FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 februari 2009

De Bakker onderuit in Rotterdam

Thiemo de Bakker is al in de eerste ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament uitgeschakeld. De Nederlander verloor met 7-6 (5), 2-6 en 6-7 (1) van de Italiaan Andreas Seppi.

De Bakker gaf Seppi gedurende de eerste en derde set goed partij, maar kon uiteindelijk zijn inspanningen net niet in winst omzetten. "Het was voor mij een geweldige wedstrijd. Voor mijn gevoel heb ik goed gespeeld. Ik brak hem snel, kende daarna een paar moeilijke servicegames en moest nog drie setpunten wegwerken voordat ik de eerste set won," aldus de Nederlander die voor het toernooi een wildcard van Richard Krajicek had gekregen.

De tweede set verloor De Bakker kansloos met 2-6, maar in de derde set ging het lang gelijk op. "Ik liep redelijk simpel door mijn games. Ik heb nog een kansje op een break, maar het lukte niet. Jammer dat die tiebreak zo afloopt. Het zal de ervaring zijn. Ik ben in ieder geval weer een ervaring rijker."

Alex Rodriquez geeft dopinggebruik toe

Alex Rodriquez heeft toegeven in het verleden doping te hebben gebruikt.

Rodriquez, uitkomend voor de New York Yankees, is momenteel de best betaalde honkballer van de Major League. Het blad Sports Illustrated meldde afgelopen weekeinde al Rodriquez tot tweemaal toe betrapt was op spierversterkende hormonen. Hij was niet de enige, zijn naam stond op een lijst van 104 sporters die positief zouden hebben getest.

Rodriguez bekende tegenover interviewer Peter Gammons dat hij zich tijdens zijn drie seizoenen in dienst van de Texas Rangers, waar hij in 2003 werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de Major League, had laten verleiden tot het gebruik van anabole steroïden. "Toen ik in 2001 bij Texas kwam voelde ik een enorme druk. Het gewicht van de hele wereld lag op mijn schouders om elke dag weer te moeten presteren op het allerhoogste niveau."

Volgens 'A-Rod' was de cultuur destijds anders. "Niemand deed er moeilijk over. Ik was jong, dom en naïef. En ik wilde bewijzen dat ik bij de beste honkballers ooit behoorde. In die sfeer heb ik verboden middelen genomen. Dat spijt me zeer, ook al hoorde het er toen gewoon bij. Ik schaam me voor die tijd en wil me verontschuldigen bij mijn fans, in het bijzonder bij mijn fans in Texas. Ik stond helemaal niet stil bij wat ik nam. Pas daarna heb ik bewezen dat ik dat spul helemaal niet nodig heb", zei Rodriguez.

Na 2003 veranderde dat en spraken clubeigenaren en spelersvakbond af op vertrouwelijke basis dopingcontroles te houden.

Turken weren bankbiljet om vrouw

Een groep Nationalistische Turken heeft het nieuwe bankbiljet van 50 lira in de ban gedaan. De reden: de afbeelding van Fatma Aliye die op de 'b-kant' van het biljet staat. Deze moslimfeministe en romanschrijfster roept veel tegenstand onder de Turkse bevolking op. Op Facebook hebben zich inmiddels zo’n 160.000 turken verzameld in een groep die als slogan 'Wij willen deze vrouw, een vijand van Atatürk, niet op onze bankbiljetten' aanvoert.

Zo valt er op Facebook te lezen wat één van de Turken doet om te zorgen dat het bewuste biljet, dat op 1 januari werd ingevoerd, zo min mogelijk gebruikt wordt. Hij schrijft: "Elke keer wanneer ik geld uit de muur haal en ik ontvang 50 lira biljetten ben ik verguld, want het geeft me de mogelijkheid het bankgebouw binnen te stappen en luid en duidelijk te vragen om het te wisselen tegen kleinere coupures. Meestal krijg ik applaus van andere klanten. En kruideniers bij mij in de buurt weigeren biljetten van 50 lira in ontvangst te nemen". Een andere Turk waarschuwt: "De sjari’a (islamitische wet) wordt langzaam ingevoerd. Word wakker!"

De keuze om Fatma op het biljet te zetten was volgens de nationalisten een bewuste keuze van de op godsdienst gebaseerde regering van premier Erdogan. Aliye zou een aanhangster zijn geweest van de islamitische hoofddoek en tegen de kledinghervormingen van Atatürk zijn. Ze werd in 1862 geboren in Istanbul waar ze zichzelf heeft leren en schrijven omdat ze niet naar school mocht. Ook leerde ze zichzelf de Franse taal. Haar carrière als schrijfster en vertaalster begon tien jaar nadat ze op haar zeventiende trouwde; toen pas kreeg ze toestemming van haar man om te gaan werken. Haar romans bevatten voornamelijk kritiek op het onderdrukken van vrouwen. Zelf werd ze moeder van vier kinderen.

Spraakherkenning in de rechtzaal

Het bedrijf Telecats uit Enschede heeft een spraakherkenningsysteem ontwikkeld voor de rechtbank. De rechtbank in Almelo zal binnenkort het systeem, RechtSpraakHerkenning genaamd, als eerste in gebruik nemen. Het systeem neemt tijdens een zitting van de rechtbank de stem van elke spreker op via een aparte microfoon. Vervolgens wordt deze gesproken tekst van onder meer de advocaten, verdachten en getuigen met behulp van spraakherkenning omgezet in tekst. Dit neemt de griffier veel werk uit handen, aangezien deze nu nog alles wat de aanwezigen zeggen en doen handmatig moet opschrijven. De teksten van RechtSpraakHerkenning bieden na de zitting ondersteuning bij het maken van een verslag, en geven opheldering als niet meer zeker is wat een aanwezige precies heeft gezegd.

Het systeem van RechtSpraakHerkenning moet ook de tekst kunnen analyseren van sprekers die slecht verstaanbaar, of overmand door hun emoties zijn. Michel Boedeltje van Telecats vertelt: "Ook voor slecht verstaanbare mensen heeft Telecats een oplossing. In dit geval zal de rechter samenvatten wat de verdachte of getuige heeft gezegd. Op deze samenvattende tekst kan vervolgens gezocht worden, om naderhand het antwoord van de verdachte of getuige terug te kunnen luisteren."

Ook krijgt het systeem vooraf aan elke zitting specifieke kennis aangeleerd. Hierdoor zal het beter namen van betrokkenen, locaties en delicten kunnen herkennen. Tevens is er mogelijkheid tot het aanmaken van een sprekersprofiel, hetgeen de spraakherkenning van het systeem flink verbetert. Michael Boedeltje: "Een sprekersprofiel is een akoestisch model van de spraak van één specifieke spreker. We laten bijvoorbeeld een rechter een trainingstekst voorlezen, waarna er binnen vijf minuten een profiel van zijn/haar stem kan worden gemaakt. Ook voor mensen met een accent is dit een goede oplossing." Voor mensen die geen Nederlands spreken wordt er een tolk ingezet.

Als de rechtbank van Almelo tevreden is over het systeem, zullen in de toekomst meer rechtbanken met RechtSpraakHerkenning gaan werken. De politie wil de spraakherkenner misschien gaan gebruiken als ondersteuning bij haar verhoren.

RechtSpraakHerkenning in actie (bron: Kennislink)

Man jat grafsteen van opa ex-schoondochter

De politierechter van Assen heeft vandaag een vijftigjarige man veroordeeld tot 180 uur schoffelen. Nadat de relatie tussen de twee was bekoeld, besloot de veroordeelde namelijk de ex-vriendin van zijn zoon te stalken. Het bleef echter niet bij dreigbrieven en rouwkaarten alleen, want de beste man jatte zelfs de grafsteen van de opa van het slachtoffer.

In de rouwkaarten kondigde hij de dood van de arme vrouw aan, die echter springlevend bleek. Toen hier de lol vanaf was, toog de man naar Emmen en rukte de grafsteen van haar grootvader uit de grond. Toen de vrouw ontdekte dat opa's steen spoorloos was, vond ze deze weer in het schuurtje van haar ex-schoonvader.

Wegens belaging, bedreiging en grafschennis veroordeelde de rechter de Abraham tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Hiernaast moet de Drent ook 180 uur onbetaalde arbeid verrichten.

Italiaanse comapatiënte heeft eindelijk rust

De 38-jarige comapatiënte Eluana Englaro heeft dan eindelijk haar laatste rustplaats bereikt. Haar comateuze toestand leidde tot veel ophef in Italië, vooral omdat haar familie haar euthanasie wenste te laten ondergaan.

Toevalligerwijs was er in de hoofdstad Rome net een debat gaande in de Italiaanse Eerste Kamer over Eluana, toen zij overleed. Nadat de voorzitter van de Senaat de informatie doorkreeg en meedeelde aan de Kamerleden, stonden zijn op en namen een minuut stilte in acht.

Eluana verbleef de laatste paar minuten van haar leven in het ziekenhuis in de stad Udine waar ze de afgelopen 17 jaar lag. Om 20.10 uur overleed ze.

Tienduizenden eieren stukgeslagen op autoweg

Een rotonde bij het Drentse Meppel werd vanmiddag besmeurd met het struif van tienduizenden eieren. De beschuldigende vinger kan worden gewezen naar een vrachtwagenchauffeur, die bij het optrekken een flink deel van de breekbare vracht uit zijn oplegger liet stuiteren.

Hierdoor ontstond een flinke ravage op de rotonde bij Meppel-Noord. Tienduizenden eieren sprongen open op het asfalt, hetgeen een ranzige brij van eierschalen en struif veroorzaakte. 

Als gevolg hiervan heeft het verkeer op de weg Pesse-Meppel veel hinder ondervonden. De provincie Drenthe heeft een professioneel schoonmaakbedrijf de opdracht gegeven het wegdek weer schoon te maken.

Boschker niet tevreden over aanbod

Sander Boschker is niet tevreden over de aanbieding van FC Twente. De doelman wil langer bij de Tukkers blijven en kan voor twee jaar bijtekenen.

RTV Oost meldt dat Boschker nog nadenkt over zijn sportieve toekomst en een vertrek overweegt wanneer er geen beter aanbod komt.

Ook bericht het medium dat de blessure van de keeper meevalt. Na afloop van de wedstrijd tegen De Graafschap had Boscker last van zijn duim. Maar van een breuk of kneuzing is geen sprake.

Tegen FC Volendam zal hij gewoon onder de lat kunnen staan.

Kritiek Murray op dopingregels

Tennisser Andy Murray, de nummer vier van de wereld, heeft kritiek geuit op de dopingregels. Met name de whereabouts-regel moet het ontgelden.

"Ik moet van iedere dag aangeven waar ik ben, terwijl ik deze week op een toernooi ben en sowieso al een aantal keer getest wordt," aldus Murray. De Brit vind het niet erg om op doping getest te worden, maar er zijn grenzen volgens hem. Het hoort nu eenmaal bij de sport. "Maar we zijn ook mensen. Als ik 's ochtends opsta, zijn dopingtests niet het eerste waar ik aan denk. Dus misschien heb ik aangegeven dat ik tussen acht en negen uur thuis ben en ga ik in plaats daarvan de hond uitlaten. Dan mis je misschien een test."

Ook testen rond de feestdagen vindt de 21-jarige Schot belachelijk. "Dat zijn momenten waarop ook sporters bij hun familie willen zijn en niet aan dopingtests willen denken. Je zou denken dat dertig testweken tijdens het tennisseizoen voldoende zijn." De willekeur van de whereabouts vindt hij bovendien onzin. "Alleen de topvijftig moet dat invullen. Is de nummer 51 minder geneigd doping te gebruiken?"

Murray gaf zijn kritiek in Rotterdam, waar hij deze week deelneemt aan het ABN Amro tennistoernooi. In Ahoy werd Murray bovendien de dupe van slechte protocollen. Ondanks dat er meerdere controleurs zijn, is er maar een arts. Daarom was er een wachtrij bij de dopingcontrole. "Ik heb net bijna een uur staan wachten om te mogen plassen, terwijl ik echt nodig moest. Je mag dan ook niet tussendoor naar het toilet. Pavel Vizner zat al twee uur te wachten. Dat is toch belachelijk?"

FOK!kers: Rookverbod is bullshit

Meer dan de helft van de FOK!kers vindt het rookverbod in de horeca maar bullshit en vindt dat tegen het café dat onlangs voor de rechter moest verschijnen een te zware straf is geëist. Bijna dertien procent vindt die straf overigens precies goed.

Een kleine 37 procent is het wel eens met het rookverbod en vindt dat het betreffende café juist harder gestraft had moeten worden. In totaal stemden er meer dan 4500 mensen op de poll.

Nieuwe poll: Wat doe jij op valentijnsdag?

Bee Gee Robin Gibb(59) krijgt kind met huishoudster (33)

Een oude bok lust ook een groen blaadje is een gezegde dat ook opgaat voor de jongste van de twee nog levende Bee Gees, Robin Gibb. De 59-jarige zanger heeft al acht jaar een relatie met zijn 33-jarige huishoudster, Claire Yang. Deze heeft hem een dochter geschonken. Dat meldt Showbizspy.

Gibb is getrouwd met Dwina, maar het koppel heeft een open relatie. Dwina heeft dan ook geen problemen met de relatie tussen haar man en Yang. Dat daaruit nu een kind is voortgekomen is iets waar ze minder blij mee is. Ze heeft Yang dan ook de deur gewezen. Gibb heeft naar verluid een appartement gehuurd voor Yang en hun kind.

Voor het Bee Gees-lid is het overigens zijn vierde kind. Hij heeft ook een zoon en dochter bij zijn eerste echtgenote, Molly, en een zoon bij Dwina. Hoe die laatste verwekt is is niet helemaal duidelijk. Dwina is namelijk lid van de Brahman-sekte, waarvan de leden geen seks mogen hebben...

Met dank aan Frambozenpudding voor de submit.

Braamhaar een maand buitenspel

Scheidsrechter Eric Braamhaar kan een maand geen wedstrijden fluiten. Hij heeft een blessure aan zijn achillespees.

Deze blessure liep de arbiter op tijdens de jaarlijkse FIFA-test. Braamhaar had eigenlijk Vitesse-Ajax moeten fluiten maar moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege de blessure.

De leidsman wil snel weer zijn rentree maken. "Ik hoop zo spoedig mogelijk terug te keren in de Nederlandse competitie, zodat ik ook voor die internationale wedstrijden weer tijdig in mijn ritme zit", zegt hij tegen TC/Tubantia. Braamhaar slaagde overigens wel voor zijn examen.

PSV accepteert schikkingsvoorstel Toivonen

PSV gaat niet in beroep tegen de schorsing van Ola Toivonen. Hij werd voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij ontving tegen FC Volendam.

De Zweedse aanvaller mist hierdoor twee belangrijke wedstrijden. Op zaterdagavond 14 februari en 21 februari kan hij niet meespelen tegen AZ en FC Groningen.

PSV meldt op de clubwebsite dat ze het zeer gering achten dat de schorsing na beroep lager uit zal vallen. Deze beslissing hebben ze genomen na bestudering van alle verklaringen die door de betrokkenen zijn ingediend.

Het risico is te groot dat de schorsing zelfs nog hoger uit zou kunnen vallen. PSV heeft de KNVB laten weten het schikkingsvoorstel te accepteren, maar in de onschuld van de Zweed te geloven.

Toivonen zal pas op vrijdagavond 27 februari kunnen spelen voor de club waar hij sinds zijn komst al drie keer scoorde.

Dekker wil witte trui in de Tour

Thomas Dekker wil komende zomer tijdens de Tour de France de witte trui winnen. Dit vertelde de 24-jarige renner vandaag tijdens de perspresentatie van zijn nieuwe ploeg Silence-Lotto.

"Het is het laatste jaar dat ik daarvoor in aanmerking kom. Andy Schleck en Roman Kreuziger zie ik als mijn voornaamste concurrenten," aldus Dekker. Tijdens de Tour zal Dekker wel in dienst moeten rijden van Cadel Evans. "Natuurlijk zal ik Evans helpen, maar als het even kan wil ik ook voor mijn eigen kans gaan."

Naast de Tour richt Dekker zich in het voorjaar op de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dekker hoopt na zijn totaal mislukte vorig seizoen, dat resulteerde in een breuk met Rabobank, de draad bij Silence-Lotto weer op te pikken. "Ik voel me hier in ieder geval thuis en ben blij dat ik weer met wielrennen bezig kan zijn. Ik ben nog jong en barst van de ambitie, dus wordt het nu eens tijd voor resultaten."

Chantal (18) Buurmeisje van het jaar 2009 in FOK!radio

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

De 18-jarige Chantal is door het mannenblad FHM verkozen tot Buurmeisje van het Jaar 2009. Aan het einde van deze maand vliegt zij daarom naar Miami voor een professionele fotoshoot voor het blad op Miami Beach. Maar eerst willen wij natuurlijk alles over haar weten. Waarom heeft ze mee gedaan? Waarom is zij het geworden? En wat is haar toekomst nu? Allemaal vragen die we haar graag willen stellen. Daarom zit Chantal vanavond in FOK!radio. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.

Chantal is het buurmeisje van het jaar. Terecht? Stem nu hier op de poll (rechts onder in beeld)

Of het nou schoolmeisjes of buurmeisjes zijn, Development Admin HuHu kent ze. Eens kijken of we zijn professionele mannelijke mening over de dames kunnen peilen.

Daarnaast bellen we natuurlijk met BrandX voor een update uit de PR, Shmoopy over het forum en Sj0rSz over FOK!sport.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Grammy's in Los Angeles uitgereikt

Het opmerkelijke samenwerkingsverband tussen Led Zeppelin-voorman Robert Plant en countryzangeres Alison Krauss heeft gisteren (lokale tijd) in Los Angeles de Grammy Awards gedomineerd. Het duo won vijf Awards, waaronder de felbegeerde Grammy voor het beste album van het jaar voor hun cd Raising Sand. De Grammy's gelden als de belangrijkste muziekprijzen ter wereld.

Plant en Krauss kregen verder de Grammy voor beste opname van het jaar voor het lied Please Read The Letter. De Britse zangeres Adele won twee Grammy's. Ze werd verkozen tot de beste nieuwe artiest en met haar nummer Chasing Pavements won ze de Grammy voor het beste vrouwelijke optreden. Haar tegenhanger in die categorie is zanger John Mayer, die de Grammy voor beste mannelijke optreden in de wacht sleepte met zijn nummer Say.

Het Britse Coldplay scoorde met hun hit Viva La Vida. Ze wonnen met het nummer onder meer Grammy's voor het beste nummer van het jaar en het beste popoptreden van een duo of groep met vocals. Ook wonnen ze in de categorie beste rockalbum.

Rapper Lil' Wayne viel eveneens in de prijzen. Zo mocht de 26-jarige rapper onder meer de Grammy's voor het beste rap-nummer, het beste rap album en beste solo rapoptreden in zijn zak steken. De Grammy voor het beste R&Balbum ging naar zangeres Jennifer Hudson.

Ook artiesten als Bruce Springsteen (beste rocknummer), Duffy (beste popalbum) en George Strait (beste country-album) gingen niet met lege handen naar huis. Radiohead won de Grammy voor het beste alternatieve muziekalbum.

  (foto: ANP)

Simone Walraven terug als radio-dj

Oud radio-dj bij Veronica, Countdown-presentatrice en actrice Simone Walraven maakt haar comeback op de radio. Ze gaat wekelijks een programma presenteren op KX-radio.

Ook twee andere BN’ers gaan een programma maken op KX; die namen worden bekendgemaakt op 14 februari. Simone Walraven was in de jaren 80 één van de dj’s bij het roemruchte Hitradio Veronica. In 1987 volgde ze Adam Curry op als presentator van Countdown. Ook speelde Walraven in de film Donna Donna het liefje van acteur René van ‘t Hof (video).

Een jaar later stopte ze met presenteren om de wereld over te gaan reizen. Nu, 20 jaar later, pakt ze de draad weer op met een eigen show op de zender van Rob Stenders.


Foto bij: Simone Walraven terug als radio-dj  (foto: DAG)

Bourdais in F1 door kostenbesparingen

Als er iemand blij is met de kostenbesparingen in de Formule 1, dan is het Sébastien Bourdais wel. De Fransman zegt dat hij daardoor zijn stoeltje bij Scuderia Toro Rosso heeft kunnen behouden, ondanks dat het er lang naar uitzag dat een ander het zitje zou krijgen.

"De coureurskeuze hing in eerste instantie af van de sponsors, maar later niet meer. Nadat de kostenbesparende maatregelen geintroduceerd werden, werd het duidelijk dat Red Bull 100 miljoen euro kon besparen op de twee teams. Toen was sponsoring opeens niet meer zo'n belangrijk onderwerp en stond ik weer bovenaan de lijst," aldus Bourdais in L'Equipe.

[WK] Svindal pakt goud op combinatie

Bij het WK in het Franse Val d'Isère heeft Aksel Lund Svindal de wereldtitel veroverd op de combinatie bij de mannen. De Noor was op de afdaling het rapst en wist zijn hoofd koel te houden op de slalom.


De Fransman Julien Lizeroux, die na de afdaling 22e stond, veroverde dankzij een magistrale slalom het zilver. Brons was er voor de Kroaat Natko Zrncic-Dim. Jean-Baptiste, die na de afdaling vierde stond en dus uitzicht had op een medaille, ging op de slalom, zijn favoriete discipline, onderuit. Ook de nummers twee en drie na de afdaling, Adrien Theaux en Bode Miller, kwamen ten val.

Liquidatieproces komt langzaam op gang

Het grootste liquidatieproces in Nederland ooit kwam vandaag maar moeizaam op gang in de extra beveiligde rechtszaal in Amsterdam-Osdorp. Zo langzaam, dat er vrijdag al een extra dag is ingelast om alle verweren die de advocaten van de verdachten vooraf willen voeren, te kunnen inpassen.

Aanklaagster Betty Wind gaf vandaag eerst nog eens aan hoe omvangrijk het proces en het daarbij horende onderzoek is. In het onderzoek Passage zijn vijftig gerechtelijke vooronderzoeken geopend. Er zijn 257 getuigen en dertig verdachten gehoord. Vijfhonderd telefoonlijnen werden getapt, waarbij 170.000 gesprekken zijn opgenomen. Ruim tienduizend processen-verbaal zijn opgemaakt. Het totale dossier tot dusver beslaat 250 ordners.

Justitie sloot in deze zaak een deal met kroongetuige Giuseppe 'Peter' la S. Hij heeft verklaringen afgelegd over acht liquidaties, waarbij in totaal elf doden zijn gevallen. Eén verdachte komt in vrijwel alle zaken voor, aldus Wind. Zij noemde maandag zijn naam niet, maar ze moet wel op Jesse R. hebben gedoeld. Vier voltooide moordaanslagen (vijf doden) zijn nog in onderzoek.

Politie en justitie konden lange tijd weinig doen tegen het bloedige geweld in de onderwereld, erkende officier Wind. Onderzoeken liepen telkens vast. Kroongetuige La S., die zich in 2006 meldde, bood nieuwe kansen. Justitie heeft die met beide handen aangegrepen, omdat zij een einde wilde maken aan de schijnbare onaantastbaarheid van huurmoordenaars en hun handlangers.

Ongeveer een maand nadat de deal met La S. was gesloten, werd in Amsterdam de voorzitter van voetbalclub Türkiyemspor Nedim Imac doodgeschoten. Hij kwam voor op een lijst met beoogde slachtoffers waarover La S. heeft verklaard. Die moord zette politie en justitie ertoe tot actie over te gaan en zo veel mogelijk verdachten op te pakken in het kader van onderzoeken naar eerder gepleegde liquidaties. Zo moest voorkomen worden dat er meer slachtoffers zouden vallen.

De meeste verdachten namen maandag niet de moeite bij het begin van het monsterproces aanwezig te zijn. Slechts vier van de elf verdachten kwamen opdagen. Behalve Jesse R. zaten Sjaak B., Fred R. en Mohamed R. fysiek in het beklaagdenbankje. Kroongetuige Giuseppe la S. was er ook. Hij zat onzichtbaar voor pers en publiek in de getuigenloge.

Er was vandaag veel belangstelling voor het enorme proces. Zowel de zittingszaal als de publieke tribune zat vol. Ook golden er vergaande veiligheidsmaatregelen in en om de justitiebunker in Osdorp.

[NHL] Stand per 9-2-2009

Hieronder vind je de stand in de NHL per 2-9-2009

Atlantic GP W L OT Pts GF GA
New Jersey Devils53 33 17 3 69 165 134
Philadelphia Flyers52 28 15 9 65 167 153
New York Rangers53 29 19 5 63 135 146
Pittsburgh Penguins55 26 24 5 57 167 168
New York Islanders52 16 31 5 37 128 174

Northeast GP W L OT Pts GF GA
Boston Bruins54 39 8 7 85 188 121
Montréal Canadiens53 29 18 6 64 162 153
Buffalo Sabres54 28 20 6 62 161 148
Toronto Maple Leafs53 20 24 9 49 157 193
Ottawa Senators51 18 25 8 44 122 149

Southeast GP W L OT Pts GF GA
Washington Capitals54 34 16 4 72 178 155
Carolina Hurricanes54 27 22 5 59 142 156
Florida Panthers52 25 19 8 58 146 146
Tampa Bay Lightning53 18 24 11 47 134 164
Atlanta Thrashers54 18 31 5 41 153 190

Central GP W L OT Pts GF GA
Detroit Red Wings53 35 11 7 77 199 154
Chicago Blackhawks51 29 14 8 66 172 133
Columbus Blue Jackets53 25 23 5 55 142 152
Nashville Predators53 25 25 3 53 128 148
St Louis Blues52 22 24 6 50 150 161

Northwest GP W L OT Pts GF GA
Calgary Flames52 30 18 4 64 161 155
Minnesota Wild52 27 22 3 57 134 118
Vancouver Canucks52 24 20 8 56 154 152
Edmonton Oilers53 26 23 4 56 146 166
Colorado Avalanche53 25 27 1 51 146 163

Pacific GP W L OT Pts GF GA
San Jose Sharks50 36 7 7 79 172 119
Dallas Stars52 26 19 7 59 162 164
Anaheim Ducks56 27 24 5 59 156 156
Los Angeles Kings51 23 21 7 53 134 142
Phoenix Coyotes54 24 25 5 53 136 164

[NHL] Wings winnen wederom van Penguins

De Detroit Red Wings hebben de Pittsburgh Penguins in een uitwedstrijd verslagen. De wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van Marian Hossa, die nu voor Detroit speelt, in de Mellon Arena van de Penguins. Bovendien was dit de Stanley Cup finale van afgelopen seizoen.

De laatste tijd zijn de Pittsburgh Penguins echter niet zo in vorm. De Penguins zijn na een redelijke seizoensstart teruggezakt naar een plekje buiten de play-offs. De topspelers Evgeni Malkin en Sidney Crosby scoren er nog lustig op los, maar de rest van het team laat het aardig afweten. Hossa wordt dus node gemist in Pittsburgh, al lieten de fans dat niet blijken. De right-winger kon vorig jaar een megadeal tekenen van 49 miljoen dollar voor 7 jaar, maar weigerde omdat hij dacht bij Detroit een betere kans maakte om kampioen te worden. Hij tekende in Detroit voor slechts één jaar.

Toen Hossa het ijs op kwam waren de spreekkoren niet van de lucht: "Traitor! Traitor!" werd er geroepen. Bovendien werd hij verwelkomd met een aantal obscene gebaren. Hossa liet zich er echter niet door afleiden en scoorde de tweede treffer van Detroit. "Het zijn geweldige hockey-fans die hun emoties laten zien. Een paar keer in je carrière wordt je flink uitgejouwd, en dan kun je beter proberen die energie in je voordeel te gebruiken," liet Hossa optekenen.

Verdere opvallende spelers waren Pavel Datsyuk en goalie Ty Conklin. Datsyuk maakte twee goals terwijl Conklin een shut-out behaalde door alle 25 schoten die op hem af werden gevuurd tegen te houden.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Pittsburgh PenguinsDetroit Red Wings0-3
Minnesota WildEdmonton Oilers3-2 (SO)
Atlanta ThrashersPhiladelphia Flyers2-3
Dallas StarsNashville Predators4-1

Debuut RB5 niet probleemloos verlopen

Red Bull Racing presenteerde vandaag de RB5 in Jerez, maar veel plezier heeft het team niet aan de eerste testdag met de nieuwe auto beleefd. Sebastian Vettel was al na veertien ronden door een versnellingsbakprobleem genoodzaakt de auto aan de kant te zetten.

De temperatuur van de olie in de versnellingsbak liep te hoog op, waardoor de Duitser moest stoppen. "We hoopten natuurlijk op wat meer kilometers, maar helaas hebben we het programma niet weten af te ronden. Om onderdelen van de auto te sparen, en uit voorzorgsmaatregelen, besloten we te stoppen. De temperatuur van de olie in de versnellingsbak steeg enorm, en we weten niet waarom," aldus Vettel.

De Duitser kan nog niets zeggen over de prestaties van de nieuwe auto, omdat hij nog niet op topsnelheid over het circuit gereden heeft met de RB5. "Het is erg moeilijk om iets over de auto te zeggen, aangezien we maar veertien ronden reden. En in die ronden reden we niet eens op topsnelheid."

Morgen zal Vettel wederom testen met de RB5. Dan gaan ook McLaren, Renault, Toro Rosso en Williams op het Spaanse circuit testen.

'GP van Turkije verdwijnt van kalender'

De Grand Prix van Turkije verdwijnt mogelijk vanaf 2012 van de racekalender. Bernie Ecclestone zou het besluit al kenbaar gemaakt hebben aan de directie van het circuit.

"We vrezen dat 2011 het laatste jaar wordt dat de Formule 1 naar Istanbul komt. Er is serieuze concurrentie van landen als Zuid-Afrika, Rusland, Bulgarije en Zuid-Korea, dus als we de race willen behouden, moeten we er nu meteen iets aan gaan doen. Als we wachten tot het laatste jaar van ons contract, is het misschien te laat," aldus circuitdirecteur Can Güçlü in Today's Zamam, een Engelstalige Turkse krant.

De Grand Prix van Turkije staat pas sinds 2005 op de kalender. In dat jaar was het Kimi Räikkönen die de snelste was. Ferrari-coureur Felipe Massa heeft de afgelopen drie edities op zijn naam geschreven. Dit jaar staat de race voor 7 juni gepland.

Sony geeft lijst van Home-partners vrij

Bij een presentatie van Sony Japan is een lijst van 24 uitgevers en developers vrijgegeven die een licentie hebben om content te leveren voor PlayStation Home. Het was al bekend dat grote uitgevers als EA en Capcom content aan het ontwikkelen waren maar het huidige lijstje is dus wel iets groter.

De volledige lijst is hieronder te vinden:

Acquire
Activision
AQ Interactive
Atlus
Capcom
D3 Publisher
Disney Interactive
EA
Game Republic
Genki
Gungho
Hudson
Irem
Koei
Konami
Namco Bandai
Nippon Ichi
Paon
Q Entertainment
Sega
SNK Playmore
Spike
Tecmo
Ubisoft

Lekker zweten met Don King Prizefighter op de Wii

Don King: Prizefighter mag dan al meer dan een half jaar uit zijn op de Xbox 360, de Wii en DS-versie van de game komt pas eind maart beschikbaar. Uit onderstaande trailer van de Wii-versie wordt duidelijk dat we ons flink in het zweet zullen moeten werken om de game te spelen. Naast het te verwachten gebruik van zowel de Wiimote als de Nunchuck, kan ook een Balance Board gebruikt worden, waarschijnlijk om je boxer naar links of rechts te laten duiken.

Don King: prizefighter komt 27 maart uit op de Wii en DS, voor de Xbox 360 ligt hij al een tijdje in de winkel.

Chelsea ontslaat trainer Scolari

Luiz Felipe Scolari staat op straat. De trainer is door zijn werkgever Chelsea ontslagen vanwege de matige resultaten. Scolari was zeven maanden manager van de Londense club.

De Braziliaanse trainer wist zijn Blues al snel op de rit te krijgen en de competitiestart van Chelsea was verbluffend te noemen. Inmiddels bevindt de club uit Londen zich echter slechts op de vierde plaats, zeven punten achter koploper Manchester United. Het doelpuntloze gelijkspel, afgelopen zaterdag tegen Hull City, bleek de laatste strohalm te zijn voor de voormalig Wereldkampioen, aangezien de club Felipão vandaag heeft ontslagen.

"Luiz Felipe Scolari is vanaf heden geen manager meer van Chelsea Football Club", aldus een statement van het bestuur op de website van Chelsea. "Felipe bracht veel positiviteit naar de club en we vinden het allen jammer dat de verstandhouding zo snel is geëindigd. De resultaten en prestaties verslechterden helaas op een sleutelmoment in het seizoen. Omdat we nog altijd voor prijzen strijden vonden we dat een verandering noodzakelijk was."

De club meldde verder nog dat de zoektocht naar een opvolger van de Braziliaan inmiddels gestart is, en dat assistent-trainer Ray Wilkins tijdelijk de honneurs zal waarnemen.

Plannen rond USF1 bevestigd

Vorige week doken er geruchten op dat een Amerikaans team in de Formule 1 wilde stappen. Na FIA-president Max Mosley bevestigt ook een van de oprichters van het team, Ken Anderson, de komst van USF1. Het team wil Amerikaans racetalent in de Formule 1 een kans geven.

Anderson heeft in de Charlotte Observer aangegeven dat het grootste deel van de verhalen omtrent het team klopt. Zo zal USF1 in Charlotte, North Carolina, gevestigd worden en wil het team van daar uit talenten een kans geven. "Wat niet veel mensen weten is dat er een aantal talentvolle Amerikanen rijden in de lagere klassen in Europa. Zij hebben het potentieel om op termijn uit te groeien tot Formule 1-coureur," aldus Andersson.

Ondanks het ontbreken van een Amerikaanse Grand Prix op de kalender ziet de mede-eigenaar van USF1 kansen voor zijn team. "Sponsoren van het team willen bekendheid in Amerika en andersom kiezen steeds meer Amerikaanse bedrijven ervoor om over de landsgrenzen te kijken. De Formule 1 is dan een uitermate geschikt platform om reclame te maken."

Later deze maand zullen de plannen rond het team officieel bekendgemaakt worden.

Eerste 'digitale' rechtszaal in Nederland in gebruik

De rechtbank in Rotterdam neemt dinsdag de naar eigen zeggen eerste digitale zittingszaal van Nederland officieel in gebruik. Dat heeft de rechtbank maandag bekendgemaakt.

In rechtszaken wordt steeds vaker gebruik gemaakt van digitaal bewijsmateriaal. Rechters, officieren van justitie en advocaten kunnen nu processtukken als tekstbestanden, videobeelden, foto's en geluidsopnamen zien en eenvoudig met elkaar delen. Voor advocaten is er een gratis draadloze internetverbinding.

In de afgelopen maand is de zaal getest. De officiële ingebruikname is dinsdag. Wanneer de eerste digitale zaak precies plaats heeft, is echter nog niet bekend. In de digitale zaal vinden ook nog 'ouderwetse' zittingen plaats.

De digitale zittingszaal is opgezet bij wijze van proef. De rechtbank zal na evaluatie ervan besluiten of er meer zittingszalen digitaal worden ingericht.

Vliegvelden Parijs gaan dicht wegens zware storm

De luchthavens in de Franse hoofdstad Parijs worden vandaag om 20.00 uur gesloten in verband met een naderende zware storm. Dat melden de autoriteiten in Frankrijk.

De storm komt vanaf de Atlantische Oceaan en weerdeskundigen houden voor Parijs en omgeving rekening met windsnelheden tot 120 kilometer per uur. De vliegvelden, waaronder Charles de Gaulle en Orly, gaan in ieder geval tot dinsdagmorgen 10.00 uur dicht.

Sophie Hilbrand verlengt contract bij BNN

Sophie Hilbrand is ook de komende twee jaar nog te zien bij jongerenomroep BNN. Ze heeft haar contract met twee jaar verlengd.

Sophie is erg blij met haar contractverlenging: "De afgelopen jaren heb ik steeds meer uitgevogeld welke kant ik op wil en dat is precies de kant die BNN met mij uit wil. Ik heb heel veel zin in alle nieuwe dingen die er gaan komen."

BNN vindt Sophie een boegbeeld en een van de belangrijkste gezichten van de omroep. Ze is momenteel bezig met haar programma 'Sophie op 3', en was eerder al te zien in onder andere 'Try before you die' en 'Spuiten en slikken'.

Capcom bevestigt Dead Rising 2 en toont beelden

We wisten al langer dat er een vervolg zou gaan komen op de zombiemoordgame Dead Rising, maar nu heeft uitgever Capcom het dan ook eindelijk bevestigd. De game wordt ontwikkeld door de Canadese studio Blue Castle Games met samenwerking van een paar mensen die ook aan de originele titel hebben gewerkt. De game is momenteel in ontwikkeling voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Dead Rising 2 speelt zich een paar jaar na de gebeurtenissen in Willamette af. De zombie-infectie heeft zich verspreid en inmiddels is een groot deel van de Verenigde Staten besmet. Het verhaal zal zich afspelen in gokparadijs Fortune City waar je tienduizenden zombies te lijf zult kunnen gaan met nog meer wapens dan er al beschikbaar waren in het eerste deel.

Meer details over het verhaal en de gameplay zal Capcom binnenkort bekend maken.



Duitse bond verbiedt rugnummer 69

De DFL, het overkoepelend competitie-orgaan in Duitsland, heeft verdediger Dino Drpic van Karlsruher SC verboden met rugnummer 69 te spelen. Drpic had dit nummer samen met zijn vriendin uitgekozen.

Het tweetal verwees hiermee naar de reden van het recente vertrek van Drpic bij Dinamo Zagreb. Hij had namelijk seks gehad met zijn vriendin in de middencirkel van het stadion van de Kroatische club. Karlsruher SC had geen problemen met de nummervoorkeur van Drpic en vond het marketingtechnisch gezien wel een mooie keuze. De DFL verbiedt het seksueel getinte rugnummer echter, zodat Drpic met nummer elf moet gaan spelen.

Joods Wereldcongres in Vaticaan

Leiders van het Joods Wereldcongres (WJC) hebben met Vaticaanse functionarissen gesproken over de spanningen die zijn ontstaan na de opheffing van de excommunicatie van bisschop Richard Williamson.

Voorzitter Ronald S. Lauder van het WJC denkt dat het Vaticaan de boodschap van de joodse organisatie goed heeft begrepen, zo liet hij vandaag de pers weten. Wie zoals Williamson het bestaan van de gaskamers in de naziconcentratiekampen ontkent, begaat "een misdaad", zei Lauder.

Hij noemde de verklaring van vorige week waarin het Vaticaan eist dat Williamson zijn opvattingen ondubbelzinnig en in het openbaar intrekt, een eerste stap, maar daarop moeten daden volgen. Lauder zei dat paus Benedictus XVI zijn bezoek aan Israël in mei dit jaar moet aangrijpen om duidelijk te maken dat de RK-Kerk zich tot de dialoog met de joden verplicht voelt.

Microsoft: "Originele titels zullen blijven komen"

Met de huidige economische crisis proberen veel bedrijven zo weinig mogelijk dingen te riskeren. Dat geldt uiteraard ook voor de bedrijven in de gamesindustrie. Veel meer developers riskeren niet zo veel meer tijdens het ontwikkelen van computergames. Daardoor komen er steeds minder originele games uit.

Voor Microsoft is dat geen probleem. Zij zullen nog steeds met veel originele titels komen. Chris Lewis, de 'EMEA VP for the corporation's Interactive Entertainment Business' vertelt het volgende:

"I think you'll see some [IP under threat], yes - but I also think, and I can only really speak with authority about our own games development work, be very confident we'll continue to innovate, and focus on exciting IP for the future."

"Be very confident that we see that ultimately as central to our ability to continue to be successful, because I think if you batten down the hatches and simply work where you know you're already strong, that doesn't give you the future growth that we're all hungry for.

"I think all the big, mature companies are thinking that way - because if we're in the eye of the storm right now in terms of the economic situation, then clearly we'll come out. We will come out of this situation, people will start spending money again, banks will start issuing credit in a slightly more flexible way and we'll come out of it.

"The healthy companies will be the ones that have invested sufficiently during that phase that they've got exciting IP and innovative things happening for when that recovery starts to happen. I don't know when that is... I'd love to know, but I tend to think very positively about the opportunities that it subsequently creates."

We zijn benieuwd met wat voor games Microsoft nu gaat komen na games als Lips en Scene It.

Toine Manders pleit voor rode knop op videogames

Europarlementslid Toine Manders (VVD) presenteert deze week een rapport aan de commissie van het Europees Parlement. Hierin pleit hij onder meer voor het toevoegen van een rode knop aan videogames. Hiermee kunnen onder meer ouders en leerkrachten aangeven dat zij een spelletje te gewelddadig vinden.
Daarnaast pleit hij voor een betere leesbaarheid van de leeftijdsaanduiding die voor games geldt. Vooral bij online-aankopen laat deze nogal te wensen over.

Liefhebbers van gewelddadige videogames hoeven niet te vrezen: Manders is niet voor een verbod. Onder gamers is er maar een klein deel dat echt last heeft van de gewelddadige beelden, aldus Manders. Ook beschrijft hij in zijn rapport dat er bijna geen gevallen zijn waarin er sprake is van een echte game-verslaving.

Birgit Schuurman is zwanger

Zangeres en actrice Birgit Schuurman is zwanger. Dat heeft haar management vandaag bevestigd.

Schuurman en haar man Arne Toonen verwachten hun eerste boreling ‘ergens deze zomer’. Voorlopig staat de jongere zus van Katja nog in de theaters met de voorstelling Rockopera in Concert met het orkest van de luchtmacht. Deze voorstelling doet ze nog tot mei om het daarna even wat rustiger aan te doen. Ook is Birgit, samen met Toonen, actief in hun eigen onlinekunstgalerie.

In de herfst zal Schuurman te zien zijn in het toneelstuk Extreem van producent Rick Engelkes.


Birgit Schuurman is zwanger  (foto: DAG)

CBS: Ruim duizend doden door kou en griep

In de eerste vier weken van dit jaar zijn ruim duizend ouderen meer overleden dan in voorgaande jaren. De hogere sterfte is veroorzaakt door een combinatie van kou en griep. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag gemeld.

In de eerste vier weken van dit jaar overleden 7200 80-plussers, ruim duizend meer dan het gemiddelde in deze periode. Kou en griep eisen vooral slachtoffers onder ouderen. De eerste weken van 2009 waren de koudste sinds twaalf jaar. Ook het aantal griepgevallen was veel groter dan in voorgaande jaren.


CBS: Ruim duizend doden door kou en griep  (foto: DAG)

Michael Mays treedt aan als vice-president Silicon Knights

Met twintig jaar ervaring in de financiële sector en een CV waar meerdere Amerikaanse en Canadese bedrijven op staan is Michael Mays geen lichtgewicht te noemen. Reden genoeg om hem bij Silicon Knights aan te nemen als vice-president om de groei van Silicon Knights zeker te stellen.

Mays zal intensief met president Denis Dyack samen gaan werken. Dyack omschrijft het inlijven van de nieuwe werknemer als een stap voorwaarts voor zijn bedrijf. Hij zal een uitstekende leider zijn dankzij z'n zakelijke vaardigheden. Daarnaast zal hij met de Canadese overheden samenwerken om de gamesindustrie in het Niagaragebied en Ontario te helpen ontwikkelen.

Michael's arrival at Silicon Knights marks a step forward in the development of our business. His keen business acumen and financial knowhow makes him the perfect leader for us and for working with the‭ ‬Ontario government to help build the video game industry presence in the Niagara Region and‭ ‬Ontario.

De eerste handeling die Mays in zijn functie als VP mocht uitvoeren was het ridderen van negen werknemers. Bij Silicon Knights worden werknemers die tien jaar in dienst zijn geridderd met echte zwaarden. Tien mensen gingen deze negen reeds voor.

Vrouwen trekken zich niets aan van de kredietcrisis

Kredietcrisis of niet, impulsief shoppen blijft een universeel motto. Dat blijkt uit een grote mode-enquête onder 50.000 lezeressen uit de tien landen waar fashionglossy Grazia verschijnt.

Uit het wereldwijde onderzoek bleek dat dé vrouw graag haar portemonnee trekt voor kleding in haar eigen smaak, die ze weer baseert op wat ze ziet in de bladen. Kredietcrisis of niet, kleding wordt op elk gewenst moment gekocht. Hoe impulsief vrouwen ook inslaan, ze smijten het geld niet zomaar over de balk. Zo wil de Nederlandse lezeres bijvoorbeeld voor een aankoop niet in het rood staan. Liever wacht zij tot de uitverkoop. De betekenis van design kleding verschilt per land. Waar 45 procent van de Nederlandse lezeressen design gewoon ‘mooi’ vindt, ziet 36 procent van de Griekse lezeressen design als ‘statussymbool’

Hoge hakken blijken een belangrijk mode-item wereldwijd. Velen zijn bereid
om uit naam der mode extreem hoge hakken te dragen, van 34 procent van
de Nederlandse lezeressen tot 57 procent van de Australische lezeressen.
Bijna alle landen zien de little black dress als een ‘onmisbare uitvinding’,
alleen voor Italiaanse en Indiase lezeressen is het jurkje ‘handig in geval
van nood’. Het meest bepalende kledingstuk van het afgelopen decennium
is de sixties minirok.

De meerderheid van de 50.000 ondervraagde vrouwen vindt dat het bij mode draait om een persoonlijke stijl. Mode wordt liever zelf uitgevonden dan klakkeloos gevolgd. Shoppen doen zij dan ook liever alleen, de mening van anderen speelt geen grote rol. Aan de mening van winkelpersoneel wordt door niemand veel waarde gehecht en ook de mening van een vriendin doet er niet veel toe: de spiegel is betrouwbaarder. Weinig Graziavrouwen hebben een echte stijlgoeroe, inspiratie wordt gehaald uit tijdschriften. Moeten ze toch een persoon kiezen dan zet de Nederlandse lezeres Sex And The City-actrice Sarah Jessica Parker op nummer één. Kate Moss staat op nummer 2 en Audrey Hepburn op 3.

 

Bethesda werkt aan Iphone game

Bethesda's executive producer Todd Howard heeft bekend gemaakt dat de ontwikkelaar bezig is met een game voor de Iphone, dit zei hij tijdens de New York Comic Con. Howard overziet de ontwikkeling van de Fallout- en Elder Scrolls games. Al eerder kwam er een spin-off van de Elder Scrolls uit voor de mobiele telefoon. Een Fallout game, gezien het grote succes van Fallout 3, is dan ook niet heel onwaarschijnlijk.



Gebouw Chinese staatstelevisie in brand

Een gebouw op het toekomstige complex van de Chinese staatstelevisiezender CCTV in Peking is vandaag afgebrand. Dat melden ooggetuigen. Over slachtoffers is niets bekend.

Het getroffen gebouw zou volgend jaar in gebruik worden genomen als hotel. De belangrijkste toren in het complex, dat is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas, lijkt gespaard te zijn gebleven.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. China vierde maandagavond het Lantaarnfeest, het laatste onderdeel van de nieuwjaarsvieringen. Overal in China werd vuurwerk afgestoken om het nieuwe jaar in te luiden.

Gebouw Chinese staatstelevisie in brand  (foto: ANP)

Dertig mummies gevonden in Egypte

Egyptische archeologen hebben dertig mummies en een ongeopende sarcofaag gevonden in een 4300 jaar oude grafkelder. Dat heeft de overheid vandaag bekendgemaakt.

De grafkamer is gevonden in de woestijn aan de westzijde van een eeuwenoude piramide in de Saqqara-regio. Een van de mummies dateert van 640 voor Christus, de sarcofaag is vermoedelijk veel ouder. Volgens de archeologen is de stenen doodskist ongeveer 2400 jaar voor Christus gemaakt ten tijde van de Vijfde Dynastie.

De wetenschappers maken de kist later deze week open. Ook de mummies, die in nissen in de grafkelder stonden, worden nader bekeken. De archeologen hopen amuletten te vinden die hen meer over de identiteit van de mummies kunnen vertellen.

Het komt niet vaak voor dat archeologen in de Saqqara-regio ongeschonden mummies en graven vinden. Grafrovers lieten de graven, vaak volgestouwd met kostbaarheden, veelal geplunderd en beschadigd achter.

Dertig mummies gevonden in Egypte  (foto: ANP)

Lara duikt wat later onder het as: Tomb Raider DLC uitgesteld

Op 10 februari zou de DLC genaamd "Beneath The Ashes" voor Tomb Raider: Underworld uitkomen. Eidos heeft nu bekend gemaakt dat ze die datum niet gaan redden. De reden voor het uitstel is een onverwachte technische horde. Bij monde van een woordvoerder liet Eidos weten dat het ze erg spijt en dat ze er alles aan doen om de DLC zo snel mogelijk uit te brengen.

Albrecht langer in coma gehouden

De artsen houden Daniel Albrecht langer kunstmatig in coma. Sinds 22 januari, toen hij een zware crash maakte bij een training, wordt de skiër al in coma gehouden. Door complicaties aan de longen, moet Albrecht nu langer in coma blijven.

De hersenen van de 25-jarige Albrecht, die in 2007 de wereldtitel op de Super-G won, herstellen wel goed maar de longen niet. Dit weekend moesten de artsen veel vocht verwijderen dat zich opstapelt naar de organen.

Lichttechniek geeft beter inzicht in tumoren

Een aan de Universiteit Twente ontwikkelde lichttechniek is in staat om snellere en betere diagnoses te stellen bij bijvoorbeeld tumoren.

Het onderzoek van Allard Mosk van de UT is zo bijzonder dat het is opgenomen in de top-10 van meest spannende natuurkundige ontdekkingen van dit jaar.

Het gezaghebbende American Institute of Physics stelt deze top-10 samen.

Volgens Mosk is de techniek in staat om lichtbundels door ondoorzichtige vaste materialen te sturen. Zo kunnen medici met behulp van microscopische apparatuur door huidweefsel heen kijken om te zien of daarondder gezwellen of ontstekingen zitten.

Miljoenen bloemen voor de liefde

Met Valentijnsdag in aantocht is het topdrukte bij de bloemenveilingen. In één week tijd verkopen de zes marktplaatsen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde 100 miljoen rozen en 80 tot 90 miljoen tulpen. Dat liet FloraHolland maandag weten.

In totaal vinden in de Valentijnsweek 300 miljoen bloemen en 20 miljoen planten hun weg naar klanten van de bloemenveiling. Volgens FloraHolland staat Valentijnsdag op nummer één als bloemendag. Moederdag volgt op de tweede plaats.

  (foto: ANP)

Barcelona scoort honderdste doelpunt

Het lijkt onmogelijk om de doelpuntenmachine van Barcelona een halt toe te roepen. De ploeg bereikte gisteren in het in met 3-1 gewonnen duel met Sporting Gijón een indrukwekkende mijlpaal. De openingstreffer van Samuel Eto'o betekende dat de teller dit seizoen op honderd doelpunten staat.

Barcelona wist 68 doelpunten in de Primera División, twaalf in de Copa Del Rey, en 22 in de Champions League te maken. In totaal had Barcelona slechts 37 wedstrijden nodig om tot dit indrukwekkend totaal te komen. Hierdoor staat het gemiddelde op 2,75 goals per duel. Indien de ploeg dit gemiddelde vast weet te houden, zullen de Catalanen zelfs het clubrecord uit 1996/97 verbreken. Toen wist de ploeg in zestig wedstrijden 143 doelpunten te maken.

Het leeuwendeel van de doelpunten komt van Barcelona's aanvalstrio Lionel Messi, Samuel Eto'o en Thierry Henry vandaan. Gezamelijk wisten ze al 62 keer het net te vinden.

'VS riskeren hyperinflatie'

De VS riskeren een situatie van hyperinflatie en er zijn tekenen dat de grootste economie ter wereld een bananenrepubliek wordt. Hiervoor waarschuwt Marc Faber, Zwitsers economisch historicus en investeerder, in een interview met financieel zender CNBC.

Faber: "In de VS hebben we een totaal nieuwe economische school en het heet de Zimbabwe-school. Het is uitgevonden door een van de grootste leiders van deze wereld, Robert Mugabe, die zijn land economisch totaal vernietigde. En dat is het monetaire beleid waar de VS op het moment naar streven. De huidige oplossing van de Amerikaanse centrale bank wanneer er iets mis gaat is het printen van geld. En als dat niets oplost printen ze meer geld. En als het dan nog slechter gaat printen ze nóg meer geld."

Op de vraag of Amerika 200 procent inflatie riskeert, antwoordde Faber: "Nog niet. Maar ik denk dat er een punt komt dat het de waarheid wordt. Als ik kijk naar de Amerikaanse schulden, zijn er twee oplossingen. Of de VS vallen door hun eigen schuldenberg om, of de schuld moet bestreden worden met inflatie."

Faber acht de kans dat Amerika een bananenrepubliek wordt aanwezig, met name door het sterk ingrijpen van de overheid in de economie. Faber: "Om deze redenen zouden Amerikaanse schuldpapieren afgewaardeerd moeten worden naar de status van rommelobligaties."

Het betreffende interview.

Met dank aan pberends voor de herschreven submit.

Cleveland lijdt eerste thuisnederlaag

De indrukwekkende thuisreeks van de Cleveland Cavaliers is ten einde gekomen. De ploeg wist al 23 wedstrijden lang ongeslagen te blijven in de eigen Quicken Loans Arena, maar moest vandaag toch zijn meerdere erkennen in de LA Lakers.

De Cavaliers leken aanvankelijk op weg naar hun 24ste opeenvolgende thuiszege, ondanks een tegenvallende prestatie van sterspeler LeBron James. James wist slechts vijf keer raak te schieten uit twintig pogingen. Desondanks stonden de Cavaliers voor rust met tien punten voor.

LA Lakers-sterspeler Kobe Bryant was niet in vorm omdat hij ziek was. Voor de wedstrijd moest hij nog overgeven, en tijdens rust kreeg hij extra vocht toegediend. Ondanks dit ongemak wist hij nog echter 19 punten binnen te halen voor zijn team.

Het was echter Lamar Odom die na rust de winst voor de Lakers veilig wist te stellen. Hij wist namelijk in de tweede helft voor 28 punten en zeventien rebounds te zorgen.

8-jarige moet trouwen met man van 47

Een Saudische rechter weigert een huwelijk tussen een 8-jarig meisje en een 47-jarige man te ontbinden. Dit meldt nieuwszender CNN vandaag.

Het meisje is door haar vader uitgehuwelijkt aan de man, die volgens de vader 'een goede vriend van hem is'. De vader zou zijn dochter hebben weggegeven omdat hij diep in de schulden zat. De moeder van het kind had de uithuwelijking aangevochten bij een Saudische rechtbank, maar omdat het stel gescheiden is heeft de vrouw niks meer over haar dochter te zeggen, oordeelde een rechter.

De rechter verzocht de 47-jarige echtgenoot van het meisje wel om toe te zeggen niet met het kind naar bed te gaan tot ze de puberteit bereikt heeft. Als het meisje die leeftijd bereikt kan ze tevens zelf een scheiding aan vragen.

Tegenover CNN maken verschillende internationale organisaties zich boos over het uithuwelijken van kinderen in Saudi-Arabië. Ondermeer Human Rights Watch en een Saudische mensenrechtenorganisatie hebben hun beklag gedaan over de gang van zaken.

Tumor zo groot als voetbal verwijderd van kaak

Een Indiase vrouw is onlangs bevrijd van een wel heel pijnlijke aandoening. Aan de rechterkant van haar gezicht hing een tumor ter grootte van een voetbal. Het gezwel was bijna twee kilo zwaar.

"Dit is de grootste tumor die ik in alle medische boeken heb kunnen vinden", zei de chirurg vandaag. De 67-jarige vrouw had zich volgens de arts nooit laten behandelen, omdat dorpsartsen haar tientallen jaren lang hadden verteld dat ze de operatie niet zou overleven.

Consumentenbond maakt fout in rookworstenonderzoek

De Consumentenbond heeft een fout gemaakt in het onderzoek naar rookworsten. De bond verweet de HEMA haar worsten niet echt te roken. Dat heeft een zegsman maandag gemeld.

De bond beklemtoont overigens wel bij te blijven bij de gemeten vetpercentages in de rookworsten van de HEMA.

De Consumentenbond stelde in haar onderzoek dat de meeste rookworsten hun specifieke smaak danken aan een aroma dat aan de worst wordt toegevoegd. Alleen Albert Heijnworsten zouden nog op authentieke wijze zijn gerookt. De bond erkent nu dat ook de HEMA haar worsten inderdaad wel op eikenhout rookt, zoals de winkelketen claimde.

Meningsverschil tussen Hiddink en Advocaat

Guus Hiddink en Dick Advocaat hebben 'ruzie'. Hiddink, bondscoach van Rusland, heeft zes spelers van Zenit, de club waar Advocaat coach van is, opgroepen voor een ministage met de Russische nationale ploeg.

Advocaat is absoluut niet blij. "Wij bereiden de belangrijke match tegen Stuttgart voor. Waarom moet ik dan mijn spelers missen?" Hiddink reageerde met: "Dick is zelf nog bondscoach geweest en weet dat het altijd geven en nemen is."

Zenit en Rusland zijn allebei op stage in het Turkse Belek. "Ik heb Dick
net gemist, omdat hij Stuttgart was gaan scouten. We hebben geen ruzie, ik
heb hem zelfs een sms gestuurd."

Fallout 3 DLC uitgesteld, komen beide maand later

Het was al bekend dat er na Operation Anchorage nog twee stuks DLC zouden komen voor Fallout 3. Dat is dus ook niet het nieuwswaardige aan dit bericht, wat wel nieuw is dat ze beide een maand zijn uitgesteld.

The Pitt had oorspronkelijk deze maand uit moeten komen en is nu verzet naar maart. In dit stukje downloadbare content vecht je samen met een nog onbekende factie tegen de destructie van een stad.

In Broken Steel, welke in maart uit had moeten komen maar nu naar april verschoven is, voeg je je aan de zijde van de Brotherhood of Steel om de resten van de Enclave op te sporen en te vernietigen. Dit is ook het stukje DLC waarmee de levelcap met tien levels omhoog gaat en waarmee je, afgezien van op de PlayStation 3, verder kunt spelen na het einde van de game.


Voorlopig blijft het nog even stil in Washington D.C.

Patch maakt Gears of War weer speelbaar

De hele slechte faalactie van Microsoft en Epic met de PC-versie van Gears of War is nu opgelost, met behulp van een nieuwe patch is de game weer speelbaar.

De patch brengt, naast alle eerdere veranderingen, een nieuwe digitale handtekening met zich mee waardoor het beveiligingscertificaat niet meer het spel weerhoudt van opstarten. De patch weegt 6,25 MB en is onder andere te downloaden van onderstaande locaties:

Gamer's Hell
Officiële site
The Patches Scrolls

Tanken voor één eurocent

Enkele automobilisten hebben afgelopen zaterdag met een grote glimlach getankt bij een onbemand tankstation in het Brabantse dorpje Genderen. Door een computerfout was de literprijs van een liter benzine van middernacht tot negen uur 's ochtends slechts één eurocent.

Enkele honderden liters benzine zijn voor deze topprijs de tanks ingegoten. Gelukkig voor de exploitant werd de fout redelijk snel ontdekt, zodat de financiële schade voor hem beperkt is gebleven.

De prijswijzigingen worden dagelijks automatisch om 0.00 uur doorgevoerd, maar door een softwarefout verscheen een foute prijs op het bord. De exploitant heeft de softwareleverancier om opheldering gevraagd.

Met dank aan afstandbediening en Petje46 voor de submit.

Stel vindt 30 dildo's voor de deur

Een koppel uit de Australische plaats Darwin stond afgelopen vrijdag vreemd te kijken toen ze de deur uit liepen. Het stel vond namelijk op de stoep voor hun voordeur zo'n dertig gebruikte dildo's.

"Het is een echt mysterie, we hebben geen idee waar ze vandaan komen", aldus Laurelle Bates. "Het waren dildo's in allerlei kleuren en maten. Er lag er een bij die leek op een banaan." Het stel had alleen nogal haast, en liet de diepzeekomkommers gewoon liggen.

Opmerkelijk was dat bij thuiskomst enkele dildo's waren vervangen door grotere. Enkele buren hebben voor de grap al de straatnaamborden beplakt met 'Dildo Boulevard'. De bewoners denken dat iemand een grap met ze uitgehaald heeft. "Dit zijn geen voorwerpen die je hier vaker op straat ziet liggen", zegt een buurtbewoner.

[WK] Vonn pakt ook titel op afdaling

Bij de WK skiën in het Franse Val d'Isère heeft de Amerikaanse Lindsey Vonn haar tweede wereldtitel veroverd. De 24-jarige Vonn, eerder goed voor goud op de combinatie, was vandaag de beste op de afdaling.

Het leek er lange tijd op dat de 17-jarige Zwitserse Lara Gut, al goed voor zilver op de combinatie, voor een verrassing zou gaan zorgen. Ze moest als zesde naar beneden en zette een tijd neer waarop alle kanshebsters zich stuk beten.

Vonn, met startnummer 21, was de enige die de tijd van Gut wist te verbeteren. Uiteindelijk was de Amerikaanse met 1.30,31 0,52 sneller dan de Zwitserse. Het brons ging naar de Italiaanse Nadia Fanchini.

Nieveld vier duels geschorst

Norichio Nieveld is voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij gisteren kreeg in de competitiewedstrijd van Feyenoord thuis tegen FC Groningen.

Bij een sliding raakte de 19-jarige Nieveld tegenstander Koen van der Laak met gestrekt been op diens knie. Het been van de middenvelder boog hierbij gevaarlijk ver door. Overigens kon Van der Laak de wedstrijd wel uitspelen.

Ranking-system Gears of War 2 op de schop?

Met de derde Gears of War 2 patch op komst, zijn er al wat speculaties over wat er gaat veranderen in het spel. Rod Fergusson van Epic heeft al te kennen gegeven dat ze bezig zijn met het bekijken van het online ranking-system. Op het moment wordt je ranking bepaald door het complexe TrueSkill systeem, wat eigenlijk niet naar behoren werkt. Epic wilt dit misschien gaat veranderen naar een systeem dat gebaseerd is op ervaring, waarbij je punten krijgt voor elk potje dat je speelt.

Het minpunt van dit systeem is dat mensen die 8 uur per dag spelen, een hogere ranking zouden krijgen dan mensen die minder spelen, maar wel beter zijn. Het is dus nog even afwachten of dit systeem wel een verbetering wordt. Ze zijn er dus mee bezig, maar er is nog helemaal niets zeker. Wanneer de patch uitkomt is ook nog niet bekend.

[Upd] 'Huntelaar wil weg bij Real Madrid'

De Spaanse sportkrant AS meldt dat Klaas-Jan Huntelaar al weer weg wil bij Real Madrid. De aanvaller, die in de winterstop overkwam van Ajax, komt in Madrid weinig aan spelen toe en is door zijn club ook niet ingeschreven voor de Champions League.

In zijn directe omgeving zou Huntelaar al een paar keer hebben geklaagd. "Ik kan niet meer tegen deze situatie. Ze hebben me niet ingeschreven voor de Champions League en ik speel niet in de competitie. Trainer Juande Ramos heeft geen vertrouwen in mij. Ik wil weg bij Madrid. Ik hou dit niet meer vol," zou hij volgens AS hebben gezegd.

Update 13:50 uur

Tegenover het Algemeen Dagblad ontkennen Huntelaar en zijn management dat de spits bovenstaande uitlatingen heeft gedaan. Afgelopen weekeinde liet Huntelaar nog weten dat de doelpunten vanzelf zouden komen als hij maar blijft knokken.

Metallica in Goffertpark

Metallica treedt op 20 juni op in het Goffertpark in Nijmegen. Het optreden is de hoofdact van de eerste editie van het rondreizende rockfestival Sonisphere, maakte concertorganisator Mojo Concerts vandaag bekend.

Op Sonisphere betreden verder Slipknot, Lamb of God en Mastodon een van de twee podia. In totaal wisselen acht tot negen bands elkaar af. Sonisphere is een initiatief van de makers van de festivals Monsters of Rock en Download.

Het is volgens Mojo de bedoeling dat Sonisphere vanaf 2010 een wereldwijd rondreizend festival is. Nu strijkt het festival neer in Nederland, Duitsland (4 juli), Spanje (11 juli), Zweden (18 juli), Finland (25 juli) en Engeland (1 en 2 augustus).

Met de komst van Sonisphere en ook wegens de show van AC/DC op 23 juni in de Amsterdam ArenA gaat Field of Rocks dit jaar wederom niet door. Vorig jaar werd het driedaagse rockfestival in Biddinghuizen ook al afgelast door het gebrek aan topacts en tegenvallende kaartverkoop.

Marvel-helden strijden met elkaar in Ultimate Alliance 2

In het tweede deel van Ultimate Alliance zullen de vele superhelden van Marvel niet langer de strijd aan gaan met de bekende villains, dit keer zullen ze met elkaar vechten. Als het debat weer oplaait over hoe blij we moeten zijn met mutanten en of ze zich niet moeten registreren, kiezen verschillende helden, verschillende zijden van het gevecht. De ultimie alliantie strijd in Ultimate Alliance 2: Fusion met zichzelf.


Hulpverlener vervolgd voor seks met patiënt

Justitie in Groningen heeft besloten een medewerkster van de Van Mesdagkliniek te vervolgen omdat zij een relatie was aangegaan met een patiënt. Het is de eerste keer in Nederland dat een hulpverlener strafrechtelijk wordt vervolgd voor seks met een patiënt, zo maakte de advocaat van deze patiënt vandaag bekend.

De relatie tussen de patiënt en de hulpverleenster speelde zich af in 2007. Na het beëindigen ervan kwam de relatie aan het licht en werd de vrouw ontslagen. Advocaat Niek Heidanus van de tbs’er vindt dat er sprake was van een ernstig misdrijf en besloot aan te dringen op vervolging van de vrouw. Hij heeft nu te horen gekregen dat justitie besloten heeft tot vervolging over te gaan.

Volgens de advocaat is zijn cliënt ernstig beschadigd door de relatie. 'Het ging om een relatie tussen een patiënt en een behandelaarster. Dat is een ongelijke situatie. Juist in dat soort situaties moet je van een patiënt afblijven.'

Hij meent dat het aan de rechter is om uit te maken of de vrouw door haar ontslag al genoeg is gestraft. 'Als een man zoiets zou doen, dan is de wereld te klein. Maar wanneer een vrouw zoiets doet, dan vind ik dat even schadelijk voor een patiënt. Wat zij deed was niet alleen in strijd met de beroepscode, maar ook strafbaar', aldus Heidanus.

Grote stijging mobiele oproepen Kindertelefoon

Het aantal mobiele telefoontjes naar De Kindertelefoon is afgelopen maand explosief gegroeid. Dat komt doordat kinderen en jongeren sinds 1 januari de hulplijn ook met hun mobiele telefoon gratis kunnen bellen.

Bijna driekwart (74 procent) van de 19.334 gesprekken ging via een mobiele telefoon. Het waren er meer dan 14.000 tegen 1300 in december.

De Kindertelefoon is erg blij dat kinderen en jongeren nu gratis mobiel kunnen bellen. Een gesprek duurt gemiddeld acht minuten. Dat kostte de kinderen tot dit jaar, afhankelijk van provider en soort abonnement, tussen 1,50 en 10 euro. Bovendien zijn ze niet langer afhankelijk van hun beltegoed, wat vooral belangrijk is in acute situaties. De hulpdienst is niet alleen telefonisch bereikbaar, kinderen kunnen ook chatten.

Kinderen en jongeren kunnen elke dag tussen 14.00 en 18.00 uur bij De Kindertelefoon terecht voor hulp, advies en ondersteuning bij vragen over onder andere pesten, mishandeling, relaties en problemen thuis.

Toersoenov als eerste verder in Rotterdam

Dimitri Toersoenov heeft zich als eerste geplaatst voor de tweede ronde op het ABN/Amro toernooi in Rotterdam. De Rus versloeg de Fransman Arnaud Clément vrij eenvoudig met 6-3 en 6-0.

De Rus Nikolay Davydenko speelt vanavond tegen zijn landgenoot Igor Andreev. Davydenko stond door een blessure een maand buitenspel en miste daardoor onder meer de Australian Open. In de tweede avondpartij neemt Thiemo de Bakker het op tegen de Italiaan Andreas Seppi.

Woensdag komt de nummer één van de wereld, Rafael Nadal de baan op voor zijn eerste enkelpartij. De Spanjaard stuit dan op de Italiaan Simone Bolelli.

Win een rol in de film 'De hel van 63'

In samenwerking met de productie achter de nieuwe Nederlandse film ‘De hel van 63’ geeft FOK! een kleine rol in de film weg. Deze zogenaamde ‘edelfiguratie’ houdt in dat je als figurant één of meerdere regels tekst zult hebben in de film.

Vanaf februari wordt De Hel van ‘63 opgenomen, een spectaculaire drama- en avonturenfilm gebaseerd op de heroïsche en legendarische gebeurtenissen tijdens de helse elfstedentocht van 1963. Naast opnames in Lapland en Rusland vinden er uiteraard ook vele opnames plaats in Friesland en Biddinghuizen.

Dit is de verfilming van één van Neerlands meest beroemde internationale producten; de grootste schaatsmarathon ter wereld, de Elfstedentocht. Hierbij hebben ze de meest legendarische wedstrijd, die van 1963 in de koudste winter die Nederland ooit gekend heeft, als arena gebruikt. De tocht is onder druk van de media gereden onder gevaarlijke omstandigheden, achteraf gezien had hij nooit door mogen gaan. Slechts enkelen van de bijna 10.000 starters volbrachten de tocht. Een groep van vier (waaronder een vrouw) volbracht de tocht middels een opvallende samenwerking. Dít zijn de helden van deze film. Het verhaal vertelt niet alleen het verhaal van de helden maar ook de machtsstrijd in het Elfstedencomité en haar verhouding met de media. In de cast zitten onder andere Chris Zegers en Cas Jansen.

Het enige wat je moet doen om kans te maken op die kleine rol in de film is je aanmelden als figurant! Voor de opnames in Nederland is er een groot aantal figuranten nodig. We kunnen dus ook met zekerheid zeggen dat wanneer je je aanmeldt als figurant ook echt zult figureren in de film! Uit alle aanmeldingen kiezen wij iemand de rol als edelfigurant krijgt!

Je kunt je met je hele familie opgeven als je wilt. Het enige criterium is wel dat je naar de opnames komt in kleding die lijkt op kleding uit de jaren 60. Kijk hier voor enkele voorbeelden van kleding. Je kan je via FOK! aanmelden als figurant, en dus kans maken op de rol als edelfigurant, door je personalia naar mij te PM-en of mailen naar surveillance-fiets@fok.nl Vermeld hier ook bij of je ervaring hebt in figureren, je kan schaatsen, je e-mailadres en je lengte. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met de informatie.

 

Marvel komt met nieuwe Halo comics

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Halo: Uprising-serie, Marvelbaas Joe Quesada heeft aangekondigd dat er twee nieuwe Halo comic-series zullen gaan verschijnen aan het eind van het jaar.

De eerste vijfdelige serie staat gepland voor komende zomer en wordt geschreven door She-Hulk schrijver Peter David en getekend door Eric Nguyen. De tweede serie zal in de winter gaan verschijnen en wordt gemaakt door Fred van Lente en Francis Portela, het team achter Wolverine: First Class.



Hema ruziet met Consumentenbond over rookworst

De HEMA is boos op de Consumentenbond over de rookworsttest in de Gezondgids van februari. Het warenhuis stelt vandaag met stelligheid zijn rookworsten wél te roken.

De Consumentenbond stelt echter in de test, die afgelopen weekeinde werd gepubliceerd , dat alleen Albert Heijn zijn rookworsten nog op authentieke wijze rookt. De rest van de verkopers zou de rooksmaak door rookaroma in poedervorm of vloeistof aan de worst toevoegen. "Dit is feitelijk onjuist", verklaart de HEMA maandag. "Onze rookworsten worden uren gerookt op eikenhout." De winkelketen beraadt zich nog op stappen tegen de Consumentenbond.

Verder bleek uit de test dat magere rookworsten moddervet zijn. Na de gewone rookworst en braadworsten zijn het de vetste veel gegeten vleesproducten, stelt de bond. De worsten mogen toch mager heten omdat voor de kwalificatie 'mager' andere regels gelden dan voor 'light'. Een lightproduct moet 30 procent minder vet of suiker bevatten dan het origineel om als light door het leven te mogen, vlees mag zich mager noemen als er maximaal 20 procent vet in zit.

Van alle geteste rookworsten bleek de bekendste worst van Nederland ook de vetste: de verse worst van de HEMA.

Monsterproces liquidaties van start

In de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp is vandaag het monsterproces rond een reeks moorden in de onderwereld begonnen. Tien mannen en één vrouw staan terecht op verdenking van betrokkenheid bij een of meer van deze liquidaties.

Verspreid over meer dan een jaar heeft de Amsterdamse rechtbank maar liefst 75 zittingsdagen uitgetrokken voor het proces. Het Openbaar Ministerie heeft vijf officieren van justitie op de zaak gezet.

Het onderzoek, dat de verzamelnaam Passage draagt, omvat vijf criminele afrekeningen uit 1993,één uit 2005 enéén uit 2006. Ook wordt een aantal verdachten beschuldigd van het voorbereiden van moordaanslagen, grootschalig wapenbezit, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

Een centrale rol is weggelegd voor kroongetuige Giuseppe 'Peter' la S. Zijn verklaringen vormen het hart van het bewijs. De rechtbank zal hem in de eerste fase van het proces ter zitting horen. La S. zit bij die gelegenheid in een speciale, afgeschermde getuigenloge.

Justitie verwacht een massale belangstelling van pers en publiek voor het proces. Het aantal plaatsen in de bunker is echter beperkt.

Sunweb langer hoofdsponsor NAC Breda

Touroperator Sunweb Vakanties zal ook de komende drie seizoenen hoofdsponsor blijven van NAC. Algemeen directeur Theo Mommers en Sunweb directeur Joost Romeijn tekenden vandaag het nieuwe contract dat Sunweb aan de Bredase eredivisionist bindt.

In het seizoen 2005/2006 werd Sunweb voor twee seizoenen hoofdsponsor van NAC, om daarna het contract nog eens voor twee jaar te verlengen. Directeur Joost Romeijn: “NAC is de afgelopen vier jaar een fantastisch uithangbord voor ons geweest en is een zeer solide partner. De uitstraling van NAC en haar trouwe supporters past erg goed bij ons. Sunweb blijft zeker tot 2012 aan de club verbonden, het jaar waarin NAC haar honderdjarig bestaan viert."

Algemeen directeur van NAC Theo Mommers is zeer ingenomen met de verlenging van het contract met de hoofdsponsor. "Met Sunweb hebben we nu het langste contract dat NAC ooit met een hoofdsponsor heeft afgesloten. Dat tekent de nauwe band tussen Sunweb en NAC.”

NAC wil samen met de gemeente Breda het Rat Verlegh Stadion flinke moderniseren en uitbreiden. In de komende jaren wordt met projectontwikkelaar HEJA gewerkt aan de realisering van het Stadionkwartier. “Het contract met hoofdsponsor Sunweb draagt bij aan de stevig fundament voor de exploitatie van de club in de komende jaren.”

Zatte automobilist ramt politieauto

Een 62-jarige automobilist uit Markelo heeft afgelopen zaterdag te diep in het glaasje gekeken. Het drankorgel kroop achter het stuur en heeft tijdens zijn dronkemansrit een politieauto geramd.

Politieagenten die hun auto hadden geparkeerd aan de Postweg in Markelo stonden even flink te kijken toen ze plots een harde knal hoorden. De agenten, die bezig waren een buren-akkefietje op te lossen, zagen dat hun dienstauto was aangereden.

De bestuurder werd meegenomen naar het bureau, waar bleek dat hij 1,8 promile alcohol in zijn bloed had. Hij is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. De politieauto was ernstig beschadigd en moest worden afgesleept.

Vampieren in de Sims 3

Mensen spelen de Sims op verschillende manieren. De één bouwt alleen maar droomhuizen, de andere wil zijn Sims gelukkig maken en weer een ander maakt het liefst zijn Sims zo ongelukkig mogelijk en zaait dood en verderf. Voor deze laatste groep is er nu goed nieuws, Shacknews heeft screens ontvangen waarop vampier-Sims te zien zijn voor De Sims 3.

De vampier-Sims lijken ook alleen maar de vampier-look over te hebben genomen. Ze hebben nog gewoon een spiegelbeeld en ook de zon die door de ramen binnenkomt heeft geen effect. EA heeft bekend gemaakt dat het inderdaad mogelijk is om Sims te maken die lijken op vampieren, maar dat deze verder geen speciale eigenschappen zullen hebben. Je kunt je knoflook dus gewoon in de keuken laten liggen!



Autobom ontploft in Madrid

In de Spaanse hoofdstad Madrid is vandaag een autobom ontploft. Dat meldden Spaanse media.

Anderhalf uur voor de ontploffing had het Rode Kruis een telefonische waarschuwing gekregen van iemand die zich uitgaf voor ETA-lid. Daardoor kon de omgeving op tijd ontruimd worden en vielen voor zover bekend geen gewonden. De schade was volgens ooggetuigen echter aanzienlijk.

De bom ontplofte voor het hoofdkantoor van een bedrijf dat betrokken is bij de aanleg van een hogesnelheidslijn tussen Baskenland en de rest van Spanje. De ETA, die al tientallen jaren strijdt voor een onafhankelijk Baskenland, heeft al vaker aanslagen gepleegd op bedrijven die deze lijn bouwen. De spoorverbinding is volgens de ETA niet in het belang van Baskenland.

Hoewel de verantwoordelijkheid voor de ontploffing niet formeel is opgeëist, heeft het alle kenmerken van de ETA. Op 30 december 2006 pleegde de Baskische terreurgroep haar laatste aanslag in Madrid. In een parkeergarage van de luchthaven Barajas ontplofte een autobom, waardoor twee mannen uit Ecuador omkwamen.

Enkele uren voor de ontploffing had het Spaanse hooggerechtshof besloten dat twee partijen niet mee mogen doen aan de regionale verkiezingen op 1 maart. De partij Democratie Drie Miljoen (D3M) en Askatasuna zouden onder invloed staan van de ETA en diens politieke tak Batasuna, die in 2003 werd verboden.

Spelletje: herken het merk!  (foto: ANP)

Red Bull Racing presenteert nieuwe auto

Red Bull Racing heeft vanochtend op het circuit van Jerez haar nieuwe Formule 1-auto, de RB5, gepresenteerd. Mark Webber en Sebastian Vettel onthulden de auto in de pitstraat van het Spaanse circuit waar deze week getest wordt door de verschillende teams.

Met de door Adrian Newey ontworpen RB5 hoopt het team een stap vooruit te zetten. Opvallend aan de nieuwe auto is de rankere neus in vergelijking met auto's van de andere teams. Ook heeft de auto bargeboards rond de sidepots zitten. Voordat de auto gepresenteerd werd, was er al een filmpje opgedoken, waar de RB4 in de RB5 veranderde en ook de reglementswijzigingen voorbij kwamen.

Teambaas Christian Horner wil dit jaar een overwinning zien, net zoals het zusterteam Scuderia Toro Rosso vorig seizoen met Sebastian Vettel op Monza deed. "We hebben vorig jaar een auto ontworpen die een race kan winnen. Er is geen reden waarom we dat met de nieuwe regels niet weer zouden kunnen doen. De nieuwe regels zorgen voor een hele nieuwe sport en het is interessant om te zien hoe de teams met de regels omgaan. Zeker in het begin van het seizoen kunnen de verschillen tussen de teams groter zijn dan de afgelopen jaren het geval was."

In Jerez test Sebastian Vettel maandag en dinsdag de nieuwe auto, voordat de van een beenbreuk herstelde Mark Webber woensdag het stuur overneemt. De Australiër zal ook donderdag nog testen voor het Britse team.



Zijaanzicht van de nieuwe RB5


Vooraanzicht van de RB5


De presentatie van de RB5

Producer Prototype toont nieuwe beelden

Op het Activision Spring Event is een nieuw gameplayfilmpje van Prototype getoond. Producer Max Belanger geeft uitleg over het spel. In het filmpje zie je Alex Mercer in actie.

In Prototype neem je de rol aan van Alex Mercer, een jonge man die kampt met psychische problemen en daarbij ook nog eens de beschikking heeft over bovennatuurlijke gaven. Zo zal Mercer de gedaantes over kunnen nemen van andere karakters in het spel en kan je nieuwe gaven krijgen door iemand zijn gedachten over te nemen. Het spel werd oorspronkelijk aangekondigd voor 2008 maar is later uitgesteld.


Tijgers zegevieren in duel met HYS

Amstel Tijgers is er gisteravond in geslaagd om de ijshockeywedstrijd tegen HYS The Hague met 4-2 te winnen. Daarmee werd duidelijk geworden dat het krachtsverschil in de competitie relatief gering is. De vorm van de dag kon het verschil maken tussen plaats twee en acht.

In een goed gevulde Jaap Edenhal gingen de Amstel Tijgers sterk van start. Dat resulteerde in de zesde minuut in een doelpunt van André Gill op aangeven van Joey Oosterveld. Met dit doelpunt werd ook de eerste dweilpauze bereikt.

Had HYS in de eerste periode nog een aantal mogelijkheden, in de tweede periode was Amstel Tijgers heer en meester. In de tiende minuut scoorde Kent Merriam schitterend vanaf rechts, hoog in de verre hoek achter goalie Casper Swart.

In de 35e minuut moesten achtereenvolgens Easter en Mizerek voor Den Haag op de strafbank vertoeven, waarna Amsterdam de kans kreeg de score verder uit te breiden. Met een numerieke meerderheid lukte dat nog niet. Uiteindelijk was het wederom Gill, die op aangeven van Andreas Melin en Marcel Kars wist te scoren. Straffen voor Den Haag aan het einde van de tweede periode zorgden er vervolgens voor dat de Tijgers naar 4-0 konden uitlopen.

Bij aanvang van de derde periode zette de potentiële titelkandidaat de Amsterdammers flink onder druk. Dat resulteerde na ruim twee minuten tot een doelpunt van Gordon. Een minuut later was het opnieuw raak voor Den Haag, nadat Mizerek in powerplay de tweede voor HYS maakte.

In de slotfase was het voornamelijk billenknijpen voor de Amsterdamse formatie, maar goalie Muenster wist zijn team in de wedstrijd te houden tijdens een fase die door Den Haag werd beheerst. Op vier minuten voor het einde kreeg Gill Amsterdam de kans om de wedstrijd op slot te gooien en zijn derde van de avond te maken, maar zijn schot werd na een break voortreffelijk geweerd door HYS-goalie Swart. In de slotfase haalde de coach van Den Haag, Brian de Bruijn, zijn goalie van het ijs, maar de Tijgers wisten toch stand te houden.

Coen en Sander komen met Sesamstraat-alternatief

De winnaars van de Gouden RadioRing, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, lezen voortaan iedere avond om 18.30 uur een kinderverhaaltje voor in de Coen en Sander Show bij BNN op 3FM. Dit doen de dj's omdat Sesamstraat sinds kort al om 17.00 uur wordt uitgezonden.

Het populaire kinderprogramma moest plaats maken voor het NPS-programma Dichtbij Nederland, en dat vinden de dj's jammer. "Ik kan me niet voorstellen dat je als klein kind om vijf uur in je pyjama op de bank naar Sesamstraat kijkt", zegt Sander Lantinga.

Het 3FM-duo start daarom vanaf vandaag met de rubriek 'Tuinboonlaan', waarin een gezellig verhaaltje voorgelezen wordt. Daarna kunnen de jongste luisteraars rustig onder de wol kruipen. Coen Swijnenberg was zelf Sesamstraat-fan van het eerste uur: "Toen ik nog een kleine Coen was, ging ik niet naar bed voordat ik Sesamstraat had gezien en vooral het laatste verhaaltje had gehoord."

Mensen vermoorden is anders dan AI vermoorden

Mensen reageren in spelletjes anders op het vermoorden van echte mensen dan op het vermoorden van AI-tegenstanders zo is gebleken uit recent onderzoek. Onderzoekers volgden met behulp van een functionele MRI de hersenactiviteiten van mensen die een simpel spelletje tegen de computer speelden. Als de proefpersonen werd verteld dat ze tegen een menselijke tegenstander speelden dan werden er andere delen van de hersenen actief. Dit effect was vooral bij mannen erg duidelijk.

Om een spel te winnen moet je over het algemeen slimmer zijn dan je tegenstander. Online spelen is zo populair omdat mensen veel moeilijker te voorspellen zijn dan een AI algoritme dat uiteindelijk toch een bepaald patroon heeft. Gamers gebruiken andere delen van hun hersenen bij het spelen tegen mensen dan tegen AI. Om precies te zijn werden tegen menselijke tegenstanders de anterior cingulate cortex, de temporo-parietal junction en de medial prefrontal cortex gebruikt. Deze hersendelen worden onder meer ook gebruikt voor "mind reading", het bedenken wat een ander denkt. Spelen tegen een mens zorgt er dus voor dat spelers zich proberen in te denken wat hun tegenstander denkt, terwijl dit tegen AI-tegenstanders niet het geval is.

Meer informatie over het onderzoek kun je hier vinden.

Geen crisis in het kabinet

'Crisisberaad' staat er met grote chocoladeletters op de voorpagina van De Telegraaf vandaag. Dat beraad zou er zijn binnen het kabinet vanwege de hypotheekrente-aftrek. Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat het kabinet 'onorthodoxe maatregelen' wil nemen om de economie er weer bovenop te helpen. Daaruit werd de conclusie getrokken dat ook de hypotheekrente-aftrek op de tocht zou staan. Maar minister-president Balkenende (CDA) liet zaterdag weten dat daar geen sprake van is.

Maar een woordvoerder van minister Bos (PvdA) zei dat alle mogelijkheden open staan. Daaruit concludeert de krant van wakker Nederland vandaag en ook gisteren al dat er dus 'crisis' is. Maar volgens RTL Nieuws is daar totaal geen sprake van.

"Er was afgesproken dat er niks over de precieze maatregelen naar buiten zou worden gebracht", aldus politiek-verslaggever Frits Wester van RTL. "Door de uitspraak van Balkenende ontstond er wat verwarring, maar Bos heeft in december al gezegd (in De Telegraaf) dat hij niks aan de hypotheekrente-aftrek gaat veranderen."

Dus hoe graag De Telegraaf het ook wil, er is niks aan de hand. "Niemand wil nu beginnen over de hypotheekrente-aftrek nu de huizenmarkt zo instabiel is. Berichten over een crisis zijn volledig uit de lucht gegrepen", aldus Wester.

Kras naar FC Zwolle

Tijdens het seizoen 2002-2003 speelde hij al voor FC Zwolle. Vanaf juli 2009 is Ruud Kras wederom speelgerechtigd voor de blauw-witten. Hij tekent een contract voor drie jaar.

De 26-jarige centrale verdediger heeft al 217 wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan. De Volendammer maakte zijn debuut bij FC Volendam. Na twee seizoenen voor de club te hebben gespeeld, vertrok Kras naar Ajax. Hij kwam niet in actie voor de Amsterdammers. Tijdens het seizoen 2002-2003 speelde Kras in de Eredivisie voor FC Zwolle en kwam in dat seizoen 31 keer in actie. Daarna speelde hij wederom voor FC Volendam, Ajax en de afgelopen vier seizoenen voor FC Dordrecht.

Uitslagen Engeland speelronde 25

Dit weekend werd in de Engelse competitie weer een volledige speelronde afgewerkt. Manchester United slaagde er in om de koppositie van Liverpool over te nemen. Chelsea kan de titelaspiraties voorlopig in de koelkast zetten na een remise tegen Hull City. Hieronder volgt een overzicht van dit weekend.

Arsenal met tien man gelijk bij Spurs
Arsenal hield dit weekend slechts een punt over na een bezoek bij Tottenham Hotspur. Met de remise schieten The Gunners nauwelijks wat op en zagen de achterstand met concurrent Liverpool oplopen tot een marge van tien punten. Chelsea staat inmiddels vijf punten los.

In de eerste helft werd een goal van Eboue afgekeurd door scheidsrechter Dean. Hij zou namleijk een overtreding op Woodgate hebben gezien, waardoor Arsenal de voorsprong kon vergeten. Niet veel later kon diezelfde Eboue gaan douchen, na zijn tweede gele prent. Ook na de thee werd het doel niet gevonden. Pavlyuchenko, Corluka en Lennon waren dichtbij voor de thuisploeg. Hetzelfde gold ook voor Nasri, die de bezoekers geen drie punten kon bezorgen.

Manchester United zegeviert bij West Ham United
Manchester United is er dit weekend weer in geslaagd om geen tegentreffer te incasseren. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson won met 0-1 van West Ham United. Edwin van der Sar heeft inmiddels al 1212 minuten geen bal meer uit het doel hoeven vissen, wat een Brits record is. De laatste keer dateert alweer van 8 november 2008.

Het enige doelpunt uit deze wedstrijd viel in de tweede helft. Giggs wist Green na een fraaie individuele actie te passeren en werkte de bal achter de sluitpost van West Ham United. The Mancunians hebben door deze zege een voorsprong van twee punten op naaste concurrent Liverpool. Zij worden weer gevolgd door Aston Villa, dat drie punten minder heeft.


Uitslagen van speelronde 25:

ThuisUitUitslag
Manchester CityMiddlesbrough1-0
Blackburn RoversAston Villa0-2
ChelseaHull City0-0
EvertonBolton Wanderers3-0
SunderlandStoke City2-0
West Bromwich AlbionNewcastle United2-3
Wigan AthleticFulham0-0
PortsmouthLiverpool2-3
Tottenham HotspurArsenal0-0
West Ham UnitedManchester United0-1

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Manchester United 24 17 5 2 56 41-10
2 Liverpool 25 15 9 1 54 42-17
3 Aston Villa 25 15 6 4 51 40-24
4 Chelsea 25 14 7 4 49 44-15
5 Arsenal 25 12 8 5 44 38-25
6 Everton 25 11 7 7 40 34-28
7 Wigan Athletic 25 9 7 9 34 26-24
8 West Ham United 25 9 6 10 33 31-32
9 Manchester City 24 9 4 11 31 42-32
10 Fulham 23 7 9 7 30 22-19
11 Sunderland 25 8 6 11 30 27-33
12 Hull City 25 7 8 10 29 31-46
13 Newcastle United 25 6 9 10 27 33-42
14 Bolton Wanderers 25 8 3 14 27 27-37
15 Tottenham Hotspur 25 6 7 12 25 26-31
16 Portsmouth 24 6 6 12 24 25-41
17 Stoke City 25 6 6 13 24 21-40
18 Blackburn Rovers 24 5 8 11 23 27-40
19 Middlesbrough 25 5 7 13 22 18-36
20 West Bromwich Albion 25 6 4 15 22 24-47

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1AnelkaChelsea14
2RobinhoManchester City11
=Cristiano RonaldoManchester United11

Programma speelronde 26:

DatumThuisUit
21/2Aston VillaChelsea
21/2ArsenalSunderland
21/2Bolton WanderersWest Ham United
21/2Stoke CityPortsmouth
21/2MiddlesbroughWigan Athletic
21/2Manchester UnitedBlackburn Rovers
22/2FulhamWest Bromwich Albion
22/2LiverpoolManchester City
22/2Newcastle UnitedEverton
23/2Hull CityTottenham Hotspur

Frankrijk trekt 6 miljard euro uit voor autosector

De Franse overheid gaat de auto-industrie in Frankrijk te hulp schieten met ongeveer 6 miljard euro. Dat meldden Franse media. Waarschijnlijk wordt daarover later op de dag een officiële bekendmaking naar buiten gebracht.

De Franse autofabrikanten PSA Peugeot Citroën en Renault kunnen ieder op een lening van 3 miljard euro rekenen, tegen een laag rentetarief. Daar staat dan wel tegenover dat ze beloven geen fabrieken te sluiten in Frankrijk en geen banen te schrappen. Het openen van nieuwe fabrieken in landen waar de lonen lager liggen is ook uit den boze. Daarnaast moeten ze hun bonus- en dividendbeleid aan banden leggen.

Premier Francois Fillon liet vorige maand al doorschemeren dat de Franse autosector zou worden gesteund. Eurocommissaris Kroes (Concurrentie) zei onlangs niet akkoord te zullen gaan met steunmaatregelen voor de auto-industrie, waarbij de verplichting bestaat het geld in Frankrijk te besteden.

DVD: Tin Man

In 1900 schreef L. Frank Baum zijn bekendste werk The Wizard of Oz. Sinds de eerste verfilming, in 1910, is het verhaal ontelbare keren verfilmd. In 1978 nog met Michael Jackson als de vogelverschrikker en Diana Ross als een niet zo jonge Dorothy. Blijkbaar was het weer tijd voor een nieuwe versie, want in 2007 verscheen de driedelige miniserie Tin Man, nu uit op dvd. In de hoofdrol zien we de immer lieftallige Zooey Deschanel, niet als Dorothy Gale, maar als DG. En zo hebben wel meer bekende Oz-feiten een draai gekregen. Of zoals de tagline luidt: Follow a new yellow brick road.

Sony reageert op het succes van Netflix op 360

Het moddergooien lijkt maar nooit op te houden tussen de twee grote namen, Sony en Microsoft. Zoals velen weten heeft de Xbox360 een online service gekregen, genaamd Netflix. Door deze service kunnen gamers films naar hun 360 downloaden en die direct bekijken. Deze mogelijkheid is Sony absoluut niet ontgaan en heeft daarom enkele punten aangegeven waarom de PlayStation Network beter is.

* Free Access/No Double Fees: Users pay a separate monthly Netflix subscription on top of an annual service fee for Xbox LIVE to access Netflix content, PlayStation Network users have free access to the content they want.
* Video Content on the Go: One of the main value propositions of the PlayStation Network's video delivery service is the ability to transfer standard-definition content from the PS3 system to the PSP system. For one price, consumers can transfer and view certain types of content on multiple devices.
* Faster Download Speeds: In a recent experiment by MTV Multiplayer, PlayStation Network was found to be the fastest service for downloading games amongst current consoles, whether through wired or wireless connections.
* Quality HD Experiences: PlayStation Network provides HD content reliably without waiting for streaming connections that might not ever be made.
* Blu-ray and Streaming: PlayStation 3's browser and Flash 9 support allows users to easily stream content and watch videos through internet sites on their TVs. Users can also download HD blockbuster movies from the PlayStation Store or enjoy Blu-ray movies.
* New Movie Releases: The Rocker, Swing Vote, Traitor, Max Payne (Unrated), Step Brothers, Eagle Eye, Mirrors (Unrated), Pride and Glory, Dead Space, RocknRolla, Nick & Norah's Infinite Playlist, Resident Evil: Degeneration

Alma is losgeslagen in launchtrailers F.E.A.R. 2

Deze week verschijnt dan eindelijk het langverwachte vervolg op de horrorshooter F.E.A.R. Ditmaal zul je je een baan moeten vechten door het verwoeste Auburn, terwijl Alma haar bovennatuurlijke krachten op alles en iedereen loslaat. Het doel van de game is simpel, stop Alma, voor niets haar meer kan stoppen.


Project Origin is de opvolger van de horrorshooter F.E.A.R., een game waarin mysterieuze krachten een hoofdrol spelen. Het vervolg neemt ons mee naar het moment, vlak voor het einde van de originele game. Een groep Special Forces is bezig met een routine missie als de stad Auburn plots op een bovennatuurlijke manier explodeert; Alma heeft haar krachten losgelaten op de stad.

[Special] NFL: Quarterback, Back-up en Super Bowl

Om de twee weken op of rond zondag vind je een stuk over de NFL van FOK!user Days-Of-Wild op FOK!sport.

Kurt Warner, een moeilijk begin

Kurt Warners NFL-carrière kwam niet makkelijk van de grond. Na zijn collegeperiode heeft hij in 1994 bij de Green Bay Packers een trainingskamp meegemaakt, maar na het voorseizoen kreeg hij geen contract aangeboden en zat hij zonder team. In plaats van quarterback bij een NFL-team werd hij vakkenvuller in een kruidenierswinkel. In 1995 ging hij indoor Arena Football spelen bij de Iowa Barnstormers. Door zijn opvallende prestaties daar werd hij in 1998 gecontracteerd door de St. Louis Rams, die hem dat jaar stalden bij de Amsterdam Admirals in de NFL Euro League om ervaring op te doen. Daar viel hij op met de meeste touchdowns en passing yards van de competitie.

In 1999 haalden de Rams hem terug als back-up, de tweede man achter de startende quarterback (QB). Wegens een blessure van starter Trent Green in het voorseizoen werd Warner tot starter gepromoveerd, met groot succes. Vanwege het enorm krachtige aanvalsspel van de Rams kregen ze de bijnaam The Greatest Show On Turf, een verwijzing naar de bijnaam van de Super Bowl. Na het seizoen met 13-3 te hebben afgesloten en het NFC-kampioenschap te hebben gewonnen van de Tampa Bay Buccaneers, kregen ze hun kans in Super Bowl XXXIV. En die kans pakten ze door de Tennessee Titans met 23-16 te verslaan. Kurt Warner werd tot Most Valuable Player benoemd van zowel het seizoen als van de Super Bowl, de zesde speler die dat voor elkaar heeft gekregen. Kurts seizoen 2000 ging halverwege verloren door een gebroken hand, maar in 2001 was hij weer volop terug, met opnieuw een Super Bowl als gevolg, Super Bowl XXXVI, tegen de New England Patriots.

De geschiedenis herhaalt zich; Tom Brady, van vierde keus tot starter

In 2000 werd Tom Brady als 199e in de draft gekozen door de New England Patriots. Hij was vierde in de rij van quarterbacks. In zijn rookieseizoen heeft hij slechts één keer gespeeld, een invalbeurt. Niet echt een imponerend resultaat, maar aan het eind van het seizoen was hij wel de back-upquarterback, achter Drew Bledsoe. In de tweede wedstrijd van het seizoen 2001 raakte Bledsoe ernstig geblesseerd, Brady nam het roer over en werd de starter voor de resterende veertien wedstrijden van het seizoen. Onder Brady wonnen de Patriots elf wedstrijden van de veertien die hij als starter speelde, waardoor ze het seizoen met 11-5 eindigden en in de play-offs terecht kwamen. Na de eerste play-offwedstrijden gewonnen te hebben moesten ze het AFC-kampioenschap spelen tegen de Pittsburgh Steelers. In het tweede kwart van die wedstrijd raakte Brady geblesseerd aan zijn knie en werd vervangen door de oorspronkelijke starter Drew Bledsoe. Die leidde het team naar een 24-17 overwinning en de Patriots stonden in Super Bowl XXXVI, waar ze de gedoodverfde winnaars de St. Louis Rams met Kurt Warner tegenkwamen.

Deze Super Bowl was bijzonder omdat het de eerste was na de 9/11-aanval op het World Trade Center in New York, waarbij uiteraard stil werd gestaan, mede door de halftimeshow van U2. Bij aanvang van de wedstrijd werd ook met een traditie gebroken. Normaal werden de aanval en verdediging van de teams apart voorgesteld als ze het veld op kwamen. Coach Bill Belichick stond er echter op dat de Patriots als één team werden gepresenteerd. Vanaf dat moment werden alle teams zo voorgesteld. Ondanks de underdogpositie kwamen de Patriots op een 17-3 voorsprong. Pas laat in het vierde kwart, met nog anderhalve minuut te spelen, slaagden de Rams erin de stand gelijk te trekken tot 17-17. De daaropvolgende drive van de Patriots bracht Brady ze - met nog 7 seconden te spelen - tot de 30 yardlijn van de Rams en werd kicker Adam Vinatieri de held door de winnende field goal te scoren en de Patriots een 20-17 Super Bowl-overwinning te bezorgen.

De geschiedenis blijft zich herhalen; Ben Roethlisberger, een flitsende start

In 2002 ging het minder met de Patriots: een tegenvallend seizoen betekende geen play-offs. Het jaar daarop leverde wel weer een Super Bowl-overwinning op, en ook in 2004 gingen de Patriots weer op jacht naar de Super Bowl. In de AFC-kampioenschapswedstrijd moesten ze het opnemen tegen de Pittsburgh Steelers. Quarterback van de Steelers was rookie Big Ben Roethlisberger, in de 2004-draft als elfde gekozen door de Steelers.

Initieel stond hij als derde op de lijst, maar wederom zorgden blessures ervoor dat het anders zou lopen. De nummer twee raakte geblesseerd in het voorseizoen en Big Ben werd de back-up. In de tweede wedstrijd van het seizoen tegen de Baltimore Ravens raakte starter Tommy Maddox geblesseerd en werd vervangen door Roethlisberger. Die had een ongelofelijk seizoen en won zijn eerste dertien wedstrijden als starter, wat hem de titel Offensive Rookie Of The Year opleverde; de eerste quarterback in 34 jaar die deze titel kreeg. In het reguliere seizoen versloeg hij met de Steelers de titelverdediger en tot dan toe 21 wedstrijden lang ongeslagen New England Patriots met 34-20. In het AFC-kampioenschap zouden beide teams elkaar weer ontmoeten. Dit keer ging het een stuk minder en de Patriots wonnen met 41-27, waarna ze ook Super Bowl XXXIX wonnen.

Roethlisberger was echter vastbesloten een Super Bowl te winnen en het daarop volgende jaar voegde hij de daad bij het woord. Na het seizoen met 11-5 afgesloten te hebben gingen de Steelers door met winnen in de play-offs. Achtereenvolgend versloegen ze de Cincinnati Bengals, de Indianapolis Colts en voor het AFC-kampioenschap de Denver Broncos: allemaal roadwedstrijden en geen enkele thuiswedstrijd. In de Super Bowl waren de Steelers het aangewezen thuisteam, maar omdat ze alle play-offwedstrijden in hun uitshirt hadden gespeeld (en gewonnen) kozen ze ervoor om Super Bowl XL in hun witte uitshirt te spelen. De Steelers wonnen met 21-10 van de Seattle Seahawks, en kwamen zo gelijk met de San Francisco 49ers en Dallas Cowboys met ieder vijf Super Bowl-overwinningen, en Big Ben werd de jongste quarterback die een Superbowl zou winnen.

De geschiedenis blijft het proberen; Matt Cassel, een onverwachte kans

In 2008 raakte na acht minuten in de eerste wedstrijd van het seizoen Tom Brady dusdanig ernstig geblesseerd aan zijn knie dat hij het hele seizoen uitgeschakeld zou zijn. Zijn back-up was Matt Cassel, drafted in 2005 als 230e door de Patriots. Niet alleen in de NFL had hij alleen wat korte invalbeurten gehad, ook in zijn collegejaren bij USC was hij back-up achter Matt Leinart en had nauwelijks gespeeld. Zijn laatste wedstrijd als starter was op de high school in 2001. Toch zou hij de Patriots naar een onverwacht 11-5 seizoen leiden, en alleen door een tiebreak met de Miami Dolphins en de Baltimore Ravens ging het team niet door naar de play-offs. De één-na-laatste wedstrijd van het seizoen was tegen de Arizona Cardinals in vreselijk koud, door sneeuwstormen geplaagd weer. De Cardinals waren al geplaatst voor de play-offs en de Patriots vochten nog voor een plaatsje. Het werd een vernietigende 47-7 overwinning voor de Patriots.

Bij de Cardinals speelde inmiddels Kurt Warner. Na het verlies van Super Bowl XXXVI tegen de Patriots had hij het daaropvolgende seizoen een slecht begin met drie nederlagen en de vierde wedstrijd brak hij een vinger wat zijn seizoen vrijwel afgelopen maakte. Hoewel nog wel als starter begonnen in 2003, werd hij na de eerste wedstrijd al gepasseerd en aan het eind van het seizoen ontslagen. Direct erna ging hij bij de New York Giants als starter aan de slag maar werd na negen wedstrijden vervangen door Eli Manning. Hij ging het jaar erop (2005) naar de Arizona Cardinals. Het eerste jaar was hij af en toe de startende quarterback. Het tweede jaar begon hij ook nog als starter, maar werd al snel vervangen door Matt Leinart, een rookie die van de USC Trojans kwam waar hij de starter was voor Matt Cassel, en als tiende gekozen in de 2006 draft.

Wederom een blessure zorgde er in 2007 voor dat Leinart de laatste elf wedstrijden van het seizoen vervangen werd door Kurt Warner. In 2008 was Leinart opnieuw de aangewezen starter, maar zeer slechte resultaten in het voorseizoen zorgden ervoor dat hij wederom vervangen werd door Warner die het hele seizoen de starter zou blijven. In de met 47-7 verloren wedstrijd tegen de Patriots kwam Leinart er nog even in in het vierde kwart bij een 44-0-stand. Ondanks het verlies gingen de Cardinals naar de play-offs. Het verlies tegen de Patriots zorgde voor een ommekeer bij de Cardinals en na een straftraining op Eerste Kerstdag stoomden ze door de play-offs en plaatsten zich zelfs voor het eerst in hun historie, als oudste NFL-team, voor de Super Bowl.

Daar kwamen ze tegenover de Pittsburgh Steelers met nog altijd Ben Roethlisberger, ondanks een hersenschudding in de laatste seizoenswedstrijd. Beide quarterbacks konden hun tweede ring verdienen. In een spannende wedstrijd met een zinderend laatste kwart wonnen de Steelers met 27-23, en zij zijn nu alleenrecordhouder met zes Super Bowl-overwinningen.

En wat zal de toekomst brengen?

Altijd lastig natuurlijk. Gezien het verleden zijn blessures te verwachten waardoor carrières kunnen beginnen en kunnen breken. Maar zonder blessures is te verwachten dat Ben Roethlisberger, die een langjarig contract heeft bij de Steelers, nog wel een aantal malen terug zal komen in de Super Bowl om meerdere ringen proberen te verdienen.

Tom Brady zal naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar weer de startende quarterback zijn bij de Patriots. Dit hangt echter af van hoe goed hij zich hersteld van zijn blessure. Ook hij heeft goede kans op meerdere Super Bowl-deelnames. Daar hangt deels van af of Matt Cassel zal blijven bij de Patriots, al kost hen dat veel geld. Hij heeft een zeer goede kans om Brady na een paar jaar op te volgen en zijn eigen Super Bowl te winnen.

Of Kurt Warner er nog een jaartje aan vast zal plakken is niet duidelijk. Bij een Super Bowl-overwinning was de kans vrij groot geweest dat hij zijn afscheid aan zou kondigen. Maar nu hij nog goed speelt en duidelijk een verschil kan maken, is de kans groot dat hij nog doorgaat. En daar hangt dan weer van af wat Matt Leinart zal gaan doen, maar of de Cardinals weer eens in de finale komen is een grote vraag.

Lodeweges: "Nu komen de examens"

Met Dwight Lodeweges aan het roer is PSV prima aan het opkrabbelen in de Eredivisie. De drie duels onder de in Canada geboren coach leverden de ploeg negen punten op. Bovendien werd er de afgelopen weken flink gescoord door de regerend landskampioen uit Eindhoven.

Na de 3-5 overwinning bij FC Volendam nam Lodeweges het programma van PSV voor de komende weken door met het Algemeen Dagblad. Met AZ, FC Groningen, sc Heerenveen en FC Twente als komende tegenstanders beseft de coach dat het echte werk nu gaat beginnen.

"We hebben nu een paar tentamens gehad. Nu wachten examens. Pas daarna weten we hoe PSV er werkelijk voor staat", omschrijft Lodeweges de huidige situatie.

Een fikse streep door de rekening is de waarschijnlijke schorsing voor Ola Toivonen, die tegen Volendam een rode kaart kreeg vanwege een vermeende elleboogstoot. Met drie doelpunten en drie assists achter zijn naam heeft de Zweedse aankoop een aanzienlijk aandeel in de revival van PSV.

Lodeweges verweet Toivonen overigens niets. "Ik neem Ola niets kwalijk. Na afloop heeft hij zich in de kleedkamer verontschuldigd. Hij zat daar met het hoofd tussen zijn knieën. Gelukkig hebben we nog meer goede spitsen binnen de selectie. Lazovic en Koevermans zijn scherp", aldus de coach.

The Warriors komt naar Xbox Live Arcade deze zomer

Een aantal jaar terug ontwikkelde Rockstar al een game gebaseerd op The Warriors die verscheen op de Xbox, PS2 en PSP. Dit jaar kunnen Xbox 360-gebruikers wederom een game gebaseerd op de cultfilm gaan spelen. Dit maal is het niet Rockstar dat zich heeft ontfermd over de licentie, maar een bedrijf genaamd CTXM. De game zal waarschijnlijk een simpele fighter worden voor maximaal vier spelers tegelijk.

De game is in ontwikkeling om het 30-jarig jubileum te vieren van de film. Naast de game zijn er plannen voor een nieuwe comic en een hoop andere promotionele producten. Wanneer de game exact gaat verschijnen is nog onduidelijk, maar het zal in ieder geval rond de zomer zijn.



Japanners met garantie op hun Xbox kunnen een 360 krijgen

Microsoft Japan heeft aangekondigd dat vanaf 3 maart het bedrijf geen service meer zal verlenen die nodig is voor de Xbox van de vorige generatie. Hierbij maakt het niet uit of er nog garantie op de console zit of niet. Daarmee heb je niet helemaal pech als je nog garantie hebt op je oude systeem, Microsoft Japan biedt namelijk de mensen die nog garantie hebben aan om hun oude systeem gratis in te ruilen voor een Xbox 360, gratis. Via de Japanse Xbox-site is precies uit te vinden hoe je je kapotte eerste generatie Xbox met garantie kunt inruilen voor één nieuwe.

Pedofielen worden belaagd

De moeder van de veroordeelde pedofiel Erik de H staat doodsangsten uit: haar woonadres staat op de stopkindersex site en haar zoon woont daar al ruim zes jaar niet meer. De vrouw doet vandaag aangifte van laster.

Erik de H is één van de bijna twintig pedofielen die met naam, foto en adresgegevens op de nieuwe website van de Stichting Stop Kindersex staat. Het gaat om mensen die achter de tralies zitten of hun straf al hebben uitgezeten. Op de lijst staat ook een pedofiel die na veroordelingen door rechtbanken en een verworpen cassatie bij de Hoge Raad nog op vrije voeten is. De man, getrouwd en vader van twee kinderen, wacht nog op de oproep zijn celstraf van een jaar uit te zitten. Sinds vrijdagavond wordt de man, die anoniem wil blijven, telefonisch bedreigd. Zijn Hyves-pagina en die van zijn dochter heeft hij afgesloten vanwege de bedreigingen.

Vandaag spant hij met zijn advocaat een kort geding aan om zijn foto en adresgegevens van de site te laten verwijderen. Dat wordt een pittige klus, omdat de website is geregistreerd in Amerika om de Nederlandse privacywetgeving te omzeilen.

Levensgevaarlijk, vindt strafrechtadvocaat Frank van Ardenne. Hij vindt dat de overheid moet ingrijpen, men ontketent een heksenjacht. 'Burgers gaan het recht in eigen handen nemen en zoeken pedofielen op om ze iets aan te doen, natuurlijk moeten we het optimale doen om kinderen te beschermen, maar daar zijn andere maatregelen voor.'

Roll out! met teaser Transformers: Revenge of the Fallen

De eerste Transformersfilm deed het alles behalve slecht aan de kassa's van bioscopen, dus kon een vervolg niet uitblijven. In Transformers: Revenge of the Fallen draait alles om The Fallen, één van de eerste dertien Transformers en dienaar van de ultieme bad guy Unicron. Sam ontdekt iets over de oorsprong van de Transformers en wordt daardoor wederom het doelwit van de Decepticons die The Fallen dolgraag weer terug in kontschoppende actie zouden willen zien. Aan Optimus en z'n kornuiten dus wederom de ondankbare taak om het hachje van Sam en de Aarde te redden. Natuurlijk gaat een film van dergelijk kaliber vergezeld door een videogame en deze zal, net als de game die op de eerste film gebaseerd is, uitgegeven worden door Activision.

Je zult weer kunnen kiezen om als Decepticon of Autobot te spelen en dit keer belooft Activision ons dat we het grootste arsenaal aan robots in de geschiedenis van Transformersgames tot onze beschikking krijgen. Daarnaast zal de game ook een online multiplayer-modus krijgen.
De game zal uitkomen op Xbox 360, PS3 (beide versies ontwikkeld door Luxoflux), PC (Beenox Studios), Wii, PS2 (beiden Krome Studios), DS (Vicarious Visions) en PSP (Savage Entertainment). De Wii- en PS2-versies zullen 3rd person action adventure, arcade racing en vlieg-levels bevatten, Activision belooft voor de PSP-versie een snelle actie-arcade game en de DS zal twee titels krijgen: één voor de Autobots en één voor de Decepticons. Over een releasedatum is nog niets bekend, maar we kunnen er vrij zeker van zijn dat deze rond de release van de film (26 juni 2009) te verwachten is.

Mocht het filmpje het niet doen omdat je browser verouderd is, je CPU alle awesomeness van FOK!games niet kan combineren met een trailer, je geheugen propvol zit of gewoon omdat je een wit vlak te zien krijgt, dan kun je de trailer ook hier bekijken.

Mocht je de trailer van de film Transformers: Revenge of the Fallen gemist hebben, dan kun je die hieronder bekijken.

Uitslagen Zondaghoofdklasse

Gisteren stond er weer een speelronde op het programma in de zondaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

DWV - Omniworld 2-1
13' Dave Zwiebel 0-1
43' Henk Abercrombie 1-1
53' Samir Hammouti 2-1

Elinkwijk - AFC 1-1
44' Malcolm Esajas 0-1
56' Derk Schut 1-1

HBS- Haaglandia 0-3
32' Bram van den Berg 0-1
45' Brutil Hose 0-2
63' Brutil Hose 0-3

VVSB - Argon 3-1
32' Maurice Franssen 1-0
49' Frank Verlaan 1-1
63' Tom Oude Veldhuis 2-1
73' Vladimir Jozic 3-1

Hilversum - Hollandia afgelast

VUC - ADO '20 afgelast

Turkiyemspor - Westlandia afgelast

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. AFC142730-19
2. Westlandia142626-17
3. Haaglandia152425-25
4. Argon142326-15
5. VVSB142322-13
6. Hilversum122020-21
7. Omniworld151928-26
8. ADO'20121721-18
9. Hollandia121715-14
10. HBS151621-37
11. VUC121315-20
12. Elinkwijk131315-23
13. DWV141310-24
14. FC Türkiyemspor121215-17

Hoofdklasse B

Papendrecht - OJC Rosmalen 1-1
65' Samir Acharrat 1-0
90' Randy Thenu 1-1

Jeroen van Moorsel (OJC Rosmalen/2x geel)

DESK - LONGA 3-1
21' Jelle Hakkert 1-0
61' Bram Somers 1-1
65' Rudy Aerts 2-1
86' Jelle Hakkert 3-1

JVC Cuijk - Baronie 2-0
50' Ferdi Akankan 1-0
70' Ferdi Akankan 2-0

SV Meerssen - EVV afgelast

Venray - UNA afgelast

Schijndel/Bol - Gemert afgelast

Dijkse Boys - Deurne afgelast

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie153325-13
2. EVV142723-16
3. Gemert142424-13
4. JVC Cuijk152424-18
5. UNA132324-15
6. DESK152228-33
7. Dijkse Boys142120-15
8. Papendrecht152122-20
9. Meerssen141722-29
10. Schijndel141618-18
11. Deurne131516-15
12. OJC Rosmalen141414-16
13. Venray131314-15
14. LONGA15213-48

Hoofdklasse C

WKE - Babberich 2-0
5' Paul Weerman 1-0
90' Robert Fik 2-0

Alcides - Sneek Wit Zwart 2-4
3' Age Hains Boersma 0-1
50' Thijs Goed 0-2
51' Marc van Eijk 1-2
71' Age Hains Boersma 1-3
75' Stefano Assenberg 2-3
90' Erwin Swart 2-4

Achilles’29 – De Treffers 2-3
28' Saïd Echarqui 0-1
38' Saïd Echarqui 0-2
44' Jasper Zuidwijk 0-3
53' Peter van Putten 1-3
85' Ivo Rigter 2-3

HSC ’21 – Germania 2-4
39' Pascal van den Hombergh 0-1
44' Patrick van Leeuwe 0-2
56' Robert Wilens 1-2
69' Patrick van Leeuwe 1-3
70' Daan Akkerman 2-3 (penalty)
80' Patrick van Leeuwe 2-4

De Bataven – WSV afgelast

Quick ’20 – FC Lienden afgelast

SC Joure – Be Quick 1887 afgelast

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. HSC'21152835-20
2. Quick '20122527-17
3. Achilles '29142421-12
4. WKE132330-13
5. De Treffers122217-12
6. Be Quick 1887132220-16
7. FC Lienden111923-14
8. WSV121617-19
9. Sneek Wit Zwart131615-18
10. Babberich131217-23
11. sc Joure131214-26
12. Germania131111-20
13. Bataven13812-25
14. Alcides13810-34

Waarschuwing: Lenen kost geld!

Bij reclames voor lenen op radio, televisie, internet en in gedrukte media komt vanaf 1 april een waarschuwing. 'Let op! Geld lenen kost geld' komt bij de reclames te staan. Uitgezonderd zijn reclames voor woninghypotheken. De AFM heeft vanochtend de beeld- en geluidslogo's gepresenteerd.

"Alle beetjes helpen en deze waarschuwing zal mensen hopelijk aan het denken zetten", zegt Hans Hoogervorst van de AFM. Het idee komt van het kabinet en de AFM samen. De problematische schuldenlast van huishoudens moet zo worden verlicht.

In de Tweede Kamer vindt men het nog niet ver genoeg gaan. Een meerderheid wil een verbod van leenreclames op televisie. Volgens minister Bos van Financiën is dat juridisch niet haalbaar.

Nieuw wereldrecord non-stop tv-kijken

Na 72 uur en 25 tot 30 koppen koffie, heeft de Canadees Suresh Joachim zijn eigen wereldrecord non-stop televisiekijken verbroken. Zijn in 2005 gevestigde vorige record bedroeg 69 uur en 48 minuten, meldde het Indiase persbureau IANS maandag.

De 39-jarige Joachim keek in de Zweedse hoofdstad Stockholm drie seizoenen van de Amerikaanse serie 24. Hij was door het Zweedse televisiestation TV4 uitgenodigd om het op te nemen tegen een lokale uitdager. Het record wordt opgenomen in het Guinness Book Of Records.

Joachim brak eerder al tientallen andere wereldrecords. Hij heeft onder meer de langste karaoke marathon (ruim 25 uur), de langste radiouitzending (120 uur) en het wereldrecord non-stop strijken (55 uur) op zijn naam staan.

Ook slaagde hij erin om ruim 76 uur op één voet te staan en 84 uur lang onophoudelijk te drummen. De Canadees van Sri Lankaanse afkomst wil met zijn recordpogingen aandacht vragen voor het lijden van kinderen door oorlog en armoede.

Ruim 3,1 miljoen kijkers voor Bananasplit

De eerste aflevering van Bananasplit, met Frans Bauer in de rol van Ralph Inbar, is gisteravond door 3.126.000 mensen bekeken. De TROS-uitzending op Nederland 1 was daarmee het bestbekeken televisieprogramma van de week, blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Het programma scoorde een marktaandeel van 40,3 procent, wat betekent dat vier op de tien televisiekijkers had afgestemd op de grappen en grollen van Bauer. In de eerste aflevering nam hij Ali B. en Leontien van Moorsel te grazen met de verborgen camera.

Het is de eerste keer dat Bauer een televisieprogramma presenteert. Programmabaas Gerard Baars van de TROS liet zich in het verleden al eens ontvallen dat hij een kleine twee miljoen kijkers had verwacht.

Bauer maakt acht afleveringen van Bananasplit. Ralph Inbar, die vijf jaar geleden overleed, maakte meer dan 150 afleveringen.

De andere kijkcijferhit van gisteren was de afsluitende tien kilometer schaatsen, die werd gewonnen door Sven Kramer. De wedstrijd van half 4 trok 2.605.000 kijkers.

"Armstrong rijdt in 2010 misschien in Qatar"

Eddy Merckx, een van de organisatoren van de Ronde van Qatar, heeft gezegd dat er een grote kans is dat Lance Armstrong volgend seizoen deelneemt aan de ronde in het Midden-Oosten. De Belg zei dit gisteren in de krant Gulf Times.

"Als hij niet al de afspraak had gemaakt om de Tour Down Under te rijden, had hij in Qatar zijn rentree gemaakt," aldus Merckx die zei dat hij met de zevenvoudig winnaar van de Tour de France sprak over diens sportieve plannen. "En zijn deelname volgend jaar is een reële mogelijkheid."

Ontslag voor Adams bij Portsmouth

Tony Adams is zondagavond ontslagen als manager van Portsmouth, dat onder zijn leiding slechts twee van de vijftien duels wist te winnen.

Adams was bij Portsmouth de opvolger van Harry Redknapp, die in oktober vertrok naar Tottenham Hotspur. Uit de laatste negen duels wist de ploeg slechts twee punten te pakken, reden genoeg om de oud-verdediger van Arsenal aan de kant te zetten.

De taken zullen voorlopig worden waargenomen door Paul Hart, hoofd jeugdopleidingen. Volgens The Daily Mail zijn er echter drie mogelijke opvolgers, te weten Avram Grant, Alan Curbishley en Sven Goran Eriksson.

Van de Laak hoopt op les voor Nieveld

Feyenoord-jongeling Norichio Nieveld werd zondagmiddag van het veld gestuurd na een grove charge op FC Groningen-middenvelder Koen van de Laak.

"Laat dit een les voor hem zijn. Het valt allemaal mee, maar ik heb vorig jaar ook zoiets meegemaakt bij De Graafschap. Dan zie je dat het ook anders kan aflopen," aldus Van de Laak tegenover het Algemeen Dagblad.

Destijds scheurde Van de Laak zijn enkelbanden af, ditmaal hield hij er geen schade aan over. "Ik zag hem aankomen en was in beweging. Dat was mijn geluk. Als je voet vast staat, ben je weg."

"Ik hoop dat het onervarenheid en gretigheid is. Ik neem het hem niet kwalijk. Ik maak ook wel eens een overtreding waarvan ik denk: wat heb ik nu gedaan?"

Van de Laak was blij dat de scheidsrechter de rode kaart toonde. "Hij durfde dat in de Kuip toch maar te doen."

Ping An stemt tegen verkoop Fortis

Grootaandeelhouder Ping An van Fortis stemt komende week tegen de nieuwe overeenkomst over de verkoop van een deel van Fortis aan de Franse bank BNP Paribas. Dat heeft de Chinese verzekeraar zondag in een verklaring laten weten. Ping An heeft 5 procent van Fortis in handen.

Volgens Ping An "hebben alle beslissingen die de Belgische regering omtrent de verkoop van onderdelen van Fortis heeft genomen niet alleen de waarde van Fortis verwoest, maar ook de belangen van aandeelhouders in het algemeen zwaar beschadigd".

Ook kleinere aandeelhouders hebben gedreigd de nieuwe overeenkomst te bombarderen. Aandeelhouders van Fortis stemmen op woensdag 11 februari over de nationalisatie van het Nederlandse deel van Fortis en over de verkoop van een deel van de bank-verzekeraar aan het Franse BNP Paribas. De Franse bank zou, volgens een overeenkomst van afgelopen najaar, bijna driekwart van Fortis in handen krijgen.

Maar onder druk van het protest van aandeelhouders, hebben Fortis, de Belgische overheid en BNP Paribas die overeenkomst ruim een week geleden veranderd. BNP Paribas moet het nu doen met slechts 10 procent van Fortis. Ook deze nieuwe deal lijkt nu niet de goedkeuring van aandeelhouders te krijgen.

Volgens Ping An hebben aandeelhouders ook veel te weinig tijd gekregen om de nieuwe overeenkomst met BNP Paribas te bestuderen. De aandeelhoudersvergadering van 11 februari was oorspronkelijk bedoeld om te stemmen over de beslissingen van afgelopen najaar.

Pas vorige week kregen de belanghebbenden het verzoek om te stemmen over een ander voorstel. De Chinese verzekeraar zegt dat er "andere opties hadden moeten worden onderzocht en nog steeds kunnen worden onderzocht om de activiteiten van Fortis te handhaven en de waarde voor de aandeelhouders te optimaliseren".

De vergadering van woensdag gaat gewoon door. De Belgische premier Herman van Rompuy liet in een reactie weten dat de regering "zojuist een heronderhandeld akkoord over Fortis heeft goedgekeurd, en dat dit akkoord zal worden voorgelegd aan de algemene vergadering". Vice-premier Karel de Gucht liet weten dat als de aandeelhouders tegenstemmen, "de regering haar verantwoordelijkheid zal nemen".

Mogelijk zware straf voor Krabbe

FC Emmen-trainer Paul Krabbe wordt mogelijk zwaar gestraft voor zijn uitlatingen in de richting van Cambuur-trainer Stanley Menzo.

Maandag stelt de openbare aanklager van de KNVB een onderzoek in de naar een beledigende en discriminerende uitlating van Krabbe vrijdagavond tijdens de wedstrijd FC Emmen-Cambuur Leeuwarden, aldus het Dagblad van het Noorden.

Hij zou Menzo, de coach van Cambuur, hebben uitgescholden voor ‘vuile kut-aap’. Krabbe werd weggestuurd en Menzo kwam om deze reden niet opdagen op de persconferentie. De FIFA maakt sinds 2006 korte metten met discriminatie op de velden. Boetes tussen de 12.000 en 20.000 euro zijn niet ongewoon.

Krabbe zelf liet echter al weten dat hij Menzo niet op deze wijze beledigd zou hebben.

'Beenhakker denkt aan dubbelfunctie'

Om Feyenoord niet verder in de financiële problemen te brengen, zou Leo Beenhakker het als een serieuze optie zijn om de functies van Poolse bondscoach en technisch directeur bij de Rotterdammers te combineren.

"Beenhakker heeft me verteld, dat hij deze baan bij Feyenoord in zijn vrije tijd kan doen, wanneer hij in Nederland is. Ik heb hem hierover nog geen antwoord gegeven, ik moet er nog over nadenken. Dinsdag ga ik naar Portugal om hem te ontmoeten en dan praten we erover," aldus de Poolse bondsvoorzitter Gregorsz Lato tegenover de Poolse sportkrant Przeglad Sportowy.

Beenhakker is favoriet om technisch directeur te worden in Rotterdam-Zuid, daarnaast is de voormalige hoofdtrainer van Feyenoord echter nog actief als bondscoach van Polen.

Politie zoekt partner Rihanna

De Amerikaanse politie is op zoek naar R&B-artiest Chris Brown, de partner van zangeres Rihanna. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een nog onbekende vrouw, meldde het Amerikaanse blad People vandaag op gezag van de politie.

Volgens de politie kreeg Brown ruzie met de vrouw terwijl ze in een auto zaten. Nadat ze waren uitgestapt kwam het tot een handgemeen en raakte de vrouw gewond. Ze zou de zanger hebben aangewezen als de dader.

Zowel Brown als Rihanna zouden optreden op de uitreiking van de prestigieuze Grammy Awards, maar gisteravond werd bekend dat de zangeres verschiet liet gaan. Waarom Rihanna van het optreden afziet is niet bekendgemaakt.

Wielaert: "Ik moet het even op een rijtje zetten

Ajax ging gisteren hard onderuit bij Vitesse. De Amsterdammers kwamen op alle facetten te kort.

Voor Robbie Wielaert is de overgang naar Ajax nog niet wat hij ervan gehoopt had. De verdediger heeft alleen bij NEC zijn ploeg zien winnen, maar zag in alle andere duels Ajax punten verspelen. "Ik moet het voor mezelf even op een rijtje gaan zetten. Ik weet echt niet hoe dit kan. Ik weet het even niet. We gaven zoveel ruimtes weg. Als verdediging kwamen we continu in een onderbezette positie. Dan moet je keuzes maken en dat is niet vol te houden. Ze hadden er ook nog meer kunnen en moetem maken", aldus Wielaert tegen Eredivisielive.

Ajax zag PSV vanmiddag tot op één punt naderen en FC Twente een punt uitlopen. Volgende week is het Ajax - Feyenoord en PSV - AZ.

Hofland mist klassieker

In de topper tegen Ajax volgend weekend moet Feyenoord het doen zoner centrale verdediger Kevin Hofland. In de thuiswedstrijd tegen Groningen kreeg Hofland geel en hij is geschorst voor de wedstrijd in Amsterdam. Norichio Nieveld is daarnaast ook niet inzetbaar, en moet na zijn rode kaart tegen Groningen rekenen op een flinke schorsing.

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst ontbrak tegen Groningen omdat hij last heeft van een blessure aan zijn enkel. "Ik verwacht niet dat hij er tegen Ajax weer bij is”, aldus trainer Leon Vlemmings.

Theo Lucius, die met een kwetsuur aan zijn rib kampt, is waarschijnlijk wel weer inzetbaar tegen Ajax en ook verdediger Serginho Greene zit dicht tegen zijn rentree aan.

Toivonen: "Rare beslissing"

Ola Toivonen is het niet eens met de beslissing van Pieter Vink om hem het veld uit te sturen. De Zweed kreeg kort na rust in de wedstrijd tegen FC Volendam een directe rode kaart na een elleboogstoot.

Toivonen dacht na afloop nog dat hij na de elleboogstoot zijn tweede gele kaart kreeg. "Mijn hand kwam in zijn gezicht en ik werd van het veld gestuurd. Was het een directe rode kaart? Oh, dat had ik niet opgemerkt."

Terwijl de beelden liepen keek Toivonen terug naar het moment. "Ja, je ziet dat het mijn hand is en niet mijn elleboog. Het was ook niet mijn bedoeling om hem te raken. Dat zie je goed op de beelden. Helaas werd ik eraf gestuurd. Of de scheidsrechters anders fluiten dan in Zweden? Dat weet ik niet. Het is de eerste keer dat het mij overkomt."

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld na deze rare beslissing, maar ik ben ook blij dat wij nu negen punten in één week hebben gehaald met het lastige programma voor de boeg", aldus de Zweed tegen Eredivisielive.

Van Deutekom: "Het werd zwart"

Op een pijnlijke manier nam Paulien Van Deutekom gisteren afscheid van haar wereldtitel. Op de afsluitende 5.000 meter bij het WK allround in Hamar ging ze volledig kapot en reed uiteindelijk een tijd van 7.21,63.

"Het werd halverwege de race zwart voor mijn ogen. Hele delen van de race heb ik niet meegekregen," aldus Van Deutekom na afloop van haar race. Ze eindigde in het algemeen klassement als zevende.

McClaren: "We kwamen goed weg"

FC Twente kon gisteren op de Vijverberg uitlopen op de directe concurrent Ajax. De Tukkers ontsnapten echter, doordat zij vanaf elf meter een 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap uit het vuur wisten te slepen.

“Dit is raar, maar ik moet wel zeggen dat De Graafschap het goed heeft gedaan”, zei de trainer van Twente, Steve McClaren, na afloop van de wedstrijd. “Vooral in de tweede helft raakten we de draad kwijt. Van controle over de wedstrijd tot compleet controleverlies”, ging de manager verder. “We kwamen uiteindelijk goed weg met de late 2-2. We hadden een beetje geluk met die penalty.”

De Graafschap was op een 2-1 voorsprong gekomen via Luuk de Jong. De achttienjarige spits scoorde zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Door een ongelukkige handsbal van diezelfde De Jong kon Twente middels een benutte strafschop van Blaise N’Kufo nog langszij komen.

“Dit zijn we niet gewend, ik had het ook niet verwacht. Desondanks hebben we karakter getoond. We hebben veel kansen gemist. We moeten gewoon winnen, op welke manier dan ook. Daarom hebben we vandaag weer bijgeleerd”, besloot McClaren.

Van Basten: "Spelers missen zelfvertrouwen"

Ajax verloor gisteren kansloos bij Vitesse. Ajax-trainer Marco van Basten was na afloop van de wedstrijd zichtbaar aangeslagen.

"Dit doet pijn. Je gaat er niet vanuit dat je hier op deze manier verliest. Dit is een collectief falen van ons allemaal", zegt de oefenmeester tegenover de NOS. "Er was weinig durf om op te bouwen van achteruit. De spelers hebben geen zelfvertrouwen. Misschien zijn we wel bezweken onder druk, ook al vindt ik dat een slecht excuus. Het veld en het goede druk zetten van Vitesse waren ook redenen, maar dat neemt niet weg dat wij voetballend gewoon te kort kwamen."

"Het is moeilijk aan te geven waar dit allemaal aan ligt. We moeten nu met ze alle hard werken om er weer bovenop te komen."

CD: Boris - Live My Life

Als je de naam Boris noemt, denken de meesten meteen aan het tv-programma Idols. Dit kan wellicht goed zijn voor naamsbekendheid, maar het kan ook tegen je gaan werken. Op één of andere manier moet je als artiest na een Idols-avontuur toch proberen los te komen van het programma om het in de muziekindustrie te gaan maken. Idols is een leuke opstap, maar meer dan dat ook niet. Daarna moet je het zelf doen, al dan niet ondersteund door een goede maatschappij. In Boris' geval is dat Upper Room Records. Zijn nieuwste, derde album heet Live My Life en is sinds kort verkrijgbaar.

Slumdog Millionaire wint Bafta's

De film Slumdog Millionaire van de Britse regisseur Danny Boyle is gisteravond de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Bafta's, de belangrijkste Britse filmprijzen. Dat meldde de BBC.

Slumdog Millionaire viel in zeven categorieën in de prijzen, onder meer voor beste film en beste regisseur. De film gaat over een straatarme jongen die meedoet aan de Indiase variant van Weekend Miljonairs.

Kate Winslet nam gisteravond een Bafta voor beste actrice mee naar huis voor haar rol on de film The Reader. Beste acteur werd Mickey Rourke voor zijn rol in The Wrestler.

De Bafta voor beste mannelijke bijrol was postuum voor de vorig jaar overleden Heath Ledger. Hij kreeg de prijs voor zijn optreden in de laatste Batman-film, The Dark Knight. Beste vrouwelijke bijrol was voor Penelope Cruz in Vicky Cristina Barcelona.

Slumdog Millionaire oppermachtig bij Bafta's  (foto: ANP)

Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza

Israël heeft vandaag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Daarbij vielen geen slachtoffers, aldus getuigen en bronnen bij Palestijnse veiligheidsdiensten.

Twee F-16 gevechtsvliegtuigen vuurden ten minste twee raketten af op een politiepost in de zuidelijke stad Khan Yunis. Een helikopter voerde een aanval uit op het dunbevolkte gebied Beit Lahiya in Noord-Gaza. De aanvallen waren een antwoord op het afvuren van een raket vanuit Gaza. Die ontplofte gisteren in het zuiden van Israël. Door de explosie werden meerdere auto's beschadigd en vloog er een in brand. Niemand raakte gewond.

Koning Wimlex en het boze Maximokkel

Lex sloeg een arm om haar heen. Oh God, dacht ze, hier beginnen de problemen. Niet veel later probeerde hij haar te zoenen. Ze sloeg het ternauwernood af en bekende dat ze niet vreemd wilde gaan op haar man. Wim werd rood, stamelde een excuus en zei dat hij dat helemaal begreep en dat de wijn waarschijnlijk over de datum was. Ze lachten, maakten het gesprek af en zeiden vaarwel. Willem kuste haar netjes op de wang en vertelde haar dat ze zich nergens zorgen over hoefde te maken, maar dat het niet de bedoeling was dat de hele wereld wist van de geschiedenis van zojuist. Ze knikte en vertrok.

Uitslagen Spanje speelronde 22

FC Barcelona is hard op weg de Spaanse titel binnen te halen. De Catalaanse equipe won opnieuw, maar zag ook rivaal Real Madrid de zegereeks voortzetten. Sevilla en Valencia verloren hun wedstrijden.

Real Madrid kreeg zaterdag Real Racing Club de Santander op bezoek. Met Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Arjen Robben in het veld konden de Madrilenen in de eerste helft maar weinig gevaar stichten. De beste kans was voor Van der Vaart, die doorbrak en zijn lob gestopt zag worden door doelman Toño. Vlak na de thee was het dan toch raak voor De Koninklijke. Een mooie pass van Raúl stuurde Gonzalo Higuaín op weg. De Argentijn speelde zijn man uit en rondde af met een laag schot. Beide ploegen kregen hierna nog enkele goede kansen, maar kordaat keeperswerk van Iker Casillas en Toño voorkwam verdere treffers.

In Sevilla stond de stadsderby weer eens op het programma. In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán had Betis geen ontzag voor de als derde geklasseerde rivaal. De bezoekers hadden al de beste kansen in het grimmige duel, en namen twintig minuten voor tijd zelfs de leiding. Sergio García was de maker van de goal, vlak nadat Aldo Duscher namens Sevilla zijn tweede gele kaart had ontvangen. De inspiratieloze thuisclub zag even later de hoop op een goed resultaat helemaal vervliegen toen Ricardo Oliveira de 0-2 binnenwerkte. De aansluitingstreffer van Frédéric Kanouté in blessuretijd was dan ook niet meer van belang.

Real Sporting de Gijón had de praktisch onmogelijke opgave om te proberen punten te pakken in en tegen Barcelona. Samuel Eto'o toonde zich weer eens een echte afmaker, en besliste het duel nog voor rust. De spits uit Kameroen vond het doel tweemaal, en zette zijn totaal daarmee alweer op 21. Na ruim een uur spelen maakte Dani Alves aan alle onzekerheid een eind door Barça's derde goal te scoren. Kike Mateo deed nog wel wat terug namens de bezoekers, maar punten zaten er nooit in. De voorsprong van FC Barcelona blijft twaalf punten.

Valencia liet wederom punten liggen. De ploeg van Unai Emery reisde af naar Pamplona voor het duel met Osasuna. De enige goal werd gescoord door Miguel Flaño, die daarmee Osasuna voor het eerst in vijftien wedstrijden uit de degradatiezone haalde. Abel Resino kende een goed debuut als coach van Club Atlético de Madrid. De Madrileense ploeg had Recreativo in Huelva al na ruim een half uur geveld. Een vroege goal van Sergio Agüero en twee treffers van Diego Forlán zouden uiteindelijk ook voor de 0-3 eindstand zorgen.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
7/2Real Madrid CFReal Racing Club1-0
7/2Sevilla FCReal Betis Balompié1-2
8/2Getafe CFRCD Espanyol1-1
8/2Málaga CFUD Almería3-2
8/2RCD MallorcaDeportivo de La Coruña1-1
8/2RC Recreativo de HuelvaClub Atlético de Madrid0-3
8/2Real Valladolid CFAthletic Club de Bilbao2-1
8/2Villarreal CFCD Numancia2-1
8/2FC BarcelonaReal Sporting de Gijón3-1
8/2CA OsasunaValencia CF1-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona2219215968-16
2Real Madrid CF2215254745-27
3Sevilla FC2211563829-21
4Valencia CF2211473742-33
5Villarreal CF2210753735-30
6Club Atlético de Madrid2210573547-33
7Málaga CF2210573537-33
8Deportivo de La Coruña2210483427-29
9Real Valladolid CF2293103032-33
10Athletic Club de Bilbao228592932-35
11Real Racing Club de Santander227782824-26
12Real Sporting de Gijón2290132729-47
13Getafe CF226882632-34
14Real Betis Balompié2274112529-30
15UD Almería2266102426-35
16RC Recreativo de Huelva2266102419-32
17CA Osasuna2248102023-30
18CD Numancia2262142026-45
19RCD Espanyol2239101820-35
20RCD Mallorca2246121822-40

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona21
2David VillaValencia CF17
3Lionel MessiFC Barcelona16
4Diego ForlánClub Atlético de Madrid14
5Gonzalo HiguaínReal Madrid CF13
6Thierry HenryFC Barcelona12
7Álvaro NegredoUD Almería11
=Giuseppe RossiVillarreal CF11
9Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid10
10Fernando LlorenteAthletic Club de Bilbao9
=Raúl GonzálezReal Madrid CF9

Programma:

DatumThuisUitTijd
14/2Real Betis BalompiéFC Barcelona20.00
14/2Deportivo de La CoruñaCA Osasuna20.00
14/2Valencia CFMálaga CF22.00
15/2Real Racing ClubVillarreal CF17.00
15/2Real Sporting de GijónReal Madrid CF17.00
15/2UD AlmeríaReal Valladolid CF17.00
15/2CD NumanciaRCD Mallorca17.00
15/2Athletic Club de BilbaoRC Recreativo de Huelva17.00
15/2RCD EspanyolSevilla FC19.00
15/2Club Atlético de MadridGetafe CF21.00

Dodental bosbranden Australië stijgt

Het aantal doden door de verwoestende bosbranden in de Zuid-Australische staat Victoria is naar 35 gestegen. Dat maakte de politie bekend nadat stoffelijke overschotten waren geborgen uit afgebrande gebouwen in een gebied ten noorden van Melbourne. De doden vielen de afgelopen dagen in de zuidelijke deelstaten Victoria en New South Wales. Zes mensen kwamen om toen ze in een auto door de vlammen werden verrast.

De Australische autoriteiten denken dat de meeste bosbranden zijn aangestoken. Ruim drieduizend brandweerlieden proberen de branden te blussen. De temperaturen liepen de afgelopen dagen in een deel van Australië op tot boven de 40 graden.

De hulpdiensten ontvingen veel telefoontjes van mensen die hun huisdieren of vee door de branden verloren. Ongeveer honderd huizen zijn verwoest.

De politie sluit niet uit dat het dodental nog tot de 40 gaat stijgen. Victoria ging in 1983 gebukt onder de ergste bosbranden ooit in Australië. Toen vielen 75 doden.

Update: Het dodental als gevolg van de bosbranden in Australië is gisteren verder opgelopen tot 108. Dat meldde het Australische persbureau AAP op gezag van de autoriteiten. Eerder waren 96 doden gemeld. 


Bosbranden in Australië  (foto: ANP)

Australië: arrestaties voor brandstichting

In Australië zijn in het weekeinde twee personen opgepakt wegens brandstichting. Dat meldden Australische media vandaag. Het gaat om een 31-jarige man en een 15-jarige jongen.

De 31-jarige zou verantwoordelijk zijn voor een brand, die ongeveer 200 hectare land aan de oostkust in de as heeft gelegd. Hij moet vandaag voorkomen. De 15-jarige zou een explosief tot ontploffing hebben gebracht, waardoor een kleinere brand ontstond in de buurt van Sydney. Niemand kwam om door een van beide branden. Australië werd dit weekeinde getroffen door de 'dodelijkste' bosbranden ooit in zijn geschiedenis. Meer dan honderd mensen zijn tot dusverre omgekomen in de vlammenzee in het zuidoosten van het land.

De Australische premier Kevin Rudd heeft vandaag brandstichters vergeleken met massamoordenaars. De politie heeft laten weten dat brandstichters rekening moeten houden met een levenslange celstraf.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.