325 volwassen personen die meededen aan de peiling, vond 44 procent dat niet aan de oudedagsvoorziening getornd mag worden. Onder gepensioneerden dacht 49 procent er zo over.

Verlaging van de uitkering kan er bij de meesten van de ondervraagden niet in: slechts vier procent kiest hiervoor.

Presentatoren van Top Gear bijna verongelukt

De presentatoren van Top Gear zijn bijna verongelukt in Nieuw-Zeeland. En dan niet in een auto, maar in een helikopter.

Jeremy Clarkson en Richard Hammond wilden de streek waarin ze gingen filmen vanuit de lucht bekijken. Maar een zeemeeuw gooide bijna roet in het eten.

Op het moment dat de helikopter opsteeg vloog de meeuw in de schroeven. De piloot wist net op tijd een noodlanding te maken. Het toestel bleef even kort aan de grond, maar kon daarna toch de lucht in. Volgens de piloot kon het incident de pret van de presentatoren niet drukken.

Politie houdt 132 mensen aan op housefeest

Op het housefeest Hard Bass in het Arnhemse Gelredome heeft de politie afgelopen nacht 132 mensen aangehouden. De meeste gasten werden betrapt op drugsbezit, zo meldde de politie.

Tegen 36 verdachten is proces-verbaal opgemaakt, nog eens 23 mensen kregen een dagvaarding en dertien personen betaalden direct een boete. In totaal inde de politie 2280 euro aan boetes.

Volgens de politie lag het aantal aanhoudingen lager dan bij eerdere feesten, maar droegen de meeste verdachten meer xtc-pillen bij zich dan gebruikelijk, veelal zo'n tientallen pillen per persoon.

Taliban Pakistan kondigen bestand aan

De Taliban in de Noord-Pakistaanse Swat-vallei hebben vandaag een staakt-het-vuren aangekondigd van tien dagen. Het besluit voor het bestand werd genomen nadat de islamitische strijders een overeenkomst hadden gesloten met lokale overheidsfunctionarissen over de invoering van de sharia (islamitische wetgeving) in het district, aldus de BBC.

Het bestand moet een einde maken aan de gevechten tussen het Pakistaanse leger en de Taliban die in november 2007 begonnen. Honderden burgers zijn sindsdien omgekomen. Duizenden mensen zijn het bergachtige gebied ontvlucht.

De Swat-vallei, 130 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Islamabad, was ooit een geliefd vakantieoord. Het is nu grotendeels in handen van de Taliban. Ze willen er strenge islamitische wetten invoeren. Het afgelopen jaar hebben ze al meer dan tweehonderd meisjesscholen vernietigd.

Legendes van Legends of Wrestlemania uitgelekt

THQ komt met een legendarische worstelgame, namelijk eentje waarin allerlei legendes uit de historie van Wrestlemania voorkomen. Tot nu toe waren slechts zes characters bekend, maar er is nu een nieuwe lijst uitgelekt waarop een stuk meer worstelaars staan.

WWE.com is al bezig om wekelijks de worstelaars die in de game zitten up te daten, maar op de uitgelekte lijst staan er nog veel meer.

Arn Anderson
Big Boss Man
Bret Hart
Honky Tonk Man
Hunter Hearst Helmsley
Jake "The Snake" Roberts
Jim "The Anvil" Neidhart
Kamala
King Kong Bundy
Koko B. Ware
Michael Hayes
Mr. Fuji
Mr. Perfect
Nikolai Volkoff
Paul Bearer
"Ravishing" Rick Rude
Ric Flair
Ultimate Warrior
Undertaker
Yokozuna
Hulk Hogan
Andre the Giant
Bobby Heenan
Shawn Michaels
The Iron Sheik
Brutus "The Barber" Beefcake
Big John Studd
Junkyard Dog
Bam Bam Bigelow
Sgt. Slaughter
Dusty Rhodes
Jimmy "Superfly" Snuka
"Stone Cold" Steve Austin
The Rock
Jimmy Hart
Road Warrior Hawk
Road Warrior Animal
"Rowdy" Roddy Piper
Greg "The Hammer" Valentine
"Hacksaw" Jim Duggan
British Bulldog
"Million Dollar Man" Ted DiBiase


Andre the Giant en The Hulk op hun vrije zondagavond

WWE Legends of Wrestlemania wordt 27 maart verwacht op de Xbox 360 en PlayStation 3. Meer informatie over de game is te vinden in onze preview.

Tweemaal pech voor Tukker op vrijdag de 13e

Een automobilist uit Almelo heeft afgelopen vrijdag gemerkt dat het begrip 'vrijdag de dertiende, wereldwijde pechdag' geen fabeltje is. De beste man raakte namelijk vrijdag tweemaal betrokken bij een auto-ongeluk.

De Tukker werd eergisteren rond twee uur 's middags in het dorp Zenderen aangereden door een vrachtwagen. Bij het achteruitrijden zag de trucker de man over het hoofd, en reed de auto van de Almeloër van achteren aan.

De Tukker zette hierop de zwaar gehavende vierwieler aan de kant van de weg om de verzekeringspapieren in te vullen. Om te parkeren reed hij zijn auto op de stoep, maar enkele meters verder zakte ineens zijn voorwiel weg en stond zijn voertuig vast als een huis.

Het zand bleek onder de stoep te zijn weggespoeld, hetgeen een groot gat veroorzaakte. De politie moest eraan te pas komen om de auto weer uit het diepe gat te krijgen.

Dubbele pech dus voor de Tukker. Door beide ongelukjes is zijn wagen zwaar beschadigd.

Street Fighter 4 verkoopt 86.000 stuks bij launch

Japanners zijn nog steeds gek op de klassieke vechtersbazen uit de Street Fighter-reeks. Op de dag van release zijn er in het land van de rijzende zon maar liefst 86.000 exemplaren van Street Fighter 4 over de toonbank gegaan. Volgens de rapportages zou het gaan om 58.000 exemplaren voor de PlayStation 3 en 28.000 stuks voor de Xbox 360. Er is nu geen exemplaar meer te vinden in de Japanse winkelschappen, Capcom had een dermate grote vraag niet verwacht.

There ARE no more copies to sell on the store shelves. I heard from [producer Yoshinori] Ono-san himself last night that Capcom has a few boxes left in the basement that they'll be sending out on Monday, but they were totally overwhelmed by the demand," the blog post reads. Looks like it'll be tough to find the game in Japan for a little while -- but it's kind of odd that Capcom would be caught so off-guard by the demand, isn't it?

PSP verkoopt wereldwijd 50 miljoen keer

Sony heeft afgelopen week bekend gemaakt dat, ruim vier jaar na lancering van Sony's handheld, er wereldwijd totaal 50 miljoen exemplaren van de PSP zijn verkocht. Hierbij zijn de PSP-100, PSP-2000 en PSP-3000 samen genomen. De PSP is in december 2004 op de markt gekomen in Japan, in maart 2005 in Noord Amerika, in mei 2005 in Azië (bijna een half jaar later dan in Japan dus) en in september 2005 is de PSP in Europa verschenen.

In de afgelopen vier jaar zijn meer dan 2000 games verschenen op UMD; het medium waar de PSP games, video's en muziek vanaf leest. Totaal zijn er nagenoeg 200 miljoen games voor de PSP over de toonbank gegaan. Sony wil het PSP-platform blijven ondersteunen en hiervoor digitaal entertainment blijven bieden.


De jongste telg in de PSP-serie is de PSP-3000...

Man in cel na fluiten tune Addams Family

In een bizarre strafzaak heeft een rechter Leopold Wrobel een celstraf opgelegd. De Brit floot vier jaar lang de tune van de Adams Family tijdens zijn werk. De vrolijke Frans floot het wijsje telkens als hij zijn bejaarde buren onder ogen kwam.

De oudjes konden het vrolijke wijsje niet waarderen en stapten naar de rechter. En met succes, want hun buurman gaat voor een poosje achter tralies. "De marteling bleef maar duren, hij slaagde er bijna in om onze levens te verpesten", laat een opgeluchte buurvrouw Kathleen Sharpe weten. 

Wrobel is stomverbaasd over de uitspraak, en is zich van geen kwaad bewust. Naar eigen zeggen floot hij al die tijd naar zijn hond.


Altijd leuk om je oma mee te pesten...

Geen visum Dubai voor tennisster Israël

De Verenigde Arabische Emiraten heeft de Israëlische tennisster Sharah Peer geen visum gegeven om deel te nemen aan het toernooi in Dubai.

Er is geen reden gegeven voor het feit dat Peer geen visum heeft gehad, maar het vermoeden bestaat dat het komt door de verslechterde relatie tussen de VAE en Israël.

De WTA (Women Tennis Association) heeft in een verklaring gezegd dat de weigering repercussies kan hebben voor het evenement in Dubai. "Shara Peer kan en mag op basis van haar ranking het toernooi spelen. Dat dat wegens andere oorzaken niet mogelijk is, past niet in onze visie. We gaan dit grondig onderzoeken", aldus WTA-baas Larry Scott.

Murray klopt geblesseerde Nadal in finale

Andy Murray is de winnaar geworden van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. Hij klopte in de finale Rafael Nadal.

Op papier kreeg toernooidirecteur Richard Krajicek een droomfinale, maar deze liep uit op een teleurstelling. Murray won met 6-3, 4-6, 6-0. Murray begon prima aan de partij en won de eerste set. Aan het begin van de tweede set vroeg Nadal een om een medische behandeling aan. Deze leek te helpen want na veel breaks over en weer pakte de Spanjaard de tweede set.

In de derde en laatste set moest Nadal, zichtbaar aangedaan, de wedstrijd laten lopen. Hij had te veel last van zijn knie.

[WB] Friesinger sterkste op schaatsmijl

Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen heeft Anni Friesinger vanmiddag de 1.500 meter bij de vrouwen op haar naam geschreven. Friesinger won in een tijd van 1.58,48.

Christine Nesbitt werd in 1.57,58 tweede en de derde plaats ging naar een andere Canadese te weten Kristina Groves. Ireen Wüst (vierde), Marrit Leenstra (zesde) en Lisette van der Geest (achtste) plaatsten zich voor de 1.500 meter bij het WK afstanden volgende maand. Paulien van Deutekom stelde teleur. De oud-wereldkampioene allround werd zestiende in 2.02,20.



Uitslag 1.500 meter:
#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1.57,48
2Christine NesbittCanada1.57,58
3Kristina GrovesCanada1.58,40
4Ireen WüstNederland1.58,77
6Marrit LeenstraNederland1.59,26
8Lisette van der GeestNederland2.00,15
9Laurine van RiessenNederland2.00,47
16Paulien van DeutekomNederland2.02,20

Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 23

Dit weekend werd de 22e speelronde in de eredivisie gespeeld. Onder meer de klassieker tussen Ajax en Feyenoord werd gespeeld. Ook stond de topper tussen AZ en PSV op het programma.

 

FC Twente leek vooraf een makkelijke avond te gaan krijgen tegen FC Volendam, de hekkensluiter van de Eredivisie. Het waren echter de Volendammers die al na zes minuten een 0-1 voorsprong namen. De Lange benutte een door Perez veroorzaakte penalty. Volendam kreeg ook nog kansen de voorsprong te vergroten,maar Boots raakte de lat en Van Zaanen schoot tegen keeper Boschker op. Toen na negentien minuten De Lange met zijn tweede gele kaart het veld af moest veranderde de wedstrijd. Nog voor rust nam Twente een 2-1 voorsprong door doelpunten van Arnautovic en N'Kufo (penalty). Na rust slaagde Twente er niet de voorsprong uit te breiden en de beste kans was zelfs nog voor de bezoekers, een afstandsschot van Van Zaanen belandde in de handen van Boschker.

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en NEC is geëindigd in een gelijkspel. De bezoekers uit Nijmegen begonnen echter zeer zwak aan het duel en mochten blij zijn dat het na een kwartier slechts 1-0 stond. Al in de vierde minuut namen de Friezen een voorsprong toen Elm scoorde uit een voorzet van Beerens. Babos redde daarna op een kopbal van Pranjic en de paal stond een treffer van Popov in de weg. Vlak voor rust kwam NEC echter plotseling op gelijke hoogte. Het kreeg een penalty toen Vandenbussche Jansen onderuit haalde. El Akchaoui benutte de strafschop. Na de rust viel er weinig te genieten.NEC werkte hard,maar dwong niets af.Aan de andere kant redde Babos op pogingen van Elm en Grindheim.

NAC Breda kampte voor de wedstrijd tegen Roda JC met een waslijst aan blessures. Desondanks was het de betere ploeg. Roda JC was nauwelijks gevaarlijk maar na een half uur kreeg het wel een kans via Hadouir die op de lat schoot. Vlak voor rust viel de beslissing toen Boukhari knap,maar geheel vrijstaand, de bal binnen kopte. Vlak na rust kreeg Roda JC speler De Fauw rood na een tweebenige tackle en was de wedstrijd gespeeld. Omdat NAC verzuimde de voorsprong uit te breiden bleef tot aan het eind de spanning in de wedstrijd zitten.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. FC Utrecht klopte Willem II met 0-2 en ADO Den Haag won het degradatieduel tegen de Graafschap met 1-0. De topper tussen AZ en PSV eindigde in 2-2 en Ajax won de klassieker tegen Feyenoord met 2-0. FC Groningen won met 2-0 van Heracles Almelo en Sparta Rotterdam tegen Vitesse eindigde in 0-0.

Alle uitslagen dit weekend:

Vrijdag 13 februari:                             
Willem II – FC Utrecht (0-2)

Zaterdag 14 februari:
ADO Den Haag – De Graafschap (1-0)
PSV – AZ (2-2)
FC Twente – FC Volendam (2-1)
NAC Breda – Roda JC (1-0)
                                       
Zondag 15 februari:                             
Ajax – Feyenoord (2-0)
FC Groningen – Heracles Almelo (2-0)
NEC – sc Heerenveen (1-1)
Sparta Rotterdam – Vitesse (0-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Turkse filmheld verslaat Brad Pitt

De Turkse komedie Recep Ivedik 2 heeft dit weekend in de bioscopen van Pathé meer bezoekers getrokken dan de nieuwe film van Brad Pitt. Dat heeft een zegsvrouw van de exploitant zondag gemeld. Dit is zeer opmerkelijk, omdat de Turkse film in aanzienlijk minder zalen draait dan The Curious Case of Benjamin Button.

"Op de openingsavond trok Recep Ivedik met vijf kopieën bijna vijfduizend bezoekers", stelt de zegsvrouw. "In alle bioscopen waren de zalen tot de laatste stoel uitverkocht. Dat maken we zelden mee."

Recep Ivedik 2 is de tweede film die de komiek Sahan Gökbakar heeft gemaakt rond een populair karakter uit een Turkse televisieserie. Het vervolg verhaalt over een tamelijk lompe chauffeur met een hartje van goud die van zijn oma de opdracht krijgt om een gezin te stichten. Het eerste deel trok in Turkije meer dan vier miljoen bezoekers.

 



'Recep vs Brad op z'n Turks'

Jochie (7) door politie gedwongen meegenomen

Op een basisschool in Largo, Florida, is vorige week een jongetje van zeven gedwongen meegenomen door de politie. De coppers lieten het kind vervolgens een middag en avond gedwongen in het ziekenhuis verblijven. De ouders van het jochie zijn woedend. Vader Richard Smith (41): “Mijn zoon is kerngezond, ook mentaal. Hij heeft noch zichzelf, noch anderen, ooit pijn gedaan. Dit is totale misbruik van politiemacht.” Smith en vrouw Barbara zeggen een advocaat in hand te nemen.

De lokale politiechef, John Carroll, verdedigt het optreden van zijn agenten. Volgens politie en leraren werd het jongetje onhandelbaar. Hij begon te huilen, rende door het klaslokaal heen, stapte daarbij op de voet van de leraar, om in de deuropening tegen een directielid aan te botsen. Carroll zegt dat de woede-aanval van het kind dusdanig van aard was, dat de schoolleiding besloot alle kinderen uit het klaslokaal te evacueren.

Wettelijk legitiem optreden
Mildred Helms Elementary belde vervolgens de ouders en de politie. Toen agenten ter plaatse aankwamen, besloten ze het jongetje mee te nemen voor een onderzoek naar zijn mentale gezondheid. “Dit was niet de eerste keer dat het jongetje lastig was”, zegt Carroll. Agent ter plaatse Michael Kirkpatrick voegt toe dat “het jochie zo echt niet met z'n moeder mee naar huis kon.”

Carroll: “Hij [Kirkpatrick, red.] vond dat dit kind aandacht voor psychische problemen moest krijgen, die hij elders niet kreeg. De Baker-wet is een soort pleister die ons ertoe in staat stelt iemand op te laten nemen als we achten dat dat noodzakelijk is.

De moeder zegt dat ze het kind zo had kunnen kalmeren, als ze hem maar had mogen zien. De agenten hielden het jongetje van haar weg, terwijl ze hun onderzoek afrondden. Pas toen de politie het jochie naar het ziekenhuis in een naburige stad bracht, mocht de moeder op de achterbank van de politieauto meerijden.

Jongetje doodsbang
Het incident was angstaanjagend voor het kleine ventje, wiens naam anoniem is gebleven. Hij en zijn 9-jarige zusje worden door moederlief uit school gehouden, omdat ze “als de dood zijn” om terug te gaan, aldus Barbara Smith.

De Baker-wet, die in januari van dit jaar in Florida werd ingevoerd, staat de politie toe kinderen op te laten nemen in het ziekenhuis, mocht het kind een substantiële kans hebben op het pijn doen van zichzelf of anderen. Dit behoort wel altijd in overleg met de ouders én het kind te gebeuren, zegt Raine Jonhs, die Baker-gevallen voor de politie van naburig Pasco behandelt.

Wetsexpert Martha Lenderman zegt dat gedwongen opname zonder toestemming van de ouders alleen mogelijk is, als het kind “aan alle criteria voldoet”. Johns zegt dat dat bij dit kind “beslist niet het geval was. Op iemands voet staan vormt niet meteen een gevaar voor de samenleving, lijkt me.

83 opnames in anderhalve maand

De politie zegt dat ze sinds het begin van dit jaar 83 kinderen gedwongen hebben laten opnemen, maar dat dat tot nu toe meestal vrijwillig ging. De directie van de school laat weten dat dat “niet zoveel is, als je kijkt naar het totale leerlingenaantal in de county; 105.000." Volgens de directie blijkt het wel dat er in toenemende mate gebruik gemaakt wordt van de Baker-wet; op dezelfde dag als dit incident waren er drie andere opnames. De directie zegt het met de directeur te gaan overleggen.

Politiechef Carroll zegt “het heus niet leuk te vinden kinderen op te pakken. We komen over als grote, kwaadaardige agenten met zo'n klein ventje ernaast. Het kind is uiteindelijk door medische professionals ondervraagd. Hij is niet gearresteerd, en we hebben geen aanklacht ingediend."

Ouders woedend en verdrietig
De ouders weten niet wat ze moeten doen, maar gaan wel met een advocaat praten. “Ons doel is vooral dat dit niet bij andere families ook voorkomt. Dit gun ik niemand, en voor ons is het niet meer zomaar 'zand erover',” aldus vader Richard. Om het jongetje naar een andere school te krijgen, zullen de ouders in de buidel moeten tasten; in de VS kosten privéscholen veel geld, en het staatsonderwijs wordt per staat geregeld. De ouders zullen dus moeten verhuizen voor ander publiek onderwijs.

Uitslagen Eredivisie 15/02/2009

Om half drie begonnen er drie wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Groningen - Heracles 2-0
39’ Garcia 1-0
42’ Berg 2-0

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Gele kaart: Hiariej, Sankoh, Garcia , Meerdink(FC Groningen)

Opstellingen

FC Groningen: Luciano, Hiariej, Sankoh, Granqvist, Stenman,Meerdink,Holla, v.d.Laak,Levchenko (Ajilore/73), Berg,García

Heracles: Pieckenhagen,Boakye, Maertens, Wuytens, Looms,Quansah, v.d.Bergh, Fledderus,Douglas, Schulmeister (Everton/70), Hakola (John/46)



NEC - SC Heerenveen 1-1
4’ V. Elm 0-1
39’ El-Akchaoui 1-1 (Penalty)

Toeschouwers: 12.300
Scheidsrechter: Janssen
Gele kaart: v. Beukering (NEC), Vandenbussche, Dingsdag (SC Heerenveen)

Opstellingen

NEC: Babos, Koenders, Pothuizen,Zomer, El-Akchaoui, Sibum,Schöne,Davids, Rommedahl (Kivivu/63), Janssen (Ntibazonkiza/52), Bouaouzan (v.Beukering/39)

SC Heerenveen: Vandenbussche,Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag,Popov,Grindheim, Svec,V.Elm, Beerens, Sibon (Smárason/58), Pranjic (Elyounoussi/80)



Sparta Rotterdam - Vitesse 0-0

Toeschouwers: 10.000
Scheidsrechter: Blom
Gele kaart: Falkenburg, Godee, Promes (Sparta Rotterdam)

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Cássio, Vermes, Promes, Knol, Jaggy, Falkenburg (Rustjes/78), Rose, Strootman, Duplan (John/61), Poepon, Godee (Dissels/65)

Vitesse: Velthuizen,Verhaegh, Sprockel, Drost,Kuiper,Claudemir,Sansoni, Stevanovic (Junker/45+2), Molhoek (v.d. Struijk/82), v.Wolfswinkel (Kolk/70), Nilsson

[WB] Kramer zegeviert op 10 kilometer

Bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen heeft Sven Kramer de 10.000 meter bij de mannen op zijn naam geschreven. Voor Kramer was het zijn derde WB-zege dit seizoen op de lange afstanden.

Kramer reed in de slotrit tegen zijn Noorse rivaal Havard Bøkko een solide race met ronden van net boven of net onder de 31 seconden. De Fries won in 13.03,52 en Bøkko, die ook een stabiele race reed, eindigde met een tijd van 13.07,93 als tweede.

In een onderling duel versloeg Bob de Jong Carl Verheijen en werd in 13.09,16 derde. Verheijen, die als vijfde eindigde, mag samen met Kramer en De Jong tijdens het WK afstanden in Vanvouver op de 10 kilometer starten.



Uitslag 10.000 meter:
#NaamLandTijd
1Sven KramerNederland13.03,52
2Havard BøkkoNoorwegen13.07,93
3Bob de JongNederland13.09,16
4Enrico FabrisItalie13.14,42
5Carl VerheijenNederland13.15,30
6Ted-Jan BloemenNederland13.18,72

Leraren India mogen niet meer bellen tijdens les

Scholieren in de Indiase deelstaat Maharashtra hebben binnenkort geen last meer van leraren die tijdens de les met hun mobieltje bellen of chatten. De minister van Onderwijs heeft een verbod op bellen in de klas uitgevaardigd voor leraren.

Zijn departement had klachten ontvangen van ouders van leerlingen. "Belangrijke lesuren worden verspild en leerlingen raken afgeleid", somde de bewindsman de nadelen op van docenten die tijdens hun werk met hun mobieltje bellen of op het internet gaan.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Gisteren stond de zeventiende speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Vanaf dit seizoen wekelijks op zondag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

ASWH - Ter Leede 3-1 (2-0)
29. 1-0 Ferry van Lare 44. 2-0 Ferry van Lare 48. 3-0 Youri Petrov 86. 3-1 Michan Verbeek

DOTO - Rijnsburgse Boys 0-5 (0-2)
6. 0-1 Peter Freke (strafschop) 33. 0-2 Rodney Cairo 46. 0-3 Peter Freke (strafschop) 50. 0-4 Peter Freke (strafschop) 87. 0-5 Dennis Groot (strafschop)
Rood: Boudy Hoogendoorn (DOTO, 2 x geel), Octavio Pires Fonseca (DOTO, 2 x geel)

Excelsior Maassluis - Capelle 2-3 (0-0)
57. 1-0 Alex Evora Texeira 59. 2-0 Niels Redert (strafschop) 81. 2-1 Henk Roeland 88. 2-2 Patrick Molendijk 90 (+1). 2-3 Laurens Visser

FC Lisse - Scheveningen 4-0 (1-0)
25. 1-0 Jelle Korbee 50. 2-0 Dennis Jos (eigen doelpunt) 59. 3-0 Dion Esajas 60. 4-0 Jelle Korbee

Katwijk - Quick Boys 1-2 (0-1)
39. 0-1 Chima Onyeike 90. 0-2 Chima Onyeike 90 (+3). 1-2 Gino Mulder

Noordwijk - Barendrecht 0-1 (0-0)
69. 0-1 Michael van Dommelen
Rood: Xander van der Veeke (Barendrecht), Jack van den Berg (trainer Barendrecht)

ARC - Heerjansdam werd afgelast

STAND

1. Rijnsburgse Boys 15-41
2. Capelle 15-33
3. Ter Leede 15-27 (+10, 36 goals gescoord)
4. Barendrecht 15-27 (+10, 26 goals gescoord)
5. Quick Boys 16-27
6. ASWH 15-26
7. Katwijk 14-22
8. FC Lisse 13-21
9. Excelsior Maassluis 16-19
10. Noordwijk 15-16
11. ARC 15-10 (-16)
12. DOTO 15-10 (-21)
13. Scheveningen 13-7
14. Heerjansdam 14-7

Topscorers:

1. Sergio Ommel (Ter Leede) 13
2. Joost Leonard (Noordwijk) 9
=. Henk Roeland (Capelle) 9
4. Peter Freke (Rijnsburgse Boys) 8
=. Benjamin Martha (Quick Boys) 8


Hoofdklasse B

Geinoord - Spakenburg 0-2 (0-1)
34. 0-1 Sven Baas 74. 0-2 Jeroen Westera

GVVV - Bennekom 0-2 (0-0)
70. 0-1 Clint van der Wal 77. 0-2 Roy de Ruiter

Hoek - AFC Ajax 2-2 (0-0)
49. 1-0 Thomas Ragut 55. 1-1 Kevin van Baarlen 60. 1-2 Shiver Abdulrahman 72. 2-2 Arnold Nguekam

Volendam - Jodan Boys 0-0 (0-0)

IJsselmeervogels - DOVO 1-1 (0-0)
53. 1-0 Kwong-Wah Steinraht (strafschop) 90 (+2). 1-1 Daniël Kops

Zwaluwen '30 / Henver - Kozakken Boys 3-0 (2-0)
24. 1-0 Peter Neuvel 38. 2-0 Peter Neuvel 90 (+4). 3-0 Niels Joren

SDC Putten - Sparta Nijkerk werd afgelast

STAND

1. IJsselmeervogels 16-39
2. GVVV 15-27 *
3. Bennekom 16-27
4. Hoek 15-26
5. Spakenburg 16-26 *
6. Sparta Nijkerk 15-25
7. Volendam 16-19
8. SDC Putten 15-17
9. Jodan Boys 16-17
10. Kozakken Boys 15-16 (-3)
11. DOVO 15-16 (-15)
12. Zwaluwen '30 / Henver 15-15
13. AFC Ajax 16-14
14. Geinoord 15-11

*= één punt in mindering

Topscorers:

1. Kwong-Wah Steinraht (IJsselmeervogels) 12
2. Dennis van Meegdenburg (GVVV) 11
3. Thijs Houwing (Spakenburg) 10
4. Jaap Molenaar (Volendam) 9
=. Clint van der Wal (Bennekom) 9
=. Jeffrey Winter (IJsselmeervogels) 9


Hoofdklasse C

Berkum - Go-Ahead Kampen 0-2 (0-0)
47. 0-1 Harm Jan Tip 84. 0-2 Roy Supèr

Nunspeet - Harkemase Boys 0-1 (0-0)
80. 0-1 Oebele Schokker
Rood: Hans van Dijkhuizen (trainer Nunspeet)
Bijzonderheid: Een in eerste instantie toegekend doelpunt van Nunspeet werd later op advies van de grensrechter alsnog afgekeurd

Oranje Nassau - PKC '83 4-2 (2-2)
14. 0-1 Robin Mulder 28. 0-2 Gert Lukens 35. 1-2 Peter Oomkens 37. 2-2 Giel Linthorst 59. 3-2 Peter Oomkens 87. 4-2 Arnold Bos
Bijzonderheid: Oranje Nassau-doelman Stefan Douma pakt strafschop Cuneyt Karakaya bij een 3-2 stand klemvast

HHC Hardenberg - Excelsior '31, SC Genemuiden - Be Quick '28, Staphorst - ONS Sneek en WHC - Flevo Boys werden afgelast

STAND

1. Harkemase Boys 14-32
2. Nunspeet 15-28
3. HHC Hardenberg 13-25
4. Go-Ahead Kampen 14-22 *
5. Be Quick '28 13-21
6. WHC 14-20 (+4)
7. Staphorst 14-20 (-11)
8. Excelsior '31 12-19 *
9. Berkum 14-17
10. ONS Sneek 14-16
11. PKC '83 15-15
12. Flevo Boys 12-13
13. Oranje Nassau 16-11
14. SC Genemuiden 12-9

*= één punt in mindering

Topscorers:

1. Martijn Barto (Harkemase Boys) 10
=. Marc van der Meulen (Berkum) 10
3. Arjen Postma (Flevo Boys) 9
=. Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) 9
5. Nick Kok (Be Quick '28) 8
=. Tom IJzerman (Be Quick '28) 8

[Upd] [WK biatlon] Toch goud voor Björndalen

Bij het wereldkampioenschap biatlon in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang heeft Maksim Tsjoedov de titel gewonnen op de 12,5 km achtervolging.

De Rus eindigde als tweede, maar vijfvoudig olympisch kampioen Ole-Einar Björndalen kreeg na afloop een strafminuut omdat hij met tien andere biatleten in de eerste ronde het parcours had verlaten en daardoor een kortere route aflegde.

Overigens eindigde de 35-jarige Björndalen ondanks zijn strafminuut als derde. Gisteren won hij de 10 kilometer sprint en pakte zo zijn elfde wereldtitel.

Update 15:25 uur

Ole-Einar Björndalen heeft alsnog zijn twaalfde wereldtitel binnengesleept. Nadat er protest tegen de uitslag was aangetekend besloot de organisatie de wereldtitel toch naar de Noor te laten gaan. Maksim Tsjoedov verovert nu het zilver en het brons gaat naar de Noor Alexander Os.

Agressieve man belt 293 keer naar 112

De politie heeft gisteren een 35-jarige man uit Den Bosch aangehouden omdat hij 293 keer met alarmnummer 112 had gebeld. De Bosschenaar had een ambulance gebeld omdat zijn vriendin wat fysieke klachten had.

De ambulancebroeders onderzochten de vrouw en zeiden dat ze beter naar een huisarts kon gaan. Hier nam de man geen genoegen mee en begon een beloffensief. Na 293 keer hadden de telefonistes van de alarmlijn er genoeg van en stuurden de politie op de man af. Deze gaf zich echter niet zonder slag of stoot over: op het politiebureau brak de agressieveling zelfs de arm van één van de arrestantenverzorgers. Hem is belediging, bedreiging, verzet bij arrestatie en mishandeling ten laste gelegd.

Dat heeft de politie zondag gemeld.

Advocaten willen verdachten Weesp uit voorarrest

De advocaten van de twee jongens die vastzitten voor bedreiging van een school in Weesp gaan morgen een verzoek tot vrijlating indienen. Dat hebben de raadslieden zondag verklaard.

De twee juristen gaan de kinderrechter vragen de jongens vrij te laten uit de Amsterdamse jeugdgevangenis waar ze nu vastzitten. Zij gaan hiermee in tegen het besluit van de rechter-commissaris, die vrijdag meldde dat de jongens nog zeker twee weken vast blijven zitten. Hij zei hiertoe te hebben besloten omdat hij vreesde voor de veiligheid van de jongens als ze weer naar huis zouden gaan. De verdachten zouden allebei op hyves al bedreigingen hebben ontvangen.

Toch willen de advocaten Sam Bharasingh en Lional Lalji dat hun cliënten weer naar huis mogen in afwachting van hun mogelijke vervolging.

Advocaten van verdachte tieners uit Weesp willen een verzoek tot vrijlating indienen.  (foto: ANP)

Opa vergeet kleinzoon bij pomp

De politie van het Groningse Winschoten heeft gistermiddag een tienjarig jongetje opgepikt bij een tankstation. Het arme ventje was door zijn tachtigjarige opa uit Veendam in de steek gelaten.

De oude man had namelijk wat benzine nodig, en ging samen met zijn kleinzoon naar de benzinepomp. Helaas was de bejaarde man na het betalen het kereltje glad vergeten en reed zonder hem weg.

Gelukkig was de politie zo vriendelijk het jongetje naar huis te brengen. Opa verklaarde tegenover de agenten zijn kleinkind te zijn vergeten. Pas vlakbij huis kwam hij erachter dat hij zijn kleinzoon niet had meegenomen.

Voetbal: Uitslag Ajax - Feyenoord

Ajax is er zondagmiddag in geslaagd om van Feyenoord te winnen. In de Amsterdam ArenA stond er na 90 minuten spelen 2-0 op het scorebord door treffers van Thomas Vermaelen en Urby Emanuelson.

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord kende een moeizame start. De twee ploegen waren zoekende en echte kansen bleven in eerste instantie uit. Na vijftien minuten spelen was de ploeg uit Rotterdam voor het eerst gevaarlijk. Georginio Wijnaldum zag zijn schot door Maarten Stekelenburg gekeerd worden. Kort daarna was een inzet van Kelvin Leerdam te zwak.

Naarmate de eerste helft vorderde nam Ajax de regie over. De Amsterdammers begonnen steeds beter te combineren, wat kansen voor Garbi, Emanuelson, Suárez en Vermaelen opleverden. Toch slaagde Henk Timmer er in om zijn doel schoon te houden.

In de tweede helft werd de tot dan toe onzichtbare Sulejmani vervangen door Leonardo. Toch kwam Ajax uiteindelijk op voorsprong door een treffer van Vermaelen, nadat Kennedy Bakircioglü een vrije trap had genomen. Ook daarna was het spel van de Amsterdamse formatie beter.

De score had in elk geval hoger uit kunnen vallen. De paal en de lat zorgden er echter tot vier keer toe voor dat dit niet gebeurde. Feyenoord slaagde er in elk geval niet in om nog een vuist te maken en moest tot overmaat van ramp in de laatste acht minuten met tien man verder. Tiendalli kreeg namelijk zijn tweede gele kaart na een overtreding op Leonardo. In de extra tijd verdubbelde Emanuelson, één van de beste spelers van zondag, de score.


Karakteristieken

Ajax - Feyenoord 2-0
52’ Vermaelen 1-0
90+1’ Emanuelson 2-0

Toeschouwers: 50.136
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Gele kaart: Leonardo (Ajax), Fer, Bahia, Lucius (Feyenoord)
Rode kaart: Tiendalli (82/2xg) (Feyenoord)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, van der Wiel, Oleguer, Wielaert, Vermaelen, Gabri (Anita/43), Emanuelson, Lindgren, Bakircioglü (Schilder/80), Suárez, Sulejmani (Leonardo/46)

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Lucius, Bahia, Leerdam, Slory (Bruins/70), El Ahmadi, Wijnaldum (Mols/79), Fer, Biseswar, Makaay

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Uitslag Ajax - Feyenoord

Ajax is er zondagmiddag in geslaagd om van Feyenoord te winnen. In de Amsterdam ArenA stond er na 90 minuten spelen 2-0 op het scorebord door treffers van Thomas Vermaelen en Urby Emanuelson.

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord kende een moeizame start. De twee ploegen waren zoekende en echte kansen bleven in eerste instantie uit. Na vijftien minuten spelen was de ploeg uit Rotterdam voor het eerst gevaarlijk. Georginio Wijnaldum zag zijn schot door Maarten Stekelenburg gekeerd worden. Kort daarna was een inzet van Kelvin Leerdam te zwak.

Naarmate de eerste helft vorderde nam Ajax de regie over. De Amsterdammers begonnen steeds beter te combineren, wat kansen voor Garbi, Emanuelson, Suárez en Vermaelen opleverden. Toch slaagde Henk Timmer er in om zijn doel schoon te houden.

In de tweede helft werd de tot dan toe onzichtbare Sulejmani vervangen door Leonardo. Toch kwam Ajax uiteindelijk op voorsprong door een treffer van Vermaelen, nadat Kennedy Bakircioglü een vrije trap had genomen. Ook daarna was het spel van de Amsterdamse formatie beter.

De score had in elk geval hoger uit kunnen vallen. De paal en de lat zorgden er echter tot vier keer toe voor dat dit niet gebeurde. Feyenoord slaagde er in elk geval niet in om nog een vuist te maken en moest tot overmaat van ramp in de laatste acht minuten met tien man verder. Tiendalli kreeg namelijk zijn tweede gele kaart na een overtreding op Leonardo. In de extra tijd verdubbelde Emanuelson, één van de beste spelers van zondag, de score.


Karakteristieken

Ajax - Feyenoord 2-0
52’ Vermaelen 1-0
90+1’ Emanuelson 2-0

Toeschouwers: 50.136
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Gele kaart: Leonardo (Ajax), Fer, Bahia, Lucius (Feyenoord)
Rode kaart: Tiendalli (82/2xg) (Feyenoord)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, van der Wiel, Oleguer, Wielaert, Vermaelen, Gabri (Anita/43), Emanuelson, Lindgren, Bakircioglü (Schilder/80), Suárez, Sulejmani (Leonardo/46)

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Lucius, Bahia, Leerdam, Slory (Bruins/70), El Ahmadi, Wijnaldum (Mols/79), Fer, Biseswar, Makaay

[WK] Pranger pakt titel slalom

Op de slotdag van het wereldkampioenschap skiën in het Franse Val d\'Isère heeft Manfred Pranger de titel op slalom gewonnen. In de eerste run was de 31-jarige Oostenrijker het snelst en hij wist zijn voorsprong in de tweede manche uit te bouwen.

De Fransman Julien Lizeroux pakte verrassend het zilver, brons was er voor de Canadees Michael Janyk.

Veel toppers,onder wie Benjamin Raich, Jean-Baptiste Grange en Ted Ligety, haalden de finish niet. Ook de twee Nederlandse deelnemers, Alwin de Quartel en Joery van Rooij, vielen uit. Allebei wisten ze de eerste run niet te voltooien. De Quartel ging na het vierde poortje onderuit, waarna Van Rooij het wat langer volhield, maar ook hij kon zijn run niet voltooien.

PC softwareverkopen USA, wie is de koning van januari?


Na wekenlang statistieken te hebben gezien van welke game het die week het best heeft gedaan is hier dan eindelijk het overzicht van heel de maand januari. Welke game is top, welke game is flop? Een top twintig staat hieronder.

De nummer één had iedereen wel kunnen raden, ondanks een release in november is Wrath of the Lich King nog enorm veel verkocht in januari. Samen met The Sims 2 komt World of Warcraft als enige meerdere keren voor in de lijst.

De eerste core-game is Left 4 Dead op nummertje zes, met Fallout 3 op acht, Red Alert 3 op negen en World at War op tien. Kijken we verder in de lijst dan komen vreemde games naar boven, waaronder het bekende Bejeweled en twee casino-games, en gek genoeg ook Civilization IV.

1. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King
2. The Sims 2 Double Deluxe
3. World Of Warcraft: Battle Chest
4. Spore
5. World Of Warcraft
6. Left 4 Dead
7. The Sims 2 Apartment Life
8. Fallout 3
9. Command & Conquer: Red Alert 3
10. Call Of Duty: World At War
11. World Of Warcraft: Burning Crusade
12. Civilization IV
13. The Sims 2 Mansion & Garden Stuff
14. Spore Creepy & Cute Parts Pack
15. IGT Slots: Little Green Men
16. The Sims 2 Pets Expansion Pack
17. Starcraft: Battle Chest
18. Bejeweled Twist
19. Reel Deal Slots Blackbeard's Revenge
20. The Sims 2 FreeTime Expansion Pack

Politie houdt supporters aan bij Ajax-Feyenoord

De Mobiele Eenheid (ME) van de politie heeft vandaag voor de voetbalwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in de Amsterdam ArenA moeten optreden omdat er ongeregeldheden waren uitgebroken. Zij hield 22 personen aan wegens openlijke geweldpleging, liet een woordvoerder weten.

Alle arrestanten zijn aanhangers van Ajax. De meeste van hen werden opgepakt omdat ze de supporters van Feyenoord die bij het stadium aankwamen, bekogelden met bijvoorbeeld flessen.

De politie heeft extra personeel ingezet rond de wedstrijd. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen en zijn Rotterdamse ambtgenoot Ahmed Aboutaleb lieten vrijdag al weten streng op te treden bij ongeregeldheden tijdens de wedstrijd. Als supporters kwetsende spreekkoren aanheffen, mogen beide teams de komende vijf jaar geen publiek meer meenemen naar uitwedstrijden tegen de aartsrivaal.

Aanleiding voor de maatregelen zijn signalen dat het rond de wedstrijd onrustig zou worden. Op diverse internetfora hitsten rivaliserende supporters elkaar de afgelopen dagen op. Donderdag werd de wedstrijd tussen de jeugdteams van Feyenoord en Ajax in De Kuip tijdelijk gestaakt nadat supporters vuurwerk op het veld gooiden. Ook werden de spelers van Ajax tijdens het ingooien van ballen en het nemen van hoekschoppen bespuugd en bekogeld met voorwerpen en bier.


Politie houdt supporters aan bij Ajax-Feyenoord  (foto: DAG)

God of War III lanceerdatum bekend op E3 en screenshots

Op de komende E3 gaat bekend gemaakt worden wanneer God of War III in de winkels moet liggen. Dit heeft Sony deze week bekend gemaakt. Velen van jullie hopen dat de game dit jaar nog in de winkels gaat liggen, maar velen verwachten rond maart 2010. De vorige God of War games zijn immers ook allemaal in maart uitgekomen. Tot de bekendmaking op de E3 moeten we het doen met screenshots en video's. Vandaag hebben we vijf screenshots voor jullie.




Van Bommel krijgt kritiek uit onverwachte hoek

Hertha BSC-spits Andrej Voronin heeft flinke kritiek geuit op Mark van Bommel. De middenvelder van Bayern München is volgens de aanvaller 'de arrogantste voetballer die hij is tegengekomen'.

Gisteren won Hertha met 2-1 van Bayern München en daarmee veroverde het de koppositie. Voronin in Bild: "We hadden verwacht dat Bayern beter zou zijn."

Daarna veranderde zijn grimas, toen er over Van Bommel werd gepraat. "Hij is de enige speler die het flikt om voor de wedstrijd én na de rust drie à vier minuten te laat op het veld te verschijnen." Voronin voegde hier nog aan toe: "Met een aanvoerder als Van Bommel worden ze (Bayern) geen kampioen."

Ietwat spottend reageerde de bekritiseerde middenvelder met: "Pas als Voronin zoveel landstitels heeft als ik heb, feliciteer ik hem."

Bijna alles Nintendo in de Dutch Charts


De Dutch charts van week 8 zijn bekend gemaakt. Vorige week had Nintendo acht van de tien plaatsen in bezit, nu zijn dit negen plaatsen geworden.

Call of Duty: World at War voor de Xbox 360 is uit de lijst verdwenen, alleen de PS3 versie staat er nog in op de negende plaats. Call of Duty: World at War is echter wel de meest verkochte Xbox 360 game van week 8.

Mario Kart staat twee keer in de lijst, op plaats twee voor de Wii en op de tiende plaats voor de DS. Super Smash Brothers Brawl staat ook weer in de lijst op de vierde plaats.

1 WII FIT (Wii) NINTENDO
2 MARIO KART (Wii) NINTENDO
3 PROFESSOR LAYTON (DS) NINTENDO
4 SUPER SMASH BROTHERS BRAWL (Wii) NINTENDO
5 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
6 BRAIN TRAINING (DS) NINTENDO
7 SUPER MARIO GALAXY (Wii) NINTENDO
8 MARIO PARTY 8 (Wii) NINTENDO
9 CALL OF DUTY/WORLD AT WAR (PS3) ACTIVISION BLIZZARD
10 MARIO KART (DS) NINTENDO

Wii - 6
DS - 3
PS3 - 1

Klik HIER voor het complete lijstje.

Resident Evil 5 komt met smakelijke trailer


Wellicht heb je de demo al gespeeld, wellicht heb je de demo al helemaal kapot gespeeld. Wat vond jij er eigenlijk van? Over een maand (13 maart) komt de game uit en hopelijk zal het hoesje van Resident Evil 5 vaak genoeg over de toonbank gaan. Om de game een beetje te promoten, heeft Capcom een '2009 trailer' op het internet geplaatst. Je ziet 'm hieronder.

Net als het lijkt dat de dreiging van Resident Evil voorbij is, steekt een nieuw gevaar zijn kop op. Chris Redfield, die de hele wereld heeft afgereisd op zoek naar het gevaar, gaat naar Afrika waar bioterrorisme mens en dier verandert in hersenloze zombies. Ditmaal zal je als speler niet alleen bang zijn voor de gevaren van de nacht, maar ook die je tegenkomt in het felle zonlicht.

Olmert bevestigt bezoek paus aan Israël

De paus gaat in mei naar Israël. Dat bevestigde de Israëlische premier Ehud Olmert zondag. Eerder repten bronnen binnen het Vaticaan al over de Israëlreis van Benedictus XVI.

De trip wordt op voorhand al overschaduwd door de rel rond de omstreden bisschop Richard Williamson. Onlangs werd de excommunicatie van deze Britse holocaustontkenner ongedaan gemaakt. Deze beslissing van het Vaticaan leidde wereldwijd tot protesten, het felst vanuit de Joodse gemeenschap.

De kritiek luwde wat nadat de paus nadrukkelijk afstand had genomen van Williamsons ideëen. Het in Duitsland geboren hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk heeft het ontkennen van de holocaust veroordeeld. Volgens Benedictus heeft 'zijn' kerk "de diepe en niet te herroepen plicht" om elke vorm van antisemitisme te verwerpen en goede betrekkingen met de Joden op te bouwen.

Yad Vashem, het Israëlische instituut ter herdenking van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog, hoopt dat de paus zijn uitspraken in mei nogmaals bekrachtigt in Israël.

Gorter negende geblesseerde bij NAC

Donny Gorter heeft gisteren in het duel tussen NAC Breda en Roda JC een hamstringblessure opgelopen.

De middenvelder van de club uit Breda moest daardoor na 68 minuten het speelveld verlaten. De ernst van de blessure lijkt mee te vallen, aangezien de speler gewoon nog van het veld af kon lopen.

Voor trainer Robert Maaskant opnieuw kopzorgen, want Gorter is de negende speler die met een blessure wegvalt. Kurt Elshot en Edwin de Graaf zijn er het slechtst aan toe. Zij kunnen de rest van het seizoen niet meer spelen.

PVV stijgt in peiling verder

De commotie rond Geert Wilders die Engeland niet in mocht, legt zijn partij geen windeieren. De PVV is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond goed voor 25 zetels in de Tweede Kamer als er nu verkiezingen worden gehouden.

Dat zijn er twee meer dan een week geleden. De partij bezet momenteel negen Kamerzetels.

Omdat de regeringspartijen CDA en PvdA elk één zetel verliezen, staat de PVV op de tweede plaats. De partij heeft slechts twee zetels minder dan het CDA van Jan Peter Balkenende maar twee zetels meer dan de PvdA van Wouter Bos.

Het verschil in de peiling tussen de grootste partij, het CDA met 27 zetels, en de partijen op de zesde plaats, te weten SP en D66 met elk zeventien zetels, is nog maar tien zetels.

Geen enkele combinatie scoort meer dan 75 zetels. CDA, PvdA en ChristenUnie, die momenteel kunnen bogen op een Kamermeerderheid met respectievelijk 41, 33 en zes zetels, staan nog maar op 55 zetels.

Geert Wilders  (foto: ANP)

[WB] Ooijevaar wint tien km B-groep

Bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen heeft Mark Ooijevaar de tien kilometer in de B-groep gewonnen. De Nederlander reed 13.19,26 en was daarmee een kleine seconde sneller dan de Noor Sverre Haugli die tweede werd.

Later is in Thialf de tien kilometer in de A-groep, waar voor ons land Sven Kramer, Bob de Jong, Carl Verheijen en Ted-Jan Bloemen aan de start zullen verschijnen. De drie snelste Nederlanders vandaag plaatsen zich voor de tien kilometer bij de WK afstanden in Vancouver in maart.

Krajicek in hoofdtoernooi Memphis

Michaëlla Krajicek heeft zich weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi in Memphis. Krajicek versloeg in de tweede en laatste kwalificatie de Canadese Stephanie Dubois met tweemaal 6-1.

In de eerste ronde moet de Nederlandse het nu gaan opnemen tegen de als zevende geplaatste Russin Alla Koedriavtseva.

Het is overigens voor het eerst sinds Wimbledon vorig jaar dat Krajicek weer in het hoofdschema van een groot toernooi staat.

Van Calker negende in viermansbob

Bij de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen in de viermansbob, in Park City, is Edwin van Calker negende geworden. De Nederlandse bob had een achterstand van iets meer dan een seconde op de Amerikaanse winnaar Steven Holcomb.

De piloot moest, net als de dag ervoor, door de blessures van Arnold van Calker en Arno Klaassen met Yannick Greiner, Sybren Jansma en Cesar Gonzalez naar beneden.

"We hebben met de negende plaats in het eindklassement onze plek veiliggesteld in de eerste startgroep van het volgend jaar. Dat is belangrijk in een olympisch jaar," aldus Van Calker.

Zowel in de viermansbob als in de tweemansbob heeft Van Calker een olympische nominatie. Als hij volgend seizoen vormbehoud weet te tonen, mag hij naar de Winterspelen in Vancouver.

McClaren ontevreden

FC Twente schrok gisteren op tijd wakker na de vroege goal van FC Volendam. Het had nog ruimschoots de tijd om de achterstand ongedaan te maken, wat uiteindelijk ook lukte.

Maar ondanks dat de Tukkers twee punten inliepen op koploper AZ, was manager Steve McClaren niet tevreden. "Het was onze slechtse wedstrijd van het seizoen."

Volendam heeft de coach wel weten te imponeren. "Ik heb recent hun wedstrijden tegen PSV en Willem II gezien, waar ze niet alleen indruk op me maakten met hun gedrevenheid en vechtlust, maar ook met goed voetbal."

"Als je weet dat zij ook dusdanig vastberaden tegen ons zullen starten, zul je zelf ook alles moeten geven. De grens werd overschreden tussen confident en overconfident en teveel spelers speelden onder hun niveau."

Aangezien er weer een Europese wedstrijd voor FC Twente aan zit te komen, wil McClaren zijn ploeg beter zien spelen. "We hebben veel moeite gedaan om tot dit niveau te komen, en om dat vast te houden is moeilijk. Dat neemt niet weg dat we beter kunnen en ook zullen moeten, want als we tegen Olympique Marseille zo spelen moeten we ons zorgen maken."

[WK biatlon] Goud voor Jonsson op 10 km

Helena Jonsson heeft op de tweede dag van het wereldkampioenschap biatlon in Pyeongchang de wereldtitel gepakt op de 10 kilometer achtervolging.

Bij het schieten maakte de Zweedse slechts twee fouten, en zo bleef ze de Duitse Kati Wilhelm, die zes keer miste, achttien seconden voor. Het brons ging naar de Russin Olga Saizeva.

Andrea Henkel kon haar wereldtitel niet verdedigen omdat ze nog voor de start werd gediskwalificeerd. Bij het 'droogschieten' tijdens de training bleek er toch een patroon in het geweer van de Duitse te zitten. Er raakte niemand gewond door het schot van Henkel.

Friday the 13th-remake breekt record

Geen slechte dag voor de nieuwe Friday the 13th-film. Op vrijdag de dertiende heeft de twaalfde film uit de horrorreeks een record gebroken. In de VS bracht de film 19,3 miljoen dollar, op 1 dag dus.

Dat is de beste opening ooit voor een film met een R-keuring. Oftewel: bezoekers onder de 17 mogen alleen binnen met een volwassene. Het record stond op naam van de martelfilm Saw 4. Die bracht in 2007 14,8 miljoen dollar op in een dag. Opmerkelijk genoeg waren de recensies van Friday the 13th erg slecht. Maar dat boeide het publiek blijkbaar weinig.

Mosquito mogelijk discriminerend

De mosquito, die gebruikt wordt tegen hangjongeren, is 'stigmatiserend' en neigt zelfs naar discriminatie. Dit is wat de Rotterdamse wethouder Rik Grashoff, GroenLinks, participatie en cultuur, tegenover het AD zegt over het apparaatje dat een irritante pieptoon voortbrengt om hangjeugd te verjagen. Grashoff zegt er geen voorstander van te zijn aangezien het alle jongeren over één kam zou scheren.  Het apparaat zou stigmatiserend werken.

Het ultrasone geluid van de mosquito zou alleen te horen moeten zijn door jongeren onder de vijfentwintig jaar, maar veel ouderen horen de hinderlijke pieptoon ook. De lawaaivervuilers hangen op plaatsen waar hangjongeren voor overlast zorgen, waaronder winkelcentrum Zuidplein, het Schouwburgplein en metrostation Oosterflank in Rotterdam. In totaal hangen er in Rotterdam ongeveer vijftig van deze 'verjaagapparaten'.

Volgens Grashoff gaat de mosquito tegen zijn integratiebeleid in. Hij zegt in het AD: "Uit oogpunt van participatie proberen we een meer positieve toon aan te slaan. Wat is er gebeurd met de stijlvorm van het gesprek? Waarom gaan we niet eerst praten met die jongeren? Ze hangen vooral op plekken waar allochtone jongeren samenkomen. Als je niet oppast, werk je discriminatie in de hand."

Het is nog niet zeker of het gebruik van de mosquito voortgezet wordt in Rotterdam. Nu zowel GroenLinks, SP en de D66 protesteren tegen het gebruik van het ultrasonische geluid, is besloten eerst het debat in de Tweede Kamer af te wachten. Deze staat ingepland voor volgende week. Minister Ter Horst liet vorig jaar nog weten dat de mosquito mogelijk in strijd is met verschillende grondrechten. Zo zou het 'recht op bewegingsvrijheid' aangetast worden, en zou het ingaan tegen de 'onaantastbaarheid van het lichaam'.

Peter van Heemst, fractievoorzitter PvdA in Rotterdam, heeft geen bezwaar tegen het gebruik van de mosquito. Uit recent onderzoek is gebleken dat het ultrasonische geluid onschadelijk is voor het gehoor. De PvdA-fractie heeft daarom onlangs toestemming gegeven voor het gebruik ervan, mits dat het apparaat tijdelijk en alleen in 'acute overlastsituaties' gebruikt wordt.

Boze tiener gooit verkeerde ruit in

Een 16-jarige jongen heeft afgelopen nacht in Voorst (Gelderland) zijn woede gekoeld op het verkeerde huis. De knaap had nog een dispuut te beslechten met een familielid, maar gooide per ongeluk een steen door de ruit van de buurman. Dat meldde de politie.

De buurman zat nog in de huiskamer en stormde naar buiten waar hij slaags raakte met de boze puber. Hierbij beet de jongen letterlijk van zich af, zodat het 49-jarige slachtoffer door een dokter moest worden behandeld.

De jonge vandaal is ingesloten voor verhoor.

Amerikaanse eigenaren stellen Benitez deadline

De Amerikaanse eigenaren van Liverpool hebben trainer Rafael Benitez laten weten dat hij voor volgende week zondag moet hebben getekend.

Eerder wees de keuzeheer al twee keer een contractvoorstel af, en nu zijn de eigenaren het zat. Het derde voorstel moet voor de wedstrijd tegen Manchester City zijn geaccepteerd, anders is het einde verhaal voor de Spanjaard. Zo meldt The Daily Mail.

Nadat de trainer allereerst al de discussie had gewonnen over meer zeggenschap in transfers en andere grote discussiepunten, wilde de oefenmeester ook nauw worden betrokken bij de jeugdopleiding. De eigenaren willen niet constant in onderhandeling blijven, want daardoor zou de kans op een titel in de Premier League afnemen.

Een woordvoerder van de club: "De grote kritiekpunten zijn inmiddels afgehandeld. We hopen dat de rest ook snel wordt afgerond."

Het contract zou Benitez in vierenhalf jaar liefst 16.75 miljoen euro opleveren.

Boek: Pevel - De degens van de kardinaal

Pierre Pevel is één van Frankrijks meest vooraanstaande fantasy-auteurs. Hij schreef acht boeken en ontving onder andere de Grand Prix Imaginaire en de Prix Imaginales. Pevel heeft met zijn nieuwste boek Les Lames du Cardinal oftewel De degens van de kardinaal voor het eerst een internationale hit te pakken. Niet alleen vinden we in Nederland voor het eerst een vertaald boek van hem in de boekwinkels, het wordt ook vertaald in het Engels. En dat is vrij bijzonder, want het is het eerste van oorsprong Franse fantasyboek voor volwassenen dat in het Engels vertaald wordt. Een succes voor Frankrijk, een succes voor Pevel, een succes voor de lezer?

Natte sneeuw leidt tot gevaar op wegen

Regen en natte sneeuw kunnen vandaag op de weg problemen veroorzaken. Daarvoor waarschuwen de ANWB en het KNMI. De neerslag en het koude wegdek kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen, stellen beide organisaties.

De eerste helft van de dag vallen de regen en sneeuw vooral in het noordwesten. In de loop van de middag breidt het gebied zich uit over de rest van het land. In het oosten kan het vanmiddag zelfs even echt gaan sneeuwen, aldus het KNMI.

Maarten Ebbers wint Leids Cabaret Festival

Het Leids Cabaret Festival is dit jaar gewonnen door Maarten Ebbers. De jury noemde hem een goede en muzikale performer, die moeiteloos overschakelt van blues naar hardrock en het publiek al even gemakkelijk meeneemt in zijn absurde fantasiewereld.

Naast de juryprijs won Ebbers ook de publieksprijs. Samen met de andere finalisten Jaike Belfor en Stefan Pop gaat hij de komende maanden op tournee.

Het Leids Cabaret Festival is één van de belangrijkste talentenjachten voor cabaratiers. Onder andere Najib Amhali, Sanne Wallis de Vries en Erik van Muiswinkel begonnen er hun carrière. Het was dit jaar de 31e keer dat het festival werd gehouden.

Wetzel complimenteert Waterman

Boy Waterman ging de laatste weken door een diep dal. De doelman stond gisteren in de basis tegen De Graafschap en pakte punten voor ADO door een paar goede reddingen. Trainer André Wetzel gaf de keeper een groot compliment.

"Waterman bracht vanavond waarvoor hij gehaald is en verdient een groot compliment. Zowel hij als de supporters, die niet de beste naam hebben, lieten zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn. De fans hebben hem fantastisch gesteund."

Waar Waterman tegen FC Twente nog werd uitgejoeld door het eigen publiek, stonden de fans nu massaal achter de keeper. Er hing een groot spandoek waarop stond: 'Waterman, we weten dat je het kan.'

CD: Ruthie Foster - The Truth According To

Je moet het maar durven, je eigen naam in een albumtitel proppen te midden van een veelbelovende zin. Johnny Cash deed het ooit met The Fabulous Johnny Cash en soulkanon Aretha bracht The Electrifying Aretha Franklin uit. De toch ietwat minder bekende Ruthie Foster releaste op aandringen van haar label en producer in 2007 het album The Phenomenal Ruthie Foster. Zo'n opzet is haar blijkbaar toch bevallen, want haar nieuwe album luistert naar de naam The Truth According To Ruthie Foster. Wat er zo waar en fenomenaal is, moeten we maar eens beluisteren.

"Goede ploeg moet voorsprong niet weggeven"

AZ had gisteren tegen PSV een goede uitgangspositie, maar de Alkmaarders verspeelden in de slotfase nog een 0-2 voorsprong. Trainer Louis van Gaal was desondanks gedeeltelijk tevreden.

"Ik ben erg teleurgesteld. Ik vond dat wij in de eerste helft helemaal hebben gecontroleerd en veruit de betere ploeg waren," zei Louis van Gaal tegenover de NOS. "In de tweede helft komt PSV meteen in de eerste minuut op 1-2. En toen waren we twintig minuten echt onderliggend, toen was ik bang dat we overlopen zouden worden. Maar ondanks dat heeft PSV geen kans gecreëerd," doelde de trainer op de fase waarin AZ even niet aan voetballen toekwam.

"Na die twintig minuten kwamen wij er weer onderuit en kregen wij de kansen, die we in de eerste helft niet gecreëerd hebben. We hadden eigenlijk ook kunnen scoren. Dan ga je toch weg met 2-2. Dat is dan teleurstellend. Maar het is een knappe prestatie om bij PSV 2-2 te spelen."

Maar toch knaagde er iets. "Tuurlijk. Omdat je 2-0 voor staat. Als je nou echt een hele goede ploeg hebt, mag je dat nooit weggeven. Ik heb ook met topclubs een 2-0 voorsprong weggegeven en zelfs meer dan dat. Ik heb met Barcelona wel eens 3-0 voor gestaan tegen Valencia. En we gingen alsnog met 3-4 de bietenbrug op. Dat is mogelijk in voetbal, en in Spanje nog veel meer."

Is AZ een punt dichterbij het kampioenschap? "Nee, want volgens mij is Twente ingelopen. Die hebben gewonnen. Die staan nog maar op negen punten. Het is veel, ik ben er blij mee, maar het kan altijd."

Geen zwaarden in Broken Sword trailer en screenshots

In maart komt de Director's Cut-versie van Broken Sword Shadow of the Templars uit op de DS en de Wii. Ontwerper Charles Cecil zegt hierover dat hij in deze versie eindelijk het hele verhaal kan vertellen. Dit was eerder niet mogelijk door technische beperkingen van de toenmalige platforms (het oorspronkelijke spel is van 1996). Dave Gibbons, de artiest achter de comic en de film Watchmen, verzorgt een deel van de nieuwe graphics, waaronder nieuwe geanimeerde gezichtsuitdrukkingen. Daarvan kun je alvast een voorproefje krijgen in onderstaande gameplay-beelden (opgenomen met een cam) en screenshots.








Cancellara wint proloog Ronde van Californië

De proloog in de Ronde van Californië is gewonnen door Fabian Cancellara. De Zwitser reed de 4,9 kilometer in een tijd van 4:32.909.

De winnaar van de Ronde van Californië in 2007 en 2008, de Amerikaan Levi Leipheimer, eindigde als tweede op een achterstand van een seconde. David Zabriskie gaf 2,6 seconden toe op de Zwitser.

Lance Armstrong zette de tiende tijd neer. Beste Nederlander was Stef Clement. Clement werd op twaalf seconden achterstand van Cancellara 33e.

Nederlandse shorttrackers rijden nieuw record

De Nederlandse shorttrackmannen hebben gisteren bij de wereldbekerfinale in het Duitse Dresden een Nederlands record gereden op de 5.000 meter estafette.

Daan Breeuws, Sjinkie Knegt, Rudy Koek en Niels Kerstholt klokten in de halve finales 6:45.534 en waren daarmee bijna tien seconden sneller dan het oude Nederlands record. Overigens was de tijd niet goed genoeg voor een plek in de finale.

Koevermans: "Reactie van het publiek overdreven"

Met twee treffers behoedde hij PSV van een zeker lijkende nederlaag tegen AZ. Duidelijk was dat Danny Koevermans gisteren de man van de wedstrijd was.

De wedstrijd tegen AZ vertoonde gelijkenissen met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen(4-2) eerder dit seizoen. Ook toen stonden de Eindhovenaren bij de rust met 0-2 achter, en ook toen knokte de ploeg zich na rust terug. Nu bleef het, in tegenstelling tot tegen Groningen, echter bij 2-2.

"Als je bij rust met 0-2 achterstaat is dat een hele mooie uitslag", zegt doelpuntenmaker Koevermans na afloop tegenover Goal.com. "De aansluitingstreffer viel al snel. Een mooie voorzet van Balazs (Dzsudzsak) en toen kon ik voor Kees Luijckx komen." De aanvaller leek niet te willen juichen tegen zijn oude club. "Nee nee, ik was beduusd dat die bal erin ging. Dat had verder niets met AZ te maken ofzo."

"Het was mijn eerste basisplaats sinds november dus dan is het prettig dat je twee keer scoort. Je weet als je 0-2 achterstaat dat AZ een hele stugge ploeg is die niet vaak twee treffers tegenkrijgt. Maar gelukkig stond ik twee keer op de goede plek."

Scheidsrechter Björn Kuipers kreeg de hoon van het PSV-publiek over zich heen toen hij Demy de Zeeuw een penalty gaf en vervolgens een handsbal van Stijn Schaars in het zestienmetergebied over het hoofd zag. Koevermans: "Natuurlijk is het publiek emotioneel, maar dit ging te ver. Ik vond het nog lang duren voordat de stadionspeaker wat ging omroepen over de spreekkoren. De scheidsrechter had namelijk gewoon gelijk, want De Zeeuw werd aangetikt."

Terwijl de ene na de andere AZ'er Koevermans nog even gedag kwam zeggen en ook de familie Koevermans de groeten kregen liet de spits zelf zich positief uit over zijn oude werkgever. "Wij hebben zeker weten tegen de landskampioen gespeeld. Zij kunnen over pak 'm beet anderhalve maand het verdriet van twee jaar geleden weg gaan drinken. Wij gaan het in ieder geval niet meer redden. Met zo'n middenveld en aanval wordt je gewoon kampioen."

De Zeeuw baalt van uitslag en gemiste strafschop

Demy de Zeeuw speelde in de eerste helft van PSV-AZ, net als veel van zijn ploeggenoten, een formidabele wedstrijd. Met veel diepgang maakte de middenvelder het de PSV'ers onmogelijk in de wedstrijd te komen. Toch werd het 2-2.

"Als je bij rust met 0-2 voor staat voelt dit als een verlies", begon De Zeeuw zijn analyse. "In de tweede helft krijgen zij kansen. Het begon al met die vrije bal die doorschoot."

"Als je met twee doelpunten voor staat hoef je niet meer, maar wij gingen ook zo voetballen. Wat dat betreft hebben we het over onszelf afgeroepen", aldus de international, die bij 0-1 een penalty miste. Ploeggenoot Maarten Martens mikte de rebound echter raak.

"Maar ik stond niet echt te juichen bij de 0-2, nee. Ik heb veel op strafschoppen getraind. En ja, ik weet dat het een ongeschreven wet is dat als je hem zelf veroorzaakt hebt je 'm niet moet nemen, maar ik voelde me goed", aldus De Zeeuw tegenover Goal.com. "Maargoed, een gelijkspel bij PSV, daar kan je opzich vrede mee hebben."

China pakt sekstaboes aan

In China is vandaag een grote campagne over seksuele voorlichting gelanceerd om sekstaboes in het land te doorbreken. De regering hoopt de traditionele schaamte om over seks te praten weg te nemen, zodat mensen sneller naar de dokter gaan als ze een seksueel overdraagbare aandoening (soa) hebben opgelopen.

Volgens wetenschappers gaat slechts 7 procent van de vrouwen en ruim 8 procent van de mannen in China direct naar de dokter als ze een soa hebben opgelopen. Een derde van de Chinezen gaat hiervoor nooit naar de dokter.

Posters, wedstrijden en de sponsoring van een internationale seksspeeltjesbeurs in Peking moeten ervoor zorgen dat de Chinezen makkelijker over seks gaan praten. De regering promoot tevens condoomgebruik op televisie.

Eind 2007 waren naar schatting ongeveer 700.000 Chinezen besmet met het hiv-virus. Experts vermoeden dat er veel meer mensen besmet zijn, zonder dat dat ooit vastgesteld is.

Seks? 

Elektriciteitsfirma aangeklaagd voor brandstichting

Overlevenden van de bosbranden in Australië hebben een elektriciteitsbedrijf aangeklaagd, omdat het verantwoordelijk zou zijn voor het ontstaan van ten minste een bosbrand. Ook de regering van deelstaat Victoria wordt hiervoor aangeklaagd. Dat berichtte de Australische krant The Age vandaag op zijn website.

Vonken van een afgebroken stroomkabel zouden de oorzaak zijn van een brandhaard bij het dorp Kinglake, waardoor zeker honderd mensen zijn omgekomen. Volgens de krant hebben rechercheurs een stuk van de afgebroken kabel gevonden en meegenomen als bewijs. De politie heeft dit niet bevestigd en zei op een lokaal tv-station, dat de oorzaak van de brand nog onderzocht wordt.

Het elektriciteitsbedrijf SP Ausnet heeft laten weten mee te willen werken aan een onderzoek.

Bosbrand Australië

Administratie Kamp Amersfoort in computer

Medewerkers van Nationaal Monument Kamp Amersfoort zullen binnenkort naar Duitsland afreizen. Zij zullen daar de gedigitaliseerde gegevens onderzoeken van duizenden mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Kamp Amersfoort gevangen hebben gezeten.

"We zijn er altijd van uitgaan gegaan dat van de kampadministratie slechts een klein deel bewaard was gebleven. De Duitsers zouden het archief in het laatste oorlogsjaar hebben vernietigd", zei directeur Maurits Nibbering van het nationaal monument gisteren. "Maar in Bad Arolsen bij Kassel zijn gegevens over meer dan 17 miljoen door de nazi's vervolgden digitaal toegankelijk gemaakt. Daar is informatie over meer dan 27.600 Amersfoortse gevangenen te vinden."

Ook de Sims vierden Valentijnsdag

De dag van romantiek, liefde, passie en commercie in zijn zuiverste vorm ligt alweer achter ons, maar dat betekent niet dat we een paar romantische screenshots van de Sims 3 gaan achterhouden. Ook in het derde deel van EA's razendpopulaire simulatieserie speelt liefde weer een grote rol, en zoals je in de screens kunt zien is een zonsondergang net zo romantisch als een nachtelijke sterrenhemel.



Ensemble veteranen richten Robot Entertainment op

Het was al langer bekend dat met het afronden van de RTS Halo Wars de ontwikkelstudio Ensemble Studios zou gaan verdwijnen. Gelukkig betekent dat niet dat de heren ontwikkelaars die werkzaam waren bij het bedrijf stoppen met games maken. Onder leiding van Tony Goodman, mede-oprichter van Ensemble, heeft een groepje developers een nieuwe studio opgericht genaamd Robot Entertainment. Ze winnen voor de naam wellicht geen originaliteitsprijs, maar dat maakt niet uit als de games maar goed zijn.

Wat de focus gaat worden van de nieuwe studio is nog onbekend. Of er gewerkt zal blijven worden aan het strategie-genre of dat een nieuwe naam echt een nieuw begin betekent moeten we dus even gaan afwachten.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.