Uitslag Internazionale - AC Milan

Internazionale lijkt ook dit seizoen kampioen te gaan worden van de Serie A. De regerend kampioen won zondagavond van stadsrivaal AC Milan. Een overduidelijke handsgoal van Adriano hielp de thuisploeg in het zadel, waarna Stankovic 2-0 maakte. Pato zorgde nog wel voor spanning, maar de laatste derby van Paolo Maldini ging voor zijn team verloren.

AC Milan moést winnen om de kansen op de Scudetto levend te houden. De ploeg van Carlo Ancelotti, met Clarence Seedorf in de basis, zou dan de achterstand van acht punten verkleinen tot vijf punten. Paolo Maldini speelde zijn laatste derby van Milaan. De Rosseneri startten uitstekend aan het duel en combineerden bij vlagen vlot door de Inter-verdediging heen, waar oud-Ajacied Christian Chivu de wacht hield. Pato kreeg twee prima kansen, maar de Braziliaan, bijgenaamd de Eend, faalde.

Hoewel Dejan Stankovic na 18 minuten een niet te missen kans verprutste, was Inter daarna wel scherp. Maicon daverde op rechts over de flank, gaf voor en spits Adriano, weggelopen bij Maldini, kopte via zijn eigen hand raak: 1-0. Alleen keeper Christian Abbiati protesteerde wonderwel. De treffer kwam de uitploeg rouw op het dak vallen en dat had effect op het spel van de ploeg van Seedorf, want de combinaties liepen niet meer zo vlot als in de eerste fase. Twee minuten voor rust werd de marge zelfs uitgebreid naar twee. Zlatan Ibrahimovic kopte door op Stankovic, die zijn eerder gemiste kans goed maakte door snoeihard langs de verbouwereerde Abbiati te schieten: 2-0.

In de eerste fase na rust was het enkel Inter dat de klok sloeg. Adriano, Zlatan en Maicon faalden echter het duel op slot te gooien. Zo kon het dat AC Milan het duel na 71 minuten weer spannend maakte. Ronaldinho bediende Jankulovski met een majestueuze steekpass, de Tsjech legde terug op Pato: 2-1. Zestig seconden later kreeg 'Pipo' Inzaghi een kans op 2-2, maar Cesar redde dapper. Inzaghi leek tien minuten voor tijd wél de belangrijke 2-2 te maken, maar de sluipschutter stond ruim een meter buitenspel. De aanvaller ontbrandde echter in de voor hem zo typerende woede toen hij tijdens het juichen de vlag in de lucht zag wapperen. Twee minuten later wilde Inzaghi, die goed inviel, een strafschop toen Chivu hem neertrok. Arbiter Rosetti zag het niet.

Na een eenzijdige slotfase, waarin Mourinho zijn ploeg tegen de eigen zestien liet aanleunen en Inzaghi nog een honderd procent kans om zeep hielp, kon Inter echter juichen. De ploeg heeft negen punten voor op Juventus en elf op AC Milan, waardoor voorzichtig de champagne koud gezet kan gaan worden.