Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 23

Stefan (sportfreak)

Dit weekend werd de 22e speelronde in de eredivisie gespeeld. Onder meer de klassieker tussen Ajax en Feyenoord werd gespeeld. Ook stond de topper tussen AZ en PSV op het programma.

 

FC Twente leek vooraf een makkelijke avond te gaan krijgen tegen FC Volendam, de hekkensluiter van de Eredivisie. Het waren echter de Volendammers die al na zes minuten een 0-1 voorsprong namen. De Lange benutte een door Perez veroorzaakte penalty. Volendam kreeg ook nog kansen de voorsprong te vergroten,maar Boots raakte de lat en Van Zaanen schoot tegen keeper Boschker op. Toen na negentien minuten De Lange met zijn tweede gele kaart het veld af moest veranderde de wedstrijd. Nog voor rust nam Twente een 2-1 voorsprong door doelpunten van Arnautovic en N'Kufo (penalty). Na rust slaagde Twente er niet de voorsprong uit te breiden en de beste kans was zelfs nog voor de bezoekers, een afstandsschot van Van Zaanen belandde in de handen van Boschker.

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en NEC is geëindigd in een gelijkspel. De bezoekers uit Nijmegen begonnen echter zeer zwak aan het duel en mochten blij zijn dat het na een kwartier slechts 1-0 stond. Al in de vierde minuut namen de Friezen een voorsprong toen Elm scoorde uit een voorzet van Beerens. Babos redde daarna op een kopbal van Pranjic en de paal stond een treffer van Popov in de weg. Vlak voor rust kwam NEC echter plotseling op gelijke hoogte. Het kreeg een penalty toen Vandenbussche Jansen onderuit haalde. El Akchaoui benutte de strafschop. Na de rust viel er weinig te genieten.NEC werkte hard,maar dwong niets af.Aan de andere kant redde Babos op pogingen van Elm en Grindheim.

NAC Breda kampte voor de wedstrijd tegen Roda JC met een waslijst aan blessures. Desondanks was het de betere ploeg. Roda JC was nauwelijks gevaarlijk maar na een half uur kreeg het wel een kans via Hadouir die op de lat schoot. Vlak voor rust viel de beslissing toen Boukhari knap,maar geheel vrijstaand, de bal binnen kopte. Vlak na rust kreeg Roda JC speler De Fauw rood na een tweebenige tackle en was de wedstrijd gespeeld. Omdat NAC verzuimde de voorsprong uit te breiden bleef tot aan het eind de spanning in de wedstrijd zitten.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. FC Utrecht klopte Willem II met 0-2 en ADO Den Haag won het degradatieduel tegen de Graafschap met 1-0. De topper tussen AZ en PSV eindigde in 2-2 en Ajax won de klassieker tegen Feyenoord met 2-0. FC Groningen won met 2-0 van Heracles Almelo en Sparta Rotterdam tegen Vitesse eindigde in 0-0.

Alle uitslagen dit weekend:

Vrijdag 13 februari:                             
Willem II – FC Utrecht (0-2)

Zaterdag 14 februari:
ADO Den Haag – De Graafschap (1-0)
PSV – AZ (2-2)
FC Twente – FC Volendam (2-1)
NAC Breda – Roda JC (1-0)
                                       
Zondag 15 februari:                             
Ajax – Feyenoord (2-0)
FC Groningen – Heracles Almelo (2-0)
NEC – sc Heerenveen (1-1)
Sparta Rotterdam – Vitesse (0-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!