FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 6 februari 2009

Namen en adressen pedofielen online

Namen, adressen en foto's van veroordeelde Nederlandse pedofielen zijn op internet op te zoeken. Tv-programma EénVandaag meldt vrijdag dat het gaat om een website die in de Verenigde Staten wordt gemaakt om de Nederlandse privacywetgeving te omzeilen.

Hoofdofficier van justitie in Zeeland, Diederik Greive, geeft aan niet blij te zijn met de internetsite. "We hebben de schandpaal een aantal eeuwen terug afgeschaft en die wil ik niet graag terughebben."

Volgens EénVandaag worden de gegevens van pedofielen door hun slachtoffers of mensen uit hun omgeving aangeleverd. Dan wordt gecontroleerd of deze mensen inderdaad veroordeeld zijn of gezocht worden voor een seksueel misdrijf met kinderen. Als dat zo is, wordt de informatie openbaar.

Backstreet Boy overwint verslaving na donderpreek

Backstreet Boy Nick Carter worstelde tien jaar met alcohol en drugs en realiseert zich inmiddels dat hij al dood had kunnen zijn als hij zijn leven niet op tijd had gebeterd.

Carter (29) vertelde dit aan het Amerikaanse tijdschrift People dat vrijdag verscheen. Carter kampte met pijn in de borststreek en vermoeidheid tijdens de Europese tournee in het voorjaar van 2008, waarbij de Backstreet Boys ook Ahoy aandeden. Hij liet zich testen bij een cardioloog, maar de nacht voordat hij de resultaten zou krijgen verviel hij in oude gewoontes. "Ik ging uit en ging door het lint. Ik dronk en blowde zo veel, dat het voelde alsof ik mezelf wilde vermoorden om de resultaten maar niet onder ogen te hoeven komen."

De cardioloog had een schokkende diagnose: een verzwakking van de hartspier die in extreme gevallen kan leiden tot een plotselinge dood. Carter realiseerde zich dat zijn leven ervan afhing en nam een drastisch besluit. "Ik wil nog niet sterven", vertelt Carter. "Ik wil niet de persoon zijn waarvan mensen achteraf zeggen dat het triest was dat hij zijn aftakeling niet wist te stoppen."

Na onder meer een donderpreek van zijn cardioloog slaagde Carter erin zijn alcohol- en drugsverslaving te overwinnen en viel hij vele kilo's af. Hij is nu in topconditie en liet zich met zijn sixpack fotograferen. "Het leven is nu geweldig."

Tsonga en Ferrer verder in Johannesburg

Het publiek in Johannesburg maakt nog altijd kans op een droomfinale tussen de nummer één en twee van de plaatsingslijst. Reekshoofd Jo Wilfried Tsonga versloeg de Belg Kristof Vliegen en David Ferrer (2) versloeg Marcos Baghdatis.

Beide spelers maken indruk tot dusverre en verloren nog geen set. Tsonga treft in zijn halve finale Frederico Gil. De Portugees versloeg Guillermo Garcia-Lopez in twee sets. Tsonga zal volgende week ook te zien zijn in Rotterdam. Hij treft dan de Nederlander Jesse Huta Galung.

Ferrer treft in de volgende ronde een Fransman. Jeremy Chardy versloeg zijn landgenoot Sebastien de Chaunac zonder setverlies. Voor Chardy is dit de eerste keer dat hij de halve finale van een ATP-toernooi heeft weten te bereiken.

Huta Galung treft Tsonga in Rotterdam

Jesse Huta Galung heeft het niet getroffen met zijn loting voor het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Hij treft direct de als zevende geplaatste Jo Wilfried Tsonga. De 21-jarige Nederlander is de vervanger van de geblesseerde Robin Haase.

Ook Thiemo de Bakker had gunstiger kunnen loten. Hij treft in zijn openingsduel Andreas Seppi. De Italiaanse nummer 33 van de wereld versloeg vorig jaar nog Lleyton Hewitt en Rafael Nadal.

Rafael Nadal en Andy Murray zijn in Rotterdam de nummer één en twee van de plaatsingslijst. Zij treffen respectievelijk Simone Bolelli en Ivan Ljubicic.

Thuisfavorieten Ancic en Cilic naar halve finale

Mario Ancic en Marin Cilic hebben de halve finale weten te bereiken van het ATP-toernooi van Zagreb. Voor eigen publiek versloegen beide spelers een landgenoot. Zij wonnen van respectievelijk Ivan Dodig en Antonio Veic.

Een finale tussen de twee Kroaten is nog altijd mogelijk aangezien zij elkaar pas in de finale kunnen treffen. Ancic zal hiervoor af moeten rekenen met Jan Hernych. De Tsjech ging door ten koste van Mischa Zverev, die bij een stand van 4-5 in de eerste set moest opgeven, direct nadat hij zijn service verloren had.

Cilic treft in de halve finale Viktor Troicki. De Servische tennisser schakelde titelverdediger Sergiy Stakhovsky uit. De Oekraïner was kansloos en verloor met 6-3 en 6-2. De halve finales worden afgewerkt op zaterdagmiddag.

Mosley zet zijn geld op Lewis Hamilton

Als het aan Max Mosley ligt, zet hij zijn geld op Lewis Hamilton voor als favoriet voor de wereldtitel. De FIA-president denkt dat ze bij McLaren in de organisatie alles goed voor elkaar hebben.

"Als iemand me 100 pond zou geven om op een coureur te wedden, dan zou ik dat geld waarschijnlijk op Lewis zetten. Uit alles blijkt dat McLaren deze winter erg goed werk heeft verricht."

"Bij Ferrari is men nog steeds aan bijkomen van alle veranderingen in de organisatie. Bij McLaren zijn de veranderingen in het management volgens mij veel minder groot, dus daar is sprake van meer continuïteit", zegt de hoogste baas van de FIA. "Maar misschien zit ik er wel helemaal naast en kunnen mannen als Robert Kubica of Fernando Alonso voor een verrassing zorgen," aldus Max Mosley.

Voetbalsupporter begaat blunder met tatoeage

Christopher Atkinson, een fervent fan van Manchester City, was er rotsvast van overtuigd dat zijn idool Kaka de overstap naar zijn club zou maken. Om dat te vieren liet hij een tatoeage zetten op zijn linkerborst.. Echter, de Braziliaanse voetballer bleef waar hij was: bij AC Milan. De afgelopen weken hoopte Atkinson dat niemand zijn blunder zou bemerken, maar zijn vrienden kwamen er toch achter en hebben de krant getipt.

Volgens het boulevardblad The Sun is de 25-jarige Atkinson nog steeds het doelwit van pesterijtjes en grappen van zijn vrienden. Hij zegt in The Sun: "Ze houden niet op om er over te lachen". Hij vertelt: "Kaka is mijn idool. Toen ik hoorde dat mijn club hem wilde kopen, ben ik verdronken in een gevoel van euforie. Ik wilde meteen pronken met die tattoo. Ik hoop maar dat hij komende zomer komt."

Een foto van de overenthousiaste fan met zijn tatoeage kun je hier bekijken.

Fed Cup-team eindigt met nederlaag

het Nederlands Fed Cup-team is er niet in geslaagd haar laatste wedstrijd in de poulefase te winnen. Tegen Hongarije werd met 2-1 verloren. De ploeg eindigt hiermee als derde van de poule in de Europees/Afrikaanse zone en komt ook volgend jaar op hetzelfde niveau uit.

Vanwege ziekte moest Michelle Gerards het duel aan zich voorbij laten gaan. Haar eerste single partij werd overgenomen door Nicole Thijssen. De Nederlandse versloeg direct Katalin Marosi met 7-6 en 6-3. Omdat ook Aranxta Rus verstek moest laten gaan vanwege een blessure kwam ook Pauline Wong in actie. Zij verloor kansloos met 0-6 en 6-7 van Agnes Szavay.

Ook in de dubbel was het Nederlandse duo kansloos. Zij verloren met 6-1 en 6-2. Groot Brittannie was de beste in de poule van Nederland. De Britse dames wonnen al hun duels en promoveren hierdoor naar Wereldgroep II.

[WK Allround] Kramer - Olde Heuvel op 500m.

Sven Kramer en Wouter Olde Heuvel zullen morgen op de 500 meter uitkomen tegen elkaar. Dit heeft de loting vandaag bepaald.

Op de 5.000 meter treft Kramer de Noor Sverre Haugli in de negende rit. Kramers grootste concurrent, Havard Bokko, rijdt in de elfde rit tegen Chad Hedrick.

Volledige loting:

Mannen, 500 meter:
1e rit: Prinsen (Ned) - Rojler (Zwe),
2e rit: Roemjantsev (Rus) - Haugli (Noo),
3e rit: Kwun-Won Choi (ZKo) - Grodum (Noo),
4e rit: Briand (Fra) - Verheijen (Ned),
5e rit: Wouter Olde Heuvel (Ned) - Kramer (Ned),
6e rit: Fabris (Ita)- Skobrev (Rus),
7e rit: Elm (Can) - Hirako (Jap),
8e rit: Schneider (Dui) - Makowsky (Can),
9e rit: Marsicano (VSt) - Hedrick (VSt),
10e rit: Hansen (VSt) - Niedzwiedzki (Pol),
11e rit: Bokko (Noo) - Eriksson (Zwe),
12e rit: Morrison (Can) - Lehmann (Dui).

5000 meter:
1e rit: Prinsen (Ned) - Elm (Can),
2e rit: Rojler (Zwe) - Morrison (Can),
3e rit: Niedzwiedzki (Pol) - Roemjantsev (Rus),
4e rit: Briand (Fra) - Eriksson (Zwe),
5e rit: Marsicano (VSt) - Schneider (Dui),
6e rit: Lehmann (Dui) - Kwun-Won Choi (ZKo),
7e rit: Hansen (VSt) - Grodum (Noo),
8e rit: Hirako (Jap) - Makowsky (Can),
9e rit: Kramer (Ned) - Haugli (Noo),
10e rit: Skobrev (Rus) - Verheijen (Ned),
11e rit: Hedrick (VSt) - Bokko (Noo),
12e rit: Wouter Olde Heuvel (Ned) - Fabris (Ita).

Vrouwen, 500 meter:
1e rit: Rokita (Oos) - Beckert (Dui),
2e rit: Ju-Youn Lee (ZKo) - Hozumi (Jap),
3e rit: Hughes (Can) - Haugli (Noo),
4e rit: Ost (Dui) - Swider-Pelz (VSt),
5e rit: Groenewold (Ned) - Tabata (Jap),
6e rit: Lamb (VSt) - Wojcicka (Pol),
7e rit: Ishino (Jap) - Voorhuis (Ned),
8e rit: Opitz (Dui) - Sablikova (Tsj),
9e rit: Groves (Can) - Schussler (Can),
10e rit: Wüst (Ned) - Van Deutekom (Ned),
11e rit: Pechstein (Dui) - Sjikjova (Rus),
12e rit: Nesbitt (Can) - Sjabanova (Rus).

3000 meter:
1e rit: Tabata (Jap) - Ost (Dui),
2e rit: Ishino (Jap) - Lamb (VSt),
3e rit: Sjabanova (Rus) - Ju-Youn Lee (ZKo),
4e rit: Rokita (Oos) - Sjikjova (Rus),
5e rit: Beckert (Dui) - Schussler (Can),
6e rit: Wojcicka (Pol) - Haugli (Noo),
7e rit Wüst (Ned) - Nesbitt (Can),
8e rit: Swider-Pelz (VSt) - Opitz (Dui),
9e rit: Sablikova (Tsj) - Voorhuis (Ned),
10e rit: Van Deutekom (Ned) - Groenewold (Ned),
11e rit: Pechstein (Dui) - Hughes (Can),
12e rit: Groves (Can) - Hozumi (Jap).

Darter Webster stapt over naar PDC

Mark Webster stapt over van de BDO naar de PDC. De darter, in 2008 winnaar van de Lakeside, zal eind deze maand bij de bond van Phil Taylor en Raymond van Barneveld debuteren.

"Hopelijk geeft dit mijn loopbaan een 'boost', ik ben wel toe aan een uitdaging," aldus Webster. "Vorig jaar miste ik een beetje de honger, het werd een sleur bij de BDO." Afgelopen januari verloor Webster op de Lakeside al in de tweede ronde.

Zagen-zagen-wiedewiedewagen in trailer Madworld

Sega brengt binnenkort de Wii-exclusive Madworld uit. In deze game wordt je losgelaten in de TV-show Deathwatch. In dit programma is het de bedoeling om zo veel mogelijk mensen dood te maken. Gewoon dood? Nee, stijlvol doden is beter en daarom krijg je ook een kettingzaag aan je arm gemonteerd om links en rechts wat praktijklessen menselijke anatomie uit te delen. Onderstaande trailer laat je alvast zien wat je op gameplay-gebied mag verwachten.

Mocht het filmpje niets dan een groot wit vlak zien, dan kun je natuurlijk ook hier klikken.

Metroid-site hint naar nieuwe Metroid-game

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Metroid-franchise. Na de uitstekende game Metroid Prime 3: Corruption is het weer eens tijd voor een nieuwe Metroid-game. Eerder werd er gezegd dat het boek van de Metroid-trilogie gesloten was, maar blijkbaar komt er (gelukkig) een nieuwe Metroid-game.

Een banner die op de Japanse Metroid-site staat meldt het volgende: "another side story coming soon". Het is dus zeer waarschijnlijk dat er een nieuwe Metroid-game komt. Geruchten zeggen dat het om een Space Pirate spin-off of dat de geannuleerde DS-side-scroller Metroid Dread weer een teken van leven krijgt.

Onze bron, ComputerAndVideoGames.com, heeft inmiddels contact opgenomen met Nintendo UK en hoopt zeer binnenkort een antwoord te ontvangen. Jullie mogen ondertussen lekker door speculeren. Natuurlijk kan het ook nog Metroid Prime Pinball 2 zijn...

Infinity Ward: We zijn bezig met Modern Warfare 2

GOH! Dat zal je wel zeggen als je deze titel leest. Maar lees even rustig verder voordat je weer 'GOH' zegt of roept. Robert Bowling van Infinity Ward heeft via zijn blog laten weten dat het bedrijf al bezig is met Modern Warfare 2. Dat er een nieuwe Call of Duty komt was al zeker. Maar wat voor thema de game kreeg, was niet zeker. We citeren Robert:

Reviewing some radio-chatter VO we just finished recording for Modern Warfare 2 today.
"Cujo Two-One this is Vulture, solid copy on all."

Ook al was de game eerder aangekondigd, vandaag kregen we meer te horen over de game. Zo wordt er extra aandacht besteed aan het geluid van de game, om de ervaring zo écht mogelijk te maken. Tevens is bekend geworden dat we de game eind dit jaar mogen verwachten. Call of Duty 6 heeft geen Tweede Wereldoorlog als thema. Een half jaar geleden was er nog een gerucht dat beweerde dat de nieuwe Call of Duty-game een sci-fi-game wordt. Wie weet...

Om de dag buschauffeur mishandeld

Het aantal meldingen van agressief gedrag bij streekvervoerder Connexxion is vorig jaar met 10 procent gestegen. Uit cijfers van het vervoersbedrijf blijkt dat bijna om de dag een chauffeur wordt mishandeld. Vorig jaar gebeurde dit in totaal 161 keer laat Connexxion weten.

Over heel 2008 werden er 409 chauffeurs van het bedrijf bedreigd of mishandeld. Ook werd er 3300 keer melding gemaakt van agressief gedrag als uitschelden of beroving. Vooral aan het einde van het jaar steeg het aantal meldingen sterk. Voorgaande jaren waren de cijfers juist stabiel. Volgens de vervoerder zouden chauffeurs tegenwoordig eerder aangifte doen, omdat dit nu ook online mogelijk is.

Vorige week vrijdag nog werd er in Tilburg een chauffeur mishandeld na onenigheid met een passagier. Diezelfde avond beroofden drie tieners in Purmerend een bestuurder. Vorige zomer weigerde Connexxion nog langer door de Goudse wijk Oosterwei te rijden na een reeks van bedreigingen.

Naar aanleiding van de vele gewelddadige incidenten zegde de politie toe in Tilburg, Dordrecht, Den Bosch, Gouda en Almere op trajecten met veel overlast agenten mee te laten rijden in de bus. Ook worden de voertuigen soms geschaduwd door onopvallende politiewagens.

Ignacio na dit seizoen naar ADO

ADO Den Haag heeft de eerste aanwinst voor volgend seizoen binnen. De club haalt aanvaller Raily Ignacio van zondaghoofdklasser Westlandia.

Eerder werd al bekend dat André Wetzel gecharmeerd was geraakt van de 21-jarige spits, die al enkele tijd meetraint bij ADO. Dit resulteerde uiteindelijk in een tweejarig contract per 1 juli.

Ignacio is dit seizoen met veertien treffers topscorer van de gehele hoofdklasse. Zijn loopbaan verloopt stormachtig, want de gedrongen aanvaller speelde vorig seizoen nog bij derdeklasser HMSH.

Cvitanich onzeker bij Ajax

Dario Cvitanich heeft een blessure aan het bovenbeen. Er is dan ook een kleine kans dat de Argentijnse centrumspits, zondag tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen Vitesse, in actie kan komen

Darko Bodul, spits van Jong Ajax, trainde daarom vandaag mee met de selectie van de Amsterdammers. Voor Eyong Enoh en Daley Blind komt de wedstrijd tegen de Arnhemmers ook te vroeg. Thomas Vermaelen keert terug van een schorsing en is dus wel weer beschikbaar.

Dolfijn krijgt CT-scan

Dolfijn Kwisa uit dolfinarium Harderwijk heeft gisteravond in ziekenhuis St Jansdal een CT-scan gekregen. Kwisa is in de avonduren behandeld om zo de planning van de reguliere ziekenhuispatiënten niet te storen.

De dolfijn kwakkelde de afgelopen maanden met de gezondheid. De medische controles in het Dolfinarium gaven wel wat inzicht in de aard van de klachten van de dolfijn, maar om nog beter in het lichaam te kunnen kijken is besloten een CT-scan uit te voeren.

Bij een CT-scan kunnen, naast de botstructuren, ook de weke delen in het lichaam zichtbaar gemaakt worden. De scan maakt een soort doorsnede van het lichaam doordat deze in plakjes gescand wordt.

Om deze scan te maken is de dolfijn tot de rugvin in het apparaat geschoven en moest het dier zo rustig mogelijk blijven liggen. De beelden van de scan worden de komende dagen nader geanalyseerd. Kwisa zwemt inmiddels weer tussen de andere dolfijnen in het Dolfinarium.

Dolfijn krijgt CT-scan  (foto: ANP)

Duarte loopt al lang met gebroken enkel rond

Patrick Duarte weet eindelijk waarom hij al sinds september niet meer in actie kon komen voor RBC Roosendaal. De buitenspeler loopt namelijk al vier maanden rond met een gebroken enkel.

De 23-jarige Amsterdammer kwam in de zomer over van amateurlandskampioen FC Lisse en speelde zich direct in de basis. Hij kwam acht keer binnen de lijnen in de Jupiler League en scoorde één keer. Sinds 19 september heeft hij echter niet meer gespeeld. In eerste instantie konden de artsen niet achterhalen wat de problemen waren, maar vandaag wees een onderzoek uit dat er sprake is van een enkelbreuk.

Van Bommel weet het nog steeds niet

Mark van Bommel heeft vrijdag tijdens een persconferentie laten weten dat hij meer bedenktijd wil wat betreft het wel of niet verlengen van zijn aflopende contract bij Bayern München. De middenvelder kan bij de regerend kampioen van Duitsland voor een seizoen bijtekenen.

Dat is echter niet naar de zin van Van Bommel, die een langer lopende nieuwe verbintenis prefereert. De Beierse club heeft echter sinds de laatste gesprekken tussen de aanvoerder en de club niets meer van zich laten horen.

Van Bommel, bezig aan zijn derde seizoen in Zuid-Duitsland, wil graag bij Bayern blijven. "Ik zit in feite in een luxe-positie", zei hij begin januari tegen Voetbal International. "Mijn contract loopt aan het einde van het seizoen af. Dat betekent dat ik kan gaan en staan wanneer ik besluit om niet in te gaan op de aanbieding van Bayern. De druk ligt niet bij mij maar bij Bayern."

Binnen de geledingen van Der Rekordmeister zou er echter verdeeldheid zijn over Van Bommel. Manager Dieter Hoeness is gecharmeerd van de Nederlander, terwijl trainer Jürgen Klinsmann liever de Braziliaan Zé Roberto en de beoogde aankoop Anatoli Tymoschuk in zijn elftal ziet.

Boonen: "Fred was hele dag bij ons"

De Belgische wielrenner Tom Boonen heeft voor de derde keer de Ronde van Qatar op zijn naam gebracht. Zijn eerste plaats kwam in de zesde en laatste etappe van vandaag niet meer in gevaar.

Boonen had weinig zin om hard te fietsen op de slotdag en hij vierde zijn eindzege ingetogen. "Mijn hoofd stond niet naar racen vandaag. Fred was de hele dag bij ons”, zei de Belg, verwijzend naar het plotselinge overlijden van zijn 21-jarige landgenoot Frederick Nolf. Het stoffelijk overschot van Nolf is vandaag overgevlogen naar België.

Boete geëist tegen 'rookcafé' Groningen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag een boete van 1200 euro geëist tegen het Groningse café De Kachel wegens herhaaldelijke overtreding van het rookverbod. Voor de rechtbank in Groningen eiste de aanklager ook dat het café een maand dicht moet als het rookverbod weer geschonden wordt. Voor deze laatste eis moet van justitie een proeftijd van een jaar gelden.

Het is de eerste keer dat een rechtszaak wordt gevoerd over het schenden van het rookverbod in de horeca. De wet is afgelopen zomer in werking getreden. Sindsdien mag niet meer binnen gerookt worden in horecagelegenheden. De uitspraak in deze zaak wordt op 20 februari verwacht.

Wat vind jij? Laat je horen in de poll!

Valencia kan spelerssalarissen niet betalen

Bij Valencia is men dringend op zoek naar geld om de salarissen van de spelers van de club te kunnen uitkeren.

De club uit de sinaasappelstad heeft de verplichtingen voor de maand januari niet kunnen voldoen en heeft de selectie daarom om een week geduld gevraagd. Vice-voorzitter Miguel Zorio blijft optimistisch: "Het probleem wordt zo snel mogelijk opgelost. De selectie moet even geduld hebben", probeert hij de problemen te bagatelliseren.

Valencia verkeert echter in zware financiële moeilijkheden. De Spaanse club zou een schuldenlast van 300 miljoen euro met zich meedragen en bovendien de salarissen van sterspelers als David Villa en David Silva niet meer kunnen ophoesten. De club is dan ook dringend op zoek naar zestien miljoen euro om aan de directe verplichtingen te kunnen voldoen.

Backstedt stopt met fietsen

Magnus Backstedt heeft vandaag aangekondigd dat hij stopt met wielrennen. Hij wilde aanvankelijk nog een jaar doorgaan, maar de Zweed heeft nu toch anders besloten.

"Het komt erop neer dat mijn lichaam me heeft verteld dat ik het maar eens rustiger aan moet doen. Ik ga nu al drieëneenhalf jaar van blessure naar blessure. Ik heb een etappe in de Tour de France (in 1998) en de grootste klassieker ter wereld gewonnen," waarmee hij doelt op zijn overwinning van Parijs - Roubaix in 2004. In 2007 werd hij nog Zweeds kampioen.

Terugblik WK allround 2007/2008

Morgen begint het wereldkampioenschap allround in Hamar, en we nemen je nu terug naar het WK allround van vorig seizoen.

Op 9 en 10 februari werd het wereldkampioenschap allround in Berlijn verreden. De 500 meter bij de vrouwen werd gewonnen door Christine Nesbitt. Beste Nederlandse was Ireen Wüst. Paulien van Deutekom was de snelste op de 3.000 meter. Martina Sábliková werd tweede. Na de eerste dag ging Van Deutekom ook aan de leiding in het algemeen klassement. Bij de mannen won Denny Morrison in 35,81 de 500 meter. Sven Kramer reed de derde tijd. Kramer won in een tijd van 6.13,35 wel de 5 kilometer en ging na de eerste dag aan de leiding in het algemeen klassement.

Op de tweede dag won Wüst de 1.500 meter in een tijd van 1.57,59. Van Deutekom eindigde als tweede. Op de laatste afstand bij de vrouwen, de 5.000 meter, hield Van Deutekom genoeg over om de wereldtitel op te eisen. Martina Sábliková won de vijf kilometer in een nieuw baanrecord. Shani Davis won de schaatsmijl bij de mannen. Kramer eindigde als vierde, maar behield wel de leiding in het klassement. Met zijn winst op de 10.000 meter pakte Kramer de wereldtitel.

Van der Wiel:"Kennelijk doe ik het wel redelijk"

Gregory van der Wiel mag gerust de grootste surprise in de selectie van bondscoach Bert van Marwijk voor de oefeninterland tegen Tunesië worden genoemd.

Dat vindt de jonge verdediger van Ajax zelf blijkbaar ook. "Dit is echt een grote verrassing voor me", zei een opgetogen Van der Wiel tegen het Algemeen Dagblad. "Ik maakte namelijk niet eens deel uit van de voorselectie. Ik ben uiteraard wel heel erg blij dat ik ben opgeroepen."

Van der Wiel speelde zich dit seizoen bij Ajax in de basis als rechtsachter, wat eigenlijk niet zijn favoriete positie is. "Vroeger speelde ik altijd in het centrum van de defensie. Bij Ajax krijg ik dit seizoen als rechtsback een kans", aldus Van der Wiel.

"Ik voel me wel lekker op deze positie. Ik kan af en toe mee naar voren en een actie maken. Kennelijk vindt de bondscoach dat ik het wel redelijk doe. Dat is uiteraard heel leuk om te horen."

John uit selectie gezet bij NEC

Collins John is door NEC-trainer Mario Been teruggezet naar de beloften.

Na een stageperiode in Engeland keerde John even terug in Nijmegen, maar hij zou nu alweer enkele dagen weg zijn, meldt Omroep Gelderland. "We hebben hem teruggezet naar Jong NEC," zegt Mario Been, die verder zwijgt. "Er zijn allerlei vervelende dingen gebeurd."

John kwam in de zomer op huurbasis over van Fulham, maar wist nooit helemaal fit te worden.

Mogelijke kapitaalinjectie Feyenoord

Het zou zomaar kunnen dat Feyenoord binnenkort weer over geld beschikt. Een aantal kapitaalkrachtige supporters wil de club uit Rotterdam-Zuid financieel gaan helpen. Deze fans hebben inmiddels een brief naar het hoofdbestuur verzonden.

De verwachting is dat op korte termijn de eerste gesprekken gevoerd zullen worden. Een woordvoerder van Feyenoord heeft laten weten dat de berichten over een eventuele kapitaalinjectie juist zijn.

Ook de namen van deze mensen zijn bekendgemaakt. Het zou gaan om Michel Perridon en Rob Slotboom. Het is niet bekend of er nog meer mensen zijn, die in Feyenoord willen investeren.

"Het gaat om een serieuze brief van serieuze mensen," liet de woordvoerder weten. "Deze personen zijn ook al langer bij de club bekend, omdat ze op diverse manieren participeren in Feyenoord. Wat ze nu concreet van plan zijn, kan ik nog niet zeggen. We gaan snel met elkaar aan tafel."


Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

[WK] Zettel verovert goud op combinatie

Bij het wereldkampioenschap skiën in Val d'Isère heeft Kathrin Zettel verrassend goud veroverd op de combinatie (afdaling en slalom).

Op de afdaling noteerde de Oostenrijkse de vijfde tijd en ze was ongeveer 1,5 seconde langzamer dan Lindsey Vonn. De Amerikaanse won dinsdag goud op de Super G en een tweede titel leek er aan te komen. Ze maakte echter twee grote fouten in het begin van haar slalomrun en kwam op de streep eentiende tekort. Bovendien bleek ze een poortje te hebben gemist en werd ze dus gediskwalificeerd.

De Zwitserse Lara Gut veroverde het zilver en Zettels landgenote Elisabeth Görgl eindigde als derde.

Mogelijke kapitaalinjectie Feyenoord

Het zou zomaar kunnen dat Feyenoord binnenkort weer over geld beschikt. Een aantal kapitaalkrachtige supporters wil de club uit Rotterdam-Zuid financieel gaan helpen. Deze fans hebben inmiddels een brief naar het hoofdbestuur verzonden.

Dit is te lezen in het NRC, dat deze informatie uit een brief haalde. Deze was afkomstig van de Rotterdamse ondernemer Ad Sint Nicolaas, die deze namens de ondernemers naar Dick van Well heeft gestuurd. De verwachting is dat op korte termijn de eerste gesprekken gevoerd zullen worden. Een woordvoerder van Feyenoord heeft laten weten dat de berichten over een eventuele kapitaalinjectie juist zijn.

Ook de namen van deze mensen zijn bekend gemaakt. Het zou gaan om Michel Perridon en Rob Slotboom. Het is niet bekend of er nog meer mensen zijn, die in Feyenoord willen investeren.

"Het gaat om een serieuze brief van serieuze mensen," liet de woordvoerder weten. "Deze personen zijn ook al langer bij de club bekend, omdat ze op diverse manieren participeren in Feyenoord. Wat ze nu concreet van plan zijn, kan ik nog niet zeggen. We gaan snel met elkaar aan tafel."

Leo vs Raph in TMNT: Smash-Up

De Turtles werden onlangs weer eens uit het riool gelokt (met een flink stuk pizza) om een film te gaan maken. Ubisoft kocht toentertijd de rechten om videogames gebaseerd op de "heroes in a half-shell" te produceren. Na een game die op de film gebaseerd is, komt Ubisoft binnenkort met een vechtspel op de proppen, getiteld TMNT: Smash-Up. Het wordt ontwikkeld door dezelfde developers die eerder verantwoordelijk waren voor Super Smash Bros. Brawl.

De Ninja Turtles zullen komende herfst op je Wii een potje komen knokken.

Giedo van der Garde bevestigd bij iSport

Giedo van der Garde komt dit seizoen uit in de GP2 series voor iSport International. Dat is vandaag bekend geworden. De Braziliaan Diego Nunes wordt de teamgenoot van Van der Garde.

De Nederlander rijdt al voor het team in GP2 Asia Series. Het is dan ook geen verassing dat hij ook het reguliere seizoen mag gaan rijden. "Ik wist het inderdaad al een tijdje, maar het team was nog bezig een tweede rijder te contracteren. Zij wilden liever meteen twee rijders bekend maken," aldus Van der Garde.

Giedo van der Garde rijdt ter voorbereiding op het GP2 seizoen in de GP2 Asia series. "Het is een mogelijkheid om alles te leren kennen: het team, de auto en de banden. Het gaat steeds beter." Op dit moment staat Giedo van der Garde negende met zeven punten. Er zijn nog drie races te gaan.

iSport International is één van de topteams in de GP2 series. Vorig jaar werd Bruno Senna Vice-kampioen terwijl een jaar eerder Timo Glock de titel al op eiste.

Op 9 mei in Barcelona start het GP2 kampioenschap.

Burgeroorlog onder superhelden in Marvel: Ultimate Alliance 2

Wanneer in Stamford de pleuris uitbreekt en er geen superheld er iets aan doet, besluit de overheid een wet in te voeren die er voor zorgt dat alle superhelden geregistreerd dienen te zijn. Sommige superhelden geven toe aan deze wet, terwijl anderen zich met hand en tand (en sommigen ook met vuur, adamantium, spinneweb en energieschilden) hiertegen verzetten. De in deel één gesmede alliantie wordt hierdoor bruut verbroken en nu staan helden als Wolverine, Iron Man, Spider-Man en Hulk lijnrecht tegenover elkaar. Welke kant van deze burgeroorlog kies jij?

Marvel: Ultimate Alliance 2 komt deze herfst uit op PlayStation 3, Xbox 360, Wii en DS.

Prins Willem-Alexander gaat web 2.0

Prins Willem-Alexander komt vandaag samen met vrouwlief Máxima aan op Antarctica, voor een driedaags bezoek. Het koningspaar wordt vergezeld door minister Plasterk. Om zijn bevindingen met de Nederlandse burger te kunnen delen, is de aankomend koning een weblog begonnen.

"Welkom op dit weblog! Dit is het eerste verslag vanaf het meest zuidelijke puntje van het Amerikaanse continent, vlak voordat wij de oversteek hopen te maken richting het Antarctisch schiereiland, het werkelijke doel van onze reis", begint Willem-Alexander zijn web 2.0 avontuur.

Het gezelschap zal twee nachten doorbrengen in een onderzoeksstation, de derde nacht brengen ze kamperend door in een tentje. De bevindingen van hun reis kun je hier volgen.

Geen transferclausule in contract Elia

Eljero Elia heeft geen transferclausule in zijn onlangs verlengde contract staan. De rappe aanvaller van FC Twente heeft wél een afspraak met de club gemaakt over een mogelijke transfer. "En daar zijn we blij mee", aldus zaakwaarnemer Vink.

Over interesse had Elia deze winter niet te klagen. Naast Ajax wilde ook PSV de buitenspeler aan zich binden. Waar iedereen een vertrek vermoedde, bleef de speler uiteindelijk toch bij Twente. Sterker nog, hij verlengde zijn contract.

"In tegenstelling tot wat sommige media schrijven staat er géén gelimiteerde transfersom in het contract van Eljero", vertelt zijn zaakwaarnemer aan Goal.com. "Wat wél kan ik niet zeggen, daar hebben we duidelijke afspraken met Twente over gemaakt."

"Dat er de komende zomer iets gaat gebeuren rondom Eljero zou zomaar kunnen, maar hij heeft wél een contract bij Twente. Geïnteresseerde clubs zullen er dus altijd met de voorzitter uit moeten zien te komen."

Ervaring Bourdais belangrijk voor STR

Teambaas Franz Tost van Scuderia Toro Rosso is erg blij dat Sebastien Bourdais nog een jaar voor het team blijft rijden. Voor het team is het belangrijk dat er een ervaren coureur naast Formule 1-debutant Sebastien Buemi komt.

"We zijn erg blij dat Sebastien nog een seizoen voor ons kan blijven rijden. We verwachten dat hij komend seizoen kan profiteren van de ervaring die hij vorig jaar heeft opgedaan bij Toro Rosso. Hij weet nu hoe het eraan toe gaat in de Formule 1 en hoe er binnen dit team wordt gewerkt. Daarnaast kent hij nu de circuits. De ervaring van Bourdais is vooral belangrijk aangezien onze andere rijder, Sebastien Buemi, nieuw is in de Formule 1," aldus Tost.

Franz Tost verwacht een goed seizoen van de 29-jarige Fransman. Tost verwacht dat Bourdais goed overweg kan met de slicks, waarmee komend seizoen weer mee wordt gereden. Tost: "Ik denk dat de slicks erg goed zullen aansluiten op de rijstijl van Sebastien."

[UPD] SBS stopt reclame-bombardement

De reclameproef van SBS, waarbij tv-programma's om de vijf tot zeven minuten worden onderbroken voor een kort reclameblok, levert een overvolle mailbox op bij de campingzender. Veel kijkers reageren boos, nadat ze gisteravond alleen maar naar reclame hebben gekeken, met af en toe stukjes van de serie 'The Mentalist'.

Hierdoor zijn veel kijkers snel afgehaakt, wat ook te zien is aan de kijkcijfers. Gisteren keken er 300.000 minder kijkers naar de politieserie dan de week ervoor.

Ook bij NET5 regende het klachten, nadat ze daar vorige week ook zijn begonnen met hetzelfde experiment. Daar werd de serie 'Ghost Wisperer' om de vijf minuten verstoord door een reclameblok.

Update 16.30 uur

SBS heeft in een bericht op de website laten weten te stoppen met de proef. SBS heeft van het begin af aan laten weten dat zij de mening van de kijkers zwaar mee laten wegen in de evaluatie van de proef. De grote hoeveelheid negatieve reacties is voor SBS genoeg reden te stoppen met de proef.

Ook op de televisiezenders NET 5 en Veronica zullen de reclameblokken weer uitgezonden worden zoals de kijker gewend was.

Met dank aan devian en Pleestation voor de submit.

Dode mannen Leiderdorp geliquideerd

De twee dode mannen die gisteren werden aangetroffen in Leiderdorp langs de A4, zijn het slachtoffer geworden van een brute liquidatie. Volgens misdaadjournalist John van den Heuvel heeft de betrekkelijke rust in de onderwereldse oorlog nu rechtsomkeert gemaakt.

Een van de slachtoffers is de 33-jarige Boneka Belserang, die door de politie verdacht werd van betrokkenheid bij de liquidatie op ex-rechercheur Martin Hoogland. De oud-politieman zat vast voor de moord op Klaas Bruinsma, toen hij tijdens zijn verlof werd vermoord. Belserang is hier echter nooit voor veroordeeld. Wel werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel voor een schietpartij in een Amsterdamse parkeergarage, vlakbij club The Ministry. Deze straf heeft hij uitgezeten en was inmiddels al weer een tijdje op vrije voeten.

Benedicte Ficq, de advocate van Belserang, heeft zijn dood gisteren bevestigd. Ze spreekt over een "buitengewoon tragische gebeurtenis" en haalt daarbij aan dat de betrokkenheid van haar cliënt bij de moord op de ex-rechercher nooit is bewezen. "Hij werd na het vooronderzoek formeel afgevoerd als verdachte. We hebben bij de rechtbank zelfs nog een schadevergoeding gekregen."

De politie heeft de identiteit van het tweede lijk nog niet bevestigd, maar bronnen in de onderwereld melden dat Yessin Chakor het tweede slachtoffer is.

Opgepakt na dreigtelefoontje crèche

De politie in Luik heeft in de nacht van woensdag op donderdag een minderjarige jongen aangehouden nadat hij een Brusselse crèche had bedreigd. De jongeman zou afgelopen woensdag een centraal alarmnummer hebben gebeld om zijn bedreigingen te uiten. Dit heeft het openbaar ministerie in België bekend gemaakt.

De jongen vertelde dat hij stemmen in zijn hoofd hoorde en dat hij ieder moment kinderen kon gaan doden. Hij maakte hierbij een verwijzing naar de recente steekpartij in Dendermonde. Hierbij kwamen op 23 januari twee baby's en een verzorgster om het leven. De jongeman gaf een woonadres op tijdens het telefoontje, dat bij natrekken vals bleek te zijn. De politie wist hem desondanks toch op te sporen.

In de provincie Antwerpen werd woensdagmiddag al een man opgepakt die dreigementen richting kinderdagverblijven uitte. Deze man kon snel worden achterhaald omdat hij via zijn eigen vaste lijn belde. De dreigementen hebben grote onrust veroorzaakt bij de kinderdagverblijven.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.

Nacht van het condoom

Het is vannacht de 'Nacht van het Condoom'. Zogenaamde safesex-teams zullen vannacht in zestien verschillende steden de straat op gaan om jongeren te vragen of ze een condoom op zak hebben en ze te wijzen op de gevaren van soa's, het belang van veilig vrijen en het gebruik van condooms. Jongeren die een condoom bij zich hebben en deze kunnen laten zien, maken kans op een prijs. Wie geen condoom op zak heeft krijgt er eentje cadeau.

Deze eerste Nacht van het Condoom is een samenwerkingsverband van Soa Aids Nederland, verschillende GGD-en en jongerenorganisaties en betekent het begin van de Week van de Liefde die van 6 tot en met 14 februari in Nederland wordt gehouden.

Eerder onderzoek van Soa Aids Nederland wees uit dat ongeveer een derde van de jongeren geen condoom bij zich had toen hij of zij er een nodig bleek te hebben. Daarnaast bleek dat ongeveer de helft van de jongeren onbeschermde seks heeft. Ook de resultaten van het onderzoek van de safesex-teams vanavond zullen bijdragen aan onderzoek. Jongeren die geen condoom bij zich dragen zullen gevraagd worden waarom zij geen condoom bij zich hebben. De resultaten van dit onderzoek zullen later bekendgemaakt worden.

Met dank aan funk_you voor de submit.

Aboutaleb wil Wilders aan zaal helpen

Als Wilders er niet in slaagt om een ruimte te vinden waar hij met zijn achterban kan vergaderen, nu hij geen zaaltje mag huren in het Maasgebouw, is burgemeester Aboutaleb bereid om hem hierbij te helpen. Gisteren in de gemeenteraad zei Aboutaleb: "Wilders heeft mijn telefoonnummer en e-mailadres. Hij kan altijd bellen of mailen."

Ronald Sørensen, voorman van Leefbaar Rotterdam heeft deze boodschap onmiddellijk doorgebriefd aan het partijkantoor van de PVV. Hij maakte zich gisteren behoorlijk druk over stadiondirecteur Jan van Merwijk, die een streep haalde door de reservering van Wilders. Sørensen vindt zoiets niet kunnen in een land waar 'vrijheid van vergadering' heerst.. De stadiondirectie hanteert echter als regel dat politieke bijeenkomsten waaraan gevolgen voor de openbare orde kleven, afgewezen worden.

Het is nog niet duidelijk of Wilders gebruik maakt van het aanbod van de Rotterdamse burgemeester.

Aloysius Kreukel bij Up2date

Ze had zich voorgesteld als Ans en Aloysius schatte haar rond de veertig. Ze had halflang, blond krullend haar. Ze droeg een bril en haar hoofd leek enigszins mager ten opzichte van haar volslanke lichaam. In ieder geval had Aloysius al wel gezien dat ze een flinke partij borsten had. Hij kon zijn blik er bijna niet vanaf houden, want ze droeg een wit bloesje, dat gewaagd ver open stond.

Vorst leidt tot 300 extra ongelukken per dag

Op dagen dat het vriest, gebeuren gemiddeld driehonderd auto-ongelukken meer dan op dagen dat het niet vriest. "Het aantal autoschades ligt op vorstdagen 6 procent hoger dan normaal", stelt een statisticus van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) in het blad Verzekerd! dat vandaag is verschenen.

De vorstschades zijn goed voor een extra kostenpost van 400.000 euro per dag. "Dat betekent dat de totale extra autoschade in de afgelopen vorstperiode kan worden geschat op ongeveer 10 miljoen euro."

De statisticus kwam tot zijn berekening aan de hand van gegevens van het KNMI in combinatie met de schadegegevens van autoverzekeraars vanaf 2004.

VN staken noodhulp Gaza na actie Hamas

De VN-hulporganisatie Unrwa staakt de noodhulp aan de Gazastrook tot nader order. Dit vanwege de inbeslagname door Hamas van tien vrachtwagenladingen met voedsel. Dat heeft Unrwa vandaag laten weten.

In totaal zouden honderden tonnen voedsel in beslag zijn genomen door Hamas, de militant islamitische beweging die de baas is in de Palestijnse kustenclave. De opleggers werden weggereden door vrachtwagens, die waren gehuurd door het ministerie van Sociale Zaken van Hamas.

Rita Verdonk bij rooksympathisanten

Tweede Kamerlid Rita Verdonk heeft zich vrijdagmiddag in Groningen aangesloten bij sympathisanten van café-eigenaren die het niet eens zijn met het rookverbod in de horeca. Het Tweede Kamerlid meldde zich na het middaguur in café De Kachel.

We proberen haar mee de rechtbank in te nemen, aldus een van de eigenaren, Gerard Sannes.

In het café hadden zich vrijdagmiddag ongeveer vijftig sympathisanten verzameld, waardoor de zaak helemaal vol was. Volgens eigenaar Sannes gaan alle bezoekers rond kwart voor twee in een optocht naar de rechtbank om de eerste rookrechtszaak bij te wonen, die om half drie begint. De rechtbank in Groningen stelt vanwege de verwachte drukte een extra zaal beschikbaar.

Verdonk bij rooksympathisanten  (foto: ANP)

FIA: "Diffusers Toyota en Williams in orde"

In de voorbije weken zijn er door verschillende teams twijfels ontstaan over de legaliteit van de diffusers van Williams en Toyota. De FIA is van mening dat de diffusers binnen de regels zijn.

"Volgens onze technische mensen is het in orde," zegt Max Mosley tijdens een persconferentie. "Dit soort dingen gebeuren altijd wel als je nieuwe regels invoert. De huidige opstelling van de FIA is dat Williams en Toyota gewoon heel erg slim zijn geweest en de regels op een erg slimme manier hebben geïnterpreteerd."

Mocht er toch protest komen in Melbourne, dan zouden deze diffusers als nog verboden kunnen worden. "Ik kan niet uitsluiten dat als er bezwaar wordt gemaakt tegen de diffusers van Williams en Toyota, de stewards vervolgens tot een andere conclusie komen. Volgens onze technische mensen is het echter in orde."

[NBA] Gasol redt Lakers

De Spaanse center Pau Gasol heeft de eer hersteld voor de Los Angeles Lakers. Vorig seizoen verloren de Lakers in de finale uit tegen de Boston Celtics. Dit keer waren de heren in purple and gold uit op wraak. De Celtics werden met 109-110 verslagen.

Het was een wedstrijd met veel lading. Niet alleen bestaan deze rivaliteit al meer dan 40 jaar maar ook de huidige spelers willen graag bewijzen dat hun team het beste is. De Lakers moesten het doen zonder de geblesseerde Andrew Bynum, maar door het goede spel van Lamar Odom, Kobe Bryant en Pau Gasol kon het gemis opgepakt worden. Odom eindigde de wedstrijd met twintig punten en pakte zes rebounds. Bryant was topscorer met 26 punten en tien rebounds. Gasol scoorde 24 punten maar het belangrijkste was het geblokte schot in de verlenging. Ray Allen, een schutter van formaat, stond klaar om een driepunter te schieten terwijl er nog seconden op de klok waren. Gasol stond goed te verdedigen en liet Allen niet schieten. Hierdoor was de tweede winst op de Celtics verzekerd.

Bij de Celtics was het trio goed bezig met veel punten en goed verzorgd basketbal. Kevin Garnett was goed voor zestien punten en zes rebounds, terwijl Paul Pierce er 21 maakte. Ray Allen scoorde 22 punten en gaf drie assists.

Juwelier sluit overvallers op

In Almere is gisteren een juwelier overvallen door drie jongens van 21 en 22 jaar. De overval ging echter niet als gepland, de eigenaar wist tijdens de overval naar buiten te rennen en het elektrische rolluik achter zich te sluiten waardoor de overvallers opgesloten waren.

De overvallers losten hierop een schot en raakten de juwelier in zijn buik. De politie was snel ter plaatse en het was een koud kunstje om de overvallers te arresteren. Mede dankzij getuigenverklaringen is een 13-jarige jongen aangehouden die mogelijk op de uitkijk stond voor het drietal.

Zijn aandeel wordt nog onderzocht. De juwelier ligt in een stabiele toestand in het Flevoziekenhuis. Almere wordt de laatse maanden geteisterd door overvallen, eerder deze week lukte een medewerker van een videotheek in Almere het ook om overvallers op te sluiten.

Twee debutanten in selectie Oranje

De selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Tunesië van 11 februari telt twee debutanten. Edson Braafheid en Gregory van der Wiel zijn door bondscoach Bert van Marwijk opgeroepen.

Van der Wiel maakt zijn opwachting bij afwezigheid van de geblesseerden Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst en Tim de Cler, die nog wel deel uit maakten van de voorselectie. Orlando Engelaar zit niet bij de selectie.

Selectie Nederlands elftal:

Doel: Stekelenburg (Ajax), Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Braafheid (FC Twente), Heitinga (Atlético Madrid, Spa), Marcellis (PSV), Mathijsen (Hamburger SV, Dui), Ooijer (Blackburn Rovers, Eng), Van der Wiel (Ajax).

Middenveld: Afellay (PSV), Van Bommel (Bayern München, Dui), De Jong (Manchester City, Eng), Mendes da Silva, Schaars (beiden AZ), Sneijder, Van der Vaart (beiden Real Madrid, Spa), De Zeeuw (AZ).

Aanval: Babel (Liverpool, Eng), Huntelaar (Real Madrid, Spa), Kuijt (Liverpool, Eng), Van Persie (Arsenal, Eng), Robben (Real Madrid, Spa).

Boze fans op training Ajax

Ajax' voorbereiding op de uitwedstrijd van zondag tegen Vitesse is niet geheel vlekkeloos verlopen. Boze fans hebben de training verstoord en coach Marco van Basten zag zich genoodzaakt de training stil te leggen.

De spelersgroep van Ajax werd vandaag gestoord tijdens hun training door fans die het veld op liepen en de spelers aan het uitschelden waren. Van Basten had eerst nog geprobeerd de ontevreden supporters toe te spreken, maar de fans sloten het trainingsveld af. Uiteindelijk werd het de Ajacieden onmogelijk gemaakt om met hun training verder te gaan.

De Amsterdammers wisten de afgelopen drie competitieduels slechts één punt bij elkaar te sprokkelen. Hierdoor is de achterstand op koploper AZ opgelopen tot elf punten, iets waarover de fans overduidelijk niet te spreken zijn.

Bréchet last van bilblessure

PSV-verdediger Jérémie Bréchet werd tijdens het duel tegen ADO Den Haag door trainer Dwight Lodeweges aan de kant gehaald. Dit gebeurde uit voorzorg, aangezien de verdediger last heeft van een bilblessure.

"We hebben hem kort voor de wedstrijd getest. Het bleek te gaan", aldus Lodeweges. "Toen de stand het toeliet heb ik hem er uit gehaald. Ook uit voorzorg. Hopelijk kan hij zondag tegen FC Volendam weer meedoen. Bréchet werd in de 56e minuut vervangen door Erik Pieters. Dit gebeurde bij een stand van 4-0.

Huisarts en apotheker op training om slaapmiddelen

Huisartsen en apothekers kunnen trainingen krijgen waarin ze leren hoe ze mensen die verslavende slaapmiddelen gebruiken, kunnen motiveren om te minderen en te stoppen. Ook is het de bedoeling dat er vaker gesprekken komen tussen apotheek, huisarts en patiënt over het medicijngebruik. Dat melden Het Nederlands Huisartsen Genootschap en apothekersorganisatie KNMP vrijdag.

Zij reageren op kritiek van de Consumentenbond dat huisartsen tekortschieten bij het voorschrijven van slaapmiddelen. De artsen geven patiënten vaak meer pillen dan de bedoeling is, verstrekken te gemakkelijk herhalingsrecepten en attenderen te weinig op de gevaren van langdurig gebruik. Ook apothekers adviseren de patiënt nauwelijks.

NHG en KNMP erkennen dat verbetering haalbaar is, vooral bij herhaalrecepten. Een probleem is echter dat de bereidheid van patiënten om te stoppen vaak erg gering is. "Het gaat hier voor een deel om verslavingsproblematiek waarbij een intensieve aanpak nodig is", aldus een woordvoerster van het NHG. Zij voegt eraan toe dat een aantal mensen de middelen wél langdurig nodig heeft.

Postma naar Zuid-Afrika

De momenteel werkeloze keeper Postma vliegt vandaag naar Zuid-Afrika. Hier hoopt hij te kunnen tekenen bij Ajax Cape Town.

Postma krijgt de kans zich te bewijzen tijdens een oefenduel. Weet hij hierin te imponeren, dan kan hij in Kaapstad aan de slag als eerste keeper van Ajax Cape Town. Aangezien de huidige Urban Warriors eerste doelman, Sean Roberts, langdurig geblesseerd is, krijgt Postma een kans zichzelf te bewijzen.

De 32-jarige Utrechter zit sinds de winterstop zonder club. Hij stond de eerste seizoenshelft nog onder contract bij De Graafschap, maar hier kwam hij amper aan spelen toe, en zijn contract werd dan ook niet verlengd.

Ajax Cape Town heeft een achterstand van 6 punten goed te maken op koploper SuperSport United. Deze club heeft echter wel één duel meer gespeeld. Ajax Cape Town heeft alle kans om op gelijke hoogte te komen met de koploper. Zondag moet Ajax aantreden tegen het laaggenoteerde Bloemfontein Celtic, en daarna staat een wedstrijd tegen SuperSport United in de planning. Weet Ajax deze beide te winnen, staat het qua punten gelijk met SuperSport.

Casillas: "Robben is onze Messi"

Arjen Robben is momenteel de man in vorm bij Real Madrid. De 25-jarige vleugelspeler is in de vorm van zijn leven, en de waarde van Robben voor Real Madrid wordt vaak vergeleken met die van Messi bij concurrent Barcelona.

Robben-dependencia is de nieuwe kreet in de Spaanse pers zodra het over Real Madrid gaat. Als Robben goed speelt, speelt Real Madrid goed. Ook doelman Iker Casillas kan niet anders dan dit beamen. "Ieder is voornaam voor zijn eigen selectie. Robben is in goede vorm en is fysiek ongelooflijk fit. We moesten het zonder hem stellen tegen Barcelona en dat hebben we gemerkt, we hebben geleden. Net zoals Barcelona onlangs deed toen Messi niet meespeelde. De elftallen zijn net zo afhankelijk van Messi als Robben."

Hiermee verwees de doelman naar de nipte overwinning die Barcelona afgelopen zondag wist te behalen bij Racing Santander. Messi kwam pas na een 1-0 achterstand het veld op, maar wist dit eigenhandig om te draaien naar een 2-1 zege.

De kans bestaat dat Real Madrid hun smaakmaker moet missen voor de volgende wedstrijd tegen Racing Santander. Robben kampt nog met een griepje. Casillas wil echter niet te veel gewicht in de mogelijke afwezigheid van Robben leggen."Dit Real Madrid is in staat om van iedereen te winnen. Robben verkeert in goede vorm, maar iedereen is capabel hem te vervangen."

SEGA kondigt Virtua Tennis 2009 aan voor mei

Goed nieuws voor de tennisfans, SEGA heeft bekend gemaakt dat Sumo Digital bezig is met de ontwikkeling van Virtua Tennis 2009 en dat de game in mei van dit jaar in de winkels zal liggen. De game zal flink uitgebreider worden dan zijn voorganger, met een beter geïntegreerde world tour-mode, de nieuwste spelers en een verbeterde speelengine.

De terugkeer van Virtua Tennis belooft een waar feest te worden voor zowel fans van de serie als liefhebbers van sportgames in het algemeen, aldus Gary Knight, European Marketing Director van SEGA Europe. Dit tennisseizoen belooft één van de spannendste seizoenen sinds jaren te worden, en met nieuwe spelers, banen, een Online Tour en uitgebreide baanupdates zal Virtua Tennis 2009 ook in de toekomst de norm voor andere tennisgames blijven definiëren.

Zoals we inmiddels wel gewend zijn van de serie zal ook Virtua Tennis 2009 weer een hoop minigames bevatten. Naast bekende klassiekers zoals het verzamelen van fruit, mag je nu krokodillen en zelfs piraten ontwijken. Er zullen ook meer mogelijkheden zijn voor het uitrusten van je eigen spelers, met in totaal meer dan 800 verschillende kledingstukken kun je hem of haar naar jouw smaak aanpassen.

Virtua Tennis 2009 komt naar de Xbox 360 en PlayStation 3 in mei van dit jaar. Er komt tevens een PC-versie die per download zal worden aangeboden.

Advocaat blij voor Arshavin

Zenit Sint-Petersburg zal het nieuwe Russische seizoen moeten beginnen zonder sterspeler Andrei Arshavin. Tevens moet Dick Advocaat vrezen voor het behoud van zijn andere sterspeler Anatoli Timostsjoek. De Nederlandse coach toont zich echter positief over Arshavin's transfer.

"Toen de transfer eindelijk was afgerond, was ik vooral blij voor Andrei", aldus Advocaat in Sport Express. "Het heeft allemaal erg lang geduurd en daardoor stond hij constant onder druk. Hoewel ik het hem gun, betekent zijn vertrek een enorm verlies voor de club. Hij was een ware leider van het team. Ik denk dat Andrei in Engeland ook weer beter gaat presteren, want hij is een speler met potentie."

Arshavin is echter niet de enige speler die Dick Advocaat kwijt drijgt te raken. Bayern München zit namelijk openlijk achter de Oekraïense middenvelder Timostsjoek aan. Hierop weigerde Advocaat echter commentaar op te geven.

Arshavin en Timostsjoek waren twee van de belangrijkste spelers in het Zenit van Dick Advocaat. Met behulp van deze spelers wist de Russische club in 2007 Russisch kampioen te worden. Ook won de club in 2008 de UEFA Cup, en zowel de Russische als de Europese Super Cup.

Ook Alejandro Dominguez is speler van dat team. De Argentijn kan echter beter snel een nieuwe club zoeken. Advocaat is namelijk niet te spreken over het feit dat de Argentijn een trainingskamp gemist heeft. "Ik zie het niet zo snel meer goed komen. We zijn erg ontstemd over zijn gedrag", aldus Advocaat.

Albert wint indoorcross in Hasselt

Kersvers wereldkamioen veldrijden Niels Albert heeft donderdag de indoorcross van Hasselt op zijn naam geschreven. De Belg was in eigen land te sterk voor de Tsjech Zdenek Stybar en Bart Wellens.

De cross bestond uit twee heats die twaalf finalisten op moesten leveren die daarna in een twintig minuten durende finale uit moesten maken wie de beste was. Voor de eindstrijd plaatsen alle favorieten zich, op Sven Nys en Lars Boom na die niet aan de start verschenen waren. In de laatste ronde wist Albert weg te rijden bij de concurrentie en zo de winst op te strijken. Beste Nederlander was Thijs Al op plaats vijf.

Giel Beelen wil kinderen met 18-jarige vriendin

Giel Beelen wil kinderen met zijn 18-jarige vriendin Guilia Wolthuis. Dat onthulde de 31-jarige VARA-dj vandaag in het programma van Ruud de Wild op Q-Music.

Dat zijn nieuwe vriendin nog maar net meerderjarig is, deert de presentator allerminst. "Tot op de dag van vandaag denk ik 'jij bent echt geen achttien' als ik leuke dingen met haar doe. Maar toch staat het in haar paspoort."

Beelen liet weten erg gelukkig te zijn met zijn nieuwe liefde die hij verborgen hield totdat hij uit het Glazen Huis stapte. Negatieve reacties over haar leeftijd laten hem koud. "Het gaat okee. En zolang de mensen in mijn en haar omgeving maar weten dat het echte liefde is." Beelen had eerder een relatie met radio-dj Marisa Heutink. Deze relatie liep vorig jaar op de klippen.

Vrijdagavond presenteert Beelen op Nederland 3 de eerste aflevering van het muziekprogramma Top of Flop. De revival van de VARA-show van Herman Stok is een idee van Paul de Leeuw, die ook een grote rol heeft in het programma. Beelen: "Ik kende het programma uit de jaren zestig niet, maar Paul wel. Toen gingen we er even voor zitten en voordat ik het wist, gingen we het doen en komt het al op televisie."

Giel en Guilia  (foto: ANP)

Raúl wil shirt van goed spelende Sneijder

Wesley Sneijder is ontevreden over zijn vorm. De middenvelder speelt al enkele maanden niet op het gewenste niveau. Sneijder is daar dusdanig ontevreden over, dat hij zichzelf geen basisplek in De Koninklijke waardig vindt.

Sneijder opende een boekje over zichzelf in een interview met AS. Hij is ontevreden met zichzelf, omdat hij zijn goede vorm van het EK niet heeft mee kunnen nemen naar Real Madrid. De 24-jarige middenvelder moest in de voorbereiding van het seizoen geblesseerd afhaken tijdens een oefenduel met Arsenal. Na het herstel van deze blessure heeft hij nog geen moment zijn oude vorm bereikt.

"Ik ben erg boos op mezelf", aldus Sneijder. "Als ik thuis ben, dan denk ik 'jeetje Wesley, wat doe je toch?'. Je hebt meer kwaliteit dan je laat zien. Je speelt niet goed. In de volgende wedstrijd moet je beter spelen."

"'Ik speelde erg goed op het EK, maar nadat ik drie maanden geblesseerd was heb ik mijn zelfvertrouwen verloren en niet meer goed gespeeld. Ik mis ritme. Ik zoek ernaar en ik blijf zoeken, maar als het niet komt… Het is ingewikkeld. Ik heb een goede wedstrijd nodig."

Real Madrid-coach Juande Ramos heeft vooralsnog het volle vertrouwen in Sneijder, en de Nederlander heeft dan ook telkens een basisplek gehad onder de Spaanse coach. Na de 2-0 zege op Numancia van afgelopen zondag stak Ramos Sneijder nog eens een hart onder de riem. "Wesley, in deze partij heb je al beter gespeeld. Zoals in de tweede helft. Je had de bal, zocht passes tussen de linies, je liep vrij", aldus Ramos.

Sneijder zelf is echter van mening dat hij geen basisplek waardig is momenteel. "Ik praat veel met mijn ploeggenoten. Met iedereen. Ik weet dat de gehele selectie vertrouwen in mij heeft. Zo vertelde Cannavaro me: Wes, als jij speelt, speelt Madrid beter. En donderdag gebeurde er iets vreemds. Saviola vroeg me om mijn shirt. Ik heb het hem gegeven. Raúl was er ook bij en hij vertelde me: Ik wil ook een shirtje van je hebben, maar pas wanneer je weer speelt op jouw niveau."

Phelps voor drie maanden geschorst

Zwemmer Michael Phelps is door Amerikaanse zwembond voor drie maanden geschorst. Deze week toonde een Britse krant een foto waarop de veertienvoudig olympisch kampioen een wietpijp aan zijn mond had. Phelps heeft inmiddels de schorsing geaccepteerd.

De Amerikaanse zwembond schorst Phelps niet wegens het overtreden van het drugsreglement, maar vanwege de voorbeeldfunctie die de 23-jarige zwemmer heeft. Ook krijgt hij gedurende de schorsing geen geld van de bond. "Michael heeft de reprimande aanvaard en zich ten doel gesteld ons vertrouwen terug te winnen," aldus een persverklaring over het incident.

De advocaat van Phelps zelf kwam later met een verklaring over het gebeuren. "Hij heeft er spijt van dat hij iedereen heeft teleurgesteld. Maar aan de andere kant is hij ook blij met de duizenden reacties van zijn fans en de steun die diverse sponsors al hebben uitgesproken."

Bij die sponsors die de zwemmer steunen hoort niet Kellogg. Dat wil van haar contract met Phelps af. "Michaels gedrag sluit niet aan bij het imago dat Kellogg wil uitstralen. Zijn contract eindigt in februari en we hebben besloten het niet te verlengen," aldus een woordvoerster van het levensmiddelenconcern.

Willem II zeker maand zonder Van Eijden

Willem II kan vier tot zes weken geen beroep doen op verdediger Rens van Eijden. De PSV-huurling viel afgelopen zaterdag tegen Vitesse uit met een knieblessure.

Een kijkoperatie heeft nu uitsluitsel gegeven over de ernst van de blessure. Omdat ook Danny Schenkel geblesseerd is aan zijn achillespees trok Willem II op de laatste dag van de transferperiode Nuelson Wau aan als versterking voor de defensie.

Smokkelaar slikt 218 bolletjes coke

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft een drugssmokkelaar aangehouden die maar liefst 218 bolletjes cocaïne had geslikt. De man, die tijdens een controle vanuit Suriname werd aangehouden, moet dagenlang bezig zijn geweest om de bollen in zijn lichaam te krijgen, maakte de marechaussee vandaag bekend.

De smokkelaar bekende direct dat hij bolletjes had geslikt. De verbazing bij het rechercheteam drugsbestrijding was groot toen in de dagen erna bleek hoeveel drugs de man wel niet in zijn lichaam had. De bollen hadden bij elkaar een gewicht van 2,2 kilo.

Kramer kan bijzonder record evenaren

Het zou zomaar kunnen dat Sven Kramer dit weekend, tijdens het WK allround in Hamar, een indrukwekkend record gaat evenaren. De schaatser van TVM maakt namelijk kans op zijn derde wereldtitel allround en brengt zijn totaal hiermee dan op negen.

In het verleden slaagden alleen voormalig schaatser Gianni Romme en wielrenster Leontien Zijlaard - Van Moorsel er in om negen keer een titel in de wacht te slepen. Kramer pakte tot nu toe twee allround-wereldtitels, twee wereldtitels op de 5.000 meter, twee wereldtitels op de 10.000 meter en twee op de ploegenachtervolging.

Gisteren meldden we ook al dat Kramer het record van de Noor Hjalmar Andersen kan evenaren.

Boom vraagteken voor Hoogstraten

Het is nog maar de vraag of Lars Boom dit weekend aan de GvA-veldrit in Lille zal deelnemen. Het is ook nog niet duidelijk of hij aan de Superprestige in Hoogstraten zal meedoen. De Brabander maakt later zijn keuze.

Eerder deze week moest Boom de veldritten in Maldegem en Hasselt aan zich voorbij laten gaan, vanwege griep. Toch zit de Brabander vrijdag voor het eerst weer op de fiets. "Kijken hoe het gaat, want als het kan wil ik me graag revancheren voor het verloren WK."

Vorig seizoen nam Boom ook niet deel aan de wedstrijden in Lille en Hoogstraten.

Unilever drukt op AEX

De stemming op de beursvloer in Amsterdam verkeerde gisteren in mineur. Dit kwam vooral door de teleurstelling over de vooruitzichten van het was- en voedingsmiddelenconcern Unilever. Wel werd door de AEX, vanwege aantrekkende koersen op Wall Street, een groot deel van de verliezen van eerder op de dag weggewerkt.

De AEX-hoofdindex sloot met een verlies van 2,28 punten (0,9 procent) op 252,51 punten. Deze daling werd vooral veroorzaakt door het koersverlies (6 procent) van Unilever. Omdat de onderneming haar doelstellingen voor de langere termijn had laten varen, moesten beleggers niets meer van het aandeel weten. Bastiaan Ede, handelaar bij de ING, stelt: "Dat is erg teleurstellend, hoewel het hier en daar wel werd verwacht in de markt."

Met een plus van 2,86 punten (ofwel 0,9 procent op 317,70 punten) was het met de Midkap-index positiever gesteld. Deze werd overeind gehouden door koerswinsten van de toeleverancier aan de chipindustrie ASMI (die zonder duidelijke redenen een sprong van 10 procent maakte) en het biotechbedrijf Crucell. Laatstgenoemde ging met 2,4 procent omhoog. Voor het eerst in haar vijftienjarige bestaan maakte het bedrijf voorafgaand aan de opening van de beurs een jaarwinst bekend. Analist Marcel Wijma van SNS securities: "De resultaten zijn aanmerkelijk beter dan verwacht".

Vooral de financiële fondsen hadden het gisteren zwaar in de AEX. Aegon, Fortis en ING verloren 2,1 tot 3,3 procent. Dit werd veroorzaakt door de teleurstellende resultaten van de Deutsche Bank, die door gevolg van de mondiale kredietcrisis voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog in het rood staat. In Frankfurt werd het aandeel met ruim 4,2 procent lager gezet. De DAX in Frankfurt eindigde 0,4 procent hoger.

Coolen zet mes in elftal RBC

RBC Roosendaal-trainer Rini Coolen kiest tegen BV Veendam voor een ander elftal dan de laatste weken. Dit omdat de Brabanders in de vierde periode slechts twee punten wisten te pakken.

Frits Paap, Sjoerd Schrier, Tim Peters en Sasa Stojanovic zijn vanwege mindere prestaties verbannen naar de bank.

Jeffrey Vlug en Cees Toet, die deze week op huurbasis overkwamen van Sparta, beginnen meteen in de basis. Ook de jonkies Maarten Boddaert (19) en Melvin de Leeuw (20) beginnen in de basis. Voor Boddaert is het pas zijn eerste basisplats.

"Veendam is een lastige tegenstander, maar hopelijk kunnen we iets laten zien. We hebben behoefte aan een goed resultaat," zegt Coolen in BN/DeStem. "Daarin moeten we zeker weer meedoen voor de play-offs. En dan kunnen we in de jaren daarna weer doorgroeien richting top vijf."

PlayStation 3 krijgt dit jaar nieuw formaat Cell-processor

Vrijwel iedereen weet dat het grote zwarte doosje van Sony op hun eigen ontwikkelde 65nm Cell Broadband Engine, oftewel Cell-processor werkt. In 2009 zal de PlayStation 3 een update krijgen in de vorm van kleinere 45nm processoren.

Door de processor te verkleinen zal het apparaat minder warm worden en uiteraard ook veel goedkoper. David Reeves heeft aangegeven dat de nieuwe processoren ergens in "het midden van dit jaar" zouden moeten verschijnen.



Pocognoli: "Ik ben er zeker drie weken uit"

Sébastien Pocognoli raakte woensdag geblesseerd tijdens AZ - Roda JC en loopt zo een selectie voor de Rode Duivels mis. De linksback kampt met een hamstringblessure en is enkele weken uitgeschakeld.

AZ staat op kop in de Eredivisie en dat heeft het onder meer te danken aan de sterke prestaties van de verdediging, waar Sébastien Pocognoli vast deel van uitmaakt.

Pocognoli werd door bondscoach René Vandereycken echter niet geselecteerd. "Een selectie zou logisch zijn gezien mijn goeie vorm," aldus de back in Gazette des Sports. "Het was nu of nooit, want ik haal al maanden een hoog niveau. René wou mij bellen, maar hij heeft nog altijd mijn oud nummer."

Wel of niet opgeroepen, het had niet gegaan voor Pocognoli op dit moment. "Ik hoopte dat het enkel een erge kramp was, maar mijn blessure lijkt toch erger. Ik zal zeker drie tot vier weken buiten strijd zijn. Jammer, want het liep nu heel goed bij AZ."

Hollart houdt het voor gezien bij Omniworld

FC Omniworld-speler Dennis Hollart heeft donderdag laten weten zijn contract bij de club uit Almere niet te verlengen, meldt Omroep Flevoland.

De geboren Lelystedeling is hiermee alweer de zevende speler die na dit seizoen stopt bij FC Omniworld. Hollart is niet tevreden over het contract dat de club hem eerder deze week aanbood en laat bovendien weten geen trek meer te hebben in het spelen in de onderste regionen van de Jupiler League. De 25-jarige Hollart speelt vanaf 2005 bij FC Omniworld. Eerder kwam hij uit voor Lelystad en SC Heerenveen.

STR bevestigt Bourdais als coureur

Sebastien Buemi zal komend jaar een naamgenoot als teamgenoot hebben. Sebastien Bourdais is namelijk bevestigd als coureur voor komend seizoen bij Scuderia Toro Rosso. Deze bekendmaking is overigens geen grote verrassing.

De andere kandidaat voor het stoeltje was Takuma Sato. De Japanner, die werkloos werd na het omvallen het het team Super Aguri, heeft deze winter dan ook een aantal maal voor het team getest. Toro Rosso maakte er echter geen geheim van dat de plaats naar degene met het meeste sponsorgeld zou gaan, wat dus nu Bourdais blijkt te zijn.

"Het was een lange en zware winter, maar aan het lange wachten is eindelijk een eind gekomen", liet Bourdais weten. "Ik heb erg veel zin in mijn tweede seizoen bij Toro Rosso en wil Red Bull en Dietrich Mateschitz enorm bedanken voor deze kans. Het belooft een erg spannend seizoen te worden, dankzij alle reglementswijzigingen. Ook kijk ik ernaar uit om samen te werken met mijn nieuwe teamgenoot, Sebastien Buemi, en hopelijk kunnen we er allebei het maximale uithalen voor het team."

Biseswar: "Als mijn gevoel goed is, beslis ik"

Het contract van Diego Biseswar bij Feyenoord loopt na dit seizoen af. De Rotterdammers willen graag verder met de opgeleefde aanvaller, die dit seizoen al zeven keer trefzeker was.

"Zo lang mijn gevoel nog niets zegt, hak ik geen knopen door. Als mijn gevoel goed is, dan beslis ik pas," zegt Biseswar tegen Nu.nl.

Het nog niet bijtekenen heeft in elk geval niks met de geschiedenis te maken, zegt de 20-jarige aanvaller. "Wat er in het verleden is gebeurd, speelt niet meer. Er is geen sprake van oud zeer." Afgelopen woensdag was Biseswar nog verantwoordelijk voor de enige treffer tegen Sparta Rotterdam (1-0-winst).

Roda nog niet akkoord over fusie

Na de Stichting Roda JC heeft nu ook de Stichting Administratiekantoor Holding Roda JC Kerkrade (STAK) laten weten pas een besluit te nemen over een fusie met Fortuna Sittard als een businessplan is gepresenteerd.

Als de stichting en de holding geen goedkeuring geven, dan zal de fusie hoe dan ook geen doorgang vinden. Voorzitter Godfried Prieckaerts van de STAK in De Limburger: "Naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers is onze mening gevraagd, maar juridisch gezien zijn wij als vertegenwoordiger van de aandeelhouders niet het orgaan om die te geven. Wij komen pas in beeld als er een voorgenomen fusiebesluit ligt. En dat is op dit moment niet het geval."

Volgens Arie de Zeeuw van de Stuurgroep Topvoetbal in Limburg heeft het uitstel geen gevolgen. "Wij gaan gewoon verder met het opstellen van een gedegen businessplan. Al was het natuurlijk mooier geweest wanneer Roda net als Fortuna akkoord was gegaan."

[Gerucht] PlayStation 4 krijgt Intel GPU, Xbox 3 gaat voor ATi

Aangezien de nieuwe generatie consoles in 2012 verwacht wordt, wordt het ook weer eens tijd voor wat sappige geruchten betreffende de hardware van de next-gen consoles!

Allereerst is daar de PlayStation 4, een project waar Sony blijkbaar twee keer over na heeft moeten denken voor ze ermee door zijn gegaan. Het bedrijf heeft in 2008 namelijk veel verlies geleden en de voorspellingen voor 2009 zijn niet veel rooskleuriger. Sony was daarom op zoek naar een partner die stabiel in zijn schoenen staat en die niet door de huidige economische crisis ten onder zou gaan, en die partner lijkt gevonden te zijn in chipgigant Intel. Ook Intel heeft namelijk baat bij het hebben van één van hun chips in een console, ze zijn namelijk van plan om een nieuw soort grafische processor op de markt te zetten: de Larrabee. Dit is eigenlijk een normale CPU maar waar huidige processoren vaak vier cores aan boord hebben moet Larrabee tientallen simpele cores krijgen. De GPU is dan ook meer gebaseerd op een CPU, er zal weinig tot geen speciale hardware in de chip zitten maar alles zal uitgevoerd worden door dezelfde soort cores.

Omdat de Larrabee een riskant project is, er moet immers op een heel andere manier geprogrammeerd worden wil er voldoende grafische kracht uit de chip geperst worden, is het voor Intel zeer handig om een console te hebben waar de chip ook in zit. Op deze manier worden er toch wel games voor de chip geschreven en hoeft Intel zelf minder geld en aandacht te besteden om developers over te halen om specifiek voor de Larrabee te programmeren.

Ook wat betreft de Xbox 3 gaan er al geruchten, het lijkt erop dat ATi wederom de grafische chip mag verzorgen. ATi is ook de ontwerper van de grafische chip in de Xbox 360. Daarnaast werkt ATi ook hecht samen met Microsoft aan toekomstige versies van DirectX.

Over wie de Wii2 mag gaan verzorgen is nog heel weinig bekend, maar het ligt in de lijn der verwachten dat ATi ook in deze console te vinden zal zijn. Er zijn namelijk chips van ATi te vinden in iedere console van Nintendo sinds ze 3D zijn gaan doen, dus is het een redelijke verwachting dat Nintendo deze lijn doorzet.

Grote verliezer lijkt nVidia te zijn die in geen enkele console verwacht wordt terwijl ze nu nog in de PlayStation 3 te vinden zijn. Bij Microsoft zitten ze in ieder geval nog op kwaad bloed door de originele Xbox, nVidia leverde hier de grafische chip voor maar bleef tot aan het eind van de console erg hoge prijzen vragen voor het stukje silicium, iets waar Microsoft niet blij mee was. Het gerucht gaat dat met de PlayStation 3 nu hetzelfde gebeurd, waar andere componenten inmiddels een stuk goedkoper zijn geworden is de grafische chip van nVidia nog steeds erg duur.

Over de gebruikte processoren is nog weinig bekend. Het lijkt logisch te zijn dat Sony door gaat met de Cell-chip, maar de Larrabee daarentegen is een derivaat van standaard x86-processoren. Microsoft heeft ook een voorliefde voor programmeren voor x86-processoren, dus ook daar zou een overstap richting x86 niet gek zijn.



Metal Gear Solid 4 meer dan 4,5 miljoen keer verkocht

Dat Metal Gear Solid 4 een goede game is, hoeven we jullie vast niet meer te zeggen. Voor de verandering is dit nu ook eens terug te zien in de verkoopscijfers, want Metal Gear Solid 4 is al meer dan 4,5 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Sinds het spel in juni uit is gekomen zijn er dus al 4,5 miljoen exemplaren verkocht, waarvan ongeveer 500.000 in de periode van oktober tot en met december. Gaan we dit omrekenen naar aantal exemplaren per dag, dan komen we uit op 23.316 exemplaren per dag oftewel iets meer dan 16 exemplaren per minuut. Niets om je voor te schamen dus!

Ter vergelijking, in 2008 was Wii Sports de best verkochte game met 23,8 miljoen exemplaren. Een andere grote game op de PlayStation 3 was Grand Theft Auto 4, die 5,25 miljoen exemplaren heeft verkocht. Het lijkt erop dat dit de enige game is die het beter heeft gedaan op de PlayStation 3 dan Metal Gear Solid 4.


Snake en zijn beste vriend nemen een weekje vakantie om het succes te vieren

Ratten-gate rat verliest weer

Martijn van den Bergh, de calltv presentator die foto's van de chaos in Belinda Meuldijks huis aan weekblad Privé liet lekken, heeft de rechtszaak tegen Rob de Nijs verloren.

Anderhalf jaar geleden publiceerde Privé foto's van het huis waar Belinda Meuldijk, de ex van De Nijs, waar de ratten door de kamer kropen. Van den Bergh claimt dat De Nijs en zijn huidige vrouw de foto's aan hem gaven om te lekken. De Nijs stelt dat hij wel de foto's heeft gemaakt maar dat ze niet voor publicatie bedoeld waren. De rechter stelt nu dat De Nijs geen schuld heeft in het lekken aan Privé. Bovendien is de rechter klaar met alle aanklachten van Van den Bergh om zijn naam te zuiveren. 'Het is al erg genoeg dat u de foto's heeft aangeleverd', aldus de rechter.

De Nijs is blij. "Door die actie is Martijn zijn baan bij Liveshop kwijtgeraakt en komt hij lastig aan de bak. Terecht! Nu probeert hij allerlei wendingen te geven aan wat hij gedaan heeft, maar daar ging het gerecht niet in mee. Hij heeft alle ellende over zichzelf afgeroepen."

Elfjarige 'bidweigeraar' niet gediscrimineerd

De elfjarige Mohamed Bouchkhachakhe uit Rotterdam, die van de christelijk-protestantse Pniëlschool werd gestuurd omdat hij zich tijdens verplichte bidsessies 'niet respectvol' gedroeg, wordt niet gediscrimineerd. Dit zegt de Rotterdamse onderwijswethouder Leonard Geluk (CDA). Volgens hem is de vader er voor verantwoordelijk dat zijn zoon al twee maanden thuis zit. Dit was de conclusie van Geluk na vragen van de PvdA in de gemeenteraad afgelopen woensdag.

Mohamed krijgt nog steeds geen les omdat zijn ouders niet akkoord gaan met de nieuwe school voor hem. Het Pniëlbestuur heeft namelijk een school voor leerlingen met gedragsproblemen uitgezocht voor het ventje. Volgens Geluk heeft de Pniël-school in Feijenoord er alles aan gedaan om een nieuw onderkomen te vinden. "De ouders denken dat ze worden gediscrimineerd, maar dat is niet het geval." Hij vervolgt: "Ik ga de vader erop aanspreken. In het belang van zijn kind kan hij het best instemmen met de nieuwe school."

Hij verklaarde verder nog dat Mohamed niet alleen door zijn weigering om te bidden van school is gestuurd, maar ook vanwege 'gedragsproblemen'. "Bovendien is de ouders bij inschrijving duidelijk gezegd dat er twee keer per dag wordt gebeden." aldus de wethouder.

Eerste rechtszaak rookverbod begint in Groningen

De eerste rechtszaak in Nederland over overtreding van het rookverbod begint vandaag in Groningen. Het Groningse café De Kachel moet zich dan wegens het overtreden van de recente wet verdedigen. De zaak begint om 14.30 uur.

Controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit hebben de kroeg er zes keer op betrapt dat die zijn klanten binnen liet roken.

De twee eigenaren van het café hangt een boete van maximaal 18.500 euro boven het hoofd. Daar kan nog bij komen dat zij de zaak tijdelijk moeten sluiten. De café-eigenaren moeten vanwege de complexiteit van de zaak voorkomen voor een meervoudige kamer met drie economische politierechters. De uitspraak volgt twee weken later.

Eerste rechtszaak rookverbod begint in Groningen  (foto: ANP)

SEGA houdt exclusiviteit voor games Olympische Spelen

Na het succes van de games rond de Olympische Spelen van 2008 hebben SEGA en International Sports Multimedia, de licentiehouder van het Internationaal Olympisch Comité, aangekondigd de samenwerking te gaan voorzetten tot de winterspelen in Vancouver van 2010. SEGA krijgt door deze samenwerking het alleenrecht om games rond dit sportevenement uit te geven.

SEGA vindt het geweldig om opnieuw met ISM aan een serie games voor meerdere platforms te kunnen werken, die volledig gewijd zijn aan de Olympische Spelen, aldus Okitane Usui, Chief Operating Officer, SEGA Corporation. De Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver bieden gamers een schitterende locatie en een verzameling spannende sporten. We willen fans die een Olympische titel spelen wereldwijd een adembenemende ervaring bieden.

Specifieke plannen voor de games zullen later nog bekend gemaakt gaan worden.

Wilders paste Fitna wel aan

Fitna is voor publicatie genuanceerd. Dat zegt veiligheidsspecialist Rob de Wijk in een interview. Een opmerkelijke uitspraak, omdat de maker Geert Wilders altijd heeft volgehouden dat hij schijt had aan de waarschuwingen die er kwamen en dat hij de film niet aangepast heeft.

"Hij heeft Fitna aangepast, dat weet ik uit eerste hand", zegt De Wijk. Dat zou Wilders gedaan hebben omdat de te verwachten ophef te groot bleek. Volgens De Wijk was de film aanvankelijk 'veel heftiger'. Wie zijn bron is en wat er aan de film is aangepast wil hij niet zeggen.

In april zorgde Fitna voor een opmerkelijk tafereel in de Tweede Kamer. Minister Hirsch Ballin beweerde dat hij van de PVV-leider te horen had gekregen dat in de film pagina's uit de Koran zouden worden gescheurd en verbrand. Dit was voor het kabinet aanleiding de publicatie van de film te ontraden en een diplomatiek offensief te beginnen in moslimlanden.

Volgens Wilders had hij niks gezegd over de inhoud van de film, waarop een verslag van het gesprek tussen de minister en Wilders openbaar werd gemaakt. Maar daar staan alleen maar leugens in, volgens Wilders. Opmerkelijk genoeg stemt hij later tegen een onderzoek naar het hele gebeuren. Terwijl als hij gelijk zou krijgen, hij twee bewindslieden, twee topambtenaren en ten minste één lager geplaatste ambtenaar achter de tralies kan brengen. De andere kant van de medaille is dat dan ook duidelijk zou kunnen worden dat de PVV-leider het zelf niet zo nauw neemt met de waarheid.

Wilders heeft de kwestie de rest van het jaar opmerkelijk genoeg ook niet meer opgerakeld. En dat terwijl hij ogenschijnlijk toch de kans had de regering makkelijk te laten vallen. Als hij zelf de waarheid sprak natuurlijk.

Met dank aan FOKwa voor de submit

Man koopt kleding voor zijn opblaaspoppen

Een man is op het parkeerterrein van een groot winkelcentrum aangehouden nadat hij seks had met twee opblaaspoppen. Hij verklaarde dat hij van plan was kleding te kopen voor zijn opblaasbare schatjes. George Bartusek uit Florida werd volgens The News Press gearresteerd voor verstoring van de openbare orde. Verschillende kinderen waren getuige van zijn activiteiten.

De politie nam de broek van Bartusek, die was voorzien van een grote opening aan de voorkant in beslag. De man droeg geen ondergoed. Als alternatief kreeg hij van de politie een ziekenhuisjas. Hij werd al eerder veroordeeld voor roekeloos rijgedrag, drugsbezit en openbare dronkenschap.

Met dank aan toe-maar-ff voor de submit.

dolle boel
De 'dolls'.

Tientallen NAC-fans opgepakt in Tilburg

Een wedstrijdje tussen Jong Willem II Jong NAC is gisteren helemaal uit de hand gelopen. In Tilburg werden 34 NAC supporters opgepakt. De aanhang van de club uit Breda had zich verzameld bij een bedrijventerrein. Volgens de politie waren de supporters uit op een confrontatie met aanhangers van Willem II.

De politie werd getipt over de mogelijke rellen. Daarom werden vijftien auto's op het bedrijventerrein gecontroleerd. En dat bleek maar goed ook: er werden onder meer knuppels, een ploertendoder en vuurwerk in beslag genomen.

Rondom het stadion werden ook nog drie supporters van Willem II aangehouden nadat ze slaags waren geraakt met de politie.

VS trekken aanklacht tegen Guantanamo-verdachte in

Een Amerikaanse militaire rechter heeft de aanklachten tegen een verdachte in het gevangenenkamp Guantanamo ingetrokken. Het gaat om de Saudiër Abd al-Rahim al-Nashiri die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke aanslag in 2000 op de Amerikaanse oorlogsbodem USS Cole.

Dat meldde een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

De militaire rechtbank in de omstreden Amerikaanse marinebasis op Cuba had onlangs nog besloten dat het proces tegen de Saudiër gewoon door moest gaan. Een rechter legde daarmee de oproep van de Amerikaanse president Barack Obama naast zich neer om alle processen tegen Guantanamo-gevangenen drie maanden te onderbreken.

Obama wil tijd om te beslissen hoe het verder moet met de Guantanamo-gedetineerden. Hij wil het kamp uiterlijk volgend jaar januari sluiten.

Guantanamo  (foto: ANP)

Japanse walvisvaarder ramt schip activisten

Een schip van militante dierenactivisten en een Japanse walvisvaarder zijn tegen elkaar gebotst tijdens een confrontatie bij Antartica. Beide partijen beschuldigen elkaar van ongekende agressie.

Het Japanse persbureau Kyodo sprak over een escalatie. Het schip van de milieubeschermers probeerde het binnenhalen van een gedode walvis te verhinderen. Maar een andere walvisvaarder ramde het vaartuig van de Amerikaanse organisatie Sea Shepherd Conservation. De kapitein van het activistenschip stelde dat hij de Japanners de afgelopen vijf jaar tijdens acties tegen de walvisjacht nog nooit zo agressief had zien reageren. De schade zou echter gering zijn

Japan op zijn beurt beschuldigde de organisatie van "ecoterrorisme”. Een woordvoerder van de autoriteiten sprak over het absolute recht van elk schip om zich tegen "maritieme criminelen" te verdedigen. De activisten zouden hebben geprobeerd met touwen de schroeven van walvisvaarders vast te laten lopen.

De Japanse walvisvaarders willen dit seizoen naar verluidt ongeveer duizend walvissen vangen. De internationale afspraken over de walvisvangst laten de jacht voor wetenschappelijke doeleinden toe.


Japanse walvisvaarder ramt schip activisten  (foto: DAG)

CoD: World at War PC krijgt patch met nieuwe map

PC bezitters kunnen weer in hun handjes knijpen; Call of Duty: World of War krijgt namelijk een patch, exclusief voor de PC. Het gaat om een patch die de game naar versie 1.2 tilt en de volgende veranderingen bevat:

* Fixed exploits that allowed for power ranking servers.
* Fixed router related server authentication errors.
* Fixed HTTP Redirect functionality for downloading mods
* Fixed sound device crashes stemming from Emulated Sound Devices
* Fixed exploit which allowed players to color their name tag.
* Hits now register properly while targeted player is leaning.
* Enabled /cg_drawfps in multiplayer games.
* Fixed command-line +connect functionality
* /cg_fov no longer resets to the default value in between matches.
* Dedicated servers automatically reconnect to the Master Server in case the Master Server resets.
* "Accept Game Invite" is bound to its default key, F10.
* Implemented fix for attempting to join password protected servers from the server browser.
* Fine tuned Bolt-Action Rifles for balance.
* Screenshots no longer overwrite each other.
* Fixed various multiplayer map related issues and exploits.

Een andere leuke bijkomstigheid is de toevoeging van een nieuwe map. Nieuw is misschien een groot woord, omdat het gaat om de 'overdag versie' van de 'Makin' map. Maar toch!




Amerikaanse zwembond schorst Phelps vanwege drugsgebruik

De Amerikaanse zwembond heeft Olympisch zwemkampioen Michael Phelps gisteren voor drie maanden geschorst. De Amerikaanse sporter raakte in opspraak nadat een Britse krant deze week een foto toonde waarop te zien is dat de recordkampioen aan een wietpijp lurkt.

De zwembond stelde dat de schorsing niet was bedoeld als straf voor het overtreden van het drugsverbod. De reprimande moet worden beschouwd als een "krachtige boodschap" aan Phelps over zijn status als voorbeeld voor jongeren.

Phelps (23) veroverde vorig jaar bij de Olympische Spelen in Peking het record van acht gouden medailles.

Amerikaanse zwembond schorst Phelps vanwege drugsgebruik  (foto: ANP)

Cast Sex And The City tekent voor vervolg

De hoofdrolspeelsters uit Sex And The City hebben getekend voor een rol in het vervolg op de populaire vrouwenfilm. Actrices Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kim Cattrall en Kristin Davis keren allemaal terug naar het witte doek, meldde filmstudio New Line Cinema gisteren. De film moet in 2010 uitkomen.

De opnames voor het vervolg moeten deze zomer beginnen, meldde nieuwssite E! Online. De eerste Sex And The City-film, gebaseerd op de gelijknamige televisieserie, bracht wereldwijd 415 miljoen dollar (ongeveer 325 miljoen euro) op.

Cast Sex And The City tekent voor vervolg  (foto: ANP)

Het platteland van Cities XL

Cities XL is het antwoord van Monte Cristo op Simcity 4. In de game zul je je stad zo mooi mogelijk moeten proberen in te richten en te managen. Een nieuwe mogelijkheid is hierbij het inrichten van het platteland. Iedereen die wel eens het vliegtuig naar een ver land heeft gepakt zal zich de interessante patronen van graanvelden wel kunnen herinneren, en in Cities XL is dat ook te managen. De makers zeggen verder nog dat het platteland een positieve invloed heeft op de ecologie, maar dat het wel minder banen oplevert voor de omgeving in vergelijking met zware industrie. Je zult zelf aan de slag kunnen gaan 'ergens' in 2009, voor nu moet je het doen met deze screenshots van het platteland.



Mosley: "Twaalf F1-teams in 2010"

FIA-president Max Mosley verwacht dat er in 2010, ondanks de financiële crisis, twaalf teams mee gaan doen aan het wereldkampioenschap Formule 1. Dit jaar zullen er, mocht het team van Honda niet overgenomen worden, slechts achttien auto's op de grid staan.

Vorig seizoen haakte Super Aguri af toen het in financiële problemen kwam en ProDrive maakte bekend de stap richting de Formule 1 niet te willen maken. Mosley denkt echter dat door het goedkoper worden van de koningsklasse van de autosport dat verschillende teams de stap nu wel kunnen maken.

"Ik denk dat we in 2010 twaalf teams hebben," aldus Mosley. "Ik denk dat als we ons werk goed doen, dat wil zeggen met een onafhankelijke motor- en versnellingsbakleverancier die tegen normale prijzen produceren, we twaalf teams op de grid krijgen. Hiervoor moeten wel op korte termijn beslissingen worden genomen en moet de commerciële rechtenhouder uitbetalen tot de twaalfde plaats en de transportkosten voor haar rekening nemen."

Mosley zei verder dat hij onder andere benaderd was door de investeerdersgroep achter het Amerikaanse team USF1. Hij neemt ze serieus: "Ja, het zijn serieuze mensen, maar ze zijn gelijk aan alle anderen. Ze moeten kosten maken om competitief te worden. Ze zijn aanbevolen door onze man in de Verenigde Staten Nick Craw. Dan moet je het serieus nemen."

Ook zei de Brit dat de kans dat Honda wordt verkocht op zeventig procent ligt. "Ik heb geen insiders informatie, maar ik denk dat de kans dat het team aan de start zal staan groter is, dan ze er niet meer bij zijn. Ik wil die kans echter niet hoger schatten dat 70%. Maar eerlijk gezegd kan ik het niet voorspellen," aldus Mosley.

Kosten stadion Londen 2012 stijgen sterk

De kosten van een aantal projecten voor de Olympische Spelen van 2012 blijven stijgen. De bouw van het prestigieuze olympisch stadion in Oost-Londen is in een jaar tijd 10 procent duurder geworden.

In november 2007 werd uitgegaan van een budget van 496 miljoen pond; dat was eind vorig jaar gestegen tot 547 miljoen (624 miljoen euro). In het oorspronkelijke bidbook uit 2004 was de schatting 282 miljoen.

De internationale kredietcrisis en de structurele veranderingen aan het dak van het stadion zijn de oorzaak van de flinke kostenstijging. De Britse overheid maakte dat bekend in het jaarlijkse rapport over de vorderingen van de voorbereiding op de Spelen. Het nieuwe zwemstadion is sinds de laatste raming in september 'slechts' vijf miljoen pond duurder geworden: nu 251 miljoen.

Er zullen kostenbesparende maatregelen worden genomen om het totale budget van 9,3 miljard niet te overschrijden. Die garantie gaf minister van olympische zaken Tessa Jowell gisteren. "Dit laat zien dat we binnen de begroting willen blijven ondanks de huidige economische recessie. Sommige complexen vallen naar verwachting duurder uit, maar dat wordt gecompenseerd door besparingen op de infrastructuur en de omgeving."

Team Fortress 2 "crits" eindelijk uitgelegd

Voor wie niet bekend is met Team Fortress 2: in deze pixar-uitziende multiplayershooter zijn er twee teams die elkaar proberen af te maken. Er zijn negen verschillende klassen met elk hun eigen specialiteiten. Een feature van de game waren critical hits, oftewel crits, wat veel spelers zagen als willekeurige schade. Als je een crit kreeg, deed je even extra schade. Een bepaald slag spelers was hier niet echt tevreden mee, omdat het hun 1337-skill zou inperken. Nu heeft Valve op hun blog eindelijk uitgelegd hoe de crits in zijn werk gingen en gaan (na de meest recente update).



Simpel gezegd is er nu een basiskans van 2% dat je een critical hit doet. Des te meer recente schade je hebt berokkend aan andere spelers, hoe groter die kans werd. Voor de update was deze basiskans 5%, maar voordat je dezelfde basiskans en schadekans had moest je 550 schade doen, iets wat volgens Valve net zo vaak gebeurde "als de backstabcode die juist werkt". Door de update zouden crits dus minder kans moeten zijn, en meer op spelervaardigheid gebaseerd moeten zijn.

Voor het lange verhaal kan je terecht op de Team Fortress 2 blog.

Vettel maakt eerste meters in RB5

Sebastian Vettel zal maandag de eerste meters gaan rijden in de Red Bull Racing RB5. De nieuwe auto zal die dag op het circuit van Jerez worden gepresenteerd, waarna de Duitser de bolide zijn vuurdoop zal geven.

Mark Webber zal woensdag weer zijn eerste meters in een Formule 1-auto maken. De Australiër brak in november zijn been bij een mountainbike ongeval in Tasmanië, maar is ondertussen voldoende hersteld om weer in de auto plaats te kunnen nemen.

Alonso: "KERS Renault werkt prima"

Renault-coureur Fernando Alonso denkt dat zijn team het seizoen met een werkend KERS aan zal vangen. De tweevoudig wereldkampioen maakt wel één uitzondering en dat is dat is als de kans op uitvalbeurten groot lijkt te zijn.

Bij een teampresentatie voor sponsoren in Parijs vertelde de Spanjaard dat het systeem van Renault prima werkt. "We hebben geen problemen. Ik verwacht dan ook dat we het seizoen met KERS kunnen beginnen, maar ik kan dat nog niet helemaal bevestigen. Als het risico op uitvalbeurten te groot is, dan zullen wij het niet inzetten", zo meldde Alonso die zei dat het systeem nog wel uitgebreid getest ging worden. "Hopelijk is ons systeem beter dan dat van de concurrentie."

Lodeweges: "Een goed gevoel"

Interim-coach Dwight Lodeweges was met de 6-0 overwinning van PSV op ADO Den Haag uiterst tevreden.

"De uitdaging aan de groep is om dit elke keer weer te doen," aldus Lodeweges op de clubsite van PSV. "Voor ons was het ongelooflijk belangrijk die lijn van De Graafschap door te zetten. Een goed gevoel, zelfvertrouwen krijgen. Ik had zelfs nog scherper willen beginnen, maar ondanks dat de goal nog even niet viel zijn de spelers kalm gebleven,"

"Na rust groeide het zelfvertrouwen en dan zie je ze dingen doen, die je alleen kun doen als je vertrouwen hebt. Ze bleven ook gedisciplineerd tot het einde. Ik ben hartstikke blij en de volgende stap is aanstaande zondag. Die is ook weer heel erg belangrijk voor ons."

Bourdais test voor Toro Rosso

Scuderia Toro Rosso heeft bekend gemaakt dat Sébastien Bourdais volgende week in Jerez twee dagen mag testen voor het Italiaanse team. In Spanje zal vier dagen worden getest door de Formule 1-teams.

Voor Bourdais is de test in Spanje goed nieuws. De Fransman, die vorig seizoen vier punten in de Formule 1 scoorde, lijkt hierdoor nog steeds kans te maken op het tweede stoeltje bij Toro Rosso. Sébastien Buemi werd eerder al bevestigd als coureur bij het Italiaanse team dat zich nog in stilzwijgen hult omtrent de tweede plek in het team. ""We zullen de tweede coureur binnenkort bekendmaken. Het zal niet al te lang meer duren."

Burnout Paradise PC demo nu te downloaden, slechts 2,9 GB

De demo van Burnout Paradise voor de pc is nu te downloaden, onder andere hier en hier. Zoals de titel al aangeeft is de demo een heftige 2,9 GB. Een nieuwe recordgrootte voor een demo? De demo is de hele game die slechts voor een beperkte tijd speelbaar is, je kan dus wel de hele stad verkennen. Criterion is niet echt duidelijk hoe lang speelbaar de game is, maar het zal in ieder geval lang genoeg zijn om een goed beeld te krijgen van de game. Overigens is door middel van de in-game Burnout-store het mogelijk om de game meteen om te zetten naar een volledige versie, dus opnieuw downloaden is dan niet nodig.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.