Koevermans: "Reactie van het publiek overdreven"

Met twee treffers behoedde hij PSV van een zeker lijkende nederlaag tegen AZ. Duidelijk was dat Danny Koevermans gisteren de man van de wedstrijd was.

De wedstrijd tegen AZ vertoonde gelijkenissen met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen(4-2) eerder dit seizoen. Ook toen stonden de Eindhovenaren bij de rust met 0-2 achter, en ook toen knokte de ploeg zich na rust terug. Nu bleef het, in tegenstelling tot tegen Groningen, echter bij 2-2.

"Als je bij rust met 0-2 achterstaat is dat een hele mooie uitslag", zegt doelpuntenmaker Koevermans na afloop tegenover Goal.com. "De aansluitingstreffer viel al snel. Een mooie voorzet van Balazs (Dzsudzsak) en toen kon ik voor Kees Luijckx komen." De aanvaller leek niet te willen juichen tegen zijn oude club. "Nee nee, ik was beduusd dat die bal erin ging. Dat had verder niets met AZ te maken ofzo."

"Het was mijn eerste basisplaats sinds november dus dan is het prettig dat je twee keer scoort. Je weet als je 0-2 achterstaat dat AZ een hele stugge ploeg is die niet vaak twee treffers tegenkrijgt. Maar gelukkig stond ik twee keer op de goede plek."

Scheidsrechter Björn Kuipers kreeg de hoon van het PSV-publiek over zich heen toen hij Demy de Zeeuw een penalty gaf en vervolgens een handsbal van Stijn Schaars in het zestienmetergebied over het hoofd zag. Koevermans: "Natuurlijk is het publiek emotioneel, maar dit ging te ver. Ik vond het nog lang duren voordat de stadionspeaker wat ging omroepen over de spreekkoren. De scheidsrechter had namelijk gewoon gelijk, want De Zeeuw werd aangetikt."

Terwijl de ene na de andere AZ'er Koevermans nog even gedag kwam zeggen en ook de familie Koevermans de groeten kregen liet de spits zelf zich positief uit over zijn oude werkgever. "Wij hebben zeker weten tegen de landskampioen gespeeld. Zij kunnen over pak 'm beet anderhalve maand het verdriet van twee jaar geleden weg gaan drinken. Wij gaan het in ieder geval niet meer redden. Met zo'n middenveld en aanval wordt je gewoon kampioen."