FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 20 februari 2009

Regering Letland treedt af na massaprotesten

De regering van Letland heeft zojuist de handdoek in de ring gegooid. De centrumrechtse premier Ivars Godmanis maakte hedenavond het aftreden bekend.

Letland, dat door de wereldwijde depressie zwaar is getroffen, is al weken zeer onstabiel. De bevolking eiste het aftreden van de voor de crisis al niet zo populaire regering. De onvrede wordt veroorzaakt door meerdere factoren; zo heeft Letland inmiddels ruim 8 procent werklozen (bijna een verdubbeling ten opzichte van juli 2007), zitten de banken diep in de spreekwoordelijke stront en heeft de regering geprobeerd de crisis te beteugelen door grootscheepse bezuinigingen.

De bevolking pikte dit alles niet, en protesteerde de afgelopen maanden heftig. Hierbij zijn duizenden Letten gearresteerd, en tientallen burgers en agenten gewond geraakt. Het land, dat 2,3 miljoen inwoners telt, kreeg halverwege december al een kapitaalinjectie van het Internationaal Monetair Fonds van 7,5 miljard euro. Helaas voor de (inmiddels niet meer) zittende regering stortte de Letse economie na jarenlang forse economische groei door te maken in elkaar toen de crisis kwam aanwaaien.

Wanneer er verkiezingen gepland staan, is nog niet bekend.

Chip of strip?

S-K stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

De tijd dat je vrolijk met een strippenkaart de bus instapt om met vijf strippen naar de stad te kunnen, het lijkt verleden tijd te zijn. De OV-chipkaart doet een poging (ja, alweer) om zijn intrede te doen. Maar dat dat nog steeds niet zo vlekkeloos verloopt, dat blijkt maar weer. Hoe lang zijn die plannen er al, dat de OV-chipkaart hét vervoersbewijs moet worden? Die zijn er al lang. Heel lang.

Sally stopt als Site-Admin Sport

Sally heeft wegens persoonlijke omstandigheden moeten besluiten om haar donkerblauwe kleurtje op te geven. Wel zal ze aanblijven als gewoon redactielid bij FOK!sport.

Ze heeft als Site-Admin Sport vorig jaar een grote prestatie geleverd door de FOK! Formule 1-manager ondanks alle problemen overeind te houden. Een prestatie waar je trots op mag zijn.

Gelukkig blijft Sally wel behouden voor FOK!sport. Ze zal zich voorlopig weer gaan richten op het spellingchecken. Wij wensen je alle sterkte toe en veel succes bij je nieuwe taken.

[A1GP] Uitslagen vrijdagtrainingen Gauteng

Vandaag zijn op het circuit in Gauteng Zuid-Afrika de rookietraining en de tweede vrije training verreden. Probleemloos verliep dit niet, want niet alle teams konden door een gebrekkige logistiek in actie komen. Zij krijgen zaterdag extra trainingstijd.

van de coureurs die vandaag in actie kwamen, was Daniel Morad de snelste van de dag. De Libanees reed een tijd van 1.30.816 en was daarmee een halve seconde sneller dan Michael Ammermüller die entree van Team Duitsland vierde met een tweede plaats. Derde werd Adam Caroll voor Ierland voor Jeroen Bleekemolen.

Doordat vele teams pas donderdagavond de beschikking kregen over de reserveonderdelen kwamen Brazilië, China, Engeland, Mexico en Amerika niet in actie. De Italiaan Edoardo Piscopo en de Indonesiër Zahir Ali konden vandaag het tempo niet bijhouden en eindigden in de achterhoede.

In de Rookiesessie was Nicolas Prost nog de snelste voor Earl Bamber en Ammermüller. Dennis Retera werd voor Team Nederland slechts achtste en reed dertien ronden.

Uitslag Rookiesessie

#Rijder Team TijdRonden
1 N. Prost Frankrijk 1:33.14920
2 E. Bamber Nieuw Zeeland 1:33.5768
3 M. Ammermuller Duitsland 1:33.88817
4 A. Walsh Australië 1:34.00113
5 A. Felix da Costa Portugal 1:34.3059
6 A. Imperatori Zwitserland 1:34.5798
7 G. Cronje Zuid-Afrika 1:34.61515
8 D. Retera Nederland 1:34.64213
9 H. Bahlsen Monaco 1:38.43413
10 A. Lim Maleisië 1:40.5315
11 D. Watts Groot-Brittannië geen tijd
12 Z. Ali Indonesië geen tijd
13 P. Sureshwaren India geen tijd1
14 D. Morad Libanon geen tijd
15 J.P. Garcia Samano Mexico geen tijd
16 J.R. Hildebrand USA geen tijd

Uitslag vrije training 2

#Rijder Team TijdRonden
1 D. Morad Libanon 1:30.81614
2 M. Ammermuller Duitsland 1:31.31218
3 A. Carroll Ierland 1:31.50017
4 J. Bleekemolen Nederland 1:31.53617
5 F. Albuquerque Portugal 1:31.62722
6 A. Zaugg Zuid-Afrika 1:61.88121
7 N. Jani Zwitserland 1:31.88919
8 J. Martin Australië 1:31.98312
9 C. Piccione Monaco 1:32.03520
10 E. Bamber Nieuw-Zeeland 1:32.03921
11 N. Prost Frankrijk 1:32.32620
12 F. Fauzy Maleisië 1:32.67623
13 N. Karthikeyan India 1:32.74523
14 E. Piscopo Italië 1:33.09911
15 Z. Ali Indonesië 1:34.03213

Uitslag Vitesse - Roda JC

Dit weekend staat in de Eredivisie de 24e speelronde op het programma. Vanavond werd de wedstrijd tussen Vitesse en Roda JC gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.

Vitesse - Roda JC 3-0
16’ Stevanovic 1-0
19’ Sansoni 2-0
66’ Hofs 3-0

Toeschouwers: 16.102
Scheidsrechter: Van Hulten
Stadion: Gelredome, Arnhem
Gele kaart: Van Wolfswinkel (Vitesse), Addo, Bodor (Roda JC)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Drost (Van der Struijk/67), Kuiper, Claudemir, Sansoni, Hofs (Molhoek/82), Stevanovich, Van Wolfswinkel (Kolk/63), Nilsson

Roda JC: Castro, Delorge, Addo, De Wree, De Jong, Vormer (Janssen/57), Meeuwis (Linssen/76), Hadouir (Yulu Matondo/57), Bodor, Oper, Cissé

"Goede vooruitzichten voor de game-industrie"

Ondanks de recessie zijn er goede vooruitzichten voor de game-industrie, aldus Anita Frazier van de NPD Group, een wereldwijd onderzoeksinstituut voor consument- en retail marktonderzoek .

Ondanks dat het aandeel van verkochte PC-games met 50% gedaald is sinds 2001, gelooft de NPD Group dat een groot deel van dat verlies goed gemaakt wordt door online verkochte games, abonnementen op online games en andere vormen van inkomsten die niet vallen onder de retail sector.

Anita Frazier noemde een aantal indicatoren waaruit blijkt dat de industrie groeit. In de Verenigde Staten wordt minder uitgegeven aan uit eten gaan en minder uitgegeven aan huisvesting, twee tekenen die op een verslechtering van de economie wijzen. Activiteiten die mensen meer doen zijn: internetten, tv kijken en bord- en videospellen spelen. Meer mensen dan ooit spelen games, het medium verbruikt een groter deel van de "entertainment dollar" die uitgeven wordt dan welke activiteit ook.

"We zijn bijna bij het punt aangekomen waarin we niet meer spreken van gamers, omdat deze term niets anders zegt dan dat iemand games speelt," zegt Frazier. We praten ook niet over tv kijkers of film kijkers. Het is iets wat mensen gewoon doen.

[Special] De goudkoorts van Koss III

In deze reeks specials duiken we op FOK!sport in de sportgeschiedenis. Regelmatig blikken we terug op een bijzondere gebeurtenis en plaatsen we het in perspectief met de huidige situatie.

Vandaag gaan we vijftien jaar terug in de tijd, naar Hamar in Noorwegen. Daar zijn een paar dagen ervoor de Olympische Winterspelen van Lillehammer geopend. Op de vijfde dag van de Olympische Spelen staat de derde afstand van het schaatstoernooi op het programma in het Vikingskipet, de bijzondere schaatshal waar vele Noorse en Nederlandse fans hopen te gaan genieten van mooie schaatswedstrijden. Vooral bij het mannentoernooi wordt er een grote concurrentiestrijd verwacht tussen de Nederlanders en de Noorse favorieten op de midden- en lange afstanden. Het werd uiteindelijk inderdaad een bijzonder toernooi. In drie delen blikken we daarom terug op die winterdagen daar in het noorden. Afgelopen vrijdag keken we al terug naar de 5.000 meter en afgelopen maandag naar de 1.500 meter. Vandaag kijken we terug naar de legendarische race op de 10.000 meter.

Om 14.00 uur die zondagmiddag klinkt het startschot voor de eerste rit van de dag. De velen Noren in de hal hopen dat Koss zijn trilogie kan voltooien. De Nederlandse fans hopen tegen beter weten in nog op stuntje van één van de Nederlanders. Titelverdediger Bart Veldkamp gaat proberen samen met zijn Nederlandse ploeggenoten Falko Zandstra en Rintje Ritsma het Noorse feestje te verstoren. Outsiders Frank Dittrich en Jaromir Radke zijn ook uit op een medaille. Maar de topfavoriet is onmiskenbaar Johan Olav Koss. Zijn landgenoot Kjell Storelid wil na zijn medaille op de 5.000 meter wel weer graag op het podium!

Maar als Koss van het ijs komt maakt dat een eind aan de illusies van de concurrenten. In een trance rijdt hij rondjes van rond de 32 seconden, in een bijzonder vlak schema waarin hij pas in de laatste ronden de 33 seconden benadert. Hij heeft dan inmiddels outsider Dittrich op een ronde gereden. De schaatshal staat op ontploffen, de Noren maken er al een enorm feest van! En als de Noor over de finish komt en 13:30.55 op het bord staat, is het feest compleet. Een ongekende verbetering van zijn eigen wereldrecord met bijna 13 seconden! Dat wereldrecord houdt zelfs stand tot de volgende spelen waar Gianni Romme de klapschaats nodig heeft om het record te verbreken!

Dat de geweldige race niet op een dergelijke manier gepland was blijkt uit de filosofie van de Noorse bondscoach Kristiansen. "Stap op het ijs, schaats en we zien wel waar we uitkomen; zo zijn we vertrokken. Als je vertrekt op een schema dan heb je dus van tevoren besloten hoe hard je zult gaan. Dan zul je nooit boven jezelf uitstijgen", aldus de man achter de successen.

"Als je na zo'n record moet rijden dan weet je dat je dat je niet meer kan winnen" vertelde bondscoach Ab Krook later. En dat klopte ook. Veldkamp rijdt zich later helemaal kapot naar een tijd van 13:56.73 de tot dan toe tweede tijd. Kwaad en teleurgesteld vertrekt hij naar de kleedkamer waar hij boos de volgende worden spreekt "Als iedereen hier zes, zevenenvijftig rijdt dan kan hij geen 13:31 rijden! Dat kan gewoon niet". Gelukkig is er een NOS camera in de buurt om dit deze legendarische uitspraak vast te leggen.

De desillusie in Nederlandse kamp wordt nog groter als even later Storelid in een duel met Ritsma ook nog het zilver weet te pakken in 13:49.25 en daarmee Veldkamp dus een plaatsje terugwijst op het podium. Als Kjel over de finish komt wordt hij opgevangen door Koss zelf die met een zender op zijn rug net een interview heeft gedaan met de Noorse televisie. Hij ziet zijn kans schoon en gouden Koss heeft de eerste reactie van zijn zilveren landgenoot. Beelden waar de Noren nog altijd van genieten! Zandstra moet voor de tweede keer deze Spelen genoegen nemen met de ondankbare vierde plaats.

Zo werd het mannentoernooi dus zeer succesvol afgesloten voor de Noren en dropen de Nederlanders teleurgesteld af. Natuurlijk volgde er in Nederland nog een flinke discussie waar het toch mis was gegaan. Maar iedereen was toch ook vooral onder de indruk van de magistrale prestatie van Johan Olav Koss, drie maal goud in drie nieuwe wereldrecords! Later dat seizoen werd Koss ook nog wereldkampioen allround waarna hij stopt met wedstrijdschaatsen.

Deze machtsgreep had grote gevolgen in de schaatswereld. Nadien ging krachttraining een groter deel uitmaken van de trainingsschema's. En als we nu zien hoe iemand als Sven Kramer zich in de zomer afbeult aan de gewichten zal het ook niet meer weg te denken zijn uit het moderne schaatsen. Een andere belangrijke verandering is dat de psychologie een belangrijkere plek heeft ingenomen. Schaatsers hebben tegenwoordig vaker de beschikking over een sportpsycholoog die ze bijstaat in moeilijke momenten.

Voor de aankomende Spelen van Vancouver is er ook één man die de prestatie van Koss zou kunnen evenaren of heel misschien wel verbeteren. Gelukkig voor ons is het een Nederlander, Sven Kramer. Hij is topfavoriet op de langste afstanden en maakt met de achtervolgingsploeg ook nog grote kans op het goud. En als toetje zou hij op de 1.500 meter ook kunnen stunten. Laten we hopen dat hij het waar kan maken want Rintje Ritsma was ook de favoriet voor de favoriet voor de Spelen van Lillehammer.

Laten we hier tenslotte nog eenmaal genieten van de unieke prestatie van Johan Olav Koss.

[IndyCar] Doornbos naar Newman/Haas

Robert Doornbos heeft een contract getekend bij het IndyCar-team Newman/Haas/Lanigan. Dit heeft het team op haar website bekendgemaakt. Op een later tijdstip zullen meer details bekend worden gemaakt. Gisteren werd al bekend dat de Nederlander volgende week op Homestead gaat testen.

Het team van Newman/Haas/Lanigan is voor Doornbos geen onbekende. In 2007 reed hij in de Champ Car Series nog tegen coureurs uit zijn nieuwe team. De Nederlander is blij dat alles rond is. "Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om voor Newman/Haas/Lanigan te gaan racen. Racen in de IndyCar Series is een grote droom voor mij en zeker met dit team dat een grote historie kent. De successen uit het verleden hebben mijn aandacht getrokken en ik ben dan ook blij deel uit te maken van dit team."

"Racen op ovals vormt voor mij een uitdaging en ik ben er dan ook voor in training. Ik ben blij dat ik aan de Indy 500 deel mag nemen. Ik wil Carl Haas en Michael Lanigan dan ook bedanken dat ze me deze kans hebben gegeven," aldus Doornbos.

De Nederlander reed in 2005 en 2006 in totaal elf races in de Formule 1 voor Minardi en Red Bull Racing. Daarna stapte hij over naar de Champ Car Series, waarin hij enkele races won. Ook werd hij in 2007 Rookie of the Year. Vorig jaar reed hij in de Superleague Formula en rijdt nu nog voor Team Nederland in de A1GP.

'Lijst met alle Oscar-winnaars gelekt'

Als we een gelekt document moeten geloven wint Mickey Rourke een Oscar voor de beste acteerprestatie. Vandaag verscheen er een document dat er volgens kenners echt uitziet.

Volgens het document wint Heath Ledger een postume Oscar voor zijn rol als de Joker. De semi-Bollywoodfilm Slum Dog Milionair wint de Oscar voor de beste film. Danny Boyle en Kate Winslet winnen ook beeldjes. Niet verrassend is de Oscar voor Wall-E. Overigens beweert de Academy Award-organisatie dat de stemmen nog helemaal niet zijn geteld. Wat gezien de enorme productie (camera, muziek, fragmenten) niet erg waarschijnlijk lijkt.

Wie wil weten of de lijst klopt kan gratis naar Film1 kijken die de Oscars ongecodeerd uitzendt. Je moet wel digitale tv hebben.





De lijst met winnaars?

SouthPeak Interactive kondigt Big Bang Mini 2 aan

Big Bang Mini is nog niet zo lang uit, maar het spel verkoopt blijkbaar zo goed dat SouthPeak Interactive een vervolg heeft aangekondigd. Veel is er nog niet over Big Bang Mini 2 (voorlopige titel) bekend, maar SouthPeak Interactive meldt dat het spel 'uitgebreider' zal worden dan zijn voorganger.

Of dit betekent dat Big Bang Mini 2 naar andere platforms of naar een andere handheld gaat, weten we nog niet, wel weten we dat SouthPeak Interactive van plan is het spel in 2010 uit te laten brengen.

Tessa van Dijk stopt met schaatsen

Tessa van Dijk zet een punt achter haar schaatsloopbaan. De pas 22-jarige Van Dijk heeft geen plezier meer in haar sport.

"Ik zag op een gegeven moment op tegen de trainingen en wedstrijden. Het was gewoon niet leuk meer," aldus Van Dijk. "Ik wil ook een beetje gelukkig worden."

Van Dijk, die die dit seizoen rijdt in de selectie van de regiotop, had in 2006 haar succesvolste seizoen. Destijds won ze zilver op het NK Allround en eindigde ze op het WK Allround in Calgary als achtste. Ze reed daar bovendien vier persoonlijke records die tot vandaag haar beste tijden zijn.

Bos stapt af in Algarve, Colom wint

Theo Bos is in de derde etappe van de Ronde van de Algarve afgestapt. De etappe werd gewonnen door Antonio Colom.

Bos kwam de afgelopen twee dagen al op achterstand binnen, maar vandaag was het bergachtige terrein teveel van het goede. Na vijftig kilometer stapte de vijfvoudig wereldkampioen op de baan in de bezemwagen.

Colom won uiteindelijk de etappe door na een steile slotklim (2,7 kilometer met een stijgingspercentage van 9,3%) in een sprint Alberto Contador te kloppen. Colom nam met zijn zege ook de leiding in het algemeen klassement over van de Duitser Gerald Ciolek. Contador staat tweede op een kleine achterstand.

Feyenoord bestraft door UEFA

Feyenoord is door de UEFA gestraft voor de ongeregeldheden rondom de thuiswedstrijd tegen Lech Poznan in de UEFA Cup. De club heeft een boete van 50.000 euro gekregen en moet bij de volgende Europese wedstrijd een deel van de tribunes sluiten.

De Europese voetbalbond heeft Feyenoord verplicht om de gehele gele zijde plus vak Z bij het volgende Europese duel te sluiten, meldt de club op haar website. Op die manier denkt de UEFA de daders van de ongeregeldheden in ieder geval te straffen.

Bij de groepswedstrijd in de UEFA Cup tegen het Poolse Lech Poznan, ruim twee maanden geleden, viel een Poolse supporter in de gracht tussen veld en tribune door een paar klappen van een Feyenoordfan. De Pool brak daarbij zijn enkel, en de dader kreeg onlangs een celstraf van twee maanden. Daarnaast gooiden de Rotterdamse supporters projectielen op het veld nadat Lech Poznan op voorsprong was gekomen. Het duel eindigde in 0-1.

Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, is niet verbaasd door de straf. "Gezien de reputatie die we helaas opgebouwd hebben, is dat amper verrassend te noemen. Aangezien dit al het dertiende incident in de laatste vijf jaar is, ontkomt men er waarschijnlijk niet aan om ons een zware straf op te leggen, die Feyenoord zowel financiële als imagoschade bezorgt."

Clinton schaart zich achter Zuid-Korea

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft zich bij haar bezoek aan Seoul vandaag onomwonden achter Zuid-Korea geschaard. Ze riep het regime in Noord-Korea op de "verbale oorlog" tegen Seoul te staken.

Met belediging van Zuid-Korea krijgt het bewind in Pyongyang geen betere betrekkingen met de VS, aldus Clinton.

Het stalinistische regime in Noord-Korea heeft de toch al flink verslechterde verhoudingen met Seoul en Washington de afgelopen dagen nog eens extra op scherp gezet. Het land wil volgens Zuid-Korea binnenkort een raket lanceren die de Amerikaanse staat Alaska kan bereiken. De Noord-Koreaanse staats-propaganda voegde daar enkele uren voor de aankomst van Clinton de waarschuwing aan toe dat het leger klaar is voor een gewapende strijd met het zuiden. Clinton en haar Zuid-Koreaanse ambtgenoot Yu Myung-hwam riepen Pyongyang op de lancering niet door te zetten.

  (foto: ANP)

Godee langer bij Sparta

Sparta Rotterdam heeft opnieuw een talentvolle speler langer aan zich weten te binden. Na Kevin Strootman, Erik Falkenburg, Joshua John en David Abdul besloot nu ook Joey Godee zijn contract in Rotterdam te verlengen.

De Utrechter, zoon van ex-prof Edwin, kwam in de zomer van 2007 van Ajax naar Sparta. Na een jaar in de A1, waarmee hij landskampioen werd, sloot hij aan bij de A-selectie. Aanvankelijk was Godee vooral invaller, maar de laatste tijd is hij basisspeler. De 19-jarige aanvaller scoorde al vier keer voor Sparta in zeventien duels in de eredivisie. Godee, die een jeugdcontract had, tekende een contract tot medio 2012 op het Kasteel.

Türkiyemspor houdt op te bestaan

Zondaghoofdklasser FC Türkiyemspor houdt op te bestaan. Naar alle waarschijnlijkheid wordt aanstaande dinsdag door de rechtbank het faillissement van de Amsterdamse club uitgesproken. De KNVB heeft de club inmiddels uit de competitie gehaald.

Türkiyemspor kampt al geruime tijd met financiële problemen. Zeker na de moord op voorzitter Nedim Imaç ging het bergaf met de club. De belastingdienst heeft nog 85.000 euro tegoed van de Amsterdammers, terwijl er ook nog diverse andere schuldeisers zijn. Vanwege de betalingsachterstand werd eerder dit jaar al een wedstrijd van Türkiyemspor uitgesteld door de KNVB.

De bond heeft inmiddels alle wedstrijden van Türkiyemspor geschrapt. Dit heeft vervelende gevolgen voor koploper AFC. Die club won immers al twee keer van Türkiyemspor en verliest dus zes punten. Haaglandia / Sir Winston is de nieuwe koploper in de hoofdklasse A bij de zondagamateurs. Türkiyemspor zelf stond dit seizoen overigens laatste.

Met het gedwongen afscheid komt een eind aan een succesvolle periode van de club die met succes Turken, Marokkanen, Nederlanders, Antillianen en Surinamers verenigde. De club werd drie keer afdelingskampioen, twee keer zondagkampioen en won één keer de beker voor amateurs. Onder impuls van ex-profs als Sander Oostrom, Regillio Simons en talenten als Hursut Meriç en de gedreven coaching van Simon Kistemaker speelde men vaak attractief voetbal. Donderdag kwamen de selectieleden en technische staf bijeen om afscheid te nemen. Morgen spelen enkele jeugdteams de laatste wedstrijden uit de clubgeschiedenis.

Nintendo DSi toont verschillende functies

Gisteren werd bekend gemaakt dat de Nintendo DSi vanaf 3 april in Europa in de winkels komt te liggen. Dit nieuwe model van de Nintendo DS kent verschillende functies die de Nintendo DS en Nintendo DS Lite niet hebben. Zo heeft de Nintendo DSi twee camera's om foto's mee te maken die vervolgens bewerkt kunnen worden. Vandaag is een video verschenen waarin we een betere kijk krijgen op de functies van de DSi. De kwaliteit van de video is niet optimaal.

Balkenende vraagt steun bij aanpak crisis

Premier Jan Peter Balkenende doet een beroep op de andere overheden en de sociale partners om samen de recessie te lijf te gaan. "Nederland is een sterk land en we kunnen deze crisis aan, dat is mijn vaste overtuiging. Maar we kunnen het niet alleen. Iedereen zal zich moeten inzetten: medeoverheden, werkgevers, werknemers", zei de premier vandaag na afloop van de wekelijkse ministerraad.
 
De ministers spraken vandaag voor het eerst gezamenlijk over de aanpak van de economische crisis. Op tafel lagen alle mogelijke maatregelen die zijn uitgedokterd door een groep topambtenarenm maar op concrete maatregelen gingen de ministers nog niet in. "We hebben de algemene situatie verkend", aldus Balkenende.

[Update] Empire: Total War demo staat op Steam

Goed nieuws voor alle oorlogsrotten onder ons, SEGA heeft laten weten dat de demo van Empire: Total War vandaag rond 5 uur vanmiddag online komt via Steam.

Er is nog niet bekend wat er in de demo zoal voorkomt, maar zeer waarschijnlijk zit er minimaal één grote veldslag in.

Empire: Total War komt uit op 3 maart 2009

Update 17:10
De demo is inderdaad vanaf 17:00 te vinden op Steam.

De Total War-serie neemt een andere wending, want voor het eerst gaan we naar de 18e eeuw om elkaar massaal op te blazen met geweren, kanonnen en granaten. Nieuw zijn de 3D-battles ter zee en tevens belooft de ontwikkelaar dat zwakke elementen uit de eerdere games, zoals diplomatie, compleet gerenoveerd zullen worden.

Dronken met 160 km/u geen probleem

Een Hasseltse politierechter is van mening dat honderdzestig kilometer per uur op de snelweg geen onaangepaste snelheid is. "In Duitsland mag het ook", stelt de rechter in het vonnis. 

In december 2007 reed een dronken bestuurder met minimaal 160 km/u achterop het slachtoffer in, waarop het slachtoffer overleden is. De snelheid was geen probleem, omdat er toch geen ander verkeer in de buurt was, aldus de rechter. "Het enkele feit dat de beklaagde zijn voertuig bestuurde met een snelheid van minstens 160 km/u levert niet het bewijs dat hij zijn voertuig bestuurde met een aan de concrete verkeerssituatie onaangepaste snelheid", meldt het vonnis.

De beklaagde is veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijk en een rijverbod van zeven maanden. De familie van het slachtoffer tekent beroep aan tegen de uitspraak. "Door zijn "verbijsterende redenering" komt de rechter tot de beslissing dat het slachtoffer voor twee derde in de fout was", zegt de advocaat.

Met dank aan z80 voor de submit

Jongen sterft aan anale verwonding

Een 14-jarige jongen uit China is gestorven nadat zijn bureaustoel ontplofte. De jongen zat op zijn bureustoel die een standaard gascilinder in de poot had om, via gasdruk, de hoogte te regelen. Terwijl hij zijn hoogte wilde verstellen ontplofte de cilinder, waarna er scherpe stoeldelen zijn gat in schoten.

Het ongeluk gebeurde terwijl de jongen alleen thuis was; hij alarmeerde dan ook direct zijn vader. Die belde het alarmnummer om een ambulance naar de jongen te sturen, maar het mocht niet baten. De jongen is onderweg naar het ziekenhuis overleden.

De stoelenfabrikant mag zich eens flink achter de oren gaan krabben, want het is niet de eerste keer dat een bureaustoel van hen ontplofte. Bij het ziekenhuis waren eerder deze maand al drie soortgelijke gevallen gemeld.

Foto's van de ontplofte bureaustoel zijn hier te vinden.

Vrouw nog zwanger na bevalling

Een zwangere vrouw is in het Franse Rennes bevallen van één van haar drieling. De twee andere baby's kunnen dagen of weken op zich laten wachten, berichtten Franse media vandaag. Volgens medici is dit soort geboorten bij drielingen zeer zeldzaam.

Na de bevalling een week geleden kreeg de moeder weeënremmende medicatie toegediend, zodat de twee broertjes de negen maanden in de buik konden volbrengen. De kleine Yanis kwam al in de 25e week van de zwangerschap ter wereld en ligt momenteel in een couveuse. Moeder en zoon maken het naar verluidt goed.

Man gecastreerd voor buit van 55 euro

Een Servische man uit Subotic is gecastreerd door drie overvallers die op jacht waren naar geld voor drugs, bericht The Sun. De 43-jarige Karolj Pasanski werd tegen de grond gewerkt door twee mannen die zijn geld eisten. Blijkbaar gaf hij niet snel genoeg toe, want een derde man verwijderde met twee sneetjes zijn ballen. De buit: 55 euro.

De hevig bloedende Pasanski liep zelf anderhalve kilometer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, met zijn afgesneden ballen in zijn hand. Chirurgen daar wisten zijn leven te redden, maar zijn ballen zijn definitief verloren gegaan. De doktoren verbaasden zich overigens over de precisie waarmee de verminking werd uitgevoerd. Ze vermoeden dat de overvaller ervaring heeft met het castreren van dieren.

Dader Weesp betuigt spijt in Jeugdjournaal

Een van de twee daders van het dreigtelefoontje naar scholen in Weesp heeft laten weten spijt te hebben van zijn daad. Dit vertelt hij morgen in de uitzending van het Jeugdjournaal, zo meldt de NOS.

Het is voor het eerst dat Melvin, één van de daders, voor de camera vertelt over wat er de afgelopen twee weken gebeurd is in Weesp. Volgens de NOS praat Melvin over zijn daad, de gevolgen en zijn spijt.

Het dreigtelefoontje dat de jongens van 13 en 14 pleegden, waarin ze zichzelf ‘de seriemoordenaar van Weesp’ noemden, werd door politie en gemeente hoog opgenomen. Vanwege de maatschappelijke onrust die de jongens veroorzaakten, hebben de twee bijna een week vastgezeten in een jeugdgevangenis. Sinds dinsdag zijn ze thuis en hebben ze huisarrest in afwachting van de rechtszaak.

Maastrichts cokenetwerk opgerold

Bij invallen in twee woningen en een café in Maastricht heeft de politie woensdagavond zeven mensen gearresteerd op verdenking van internationale drugshandel. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht vandaag bekend.

Bij de invallen is onder meer 12 kilo cocaïne in beslag genomen. De opgepakte verdachten zijn vier Maastrichtenaren, twee Duitsers en een man uit Linne (Limburg), in de leeftijd van 28 tot 42 jaar. Volgens het OM voorzagen de Nederlanders de Duitsers van grote hoeveelheden cocaïne.

Duitsland heeft om uitlevering van de Duitse verdachten gevraagd, die daar ook berecht zullen worden. Bij de invallen werd ook een Belg opgepakt, die een geladen vuurwapen op zak bleek te hebben.

Den Haag subsidieert villa's voor huismussen

De huismus moet weer terug naar de stad. Het zangvogeltje krijgt sinds gisteren dan ook woonsubsidie van de gemeente Den Haag. Omdat het beestje steeds slechter broedplekjes kan vinden in de stad, wil de gemeente dat Hagenaren de mussen 'verwelkomen met een villa'.

Deze mussenvilla, een kingsize vogelhuis, is met een fikse korting te koop in een tuincentrum. De korting is mogelijk door een subsidie van de gemeente, zo liet zij gisteren weten. "We hebben nu tweehonderd huisjes op voorraad. Als de verkoop goed loopt, wordt de actie verlengd", zei een woordvoerster. Den Haag subsidieert elke vogelkast met 11,50 euro, waardoor de mussenvilla voor 7,50 euro in de schappen ligt.

De huismus is van oudsher de meest voorkomende vogel in Nederland, maar de soort gaat elk jaar in aantal achteruit. Sinds enkele decennia is het aantal broedparen gehalveerd tot een miljoen. Volgens de Vogelbescherming is het zangvogeltje in sommige grote steden zelfs zo goed als verdwenen.

Den Haag subsidieert villa's voor huismussen  (foto: ANP)

Boete voor 'rookcafé' De Kachel

De eigenaren van het Groningse café De Kachel moeten een boete van 1200 euro betalen omdat zij het rookverbod herhaaldelijk hebben overtreden. Dat heeft de rechtbank in Groningen vandaag beslist.

De eigenaren gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank, meldt hun advocaat. "Het rookverbod is in strijd met de Tabakswet", aldus de raadsman.

De rechtbank oordeelde eerder dat de twee eigenaren van het café een boete van 1200 euro moeten betalen omdat zij herhaaldelijk het rookverbod hebben overtreden. "Een tegenvaller", vindt advocaat Manuel Bloch. "We tekenen beroep aan omdat de minister helemaal niet bevoegd is om een vergaand besluit als het rookverbod uit te vaardigen. Het is onrechtmatig", zei hij.

Eigenaar Jeroen Sannes verliet vanmiddag woedend de rechtbank, maar zegt nu de uitspraak wel te begrijpen. "We hebben een wet overtreden en daar geeft de rechter een boete voor, dat begrijp ik wel. Maar wat ik niet begrijp is dat hij zegt dat kleine café's die geen ruimte hebben voor een aparte rookruimte, maar moeten uitbreiden of verhuizen. Waar moeten ze dat dan van betalen? Hoe haalt hij het in zijn hoofd om dat te zeggen. Hij heeft geen idee wat er speelt in de horeca", vindt Sannes.

De eigenaren hebben veel vertrouwen in het hoger beroep. Sannes: "Veel kleine kroegen rekenen op ons. Wij zijn de proefpersonen van het rookverbod en alles staat of valt met dit proces. Het gaat wel om 1500 kroegen, dus er staan honderden banen op de tocht."

'Administratie bij CBR een chaos'

De ondernemingsraad van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen is bezorgd over de slechte administratie bij het CBR. Daardoor zijn onder meer vijfduizend medische dossiers zoek van mensen die zich moesten laten herkeuren. Bovendien rijden tenminste duizend mensen rond van wie het rijbewijs had moeten worden ingenomen. De or heeft de klachten in een brandbrief gezet die vandaag naar de CBR-directie is gestuurd.

Volgens de or rijden er mensen ten onrechte rond omdat ze door de politie gepakt zijn voor rijden onder invloed van drank of drugs. Door de trage werkwijze van het CBR is hun rijbewijs niet ingevorderd. De or zegt dat medisch ongeschikten toch een geschiktheidsverklaring krijgen en automobilisten bij verlenging ineens een rijbewijs voor andere categorieën ontvangen.

Verdasco niet in selectie Davis Cup

Fernando Verdasco is niet geselecteerd door coach Albert Costa voor het Davis Cup-duel tussen Spanje en Servië. De Spanjaard kampt nog steeds met een enkelblessure.

Verdasco was in de finale van de vorige editie de held door het beslissende punt tegen Argentinië te pakken. Dit jaar haalde hij met uitmuntend spel de halve finales van het Australian Open, waardoor hij de negende positie op de wereldranglijst bezet.

Rafael Nadal is wel geselecteerd, hoewel hij ook kampt met een blessure. De nummer één van de wereld verkoos gisteren daarom om het ATP-toernooi van Dubai verstek te laten gaan. De rest van de selectie wordt compleet gemaakt door David Ferrer (ATP-14), Tommy Robredo (ATP-17), Feliciano Lopez (ATP-28) en reserve Nicolas Almagro (ATP-23).

Nieuw onderzoek naar moord Politkovskaja

Een Russische rechter heeft staatsaanklagers opdracht gegeven een nieuw onderzoek in te stellen naar de moord op de journaliste Anna Politkovskaja. Dat hebben Russische media vandaag gemeld.

Drie mannen die terechtstonden voor hun rol bij de moord op de Russische journaliste zijn gisteren vrijgesproken door een rechtbank in Moskou. De uitspraak kwam na een proces van vier maanden.

Politkovskaja werd in oktober 2006 voor haar woning in Moskou doodgeschoten. Ze werkte voor het blad Novaja Gazeta en schreef kritische artikelen over het beleid van de toenmalige president Vladimir Poetin. Haar berichtgeving over Russische wreedheden in Tsjetsjenië zetten kwaad bloed in het Kremlin.

De jury van de rechtbank in Moskou achtte niet bewezen dat de terechtstaande mannen schuldig zijn. Het zijn twee Tsjetsjeense broers en een voormalige politieman. Justitie had de broers aangeklaagd voor medeplichtigheid aan de moord. De oud-agent zou de moord hebben georganiseerd.


Anna Politkovskaja  (foto: ANP)

Koop kaas, krijg Beyond Good and Evil

Onder het kopje opmerkelijke promoties krijgen mensen die in Canada Cheese Heads kopen, Beyond Good and Evil erbij. Dit is geen code om de game te downloaden, maar echt een schijfje. Kaas en BG&E, wie had verwacht dat het een goede combinatie zou zijn? Dit doet Ubisoft waarschijnlijk om meer mensen bekend te maken met de serie in verband met het aankomende deel 2. Dat, of ze hebben magazijnen vol staan van deze game en willen er wanhopig van af.




In Nederland hebben we ook wel eens zulke acties gehad. Zo kreeg je ooit de Schippers van de Kameleon-game bij een pot pindakaas. Ook Ubisoft Nederland heeft wel eens wat gedaan, zo kreeg je ooit Rayman stickerstudio bij een pak koekjes.

Laat je inenten en win een iPod

Duizenden 13- tot 16-jarige meisjes kregen deze week een uitnodiging tot een inenting tegen het HPV-virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Enkele GGD's in Gelderland verloten iPods onder de dames om de drempel op die manier te verlagen. Volgens de woordvoerder van de GGD Gelre-IJssel is het voor jonge meisjes nogal een opgave drie keer voor een vaccinatie op te komen dagen.

Meisjes horen ingeënt te worden voor ze seksueel actief worden omdat het HPV-virus seksueel wordt overgedragen. Moeder Ingrid vindt het lokkertje van een iPod zeer vreemd, ' Ik twijfel eraan of mijn dochter dat vaccin moet halen, ik heb gelezen dat het schadelijk kan zijn. Ik weet ook niet of het helemaal beschermt. En of dat niet op een andere manier kan.' Haar dochter heeft ze uitgelegd dat gezondheid belangrijker is dan een iPod.


De gemeentelijke gezondheidsdienst.

We verkennen de VS in Fuel-trailer

Codemasters komt na DIRT en GRID met een derde racegame. In Fuel zal je meedoen aan races die over grote open vlaktes gaat. Je krijgt de keuze uit verschillende soorten voertuigen en zal te maken krijgen met tegenslag zoals wisselende weertypen en zelfs zandstormen.

In Fuel zal je racen langs veel bekende plaatsen in de VS. Hiervan krijgen we in onderstaande trailer een voorproefje.

Overlord II en Overlord: Dark Legend debut-trailers

Overlord verscheen in 2007 voor de Xbox 360 en PC. De game van Nederlandse makelij staat bekend om zijn grove maar zeer vermakelijke humor. Jij speelt de slechte Overlord die samen met zijn minions het zijn onderdanen niet makkelijk maakt.

Dat de game een vervolg zou krijgen stond al vast. Van Overlord II is nu de eerste trailer verschenen die je hieronder kunt zien. De game zal verschijnen op de PC, Playstation 3 en Xbox 360.

Ook komt Overlord naar de Wii. Deze gaat Overlord Dark Legend heten en daarvan is ook de eerste trailer verschenen.

Lopen, rijden, vliegen en varen in White Gold screenshots

Het is alweer erg lang geleden dat we voor het laatst iets te zien hebben gekregen van White Gold: War in Paradise. Tijd dus voor wat nieuw beeldmateriaal!

White Gold: War in Paradise speelt zich af in Caraïben waar groot conflict zich afspeelt: drugscartels proberen Indianen af te slachten, de overheid probeert een opstand tegen te gaan, criminele bendes zaaien dood en verderf en de normale burgers zijn dus zwaar de sjaak. Als speler onderzoek je duistere zaken, verdwijningen en nog belangrijker, probeer je in leven te blijven.

Het spel belooft een mix tussen FPS en RPG te worden met een non-lineaire verhaallijn, honderden verwoestbare gebouwen en objecten, een volledig eiland om te ontdekken, meer dan 30 wapens, acht verschillende facties met allemaal relaties tussen de facties en banden met de held, honderden interactieve NPC's en een dynamisch weersysteem.

White Gold: War in Paradise wordt nog dit jaar verwacht op de PC en Xbox 360.







Leiweke: "Bod Milan op Beckham bespottelijk"

Tim Leiweke, de voorzitter van Los Angeles Galaxy, beweert dat de overgang van David Beckham verre van aanstaande is. Het huurcontract van Beckham loopt op 8 maart af en de voorzitter verwacht de middenvelder gewoon op het veld van Galaxy weer te zien.

Adriano Galliani, vice-voorzitter van AC Milan, zei gisteren nog dat er significante vooruitgang is geboekt om Beckham definitief los te weken bij Galaxy. "We zijn helemaal niet close. Twee weken geleden deden ze een bespottelijk bod, daarmee kunnen we niet eens de daling van shirtverkoop compenseren," aldus Leiweke tegenover de BBC. "Sindsdien is er niets gebeurd. Ze benaderden de voorzitter van de Major League Soccer en de zaakwaarnemers van Beckham, maar namen geen contact met ons op. Als David niet terugkeert, wie moet hem dan vervangen? De transfermarkt is gesloten. Als Milan hem zo graag wil hebben, waarom zijn ze dan zo afwachtend?"

Viezigheid in DiRT 2 screens

Codemasters heeft een vijftal nieuwe screens vrijgegeven van DiRT 2, waarin de bedoeling van de game maar weer eens duidelijk wordt: rallyrijden door stof, modder en smurrie.

DiRT 2 neemt je mee om te racen over heel de wereld, in officieel gelicenseerde auto's waarmee je een special band zult kweken. In tegenstelling tot andere games zul je namelijk niet voor ieder event een andere auto hebben maar neem je jouw auto mee naar verschillende soorten events. Pas je auto dus aan, upgrade hem, stel hem helemaal goed af en rij hem vervolgens helemaal aan gort bij belachelijke snelheden, aldus het marketingpraatje van Codemasters.

DiRT 2 maakt wederom gebruik van Codemasters succesvolle EGO-engine, ditmaal in zijn derde iteratie. De EGO-engine kennen we nog van de eerste DiRT en van GRID. DiRT 2 wordt 25 september verwacht op de PC, PlayStation 3 en Portable, Wii, DS en Xbox 360.



Pasqual: "Ajax verdiende overwinning"

Manuel Pasqual, de linksback van Fiorentina, vindt dat de overwinning van Ajax terecht was gisteravond. De 0-1 nederlaag van de nummer vier van Italie in het UEFA-cup toernooi verbaasde velen.

Het was een extreem zware wedstrijd,” vertelt Pasqual op de website van La Viola. “Voor eigen publiek verzuimden we te scoren, en dat was volledig onze eigen schuld. Ik wil de fans bedanken. Ze bleven ons steunen. Aan een gebrek aan kansen lag het niet. Ajax speelde goed en verdiende de zege.

Riccardo Montolivo, die een grote kans had op de 1-0 in de eerste helft deelde de mening van de linksback. “Wij hadden veel meer mogelijkheden dan Ajax. Ik ben tevreden over ons niveau.” Aankomende zondag ontvangt Fiorentina Chievo Verona in de Serie A.

Berger tevreden over RB5

Gerhard Berger, de vorige eigenaar van Toro Rosso heeft er zeker zin in. Hij heeft de Red Bull Racing RB5 in actie gezien bij een test in Jerez en is zeer positief.

"Men kan ook met de nieuwe regels mooie wagens bouwen," constateert hij in het Duitse magazine Speedweek. "Afgezien dan van de ongewone achtervleugel."

De Oostenrijker is onder de indruk van de Red Bull. "Als ik voorzichtigjes vooruitkijk, zeg ik: Red Bull is mijn geheime tip voor plaats drie in het constructeurskampioenschap. De RB5 imponeert door technische snufjes en de beide coureurs maken indruk op me."

Van alles is nog onzeker, is ook de mening van de voormalig Grand Prix-winnaar. "Op dit moment kun je alleen je instinct laten gelden. Maar dat vertelt me dat ik enthousiast ben over de RB5. Een compliment voor Adrian Newey. Hij heeft zijn kunsten duidelijk getoond."

Foto Rihanna na mishandeling gelekt

De Los Angeles Police Department (LAPD) is niet blij (PDF) met de gelekte foto van een mishandelde Rihanna. Vorige week werd de zangeres in elkaar geslagen door haar vriend Chris Brown.

Op de afbeelding is een zwaar gehavende Rihanna te zien (foto!). Chris Brown heeft zijn excuses al aangeboden hoewel hij zegt dat een en ander zwaar is overdreven in de media. De LAPD is inmiddels een onderzoek naar het lek begonnen. De diender kan een ontslag op staande voet tegemoet zien.

'Marokkanen leren voor tasjesdief'

Jonge Marokkanen, tegenwoordig ook wel Nieuwe Nederlanders genoemd, worden klaargestoomd om toe te slaan als tasjesdief. Dat heeft politiechef Joep Pattijn deze week gezegd bij de presentatie van de jaarcijfers van zijn district Gouda.

De Goudse politie zag het aantal tasjesroven het afgelopen jaar dalen, maar toch zien ze reden voor bezorgdheid. "Jonge Marokkanen zijn momenteel aan het oefenen op tasjesroven. We krijgen binnenkort dus met meer daders te maken", aldus Joep Pattijn.

De uitspraken van Pattijn worden bevestigd door een woordvoerder van Politie Hollands Midden. Waarop Pattijn zijn bewering baseert is niet bekend.

9-jarige bekent moord op vader

Een 9-jarige jongen heeft gisteren bekend dat hij zijn vader en een huisgenoot heeft vermoord. De autoriteiten in de staat Arizona hebben laten weten dat hij niet zal worden aangeklaagd. In ruil voor zijn bekentenis moet hij wel tot zijn achttiende psychiatrisch worden behandeld.

Tijdens het eerste verhoor heeft het jongetje al een bekentenis afgelegd maar deze is verworpen door de rechtbank, omdat de jongen niet was gewezen op zijn rechten en er geen advocaat aanwezig was. De jongen was acht jaar oud toen hij zijn 29-jarige vader en huisgenoot doodschoot. Opmerkelijk is dat hij tijdens de schietpartij de tijd nam om het wapen te herladen.

Met dank aan Laforest voor de submit

ING zwaar onderuit op beurs

Het aandeel ING dook vanochtend naar de laagste stand ooit. Het aandeel noteerde even vier euro, een min van ongeveer 13 procent. Op 14 december 1992 stond de koers nog rond de 4,30 euro. Met een koers van vier euro is de beurswaarde van ING nog ongeveer 8,5 miljard euro.

De onzekerheid over financials is op het moment groot. Gevreesd wordt voor bankennationalisaties of nieuwe kapitaalinjecties door overheden wereldwijd. Afgelopen woensdag boekte ING in het vierde kwartaal nog een miljardenverlies, onder meer door forse afschrijvingen op de beleggingen. Ook het schrappen van het dividend doet het aandeel niet veel goeds.

Volgens beursanalist Willem Middelkoop van RTL Z is ING eigenlijk te groot om genationaliseerd te worden door de Nederlandse overheid. ING heeft een balanstotaal van 1.300 miljard, en een eigen vermogen van ongeveer 25 miljard. Het balanstotaal van ING is ongeveer twee keer de totale Nederlandse economie. Middelkoop verwacht dat ING dit weekend weer met minister van Financiën Wouter Bos om tafel moet gaan zitten.

Met dank aan pberends voor de herschreven submit

Spectrobes komt naar de Wii

Na twee delen op de DS brengt Disney Interactive Studio's Spectrobes exclusief naar de Wii. Spectrobes: Origins is het vervolg op Spectrobes en Spectrobes: Beyond The Portals en zal dus de oude personages bevatten.

Spectrobes: Origins moet een evolutionair vervolg zijn door unieke Motion Controls, nieuwe Spectrobes, nieuwe vaardigheden en nieuwe manieren van fossielen onderzoeken. Het spel wordt ontwikkeld door Genki en zal in de herfst van 2009 verschijnen.







Spectrobes komt naar de Wii

Krajicek wel naar dubbelfinale

Een uur na haar verlies in het enkelspel heeft Michaëlla Krajicek zich wel weten te plaatsen voor de finale van het dubbelspel. Zij won samen met de Oekraïense Yuliana Fedak van Alla Kudryavtseva en Vania King: 7-6(3), 4-6 en 10-5.

Het Russisch/Amerikaanse duo was als eerste geplaatst. In de finale moet Krajicek het opnemen tegen het als tweede geplaaste koppel Azarenka/Wozniacki. Wozniacki schakelde haar eerder op de dag uit in het enkelspel.

Kramer laat WB-finale 1500 meter schieten

Sven Kramer neemt niet deel aan de wereldbekerfinale van de 1500 meter. Dit maakte de schaatser vrijdag bekend. Begin maart worden de laatste wereldwedstrijden in Salt Lake Cit verreden.

"Ik wil mezelf zo kort voor de WK afstanden een beetje proberen te sparen," aldus Kramer. "De week erop krijg ik het in Vancouver zwaar genoeg voor mijn kiezen met optredens op de 1500, 5000 en 10.000 meter, alsmede de ploegachtervolging."

De wereldbekerfinales worden op 6 en 7 maart verreden. Het WK afstanden wordt het weekend daarna gehouden.

Actie, actie en nog meer actie in trailer Prince of Persia DLC

Er is een trailer verschenen van de aankomende downloadable content voor Prince of Persia voor de Xbox 360 en de PS3. De DLC gaat verder waar het verhaal stopte. Er is een nieuw gebied om te ontdekken met de naam Underground Palace. Zoals elk gebied heeft ook Underground Palace een unieke eindbaas, de Shapeshifter. Ook krijgt Elika nog een nieuwe kracht en de Prins een nieuwe aanval.

De DLC moet vanaf 26 februari te downloaden zijn voor de Xbox 360 en de PS3. Over de prijs is, op het moment van schrijven, nog niets bekend.

FOK! interviewt Uwe Boll

Het verfilmen van games begon eigenlijk in de jaren ’90. De PlayStation was gearriveerd en door het grote publiek werd het spelen van games steeds meer geaccepteerd, dus een mogelijkheid om er geld uit te slaan. Helaas bleek het verfilmen al snel geen succes. Baggerslechte producten als Super Mario Bros. en Street Fighter lieten gelijk zien dat een film maken rond een game niet zo makkelijk was. Het is dan ook eigenlijk best opvallend dat het tien jaar geduurd heeft voor de illusie dat games goed te verfilmen waren volledig om zeep werd geholpen.

Coolen zet Ikedia uit selectie RBC

Rini Coolen is ontevreden over Pius Ikedia. De trainer van RBC Roosendaal heeft de speler daarom uit de selectie verwijderd met de reden dat hij zich 'onprofessioneel gedraagt'.

"Ik ben ontevreden over Pius, maar meer wil ik daar nu niet over zeggen. Ik ben nu bezig met de voorbereiding op de wedstrijd tegen Telstar. Er komt nog een gesprek met Pius," liet Coolen in een reactie weten. Ikedia zou al een aantal keer te laat op de training zijn verschenen en is ook niet wedstrijdfit.

Boek: Barry Eisler - Dubbelblind

Barry Eisler was, voor zijn loopbaan als auteur, medewerker in een Japans bureau van de CIA. Ook is hij een ervaren beoefenaar van jiujitsu, een Japanse zelfverdedigingskunst. Deze twee elementen uit zijn leven heeft hij gebruikt om zijn inmiddels zesdelige thrillerreeks over John Rain vorm te geven. De serie begon met Rain Fall (in 2002 vertaald als Solo) en is in het Engels inmiddels bij Requiem for an assassin, waarvan de vertaling nog niet gepland is. Dubbelblind is de Nederlandse vertaling van het vijfde deel The last assassin. De verschillende boeken uit de reeks zijn prima los van elkaar te lezen. Er zijn rode lijnen en hoofdpersonages die je in elk boek terug vindt, maar je mist de kennis en feiten uit eerdere boeken niet.

Elia mist return tegen Marseille

Eljero Elia zal, tijdens de return tussen FC Twente en Olympique Marseille, niet in actie komen. De speler van FC Twente is voor dit UEFA Cup-duel geschorst, nadat hij gisteravond tegen een gele kaart aanliep en hierdoor een automatische schorsing kreeg.

Daarnaast kan FC Twente volgende week donderdag ook niet over Peter Wisgerhof beschikken. De verdediger is namelijk niet speelgerechtigd, omdat hij dit seizoen met NEC in de UEFA Cup actief was.

Ledenteller Llink tikt flink aan

De financiële problemen van omroep Llink blijken een goede motor van de ledenwerfcampagne. De ledenteller op de website van de publieke omroep stond vrijdagochtend op 123.140. Dat is een toename van duizend leden binnen een dag.

Een woordvoerster van Llink reageert verheugd op de plotselinge snelle toename van het aantal leden. "We zijn er heel blij mee. We merken deze dagen dat de draagkracht van Llink heel groot is. Mensen bellen en mailen ons massaal om lid te worden. De steunbetuigingen stromen binnen. Iedereen lijkt te willen helpen. Veel mensen steken ons een hart onder de riem en dat stellen we zeer op prijs."

De omroep heeft voor 1 april 150.000 leden nodig om in het publieke bestel te kunnen blijven. Llink begon twee weken geleden met de laatste fase van de ledenwerfcampagne onder de titel 'Nu wordt het Llink'. De teller stond toen nog op 120.000.

Llink heeft donderdag surseance van betaling aangevraagd om de huidige financiële problemen het hoofd te bieden.

Cavendish wint vijfde rit in Californië

Mark Cavendish is er in geslaagd om ook de vijfde etappe op zijn naam te schrijven. Tom Boonen was wederom trager dan de Brit. Rabobank-renner Pedro Horillo zorgde voor een verrassing door derde te worden.

De etappe begon in elk geval rustig, totdat Glen Alan Chadwick er vandoor ging. Hij kreeg Pieter Weening, Matthew Crae, Jeff Louder, Cameron Evans en Curtis Gunn in zijn wiel mee. De voorsprong van de groep liep snel op naar acht minuten, maar ging net zo hard weer achteruit op het licht heuvelachtige gedeelte.

Op 25 kilometer van de finish konden Gunn en Louder het tempo niet meer bijhouden en moesten lossen. Crane probeerde nog wat demarrages te plaatsen, maar voor hem viel vier kilometer voor het einde het doek.

De laatste kilometers van de vijfde rit zaten vol hectiek. Aanvallen van Jens Voigt en Floyd Landis waren hier de oorzaak van. Daarnaast moest een deel van het peloton lossen en kwamen Bauke Mollema, Ivan Basso en Francisco Mancebo kwamen hierdoor in de problemen.

In de finale ging het voornamelijk tussen de treintjes van Team Columbia en Cervélo. De Amerikanen bleken uiteindelijk de overhand te hebben. Alleen Boonen slaagde er in om Cavendish enigszins te volgen, maar kwam niet zo dicht in de buurt als gisteren.

Massa vol vertrouwen na tests

Felipe Massa kijkt met een goed gevoel terug op de testweek in Bahrein en is tevreden over de vorderingen van het werk aan de F60-bolide. In totaal reden de coureurs 3500 kilometer op het circuit van het woestijnstaatje.

"Afgezien van een paar kleine problemen was het een goede dag," blikte Massa na de laatste testdag terug. "We moeten ervoor zorgen dat die problemen niet meer terugkomen, want die kosten natuurlijk erg veel tijd. Ook hadden we een beetje last van de harde wind. Toch hebben we opnieuw veel kilometers weten te rijden en volgens mij gaan we de goede kant op met de ontwikkeling van de nieuwe auto."

In de eerste week ondervond men veel hinder van een zandstorm, die twee dagen woedde. De wind bleef op het rechte stuk overigens een cruciale factor spelen. "Het is jammer dat we vorige week twee dagen hebben verloren, maar ik denk dat we daarna nog veel tijd hebben weten goed te maken. Ik ben ervan overtuigd dat de beslissing om naar Bahrein af te reizen voor deze test de juiste is geweest."

Massa is inmiddels erg benieuwd waar het team van Scuderia Ferrari staat ten opzichte van de concurrentie. "We staan vlak voor de start van het seizoen en we zullen moeten afwachten wie deze winter de grootste stap vooruit heeft gezet. In Melbourne weten we meer."

Gerets: "FC Twente was beter"

Erik Gerets is van mening dat er niet af valt te dingen op de zege, die FC Twente gisteravond in de UEFA Cup boekte. De ploeg uit Enschede was met 0-1 te sterk voor de ploeg van de voormalig trainer van onder andere PSV.

"We stuitten op een tegenstander, die gewoon beter was," was de analyse van Gerets. "We zijn er niet in geslaagd om het spel van Twente te ontregelen. Gelukkig hebben we volgende week nog een terugwedstrijd. Twente is nu favoriet, dat lijkt me logisch. Maar we hebben volgende week nog een kans om het tij te keren."

Gerets is daarnaast van mening dat de focus nu op Le Mans moet worden gericht. Dat is dit weekend namelijk de tegenstander van Olympique Marseille in de Franse competitie. "Ik kan nu drie dagen huilen, maar daar heeft niemand wat aan. Vanaf vrijdagochtend moeten we ons richten op Le Mans."

Van Persie voelt zich fitter dan ooit

Robin van Persie is de clubtopscorer van Arsenal. De jonge speler voelt zich fitter en sterker dan ooit. Hij let meer op zijn voeding wat een positief effect heeft op zijn spel.

Ik werd altijd teruggeworpen door blessures. Nu dat uitblijft is dat heerlijk. Ik was altijd een flinke vleeseter, totdat iemand mij vertelde dat vlees een negatieve invloed op je spieren kan hebben. Nu hou ik het op vis en pasta voor de wedstrijd en eet ik nog maar één keer vlees per week.’ Ook weet Van Persie door zijn blessures hoe die nu beter om kan gaan met zijn lichaam. ‘In het verleden ging ik gewoon door als ik spierpijn had. Dan dramde ik door, zodat ik gewoon kon spelen. Nu ga ik daar beter mee om.

Het blijft vervelend voor de 26-jarige aanvallende middenvelder vervelend dat het minder gaat bij Arsenal. “Ik de zomer had ik mezelf een hoofddoel gesteld om het hele seizoen fit te blijven. Ik lig op schema, maar ik wilde mijn fitheid samen laten gaan met goede prestaties bij Arsenal. Daar is de laatste weken geen sprake van, dat frustreert.

Ansichtkaart is 83 jaar onderweg in België

Een ansichtkaart is in België 83 jaar onderweg geweest. De kaart werd in 1926 op de bus gedaan door een jonge soldaat in Brussel. Hij stuurde de kaart naar zijn ouders in het Vlaamse Opbrakel met het verzoek een hemd op te sturen.

Een postbode kwam de oude vergeelde kaart deze week brengen bij een stomverbaasde dochter van de soldaat, de inmiddels bejaarde Rosa Morre. "Ik dacht dat de postbode een grapje maakte. Maar toen ik de kaart van dichtbij zag, kon ik mijn ogen niet geloven", zei de vrouw vrijdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

De Belgische Post vermoedt dat de kaart is blijven steken achter een kast of een erfgenaam heeft de brief pas gevonden op een zolder en gepost.

Een wereldrecord is het niet. In Engeland was een kaart eens zo'n honderd jaar onderweg.

Krajicek onderuit in kwartfinale

Op het WTA-toernooi in Memphis is Michaëlla Krajicek in de kwartfinales onderuit gegaan. Ze verloor van Caroline Wozniacki. De eerste set werd nog wel gepakt maar vervolgens ging het mis: 6-2, 3-6 en 3-6.

De eerste twee wedstrijden moest de twintigjarige Nederlandse in het kwalificatietoernooi om aan het hoofdtoernooi mee te mogen doen. Haar ranking zal door haar goede prestaties flink gaan stijgen. Op dit moment staat ze op plaats 201 van de wereldranglijst.

God Of War III komt toch nog 2009?

Sony Computer Entertainment America(SCEA) heeft in een persbericht aangegeven dat de nieuwste en vooral laatste avontuur van Kratos toch nog dit jaar zal uitkomen voor de PlayStation 3. Sony heeft de game God of War III namelijk opgenoemd in een lijstje met games die dit jaar nog uit moeten komen. Het is niet duidelijk of het hier om een schrijffout gaat of om een lek. Only time will tell...

The game [Killzone 2] ushers in an unprecedented year of titles to hit the PlayStation platform throughout the year including the blockbuster exclusives Uncharted 2: Among Thieves, inFamous, MAG, Heavy Rain, God of War III and MLB 09 The Show.


Zelfmoord onder kinderen in Illinois

In een paar weken tijd hebben drie kinderen van 10 en 11 jaar oud zichzelf van het leven beroofd. Dit alles gebeurde in Chicago, Illinois, en begon begin februari met de zelfmoord van de 10-jarige jongen Aquan Lewis. Hij had zichzelf opgehangen aan z'n shirt in een kleedkamer van de basisschool.

Afgelopen woensdag beroofde een 11-jarig meisje zichzelf van het leven door zich op te hangen. Ze werd gevonden door haar vader terwijl ze dood aan een kledinghanger in een kast hing. Onderzoek van de politie wees uit dat het inderdaad om zelfmoord ging.

De afdeling Jeugd en Gezin van Illinois bevestigt dat dit de derde zelfmoord is in drie weken tijd. Van het derde geval zijn echter geen details bekend gemaakt.

Eigenaren 'rookcafé' De Kachel horen uitspraak

De eigenaren van het Groningse café De Kachel horen vandaag of ze een boete moeten betalen, omdat ze zes keer zijn betrapt op overtreding van het rookverbod. De rechter doet vandaag uitspraak in de eerste rechtszaak tegen een horecagelegenheid sinds het rookverbod op 1 juli van kracht werd.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een boete van 1200 euro. Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de rechtbank in Groningen ook het café een maand laat sluiten als de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) weer rokende klanten aantreft in de kroeg.

De eigenaren kregen vijf keer een waarschuwing, de zesde keer een proces-verbaal. Volgens de advocaten zou De Kachel al lang failliet zijn geweest als de eigenaren zich aan het rookverbod hadden gehouden. Het rookverbod zorgt al sinds de invoering voor veel onrust onder café-eigenaren. Veel cafébazen zijn het niet eens met het verbod en vrezen op de fles te gaan.

Vooral eigenaren van eenmanszaken en kleine kroegen die geen plaats hebben voor een aparte rookruimte, komen in opstand. Het laten roken van klanten in een café is een economisch delict. Er staat een maximale boete van 18.500 euro op.

Acteur The Wrestler gearresteerd voor drugsdealen

Een 34-jarige acteur die in de film The Wrestler een dealer van steroïden speelt, is woensdag in New York gearresteerd voor het handelen van hetzelfde prestatieverhogende middel. Dat meldde nieuwszender CNN vrijdag.

De acteur Scott Siegel wordt beschuldigd van de handel in steroïden en mishandeling van een agent. Hij werd opgepakt na een achtervolging door de politie. De acteur raakte daarbij verschillende politieauto's en poogde nog een lopende agent aan te rijden.

De politie vond eerder 1500 flessen, waarvan de meeste gevuld met steroïden, in een woning van Siegels ouders. In het huis van de acteur werd nog eens 55.000 euro gevonden.

Mickey Rourke, hoofdrolspeler in The Wrestler, maakt zondag grote kans op een Oscar voor zijn rol in de film.

Man bijt 10-jarige dochter

De 36-jarige B.A. uit Kockengen is tot 150 uur taakstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, veroordeeld vanwege mishandeling van zijn 10-jarige dochter. De man woonde tot 2006 met zijn vrouw en twee kinderen in Woerden, maar ze gingen uit elkaar en hij vertrok naar Kockengen. Sinds de scheiding waren de kinderen veranderd, aldus de man. "Ze hebben geen respect voor hun vader", zei hij.

Toen eind vorig jaar zijn oudste dochter brutaal tegen hem deed tijdens een autoritje sloegen de stoppen door. Hij stopte de auto en pakte het kind hard beet in haar gezicht, aldus A. De dochter vertelde later echter tegen haar moeder dat de man haar had geslagen, geknepen en gebeten. Een arts constateerde tandafdrukken in haar arm.

De vrouw dreigde het contact te verbreken met haar ex-man, waarop hij een dreigend sms-je naar haar stuurde. Ook bezocht hij de vrouw op haar werk en er ontstond een woordenwisseling. Hij greep haar bij het haar en dreigde dat hij haar en de kinderen zou 'doodmaken'. Dat zorgde voor veel paniek binnen het gezin.

De officier van justitie D. Terporten vond het echter positief dat de man zijn fouten erkende en hulp was gaan zoeken. De eis was 180 uur werkstraf, maar de rechter besloot dit iets te matigen vanwege de vaste baan van de man. Wel werd er een extra voorwaarde opgelegd dat de man contact moet houden met de reclassering.

Ouders noemen baby PowNed

Nog voordat PowNed is toegetreden tot het publieke omroepbestel, is er een baby geboren met de naam PowNed. Het kleine meisje uit Maarssen heet Megan PowNed Noorlander.

De vader heeft woensdagochtend aangifte gedaan bij de afdeling burgerzaken van de gemeente Utrecht, waar het meisje maandagochtend in het ziekenhuis ter wereld kwam. Dat liet Rutger Castricum van GeenStijl woensdag weten. De verslaggever heeft de aangifte woensdag gefilmd voor zijn tv-programma PowNed dat vrijdagavond te zien is bij Veronica.

Een woordvoerder van de gemeente Utrecht bevestigt dat het meisje PowNed als tweede naam heeft. Volgens hem belemmerde de Nederlandse wetgeving dit niet. "Er komen wel meer namen langs die niet alledaags zijn", aldus de woordvoerder.

Castricum zegt apetrots te zijn en heeft de vader uitgebreid gefeliciteerd. Hij noemt het wel heel opmerkelijk en was verbaasd dat de gemeente de naam accepteerde. "Dit bewijst dat PowNed echt een omroep wordt voor jong en oud", aldus de verslaggever.

Er zijn overigens al vele honderden mensen in Nederland die Fok heten.  Helemaal origineel is het dus niet. 

Rijdende wortels en kikkers in Noby Noby Boy launch-trailer

Wat is Noby Noby Boy? dat is iets wat velen zich af vragen na het zien van de vele trailers en gameplay-videos. Eerlijk gezegd weten we het bij FOK!games ook nog steeds niet precies. Je speelt als een Noby Noby Boy of Noby Noby Girl en je kan alles in de wereld op eten om steeds langer te worden. De wereld waarin dit allemaal gebeurt is op zijn zwakst vreemd te noemen want het is bevolkt met rijdende wortels, kikkers en andere rare wezens en objecten. Dit alles is goed te zien in onderstaande launch-trailer.

Wil je zelf uitvinden wat voor aparte game Noby Noby boy is, dan kan je deze downloaden uit de Playstation Store voor 3,99 euro.

Nasri lovend over Arshavin

Samir Nasri is ervan overtuigd dat Andrei Ashavin het ontbrekende stuk is voor het middenveldsprobleem van Arsenal. Door de afwezigheid van Cesc Fabregas, Theo Walcott en Tomas Rosicky moesten de Londenaren puzzelen op het middenveld.

De afgelopen weken kon Arsène Wenger met moeite een middenveld neerzetten. Nasri speelde al rechts, centraal en links op het middenveld. De Franse trainer krijgt met de komst van Arshavin meer opties. Nasri was lovend over zijn nieuwe collega. "Ik speelde tegen Arshavin toen ik bij Marseille speelde, hij is een geweldige voetballer." "Zijn komst heeft een grote impact op de selectie. We misten onze geblesseerde spelers de laatste tijd. Als zij terugkeren zie je wat voor een sterk team wij hebben", aldus Nasri.


Stevanovic en Hofs beschikbaar voor vanavond

Theo Bos, de trainer van Vitesse, maakt zich geen zorgen in de aanloop naar het duel tegen Roda JC. Voor het duel van vanavond kan de oefenmeester beschikken over een fitte selectie. Zoals Nicky Hofs als Dalibor Stevanovic kunnen spelen.

Hofs liep een enkelblessure op tijdens het duel met Ajax, dat overigens met 4-1 gewonnen werd. De gehuurde middenvelder herstelde snel en kan gewoon spelen vanavond. De 24-jarige Sloveen Stevanovic, viel in het duel tegen Sparta uit met een knieblessure, maar is toch inzetbaar. Hierdoor lijken Rogier Molhoek en Santi Kolk weer terug te moeten gaan naar de bank.

Roda JC moet helaas wel nogal wat spelers missen. Davy de Fauw en Pa Modou Kah ontbreken vanwege schorsingen, waardoor het puzzelen wordt in de verdediging.

Uitgestorven vogel gefotografeerd en opgegeten

Trots zit deze Worchester vechtkwartel, waarschijnlijk een vrouwtje, te poseren voor de camera. De locatie is een vogelmarkt ergens op de Filipijnen. Van de vogel werd aangenomen dat deze uitgestorven was en misschien is dat nu ook wel zo. De vogel werd na het maken van de foto verhandeld en als voedsel verkocht. Het blijkt zelfs de allereerste foto te zijn van deze soort vogel.

De vogel was tot nu toe alleen bekend van tekeningen en van enkele opgezette exemplaren. Deze vogels werden uitsluitend gevonden op het Filipijnse eiland Luzon. Het beestje, dat lokaal Pugo wordt genoemd, leeft gewoonlijk in de rijstvelden en landerijen vanwege de aanwezigheid van zaden en insecten.

De soort leeft zeer teruggetrokken, voornamelijk op de grond en maken daardoor kleine paden voor zichzelf. Helaas betekent dit ook dat ze het de jagers niet moeilijk maken, aangezien ze bijna nooit van hun paden afwijken. Een val is zo gezet.

Geleerden klassificeerden deze vogel als uitgestorven. De president van de Wilde Vogel Club van de Filipijnen vraagt zich terecht hardop af of dit misschien wel het laatste exemplaar is geweest van deze vogel. Hij vertelde het Franse persburo France-Press dat het betreurenswaardig is dat de inwoners van Luzon zich niet bewust waren van de natuur om hen heen.

Het is wellicht mogelijk dat de vogel nog steeds voortbestaat vanwege hun teruggetrokken bestaan. Misschien is er ergens anders nog een populatie.

Met dank aan Nood-kloon voor de herschreven submit!


De Worchester vechtkwartel.

Babel wil in de spits spelen

De positie van vleugelspits is niet de favoriete positie van Ryan Babel maar het blijkt wel de positie waar hij het meeste opgesteld wordt. Dit vindt de international een beetje vervelend geworden. In de 78 wedstrijden dat hij voor Liverpool uitkwam, scoorde hij dertien keer. Hij heeft zich op de website van de Reds uitgesproken dat hij hoopt op een basisplaats als spits.

"Ik moet realistisch blijven. Ik weet dat Fernando (Torres, red.) de eerste keus is hier in Liverpool, maar er zijn veel wedstrijden en ik wil bewijzen dat ik ook een spits kan zijn. Fernando maakt fantastische loopacties en dat maakt hem zo goed. Het is zeker een vlak waarop ik mezelf kan verbeteren en dus let ik goed op hem tijdens de training."

De voormalig Ajacied blijft verder kritisch op zichzelf: "Mijn schot met links kan ook nog beter. Fernando is goed met beide benen en dus ben ik aan het bestuderen hoe hij zijn lichaam positioneert om de bal te raken", aldus Babel.

Davids traint mee bij AFC

Edgar Davids is weer actief in Amsterdam. Dit keer niet bij Ajax maar bij de zondaghoofdklasser AFC. De voormalige speler van Ajax houdt zijn conditie op peil bij de club.

In het seizoen 2007/08 speelde de middenvelder 24 wedstrijden voor Ajax maar door het feit dat de Amsterdammers zijn contract niet wilden verlengen kwam hij zonder club. Davids hield zijn conditie eerder op peil bij LA Galaxy en het Italiaanse Genoa.

Willem II contracteert doelman Mäenpää

Amper twee dagen in zijn 'oude' functie heeft technisch directeur Andries Jonker zijn eerste versterking binnen. Niki Mäenpää keept vanaf volgend seizoen voor Willem II.

Dat heeft de Tilburgse club zojuist naar buiten gebracht in een persverklaring. Deze 24-jarige doelman kwam in 2006 over van de jeugd van RC Lens naar FC Den Bosch.

Dit seizoen kwam hij, mede door een hardnekkige schouderblessure, slechts vijf wedstrijden in actie voor de Bossche formatie. Begin deze maand werd Mäenpää nog opgeroepen voor een interland met zijn vaderland Finland.

Technisch directeur Andries Jonker legt uit waarom de doelman een interessante optie was. "Wij beschikken met Maikel Aerts (32) en Oscar Moens (35) over twee uitstekende keepers," aldus Jonker, "maar zij zijn beiden op leeftijd. Wij konden met Mäenpää transfervrij een van de beste keepers uit de eerste divisie aantrekken, die ook Fins international is. Daarom zijn wij verheugd met de komst van Niki."

De Fin moet nog wel een medische keuring ondergaan, deze vindt in principe de komende week plaats. Hij krijgt bij Willem II een tweejarig contract met een optie voor Willem II voor nog eens twee jaar.

[NBA] Pistons in diep dal

Het gaat niet goed met de Detroit Pistons. Eerder dit jaar verruilde Chauncey Billups Detroit voor Allen Iverson, maar de ruil kwam Detroit niet goed uit. Ook gisteravond werd er weer verloren. Ditmaal waren de San Antonio Spurs te sterk met 83-79.

De samenwerking tussen de Fransman Tony Parker en Tim Duncan zorgde ervoor dat de Pistons hun 26ste verlies dit seizoen leden. Duncan was goed voor achttien punten en achttien rebounds, waarvan zes offensieve rebounds. Parker scoorde negentien punten en gaf elf assists. Verder was de center Matt Bonner goed voor vijftien punten en zeven rebounds.

Bij de Pistons was Iverson de topscorer met 31 punten, maar de rest van het team was niet op dreef. Bij het team uit Detroit werkten ze met een korte rotatie. Er waren slechts twee spelers actief van de bank, namelijk Richard Hamilton en Jason Maxiel.

Prostituee komt om bij steekpartij in Amsterdam

Bij een steekpartij op de Wallen in Amsterdam is in de nacht van gisteren op vandaag een prostituee omgekomen. Hulpverleners die waren afgekomen op een melding van een misdrijf, troffen de vrouw dood aan in haar peeskamer.

Dat liet de politie weten. Het incident gebeurde iets na een uur om middennacht op de Oudezijds Achterburgwal. De politie heeft nog niemand aangehouden. Ook is onduidelijk wat de toedracht is van de steekpartij.


Prostituee komt om bij steekpartij in Amsterdam  (foto: DAG)

Angelina Jolie baalt van eigen borsten

Angelina Jolie baalt van haar lichaam. Sinds ze haar tweeling gekregen heeft krijgt ze haar borsten (foto, NSFW) niet meer in model. Ook haar buik is niet meer zo strak als het ooit was. "Ze is erg onzeker over haar lichaam geworden", zegt 'een bron'. "Het meest baalt ze van haar borsten en haar buik, die hangen allemaal te veel. Angelina is erg gefrustreerd omdat het niet uit lijkt te maken hoeveel ze sport, ze blijft de rimpels en slappe huid houden."

Het is niet de eerste keer dat de actrice mauwt over haar lichaam. Drie jaar geleden was ze ook al niet blij met haar lichaam nadat ze haar eerste biologische kind kreeg.

Brad Pitt weet wat hormonen met vrouwen doen en zegt gewoon netjes dat hij zijn vrouw op dit moment mooier dan ooit vindt.

Rolstoel en een puppy in Resident Evil 5 artwork

Nog een kleine maand geduld en dan is het zover, Resident Evil 5 ligt in de winkels. Op 13 maart kunnen gamers aan de slag in Afrika om wederom het gevecht aan te gaan tegen de terreur die Umbrella heeft veroorzaakt. Vandaag zijn er enkele stukjes artwork verschenen van de game. We zien onder andere een man in een rolstoel die we nog niet eerder voorbij hebben zien komen en een aantal angstaanjagende vijanden.





[Update]Traag maar gracieus: USA-commercial Killzone 2


Update 7.09
SCEA heeft tevens bekend gemaakt dat er binnenkort een speelbare versie van de commercial uitgebracht zal worden. Hierin zal de speler de camera kunnen bedienen. Daarnaast zal er een audiotrack in zitten met commentaar van de developers die uitleggen hoe ze een advertentie in elkaar hebben gezet die de game-ervaring nabootst.

Oorspronkelijk bericht
Over een week ligt Killzone 2 wereldwijd in de winkels. Om dat duidelijk te maken heeft Sony naast een Spaanse ook een Amerikaanse commercial gemaakt. Geen heavy metal, geen dreunende bassen, maar wel beelden uit de game-engine.

Mocht je PC het filmpje niet goed tonen, dan kun je ook hier klikken. De commercial zou inmiddels ook in de Amerikaanse PlayStation Store moeten staan.

CD: Putumayo - African Reggae

Het is weer een poosje geleden dat het label Putumayo ons bij FOK! een cd aanbood, maar eindelijk was het weer zover. Het label staat bekend om zijn kleurrijke wereldmuziek-cd's. Kleurrijk niet alleen in cover-art maar zeker ook qua muziek. Gelukkig ligt er weer een nieuw album op de deurmat: African Reggae. Een grappige getekende rasta staart in de verte, dit kan niet missen: dit moet een Putumayo-cd ten voeten uit zijn.

NAVO-schepen naar Somalische wateren

De NAVO gaat dit voorjaar zes marineschepen inzetten tegen piraterij voor de kust van Somalië, waaronder het Nederlandse fregat De Zeven Provinciën.

Secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer heeft dat donderdag gezegd na afloop van een informele ontmoeting van de ministers van Defensie van de NAVO-landen in het Poolse Krakau. De EU opereert al in hetzelfde gebied tegen de piraten die daar de koopvaardijschepen belagen.

De NAVO-ministers hebben ook gesproken over de troepensterkte in Afghanistan. De Verenigde Staten hebben onlangs aangekondigd 17.000 extra manschappen in te zullen zetten. Ze willen dat de Europese landen ook meer militairen sturen.

De Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates heeft Nederland in Krakau echter niet om extra troepen gevraagd, aldus de woordvoerder van minister Eimert van Middelkoop. Nederland heeft zo’n 1650 militairen in Afghanistan, voornamelijk in Uruzgan. Het heeft al diverse malen aangegeven niet tot meer inspanningen bereid te zijn.


NAVO-schepen naar somalische wateren  (foto: DAG)

Fallout 3 DLC The Pitt laat van zich zien


Dat Fallout 3 meer DLC krijgt was voor fans allang geen geheim meer en ook wat we van The Pitt, de komende DLC, mogen verwachten is al bekend. Rest nog om The Pitt in actie te zien, iets wat nu mogelijk is dankzij drie vrijgegeven screenshots.


In The Pitt kunnen we de ruïnes van Pittsburgh in Pennsylvania onderzoeken waar een conflict gaande is tussen slaven en hun Raider-meesters. The Pitt richt zijn pijlen op moraliteit, met voornamelijk een gebrek aan een te duidelijk goed en een te duidelijk kwaad. Verwacht dus moeilijke keuzes te maken en lastige consequenties te moeten accepteren. The Pitt komt in maart uit voor de PC en Xbox 360.

Tomb Raider DLC 'Beneath the Ashes' komt 24 februari

Meer dan een week geleden wisten we nog te melden dat de DLC voor Tomb Raider, Beneath The Ashes, uitgesteld werd. Maar gelukkig hebben we voor de fans goed nieuws; Beneath the Ashes komt op 24 februari uit op de Xbox Live Marketplace. Deze exclusive add-on voor de Xbox 360 is de eerste downloadable content voor Tomb Raider: Underworld.

Beneath the Ashes zal 800 Microsoft Points gaan kosten, net als de andere uitbreiding van Tomb Raider: Underworld. De volgende uitbreiding heet Lara's Shadow en komt 10 maart uit. Overigens komt er, gelijktijdig met Beneath the Ashes, ook nog een patch die de volgende bugs fixt:

Bug fixes

* In some circumstances reward progress could be lost when restarting TRU either through a save game reload, or through starting a new game
* In rare circumstances, animated water running down walls (textures) in TRU could cease to animate
* While being "teleported" during a cinematic (where the player will end the cinematic in a new position), there were rare circumstances where Lara would be left with a very high velocity which caused her current or next jump to throw her much further
* While executing an adrenaline attack (which causes the game to go into a "bullet time" slow motion effect), if the player restarted the game, or reloaded a save game, the subsequent menu animation for costume and weapon selection would be in slow motion
* Under rare circumstances the player could teleport from one fluid movement primitive to another
* Under some circumstances Lara could "miss" picking up a portable object, which led to her having to re-attempt the pick up
* Under certain circumstances the full screen effects for adrenaline mode could become corrupted
* Under rare circumstances engaging and pulling an object with the grapple caused a crash
* Fixed numerous issues in the code that was causing conflicts between OLAPI and the system listener relating to saving loading and mounting of downloadable content packs
* Fix for crash when loading a game that was previously saved while the player was inserting an object
* Fixed a rare crash when trying to load a save game on level 5
* Fixed a bug where the player could force the slow down from the adrenaline mode to never end (even though the mode itself had ended)
* When downloading content from Xbox Live, the current language selection no longer gets changed back to English when the new content is mounted
* When mounting DLC content, the content is now properly associated with a user profile to support HDD roaming
* Other minor issues addressed

24 februari dus, goed onthouden of schrijf het in je (digitale) agenda!

Nieuwe Burnout Paradise DLC details uitgelekt


Het is weer tijd voor nieuwe downloadable content voor Burnout Paradise. Het houdt ook nooit op met Burnout Paradise, dat is maar goed ook. Al eerder wisten we te melden dat Criterion nog met wat speelgoedauto's kwam. Tevens komt Criterion ook nog met een Boost Specials DLC-pack. Onze collega's van Joystiq zijn erachter gekomen wat deze twee DLC-packs allemaal bevatten.

Gisterochtend was de nieuwe downloadable content per ongeluk beschikbaar voor download op Xbox Live Marketplace. Oeps foutje, kan gebeuren. Maar laat het nou net zijn dat iemand zo slim was om even alles op te nemen en vervolgens het beeld op Youtube zetten. Je ziet het resultaat hieronder.

De Toy Cars Pack bevat negen speelgoedauto's, met daarin een miniatuur motor. De Boost Specials DLC-pack bevat twee auto's: de Hawker Mech en de Carson Extreme Hotrod. Toy Cars Pack zal 1000 Microsoft Points gaan kosten, terwijl Boost Specials Pack 400 Microsoft Points gaat kosten. Opmerkelijke van de Toy Cars Pack is dat je ze ook in twee pakketten kunt downloaden: ze kosten per stuk dan 480 Microsoft Points. 480 plus 480 is 960, dus dat is best raar. Per auto kost het overigens 160 Microsoft Points. De motor kost echter 240 Microsoft Points. Je ziet het lijstje hieronder.

Toy Cars

* Toy Krieger WTR
* Toy Jansen P12
* Toy Hunter Takedown 4x4
* Toy Carson GT Concept
* Toy Hunter Citizen
* Toy Carson Inferno Van
* Toy Nakamura Firehawk
* Toy Hunter Cavalry
* Toy Hunter Manhattan

Boost Specials

* Hawker Mech
* Carson Extreme Hotrod

Het is nog onbekend wanneer deze twee downloadable content pakketten beschikbaar zijn voor download.

Onderzoek naar verdwenen Live-accounts

Waarschuwing voor de Xbox 360-gamers onder ons: als je een Live-account hebt, laat dan niet je e-mailadres verlopen en zeg deze ook niet op! Door een bug ben je dan je Live-account ook kwijt, inclusief gamegegevens en behaalde Achievements. Dit komt door de koppeling tussen je account en je e-mailadres. Het probleem blijkt veelvuldig voor te komen bij hotmail-adressen aangezien deze vanzelf vervallen na een bepaalde periode van inactiviteit.

Microsoft heeft aangegeven een onderzoek in te stellen naar het probleem. Vooralsnog is er helaas geen oplossing bekend om je gegevens terug te krijgen, noch is er bekend of die oplossing er wel gaat komen.



Valve's Gabe Newell DICE keynote, cijfers van Steam

De DICE is een jaarlijks evenement voor de gamesindustrie waar onder andere leuke verhalen verteld worden door belangrijke mensen uit de industrie. Een van de lezingen van de DICE 2009 werd gegeven door Gabe Newell, oprichter van Valve. Een belangrijk onderdeel van zijn keynote was dat entertainment meer als een service moet worden. Zoals Steam. Ook had hij het er weer over dat piraten slechts slecht bediende klanten zijn.

Verder keek Gabe naar de invloed van de updates op de verkoopcijfers van team Fortress 2. Na een gartis update stegen de verkopen met 106%. Spelerminuten namen toe met met 105%. De optie om games te giften via Steam zorgde voor een toename van 71% in de verkopen. Verkopen van gewone winkels stegen ook met 28%, en heeft Steam een toename gezien van nieuwe gebruikers met wel 75%.

Vorig weekend besloot Valve de prijs van Left 4 Dead te verlagen voor een weekenddeal (van €45 naar €22,50). De verkopen van L4D namen toe met 3000%. De game heeft meer in dit weekend verkocht dan dat het deed tijdens de lancering, iets wat heel zeldzaam is in de gamesindustrie. Toch had dit geen effect op de verkopen van gewone winkels, die bleven gewoon constant. De weekendsale van een third-party game op Steam zorgde er zelfs voor dat de verkoop van die game steeg met 36000%. Nee, geen typfout.

Verder werd er nog gekeken naar de verkopen met de kerstsale:

* 10% sale = 35% increase in sales (real dollars, not units shipped)
* 25% sale = 245% increase in sales
* 50% sale = 320% increase in sales
* 75% sale = 1470% increase in sales

Bij 75% van de prijs, maakten ze nog steeds meer dan 15% meer omzet dan bij de originele prijs. Als laatste werd er nog gezegd dat het team dat ook aan de Team Fortress 2 filmpjes werkt, werkt aan een stel strips gebaseerd op TF2. Dus die kunnen we ook binnenkort verwachten.

Team Fortress 2: Tweede scoutwapen is energy-drankje

Eergisteren werd het eerste nieuwe wapen van de scout bekend gemaakt, gisteren de nieuwe communitymaps. Vandaag is het de beurt aan het tweede scoutwapen en de achievements die de update met zich mee zal brengen.




Het tweede scoutwapen is een energy drankje! Als de scout hiervan drinkt zal hij een tijdje moeilijker te raken zijn, en waarschijnlijk ook iets sneller kunnen rennen. Helaas bevat het drankje te veel suiker, dus nadat het effect over is kan je je wat duizelig voelen. Dus heb je dorst, drink Bonk! Wil je alle achievements zien, klik dan hier.

'Sylvie Meis best geklede vrouw'

Sylvie van der Vaart-Meis is door het magazine Jackie verkozen tot de best geklede vrouw van Nederland. Het tijdschrift presenteerde gisteravond in hotel The Grand in Amsterdam de Best Dressed List, een overzicht van de vijftig best geklede vrouwen.

Actrice en voormalig presentatrice Maria Kooistra prijkt op de tweede plaats, saxofoniste Candy Dulfer staat op drie. De top 10 bestaat verder uit presentatrice Nikkie Plessen (4), actrice Victoria Koblenko (5), prinses Mabel (6), topmodel Doutzen Kroes (7), actrice Leontine Borsato (8), kunstenares Judith Wiersema (9) en presentatrice Renate Verbaan (10).

De lijst is samengesteld door de stylisten Maik de Boer, Danie Bles, Renu Kashyap en eigenaar Jos van Raak van de gelijknamige modewinkels. Het panel was unaniem over de nummer 1. "Geen enkele vrouw is altijd goed gekleed, maar Sylvie wel. Ze heeft een soort Amerikaanse glamour, heel on-Nederlands”, aldus Maik de Boer. Jos van Raak zegt over Sylvie van der Vaart: "Ze heeft echt haar eigen stijl en ze is heel erg van nu. Het is weliswaar van top tot teen designerlabel, maar ze ziet er beeldschoon uit." 

Jackie’s Best Dressed List verscheen dit jaar voor het eerst. Waar lezers van internationale bladen als Harper’s Bazaar, Vanity Fair en People elk jaar uitkijken naar de gerenommeerde lijsten, ontbrak het in Nederland nog aan een vergelijkbaar initiatief.

Opvallend is ook de lijst van de tien slechtst geklede vrouwen van Nederland. Deze Worst Dressed List wordt aangevoerd door presentatrice Fabienne de Vries. Volgens Jackie is het bij Fabienne de Vries vaak te veel, te druk en te geprobeerd. Op nummer 2 van de lijst staat "de immer te jeugdig geklede" Judith Osborn, gevolgd door actrice Katja Schuurman (3), journaliste Beertje van Beers (4) en actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen (5). De top 10 bestaat verder uit de presentatrices Bridget Maasland (6), Sophie Hilbrand (7) en Linda de Mol (8). Zangeres Glennis Grace staat op de negende plaats, presentatrice Yvon Jaspers staat op nummer 10.


Jackie: Sylvie van der Vaart best geklede vrouw  (foto: DAG)

Argentinië stuurt Holocaust-bisschop land uit

Argentinië wil de Britse Holocaust-ontkenner Richard Williamson het land uithebben. Als de onlangs weer in de rooms-katholieke kerk opgenomen bisschop niet vrijwillig vertrekt, wordt hij het land uitgezet.

Williamsom raakte recentelijk in opspraak door te ontkennen dat er in de concentratiekampen van de nazi's gaskamers hebben gestaan. Ook gaat hij ervan uit dat er niet zes miljoen, maar 200.000 tot 300.000 joden in die kampen zijn omgekomen. Toen de commotie over de uitlatingen van Williamson ontstond, legde de leider van Pius X hem een spreekverbod op.

Williamson, die nu in Argentinië woont, had kort daarvoor gezegd bij zijn opvattingen te blijven. Na hevige internationale druk heeft ook de paus aangegeven dat Williamson zijn uitspraken in moet trekken "als hij een functie binnen de Katholieke Kerk wil blijven vervullen."


Argentinië stuurt Holocaust-bisschop land uit  (foto: DAG)

Draadloze microfoons en tracklist voor SingStar Pop Edition

Draadloos is in tegenwoordig. De huidige generatie consoles hebben tegenwoordig enkel en alleen draadloze accessoires. De SingStar microfoons echter hebben nog altijd een snoer. Hier moet binnenkort verandering in gaan komen.

Op 18 maart komen namelijk draadloze SingStar microfoons uit. Dit is vlak voor de release van de nieuwe SingStar in de serie: SingStar Pop Edition. De SingStar community heeft de nieuwe microfoons al mogen testen en zijn behoorlijk positief. Dave Ranyard, Executive Producer van de SingStar-producten, vertelt het volgende over de nieuwe microfoons:

"We zijn blij dat mensen zo enthousiast zijn over de Draadloze Microfoons. Nu kunnen spelers draadloos van hun SingStar ervaring genieten. Ze kunnen de microfoons meteen uitproberen met SingStar: Pop Edition en honderden nieuwe nummers in de SingStore. We zijn razend benieuwd naar de nieuwe video-optredens met Draadloze Microfoons op My SingStar Online of www.singstargame.com."

Dankzij de nieuwe stembesturing van SingStar Pop Edition hoef je de controller van de PS3 tijdens het spelen niet te pakken. Je hoeft alleen maar in de Draadloze SingStar Microfoon te zeggen welk nummer je wilt zingen en het verschijnt vanzelf op je scherm. De nummers die te zingen zijn zijn als volgt:

Alphabeat - 10.000 Nights Of Thunder
Amy Winehouse - Rehab
Black Kids - I'm Not Going To Teach Your Boyfriend How To Dance
Bon Jovi - Livin' On A Prayer
Chris Brown - With You
Chris De Burgh - Lady In Red
Cyndi Lauper - True Colors
Gloria Estefan - Rhythm Is Gonna Get You
Jordin Sparks feat. Chris Brown - No Air
Kaiser Chiefs - Never Miss A Beat
Kate Nash - Mouthwash
Kings Of Leon - Sex On Fire
Klaxons - Gravity's Rainbow
Little Jackie - The World Should Revolve Around Me
N*E*R*D - Sooner Or Later
P!nk - So What!
Queen - Bohemian Rhapsody
Robbie Williams - Angels
Robyn - Be Mine
Rockwell - Somebody's Watching Me
Sam Sparro - Black And Gold
Solange - I Decided
Sugababes - Girls
The Feeling - Rose
The Killers - Human
The Police - Every Little Thing She Does Is Magic
The Script - The Man Who Can't Be Moved
Will Young - Changes
will.i.am Feat Cheryl Cole - Heartbreaker
Yazoo - Don't Go


De nieuwe microfoons
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.