FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 februari 2009

[Upd]Rust weer gekeerd na vertrek Wilders

De betogers die vanavond in Waddinxveen tegen Geert Wilders actievoerden, zijn weg. Onder politiebegeleiding zijn ze van het actievak nabij zalencentrum Het Trefpunt naar het station gebracht. De politie sloot het gebied naar het station met paarden af De aftocht bleef zonder incidenten. Wel was de sfeer af en toe grimmig. De politie houdt ook de Stationsstraat afgeschermd.

PVV-leider Geert Wilders hield vanavond een informatiebijeenkomst in het Zuid-Hollandse dorp. De bijeenkomst was niet toegankelijk voor journalisten. Bezoekers die de zaal wilden betreden werd om hun legitimatie gevraagd. Ook werden er tassen gecontroleerd.

Een twintigtal demonstranten van een antifascistische actiegroep hield zich op rond het centrum en scandeerde leuzen. De scanderingen werden door Wilders-aanhangers beantwoord met boe-geroep.

Update 23.10 uur

Het is weer rustig rond het zalencentrum Het Trefpunt in Waddinxveen. Een woordvoerster van de gemeente liet weten dat rond half elf iedereen weer naar huis ging. De hele dag was er veel politie op de been, was de Stationsstraat afgesloten, gold daar een parkeerverbod en stonden er dranghekken rondom het zalencentrum.

Voorafgaand en tijdens de bijeenkomst demonstreerden ongeveer twintig mensen tegen Wilders. Soms leverde dat boegeroep op van Wilders-aanhangers. Ook waren er op straat hevige discussies. Daar bleef het bij. Er waren geen incidenten, zei de zegsvrouw van de gemeente.

'Frankrijk hielp mee aan deportatie Joden'

De Franse staat was medeverantwoordelijk voor de deportatie van tienduizenden Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Individuele schadeclaims kunnen echter nu niet meer worden toegewezen omdat al de nodige maatregelen tot schadevergoeding zijn genomen.

Dit heeft de Franse Raad van State vandaag beslist. Het is voor het eerst dat de hoogste bestuursrechter zo duidelijk toegeeft dat de Franse staat medeschuldig was aan de Holocaust, aldus Franse media.

Het autoritaire regime van maarschalk Pétain (1940-44) in Vichy collaboreerde met de Duitse bezetter. Het heeft volgens de uitspraak van maandag zonder "directe dwang van de bezetter" meegewerkt aan de deportatie van 76.000 Franse Joden, van wie er maar 2566 overleefden.

De zaak was aangespannen door de dochter van een Jood die in mei 1941 voor haar ogen werd opgepakt en vervolgens naar vernietigingskamp Auschwitz werd gedeporteerd. Zij eiste vergeefs 200.000 euro schadevergoeding.

[Special] De goudkoorts van Koss II

In deze reeks specials duiken we op FOK!sport in de sportgeschiedenis. Regelmatig blikken we terug op een bijzondere gebeurtenis en plaatsen we het in perspectief met de huidige situatie.

Vandaag gaan we vijftien jaar terug in de tijd, naar Hamar in Noorwegen. Daar zijn een paar dagen ervoor de Olympische Winterspelen van Lillehammer geopend. Op de vijfde dag van de Olympische Spelen staat de derde afstand van het schaatstoernooi op het programma in het Vikingskipet, de bijzondere schaatshal waar vele Noorse en Nederlandse fans hopen te gaan genieten van mooie schaatswedstrijden. Vooral bij het mannentoernooi wordt er een grote concurrentiestrijd verwacht tussen de Nederlanders en de Noorse favorieten op de midden- en lange afstanden. Het werd uiteindelijk inderdaad een bijzonder toernooi. In drie delen blikken we daarom terug op die winterdagen daar in het noorden. Afgelopen vrijdag keken we al terug naar de 5.000 meter . Vandaag kijken we terug naar het koningsnummer, de 1.500 meter.

Om 14.00 uur die woensdag klinkt het startschot van de eerste rit van die dag. In een sfeervolle hal is iedereen benieuwd wie de meest prestigieuze schaatsmedaille binnen zal gaan halen. Twee jaar daarvoor wist Johan Olav Koss beslag te leggen op de gouden medaille met vier honderdste voor Ĺdne Sřndrĺl en negen honderdste voor Leo Visser. Het belooft dus een spannende middag te worden. Ook ditmaal behoren Koss en Sřndrĺl tot de favorieten. Nederland brengt net als op de 5.000 meter Falko Zandstra en Rintje Ritsma in als belangrijksten medaille-kandidaten.

Ritsma was voor aanvang van de spelen zelfs huizenhoog favoriet. Hij wist een maand voor de Spelen het zes jaar oude wereldrecord van André Hoffmann, geschaatst op de Spelen van Calgary, te verbeteren, een record waar al jaren op werd gejaagd. Met 1:51.60 geeft de beer uit Lemmer aan dat er heel wat mogelijk is op het ijs in Hamar. Echter de teleurstelling van de 5.000 meter heeft erin gehakt in het Nederlandse kamp. Niet alleen de vele fans hadden meer verwacht, ook de sporters zelf. De hoop was dat die gevoelens op deze dag omgezet konden worden in medailles.

Die zestiende februari zou weer een gedenkwaardige sportmiddag worden. Het wereldrecord van Ritsma sneuvelt maar helaas komt het niet in de handen van een Nederlander. Het is wederom Koss die keihard toeslaat. Met een tijd van 1:51.29 grijpt hij de eerste plaats en geeft die niet meer af. Ritsma weet met 1:51.99 nog wel het zilver te pakken en Zandstra maakt het podium compleet op respectabele afstand met 1:52.38. Topfavoriet Sřndrĺl, de man met de snelste bochten van iedereen volgens Zandstra, lijdt onder de favorietenrol. De spanning wordt hem teveel en hij komt niet verder dan de meest ondankbare plaats, de vierde.

De krachttraining van Koss lijkt zijn vruchten af te werken. In tegenstelling tot vele Nederlandse toppers maakt de Noor erg veel werk van speciale krachttrainingen. In ons land wordt er vooral op de fiets en de skeelers getraind maar in Noorwegen begint Koss al in 1987, als hij bij de kernploeg komt, met speciale programma’s. In Nederland is alleen Ritsma op een dergelijke manier bezig. En die trainingen blijken hun vruchten af te werken. Want op de 1.500 meter is de laatste ronde van Koss de beste van allemaal. Daar weet hij de winst te pakken.

De teleurstelling in Nederland is groot en voorzichtig begint er wat kritiek op te duiken. De heren moesten het doen deze Spelen. En nu was er zo vroeg in het toernooi eigenlijk nog maar één echte kans op goud voor Oranje, de 10.000 meter. En over die gedenkwaardige dag volgt vrijdag meer.

Klik hier voor deel 1 van deze reeks.

Krajicek overleeft eerste ronde WTA Memphis

Michaëlla Krajicek heeft voor het eerst dit jaar de eerste ronde van een WTA-toernooi overleefd. In Memphis versloeg de nummer 201 van de wereld overtuigend de als zevende geplaatste Russin Alla Kudryavtseva: 6-1 en 6-4.

Krajicek kwam het toernooi binnen via de kwalificaties. In de tweede ronde moet ze het opnemen tegen de Duitse Kristina Barrois. Zij speelden in november van het vorige jaar tegen elkaar op het toernooi van Ismaning. Toen won de Duitse in twee sets met 6-3 en 6-4.

Foto Anna Nicole Smith met dode zoon

De meningen zijn zwaar verdeeld over een gepubliceerde foto van een rouwende Anna Nicole Smith terwijl ze haar overleden zoon vasthoudt. (confronterende foto!)

Zowel de publicatie als de discussie over de foto is voer voor alle showbizzprogramma's over de hele wereld. Nog even de feiten op een rijtje. Op 10 september 2006 overleed zoon Daniël op 20-jarige leeftijd na een cocktail van methadon en anti-depressiva. Drie dagen eerder beviel Smith van een dochter genaamd Dannielynn Hope Marshall Stern. Twee weken na Daniëls dood trouwde Smith met haar advocaat Howard K. Stern (niet de DJ).

Op 8 februari 2007 overleed Anna Nicole. Ook aan een mix van pijnstillers en anti-depressiva. Drie mannen beweerden dat ze de vader waren van haar dochter. Na een DNA test bleek niet Stern de vader van Dannielynn te zijn maar fotograaf Larry Birkhead. De dochter is de belangrijkste erfgenaam van mama's fortuin.

Vmbo-scholieren leren sterk staan in de liefde

Het Trimbos-instituut is met het preventieproject 'Stay in Love' gestart. Dit project heeft als doel vmbo-leerlingen weerbaar te maken tegen ongewenste seksuele handelingen. Sinds vorige week wordt in Utrecht, Helmond en Kampen met een lessenserie proefgedraaid.

De cijfers liegen er niet om. Ruim eenderde van de jongeren tussen de dertien en twintig jaar oud heeft psychisch geweld ervaren tijdens een relatie. Eén op de vijf meisjes in deze leeftijdscategorie heeft wel eens tegen haar zin seksuele handelingen verricht. Laag opgeleide jongeren komen in hun relaties het meest in aanraking met dwang of ongewenste seksuele handelingen. Allochtone jongeren, met name Surinaamse, Antilliaanse en Marokkaanse meisjes, blijken kwetsbaarder dan hun autochtone leeftijdgenoten.

Stay in Love bestaat uit een lessenserie die de jeugd bewust moet maken hoe een goede relatie eruit ziet, en hoe deze goed kan blijven. De lessen bestaan uit onder meer onderdelen waarbij de jongeren vertellen over hun opvattingen, en waarbij zij zelf situaties naspelen. Projectleider Clary van Veen vertelt: "We willen ze hierdoor laten nadenken over wat ze zelf belangrijk vinden. Jongeren worden gebombardeerd met ideeën over seksualiteit, maar met name vmbo-leerlingen zijn niet gewend hierover te praten. Er is sprake van veel onzekerheid."

Bij het lespakket hoort ook de website www.stayinlove.nl waar de jongeren met elkaar kunnen communiceren op het forum, en een relatietest kunnen invullen. Ook worden er op de site tips gegeven over hoe je je relatie leuk houdt. Van der Veen: "We gaan niet vertellen wat goed en fout is, maar laten ze zich bewust worden van hun wensen en grenzen."

Uit het Canadese project 'Safe Dates', waarop Stay in Love gebaseerd is, blijkt dat het op de deelnemende jongeren een positief effect heeft gehad. Tot vier jaar na de interventie is zestig procent van de deelnemers minder vaak dader van relatiegeweld. De pilots die in Nederland worden gehouden zullen in juni van dit jaar door de Universiteit van Utrecht worden geëvalueerd. Na een eerste proef van het Trimbos-instituut zijn de resultaten al lovend. Hieruit blijkt dat 58 procent van de jongeren is gaan nadenken over zijn/haar relatie, 41 procent de problemen heeft besproken met de partner en 39 procent de relatieproblemen met vrienden is gaan bespreken.

Bos: problemen niet op buitenland afwentelen

Het afwentelen van problemen op mensen in het buitenland die het nog moeilijker hebben dan wij lijkt minister Wouter Bos (Financiën) "geen goed idee". Dat zei de vicepremier vandaag, na een gastcollege bij de Erasmus Universiteit Rotterdam over de financiële crisis, op vragen of er bezuinigd moet worden op Ontwikkelingssamenwerking en Defensie.

Daarbij benadrukte Bos dat bij het op orde krijgen van de overheidsfinanciën voor het kabinet "nog alles een optie is". Maar in deze crisistijden moeten we volgens hem ook oog houden voor bevolkingen die het al niet makkelijk hebben.

In Den Haag wordt het budget voor ontwikkelingssamenwerking gezien als een post waarop bezuinigd zou kunnen worden in de huidige recessie. Het CDA heeft voorgesteld om de 500 miljoen euro die Koenders beschikbaar heeft voor schone energie in ontwikkelingslanden, voorlopig niet uit te geven.

Maar behalve de PvdA voelt ook de ChristenUnie niet voor bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking. Vicepremier André Rouvoet zei onlangs al dat juist in tijden van mondiale crisis "solidariteit van de onverminderd rijke landen met de allerarmsten onopgeefbaar" is.

Minister Bert Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking wees er afgelopen vrijdag op dat zijn budget sowieso al daalt bij een krimpende economie, zoals nu het geval is. De omvang van de Nederlandse ontwikkelingshulp ligt op 0,8 procent van het bruto binnenlands product.

'Problemen niet op buitenland afwentelen'  (foto: ANP)

Capcom en Visa maken een deal

In de komende tijd komen er een aantal belangrijke titels uit voor Capcom: Resident Evil 5, Street Fighter IV en Bionic Commando. Om de game extra te promoten heeft Capcom een deal gesloten met Visa. In Noord-Amerika komen namelijk debit cards met thema's van de drie bovenstaande games erop.

Dit is de eerste Visa debit card met een ander merk als opdruk. Deze speciale Capcom debit cards brengen enkele extra's met zich mee. Voor elke dollar die op de kaart wordt gezet worden vijf Capcom Unity punten verdiend. Deze punten kan men gebruiken op Capcom-Unity.com voor veilingen en andere zaken. Ook krijgen kaarthouders de kans om toegang te krijgen tot Beta tests. Er zullen ook lotingen worden gehouden om jezelf mogelijk terug te kunnen zien in hun games. Binnenkort kunnen Amerikanen zich inschrijven voor deze exclusieve kaarten.De betreffende Resident Evil 5, Street Fighter IV en Bionic Commando debit cards

David Jaffe: "Games kunnen geen verhaal vertellen."

David Jaffe, bekend van onder andere God of War, heeft aangegeven dat hij games geen goed medium vindt om een diepgaand verhaal over te brengen. Hoewel hij Metal Gear Solid 4 een geweldige game vindt, is hij niet overtuigd door de manier waarop het verhaal is verteld.

I feel the medium is either not capable of creating and sustaining deep emotions or we have simply not come close to understanding how to do it on a consistent basis. I am open to it, but I'm just being honest with how I feel about the current state of storytelling in gameplay.

And I'm not saying folks who say they get emotional are 'wrong'. That's great they feel that way. Altho sometimes I get the feeling that SOME of those folks are just clinging and making false claims because they WANT games to be that way and are willing to tell themselves that games are that way even tho they actually are not.

Mensen die zichzelf wijsmaken dat een game zoals een film op een overtuigende manier een verhaal kan vertellen zouden dus bedrogen uitkomen. Misschien dat hij het wel kan? Voor zijn hele verhaal kun je op zijn blog. Mocht je Metal Gear Solid nog niet gespeeld hebben, wees dan gewaarschuwd voor mogelijke spoilers!

FOK!vrouwen live in de studio van FOK!radio

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

FOK! is de laatste tijd professioneler geworden. Zowel intern, als de communicatie naar buiten. Daarnaast is het aantal prijsvragen flink gestegen. Dat gaat allemaal niet vanzelf, dat komt door een PR-afdeling die de laatste tijd flink uitgebreid is. Opvallend genoeg zitten daar veel dames in! Een van hen hoor je al regelmatig in FOK!radio en is vanavond te gast. BrandX hoor je live in de studio. Maar ze komt niet alleen. Moderator MissHobje van het Culinesse à gogo-forum komt mee. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! En je kunt ook mee kijken via de webcam van FOK!radio.

Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.

In de crew zitten ze ondertussen niet stil. Er zouden wel weer eens wisselingen in de hoge sferen aan kunnen komen. Er waren in ieder geval wel weer wat mod-wisselingen. Je hoort alle details vanavond van ForumAdmin Shmoopy.

Natuurlijk bellen we ook weer met Sj0rSz over FOK!sport.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Rode Xbox 360 gespot in database gamesshop USA

Een werknemer van een Toys'R'Us in Amerika spotte een anders dan normale Xbox 360 in de database van zijn werkgever. Het zou gaan om een roodgekleurde console, met de prijs van een normale Xbox 360 Elite.


Binnenkort hebben ook mannelijke gamers kans op een rooie doos?

Het gerucht is dat het hier om een Resident Evil 5 bundle gaat, maar meer dan bovenstaand plaatje is er echter nog niet over bekend. Het zou dus kunnen dat we binnenkort weer een nieuwe kleur hebben om uit te kiezen dan het standaard zwart, wit/grijs of groen.

Indien we meer over deze vermeende bundle horen, lees je dat uiteraard op FOK!games!

Adviesprijzen Dead Space en Mirror's Edge drastisch verlaagd

Dead Space en Mirror's Edge zijn twee gloednieuwe branches die eind vorig jaar door Electronic Arts zijn uitgebracht, dankzij de bedrijfsvoering die CEO John Riccitiello heeft doorgevoerd. Zijn idee is om minder te teren op bekende branches, maar meer nieuwe dingen uit te brengen. Dit tot enthousiasme van vele gamers. De twee games zijn daarom ook door de gamespers zeer lovend beoordeeld.
Wij van FOK!games gaven Mirror's Edge een 85% en Dead Space zelfs een 94%!

De verkopen bleven echter wat uit in tegenstelling tot de standaard uitbreidingen voor The Sims die nog altijd verkopen als een tiet. Blijkbaar wil EA deze verkopen toch wat meer gaan stimuleren, want ook al zijn de games nog niet zo heel lang uit verlaagt het bedrijf de adviesprijs van beide games op de consoles van €69,99 naar €39,99. De PC-versie van Dead Space wordt in prijs verlaagd naar slechts €19,99.


[Gerucht] Lighthouse Interactive failliet

In diverse forums wordt door developers wiens games uitgegeven worden door Lighthouse Interactive beweerd dat ze failliet zouden zijn. Waarschijnlijk is Lighthouse Interactive getroffen door de huidige economische crisis. Lighthouse was onder andere bekend met games als Sword of the Stars, Steel Fury en Rhiannon. Op diverse forums zijn er sommige fans van games als Sword of the Stars of Rhiannon in paniek geraakt en hebben op forums om uitleg gevraagd. Voor Sword of the Stars-liefhebbers is er gelukkig goed nieuws:

It has no bearing on SotS whatsoever. El is correct...Kerberos owns the SotS IP and thus the game, and more importantly for you guys, the support for it continues without a hiccough.
While we are saddened by this setback for our many friends at Lighhouse. I wish I could say that over the past year of economic sturm and drang that something like this is shocking or unheard of but sadly it is not. The crunch has hit all sectors of the business world and in gaming even the largest publishers have been forced to step back and regroup while those with smaller resources to fall back on have suffered greatly.

SotS will always remember and be grateful to its first step parent but it will go on. Never fear on that score.

--Martin E. Cirulis
CEO Kerberos Productions

Arberth Studios, developer van Rhiannon, heeft het volgende te melden:

Hi all

Sorry for the confusion. I'll be making a formal announcement about this in the press quite soon but the bottom line is;
NO - RHIANNON HAS NOT BEEN DISCONTINUED
But the European publisher has become insolvent so as developers, we're finding new ways of distributing it, more news VERY soon.
Meanwhile - by EB, do you mean Electronics Boutique? If so which store?

Best

Noel Bruton
Arberth Studios

De games blijven gelukkig nog in de winkelrekken, maar dat dit gevolgen voor de developers zal hebben is bijna zeker. Ook is het nog niet honderd procent zeker of Lighthouse Interactive, of haar moederbedrijf, failliet is gegaan.

VS en China hervatten militair overleg

China en de Verenigde Staten gaan weer praten over militaire aangelegenheden. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie vandaag laten weten. Het bilaterale overleg was afgelopen jaar stilgelegd omdat China boos was over Amerikaanse wapenverkopen aan Taiwan.

Op 27 en 28 februari ontmoeten functionarissen van beide landen elkaar in Peking, meldde de Amerikaanse zegsman. De besprekingen beginnen enkele dagen na een bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton aan China. Clinton is op rondreis door Zuidoost-Azië.

Peking handelde in oktober uit ongenoegen over een besluit van de vorige Amerikaanse regering om voor 6,5 miljard dollar (bijna 5 miljard euro) aan wapens te verkopen aan Taiwan. Peking ziet Taiwan als een afvallige provincie. Taiwan beschouwt zichzelf als een soevereine staat.

LEGO Prince of Persia?

Op het moment hebben we LEGO Star Wars, LEGO Indiana Jones en LEGO Batman. De vraag welke film deze keer in een LEGO soepje wordt gedoopt is nog niet bekend. Hoewel de kans er in zit dat LEGO Harry Potter er aan zit te komen is er nog een andere mogelijkheid.

Gedurende de New York Toy Fair maakte LEGO namelijk bekend dat er een nieuwe serie LEGO met het Prince of Persia thema aan zit te komen. Deze gaan in april 2010 verschijnen, rond de tijd dat de film, Prince of Persia: The Sands of Time op het witte doek verschijnt. Het gaat nu echter nog enkel om speelgoed, maar dit is reden genoeg om de vermoedens uit te spreken.

Chinees ziet ze vliegen

Een vrouw in Hong Kong begon zich hysterisch te gedragen, nadat ze er achter kwam dat ze haar vlucht had gemist. Niet wetende dat ze het vliegtuig had gemist haastte ze zich naar haar gate.

Eenmaal aangekomen bij haar gate werd haar verdere toegang ontzegd waarna de vrouw begon te flippen en hysterisch gedrag vertoonde.

Twee medewerkers van het vliegveld probeerden haar te kalmeren, maar tevergeefs, ze was niet op tijd voor haar vlucht, maar ze werd wel een hit op Youtube.'Vrouw ziet ze vliegen'

Flinke kritiek op kabinetsplan ontslagvergoeding

De Raad van State heeft stevige kritiek op het kabinetsvoorstel om mensen met een inkomen vanaf 75.000 euro maximaal een jaarsalaris als ontslagvergoeding mee te geven. Het adviesorgaan heeft het kabinet voorgesteld om het plan te heroverwegen en niet naar de Tweede Kamer te sturen, maar minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft dat vandaag desondanks gedaan.

De Raad van State vindt dat een "overtuigende motivering" ontbreekt en dat onrechtvaardige verschillen in ontslagvergoedingen ontstaan bij mensen net onder en boven de grens van 75.000 euro. "Niet duidelijk is bovendien waarop deze inkomensgrens is gebaseerd", aldus de raad.

De raad stelt dat ervoor gezorgd moet worden dat de arbeidsmarktpositie van elke ontslagen werknemer "zonder onderscheid naar inkomensniveau" desgewenst kan worden getoetst door de rechter en tot uitdrukking moet kunnen komen in de ontslagvergoeding.

Vanaf donderdag rijden in legendarische Burnout auto's

Matt Webster van Criterion heeft vandaag leuk nieuws bekend gemaakt. De Burnout Paradise Legendary Cars pack voor Burnout Paradise zal vanaf aanstaande donderdag verkrijgbaar zijn via de PlayStation Store. Deze pack zal enkele zeer interessante auto's toevoegen aan de al bestaande collectie van de game. Zo kun je met een Back to the future look-a-like vliegen/zweven door een simpele druk op de L3-knop. De prijs van de Legendary Cars pack is overigens nog niet bekend.

Burnout Paradise Legendary Cars pack:
The Jansen 88 Special
Manhattan Spirit
Carson Nighthawk
Cavalry Bootlegger.FC Utrecht gaat door met Du Chatinier

Ton du Chatinier is komend seizoen hoofdtrainer van FC Utrecht. Directievoorzitter Jan-Willem van Dop maakte dit nieuws vanmiddag bekend.

Sinds december, toen Willem van Hanegem vertrok als coach, was de oud-speler werkzaam als interim-trainer van Utrecht. Du Chatinier beschikt nog niet over de vereiste papieren, de hoogste trainerslicentie hoopt hij in april of mei te bemachtigen.

De KNVB gaf FC Utrecht formeel tot 14 februari dispensatie om met Du Chatinier als hoofdtrainer te werken. De club hoopt nu dat de voetbalbond toestemming geeft om Du Chatinier dit seizoen als trainer te laten afmaken.

'Heerenveen volgt tweede Elm'

SC Heerenveen heeft interesse in nog een speler van Kalmar FF. In de winterstop haalden de Friezen met Patrik Ingelsten en Viktor Elm al twee spelers weg bij de Zweedse club. Nu zou ook Rasmus Elm, de jongere broer van Viktor, mogelijk de overstap naar de Eredivisie kunnen maken.

Rasmus Elm is een twintigjarige middenvelder, die al drie interlands voor Zweden speelde. Vorige week maakte hij in de wedstrijd tegen Oostenrijk zijn eerste goal als international. Zijn zaakwaarnemer bevestigt de interesse uit het buitenland, maar sluit ook een contractverlenging bij Kalmar niet uit.

SC Heerenveen staat volgens het Zweedse voetbalblad FotbollsExpressen niet alleen in de belangstelling voor Elm. Ook AZ, FC Twente, de Duitse surprise TSV 1899 Hoffenheim en het Engelse Fulham hebben interesse. Mocht Elm naar Friesland komen, dan zal hij worden herenigd met broer Viktor. Die speelde sinds zijn komst naar Nederland vier competitieduels voor SC Heerenveen, waarin hij twee keer scoorde.

DVD: Zombie Strippers

Met een titel als Zombie Strippers is een recensie eigenlijk overbodig. Als je de titel hoort, weet je gelijk of je de film gaat kijken of dat je hem links laat liggen. Het doet je helemaal niks of het is een droom die is uitgekomen. Bij dit soort films is de eerste indruk vaak een goede, maar soms zijn het juweeltjes en dan is het zonde om de film bij voorbaat al af te schrijven. Een recensie lezen biedt dan uitkomst. Is het een film die je niet mag missen of was de eerste ingeving goed?Stadionverbod voor 'schaatshooligan'

Na voetbalhooligans hebben we sinds gisteren ook schaatshooligans. Een man die gisteren verkleed in een berenpak het ijs op liep, krijgt een stadionverbod van minimaal één jaar. De definitieve straf wordt nog besproken en wordt de komende weken vastgesteld. "Hij is bij wedstrijden van de KNSB komend seizoen niet welkom", meldt een woordvoerster van de KNSB.

Nadat Sven Kramer de tien kilometer gewonnen had, liep de hooligan het ijs op richting de schaatser. Kramer was daar echter niet van gediend, en duwde de 'beer' van zich af.

De man werd door de beveiliging aangehouden en na verhoor weer vrijgelaten. Het is volgens de KNSB de eerste keer dat zo'n verbod wordt opgelegd.

Meubelzaak werkt met 'onredelijke clausules'

Meubelzaken begaan veel overtredingen in hun algemene voorwaarden. Ze doen de klanten tekort door verboden clausules over lange leveringstijden, korte garantieperiodes en beperkte aansprakelijkheid.

Dat is aan het licht gekomen door een onderzoek door de Consumentenautoriteit samen met haar Belgische en Luxemburgse zusterorganisaties. De resultaten van het onderzoek zijn vandaag bekendgemaakt bij het secretariaat-generaal van de Benelux in Brussel.

De Consumentenautoriteit vond bij vier woonwinkels met samen 190 vestigingen in Nederland, 38 overtredingen in de algemene voorwaarden. Zo gaf menige keten zichzelf een onredelijk lange of vage leveringstermijn. Ook meldden de algemene voorwaarden nogal eens dat het geleverde product niet hetzelfde hoefde te zijn als het bestelde product. Maar de consument heeft daar wel degelijk recht op.

De winkeliers beperkten ook te vaak hun aansprakelijkheid en eventuele schadevergoedingen. De garantie lieten ze nogal eens onterecht ingaan op de factuurdatum in plaats van de leverdatum.

De Consumentenautoriteit vond bij zes andere ketens nog tientallen andere misstanden. Zo konden klanten hun bestelling soms niet afzeggen of later betalen, als de levering erg lang op zich liet wachten. De problemen deden zich steeds voor bij winkels die niet zijn aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) of die de CBW-voorwaarden zelf hadden aangevuld.

Directeur Marije Hulshof van de Consumentenautoriteit verwacht dat de bedrijven de foute voorwaarden medio maart hebben aangepast. Zo niet, dan dreigt een boete van maximaal 74.000 euro per overtreding.

De Consumentenautoriteit, die eerder misstanden aantrof bij webwinkels en vliegsites, krijgt van het publiek veel klachten over de meubelbranche. 'Met stip op de eerste plaats: garantieproblemen', aldus directeur Hulshof.

In België en Luxemburg bleken dezelfde problemen. De diensten willen eind dit jaar opnieuw samenwerken bij controle van een branche.


Meubelzaak werkt met 'onredelijke clausules'  (foto: DAG)

Verdachte branden Australië was brandweerman

Een man die wordt verdacht van het aansteken van een bosbrand in Australië was vroeger lid van de vrijwillige brandweer. Dat maakte de politie bekend.

Het gaat om de 39-jarige Brendan Sokaluk, van wie een rechter eerder vandaag de identiteit had vrijgegeven tegen de uitdrukkelijke wens van zijn advocate in.

Sokaluk zit vast omdat hij in zijn woonplaats Churchill ten noorden van Melbourne vermoedelijk een bosbrand heeft veroorzaakt die aan zeker 21 mensen het leven kostte. Zijn verdediger vreest voor zijn leven nu zijn naam is bekendgemaakt.


Verdachte branden Australië was brandweerman  (foto: DAG)

Wraak op immigranten na verkrachtingen Italië

Ongeveer twintig gemaskerde mannen hebben in Rome vier Roemenen aangevallen als vermoedelijke wraakactie voor meerdere verkrachtingen door andere buitenlanders. De daders sloegen toe voor een Pakistaans restaurant.

Twee Roemenen moesten in een ziekenhuis worden behandeld. De aanvallers konden ontkomen, meldde de politie vandaag. Afgelopen weekeinde verkrachtten twee mannen een 14-jarig meisje in een park in de Italiaanse hoofdstad. Volgens het slachtoffer leken de daders uit Oost-Europa te komen. In Bologna werd een Tunesiër aangehouden voor de verkrachting van een meisje van vijftien. In Milaan wordt een Noord-Afrikaan gezocht voor de verkrachting van een 21-jarige Boliviaanse.

De reeks verkrachtingen door buitenlanders leidde al tot een fel politiek debat. Een minister riep vandaag nog op tot castratie van sommige verkrachters. De regering wil verdachte verkrachters meteen laten opsluiten in afwachting van hun proces.


Wraak op immigranten na verkrachtingen Italië  (foto: DAG)

SEGA toont releaselijst voor rest van het jaar

Er zijn een hoop titels die SEGA nog in de pijpleiding heeft en om het allemaal wat overzichtelijker te maken heeft het bedrijf maar weer eens een lijstje met releaseperiodes uitgegeven. Helaas schept deze niet bijzonder veel duidelijkheid, maar je weet nu in ieder geval in welke maand je bepaalde games kunt verwachten.

20-02-2009 - House of the Dead: OVERKILL - Wii
20-02-2009 - SEGA Mega Drive Ultimate Collection - X360/PS3
06-03-2009 - Empire: Total War - PC
13-03-2009 - Bleach: Dark Souls - NDS
13-03-2009 - Sonic & the Black Knight - Wii
Maart 2009 - StormRise - X360/PS3/PC
Maart 2009 - MadWorld - Wii
Mei 2009 - Virtua Tennis 2009 - X360/PS3/PC/Wii
Voorjaar 2009 - Phantasy Star Portable - PSP
Voorjaar 2009 - The Conduit - Wii
Zomer 2009 - Let's Tap - Wii
Eind 2009 - Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen - Wii/NDS
2009 - Phantasy Star Zero - NDS
2009 - Bayonetta - X360/PS3
2009 - Infinite Space - NDS
Begin 2010 - Aliens vs Predator - TBC
2010 - Iron Man 2 - TBC
TBC - Alpha Protocol - X360/PS3/PC
TBC - Aliens: Colonial Marines - X360/PS3/PC

Valkenburg laat nier verwijderen

Schaatsster Diane Valkenburg zal na dit seizoen onder het mes gaan. De rijdster van VPZ zal een week na het wereldkampioenschap afstanden een nier laten verwijderen.

Valkenburg kampt al haar hele leven met problemen aan haar nieren. In november vorig jaar begon een nier te ontsteken en nu werkt het orgaan nog maar voor tien procent. Daarop besloot Valkenburg om de nier te laten verwijderen.

"Een mens kan prima functioneren met één nier", aldus de trainer van VPZ, Erik Bouwman.

Verboden te zoenen op Brits station

Het is sinds kort verboden om passioneel afscheid te nemen op het station van de Britse stad Warrington. Grote borden, met daarop pictogrammen van een kussende man en vrouw met een dikke streep erdoor, hangen op de perrons. Verliefde stelletjes houden de forenzen tijdens de spits te veel op, schrijft de krant Daily Mail vandaag.

Wie toch wil zoenen op het station, moet dat doen op een speciaal daarvoor bestemd gedeelte. De reizigers hebben lacherig gereageerd op het zoenverbod. Sommigen stellen dat het spoorwegbedrijf het geld beter aan zinnige zaken kan besteden.

In de jaren vijftig waren op Amerikaanse stations ook kusverboden van kracht. Daar kwamen vrouwen hun werkende mannen uitzwaaien. Dat leidde tot veel frustraties bij andere forenzen.

Zweedse worstelaar medaille kwijt

De Zweedse worstelaar, Ara Abrahamian, die bekend werd nadat hij in Peking zijn bronzen medaille wegsmeet, is zijn plak definitief kwijt. CAS, het internationale sporttribunaal, heeft vandaag het beroep van de worstelaar en het Zweedse olympisch comité afgewezen.

De teleurstelling van de geboren Armeniër Abrahamian was zo groot over zijn verloren halve finale op de Spelen dat hij na de winst in de kleine finale zijn medaille op de mat gooide en boos wegrende. De internationale worstelbond vond dit onsportieve gedrag twee jaar schorsing waard. Het IOC ontnam overigens de sportman zijn bronzen plak.

Kolerezooi

Onze een-na-jongste zeun studeert maar woont thuis. Het is voor hem een financieel aanlokkelijke toestand, want hij wordt geheel verzorgd tegen een bedrag van nul euri, vooropgesteld dat hij verder voor zichzelf zorgt. Dus ook zijn studie betaalt. Alleen, de laatste bus naar ons durp rijdt weg wanneer de eerste pils in de studeerstad nog niet eens binnen is. En dat word je spuugzat. Geen sociaal leven naast de studie is nou niet iets wat een jongmens ambieert, geld of geen geld. Dus wordt uitgezien naar een hok, in de stad. Hij hospiteert hier en daar, het zal op den duur wel lukken.

Album Coldplay best verkocht in 2008

Het laatste album van de Britse band Coldplay is wereldwijd het best verkochte album van 2008. Van de cd 'Viva La Vida or Death and All His Friends' gingen 6,8 miljoen exemplaren over de toonbank. Dat heeft de internationale organisatie van platenmaatschappijen IFPI vandaag bekend gemaakt.

Ook is het album het meest gedownloade album ooit. De tweede plaats is voor 'Black Ice', het nieuwste album van AC/DC. Mamma Mia! - The Soundtrack belandde op de derde plaats.

De best verkochte albums wereldwijd in 2008:
1. Coldplay - "Viva La Vida Or Death And All His Friends"
2. AC/DC - "Black Ice"
3. Various Artists -"Mamma Mia! The Movie Soundtrack Featuring The Songs Of ABBA"
4. Duffy - "Rockferry"
5. Metallica - "Death Magnetic"
6. Leona Lewis - "Spirit "
7. Amy Winehouse - "Back To Black"
8. Various Artists - "High School Musical 3: Senior Year"
9. Lil Wayne - "Tha Carter III"
10. Rihanna - "Good Girl Gone Bad"

 

Twitter krijgt kapitaalinjectie van 35 miljoen

Microblogsite Twitter heeft een kapitaalinjectie gekregen van 35 miljoen dollar (ongeveer 27,5 miljoen euro). Het geld komt van de investeringsfondsen International Venture Partners en Benchmark. Peter Fenton van Benchmark zal tevens toetreden tot de directie van Twitter, zo maakte het bedrijf bekend op zijn blog.

"Wij waren niet actief op zoek naar meer geld," schrijft mede-oprichter Biz Stone. "Maar dit zeer aantrekkelijke aanbod geeft ons de unieke gelegenheid om Twitter sterker te maken." En met sterker wordt bedoeld dat het gratis Twitter geld moet gaan verdienen.

Twitter is een kruising tussen een chatdienst, een openbare sms-website en een blog. Als gebruiker geef je via je computer of mobiele telefoon publiekelijk antwoord op de vraag die Twitter je stelt: wat ben je aan het doen? Het antwoord (de 'Tweet') mag maximaal 140 tekens bevatten.

Twitter telt 29 medewerkers en heeft naar eigen zeggen zes miljoen gebruikers, een stijging van 900 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Eind januari maakte Twitter ook al een rondje langs mogelijke investeerders, waarbij de eigenaren het bedrijf zelf waardeerden op een slordige 250 miljoen dollar. Naar verluidt zouden er enkele tientallen miljoenen opgehaald zijn.


Twitter krijgt kapitaalinjectie van 35 miljoen  (foto: DAG)

Virtua Tennis 2009 ook naar de Wii

Twee weken geleden werd Virtua Tennis 2009 aangekondigd door SEGA voor de Xbox 360, PS3 en de PC. De Wii werd echter niet genoemd, maar er komt wel degelijk een Wii-versie van de game. De Wii-versie bevat alle mogelijkheden van de andere versies en ze komen ook gelijktijdig uit.

Virtus Tennis 2009 krijgt meer dan 40 verschillende tennisbanen en een "veelbelovende" multiplayer, aldus SEGA. Zelfs met de Wii-versie kan je online. Alle versies staan gepland voor een release van mei dit jaar.Hopelijk net zo tof als Virtua Tennis 3.....

Zijm bezig aan laatste seizoen

Sieme Zijm stopt na dit seizoen met betaald voetbal. Zijm kreeg te horen dat zijn contrect bij Emmen niet wordt verlengd, waarop de verdediger overschrijving naar zaterdaghoofdklasser Excelsior Maassluis aanvroeg.

"De komende periode ga ik op een zo goed mogelijke manier het seizoen bij Emmen afmaken. Daarna richt ik mij op Excelsior Maassluis en hoop ik te starten met de cursus Trainer Coach 1. Ik wil dat diploma halen en in de toekomst op een zo hoog mogelijk niveau training geven," aldus Zijm.

Guild Wars 2 uitgesteld, speleraantallen NCSoft games bekend

Als onderdeel van een presentatie over het afgelopen jaar heeft NCSoft de aantallen spelers van hun games bekend gemaakt. Sterker nog, ze hebben aangekondigd dat Guild Wars 2 pas in 2010 of 2011 zal verschijnen.

De oorspronkelijke aankondiging van Guild Wars 2 stamt alweer uit begin 2007 en toen werd gericht op een release datum ergens in de tweede helft van 2008. Inmiddels was de hoop gevestigd op 2009, maar ook dit jaar blijkt niet haalbaar voor NCSoft.

Dan de spelersaantallen, te beginnen met het Koreaanse Aion, een hier relatief onbekende game. Toch doet deze game het niet onaardig, in december 2008 had deze game 40 servers draaien met daarop maximaal 239.181 mensen die tegelijkertijd aan het spelen waren. Over het totaal aantal spelers is helaas niets bekend.

Dan hebben we het hier wat bekendere City of Heroes/Villains, de superhelden MMO. Ook hiervan zijn de "highest concurrent users" aangegeven, oftewel de meeste spelers tegelijkertijd. In december 2008 lag dit getal op 13.823, een daling ten opzichte van december 2007 toen er maximaal 17.058 users tegelijkertijd actief waren. Beste maand was juni 2007, toen er maximaal 26.669 spelers tegelijkertijd hun innerlijke superheld/superslechterik ontdekten. Het aantal servers is door de jaren heen hetzelfde gebleven, namelijk vijftien stuks.

Vervolgens Guild Wars, van deze game zijn in tegenstelling tot de anderen geen concurrent users aangegeven maar het totaal aantal geactiveerde accounts. Deze teller staat in december 2008 op 5.803.000, een stijging ten opzichte van december 2007 toen de teller nog op 4.878.000 stond. In december 2006 stond de teller nog op 3.122.000. Van Guild Wars zijn helaas geen serveraantallen bekend.

Nu dan de cijfers over het in Korea populaire Lineage, waarvan we wederom de concurrent users hebben. In december 2008 stond deze teller op maximaal 162.328 users tegelijkertijd, een stijging ten opzichte van het jaar daarvoor toen deze op 138.469 bleef steken. Het aantal servers is ook met twee stuks gestegen naar 47.

Dan als laatste game waarvan we de cijfers hebben is daar Lineage 2, wederom enorm populair in Korea. In december 2008 waren er maximaal 109.850 spelers tegelijkertijd online te vinden, een daling ten opzichte van december 2007 toen er nog maximaal 137.285 spelers tegelijkertijd online waren. Ook is er in vergelijking met 2007 één server minder, waardoor er nu nog 32 over zijn.

Uitgebreidere statistieken met nog meer maanden zijn hier te vinden.


De twee sterkste punten van Aion zijn hier in beeld

PVV doet definitief mee met Europese verkiezingen

De PVV van Geert Wilders gaat definitief en onder het motto 'Voor Nederland' meedoen met de verkiezingen voor een nieuw Europees Parlement op 4 juni van dit jaar. Dat heeft de partij vandaag bekendgemaakt.

Wie er namens de PVV op de kandidatenlijst komen te staan, is nog niet bekend. De PVV is tegen een toetreding van Turkije tot de EU en wil ook de toetreding van Roemenië en Bulgarije terugdraaien.

De partij van Wilders wil ook dat Nederland bijna geen geld meer afdraagt aan de EU. Het is volgens de PVV onaanvaardbaar dat Nederland relatief gezien nog altijd het meeste geld afdraagt aan de EU.

Voor Nederland!  (foto: ANP)

Magnums, explosies en bloed in Call of Juarez: Bound in Blood

Enige tijd geleden alweer is westernshooter Call of Juarez uitgekomen (zie de PC- en Xbox 360 reviews) en ontwikkelaar Techland vond het weer eens tijd worden voor een vervolg. Welkom dus Call of Juarez: Bound in Blood!

Bound in Blood zal een prequel zijn op het origineel, en zal ons van een door de Civil War verscheurd Georgia meevoeren tot aan ruďnes van de Azteken in Mexico. Je zult in ieder geval als beide McCall broertjes spelen in een verhaal vol hebzucht, lust en wetteloosheid. Voor de rest is er nog bar weinig bekend over het spel, behalve onderstaande vier screenshots en dat het spel nog in 2009 verwacht wordt op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.
Drie duels schorsing De Fauw

Roda JC-speler Davy De Fauw heeft voor zijn rode kaart, in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda, een schorsing gekregen van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Hij heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal inmiddels geaccepteerd.

Afgelopen zaterdag werd hij van het veld gestuurd na een grove overtreding op tegenstander Martijn Reuser. De Fauw mist door de schorsing de competitiewedstrijden tegen Vitesse (uit) en De Graafschap (thuis).

De Jong langer bij VPZ

Bob de Jong zal ook in 2010 voor het team van VPZ rijden. De 32-jarige schaatser heeft zijn contract, dat volgende maand afliep, met een jaar verlengd.

De Jong blijft overigens trainen in Duitsland bij Bart Schouten. Hij zal tijdens internationale wedstrijden begeleid worden door de trainers van VPZ. Daarnaast zal de schaatser een aantal dagen deelnemen aan diverse trainingskampen van VPZ.

"Het prolongeren van de olympische titel op de 10 kilometer is Bobs droom. We zijn blij dat VPZ hem de mogelijkheid biedt deze droom te verwezenlijken," aldus de zaakwaarnemer van De Jong, Chiel van Praag.

Wisgerhof niet inzetbaar tegen Olympique Marseille

FC Twente kan donderdag, in het UEFA Cup-duel tegen Olympique Marseille, niet beschikken over Peter Wisgerhof. Hij speelde dit seizoen al voor NEC Europees voetbal en mag daarom niet met FC Twente in de UEFA Cup spelen. De verwachting is dat de Braziliaan Douglas hem zal vervangen.

Douglas heeft bij FC Twente nog een contract tot medio 2012, maar sinds de komst van Wisgerhof en de terugkeer van Slobodan Rajkovic komt de Braziliaan weinig aan spelen toe.

Verdachten bedreigingen Weesp krijgen huisarrest

De twee jongens die vastzitten voor het bedreigen van een school in Weesp krijgen huisarrest. De verdachten zitten momenteel in een Amsterdamse jeugdgevangenis. De jongens komen morgen vrij.

Een woordvoerster van de rechtbank legt uit dat de jongens onder het toezicht van hun ouders worden geplaatst. "Het gaat dus niet om een elektronische huisarrest."

De advocaat van een van de jongens verzocht tot vrijlating via een fax aan de kinderrechter en de officier van justitie in Amsterdam. "De jongens moeten thuisblijven en mogen als de vakantie voorbij is eventueel naar school", aldus de zegsvrouw van de rechtbank.

Vorige week was Weesp in rep en roer. Scholen werden beveiligd en er werd gezocht naar mensen die bedreigingen hadden geuit tegen scholen in het dorp. Ook deden geruchten de ronde dat er een man met een masker bij een van de scholen was gezien.

Nadat er beelden van de mogelijke verdachten waren uitgezonden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, werden drie jongens aangehouden. Twee bekenden de bedreiging. De derde had niets met de zaak te maken, zo bleek.

Arrow-zenders raken vergunningen kwijt

Agentschap Telecom trekt de vergunningen van de radiozenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM in vanwege een structurele betalingsachterstand. De uitzendingen van beide zenders moeten uiterlijk 11 maart om middernacht gestaakt zijn, staat vandaag op de website van het Agentschap Telecom. Het betreft de uitzendingen op FM.

"Met de eigenaren zijn in een eerder stadium betalingsregelingen afgesproken. Hieraan is herhaaldelijk niet voldaan. Ook het voorgenomen besluit om de vergunning in te trekken heeft niet geleid tot betaling van de openstaande bedragen. Daarom ziet Agentschap Telecom zich genoodzaakt de vergunningen in te trekken", aldus directeur-hoofdinspecteur Marita Schreur van Agentschap Telecom.

Eerder
werd gemeld door RadioFreak.nl dat er betalingsachterstanden waren bij Arrow, maar dat werd toen ontkent.

Arrow Classic Rock heeft een betalingsachterstand van 6.852.500 euro, de betalingsachterstand van Arrow Jazz FM bedraagt 2.039.120 euro. Opgeteld staat Arrow 8.891.710 miljoen euro bij de Staat in het krijt. Volgens een woordvoerder van de toezichthouder zijn de betalingsproblemen begonnen in mei 2007.

Jaarlijks moet Arrow Classic Rock 4,2 miljoen euro aan de Staat betalen. Dit is het bedrag waarvoor de FM-frequenties waar de commerciële radiozender tegenwoordig gebruik van maakt in 2003 voor zijn geveild. De licentiekosten van Arrow Jazz FM bedragen een miljoen euro per jaar. Volgens het agentschap is het intrekken van de vergunning een ultieme maatregel, waar een heel traject aan vooraf is gegaan.

Ad Ossendrijver, eigenaar van de Arrow Media Groep, zegt dat dit traject wat hem betreft nog niet is afgelopen. "We zijn met de overheid in gesprek over het maken van betalingsregelingen die acceptabel zijn in deze tijd van recessie. We hebben gevraagd om een verzachtend regime om Arrow in de gelegenheid te stellen dit in eigen tempo op te lossen. Ik ben dan ook zeer teleurgesteld in deze rigide maatregel. Het is jammer dat de luisteraars twee prettige zenders wordt ontnomen, terwijl er een oplossing is. De radioluisteraars dreigen de dupe te worden."

Arrow Classic Rock begon als kabelzender in het najaar van 1996. Arrow bemachtigde in 2007 de felbegeerde etherfrequentie door van SBS het radiostation Caz! over te nemen. Het radiostation bereikt maandelijks ruim twee miljoen luisteraars met een mix van klassieke en moderne rock. Arrow Jazz FM zendt uit sinds 2004. De jazz-zender brengt een hedendaagse mix van jazzmuziek, soul en blues.

Historici: Lincoln is beste president

Amerikaanse historici vinden Abraham Lincoln de beste president die de Verenigde Staten ooit hebben gehad. Dat blijkt uit een peiling van het tv-station C-Span, dat over politiek in de VS bericht.

De in januari afgezwaaide president George W. Bush staat 36e op de lijst van in totaal 42 presidenten. Barack Obama, de opvolger van Bush, is nog niet beoordeeld. De 65 historici beoordeelden alleen voormalige presidenten. Ze keken daarbij naar tien criteria, zoals leiderschap in tijden van crisis, morele autoriteit, bestuurlijke vaardigheden, verhouding met het buitenland, visie en prestaties.

Op een maximum te behalen aantal van duizend punten kreeg Abraham Lincoln, president van 1861 totdat hij werd vermoord in 1865, er 992. Nummer twee was George Washington met 854 punten. George W. Bush kreeg slechts 362 punten.

Het was de tweede keer dat het onderzoek is uitgevoerd. De vorige keer gebeurde dat in 2000. Toen eindigde Abraham Lincoln ook als eerste.

Ramos: "Drenthe is bang voor het publiek"

De prestaties van Royston Drenthe zijn de laatste periode minder en dat heeft veel invloed op de speler. Hij heeft op eigen verzoek de laatste drie duels aan zich voorbij laten schieten. Juande Ramos, de trainer van Real Madrid, is van mening dat de aanvaller bang is geworden voor het publiek.

"Drenthe is bang geworden. Hij is nog een jonge vent. Hij heeft alle steun nodig van de mensen die met hem werken. Als coach zal ik alles doen om hem te helpen, want hij is een speler met veel potentie", begint hij tegenover Cadena Ser.

De voormalige Feyenoorder kende bij Madrid een uitstekende start met een aantal belangrijke doelpunten. Tegenwoordig kan de jonge aanvaller niet rekenen op veel speeltijd. Het Italiaanse Fiorentina had interesse in hem maar de club en speler zagen het beide niet zitten.

Bouma hersteld van enkelblessure

Vanavond zal Wilfred Bouma zijn langverwachte rentree maken. De verdediger is al vanaf juli niet actief geweest vanwege een zware enkelblessure. Hij blijkt fit genoeg om weer wedstrijdritme op te doen.

De voormalige speler van PSV zal met het tweede elftal van Aston Villa meedoen tegen de reserves van Arsenal. Martin O’Neill, de trainer van Villa, heeft de hoop dat Bouma de volle wedstrijd kan spelen. De come-back van de Nederlander zal de oefenmeester goed doen. Op dit moment zijn ook verdedigers Martin Laursen en Carlos Cuellar vanwege een blessure niet beschikbaar. Hierdoor wordt de keuze voor de achterste linie zeer beperkt.

Schorsing voor spugende Ronaldo mogelijk

Het lijkt erop dat Cristiano Ronaldo een flinke schorsing tegemoet zal zien. De ster van Manchester United heeft tijdens het FA Cup-duel met Derby County (1-4 winst) zijn tegenstander Robbie Savage hebben bespuugd.

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond (FA) zal waarschijnlijk een onderzoek instellen naar het incident. De middenvelder van Derby County kreeg ruzie met de Wereldvoetballer van het Jaar, die als reactie hierop naar hem spuugde. Alan Wiley, de scheidsrechter in het duel, zou niks hebben vernomen van het incident maar op basis van de beelden kan Ronaldo alsnog een schorsing krijgen. Na afloop verklaarde Savage dat hij het niet opgemerkt had maar de televisiebeelden geven aan dat Ronaldo wel degelijk spuugde.

Cruijff: "We voetballen net zoals de rest"

Johan Cruijff is niet tevreden met de ontwikkelingen in het Nederlandse voetbal. Het vertoonde spel in de Nederlandse topwedstrijden tussen PSV-AZ en Ajax-Feyenoord afgelopen weekeinde maakt de oud-voetballer niet blij.

"Ik blijf erbij dat dit in de hand wordt gewerkt door de keuze voor twee controlerende middenvelders, waardoor je ook zomaar in de problemen kan komen zodra de tegenstander druk gaat zetten", liet Cruijff weten in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. "Omdat je dan een extra aanspeelpunt mist, kom je er voetballend gewoon niet uit. Goed positiespel kun je dan op je buik schrijven", is de mening van de voormalig speler en trainer.

Beachvolleyballer Boersma verder met Paulides

Emiel Boersma gaat de komende jaren met Joppe Paulides het langste beachvolleybalteam van de wereld vormen. De 26-jarige Paulides, ex-international in de zaal met 150 caps, speelde vorig jaar nog voor de Spaanse kampioen Palma de Mallorca. Dit seizoen speelde Paulides voor Omniworld.

“Beachvolleybal trok me al langere tijd, toch heb ik heb lang moeten nadenken of ik de stap naar het strand wilde maken. De omstandigheden bij Omniworld zijn niet bepalend geweest voor mijn keuze maar hebben het proces wel versneld. De eerste trainingen waren zwaar, maar zijn me goed bevallen en ik heb er enorme zin in”, aldus Paulides.

Boersma maakte de overstap naar het zand al in 2002, toen hij samen met Bram Ronnes als één van de eersten de zaal achter zich liet om zich volledig op het beachvolleybal te richten. Met diezelfde Ronnes werd hij in 2005 Nederlands kampioen en plaatste zich voor de Olympische Spelen in Beijing waar hij zeventiende werd. Vooral in het seizoen 2007 maakte hij grote sprongen door diverse medailles te halen in de Europese Tour en in 2008 de halve finale te halen op het Grand Slam van Stavanger.

Boersma: “Na de breuk met Bram heb ik een tijd rust genomen en ben toen pas mijn zoektocht gestart. Joppe was mijn eerste keuze, ik ben erg blij dat hij deze stap wil maken. In de wandelgangen waren er veel verhalen over mijn eventuele stoppen. Daar is gelukkig nooit sprake van geweest, ik heb altijd de intentie gehad om door te gaan”.

Boersma zal met Paulides deel uit maken van Beach Team Holland, onder leiding van bondscoach Bert Goedkoop. “Ik ben blij dat Emiel in Joppe een goede partner heeft gevonden met veel ervaring in de zaal. We zullen er voor zorgen dat hij deze ervaring, net als de anderen die de overstap naar beachvolleybal gemaakt hebben, snel om kan zetten in succes op het strand”, aldus Goedkoop.

Lily Allen laakt vertaling uit het Nederlands

De Britse zangeres Lily Allen vindt dat de boulevardkrant News of The World een betere Nederlands-Engelse vertaler nodig heeft. Ze heeft haar advocaten gevraagd of ze actie kunnen ondernemen tegen de Britse tabloid, schreef ze maandag op haar Twitter-pagina.

News of the World berichtte zondag dat Allen ouders aanmoedigt om hun kinderen drugs te laten proberen. De krant baseerde zich op een interview dat de 23-jarige zangeres vorige maand had met Revu. Ze hekelt nu op Twitter de vertaling uit het Nederlands. "En dat weten ze best", aldus de zangeres.

Tegen Revu vertelde Allen dat ze zich ergert aan de belerende manier waarop in haar eigen land met drugspreventie wordt omgegaan. "Kijk, hoe vaker je tegen kinderen zegt dat ze geen drugs moeten nemen, hoe leuker het lijkt", zei ze tegen het Nederlandse tijdschrift. "Je zou moeten zeggen: Drugs doen gekke dingen met je brein. Sommige mensen reageren er goed op, sommigen niet. Probeer het eens en kijk wat je ervan vindt."

Veendam - Omniworld uitgesteld

Het inhaalduel tussen BV Veendam en FC Omniworld, dat morgen zou worden gespeeld, is een week uitgesteld.

Op verzoek van BV Veendam is de wedstrijd verplaatst wegens tragische familieomstandigheden bij de keeper van Veendam. Het pasgeboren dochtertje van doelman Barry Ditewig is overleden. De nieuwe datum voor de wedstrijd is dinsdag 24 februari om 20.00 uur.

Eerder stond de wedstrijd op 30 januari en 3 en 10 februari op het programma. Toen ging het niet door omdat het veld deels bevroren was.

CAS verlaagt straf voetballers Malta

Het internationaal dopingtribunaal CAS heeft de schorsing van drie voetballers uit Malta verlaagd tot een jaar. De wereldvoetbalbond FIFA en het mondiale antidopingbureau WADA hadden de drie een schorsing van twee jaar gegeven.

De drie betreffende voetballers, Ryan Grech, Claude Mattocks en Gilbert Martin, werden door de Maltezer voetbalbond geschorst vanwege het gebruik van doping.

Het CAS heeft de schorsing nu bepaald op een jaar. Dit is namelijk de hoogst mogelijke straf volgens het reglement van de voetbalbond van Malta.

Advocaat verdachte Weesp stuurt verzoek vrijlating

De advocaat van een van de jongens die vastzitten voor bedreiging van een school in Weesp, heeft vanmiddag een verzoek tot vrijlating van zijn cliënt ingediend. Advocaat Sam Bharasingh heeft rond het middaguur een fax daarover verstuurd naar de kinderrechter en de officier van justitie in Utrecht.

"Ik heb ze verzocht binnen 24 uur te antwoorden", aldus Bharasingh. Vorige week was Weesp in rep en roer. Scholen werden beveiligd en er werd gezocht naar mensen die bedreigingen hadden geuit tegen scholen in het dorp. Ook deden geruchten de ronde dat er een man met een masker bij een van de scholen was gezien.

Nadat er beelden van de mogelijke verdachten waren uitgezonden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, werden drie jongens aangehouden. Twee jongens bekenden de bedreiging. De derde had niets met de zaak te maken, zo bleek.

Naast het dreigtelefoontje kwam er ook nog een dreigbrief bij een school in Weesp binnen. Een 54-jarige man bekende dat hij deze brief heeft geschreven en bezorgd. Het onderzoek in deze zaak loopt nog, maar de man is inmiddels in vrijheid gesteld. De jongens die de school in Weesp bedreigden zitten momenteel vast in een Amsterdamse jeugdgevangenis.

Mooie concept art van twee oude Lionhead games

Op de site van Leading Light Conceptual Design, een bedrijf wat zoals de naam al doet vermoeden zich bezig houdt met het maken van concept-art, zijn twee nieuwe projecten verschenen waaraan het bedrijf heeft gewerkt, beide van Lionhead. Inmiddels wordt niet meer aan de games gewerkt, maar het blijven mooie plaatjes.

Het eerste project was van Lionhead in samenwerking met Microsoft Games en heet Survivors. De concept-art laat een apocalyptische, desolate wereld zien, een soort Left 4 Dead maar dan zonder zombies.

De tweede game was van Lionhead zelf en heet Justice, en lijkt meer een futuristische "ik krijg de schuld van iets heel naars maar ik heb het niet gedaan, hoe ga ik mijn onschuld bewijzen terwijl men mij van alle kanten probeert te vermoorden?"-achtige game te zijn.

Lionhead heeft inmiddels te kennen gegeven dat er niet meer aan de games gewerkt wordt en dat het dus oude concept-art betreft.

Van Survivors is alle concept art (in totaal 52 mooie plaatjes) hier te bekijken, van Justice zijn de tien stuks art hier te zien. Een kleine selectie is hieronder te vinden.Links Justice, rechts Survivors

Nijenhuis weg bij TVM

TVM verlengt het contract met schaatser Beorn Nijenhuis niet. Dit heeft de schaatsploeg vandaag bekend gemaakt.

Nijenhuis is dit jaar bezig aan zijn zevende seizoen bij TVM. In de zeven seizoenen behaalde hij vijf bronzen medailles op het NK sprint en won hij vier wereldbekerwedstrijden. Het Nederlands record op de 1.000 meter staat met 1.07,07 bovendien op zijn naam.

Het is nog onbekend waar Nijenhuis, die nog wel voor TVM zal starten tijdens de wereldbekerfinales, volgend seizoen zal rijden.

Hamburgers verpesten het milieu

Onderzoek aan de Canadese Dalhousie University heeft aangetoond dat hamburgers en Hummers even schadelijk voor het milieu zijn. Beide zorgen voor schadelijke gassen in de atmosfeer volgens Nathan Pelletier, onderzoeker aan die universiteit. Mensen kunnen helpen de schade te beperken door de hamburger af te zweren. Dat zou net zo'n stimulans voor het milieu zijn als de auto een paar weken laten staan.

Hamburgers zijn milieuonvriendelijk door de inefficiënte manier waarop ze worden geproduceerd en doordat koeien veel koolstofdeeltjes de atmosfeer in helpen. Hoewel rundvlees maar 30 procent van de vleesconsumptie bestrijkt is het volgens Pelletier verantwoordelijk voor 78 procent van de uitstoot door de vleessector.


Hamburger laten staan?

Boze vrouw stapt uit rijdende auto

Een boze vrouw is tijdens een echtelijke ruzie uit een rijdende auto gestapt. Het voertuig had een snelheid van ongeveer tachtig kilometer per uur. De 33-jarige vrouw moest met hoofdwonden en ontvellingen naar een ziekenhuis.

Het echtpaar kreeg ruzie tijdens een rit in de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg. De vrouw maakte haar gordel los, opende een deur en liet zich uit het voertuig vallen, meldden Duitse media vandaag. De man stopte meteen en zorgde voor zijn bewusteloze vrouw.

[NASCAR] Uitslag Daytona 500

Matt Kenseth heeft de eerste race van het nieuwe NASCAR-seizoen gewonnen. In een door regen geteisterde wedstrijd was hij na 380 mijl de sterkste op de oval van Daytona. Tweede werd Kevin Harvick en derde man op het podium was AJ Allmendinger.

De race startte met Martin Truex Jr. en Mark Martin op de eerste rij. Al snel nam Kyle Busch de leiding over, terwijl Kevin Harvick zich een weg uit het achterveld naar voren baande. Ook Kenseth moest daar vandaan komen doordat hij donderdag een auto had afgeschreven in het Gatorade Duel. Echter hij was na 37 ronden al opgeklommen naar de tweede plaats in de wedstrijd.

Na 46 ronden hadden acht auto's zich losgemaakt van de rest van het veld. Kyle Busch en Dale Earnhardt jr. vochten op dat moment om de leiding met Tony Stewart daar kort achter. Twintig ronden later na een vierde caution strijden Jeff Gordon en Stewart om de leiding, waarbij de twee kemphanen naast elkaar rijden. Uiteindelijk zorgt Kyle Busch er voor dat Jeff Gordon de leiding kan pakken.

Bij de volgende caution komen Elliot Sadler en Reed Sorenson als winnaars uit de bus met Kyle Busch daar kort achter. Earnhardt jr. moet een ronde in de pitstraat blijven, omdat zijn auto buiten zijn pitbox voorzien is van banden en brandstof. In de 124e ronde is er direct na het zwaaien van de groene vlag een crash waarbij tien auto's betrokken zijn. Daaronder zijn Kyle Busch, Earnhardt jr., Robbie Gorden en Jimmy Johnson. Veroorzaker van de crash was Earnhardt jr. die de auto van Brian Vickers raakte.

Ondertussen dook de dreiging van regen op, maar de organisatie besloot de race na 133 toch voort te zetten. Sadler ging aan de leiding voor Sorensen en Kenseth die aandrong voor de tweede plaats. Uiteindelijk wist hij na 146 ronden de leiding over te nemen van Sadler. In dezelfde ronde veroorzaakte Aric Almirola de achtste gele vlagsituatie na contact te hebben gehad met Kasey Kahne. De caution bleef gehandhaafd tot de 152e ronde, waarna er wegens regen afgevlagd werd.

Uitslag Daytona 500

#StartCoureurMerkPunten + BonusRonden
143Matt Kenseth Ford190/5 152
238Kevin Harvick Chevrolet170/0 152
320A.J. Allmendinger Dodge165/0 152
422Clint Bowyer Chevrolet160/0 152
530Elliott Sadler Dodge160/5 152
629David Ragan Ford150/0 152
725Michael Waltrip Toyota146/0 152
837Tony Stewart Chevrolet147/5 152
932Reed Sorenson Dodge138/0 152
1011Kurt Busch Dodge134/0 152
111Martin Truex Jr. Chevrolet135/5 152
1228David Reutimann Toyota127/0 152
133Jeff Gordon Chevrolet129/5 152
148Juan Montoya Chevrolet121/0 152
1523Casey Mears Chevrolet118/0 152
162Mark Martin Chevrolet120/5 152
1721Marcos Ambrose Toyota112/0 152
1816Carl Edwards Ford109/0 152
1941John Andretti Chevrolet106/0 152
2031Greg Biffle Ford103/0 152
2136Regan Smith Chevrolet100/0 152
2212Bobby Labonte Ford102/5 152
2334Bill Elliott Ford94/0 152
2435Terry Labonte Toyota91/0 152
2515Scott Riggs Toyota88/0 152
2610Denny Hamlin Toyota85/0 152
2714Dale Earnhardt Jr. Chevrolet87/5 152
2826Jeff Burton Chevrolet79/0 152
2913Kasey Kahne Dodge76/0 152
309Aric Almirola Chevrolet73/0 152
315Jimmie Johnson Chevrolet70/0 152
3239Sam Hornish Jr. Dodge72/5 151
3324David Stremme Dodge64/0 151
3427Robby Gordon Toyota61/0 151
3542Scott Speed (R) Toyota58/0 151
3640Ryan Newman Chevrolet55/0 150
3719Jamie McMurray Ford52/0 139
DNF17Paul Menard Ford49/0 138
DNF6Brian Vickers Toyota46/0 134
4018Jeremy Mayfield Toyota43/0 126
DNF4Kyle Busch Toyota50/10 123
4233Travis Kvapil Ford37/0 90
DNF7Joey Logano (R) Toyota34/0 79

DNF = did not finish; (R) = rookie; 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Klassement na één race (top 10)

#CoureurPuntenAchterstandRacesPolesOverwinningen
1Matt Kenseth190101
2Kevin Harvick170-20100
3A.J. Allmendinger165-25100
4Clint Bowyer160-30100
5Elliott Sadler160-30100
6David Ragan150-40100
7Tony Stewart147-43100
8Michael Waltrip146-44100
9Reed Sorenson138-52100
10Martin Truex Jr.135-55110

Meer informatie Fallout 3 DLC: The Pitt

Mensen met Fallout 3 voor de Xbox 360 en de PC kunnen al een aantal weken genieten van Operation Anchorage, de eerste downloadable content voor Fallout 3. Er zal dit jaar nog een tweede DLC-pack verschijnen die The Pitt gaat heten. Hiervan is meer informatie vrijgekomen.

The Pitt speelt zich af in Pittsburg en voornamelijk rond de grote staal-industrie. De omgeving bestaat onder andere uit een grote dungeon, een schroothoop en een woonomgeving. Deze is in tweeën gesplitst in downtown, waar vooral slaven wonen, en de haven waar de bazen van deze slaven zich bevinden.

Naast de nieuwe omgevingen zal de DLC ook nieuwe gameplay-elementen bevatten. Zo wordt het mogelijk om me Raiders te communiceren in plaats van deze zonder nadenken af te schieten. Het gerucht gaat namelijk dat de locale Raiders een medicijn tegen de mutaties hebben gevonden. Natuurlijk wordt het mogelijk om te spelen met nieuwe items en wapens zoals een "automatic axe".

The Pitt zal in Maart moeten verschijnen voor de PC en Xbox 360.

'13-jarige is de vader'

Wie is de vader van het kind van de 15-jarige Chantelle Steadman? Die vraag houdt de media al enkele dagen bezig.

Vorige week werd bekend gemaakt de Alfie Patten, een 13-jarige jongen uit Eastbourne, vader is geworden van Maisie Roxanne. Kort daarna hadden zich nog twee andere tieners gemeld die zeiden de vader te zijn van het kind. Zij zouden ook naar bed zijn geweest met Chantelle.

De 15-jarige moeder ontkent dit verhaal vandaag in de Engelse krant The Sun: "Alfie is de enige jongen waar ik mee naar bed ben geweest. Er is niemand anders."

Alfie gelooft zijn vriendin met de wijze woorden "Die stomme jongens liegen". Hij is bereid om een DNA-test te doen, ook al wist hij nog niet wat dat was. "Mijn moeder heeft uitgelegd dat ik daarmee kan bewijzen dat ik de vader ben. Als dat nodig is om anderen hun mond te laten houden dan zal ik dat doen".

'Ooijer volgend seizoen bij PSV'

De kans is groot dat André Ooijer na de zomer weer voor PSV gaat spelen. De verdediger, die nu nog bij Blackburn Rovers onder contract staat, heeft 'in principe' zijn jawoord gegeven.

Ooijer heeft bij Blackburn Rovers een aflopend contract. Daarnaast zou hij met zijn gezin graag naar Nederland terugkeren. PSV gaf eerder al aan enige behoefte te hebben aan ervaring binnen de huidige selectie. De Eindhovense club hoopt met de aanwezigheid van de verdediger de ontwikkeling van jonge spelers sneller en beter te laten verlopen.

In het Eindhovens Dagblad liet Adrie van Kraaij weten dat Ooijer een serieuze kandidaat is. Toch blijft de technisch manager een slag om de arm houden. "Of het allemaal werkelijk doorgaat, is ook afhankelijk van een aantal omstandigheden," liet hij weten. "PSV is momenteel nog op zoek naar een nieuwe trainer en de komst van Ooijer zal dan eerst besproken moeten worden. PSV zal de komst van Ooijer pas bevestigen als de nieuwe coach is aangesteld en hij heeft aangegeven Ooijer in zijn selectie te willen hebben."

Atkinson en Anjema Nationaal kampioen

Laurens Jan Anjema en Vanessa Atkinson zijn wederom nationaal squashkampioen geworden. Voor de 26-jarige Anjema was het de vierde keer dat hij de beste bleek van Nederland. De zes jaar oudere Atkinson legde al weer voor de elfde keer beslag op de nationale titel.

De als eerste geplaatste Atkinson, de mondiale nummer elf, nam in Amsterdam revanche op de als tweede geplaatste Annelize Naudé, die haar een jaar eerder onttroond had als nationaal kampioene. Atkinson moest echter wel hard werken voor haar revanche. Atkinson won de eerste twee games met 11-9 en 11-8. De derde game won de Amsterdamse Naudé met 8-11 waardoor Atkinson een tandje bij moest schakelen. Ze won uiteindelijk de vierde game met 11-7 voor haar elfde nationale titel. Orla Noom won de bronzen plak door met 11-0, 11-8 en 11-6 te winnen van Dagmar Vermeulen.

Zoals verwacht won topfavoriet Laurens Jan Anjema de titel bij de heren. Hij verloor echter de eerste game, de eerste verliesgame voor hem in vier nk’s, waardoor hij tegen Piedro Schweertman vol aan de bak moest in de resterende games. Uiteindelijk gaf hij zijn tegenstander geen schijn van kans meer in de rest van de wedstrijd en won met 8-11, 11-1, 11-5 en 11-1. Derde werd Sebastiaan Weenink door met 11-5, 11-3 en 11-7 te winnen van Bart Ravelli.

Joling ergert zich aan Rob Kamphues

Zanger/entertainer/presentator/alleskunner/SBS-ster Gerard Joling heeft het he-le-maal gehad met Rob Kamphues. De kale presentator blijft namelijk proberen om de SBS-ster in de boeien te slaan voor zijn programma Kamphues Boeit.

In het format, dat al eerder werd bedacht door 101.tv, moet Kamphues zich vastketenen aan bekende en minder bekende Nederlanders. En zoals Kamphues het zelf zegt: irritante Nederlanders. Volgens Kamphues is Joling dat en zo probeerde hij al drie keer de zanger vast te leggen. Bij de presentatie van de SBS-voorjaarsprogrammering, bij de opnames van 'Wie Ben Ik' en tijdens een signeersessie op de Huishoudbeurs.

Joling die al vele keren heeft laten weten niet mee te willen werken aan Kamhues Boeit, werd dit weekend verrast door een als vrouw verklede Kamphues. Kamphues stond anderhalf uur in de rij voor een vastklikmoment maar Joling had hem allang door. De cameraploeg van Kamphues werd wel vijf keer weggestuurd.

Joling: "Ik hou daar niet van, als ik aan iemand vast moet zitten, word ik een beetje agressief. Ik wil het niet. Ik heb dat al vaker tegen Rob gezegd, maar hij blijft maar doorgaan. Als ik dan lees dat hij boos wordt als Rutger van GeenStijl met een camera bij hem voor de deur staat, vind ik dat meten met twee maten.”Meten met twee maten!

Velthuizen vindt Feyenoord een eer

Feyenoord heeft Henk Timmer laten weten dat er geen toekomst is voor de keeper bij de Rotterdamse club. Mario Been, de aanstande trainer van Feyenoord, kan de ervaren sluitpost niet gebruiken. Vitesse-doelman Piet Velthuizen is ook op de hoogte van deze situatie.

De naam van de jonge keeper van Vitesse is nog niet genoemd als opvolger maar de keeper zou het een eer vinden. "Als je het mij vraagt, moet ik eerst nog meer ervaring opdoen bij Vitesse", vertelt Velthuizen in het AD.

"Maar Feyenoord, ja als die club komt, dan zou dat wel een enorme eer zijn. Dan ga je twijfelen. Ik heb nog twee jaar contract bij Vitesse, dus het heeft geen zin om daar lang over na te denken", vervolgt Velthuizen. "En Nederland heeft meer goede keepers. Met Maarten Stekelenburg als de allerbeste. Ik stoor me soms aan het feit dat een doelman van zijn klasse een vormcrisis krijgt aangepraat. Keepers maken ook fouten.''

Plastisch chirurg wil snel verplicht toezicht

Plastisch chirurgen en privéklinieken eisen betere regelgeving en verplicht toezicht voor klinieken van minister Klink van VWS. Daarmee willen ze voorkomen dat zich opnieuw ernstige misstanden voordoen, zoals vorige week in de Silhouet-klinieken. "Wij laten ons nest niet langer bevuilen", zegt secretaris Thijs Udo van de Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN).

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) begint een keurmerk voor privéklinieken dat eind 2010 werkzaam moet zijn. Daarmee kunnen 'malafide' klinieken echter niet worden aangepakt, omdat ze niet verplicht zijn mee te doen.

In Nederland kan iedereen een privékliniek beginnen voor onverzekerde zorg; een vergunning is niet nodig. Ook is er nauwelijks toezicht: de inspectie houdt alleen controles na ernstige meldingen. Privékliniek Silhouet kreeg vorige week een operatieverbod in Breda en Weert. De kliniek meldt op de site echter dat er niets mis is.

"Dit moet echt afgelopen zijn", zegt hoogleraar plastische chirurgie Berend van der Lei. "Klinieken moeten nú worden verplicht een vergunning aan te vragen." Udo van de ZKN: "We zijn toch gek dat we zomaar iedereen een privékliniek laten starten?" Volgens VWS ligt er een wet voor registratieplicht bij de Eerste Kamer. Er zijn geen plannen voor vergunningen.

Sikora overtuigt en mag blijven in Australië

Victor Sikora heeft een contract voor een jaar getekend bij het Australische Perth Glory. Dat heeft de club maandag officieel naar buiten gebracht.

Aanvankelijk zou Sikora slechts een paar wedstrijden in actie komen voor Perth Glory. De Australiërs hadden de 30-jarige middenvelder aangetrokken als vervanger voor de geblesseerde Braziliaan Amaral, maar maakte een dermate goede indruk dat hij een eenjarig contract kon tekenen.

Sikora zal zich in april weer melden in Perth voor de voorbereiding op het komende voetbalseizoen in Australië.

Gullit: "LA Galaxy zal Beckham moeten laten gaan

Voormalig coach van LA Galaxy, Ruud Gullit, is van mening dat het team geen andere keuze heeft dan David Beckham te laten gaan. Op dit moment speelt de middenvelder op huurbasis voor de Italiaanse club. De Amerikaanse club eist dat de Engelse international in begin maart terugkeert naar de Verenigde Staten

"Vanuit de perspectief van de speler kan iedereen begrijpen dat het logisch is dat hij bij Milan wil blijven. Iedere speler wil het hoogste halen. Galaxy weet dat zij een speler hebben, die zeker niet blij zou zijn als hij niet in Italië mag blijven." “Aan een ongelukkige speler heeft de club ook niets, vervolgde Gullit.

"Hoe zullen zijn medespelers reageren als hij terugkeert. In Amerika speelde hij eigenlijk niet, hij voetbalde wel, maar hij behaalde het niveau niet wat hij normaal heeft. Daarom is het beter voor hem als hij bij Milan blijft, om daar op zijn eigen niveau te kunnen voetballen", aldus Gullit.

ING stopt met sponsoring Formule 1

ING stopt na dit seizoen met de sponsoring in de Formule 1. Het financiële concern zegt dat dit gaat gebeuren vanwege de bezuinigingen die onlangs door de bank zijn aangekondigd.

Aan het eind van dit jaar zou het driejarige contract met het F1-team van Renault aflopen. Volgens het concern, dat vorige maand al liet weten dat er voor dit jaar 40 procent zal worden bezuinigd op de sponsorkosten, is door de sponsoring van het Franse team de naamsbekendheid flink toegenomen.

Meer sportnieuws vind je uiteraard op FOK!sport.

Beheerders The Pirate Bay voor de rechter

Vier Zweden die een van ’s werelds grootste websites voor illegale downloads bestieren, staan vanaf vandaag voor de rechter. De entertainmentindustrie beschuldigt hen ervan via The Pirate Bay internetgebruikers aan te zetten tot het ophalen van illegale versies van muziek, films en computergames.

The Pirate Bay biedt zelf geen illegale kopieën aan, maar verwijst bezoekers naar plekken waar zij die kunnen krijgen. Dergelijke Torrent-sites zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond gerezen. The Pirate Bay claimt één miljoen bezoekers per dag te trekken. Wereldwijd zouden er tegen de 22 miljoen mensen gebruik van maken.

Het bedrijf leidt een obscuur bestaan. De computers waarop de website draait, zouden zich niet meer in Zweden bevinden. Bij een veroordeling hangt de vier mannen een celstraf van maximaal twee jaar en hoge boetes boven het hoofd. De klagers eisen een schadevergoeding van bijna 100 miljoen Zweedse kroon (9 miljoen euro).

Kenners noemen de zaak het belangrijkste internetproces van de eeuw, omdat de uitkomst ervan grote gevolgen kan hebben voor de manier waarop internetgebruikers omgaan met auteursrechtelijk beschermd materiaal.  In Nederland is het downloaden van film- en muziekbestanden overigens nog steeds niet verboden.

Eerder deze week meldden de eigenaren nog dat de site hoe dan ook blijft bestaan. 

[NBA] Shaq en Kobe mede-MVP's

Tijdens de All-Star wedstrijd tussen de beste spelers van het Oosten en het Westen, zijn Shaquile O’Neal en Kobe Bryant samen tot meest waardevolle spelers uitgeroepen. Het leek de showtime basketbal van de Lakers uit eind jaren 90. In die periode zorgden Bryant en O’Neal voor drie kampioenschappen samen.

De wedstrijd werd door het westen met 146-119 gewonnen. Bryant eindigde met 27 punten, vier assists en vier rebounds. O’Neal mocht van de bank beginnen vanwege het feit dat de Chinees Yao Ming meer stemmen kreeg. O’Neal kwam tot zeventien punten in slechts elf minuten speeltijd. Overigens stal de grote center de show tijdens de aankondiging van de spelers met zijn prachtige danspasjes. Chris Paul, de point guard van de New Orleans Hornets, was goed voor veertien punten en veertien assists. Amare Stoudamire, teamgenoot van O’Neal bij de Phoenix Suns, kwam tot negentien punten en zes rebounds.

LeBron James kwam tot twintig punten en vijf rebounds terwijl Kevin Garnett goed was voor twaalf punten. Paul Pierce, teamgenoot van Garnett bij de Boston Celtics, moest het doen met achttien punten en twee assists. Dwight Howard, die overigens zaterdag zijn titel als slam dunk winnaar kwijt raakte aan Nate Robinson, scoorde dertien punten en pakte negen rebounds.

Geen BH meer voor zevenjarige meisjes

Een BH voor zevenjarige meisjes? Het lag in de schappen van de Zweedse supermarktketen ICA. Met nadruk op lag!

Want na enorm protest is de BH uit het assortiment gehaald. Vele moeders vonden dat dat BH's voor zevenjarigen de kinderen neerzetten als lustobjecten. ICA verdedigde zich dat het geen BH was maar een leuk topje. Toch koos ICA eieren voor zijn geld en nu moeten zevenjarige Zweedse meisjes weer BH-loos door het leven. Ica neemt overigens het hele kledingassortiment voor kinderen nog even onder de loep.

Dochter Bob Geldof (19) topless

We don't like mondays? Nou, wel als Peaches Geldof halfnaakt op het strand dartelt. De 19-jarige dochter van Bob (Live Aid) Geldof staat in vol ornaat in de Britse kwaliteitskrant The Sun. (foto!)

Opmerkelijk is de tatoeage die van haar borsten tot haar knieën loopt. Een bloemenlint die zeker op het strand in het oog springt. De 19-jarige lijkt in ieder geval over haar liefdesverdriet heen. Ze scheidde in november van haar man Drummey waarmee ze maar liefst 96 dagen was getrouwd.


We do like mondays!

Kennedy verbaasd over basisplaats

In de Klassieker stond hij opeens weer in de basis bij Ajax: Kennedy Bakircioglü. De Zweed leek te zijn afgeschreven door trainer Marco van Basten en was dan ook verrast toen hij hoorde dat hij mocht starten tegen Feyenoord.

"Ik was verbaasd, toen ik hoorde dat ik speelde", aldus Kennedy na afloop tegen De Telegraaf.

Kennedy verzorgde bij de 1-0 van Thomas Vermaelen de assist. Desondanks was hij over zijn eigen spel niet helemaal content. "De trainer was tevreden, maar ik kan nog veel beter. Je moet niet vergeten dat dit mijn derde wedstrijd in zes dagen was", aldus de Zweed.

In dezelfde krant legt Van Basten uit waarom hij voor Kennedy had gekozen. "We leden de vorige wedstrijden te veel balverlies en hebben de accenten daarom anders gelegd. Kennedy is vaster, waardoor het middenveld beter kan aansluiten en we minder kwetsbaar zijn in de omschakeling."

Huntelaar krijgt speeltijd toegezegd

Klaas-Jan Huntelaar wist afgelopen zondag tegen Sporting Gijón zijn eerste doelpunt te maken in het shirt van Real Madrid. Na deze bevrijdende treffer kreeg de spits ook nog meer speeltijd toegezegd gekregen door trainer Juande Ramos.

De voormalige spits van Ajax was blij met zijn kans in het eerste elftal. "Na de lekkere invalbeurt tegen Tunesië was dit ook goed voor mijn wedstrijdritme", aldus Huntelaar. Omdat de spits bij Real Madrid op een zijspoor beland was, raakte hij ook zijn basisplek in het Nederlands elftal kwijt.

Daar heb ik met mijn trainer Juande Ramos over gesproken" "Ik vond dat hij moest weten welk idee er in Nederland leeft. Hij verzekerde me dat ik rond de wedstrijden in de Champions League veel aan spelen toe zou komen."

"Ik moet wachten op mijn kansen en die met beide handen grijpen. Zoals ik nu ook heb gedaan. Net als tegen Tunesië was ik tevreden over mijn spel. De eerste twee ballen verwerkte ik niet goed, maar daarna ging het heerlijk."

Olympische nominatie shorttracker Knegt

Bij wereldbekerwedstrijden in het Duitse Dresden heeft de Nederlandse shorttracker Sjinkie Knegt een olympische nominatie gepakt.

De 19-jarige Knegt bereikte op de 1.000 meter de halve finale, waarin hij werd uitgeschakeld. Toch was dit voldoende voor een plek bij de beste acht in het klassement en een nominatie voor de Spelen van volgend jaar in Vancouver.

De Nederlandse estafettevrouwen plaatsten zich in Dresden voor het WK volgende maand in Wenen. De ploeg werd dan wel gediskwalificeerd, maar eindigde in het eindklassement wel bij de beste acht.

EU wil uniforme gsm-oplader

Fabrikanten van mobiele telefoons, zoals bijvoorbeeld Nokia en Sony, moeten een uniforme stekker ontwikkelen voor opladers van hun mobiele telefoons. Dat is wat Europees Commissaris Günter Verheugen (Industrie) voor ogen heeft. Hij hoopt dat de bedrijven vrijwillig afspraken willen maken hierover. Indien dat niet gebeurt, komt hij met regelgeving hiervoor.

Verheugen wil hiermee bereiken dat er een einde komt aan de huidige praktijken, waarbij fabrikanten bij een nieuw model telefoon, ook een nieuwe adapter ontwikkelen. Als een consument een nieuwe telefoon aanschaft, kan hij ook zijn oude oplader weggooien. Toine Manders, Europarlementariër (VVD), drong al langer aan op het verplichten van uniforme opladers. Volgens hem wordt ook het milieu gespaard als de consument zijn oude oplader niet steeds in de vuilnisbak hoeft te gooien. Hij zei blij te zijn met de aankondiging van Verheugen.

Suárez: "Ajax kan nog kampioen worden"

Na vier slechte wedstrijden op een rij vertoonde Luis Suárez zondagmiddag weer iets van de voetballer die voor de winterstop onhoudbaar was.

Lang van stof was Suárez niet na afloop van de Klassieker, maar de woorden die de Uruguayaan in aarzelend Nederlands uitsprak sneden hout. Zo blijkt hij nog te geloven in het kampioenschap. "PSV en AZ hebben zaterdag allebei twee punten verloren. Wij moeten naar onszelf kijken, maar Ajax is nog niet klaar. Ja, ik denk nog dat wij kampioen kunnen worden", aldus Suárez.

"De supporters waren vandaag fantastisch. Ik wil ze daarvoor bedanken, want de afgelopen vier wedstrijden hebben wij heel slecht gespeeld. Dan geeft het ons steun en motivatie als ze toch weer achter ons gaan staan", aldus Suárez, die één keer de paal raakte en één keer op de lat stiftte. "Misschien had ik die bal er hard in moeten schieten, maar ik wilde het mooi doen voor het publiek. Het was een moment."

Op de vraag hoe hij de afgelopen week heeft ervaren antwoordde hij: "We hebben veel gepraat. Van Basten heeft deze week ook met mij gepraat. Ik heb toen gezegd wat ik vond en hij heeft dat gerespecteerd. Wat ik heb gezegd? Dat blijft iets tussen de trainer en mij."

Laren houdt Akbar en Butt aan contract

Laren geeft Rehan Butt en Salman Akbar niet vrij als ze worden opgeroepen door de Pakistaanse nationale ploeg voor de Sultan Azlan Shah Cup van april in Maleisië. Dit zegt Roelant Oltmans die zich met zijn clubteam in Barcelona voorbereidt op de tweede seizoenshelft van de Rabo Hoofdklasse.

In Barcelona waar Laren oefent tegen RC de Polo de Barcelona en Atletic Terrassa beschikt Oltmans weer over zijn twee Pakistaanse vedetten, spits Butt en keeper Akbar, die afgelopen woensdag terugkeerden uit eigen land. Maar deelname aan de Sultan Azlan Cup zit er niet in voor het duo.

”Wij houden Rehan en Salman aan hun contract,” zegt Oltmans. ”De jongens zelf weten dat ook. Ze snappen het volkomen. Ook tijdens de Aziatische Spelen in mei, waar Pakistan aan meedoet, zouden we hen aan hun contract kunnen houden. Maar het valt nog te bezien of we dat ook zullen doen. Mochten we geen play-offs of play-outs hoeven te spelen, is de kans denkbeeldig dat we hen gewoon wel laten gaan.”

Dat Oltmans het begin april moet doen zonder Luke Doerner en Eddie Ockenden, die zich net als alle Australische internationals dienen te presenteren tijdens de Australian Hockey League, wist hij vantevoren. ”Dat is nu eenmaal traditie in Australië, hoewel ik wel heb begrepen dat het de laatste keer zal zijn dat het gebeurt. Volgend jaar werken ze de competitie af in een andere opzet.” Jamie Dwyer (Bloemendaal) heeft als enige toestemming gekregen om daar weg te blijven. Zijn vrouw is rond die tijd uitgerekend.

Veldhuis dominant in Lyon

Marleen Veldhuis verkeerde in uitstekende vorm dit weekeinde. De 29-jarige zwemster wist in Lyon de 50 en 100 meter vrij en de 100 meter vlinderslag te winnen.

Vooral op de 100 meter vlinderslag wist Veldhuis dominant te winnen. Ze wist een tijd van 57,85 neer te zetten, gevolgd door de nummer twee Inge Dekker die tot een tijd van 59,06 kwam.

Op de 100 meter vrij eindigde Veldhuis met 54,04. Nummer twee en drie waren respectievelijk Ranomi Kromowidjojo (54,89) en Inge Dekker (54,93). Op de 50 meter vrij vervolgens wist Veldhuis met een tijd van 24,31 ook ruim te winnen. Dekker kwam ook hier als tweede aan met een tijd van 25,45.

Welten misschien lang uit de running

Het zijn spannende tijden voor Carlijn Welten. Over enkele weken hoort de international of ze aan haar schouder geopereerd moet worden. In dat geval is ze heel lang uit de roulatie.

”Ik heb een rare week achter de rug”, zegt Welten, die tijdens de oefenstage met Oranje haar schouder uit de kom viel, tegen hockey.nl. ”Woensdag kreeg ik de uitslag van de MRI-scan. Dat was erg spannend.”

”Hoewel ik wist dat ik me er op moest voorbereiden dat het wel eens ernstig kon zijn, schrok ik me rot toen ik hoorde wat de arts zei. Er zitten scheurtjes in mijn kapsel en kraakbeen en een deuk in het bot. Ik moest geopereerd worden en dat herstel zou negen maanden duren.”

”Ik heb die dag alles bij elkaar gehuild, dat mag je best weten. Hoe goed je je ook voorbereid op slecht nieuw, het komt altijd hard aan. Vorig jaar heb ik al zoveel pech gehad. Dit zou mijn jaar worden.”

Maar de blonde aanvaller had nog één houvast. De orthopeed had zich nog niet uitgesproken over de MRI. Tot grote opluchting van Welten had deze een andere kijk op de zaken.

”Dat scheurtje in het kapsel is genetisch bepaald. Dat hoort gewoon bij mij. Die deuk in het bot is ook het opereren niet waard. Dus blijft alleen dat andere scheurtje over. We gaan nu kijken hoe dat de komende weken hersteld. Als dat goed gaat, hoef ik niet geopereerd te worden. Over ruim twee weken krijg ik dat te horen.”

”Voor nu is dit een hele opluchting, hoewel ik natuurlijk helemaal nog niet zeker weet of ik onder een operatie uitkom. En hoe het ook uitpakt; ik ga een pittige tijd tegemoet. Als ik niet word geopereerd moet ik ook nog een paar maanden heel intensief revalideren. Juist omdat ik al heb meegemaakt hoe saai het is om in je eentje in het krachthonk te zitten, zie ik daar erg tegenop.”

Van Beukering moedeloos van egoďsme

Jhon van Beukering is niet blij met zijn ploeggenoten. Dat liet de aanvaller na afloop van de remise tegen SC Heerenveen(1-1) door het Algemeen Dagblad optekenen. De aanvaller verwijt sommige van zijn medespelers oogkleppen op te hebben tijdens acties.

"Honderdduizend keer heb ik het tegen onze buitenspelers gezegd: 'Als je de bal op de middenlijn hebt, zoek dan direct de spits'. Je krijgt een één-twee, en van daar uit kun je opnieuw een actie maken. Als spits word je daar soms moedeloos van", vertelde Van Beukering. "Gelukkig ziet de trainer ook hoe het gaat."

Hoogstwaarschijnlijk doelt Van Beukering op Rachid Bouaouzan, die nog voor de rust naar de kant werd gehaald door Been. Deze week speelt NEC thuis tegen Hamburger SV.

Economie leidt nog niet tot slapeloze nachten

Nederlanders maken zich nog altijd meer zorgen over criminaliteit en veiligheid dan over de toestand van de economie. Dat blijkt uit de eerste Nationale Crisismeter van Goedemorgen Nederland en Intomart GFK, die maandagochtend werd gepresenteerd. Na criminaliteit en veiligheid (38 procent) baren normen en waarden (30 procent) Nederlanders de meeste zorgen. Werkgelegenheid en economie komen op de derde plaats (28 procent).

'Hoewel Nederlanders zich dus nog geen grote zorgen maken, zijn ze wel veel terughoudender in hun uitgavenpatroon', aldus de onderzoekers. Zo zou 62 procent van de ondervraagden de aanschaf van een nieuwe woning uitstellen en houdt bijna de helft (46 procent) nog even vast aan de oude auto. Verder wordt bezuinigd op restaurantbezoek, de aanschaf van tijdschriften en nieuwe kleding.

  

ING stopt met sponsoring Formule 1

ING stopt na dit seizoen met de sponsoring in de Formule 1. Het financiële concern zegt dat dit gaat gebeuren vanwege de bezuinigingen die onlangs door de bank zijn aangekondigd.

Aan het eind van dit jaar zou het driejarige contract met het F1-team van Renault aflopen. Volgens het concern, dat vorige maand al liet weten dat er voor dit jaar 40 procent zal worden bezuinigd op de sponsorkosten, is door de sponsoring van het Franse team de naamsbekendheid flink toegenomen.

Grootmachten ontlopen elkaar tijdens FA Cup

De loting voor de kwartfinales van de FA Cup heeft geen krakers opgeleverd. Arsenal, Manchester United en Chelsea ontlopen elkaar vooralsnog in het prestigieuze bekertoernooi.

Arsenal, dat nog wel twee duels moet winnen om in de kwartfinale uit te komen, treft in de laatste acht Hull City of Sheffield United in het Emirates Stadium.

Chelsea en Manchester United hebben een uitbeurt geloot. De ploeg van Guus Hiddink moet het opnemen tegen de winnaar van het duel Coventry City - Blackburn Rovers, United treft Fulham of Swansea City.

Everton, dat Aston Villa uitschakelde, krijgt West Ham United of Middlesbrough als tegenstander.

De duels worden op 7 en 8 maart gespeeld.

Weer wereldrecord voor Isinbajeva

Bij indoorwedstrijden in Donetsk (Oek) heeft de Russin Jelena Isinbajeva het wereldrecord polsstokhoogspringen verbeterd. De tweevoudig olympisch kampioene sprong over een hoogte van 5,00 meter.

Voor de 26-jarige Isinbajeva is het de 25e keer (14 keer outdoor en elf keer indoor) dat ze het wereldrecord weet te verbeteren. Het oude indoorrecord stond op 4,95 meter.

Het wereldrecord outdoor staat sinds de Olympische Spelen in Peking van vorig jaar op een hoogte van 5,05 meter.

Lichte hersenschudding Gabri

Gabri heeft aan de klassieker van afgelopen zondag een lichte hersenschudding overgehouden. De Spaanse speler van Ajax moest vlak na rust gewisseld worden, vanwege een tik tegen zijn hoofd.

De 30-jarige middenvelder ging na de wedstrijd voor onderzoek naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij een lichte hersenschudding had. Hij loopt nu het risico om de UEFA Cup-wedstrijd tegen Fiorentina te missen.

De Spanjaard kon de afgelopen paar weken bijna altijd in de basis beginnen. Hij speelde tot nu toe zestien van de 23 competitiewedstrijden.

Veldrit Pijnacker niet meer in WB-circuit

De organisatie van de internationale veldrit in Pijnacker stopt ermee. Voor komend seizoen is de wedstrijd door de UCI niet opgenomen in het WB-circuit.

Zes jaar maakte Pijnacker deel uit van de wereldbeker-cyclus. De organisatie wil geen wedstrijden houden op een lager niveau en daarom hebben ze besloten om er helemaal mee te stoppen.

Volgens seizoen heeft Hoogerheide de enige Nederlandse veldrit op de WB-kalender.

Mancebo wint in Californië

De eerste etappe in de Ronde van Californië is gewonnen door Francisco Mancebo. Mancebo ontsnapte vroeg en wist uit de greep van het peloton te blijven. In de slotfase werd hij nog wel bijgehaald door Vincenzo Nibali en Jurgen Van De Walle, maar zij waren kansloos in de sprint.

Mancebo gaat in de leiderstrui van start in de tweede etappe. Fabian Cancellara stapte af. De Zwitser won de proloog, maar moest in de eerste etappe opgeven wegens griep.

Bos en Booy tevreden met gelijkspel

Sparta Rotterdam en Vitesse speelden op Het Kasteel gisteren met 0-0 gelijk. De uitslag doet anders vermoeden, maar het duel was zo saai nog niet.

"De uitslag was terecht. Alleen voor het publiek was 2-2 leuker geweest. Doordat Dalibor Stevanovic vlak voor rust uitviel met een scheenbeenblessure, misten we daarna balvastheid op het middenveld. Dat was meteen ons probleem in de tweede helft," was de conclusie van Vitesse-trainer Theo Bos.

Zijn collega Booy was vooral niet tevreden over de eerste helft. "Maar daarna hadden we meer grip op de wedstrijd, met nog wat goede kansen. Maar een punt is wel goed, hoor."

Feyenoord-spelers staan RTV Rijnmond niet te woord

Feyenoord-spelers hadden na afloop van de verloren klassieker tegen Ajax (2-0) geen zin om RTV Rijnmond te woord te staan.

De spelers zijn boos op de regionale zender, omdat het een toespeling heeft gemaakt op het vertrek van Henk Timmer, die van de club geen nieuw contract krijgt.

De clubleiding van de Rotterdammers accepteerde de actie van de spelersgroep. Hierdoor zullen er geen maatregelen worden getroffen.

Na afloop sprak Theo Lucius tegenover Goal.com echter uit niets te weten van de actie. "Het is dat jij het zegt, maar ik wist het echt niet. Wat ik doe als RTV Rijnmond mij benadert voor een interview? Dat zullen ze eerst bij de perschef moeten aanvragen."

Uitslagen zondaghoofdklasse

Gisteren stond er weer een speelronde op het programma in de zondaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

FC Omniworld - VVSB 0-1
17' Bart Duindam 0-1

Argon - HBS 2-1
24' Johan Kuysten 0-1
61' Joeri Onderwater 1-1
75' Patrick Lokken 2-1

Westlandia - Elinkwijk 3-1
52' Ralf de Haan 0-1
64' Bart van Schie 1-1
68' Ilji van der Horst 2-1 e.d.
90' Marko van der Knaap 3-1

66. Gregory Thijm (Elinkwijk)

Haaglandia - FC Hilversum 3-2
30' Erkan Sensoy 1-0
54' Jordy Fernhout 1-1
61' Mourad Mghizrat 2-1
68' Erkan Sensoy 3-1
70' Thijs van der Meulen 3-2

ADO'20 - DWV 1-0
16' Patrick Krop 1-0

45. Vincent de Groot (DWV/2xgeel), 88. Wesley Weeber (ADO'20/2x geel)

Hollandia - Türkiyemspor afgelast

AFC - VUC afgelast

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Westlandia152929-18
2. AFC142730-19
3. Haaglandia162728-27
4. Argon152628-16
5. VVSB152623-13
6. ADO'20132022-18
7. Hilversum132022-24
8. Omniworld161928-27
9. Hollandia121715-14
10. HBS161622-39
11. VUC121315-20
12. Elinkwijk141316-26
13. DWV151310-25
14. FC Türkiyemspor121215-17

Hoofdklasse B

UNA - SV Meerssen 0-0

De rest van de wedstrijden werden afgelast

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie153325-13
2. EVV142723-16
3. Gemert142424-13
4. UNA142424-15
5. JVC Cuijk152424-18
6. DESK152228-33
7. Dijkse Boys142120-15
8. Papendrecht152122-20
9. Meerssen151822-29
10. Schijndel141618-18
11. Deurne131516-15
12. OJC Rosmalen141414-16
13. Venray131314-15
14. LONGA15213-48

Hoofdklasse C

Sneek Wit Zwart – De Bataven 1-0
10' Age Hains Boersma 1-0

FC Lienden - Achilles '29 2-0
37' Jeroen van de Kerkhof 1-0
51' Jesse Pastoors 2-0

53. Stefan Kersten (Achilles) 80. Richard van Kesteren (Achilles), 85. Frank Hol (FC Lienden)

De rest van de wedstrijden werden afgelast

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. HSC'21152835-20
2. Quick '20122527-17
3. Achilles '29152421-14
4. WKE132330-13
5. FC Lienden122225-14
6. De Treffers122217-12
7. Be Quick 1887132220-16
8. Sneek Wit Zwart141916-18
9. WSV121617-19
10. Babberich131217-23
11. sc Joure131214-26
12. Germania131111-20
13. Alcides13810-34
14. Bataven14812-26

Chávez kan onbeperkt herkozen worden

We zijn voorlopig nog niet af van president Hugo Chávez van Venezuela. Hij kan zich namelijk voor altijd herkiesbaar stellen. De bevolking heeft in een referendum voor het voorstel van Chávez gestemd om de president geen maximum aantal termijnen te geven.

Chávez denkt dat hij nog minstens tien jaar nodig heeft om zijn socialistische revolutie te voltooien. 54 procent van de bevolking vond dat ook en gaf hem oneindige bevoegdheid.

Chávez is al tien jaar aan de macht, zijn huidige termijn loopt nog tot 2013. Ook andere politici kunnen door de grondwetswijziging in Venezuela voortaan onbeperkt worden herkozen.

De economische crisis werpt een schaduw over de overwinning, omdat de olie-inkomsten flink teruglopen en Chávez minder geld heeft om bedrijven te nationaliseren en zijn internationale invloed uit te breiden.

Veel bloed en gehak in X-Men Origins: Wolverine trailer

Youtube heeft af en toe hele interessante filmpjes. Zo is er dit keer op de videowebsite een gameplay gameplayvideo verschenen van X-Men Origins: Wolverine. Deze beelden zijn opgenomen met een camera op een persconferentie. Het is alleen niet bekend welke conferentie dit was. Tot slot staat er aan het einde van de trailer een releasedatum van één mei. Of dit ook daadwerkelijk voor ons Europeanen het geval is zullen we moeten afwachten.

Het einde van Koning Wimlex

Koning Wimlex staat op het bordes, middenin Den Haag. Nerveus kijkt hij om zich heen. Alle media zijn er. En heel veel burgers. Max en de kids staan er vertwijfeld naast; ze weten nog van niets. Bea, Constie en de rest van de fam zitten in een rij onder het balkon met vragende gezichten. Balkie zit er, Woutert, Dré, de hele kliek. Wim drukt op het knopje van de microfoon. Een schelle fluittoon schiet door de speakers. “He-hem”, schraapt hij zijn keel, “Kunnen we beginnen?”

Zanger Chris Brown zegt sorry

De Amerikaanse R&B-zanger Chris Brown (19), die vorige week was gearresteerd voor het mishandelen van een vrouw, heeft gisteren gezegd dat hij spijt heeft van wat er is gebeurd.

Brown kreeg op 8 februari in zijn auto ruzie met een vrouw. Nadat ze waren uitgestapt, kwam het tot een handgemeen en raakte de vrouw gewond. Volgens verschillende Amerikaanse media is de mishandelde vrouw zijn vriendin, zangeres Rihanna. Politie en aanklagers hebben nog niet officieel bevestigd dat zij het slachtoffer is, maar anonieme bronnen binnen de politie zeiden wel dat het om haar ging.

Brown huurde een communicatiebedrijf in dat is gespecialiseerd in crisismanagement om een verklaring naar buiten te brengen. "Woorden kunnen niet uitdrukken hoezeer het me spijt en hoe verdrietig ik ben over wat is voorgevallen", stond erin. "Ik zoek raad bij mijn pastoor, mijn moeder en andere naasten. Ik doe mijn best om, met Gods hulp, er als een beter persoon uit te komen."

Zanger Chris Brown zegt sorry  (foto: ANP)

Doden door lawines Zwitserland en Oostenrijk

In Zwitserland en Oostenrijk zijn zeker drie wintersporters om het leven gekomen door lawines. Dat hebben de lokale media gisteren gezegd.

In Oostenrijk kwam een 52-jarige man uit Salzburg om het leven toen hij bedolven werd door de sneeuw. Een 47-jarige skiër uit dezelfde stad wordt sinds zaterdag vermist.

In Zwitserland werden gisteren op de Schlappiner Spitz bij Graubünden twee skiërs bedolven door de sneeuw. Het gaat om twee 42-jarige mannen uit Zwitserland. Een derde wintersporter kon nog de hulp inroepen van reddingswerkers.


Doden door lawines Zwitserland en Oostenrijk  (foto: ANP)

Uitslagen Spanje speelronde 23

Voor het eerst sinds 23 november heeft FC Barcelona terrein verloren op de achtervolging. De Catalanen speelden gelijk, terwijl Real Madrid wel zegevierde.

Real Betis, dat het Barcelona in Camp Nou eerder dit seizoen al moeilijk maakte, kende wederom een goed duel tegen de koploper, ditmaal in eigen huis. Melli kopte in de achttiende minuut raak, en even later bezorgde Mark González de ploeg uit Sevilla een twee keer zo grote voorsprong met een schot in de verre hoek. Na rust stelde Barça, dat zonder Thierry Henry en Lionel Messi begon, orde op zaken. Topscorer Samuel Eto'o toonde zich opnieuw trefzeker en zorgde er met twee treffers voor dat de ploeg van Pep Guardiola de schade beperkt hield.

Real Madrid was in september al veel te sterk voor Real Sporting de Gijón (7-1), en ook in eigen huis konden de Rojiblanco's weinig inbrengen tegen de Koninklijke. Raúl schoot al snel de 0-1 binnen, en pakte daarmee het record van topscorer van Real Madrid aller tijden. Klaas Jan Huntelaar was even later trefzeker, en liet zijn eerste goal voor de Madrilenen aantekenen. Ook na rust hoefde Real weinig te vrezen van de thuisclub, en Marcelo besliste het duel na een mooie aanval. Raúl wist in de slotfase zijn totaal nog op te krikken naar 309.

Nummer drie Sevilla zag de concurrentie al falen toen het zelf nog moest aantreden tegen Espanyol in Barcelona. De ploeg van coach Manolo Jiménez is niet in vorm en verspeelde de laatste tijd veel punten. Espanyol zit echter nog dieper in de problemen en staat laatste in La Liga. De thuisclub leek in eigen huis echter voor een stuntje te zorgen door Sevilla op een gelijkspel te houden. De bezoekers speelden weinig klaar, maar kregen een voordeel toen Lolo Smiljanic zijn tweede gele kaart kreeg. Pas in de slotfase werd er geprofiteerd. Frédéric Kanouté scoorde tweemaal, en zorgde ervoor dat Sevilla nu vaster op de derde stek bivakkeert.

Valencia speelde tegen de verrassende concurrent Málaga. David Villa zette Los Ches vlak na rust voor, maar even later zorgde zijn teamgenoot Raúl Albiol met een eigen goal voor de 1-1 eindstand. In Madrid werd een derby afgewerkt. Het kwakkelende Atlético de Madrid ontving Getafe in het eigen Vicente Calderón, en kwam via clubtopscorer Diego Forlán op voorsprong. De thuisclub leek lange tijd de punten in eigen huis te houden, maar uiteindelijk stalen de bezoekers toch een punt. Twee minuten voor tijd werkte Juan Albín de gelijkmaker binnen.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
14/2Deportivo de La CoruńaCA Osasuna0-0
14/2Real Betis BalompiéFC Barcelona2-2
14/2Valencia CFMálaga CF1-1
15/2UD AlmeríaReal Valladolid CF3-2
15/2Athletic Club de BilbaoRC Recreativo de Huelva1-1
15/2CD NumanciaRCD Mallorca0-1
15/2Real Racing ClubVillarreal CF1-1
15/2Real Sporting de GijónReal Madrid CF0-4
15/2RCD EspanyolSevilla FC0-2
15/2Club Atlético de MadridGetafe CF1-1

Stand:

#ClubsGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona2319316070-18
2Real Madrid CF2316255049-27
3Sevilla FC2312564131-21
4Valencia CF2311573843-34
5Villarreal CF2310853836-31
6Club Atlético de Madrid2310673648-34
7Málaga CF2310673638-34
8Deportivo de La Coruńa2310583527-29
9Athletic Club de Bilbao238693033-38
10Real Valladolid CF2393113034-36
11Real Racing Club de Santander237882925-27
12Getafe CF236982733-35
13UD Almería2376102729-37
14Real Sporting de Gijón2390142729-51
15Real Betis Balompié2375112631-32
16RC Recreativo de Huelva2367102520-33
17CA Osasuna2349102123-30
18RCD Mallorca2356122123-40
19CD Numancia2362152026-46
20RCD Espanyol2339111820-37

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona23
2David VillaValencia CF18
3Lionel MessiFC Barcelona16
4Diego ForlánClub Atlético de Madrid15
5Gonzalo HiguaínReal Madrid CF13
6Álvaro NegredoUD Almería12
=Thierry HenryFC Barcelona12
8Giuseppe RossiVillarreal CF11
=Raúl GonzálezReal Madrid CF11
10Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid10

Programma:

DatumThuisUitTijd
21/2FC BarcelonaRCD Espanyol20.00
21/2Real Madrid CFReal Betis Balompié20.00
21/2Sevilla FCClub Atlético de Madrid22.00
22/2Real Valladolid CFMálaga CF17.00
22/2RC Recreativo de HuelvaUD Almería17.00
22/2Getafe CFAthletic Club de Bilbao17.00
22/2RCD MallorcaReal Racing Club17.00
22/2CA OsasunaCD Numancia17.00
22/2Villarreal CFReal Sporting de Gijón19.00
22/2Deportivo de La CoruńaValencia CF21.00

Echte PlayStation Store sluit eind maart zijn deuren

Hoewel de meeste mensen de PlayStation Store vanuit hun huiskamer betreden, konden inwoners van het Amerikaanse San Francisco langs gaan bij een echte PlayStation-winkel. Ze moeten dit echter wel snel gaan doen, want komende lente zal de winkel zijn deuren gaan sluiten.

De winkel bevindt zich in het Metreon Shopping Center en biedt Sony-liefhebbers sinds juni 1999 de mogelijkheid hun spullen te kopen in de PlayStation- of Sony-winkel. De PlayStation-winkel werd gebruikt voor Amerikaanse launches van nieuwe producten, waaronder de PlayStation 2, PSP en PlayStation 3. In de toekomst zullen deze launches dus ergens anders plaats moeten gaan vinden.

"Our lease with the Metreon for the PlayStation Store will expire this summer and we have chosen not to renew it," aldus een medewerker van Sony. "While we are always looking at new avenues for additional retail exposure and space, we felt it best not to continue with a dedicated PlayStation Store at the Metreon at this time." Het huurcontract loopt nog tot eind maart en daarna zullen ook de inwoners van San Francisco het moeten doen met de online variant. Hoewel de PlayStation-winkel dus zal gaan sluiten heeft Sony nogwel een hele rits algemene Sony-winkels in verschillende winkelcentra. Deze winkels zijn niet speciaal op de gameconsoles gericht, maar bieden daarnaast ook andere elektronica van Sony.

Uitslagen Duitsland speelronde 20

Dit weekend stond in de Bundesliga de twintigste speelronde op het programma. Hertha BSC is de nieuwe koploper na de 2-1 winst op Bayern München. Achter de Berlijners volgen op korte afstand 1899 Hoffenheim, Hamburger SV en Bayern.

Hertha BSC - Bayern München

In Berlijn was Hertha BSC in de eerste helft tegen Bayern München ver uit de sterkste ploeg. Zé Roberto moest onder andere een inzet van Derlei van de lijn halen. Even later volgden twee klappen voor de bezoekers. Eerst viel Luca Toni uit met een blessure en even later tekende Andrej Voronin de 1-0 aan voor de thuisploeg. In de tweede helft kwam Bayern via Miroslav Klose langszij, maar het was uiteindelijk Voronin die de 2-1 winst voor de thuisclub veilig stelde.

1899 Hoffenheim

Koploper 1899 Hoffenheim kreeg het als vijfde geklasseerde Bayer Leverkusen op bezoek. De gasten startten sterk en zetten de promovendus snel vast. Bayer stond na twaalf minuten dan ook al met 2-0 voor door goals van Patrick Helmes en Simon Rolfes. Sejad Salihovic zorgde na een half uur spelen nog wel voor de 1-2, maar via goals van wederom Helmes en Gonzalo Castro werd de nederlaag van de koploper nog groter.

Hamburger SV

Hamburger SV moest het thuis opnemen tegen Arminia Bielefeld. De ploeg van Martin Jol domineerde de wedstrijd en won dan ook met 2-0 door doelpunten van Piotr Trochowski en Paolo Guerrero. Artur Wichniarek kreeg na tien minuten in de tweede helft de kans om de gelijkmaker te scoren vanaf de strafschopstip, maar hij raakte de bal te zacht. Door deze overwinning staat HSV nu gedeeld tweede.

Onderin de Bundesliga deed VfL Bochum goede zaken door Schalke 04 met 2-1 te kloppen. Kevin Kuranyi scoorde nog wel de 0-1, maar daarna wist de thuisploeg beter raad met de kansen. Doordat ook de andere ploegen onderin een punt pakten, blijft het ook daar spannend.


Uitslagen speelronde 20:

Thuis UitUitslag
1899 Hoffenheim Bayer Leverkusen1-4
Eintracht Frankfurt VfL Wolfsburg0-2
Hertha BSC Bayern München2-1
Werder Bremen Borussia Mönchengladbach1-1
Hannover 96 VfB Stuttgart3-3
VfL Bochum Schalke 042-1
1. FC Köln Karlsruher SC0-0
Hamburger SV Arminia Bielefeld2-0
Borussia Dortmund Energie Cottbus 1-1

De stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Hertha BSC 20 12 4 4 40 32 - 23
2 1899 Hoffenheim 20 12 3 5 39 46 - 28
3 Hamburger SV 20 12 3 5 39 31 - 27
4 Bayern München 20 11 5 4 38 43 - 28
5 Bayer Leverkusen 20 11 3 6 36 43 - 27
6 VfL Wolfsburg 20 9 6 5 33 40 - 26
7 Borussia Dortmund 20 8 9 3 33 30 - 23
8 VfB Stuttgart 20 9 5 6 32 35 - 28
9 Schalke 04 20 8 6 6 30 26 - 19
10 Werder Bremen 20 7 6 7 27 41 - 32
11 1. FC Köln 20 7 4 9 25 22 - 28
12 Hannover 96 20 5 6 9 21 25 - 38
13 Eintracht Frankfurt 20 5 5 10 20 26 - 35
14 Arminia Bielefeld 20 3 9 8 18 18 - 31
15 VfL Bochum 20 3 8 9 17 23 - 33
16 Karlsruher SC 20 5 2 13 17 18 - 36
17 Energie Cottbus 20 4 4 12 16 15 - 33
18 Borussia Mönchengladbach 20 3 4 13 13 20 - 39

Topscorers

#SpelerClubGoals
1 Vedad Ibi¨ević 1899 Hoffenheim 18
2 Patrick Helmes Bayer Leverkusen 15
3 Grafite VfL Wolfsburg 12
=Milivoje Novakovič 1. FC Köln 12
=Artur Wichniarek Arminia Bielefeld 12
6 Mario Gómez VfB Stuttgart 11
=Claudio Pizarro Werder Bremen 11

Programma speelronde 21

Datum ThuisUit
20/2FC Schalke 04 Borussia Dortmund
21/2Energie Cottbus Werder Bremen
21/2Borussia Mönchengladbach Hannover 96
21/2Karlsruher SC Eintracht Frankfurt
21/2VfL Wolfsburg Hertha BSC
21/2VfB Stuttgart 1899 Hoffenheim
21/2Bayern München 1. FC Köln
21/2Arminia Bielefeld VfL Bochum 1848
22/2Bayer Leverkusen Hamburger SV
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
©FOK.nl e.a.