Uitslagen Italië speelronde 24

Vandaag werd in Italië de 24e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor komende week.

Juventus - Sampdoria

Er was geen twijfel over dat Juventus de betere ploeg was, maar de Bianconeri kregen het niet voor elkaar dat in cijfers uit te drukken. De thuisploeg mocht zichzelf uiteindelijk gelukkig prijzen met de gelijkmaker van Amauri in de 62ste minuut. De Braziliaanse Italiaan scoorde met een vallende kopbal na een voorzet van Sebastian Giovinco. Daarmee poetste hij de vroege openingsgoal van Giampaolo Pazzini weg. Juventus stichtte meer gevaar dan die ene treffer van Amauri, maar trof vooral het aluminium: Pavel Nedved deed dat al schietend en koppend, Alessandro Del Piero zag de bal na een vrije trap op de late belanden. Namens Samp trof ook Antonio Cassano de lat met een van richting veranderd schot.

Atalanta - AS Roma

AS Roma heeft niet kunnen profiteren van het puntverlies van Juventus en AC Milan: het verloor van Atalanta Bergamo. In het eerste kwartier na rust besliste Atalanta op duidelijke wijze de wedstrijd. Daniele Capelli opende in de 52ste minuut de score, Cristiano Doni tikte vier minuten later bij de tweede paal een voorzet van Simone Padoin tegen de touwen en in de 59ste minuut rondde Doni een counter af: 3-0. Roma had weinig in te brengen tegen Atalanta.

Genoa - Fiorentina

Genoa CFC profiteerde op eigen veld bijna van de misstap van AS Roma. De club uit de havenstad speelde, ondanks een rode kaart van Giuseppe Biava (na 31 minuten), in een prachtige wedstrijd met 3-3 gelijk tegen Fiorentina. Thiago Motta werkte zich na twaalf minuten op het scorebord en nog voor de rust zorgde Raffaele Palladino voor de verdubbeling van de score. Diego Milito maakte na 56 minuten de marge nog groter door een penalty te benutten. Door een uitstekende hattrick van Adrian Mutu kwam de club uit Florence nog langszij. De Roemeense ster mocht na precies een uur een penalty te verzilveren en scoorde tien minuten voor tijd de 3-2. Pal voordat het eindsignaal klonk, bracht hij Fiorentina op gelijke hoogte: 3-3.