FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 17 februari 2009

PvdD stelt kamervragen na onthulling op FOK!

De Partij voor de Dieren van Marianne Thieme heeft gisteren Kamervragen gesteld aan de minister van Financiën over het sponsorbeleid van verzekeringsmaatschappij Aegon. Dit naar aanleiding van een publicatie op  FOK!

FOK! publiceerde vorige week dinsdag 10 februari een artikel over verzekeringsmaatschappij Aegon dat betrokken is bij het sponsoren van stierenvechten in Mexico. Deze sponsoring van Aegon vindt plaats via haar Mexicaanse dochter Seguros Argos in Mexico. Deze dochteronderneming sponsort daar het stierenvechten in de grootste stierenvechtarena ter wereld, Plaza de toros in Mexico City. Ter ere van het zestigjarige bestaan van de arena sponsport de Mexicaanse levensverzekeringsmaatschappij een reeks gevechten die dit jaar worden gehouden in de arena. Aegon heeft een belang van 49% in deze onderneming. Er kan dus sprake zijn van actieve sponsoring van stierenvechten door het Nederlandse bedrijf. 

Onlangs werd bekend dat Aegon drie miljard euro aan staatssteun uit het steunfonds voor de financiële sector heeft ontvangen. Indirect kan er dus gesproken worden van sponsoring van stierenvechten door de Nederlandse overheid. Tegenover FOK! verklaarde Aegon niet op de hoogte te zijn van deze sponsoring. De verklaring van Aegon strookt echter niet met het gegeven dat het logo van Aegon duidelijk zichtbaar is op een spandoek bij de hoofdingang van de arena. Desondanks zegt Aegon van niets te weten. Ook zegt Aegon zeker te zijn dat er geen staatsteun is doorgevloeid naar haar dochteronderneming in Mexico.

De Partij voor de Dieren heeft vandaag aan minister van Financiën, Wouter Bos, gevraagd of hij op de hoogte is van deze sponsoring en wat zijn standpunt is inzake de sponsoring van Aegon van de stierenvechten. Dit laatste met name, daar door deze vermeende sponsoring de Nederlandse staat indirect het stierenvechten steunt. Ook vraagt de Partij voor Dieren aan de minister of er randvoorwaarden gesteld moeten worden in termen van duurzaamheid en diervriendelijkheid aan banken, verzekeraars en andere bedrijven die met publieke middelen overeind gehouden worden. Tot slot is de minister gevraagd om een standpunt in te nemen over de vraag of stierenvechten een verwerpelijk volksvermaak is dat op geen enkele wijze gesteund zou mogen worden met Nederlandse publieke middelen. En als de minister erkent dat Aegon zich schuldig heeft gemaakt aan de gestelde feiten, dit gevolgen kan hebben voor de staatssteun die Aegon heeft ontvangen. 

Poedel bijt neus van baasje af

Een Italiaanse vrouw zal voorlopig met behoorlijke littekens in haar gezicht moeten rondlopen. Haar eigen poedel beet namelijk haar neus eraf.

De poedel, genaamd Vale, sprong bij de Italiaanse op bed en beet de vrouw zonder enige aanleiding in haar gezicht. Vale beet de neus van de vrouw af en rende er vervolgens mee de tuin in. De politie heeft de hond daarna gevangen.

De vrouw, Loredana Romano, is na de vangst van de poedel naar het ziekenhuis gebracht voor een operatie. Chirurgen slaagden erin de neus er weer aan te naaien, maar in de toekomst zal het slachtoffer meerdere operaties moeten ondergaan om de littekens weg te werken.

De man van de Italiaanse heeft voor het incident meerdere malen gezegd dat Vale niet in de slaapkamer mocht komen. Loredana, die nu haar lesje heeft geleerd, blijft mild voor haar hond. De poedel mag blijven, maar de slaapkamer is nu echt verboden terrein.

Inbreker keert terug voor afstandsbediening

Een Chinese inbreker is op een lullige manier tegen de lamp gelopen. De beste man kwam namelijk weer terug op de plek waar hij eerder een dvd-speler had gestolen. Hij was vergeten de afstandsbediening mee te nemen.

Twee maanden geleden al nam de 25-jarige Chong het apparaat uit het huis mee. Onlangs pas besefte hij dat het een stuk fijner kijkt met een afstandsbediening in je hand. Maar ja, deze lag nog in het huis van de rechtmatige eigernaar, dus besloot Chong dat er niets anders op zat dan nogmaals in te breken.

De boef had echter pech, want de bewoner zat hem al op te wachten. Deze zat in de stoel te genieten van zijn nieuwe televisie. Chong bekende spontaan aan bewoner Dai dat hij degene was die eerder al de dvd-speler uit het huis had gehaald.

Dai droeg hierop Chong over aan de politie, maar deze wilde hem niet opsluiten. Volgens de politie was het apparaat van slechts honderd euro een gang naar de rechtbank niet waard. Tot grote woede van Dai lieten de agenten hem dan ook snel weer vrij.

RRoD: Het ergste hebben we gehad volgens Microsoft

De pechvogels onder jullie die problemen hebben gehad met hun Xbox 360 zullen het fijn vinden om te horen dat Microsoft hard bezig is met het verbeteren van hun repair service. Na een aantal klachten over Xboxen die het nog steeds niet deden na reparatie heeft Microsoft direct maatregelen getroffen en het proces verbeterd. Ook wordt voortaan de nieuwste technologie in de Xbox gestopt om de kans op toekomstige gebreken zo laag mogelijk te maken.


"...What we do in general, the way that it works, is that they will fix it with the latest [hardware] improvements that we've applied [to current Xbox 360s]. Obviously we're continuously improving the technology inside the box, not to get too technical. So they'll apply that when they make the increments to your system."



Volgens Aaron Greenberg, box group product manager, zal de RRoD langzaam verdwijnen in de toekomst door de verbeteringen in het design van de console.

Full frontal nudity in GTA IV: The Lost and Damned

Op een bepaald deel in de nieuwe downloadable content van GTA IV, The Lost and Damned, ontmoet je een van je opdrachtgevers terwijl hij geniet van een massage. Nadat de masseuse is weggestuurd volgt een gesprek met Mr. Stubbs waarin hij helemaal naakt is. In het grootste deel van deze scene zijn de camera-punten goed gekozen, zo blijven de edele delen van Mr. Stubbs buiten beeld. Maar tegen het einde zien we toch een hele tijd de genotsknots van deze man vol in beeld, 1UP heeft er een filmpje van gemaakt welke je hieronder kunt bekijken. Let wel op: lichtelijk NSFW.

Voorlopig geen debat over beloning politici

De Tweede Kamer zal de komende tijd waarschijnlijk geen debat houden over de beloning van politici. Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft gevraagd een reeks wetsvoorstellen over het salaris en de rechtspositie van bijvoorbeeld bewindslieden, burgemeesters en Kamerleden voorlopig niet te behandelen.

De reden is dat het kabinet afgelopen week heeft besloten af te zien van een salarisverhoging voor ministers. Het kabinet vindt een salarisverhoging in de huidige recessie een verkeerd signaal.

Eerder had het kabinet besloten het ministerssalaris met 30 procent op te krikken, te beginnen met een salarisverhoging van tien procent deze regeerperiode. Dat zou tevens de bovengrens worden voor andere topsalarissen bij de overheid.

Nu het ministerssalaris deze kabinetsperiode is bevroren, moet worden gekeken naar de gevolgen van die ingreep. Ter Horst heeft de Kamer daarom dinsdag verzocht wetsvoorstellen hierover voorlopig niet te behandelen. Die voorstellen gaan ook over bijvoorbeeld regelingen voor wachtgeld en onkostenvergoedingen.

Aanvankelijk zou de Kamer het pakket maatregelen donderdag bespreken, maar dat is alvast van de baan.

Nieuwe grote fraudezaak VS

De Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder op de financiële markten, is op een nieuwe omvangrijke fraudezaak gestuit. Ruim twee maanden nadat de megafraude van Bernie Madoff aan het licht kwam, bleek dat een Texaanse investeerder beleggers mogelijk ook voor miljarden heeft opgelicht.

De SEC deed dinsdag een inval in het Texaanse hoofdkwartier van Robert Stanford in de stad Houston. De toezichthouder richt zich op een investeringsfonds van 8 miljard dollar. Stanford en zijn drie bedrijven die ook onderdeel van onderzoek zijn, zouden valse beloften hebben gedaan en historische rendementen hebben gefabriceerd.

In december werd bekend dat Bernie Madoff beleggers mogelijk voor 50 miljard dollar heeft opgelicht. Bij deze zogenaamde Ponzi-fraude betaalde Madoff bestaande beleggers uit met de inleg van nieuwe beleggers.

Robert Stanford  (foto: ANP)

Obama zet handtekening onder stimuleringsplan

De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdagavond zijn handtekening gezet onder het stimuleringsprogramma voor de economie. Het pakket omvat maatregelen ter waarde van in totaal 787 miljard dollar en voorziet in het scheppen of behouden van 3,5 miljoen banen.

"Ik wil niet doen alsof vandaag het einde van al onze problemen betekent. Maar we willen de weg vrijmaken naar groei en welvaart voor de lange termijn", aldus Obama in een toelichting.

Het programma voorziet in een groot aantal belastingvoordelen voor burgers en bedrijven, in totaal ter waarde van circa 300 miljard dollar. Zo’n 116 miljard dollar gaat op aan een direct belastingvoordeel van 400 dollar voor iedere werknemer.

Ook gepensioneerden, werklozen en andere mensen die niet werken, krijgen voordeel. Daarnaast zijn er voorzieningen voor huizenkopers, mensen die een nieuwe auto aanschaffen en ouders van studerende kinderen.


Obama zet handtekening onder stimuleringsplan  (foto: DAG)

Eis: levenslang voor moord op Marlies

Ryan P. heeft een levenslange straf tegen zich horen eisen. P. heeft bekend dat hij op Bonaire Marlies van der Kouwe heeft gedood. De apothekersassistente verdween vorig jaar september op Bonaire. Een maand later werd ze dood terug gevonden.

De 27-jarige verdachte zou haar van de fiets hebben getrokken om haar te beroven. Toen ze zich verzette zou hij haar hebben gewurgd.

De aanklacht van het openbaar ministerie is officieel 'gekwalificeerde doodslag'. Daaronder verstaat justitie het opzettelijk doden van iemand om andere misdaden te verdoezelen.

Koninklijke familie kan nergens heen

Het Oostenrijkse wintersportdorp Lech is vandaag door hevige sneeuwval van de buitenwereld afgesloten. De koninklijke familie viert daar vakantie. Onder anderen koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn in het dorp.

In Lech, Zürs en Stuben zijn 5500 inwoners en ongeveer tienduizend vakantiegangers ingesneeuwd. De burgemeester van Lech kon vandaag nog niet zeggen hoelang de wegen naar de dorpen onbegaanbaar zullen blijven. Sinds gisteren is een enorme hoeveelheid sneeuw gevallen, die overal in de Alpen zorgt voor problemen.

De koninklijke familie gaat altijd in Lech op wintersportvakantie. Een aantal jaar geleden sneeuwden Beatrix en haar gezinsleden ook al in.

Testdag 17-02-2009

Kimi Räikkönen heeft vandaag de snelste tijd neergezet tijdens de testdag in Bahrein. Jarno Trulli reed de tweede tijd, en Nick Heidfeld werd derde en laatste. Ferrari moest drie uur de test onderbreken na problemen met het KERS-systeem, en bij Heidfeld ging de brandblusser af.

Bahrein

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 K. Räikkönen Ferrari 01:32.102 107
2 J. Trulli Toyota 01:32.230 149
3 N. Heidfeld BMW 01:32.585 104

Sesamstraat gejat

Oosterhout moet nieuwe bordjes met 'Sesamstraat' erop laten maken. De straatnaambordjes in de Gelderse plaats zijn namelijk ontvreemd. De diefstal werd vandaag ontdekt. 

De straatnaambordjes met de bijzondere naam zijn een gewild verzamelobject. Afgelopen herfst werd er ook al een Sesamstraatbordje gejat.  "De liefde voor Sesamstraat kent blijkbaar geen grenzen", grapt een gemeentewoordvoerster. De Sesamstraat ligt in een Oosterhoutse nieuwbouwwijk, onder de rook van Nijmegen.

Toch is de straat niet vernoemd naar het populaire kinderprogramma. In plaats van de straat van Pino, Ieniemienie, Tommie en Meneer Aart is de straat vernoemd naar de zaadjes die je bovenop de betere Big Mac kunt aantreffen.

Om diefstal te voorkomen, zal de gemeente voorlopig geen nieuwe bordjes plaatsen. Dat is ook niet nodig, aangezien de straat nog onbewoond is. Mocht de gemeente overgaan op het plaatsen van nieuwe straatnaambordjes, dan zal de gemeente maatregelen treffen om diefstal te voorkomen.

Krajicek naar kwartfinales Memphis

Michaëlla Krajicek heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi van Memphis.

Krajicek was in de tweede ronde te sterk voor de Duitse Kristina Barroi. Het werd 6-3 3-6 en 7-6 (0). Ze boekt hiermee haar vierde zege op rij. Na twee overwinningen in de kwalificaties was Krajicek in de eerste ronde te sterk voor Alla Koedriavtseva.

De laatste keer dat Krajicek in de kwartfinales stond van een WTA-toernooi was vorig jaar zomer. Toen stond ze in de kwartfinales van de Ordina Open in Rosmalen.

FOK!fotowedstrijd februari 2009, abstract en kunstzinnig

  
De FOK!fotowedstrijd!
 
FOK! organiseert elke maand een fotowedstrijd met een uitdagend onderwerp. Iedereen met een camera kan hier aan mee doen! Denk je dat jij je camera volledig onder controle hebt? Kun jij de foto bij het opgegeven onderwerp maken die andere users aanspreekt? Dan kun je met deze wedstrijd mooie prijzen winnen!
 
De fotowedstrijd wordt elke maand vanuit het fotografieforum georganiseerd. Maar ook wordt dit jaar steeds een samenwerking gezocht met een ander forum of een andere subsite van FOK!.
Deze maand is dat het theater, taal en kunst-forum.
Vanuit beide perspectieven kun je deze maand naar de fotowedstrijd kijken! Deze heeft als onderwerp namelijk abstract en kunstzinnig.
 
 
De FOK!fotowedstrijden zijn open voor iedereen. Ook het vergeven van de prijs hangt grotendeels van jullie af! Na de inzendtermijn kan namelijk gestemd worden op de foto's waardoor de winnaars worden bepaald!
Lees het centrale topic even goed door zodat je alle regels meekrijgt:
 
Inzenden kan tot 26 februari 2009, 22.00 uur
Stuur je foto op naar: fotowedstrijd@fok.nl
 
De prijzen
Deze maand mogen we in totaal 3 doeken weggeven van herinneringenoplinnen.nl
 
Herinneringenoplinnen.nl is de grootste aanbieder van canvasdoeken op internet. Zij printen je foto op canvas en spannen dit vervolgens op een houten frame. Zo ontstaat er een schitterend en persoonlijk foto op doek!
Herinneringenoplinnen.nl stelt 3 canvasdoeken ter beschikking voor de FOK!fotowedstrijd. De 2 users met de meeste stemmen krijgen een doek. Wie het derde doek krijgt wordt bepaald door FOK! aan de hand van het onderwerp en de inzendingen.
 

Brandweer op de been voor rookmachine

De brandweer van Harlingen is tegen de avond massaal uitgerukt voor een grote brand. Verschillende omwonenden zagen namelijk allemaal rook uit een autobedrijf komen. Eenmaal op de plek des onheils aangekomen, bleek het hier slechts om een rookmachine te gaan.

Rond half zes vanavond stond de telefoon bij de brandweerkazerne van de Friese havenstad roodgloeiend. De spuitgasten rukten dan ook met groot materieel uit. Ditmaal ging echter het welbekende spreekwoord 'waar rook is, is vuur' niet op, want de rook bleek zogeheten filmrook te zijn, afkomstig uit een apparaat. "Een cameraploeg was daar in de weer met een rookmachine", aldus een woordvoerder van de brandweer.

"Volgens mij waren ze van Omrop Fryslân. Als je zoiets doet is het gebruikelijk de brandweer even te informeren. Hier zijn we niet zo blij mee." De regionale omroep ontkent de aantijgingen. Zij zeggen rond half zes niet bezig te zijn geweest met opnames.

L'oréal brengt 'crisiscosmetica' op de markt

Vrouwen die bang zijn om minder of geen make-up meer te kunnen kopen tijdens de economische crisis hoeven zich geen zorgen meer te maken. L'oréal brengt binnenkort crisiscosmetica uit: een lijn met goedkopere cosmeticaproducten om staande te kunnen blijven tijdens de recessie.

Dit werd vandaag bekendgemaakt door Jean-Paul Agon bij de toelichting op de jaarcijfers van het bedrijf. Op deze manier hoopt L'oréal sneller te groeien dan de markt. Voor de resultaten van 2009 werd geen verwachting uitgesproken. Agon benadrukte wel dat "de situatie in de eerste helft van het jaar moeilijk zal zijn." Ook zal het bedrijf geleidelijk het aantal arbeidsplaatsen, en dus werknemers, verminderen, maar ook hier werden geen concrete getallen genoemd. Wat eventueel zou kunnen verdwijnen zijn enkele productieafdelingen.

Gisteren werd bekend dat het bedrijf in 2008 een nettowinst van 1,95 miljard euro behaald heeft. Dat is ruim een kwart minder dan in 2007, toen door de verkoop van dochteronderneming Sanofi-Aventis een eenmalige winst binnengehaald werd. Deze verkoop leverde anderhalf miljard euro op. De omzet van L'oréal steeg wel in 2008, met een stijging van 3,1 procent kwam deze uit op 17,5 miljard euro.

Blitz brengt ons Invincible Tiger: The Legend of Han Tao

Blitz Arcade en Namco Bandai hebben een samenwerking aangekondigd voor een nieuw project dat Blitz in ontwikkeling heeft: Invincible Tiger: The Legend of Han Tao, welke moet verschijnen op XBLA en PSN. Volgens project manager Ollie Clarke moest Invincible Tiger een game worden die sterk leek op de martial arts films uit zijn jeugd. Daardoor is het een vloeiende fightinggame die weliswaar makkelijk is om te spelen, maar moeilijk is om echt te beheersen. Daarnaast moet de game ook gewoon leuk zijn, dus is er een hoop humor in verwerkt.

I wanted to make a game that played like the martial arts games and movies I loved when I was growing up, and that's something we stuck to from creation through to development. It’s a fluid fighting game, easy to play but difficult to master! Games should be fun, so we've thrown in loads of tongue-in-cheek humour for fans of the genre. Hopefully gamers will have as much fun playing Invincible Tiger as we had making it!

Invincible Tiger: The Legend of Han Tao staat gepland voor een release in het tweede kwartaal van dit jaar.

Rug van Federer speelt weer op

Roger Federer heeft sinds de Australian Open opnieuw last gekregen van zijn rug. De nummer twee van de wereld moet daarom het ATP toernooi van Dubai laten schieten.

De Zwitser laat ook het Davis-Cup duel met de Verenigde Staten aan zich voorbij gaan. "Vorig jaar heb ik niet genoeg tijd genomen om te herstellen van een rugblessure. Als een soort van voorzorgsmaatregel gebruik ik de komende weken om er weer helemaal bovenop te komen", aldus Federer op zijn website.

Vertonghen mist Fiorentina

Ajax moet het komende donderdag in het UEFA-Cup duel tegen Fiorentina doen zonder Jan Vertonghen. De verdediger haakte dinsdag af met een voetblessure.

Ajax-coach Marco van Basten moet het ook doen zonder Darío Cvitanich en Gabri. Cvitanich kampt met een een bovenbeenblessure terwijl Gabri een hersenschudding heeft opgelopen.

Verder mist Ajax ook Robbie Wielaert, de verdediger is niet speelgerechtigd. Javier Martina en Evander Sno maken vanwege alle afwezigen wel deel uit van de selectie.

Blizzcon op 21 en 22 augustus in Anaheim

Blizzard heeft vandaag bekend gemaakt dat de jaarlijkse Blizzcon, Blizzards eigen beurs voor zaken als games en wat daaruit voortvloeit, zal plaatsvinden op 21 en 22 augustus in het Anaheim Convention Center in Anaheim, Californië. Door de groeiende populairiteit van het evenement is er dit jaar één hal extra waar Blizzardfans zich kunnen vermaken.

Op de Blizzcon zal er weer een hoop te doen zijn voor fans van Blizzard. Zo is er de mogelijkheid om de nieuwste games te spelen, zullen er discussiepanels zijn met de developers, worden er toernooien gehouden voor verschillende niveaus, zijn er community competities (begin maar vast met het maken van dat Night Elf-kostuum dames), zullen er veilingen zijn en nog veel meer. Mike Morhaime, CEO en mede-oprichter van Blizzard Entertainment, heeft er in ieder geval weer zin in.

We've been amazed by the incredible response to each of our previous BlizzCon events.We’re pleased to be bringing the convention back to Anaheim this year, and we look forward to this new opportunity to meet Blizzard gamers from around the world.


DSB beslist woensdag over Smeekens

De schaatsploeg DSB beslist woensdag over de komst van Jan Smeekens. De sprinter kreeg geen nieuw contract aangeboden bij zijn huidige ploeg TVM.

"Morgenmiddag is het voor ons duidelijk of we Smeekens aan de ploeg willen toevoegen," aldus bevestigt directeur sportzaken van DSB Toon Gerbrands. "En als we hem zouden willen, moeten we er natuurlijk nog wel uit zien te komen met Jan."

DSB coach Jac Orie ziet Smeekens graag komen. "Er zijn een hele hoop raakvlakken tussen wat onze manier van werken is en wat Jans verwachtingen over een ploeg zijn," zegt Orie. "Ik hoop dat we er uit komen en dat Jan naar onze ploeg komt. Hij zal beter worden met al die snelle jongens om hem heen. Ik wil hem graag hebben omdat ik denk dat hij voor een medaille kan gaan schieten in Vancouver."

Een eventuele overeenkomst zou gelden voor een jaar, tot en met de Olympische Winterspelen van Vancouver. het is nog niet duidelijk of DSB ook na die periode een schaatsploeg op de been wil houden. "We gaan daar in de eerste drie maanden na afloop van het seizoen een beslissing over nemen," zegt Gerbrands. "Dus voor half juni."

Schoolbusbestuurster dronken achter het stuur

De Duitse politie heeft bij Essen een bestuurster van een schoolbus betrapt met te veel drank op. Na een alcoholtest bleek dat de vrouw van 31 jaar oud 2,8 promille alcohol in haar bloed had.

De bus werd stil gezet omdat mensen de bus met scholieren zigzaggend zagen rijden. De vrouw gaf als verklaring dat ze gisteravond flink was doorgezakt, maar dat ze zich vanochtend weer helemaal nuchter voelde.

Ontblote tanden in God of War III screenshot

We zien de laatste week steeds meer van het grote God of War III, de actiegame die vermoedelijk begin 2010 uit gaat komen. Na een lading screenshots, een paar trailers en de aankondiging dat de lanceerdatum op de E3 bekend wordt gemaakt, is het vandaag weer tijd voor screenshots. Het is er vandaag helaas maar één, maar dan wel meteen één waar Kratos bozer kijkt dan ooit. Zo boos keek onze Morthill nog niet eens toen hij erachter kwam dat wij grapjes over hem maakten in verscheidene nieuwsberichten. Kratos willen we vandaag in ieder geval niet voor de voeten lopen.



"I have had it with these motherf..."

Sensation breidt uit naar twee dagen

Het bekende dancefeest Sensation overspoelt dit jaar niet een, maar twee dagen achtereen de ArenA in Amsterdam met in het wit gehulde feestgangers. Het thema van het evenement, dat op 3 en 4 juli plaatsheeft, is deze keer Wicked Wonderland. Dat maakte Sensation-voorman Duncan Stutterheim vandaag bekend.

Om de tiende editie van Sensation te vieren en om de duizenden geïnteresseerde buitenlanders een plek te geven, is besloten Sensation 2009 uit te breiden naar twee dagen. Van de in totaal 70.000 beschikbare kaarten, verwacht Stutterheim er dit jaar 20.000 tot 25.000 aan feestgangers uit het buitenland te verkopen.

Met de uitbreiding van Sensation komt Black, de hardere editie die traditiegetrouw de dag na de witte variant plaatsheeft, dit jaar te vervallen.

Sensation breidt uit naar twee dagen  (foto: ANP)

Kopenhagen-coach verafschuwt beleid City

De trainer van FC Kopenhagen, Stale Solbakken, heeft aan de vooravond van het UEFA Cup-duel tussen FC Kopenhagen en Manchester City zijn afschuw geuit over het beleid van de club uit Manchester.

Veel clubs houden hun vinger op de knip vanwege de kredietcris, maar Manchester City shopte er in de winterstop volop op los. Wayne Bridge, Craig Bellamy, Shay Given en Nigel de Jong maakten allen de overstap naar de ambitieuze club uit Manchester.

"De bedragen waarover we het hebben zijn ongelofelijk. Ik denk dat dit soort sommen geld op den duur het voetbal zullen vernietigen. Er ontstaat een te groot gat tussen wat wij reëel noemen en het kooplustige Manchester City," aldus Solbakken die ook vraagtekens zet bij de effectiviteit van het 'big spending-beleid' van de Engelsen.

Solbakken zegt dat de échte grote spelers toch nooit naar City zullen komen. "Hun probleem is dat zij, traditioneel gezien, geen grote club zijn en geld zal daar niets aan veranderen. Ze kopen Bridge, die nauwelijks beter is dan wat ze al hadden. Dat zegt genoeg over hoe moeilijk het is om de beste spelers te kopen."

'Westrand Alkmaar ideale plek voor complex AZ'

AZ en de gemeente Alkmaar willen dat het nieuwe trainingscomplex van AZ aan de westrand van Alkmaar komt te staan. Dit maakte de Noord-Hollandse gemeente vandaag bekend.

Beide partijen vinden dat de beste plek omdat het een versterking is voor de sportfunctie en het een goede overgang heeft van stedelijk naar landelijk gebied. Bovendien maak het gebied het mogelijk om de gewenste ontwikkelingen binnen een heldere begrenzing te brengen.

"AZ is door de KNVB aangewezen als een regionale opleidingscentrum. Zo’n functie hoort bij een regionale centrumstad als Alkmaar. AZ is bovendien een prima voorbeeld van het topsportklimaat dat we in Alkmaar willen scheppen," aldus wethouder Ria van Dam.

Ook Dirk Scheringa ziet veel kansen voor zowel AZ als de gemeente Alkmaar "Jeugdspelers van amateurclubs uit Alkmaar en de wijde regio kunnen veel profijt hebben van de topjeugdopleiding, doordat technische voetbalkennis wordt gedeeld en er samenwerking is op allerlei vlak."

AZ en de gemeente Alkmaar verwachten de uitkomsten van dit onderzoek binnen enkele weken te kunnen presenteren.

2000 jaar cel voor Spaanse narcosearts

Een Spaanse anesthesist is tot bijna 2000 jaar celstraf veroordeeld omdat hij 275 patiënten besmette met hepatitis C. Hij gebruikte bij zijn patiënten in ziekenhuizen in Valencia vaak dezelfde naalden waarmee hij zichzelf drugs en verdovende middelen toediende.

De rechters van het Hooggerechtshof in Madrid bevestigden vandaag het oordeel van een lagere rechtbank twee jaar geleden. Van de extreem lange straf hoeft de veroordeelde medicus volgens Spaans recht maximaal twintig jaar uit te zitten. Verder moet hij zijn slachtoffers in totaal twintig miljoen euro schadevergoeding betalen.

Posthuma behoudt leiding Ruta del Sol

Joost Posthuma heeft de leiderstrui in de Ruta del Sol ofwel Ronde van Andalusië behouden. De etappe van vandaag werd gewonnen door Gert Steegmans die zijn ploeg Katjoesja in de massaspurt de tweede ritzege op rij bezorgde. Gisteren won zijn ploeggenoot Danilo Napolitano de eerste etappe.

De Nederlander Wim Stroetinga van Team Milram werd derde in de sprint. Tom Veelers werd zesde.

Deel aanklacht The Pirate Bay ingetrokken

De Zweedse aanklager heeft vandaag een deel van de aanklachten tegen de website The Pirate Bay ingetrokken. De eigenaren van de site worden ervan beschuldigd internetgebruikers te hebben aangezet tot het illegaal kopiëren van muziek, films en computergames waarop auteursrechten berusten.

De aanklager stelt nu niet meer dat de eigenaren van The Pirate Bay zelf auteursrechten hebben geschonden. Maar de vier Zweden die de site bestieren, worden nog wel vervolgd voor het beschikbaar maken van auteursrechtelijke bestanden.

Het proces tegen The Pirate Bay is gisteren onder grote mediabelangstelling begonnen. De website is een van de grootste sites die internetgebruikers verwijst naar plekken waar zij illegale bestanden kunnen uitruilen. The Pirate Bay biedt zelf geen bestanden aan.

De aanklager kan twee jaar celstraf eisen tegen de vier 'internetpiraten'. De entertainmentindustrie wil ook een schadevergoeding. De advocaat die muziekuitgevers vertegenwoordigt, liet vandaag weten dat de wijziging van de aanklacht vervolging heeft "vereenvoudigd". De rechtszaak duurt waarschijnlijk tot 4 maart.

Huisman is Fabris de baas

In een race van marathon- tegen langebaanschaatsers in Biddinghuizen was Sjoerd Huisman Enrico Fabris de baas. De opbrengst van de wedstrijd over vijf kilometer ging naar een goed doel.

Naast olympisch kampioen Fabris verdedigden Bob de Jong en Chad Hedrick de kleuren van de 400 meter-rijders. Naast Huisman verschenen marathonrijders Jan Maarten Heideman, Rene Ruitenberg en Sandor Stuut ook aan de start.

Advocaat Berlusconi veroordeeld

De advocaat voor belastingzaken van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, de Brit David Mills, is vandaag in Milaan veroordeeld tot 4,5 jaar cel wegens corruptie. In 1997 nam hij 600.000 dollar aan steekpenningen van Berlusconi aan als zwijggeld.

Volgens justitie betaalde Berlusconi het smeergeld als baas van zijn familiebedrijf Mediaset. Hij wilde voorkomen dat Mills in rechtszaken belastende gegevens over zijn media-imperium los zou laten.

Berlusconi geniet als regeringsleider immuniteit in de affaire. Hij was enkele jaren geleden aangeklaagd wegens omkoping.

Advocaat Berlusconi veroordeeld  (foto: ANP)

Jonker stopt als trainer van Willem II

Andries Jonker is per direct opgestapt als trainer van Willem II. De oefenmeester wordt in Tilburg vervangen door assistent Fons Groenendijk. Jonker blijft wel als technisch directeur aan de club verbonden.

Jonker nam het besluit naar aanleiding van de tegenvallende resultaten van Willem II. Volgens hem heeft de ploeg iemand nodig, die zich voortdurend met het eerste elftal bezig kan houden.

Groenendijk zal de rest van het seizoen als hoofdtrainer van Willem II gaan afmaken.

Selectie FC Twente helemaal fit

Steve McClaren kan in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Olympique Marseille, die voor donderdag op het programma staat, over een fitte selectie beschikken. De trainer van FC Twente moet het alleen zonder Peter Wisgerhof stellen. Hij is niet speelgerechtigd.

De plaats van Wisgerhof wordt ingenomen door Douglas. De Braziliaanse speler werd in de winterstop nog aan zijn knie geopereerd, maar is inmiddels al weer een aantal keer ingevallen. Ronnie Stam trainde in aanloop naar het UEFA Cup-duel nog wel apart, maar is fit genoeg om in actie te komen.

Het is voor Olympique Marseille de tweede keer dit seizoen dat ze op een Nederlandse ploeg stuiten. In de groepsfase van de Champions League werd de ploeg van trainer Eric Gerets aan PSV gekoppeld.

Di Luca en Rebellin niet in AGR

Davide Rebellin en Danilo di Luca zullen dit jaar niet in de Amstel Gold Race schitteren. De twee ploegen van de renners, die de Nederlandse klassieker in het verleden wonnen, hebben van de organisatie geen wildcard gekregen.

De laatste twee wildcards voor de Amstel Gold Race gingen naar Cervélo en Landbouwkrediet. Rebellin zegevierde in 2004 op Nederlandse bodem. Di Luca deed het een jaar later.

Eerder werd al bekend gemaakt dat ook Topsport Vlaanderen, Vacansoleil en Skil-Shimano een startbewijs voor de Amstel Gold Race hadden ontvangen.

Jans: "PSV hoeft nog niet te bellen"

Ron Jans heeft laten weten FC Groningen pas medio 2010 te verlaten voor een 'hogere' opdracht. De langstzittende coach van de Eredivisie reageerde hiermee op de geruchten dat PSV hem in zou willen lijven.

"Ik dien mijn verbintenis bij FC Groningen absoluut uit," was de duidelijke taal van Jans. "Enkele maanden geleden is mijn contract opgewaardeerd. Daarbij heb ik beloofd om zeker tot medio 2010 bij FC Groningen te blijven. Daar houd ik mij uiteraard aan. PSV heeft nog niet gebeld en hoeft dus ook niet te bellen. Ik ben nog niet beschikbaar."

PSV is nog altijd op zoek naar een vervanger van de opgestapte Huub Stevens. Het is overigens wel de bedoeling dat Dwight Lodeweges, nu interim-trainer van de Eindhovenaren, het seizoen zal afmaken.

Pothuizen: "De nul houden is belangrijk"

NEC neemt het woensdagavond in het UEFA Cup-toernooi op tegen Hamburger SV. Verdediger Patrick Pothuizen kijkt met veel vertrouwen uit naar de ontmoeting met de Duiters. De verdediger van de Nijmegenaren heeft in Europees verband nog geen enkele keer verloren.

"Ik heb nooit een Europa Cup-wedstrijd verloren in mijn carrière", aldus Pothuizen tegenover Omroep Gelderland. "Het zou heel mooi zijn om die reeks in stand te houden. We gaan erop klappen tegen HSV, maar we moeten ook zorgen dat we achterin de nul houden natuurlijk."

Op de afsluitende training voor het duel met Die Rothosen werd er veelvuldig Duits gesproken. Pothuizen: "Gewoon voor de grap. Morgen is het weer gewoon Nederlands hoor. Nou heeft HSV wel wat Nederlanders, ook op de bank, maar die horen toch niet wat wij allemaal zeggen. En volgens mij staat alleen Joris Mathijsen in de basis."

Zwendelarij bij faillissement Midway?

Laatste berichtten we dat Midway failliet is en om Chapter 11 faillissementsbescherming heeft gevraagd. Maar nu lijkt het erop dat er een smerig zaakje zich afspeelt in de contreien van Midway!

Eind vorig jaar kocht ene Mark Thomas een meerderheidsbelang van 87% over van Sumner Redstone, eigenaar van het bedrijf National Amusements Inc., voor $ 100.000. Hiermee nam Thomas echter ook voor 70 miljoen dollar aan openstaande schuld over. Beroepszwendelaar Rossdale legt uit hoe de vork in zijn steel zit:

Het bedrijf moet 70mil aan schulden voldoen, beginnende met de aandelenhouders. Thomas koopt voor een flutbedragje 87% van het bedrijf. De 30mil die het bedrijf heeft om uit te betalen zal dus naar de grootste aandelenhouder/schuldeiser gaan, namelijk hijzelf. Als hij daarna weer een zooi aandelen van de hand doet tegen dumpprijzen is hij zijn merendeel in het bedrijf kwijt en is de schuld dus niet langer zijn probleem.

Het lijkt er dus op dat Mark Thomas met een kleine investering aan veel geld kan komen, iets wat bij andere investeerders van Midway in het foute keelgat schiet. Er wordt vermoed dat Thomas een bekende is van Redstone en er is nu ook een aanklacht ingediend bij het faillissementshof.

Is Midway hier het slachtoffer van een vieze truc van een paar handelaren om snel geld te verdienen of is er iets onschuldigers aan de hand? We houden jullie op de hoogte!

Tiet Pussycat Doll floept eruit

Bij het optreden van de Pussycat Dolls, twee weken geleden in de HMH in Amsterdam, kregen enkele bezoekers het op een gegeven moment lekker warm. De leadzangeres van de popgroep, Nicole Scherzinger, liet iets meer van zichzelf zien dan de bedoeling was.

Tijdens een van de nummers floepte haar tiet uit haar jurkje. Een fan maakte op dat moment met zijn mobieltje een foto van de nipple en stuurde deze naar RTL Boulevard, die de foto vandaag publiceerde. Klik hier voor de tiet-shot.

Graslampen voor De Grolsch Veste

In het Stadion van FC Twente zijn lampen opgehangen die ervoor moeten zorgen dat het gras beter gaat groeien.

De grasmat in De Grolsh Veste verkeert in een zodanige staat dat er nauwelijks op gevoetbald kan worden. Delen van het grasmat zijn al door de Tukkers vervangen. Het probleem wordt veroorzaakt door de nieuwe hoge tribune. Hierdoor krijgt een deel van het veld minder zonlicht. Het lampensysteem wordt al met succes gebruikt door PSV, Arsenal en Manchester United.

Moordverdachte door ziekte niet 'detentiegeschikt'

Raymond V, die wordt verdacht van het plegen van een dubbele moord in 1993, kan volgens zijn advocaat niet langer terecht staan. Zijn medische situatie, hij lijdt aan de erfelijke ziekte van Huntington , zorgt ervoor dat hij de aanklacht tegen hem niet meer begrijpt. Zijn advocaat, Daniël Fontein,  pleitte gisteren dan ook voor de beëindiging van het voorarrest van V.

In het kort komt de ziekte van Huntington erop neer dat de hersencapaciteit van de patiënt sterk afneemt en dat de controle over spierbewegingen verdwijnt. Volgens een deskundige heeft V. nog vijf tot tien jaar te leven. Fontein pleitte voor beëindigen van het voorarrest, omdat het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen niet de zorg kan leveren die de patiënten met deze ziekte nodig hebben.

Raymond V. werd eind 2007 opgepakt wegens de dubbele moord op Samir Hadziselimovic en Djordje Ilic. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de twee Joegoslaven op 31 maar 1993. De auto en hun lichamen waren in brand gestoken op een parkeerplaats in Ouderkerk aan de Amstel. Na zijn arrestatie legde V. een bekentenis af, die hij later weer introk. Meerdere bewijsstukken zouden er op duiden dat de medeverdachten Mohammed R. en Jesse R. ook betrokken waren bij de zaak. In de verklaring die V. aflegde staat echter dat hij de dubbele moord in zijn eentje gepleegd heeft.
 
Bij eerdere zittingen in 2008 was V. al bijna niet meer in staat om op zijn stoel te blijven zitten. Omdat de ziekte bij V. al in een vergevorderd stadium is, is Fontein van mening dat er aan de geloofwaardigheid van zijn bekentenis getwijfeld moet worden. Het onderzoek naar de medische toestand van V. is nog niet afgerond, maar volgens Fontein zal onomstotelijk vast komen te staan dat V. niet langer 'detentiegeschikt' is. Om de ernst van de ziekte aan te tonen, liet de advocaat gisteren een video zien, die werd opgenomen in een verpleeghuis voor mensen die aan Huntington lijden.

Uit de beelden op de video blijkt dat V. bijzondere zorg nodig heeft, die hem in Scheveningen niet geboden wordt. De moeder van V. is in staat om, en wil haar zoon thuis verplegen. Zij deed dit eerder voor de vader van V. die, evenals tien andere familieleden, aan de ziekte overleden is.

Briatore: "Renault heeft solide toekomst"

Renault-teambaas Flavio Briatore zegt dat zijn team blijft voortbestaan, ondanks dat hoofdsponsor ING aangegeven heeft de Formule 1 te verlaten. Wel moet het Franse team bezuinigen en wordt er personeel ontslagen.

Briatore heeft er vertrouwen in dat zijn team in de Formule 1 blijft bestaan. "We wisten natuurlijk al een tijdje dat we de sport moesten veranderen vanwege de financiële situatie in de wereld. Samen met de FOTA hebben we hier al hard aan gewerkt en met de maatregelen die nog zullen komen, hebben we er alle vertrouwen in dat ons team een solide toekomst zal kennen."

Wel moet het team zestig man ontslaan. "De herstructurering heeft niets te maken met het huidige economische klimaat, maar met de veranderingen in de Formule 1-reglementen. De banen die overbodig geworden zijn, kwamen uit het testteam en van de aërodynamische afdeling, die beide zijn beïnvloed door de nieuwe regels," aldus Briatore.

Verder prees de Italiaan de samenwerking met ING dat zich uit de sport terug gaat trekken. "De afgelopen drie jaar hebben ING en Renault een succesvolle relatie met elkaar gehad. ING is altijd een enthousiaste partner van Renault geweest. Dankzij het programma met ons team en de Formule 1 is het een merk geworden dat wereldwijd herkend wordt."

Twee jaar cel geëist voor bedreigen Wilders

Bij het gerechtshof in Den Bosch heeft de aanklager vandaag twee jaar cel en tbs met voorwaarden geëist tegen de 35-jarige Celime I., omdat ze PVV-leider Geert Wilders zou hebben bedreigd. De vrouw uit Tilburg stuurde volgens justitie in 2006 en 2007 meer dan honderd bedreigende e-mails naar Wilders.

De rechtbank veroordeelde I. eerder tot één jaar cel en tbs met dwangverpleging. Omdat de kans op herhaling bestaat zou voorwaardelijke tbs, waarbij geen gedwongen opname hoort, geen optie zijn. Uit een nieuw rapport bleek in de hogerberoepszaak dat er toch mogelijkheden zijn voor tbs met voorwaarden.

Nederlandse economie krimpt 3,5 procent

Nederland staat de zwaarste economische krimp in bijna tachtig jaar tijd te wachten. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelt dat de Nederlandse economie dit jaar met 3,5 procent zal krimpen ten opzichte van het afgelopen jaar. Dat zou het slechtste resultaat zijn sinds 1931, toen het bruto binnenlands product (bbp) van Nederland met 3,6 procent afnam.

De Nederlandse economie kromp voor het laatst in 1982. Het bbp kwam toen 1,2 procent lager uit dan een jaar eerder.

Petrobras ontkent overname Honda

Het Braziliaanse olieconcern Petrobras is niet betrokken bij de overname van het Honda-team. Ook verklaart het bedrijf Bruno Senna niet naar de Formule 1 te willen brengen.

Eerder doken er geruchten op dat Braziliaanse investeerders waaronder Petrobras Honda de eerste vier races van het nieuwe seizoen wilden steunen. Senna en Jenson Button zouden dan de coureurs moeten worden.

Petrobras ontkent nu dat er sprake is van sponsoring in de Formule 1. Het bedrijf had net een contract voor 10 miljoen dollar getekend bij Honda, maar wil zich nu terugtrekken uit de sport. "De bedoeling van onze aanwezigheid in de Formule 1 was om actief bij te dragen aan technologische ontwikkelingen, in samenwerking met de fabrikant", verklaart Claudio Thompson van de sponsorafdeling van Petrobras.

"Toen Honda bekendmaakte te stoppen, besloten wij om dat ook te doen, aangezien alle andere teams al voorzien waren van brandstofleveranciers. En wij zijn niet geïnteresseerd in commerciële sponsoring zonder dat wij de mogelijkheid krijgen om onze producten te gebruiken en ontwikkelen."

Thompson ontkende verder dat Petrobras de persoonlijke sponsor van Senna was. "Petrobras heeft geen contract met Honda of welk team daar in toekomst ook uit mag komen. Ook sponsoren wij geen individuele rijders."

Abrupt einde aan seizoen Peters

Het seizoen van Tim Peters lijkt voorbij te zijn. De aanvaller van RBC Roosendaal brak maandag, tijdens de middagtraining, zijn kuitbeen en raakte zwaar geblesseerd aan zijn enkel. De oorzaak hiervan was een ongelukkige botsing met ploeggenoot Melvin Fleur.

"Tim heeft zijn kuitbeen gebroken en enkelbanden aan de binnenkant gescheurd, welke inmiddels zijn gehecht. Ook zijn er twee pinnen in zijn enkel aangebracht om zijn enkelvork te stabiliseren. Hij zal nu zes weken in het gips moeten, alvorens die pinnen weer worden verwijderd en hij aan optrainen kan gaan denken. Al bij al vermoeden we dat hij zeker drie maanden nodig heeft om volledig te herstellen", lichtte Marijn Ewijk, fysiotherapeut van RBC Roosendaal, toe.

Peters speelde deze voetbaljaargang alle wedstrijden en trof hierin acht keer doel. Afgelopen vrijdag was de aanvaller nog de gevierde man aan de zijde van de Brabanders. Hij had namelijk een groot aandeel in de zege bij FC Zwolle (0-2), waar hij de twee doelpunten maakte.

Torres is Benítez dankbaar

Fernando Torres is Rafael Benítez erg dankbaar. De oefenmeester van Liverpool haalde de Spaanse aanvaller in 2007 naar Engeland. Sindsdien is de speler veel dodelijker voor de goal geworden.

"In Spanje speelde ik voornamelijk op gevoel. Bij Liverpool heb ik veel geleerd over bewegen zonder bal en positioneren," aldus Torres. "Veel managers besteden weinig aandacht aan het tactische gebeuren, maar voor Benítez is dat juist fundamenteel. Ik heb daar veel van geleerd. Het is een groot plezier om met Rafa samen te werken."

Torres staat bij Liverpool in de punt van de aanval en is daar erg blij mee. "Dat bevalt hier stukken beter. Als ik daar in Spanje speelde, dan was ik een eenling. Liverpool heeft een beter georganiseerd team. Daarom zijn we ook dodelijk uit de counter."

[Upd] Biseswar toch niet naar PSV

Diego Biseswar zou komende zomer misschien richting Eindhoven gaan. Voetbal International meldt dat PSV concrete interesse heeft voor de jonge Feyenoorder. Doordat de talentvolle speler transfervrij is, is hij een hot item op dit moment, ook in het buitenland.

"Een transfer naar PSV is een mogelijkheid", zei Biseswar eerder tegen Sportweek. "Ik houd alle opties open." Bij de regerend landskampioen heeft men een tekort aan buitenspelers. Aangezien Biseswar al het gehele seizoen vrijwel het enige lichtpuntje is bij Feyenoord, lijkt hij de ideale persoon. PSV zou een driejarig contract hebben klaarliggen.

Het struikelblok op dit moment is de zaakwaarnemer van Biseswar. De man eist namelijk minimaal 1,2 miljoen euro voor een transfer. Op dit moment is PSV niet bereid om dit bedrag neer te leggen. Beide partijen zullen binnenkort in onderhandeling gaan.

Update:

Adrie van Kraaij heeft in De Telegraaf inmiddels laten weten dat Diego Biseswar afziet van een mogelijke transfer naar PSV. "We hebben een prettig gesprek met zijn vader en zaakwaarnemer gehad. Een aantal dagen later hebben ze keurig netjes laten weten af te zien van een vervolg. Jammer, want wij denken dat ook Biseswar veel potentie heeft."

Valverde vraagt CONI opnieuw om uitstel

Alejandro Valverde heeft het Italiaans Olympisch Comité (CONI) gevraagd zijn hoorzitting wederom te verplaatsen. De Spanjaard zou dit graag op vrijdag doen en heeft het verzoek inmiddels ook bij zijn advocaat neergelegd.

Valverde wordt nog altijd verdacht voor betrokkenheid bij het dopingschandaal rondom de Spaanse dopingdokter Eufemiano Fuentes. Een DNA-analyse wees namelijk uit dat het bloed van de renner van Caisse d'Erpagne, die ook in de Tour de France meereed, overeenkomt met bloed dat tijdens een huiszoeking bij Fuentes is gevonden.

BioShock komt naar de mobiel, in 2D én 3D

BioShock, een game die volgens FOK!gamers op de 33e plek staat van beste games ooit, komt naar de mobiel! En niet zomaar, de game komt in twee versies: in 2D voor de oudere, minder krachtige mobieltjes en de volledige 3D-ervaring voor de hippe gangsters onder ons.

De game wordt ontwikkeld door Indiase developer Indiagames, en wordt binnenkort verwacht. De 3D-versie is inmiddels genomineerd voor een "excellence in 3D"-award van de Intenational Mobile Global Gaming associatie. Ook de 2D-versie zal niet teleurstellen volgens de developers, volgens hun is de essentie van de game goed gepakt en zijn ze er trots op.

The 2D version, even when I first thought of it, I said 'how can you do a 2D version of BioShock? I'll tell you what: our guys and 2K have really captured the essence of the game in a 2D format. It's really unbelievable. It obviously doesn't look like BioShock as you know it, but it gives you the same essence. The guys are pretty proud of it.

De eerste beelden van de 3D-versie zijn inmiddels met een fraaie shaky-cam opgenomen en zijn hieronder te zien. Bij de redactie kunnen we in ieder geval niet wachten om Big Daddy's in onze broek te hebben zitten! We hopen dat de game net zo goed wordt als de 2007-versie.

'Beckham moet 12 miljoen opleveren'

Adriano Galliani heeft gezegd dat er eind deze week duidelijkheid is rondom de situatie van David Beckham. Dit liet de voorzitter van AC Milan dinsdag weten. De Italiaanse ploeg onderhandelt momenteel met de huidige werkgever van de Brit, Los Angeles Galaxy.

De Amerikaanse ploeg, die in de Major League Soccer (MLS) uitkomt, zou naar verluidt twaalf miljoen euro voor Beckham op willen strijken. Mocht dit niet lukken, dan moet de Brit zich op 9 maart weer in Amerika melden. De Italianen hebben echter goede hoop dat een akkoord snel zal worden bereikt.

In eerste instantie zou Beckham van Los Angeles Galaxy worden gehuurd, maar de speler imponeerde in zijn eerste duels. Hierdoor zou de Italiaanse club langer van zijn diensten gebruik willen maken. Daarnaast heeft de Brit zich, door zijn traptechniek, weer in de kijker voor het WK van 2012 gespeeld.

GTA IV: The Lost and Damned nu beschikbaar

In de categorie "kort maar krachtig nieuws": het eerste stuk downloadbare content voor Grand Theft Auto IV is nu te vinden op de Xbox Live Marketplace.

Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned volgt de avonturen van Johnny, een toffe biker die we nog kennen uit de normale verhaallijn van GTA IV. Johnny is de interim-leider geweest van bikerclub The Lost, maar wanneer President van de club weer terug is uit rehab wordt alles een stuk minder rustig. Bende-oorlogen worden ontketend, er wordt gevochten voor controle over Liberty City en corruptie is overal op de loer.

De DLC kost 1600 Microsoft Punten en is hier te vinden. De DLC zal dan los op te starten zijn vanuit het GTA IV hoofdmenu, onder "New Game" hoort nu ook een "Lost and the Damned"-optie te zitten. Praat in de tussentijd gezellig mee op het forum, want een download van 1,78 GB laat vaak wel even op zich wachten.

Nog geen stoeltje voor Albers in DTM

Christijan Albers weet nog altijd niet of hij dit jaar in de DTM uit mag komen. Audi heeft haar line-up dinsdag voor de drie fabrieksteams bekend gemaakt en daarin was Albers niet opgenomen. Zijn teamgenote van vorig jaar Katherine Legge gaat naar Audi Sport Team Abt en rijdt in een jaar oude auto.

Audi zal aan de start verschijnen met de fabrieksrijders Mattias Ekström, Tom Kristensen, Timo Scheider en Martin Tomczyk. Daarnaast zullen Mike Rockenfeller en Markus Winkelhock gaan rijden met een jaar oude auto. Ook Oliver Jarvis en Alexandre Premat zullen blijven rijden voor het huidige team Audi Sport Team Phoenix.

Audi Motorsport-baas Wolfgang Ullrich is tevreden over de huidige bezetting van de rijders. "We hebben ons meest succesvolle jaar in de autosport achter de rug. Daar hebben onze coureurs een heel groot aandeel in gehad en we zagen dan ook geen aanleiding om iets aan ons rijderskader te veranderen."

Ook Smeekens weg bij TVM

TVM heeft laten weten na dit seizoen ook afscheid van Jan Smeekens te nemen. Eerder deze week werd ook al bekend gemaakt dat het contract met Beorn Nijenhuis niet wordt verlengd.

"Na het wegvallen van Nijenhuis komt Smeekens als enig overgebleven sprinter in onze ploeg een beetje op een eilandje te staan," verklaarde teammanager Patrick Wouters dinsdag. "Met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar willen we de allrounders sterker maken. Het is beter dat Jan zijn eigen weg kiest. We zijn in goed onderling overleg uit elkaar gegaan."

Smeekens slaagde er eind januari in om voor de eerste keer tijdens een wereldbekerwedstrijd op het podium te staan. In de Duitse stad Erfurt pakte hij namelijk de bronzen medaille op de 500 meter. De 22-jarige schaatser stond sinds het seizoen 2006-2007 bij TVM onder contract.

Toch zou het zomaar kunnen dat Smeekens op een later moment weer kan terugkeren. "Na Vancouver beginnen we misschien wel weer een sprintploeg. Jan is dan weer van harte welkom", aldus Wouters.

'Kohlenpottderby laatste kans voor Rutten'

Aan de stoelpoten van Schalke 04-trainer Fred Rutten wordt driftig gezaagd in Duitsland. Boulevardkrant Bild weet zelfs te melden dat een slecht resultaat in de komende derby tegen Borussia Dortmund hem wel eens de kop zou kunnen kosten.

Schalke 04 maakt een teleurstellend seizoen door. De 2-1 nederlaag tegen streekgenoot VfL Bochum van afgelopen weekend heeft ertoe geleid dat Die Königsblauen op een negende plaats staan in de Bundesliga. Bovendien is de Europese campagne van Schalke 04 al ten einde.

Door de tegenvallende resultaten staan de posities van Rutten en manager Andreas Muller onder zware druk in Gelsenkirchen. Clubbaas Clemens Tönnies laat in Bild doorschemeren dat bij het ontbreken van successen, ingrepen niet kunnen uitblijven. Een vertrek van beide heren dreigt derhalve.

Tönnies zou volgens Bild al een tijdje op zoek zijn naar een vervanger voor Rutten en Muller. Deze persoon zou beide functies op zich moeten gaan nemen, waarmee Schalke 04 het Wolfsburg-model wil kopiëren. In de Volkswagenstad is Felix Magath zowel trainer als manager.

dtp kondigt Drakensang: The River Of Time aan

dtp entertainment heeft vandaag de prequel van The Dark Eye: Drakensang, die onlangs nog de "Best German RPG 2008" award won, aangekondigd. De prequel draagt de titel Drakensang: The River Of Time en neemt je mee naar een geheel nieuw verhaal in het Drakensang-universum. Veel informatie is er nog niet, maar wel één screenshot met het commentaar van Bernd Beyreuther, Creative Director bij Radon Labs en Markus Windelen, COO van uitgever dtp entertainment, erbij.

"Fans of Drakensang and RPGs get exactly what they want: A new story in the embosomed Drakensang universe, bringing as much innovations as tried and true game elements," aldus Bernd Beyreuther.

En tot slot hebben we Markus Windelen nog aan het woord:

"We continue the success story of Drakensang. The Dark Eye players can look forward to another precise realization of their favorite RPG system. Those players who will experience The Dark Eye for the first time won't miss a thing and can just start right into the fascinating medieval RPG fantasy scenario of Drakensang: The River Of Time."

Drakensang: The River of Time wordt in 2010 voor de PC verwacht.

Been stuurt Bouaouzan weg van training

Mario Been stuurde Rachid Bouaouzan dinsdag weg van de groepstraining. Volgens de oefenmeester van NEC wekte de speler in aanloop naar het UEFA Cup-treffen met Hamburger SV niet de indruk gemotiveerd te zijn.

"Rachid had er weer eens geen zin in. Ik wil alleen werken met jongens die volledig gemotiveerd zijn," liet Been in een reactie weten. Daarnaast hoeft Bouaouzan voorlopig niet op een plekje bij de selectie te rekenen.

'Ophef over schaatshooligan is azijnpisserij'

Hij is een overenthousiaste schaatsfan noch een schaatshooligan. Student communicatiewetenschappen Oscar, die zondag tijdens de wereldbekerwedstrijden in Thialf in een berenpak het ijs op rende, deed gewoon mee aan een wedstrijd van energiedrankje Go Fast. De opdracht: maak een originele, spraakmakende, humoristische of extreme video die veel bekeken en doorgestuurd gaat worden. Hoofdprijs: 10.000 euro.

Veelbekeken is het filmpje van de 25-jarige Oscar inderdaad. Veel bekritiseerd ook. Een woedende Sven Kramer, na wiens rit op de tien kilometer Oscar het ijs betrad, duwde de als beer verklede student resoluut het ijs af. Achteraf had hij spijt dat hij niet harder had ingegrepen. "Ik had hem beter een rechtse directe kunnen geven, straks gaat iedereen dit nog doen." Ook bij Thialf waren ze 'not amused' over de stunt; Oscar kreeg een stadionverbod van een jaar opgelegd.

Zwaar overdreven, aldus Go Fast. "Het is drukte om niets, azijnpisserij", oordeelt woordvoerder Wim van Gilst, die echter toegeeft aanvankelijk zelf ook wel te zijn geschrokken van de actie. "Het was op het randje, maar ik zat er al snel met een glimlach naar te kijken. Het was apart en ludiek, en dat past wel bij ons merk." Van Sven Kramer had Van Gilst meer verwacht. "Ik heb respect voor hem als sporter, maar zijn reactie vind ik kinderachtig."

Toekomstige deelnemers aan de wedstrijd van Go Fast kunnen zich de moeite besparen om nog verder te gaan; het filmpje van de beer is de grens. "Het is niet de bedoeling om anderen schade te berokkenen."

Vader Amy schiet te hulp tijdens vakantie

De vader van Amy Winehouse is zijn getroebleerde dochter te hulp geschoten op haar vakantieadres op het Caraïbische eiland St. Lucia. Volgens het Britse boulevardblad The Sun trof papa Winehouse zijn dochter eerder deze week in verwarde toestand aan in haar vakantiehuisje.

De zangeres werd voor controle opgenomen in een lokaal ziekenhuis en is inmiddels weer ontslagen. Volgens The Sun zou ze zijn ingestort na problemen met haar drugsvervangende medicijnen.

Vorige maand was de vader van Amy al een paar dagen op het tropische eiland om het vakantievriendje van zijn dochter te ontmoeten. Volgens een bron van de Britse krant hoorde hij vorige week dat het niet goed ging met zijn dochter en besloot hij direct naar haar toe te vliegen. "Ze heeft iemand nodig die haar in de gaten houdt voor het geval ze de bodem van de put raakt.”

CPB: begrotingstekort in 2010 naar 5,5 procent

Het financieringstekort zal dit jaar uitkomen op 3 procent en in 2010 op 5,5 procent. Die verwachting sprak directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau (CPB) vandaag uit in een gezamenlijke persconferentie met premier Jan Peter Balkenende.

Dat betekent dat er in het kabinet een harde strijd gevoerd zal worden over bezuinigingen. In het regeerakkoord hebben CDA, PvdA en ChristenUnie afgesproken te bezuinigen bij een begrotingstekort van 2 procent. Maar PvdA en ChristenUnie vrezen dat dat de economie verder zal schaden.

In december voorspelde het CPB nog een begrotingstekort voor dit jaar van 1,2 procent. Volgens Teulings zijn de gevolgen van de internationale financiële crisis veel ernstiger dan tot nu toe verwacht.

CPB: begrotingstekort in 2010 naar 5,5 procent  (foto: ANP)

Williams rijdt voorlopig zonder KERS

Het Formule 1-team van Williams heeft aangegeven de eerste zes races van het nieuwe seizoen nog niet met een werkende KERS te gaan rijden. Williams is het enige team dat met behulp van een vliegwiel de kinetische energie op wil slaan. De andere teams hebben gekozen voor een systeem met batterijen.

"We rijden de eerste zes races van het seizoen zonder KERS. Dat is zeker," aldus Nico Rosberg in de Zwitserse krant Blick. De laatste keer dat Williams het systeem in de auto getest heeft was in december toen Dani Clos er zonder problemen tachtig ronden mee reed.

Nederlandse chirurg vindt inwendige bh uit

Het Deventer Ziekenhuis opent in april een trainingscentrum waar plastisch chirurgen worden opgeleid voor het aanbrengen van inwendige bh’s bij vrouwen. Initiatiefnemer, plastisch chirurg H.P. de Bruijn, heeft de operatie bij ongeveer honderd Nederlandse vrouwen toegepast en gaat het concept nu wereldwijd verspreiden.

Volgens hem is sprake van een revolutionaire nieuwe vinding, waar internationaal veel belangstelling voor is. De inwendige bh is een flinterdun, sterk netje dat de borsten op hun plaats houdt. De ingreep is volgens de arts volledig veilig. "Het netje wordt al veertig jaar gebruikt bij liesbreuken en buikwandoperaties. Er zijn zeer weinig complicaties, en als ze er zijn zijn ze niet ernstig.”

De ingreep wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars en kost 5200 euro. De Bruijn voert de operaties uit in samenwerking met het Deventer Ziekenhuis. Volgens de arts is het grote voordeel van de inwendige bh dat het resultaat blijvend is. "Een traditionele borstlift helpt maar tijdelijk."

Stormrise toont zijn interessante gevechten

Naast MadWorld vindt onze enige echte Morthill ook een andere game tof. Dat blijkt uit een preview die hij een paar maanden heeft geschreven. Stormrise moet de eerste echte 3D RTS worden, aldus Creative Assembly, de ontwikkelaar van Stormrise. Volgens Creative Assembly wordt Stormrise de eerste game die qua controlesnelheid zich kan meten met de strategiegames op de PC. Dat belooft al heel wat, maar de screenshots geven in ieder geval (hopelijk) een goede indruk.












Dat zijn er ook best veel, hè?

Lekker hakken in veel MadWorld screenshots

Omdat onze enige echte Morthill de Nintendo Wii-game MadWorld onwijs tof vindt, hebben we speciaal voor hem weer wat nieuwe screenshots van deze game in onze database gepleurd. MadWorld is één van de nieuwste games van SEGA en belooft een hele bizarre game te worden. Het spel kent drie kleuren: zwart, wit en rood. Tenminste, als je zwart en wit als een kleur beschouwt. Je kruipt in de huid van hoofdrolspeler Jack en je kunt één ding winnen: je leven.















Dat zijn er best veel, hè?

Testdag 16-2-2009

Drie Formule 1-teams testen voor de tweede week op rij in de woestijn van Bahrein. In goede omstandigheden wist Christian Klien in de BMW Sauber de snelste tijd te klokken. De Oostenrijker bleef met 1:32.544 de anderen voor.

De coureurs waren in het woestijnland bezig met het beter afstellen van de auto's. Ook reden Kimi Räikkönen en Jarno Trulli met verschillende bandencompounds. De Italiaan reed 141 ronden op het circuit en reed daarmee de meeste ronden van de dag. Vandaag wordt er verder getest.

#Coureur Team Tijd Ronden
1 C. Klien BMW Sauber 1:32.544 131
2 K. Raikkonen Ferrari 1:32.804 116
3 J. Trulli Toyota 1:33.064 141

Duitse bisschop zet kritische theologen onder druk

Bisschop Gerhard Ludwig Müller van het Zuid-Duitse bisdom Regensburg heeft drie hoogleraren theologie opdracht gegeven binnen twee weken hun handtekening onder een petitie in te trekken. Anders volgen er sancties.

Dat heeft de krant Süddeutsche Zeitung dinsdag gemeld. In de petitie wordt paus Benedictus XVI opgeroepen zich geheel aan de resultaten van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) te houden. De aanleiding is het besluit van de paus vier bisschoppen van de uiterst conservatieve priesterbroederschap Pius X weer tot de kerk toe te laten. Die wijzen sommige besluiten van de concilie, zoals de erkenning van de vrijheid van godsdienst en de hervorming van de liturgie, af.

Müller vindt dat de drie, die als hoogleraar werken aan de katholieke theologische faculteit in Regensburg, de paus hebben beledigd.

Scholten geopereerd aan schouder

Roland Scholten zal de komende weken nog niet aan darten toekomen. De darter is namelijk aan zijn schouder geopereerd, nadat hij het afgelopen jaar veel last van het gewricht had.

"Ik ben blij dat de operatie goed is verlopen," liet Scholten, die in eerste instantie hoopte dat de klachten met rust zouden verdwijnen, in een reactie weten. "Gelukkig is het voorbij. Ik hoop snel te herstellen."

Het is de bedoeling dat The Tripod halverwege maart weer met darten zal beginnen.

SC Cambuur en Menzo praten over toekomst

SC Cambuur Leeuwarden en Stanley Menzo gaan deze week met elkaar het gesprek aan over hun gezamenlijke toekomst. De Friezen willen graag door met trainer Menzo, die sinds september 2008 de scepter zwaait bij Cambuur.

"Stanley en zijn zaakwaarnemer hebben een indicatie gegeven en wij ook", aldus directeur Alex Pama tegenover de Leeuwarder Courant. "Het is nu een kwestie van kijken of we er zakelijk gezien kunnen uitkomen."

Met Menzo aan het roer heeft Cambuur zich dit seizoen in de top van de Jupiler League genesteld. Pama wil de voormalig doelman dan ook graag behouden voor de Friese club en is in dat kader hoopvol gestemd.

"Ik heb het gevoel dat hij wil blijven. Want als hij om wat voor reden dan ook niet bijtekent, moeten we als club wel tijdig op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer", legt de directeur uit. "Wat mij betreft is en blijft Menzo de geschikte man voor ons. Dat hebben we de afgelopen tijd al vaker kenbaar gemaakt Hij heeft ons weer naar de top van de eerste divisie gebracht."

Peterson wint in Californië, Leipheimer leidt

Levi Leipheimer is de nieuwe koploper tijdens de Ronde van Californië. De renner van Astana werd in de tweede etappe tweede. Thomas Peterson ging er met de dagwinst vandoor en Michael Rogers completeerde de top drie.

Leipheimer was de enige renner, die er in slaagde om in de laatste 20 kilometer een sprong naar de vroege vluchters kon maken. Op de top slaagde de Amerikaan er in om de laatste twee renners, Peterson en Jason McCartney, in te halen. Deze laatste moest, tijdens de afdaling, al snel afhaken.

In eerste instantie bestond deze groep vluchters uit tien renners, waar ook Stef Clement en Grischa Niermann deel van uitmaakten. Ook Carlos Barredo, Markus Zberg, Steven Cozza, Cameron Evans, Valeriy Kobzarenko, Ben Jacques-Maynes, Peterson en McCartney bevonden zich in dit gezelschap.

In de laatste kilometers kreeg Leipheimer, die het tiental was gepasseerd, hulp van Peterson. De Amerikaan deed het grootste deel van het werk zelf en liet zijn mede-vluchter de dagzege pakken.

FC Utrecht richt pijlen op Booy en Wouters

Jan Wouters en Foeke Booy zouden de technische staf van FC Utrecht vanaf volgend seizoen moeten versterken. Wouters is in beeld als assistent van hoofdtrainer Ton du Chatinier en Booy zou de functie van technisch directeur moeten gaan vervullen.

Het is nog maar de vraag of Booy inderdaad naar FC Utrecht komt. Zijn huidige werkgever, Sparta Rotterdam, wil hun hoofdtrainer namelijk niet laten gaan. "Wij willen door met hem, want wij zijn tevreden over Foeke," aldus algemeen directeur Peter Bonthuis. "FC Utrecht heeft zich ook nog niet gemeld, terwijl ook Foeke zelf bij mij nog geen melding heeft gemaakt van de interesse."

Ook Booy gaf een reactie op de geruchten. "Als FC Utrecht iets met mij van plan is, dan moet de club zich melden bij Sparta. Dat is de volgorde. Nee, ik heb zelf nog niets gehoord van Utrecht. Dit zorgt voor onrust en daar zit ik niet op te wachten."

In de periode tussen 2002 en 2007 stond Booy aan het roer bij FC Utrecht. Onder zijn leiding slaagde de club uit de Domstad er in om twee keer het nationale bekertoernooi op zijn naam te schrijven.

Faillissement dreigt voor Roda JC

Er wordt inmiddels een fusie met Fortuna Sittard op poten gezet, maar het is nog maar de vraag of Roda JC het huidige seizoen kan afmaken. De club uit Kerkrade kampt namelijk met enorme financiële problemen. Het tekort is inmiddels tot drie miljoen opgelopen.

Daarnaast is Roda JC niet meer in staat om de salarissen en de maandelijkse hypotheeklasten te betalen. De ploeg wendde zich al tot mogelijke geldschieters, maar deze weigeren nog geld te geven. Onder hen zijn topman Henk Maassen van vastgoedbedrijf Stienstra en textielbaron Arnold Hendriks. In het verleden hielp dit duo de Limburgse club nog wel uit de problemen.

"Ik wil niet reageren op namen, maar van externe financiers hoeven we inderdaad niets meer te verwachten," liet Huub Narinx, algemeen directeur van Roda JC, in een reactie weten. "Er is een aantal mensen dat ons in het verleden, en ook dit seizoen, heeft geholpen. Maar de huidige problemen kunnen ook zij niet meer oplossen."

Men heeft de hoop inmiddels op de gemeenteraad van Kerkrade gevestigd. Zij vergaderen woensdagavond over het nemen van een meerderheidsbelang in het Parkstad Limburg Stadion, de thuishaven van de Limburgse formatie. Met deze overname zou een bedrag van drie miljoen euro gemoeid zijn, waardoor de club weer even op adem kan komen.

"Dan halen we het einde van het seizoen. Ik heb goede hoop dat de gemeente ons gaat helpen, de politiek onderschrijft het belang van Roda voor Kerkrade. Maar als het besluit negatief uitvalt, dan wordt de situatie acuut penibel. We hebben tot nu toe nog aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen, maar dat wordt dan vrijwel onmogelijk. In dat geval kunnen we een faillissement niet uitsluiten", aldus Narinx.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager!

Björndalen weer de beste

Biatleet Ole Einar Björndalen blijft een klasse apart. Dinsdag slaagde de Noor er namelijk in om tijdens het WK biathlon zijn derde titel in de wacht te slepen. Deze keer was hij de sterkste op de twintig kilometer.

Björndalen wist eerder ook al een gouden plak op de tien kilometer sprint en de 12,5 kilometer achtervolging te pakken. Op het laatstgenoemde onderdeel werd de Noor aanvankelijk gediskwalificeerd, maar dit werd later weer teruggedraaid.

Herbert Cool kwam als 61e over de streep. De Rotterdammer liet een tijd van 58 minuten en 22 seconden noteren. Tijdens zijn vier schietbeurten schoot hij slechts één keer mis.

Faillissement dreigt voor Roda JC

Er wordt inmiddels een fusie met Fortuna Sittard op poten gezet, maar het is nog maar de vraag of Roda JC het huidige seizoen kan afmaken. De club uit Kerkrade kampt namelijk met enorme financiële problemen. Het tekort is inmiddels tot drie miljoen opgelopen.

Daarnaast is Roda JC niet meer in staat om de salarissen en de maandelijkse hypotheeklasten te betalen. De ploeg wendde zich al tot mogelijke geldschieters, maar deze weigeren nog geld te geven. Onder hen zijn topman Henk Maassen van vastgoedbedrijf Stienstra en textielbaron Arnold Hendriks. In het verleden hielp dit duo de Limburgse club nog wel uit de problemen.

"Ik wil niet reageren op namen, maar van externe financiers hoeven we inderdaad niets meer te verwachten," liet Huub Narinx, algemeen directeur van Roda JC, in een reactie weten. "Er is een aantal mensen dat ons in het verleden, en ook dit seizoen, heeft geholpen. Maar de huidige problemen kunnen ook zij niet meer oplossen."

Men heeft de hoop inmiddels op de gemeenteraad van Kerkrade gevestigd. Zij vergaderen woensdagavond over het nemen van een meerderheidsbelang in het Parkstad Limburg Stadion, de thuishaven van de Limburgse formatie. Met deze overname zou een bedrag van drie miljoen euro gemoeid zijn, waardoor de club weer even op adem kan komen.

"Dan halen we het einde van het seizoen. Ik heb goede hoop dat de gemeente ons gaat helpen, de politiek onderschrijft het belang van Roda voor Kerkrade. Maar als het besluit negatief uitvalt, dan wordt de situatie acuut penibel. We hebben tot nu toe nog aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen, maar dat wordt dan vrijwel onmogelijk. In dat geval kunnen we een faillissement niet uitsluiten", aldus Narinx.

Kinderen letterlijk kind van de rekening

Nu Nederland in een recessie zit, moeten hulpverleners extra alert zijn op een toename van kindermishandeling. Door ontslagen, geldzorgen en onzekerheid over banen staan gezinnen onder grotere druk. Hiervoor wordt gewaarschuwd door deskundigen in het vakblad Sociaal Totaal, dat vandaag verschijnt.

In Nederland worden per jaar 107.200 kinderen mishandeld. In arme gezinnen, gezinnen met laagopgeleide of werkloze ouders hebben kinderen vijf tot zeven keer zoveel kans om mishandeld te worden. Steeds meer gezinnen kunnen moeilijk rondkomen door de recessie. Herman Baartman, emeritus hoogleraar preventie kindermishandeling zegt: "Deze gezinnen slagen er niet in hun uitgavenpatroon aan te passen aan de gewijzigde omstandigheden. Daardoor ontstaan schulden."

Een vergelijking met de recessie in de begin jaren tachtig is moeilijk te maken. Op dat moment stond het registreren van meldingen van kindermishandeling nog in de kinderschoenen. Het onderzoek naar de omvang van, en naar de risicofactoren heeft pas de laatste jaren een vlucht genomen. Het sociaal-maatschappelijk gevolg van de recessie wordt onderschat door de politiek, beweert de Utrechtse jeugdarts Ben Rensen. Arme gezinnen dreigen in een sociaal isolement terecht te komen, omdat er minder geld voorhanden is om schoolreisjes te betalen, of de kinderen te laten sporten. "Armoedebestrijding kan veel ellende besparen." aldus Rensen.

Minister Rouvoet, Jeugd en Gezin, onderkent de risico's. Hij zegt: "Het blijft belangrijk te investeren in arbeidsparticipatie, armoedebestrijding en het tegengaan van schooluitval. Door het kindgebonden budget zijn veel gezinnen in de lagere inkomensklasse er financieel op vooruitgegaan."

Balkenende: Nederland verkeert in zware recessie

Premier Jan Peter Balkenende stelt dat Nederland verkeert in een zware recessie. Hij sprak dinsdag in een eerste reactie op nieuwe ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) over "uitzonderlijke economische omstandigheden".

Hij wees erop dat het lang geleden is dat ons land in zo'n economisch verslechterende situatie zat. "Het tempo is ongekend."

Hij benadrukte dat de rekening van de noodzakelijke maatregelen niet alleen bij de overheid en niet zomaar bij toekomstige generaties kan worden neergelegd. "We staan voor een nieuwe en grote beproeving. Iedereen moet een steentje bijdragen."

PSV zet Elia uit het hoofd

PSV heeft de hoop op de komst van FC Twente-aanvaller Eljero Elia opgegeven, zo meldt technisch manager Adrie van Kraay in de Telegraaf.

De Eindhovenaren waren in januari nog in de race om de jonge vleugelaanvaller aan te trekken. Elia (22) verlengde echter zijn contract bij Twente tot medio 2012, waardoor het halen van de aanvaller voor PSV een mission impossible lijkt te zijn geworden.

"We vinden Elia een zeer interessante speler, maar we denken dat hij al te duur is", zegt Van Kraay. "De kans dat het gaat lukken, acht ik daarom eigenlijk nihil."

Van Grunsven Ruiter van het Jaar

Anky van Grunsven is door het bestuur van Indoor Brabant uitgeroepen tot Ruiter van het Jaar 2008. Het is voor de amazone uit Erp de achtste keer dat ze deze prijs in ontvangst mag nemen.

Van Grunsven dankt de prijs aan haar prestaties tijdens de Olympische Spelen in Peking. De Brabantse pakte toen de gouden plak op het onderdeel dressuur en zilver met het dressuurteam.

De prijs werd dit jaar voor de 43e keer uitgereikt.

Wie won de Jackpot van 6,6 miljoen

Dinsdag 10 februari viel hij, de Jackpot van 6,6 miljoen, maar tot op heden heeft de winnaar zich nog niet gemeld. De persoon kocht het winnende lot DK 020787 bij een winkel in Den Bosch. Het recht op uitbetaling van een prijs vervalt na verloop van één jaar, aan te vangen na de dag waarop de trekking heeft plaatsgevonden.
 
De Nederlandse Staatsloterij liet vandaag weten dat de champagne nog steeds koel staat, maar dat van het boeket bloemen niet veel meer over is. Doorgaans melden winnaars van een grote prijs zich binnen één of twee dagen, men vraagt zich dan ook af waar de gelukkige winnaar van de Jackpot blijft.


Heb jij het winnende lot?

Flitsfoto staat nu op internet

Automobilisten die in noordelijk Noord-Holland zijn geflitst bij een snelheids- of een roodlichtovertreding, kunnen vanaf vandaag de foto op internet bekijken. Het is een dienst van de regiopolitie Noord-Holland Noord. De 'boetevolgservice' wordt vrijwel zeker door andere politiekorpsen overgenomen.

Jaarlijks komen bij de 25 regiokorpsen tienduizenden vragen over de flitsbekeuringen. Bij Noord-Holland Noord waren dat er vorig jaar 3.700. Sommige overtreders proberen met het opvragen van gedetailleerde informatie over hun bekeuring de politie dol te draaien. Er zijn speciale websites die hen daarbij helpen.

Jan Oost, directeur Intake en Service van de politie Noord-Holland Noord, wilde de beantwoording van de vragen voor de politie efficiënter en voor de burger klantvriendelijk maken.

Zo kunnen alle in de in de Kop van Noord-Holland geflitste automobilisten nu met een code op hun bekeuring inloggen op een website. Daar vinden ze de foto van hun voertuig dat op dat moment te hard of door rood licht rijdt. Plaats, datum en tijdstip staan erbij. Op een landkaart wordt de precieze locatie van de overtreding weergegeven.

Andere informatie, die de overtreder volgens de Wet Openbaarheid van Bestuur mag opvragen, wordt meteen getoond, zoals het ijkrapport van het flitsapparaat, de akte van aanstelling van de bekeurende politiefunctionaris en diens certificaat van training om de apparatuur te mogen bedienen.

Jan Oost heeft momenteel zelf een verzoek voor informatie lopen bij de Amsterdamse politie, nadat hij thuis een bekeuring ontving voor een snelheidsovertreding. Hij herinnert zich niet dat hij die dag in de hoofdstad was. Oost heeft de foto opgevraagd om te zien of het kenteken van zijn auto is misbruikt. Sommige politiekorpsen vragen geld voor verstrekken van zulke informatie. De service van Noord-Holland Noord is gratis.

Noord-Holland Noord heeft ook een aangiftevolgservice ontwikkeld, waarmee een aangever van veel voorkomende misdrijven, zoals zakkenrollen en fietsdiefstal, via internet kan zien hoe het staat met de afhandeling.


Patrick in belangstelling van USF1

De beoogde teambaas van het USF1 Team, Ken Anderson, heeft interesse getoond in Danica Patrick als coureur voor zijn F1 team. Het team zal op 24 februari de Formule 1-plannen tonen.

Hoogstwaarschijnlijk zal de bekendmaking live te zien zijn op SPEED TV. Peter Widsor, mede-oprichter van het team is daar werkzaam als pitreporter. “Ze is fantastisch, ze garandeert een grote hoeveelheid aandacht in de media”, zegt Anderson tegen persbureau AP. “Ik weet niet of ze het zou willen, maar we zullen haar zeker laten testen en dan zien we wel hoe het zich verder ontwikkelt.

Het blijft de vraag of Patrick daadwerkelijk de overstap naar de Formule 1 kan maken. Ze is een populaire coureur in de Indycar Series met een goed contract op zak bij het team van Michael Andretti. “Indycar-baas Tony George zal wel boos op mij worden als ik haar uit die raceklasse weghaal, maar we zullen zien hoe het loop,” aldus Anderson.

Geen straf voor Van Boxel

Robert van Boxel, speler van MVV, zal niet bestraft worden voor de zware overtreding die hij op Excelsior-aanvaller Michel van Guldener maakte. Scheidsrechter Mario Diks heeft het incident, dat als gevolg heeft dat Van Guldener het ziekenhuis in ging, gezien en beoordeeld.

De rode kaart bleef op zak waardoor KNVB geen schorsing kan opleggen. Van Boxel stampte vrijdagavond op het been van Van Guldener, waardoor de aanvaller met brancard van het veld ging. De slachtoffer hoopte op een straf maar het lijkt onmogelijk.

De scheidsrechter heeft het duel beoordeeld”, bevestigde een woordvoerder van de KNVB tegenover AD/Sportwereld. “In dat geval mag er geen vooronderzoek meer worden gedaan. Ook al heeft de scheidsrechter achteraf aangegeven dat hij een verkeerde interpretatie aan de situatie heeft gegeven.

Dit tot teleurstelling van Van Guldener, die de regel in het dagblad ‘schandalig’ noemt: “Ik ben hier vrij pissig over. Maar wat moet ik er verder aan doen? Het lijkt of de scheidsrechter zijn hachje probeert te redden.” Zijn coach Ton Lokhoff vult aan: “Dit was een aanslag en als je dit anders beoordeelt, dan snap je er niets van. Dan heb je een nog grotere fout gemaakt dan dat je zegt ‘ik heb het niet gezien.’ Hij stond op een paar meter afstand en had rood moeten geven.

Allochtoon wordt nieuwe Nederlander

De Partij van de Arbeid spreekt niet langer over allochtonen, maar over ‘nieuwe Nederlanders’.

In de nieuwe versie van de integratienota Verdeeld verleden, gedeelde toekomst komt het woord ‘allochtoon’ niet meer voor. Ook hoeven migranten niet meer ‘onvoorwaardelijk’ te kiezen voor Nederland en mogen ze nadrukkelijk zelf bepalen of ze hun oude nationaliteit willen houden. De opstellers kregen na de presentatie in december een lading kritiek te verwerken. In totaal stuurden de leden 392 amendementen in. Het partijcongres bepaalt op 14 maart hoeveel daarvan de eindstreep halen. Partijvoorzitter Ploumen is geschrokken van de felheid van het debat in haar partij.

Met dank aan DutchErrorist voor de submit

'Opnieuw miljardensteun voor General Motors'

De Amerikaanse autofabrikant General Motors krijgt dinsdag nog eens 4 miljard dollar (3,1 miljard euro) steun van de Amerikaanse regering. Dat heeft een medewerker van het Witte Huis maandag (plaatselijke tijd) gezegd.

General Motors moet dinsdag een herstructureringsplan indienen bij de Amerikaanse regering, waaruit moet blijken hoe het bedrijf weer levensvatbaar denkt te kunnen worden. GM kreeg eerder samen met branchegenoot Chrysler leningen van in totaal 17,4 miljard dollar van de Amerikaanse overheid om te kunnen overleven.

GM, dat dit jaar wereldwijd 10.000 van de 73.000 vaste aanstellingen schrapt, zou minstens 5 miljard aan extra krediet nodig hebben om het eerste kwartaal van dit jaar door te kunnen komen. Volgens sommige analisten kan de onderneming het beste failliet gaan en een doorstart maken om van personeel af te komen en de kosten te drukken.

General Motors wéér in acute geldnood  (foto: ANP)

Gouden rentree Eduardo

Eduardo da Silva heeft een toprentree gemaakt. In het FA Cup-duel tegen Cardiff City, dat gewonnen werd met 4-0, scoorde de spits tweemaal. Na een jaar afwezigheid mocht de talentvolle spits weer voetballen.

Op 23 februari van vorig jaar brak Eduardo zijn linkerkuitbeen en had hij zijn enkel uit de kom. De geboren Braziliaan had bijna een jaar nodig om te herstellen. Vorige week woensdag maakte de 25-jarige aanvaller speelminuten in het nationale elftal van Kroatië; bij Arsenal moest hij geduld hebben tot het FA Cup-duel met Cardiff.

Het wachten werd beloond met een uitstekende wedstrijd. Het aanvalsduo voorin bij Arsenal werd gevormd door Eduardo en Carlos Vela. In de 21ste minuut zette Vela voor waaruit de spits koppend scoorde. Later in de wedstrijd forceerde hij een strafschop die hij zelf kalm benutte. Robin van Persie mocht de Braziliaanse Kroaat vervangen en scoorde overigens ook nog in de laatste minuut van de wedstrijd. De andere goal werd gemaakt door Nicklas Bendtner, die koppend scoorde uit een corner van Samir Nasri.

Adriano mogelijk geschorst

De kans bestaat dat Adriano een schorsing tegemoet kan zien vanwege zijn doelpunt tegen AC Milan. In de derby scoorde de Braziliaan met de hand waardoor Inter op 1-0 voorsprong kwam. Uiteindelijk wist Inter met 2-1 te winnen van AC Milan.

Eerder dit seizoen werd Alberto Gilardino geschorst vanwege het feit dat hij een doelpunt maakte met de hand. De spits van Fiorentina kreeg twee wedstrijden schorsing. De beelden zullen door de Italiaanse bond nog bekeken worden.

De verklaring van scheidsrechter Roberto Rossetti speelt een grote rol. Indien de arbiter de overtreding zag maar niet optrad zal de spits vrijuit gaan.

Aegon gaat banen schrappen

Verzekeraar Aegon gaat banen schrappen op zijn belangrijkste markten Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Dat heeft bestuursvoorzitter Alex Wynaendts vandaag gezegd in een toelichting op de voorlopige resultaten over het vierde kwartaal.

De ontslagen maken onderdeel uit van een lopend kostenbesparingsprogramma bij Aegon. "Dat gaat gepaard met werkgelegenheid, dat is zeker zo. In voor ons grote landen is er de meeste ruimte om dat te doen."

Aegon gaat het aantal banen terugdringen door het niet verlengen van contracten van uitzendkrachten en natuurlijk verloop. Maar gedwongen ontslag is volgens Wynaendts niet uitgesloten.

Om hoeveel banen het gaat, wilde Wynaendts niet zeggen. "Wij managen niet op aantallen ontslagen. Maar we willen de kosten met ongeveer 5 procent terugbrengen, dus dat geeft een richtlijn", aldus de topman. In totaal werken bij Aegon wereldwijd ongeveer 32.000 mensen, van wie 45 procent in de Verenigde Staten.

Hiddink wil jeugd kans geven

Jeugdspelers van Chelsea FC zullen verheugd zijn met de komst van Guus Hiddink. Het plan van de interim-trainer is om meer jeugdspelers een kans te gunnen.

Skysports heeft bericht gekregen dat Hiddink het elftal een impuls willen geven door enkele jonge spelers een kans te geven. Er werd kritiek geuit op de club uit Londen vanwege een groot aantal oudere spelers, zoals Michael Ballack, Ricardo Carvalho, John Terry, Deco, Juliano Belletti, Hilario en Nicolas Anelka.

Maandag nam de oefenmeester een kijkje bij het beloftenelftal van de club. "Het is goed om te zien dat er enkele jonge spelers aanwezig zijn die misschien wel heel erg interessant kunnen zijn voor de nabije toekomst", liet hij weten tegenover ChelseaTV.

"Zelfs wanneer je een grote club bent met een gebalanceerd eerste elftal, moet je altijd plaats inruimen voor jongelingen. Er zijn altijd veelbelovende talenten en daarom moet je hen goed in de gaten houden. Assistent Ray Wilkins en ik spreken hier vaak over. Wanneer ze de kwaliteit hebben om in te stromen, zullen we niet schromen dat te doen."

Phelps niet vervolgd voor wietpijp

Michael Phelps hoeft niet langer te vrezen voor vervolging. De achtvoudig Olympisch zwemkampioen van Peking werd recent door de Amerikaanse zwembond voor drie maanden geschorst vanwege een foto waarop hij te zien was met een cannabispijp.

Maandag liet sheriff Leon Lott van Richland County in South Carolina weten niet voldoende bewijs te hebben. "We hebben de zaak grondig onderzocht en we hebben niet voldoende bewijs tegen de mensen die in november op het bewuste feest aanwezig waren." Phelps raakte na publicatie van de foto in een Britse tabloid afgelopen jaar wel zijn sponsor Kellogg's cornflakes kwijt.

Aissati maakt minuten bij Jong Ajax

Ismaïl Aissati is langzamerhand aan het herstellen van zijn blessure. De jongeling speelde een half uur in de competitiewedstrijd tussen de beloftenteams van Ajax en NEC. Ajax won de wedstrijd overigens met 3-1.

Aissati, die zijn debuut in de eerste nog niet gemaakt heeft, verving Daylon Claasen in de 58ste minuut. Jeffrey Sarpong en Evander Sno maakten ook hun minuten bij Jong Ajax. Aissati, betiteld als een groot talent, begon zijn loopbaan in de jeugd van PSV. In het seizoen van 2007 werd hij een half jaar verhuurd aan FC Twente, waarin hij een goede indruk achterliet. In de zomer van 2008 nam Ajax Aissati over van de Eindhovenaren.

Di Stefano: "Drenthe haar knippen en voetballen"

Royston Drenthe zou bang zijn voor het publiek, was de uitspraak van de trainer van Real Madrid. De reden zou het uitfluiten zijn door het eigen publiek. Alfredo di Stefano, clubicoon, is van mening dat Drenthe gewoon moet voetballen.

Drenthe moet gewoon spelen om zijn angst te overwinnen. Hij moet zijn haar afknippen en zijn oorbel uitdoen. Daarnaast moet hij eerst aan zijn verdedigende taken denken en dan pas aanvallen", liet Di Stefano tijdens het programma Holland Sport weten. "En als hij de linksbuiten moet afstoppen, dan moet hij dat als prioriteit stellen."

"Als zo'n man dat zegt, dan moet je hem eigenlijk altijd gelijk geven", reageerde Drenthe in dezelfde uitzending. "Di Stefano is een meer dan belangrijke man bij de club. Maar mijn haar knip ik sowieso niet af, dat is iets van mij en daar heb ik liefde voor."

Drenthe overweegt wel om professionele hulp in te schakelen. "Ik speel nu een tijdje bij Real en ineens word ik uitgefloten. Zoiets is voor mij een grote verrassing. Ik ben nooit bang om fouten te maken, maar nu wel. Omdat er direct weer wordt gefloten als je een fout maakt. Dat is als voetballer het slechtste dat je kan overkomen."

"Misschien is het daarom goed voor mij om met mensen te praten die daarvoor naar school zijn geweest", weegt de oud-Feyenoorder. "Waarom niet? Ik ben tenslotte 21 jaar oud en als ik speel, dan is het voor 70.000 of 80.000 man. Ik kan er voor mezelf wel mee omgaan, maar misschien doe ik dat op de verkeerde manier."

Telegraaf start omroep 'Wakker Nederland'

De Telegraaf komt met een eigen publieke omroep: Wakker Nederland. De nieuwe zender wil programma's maken die nauw aansluiten bij de normen en waarden van De Telegraaf.

"Wakker Nederland zal weer evenwicht brengen in nieuws en actualiteit binnen de publieke omroep", zegt Sjuul Paradijs, hoofdredacteur van De Telegraaf en oprichter van Wakker Nederland. Als de omroep op 1 april de benodigde 50.000 leden heeft, wordt een aanvraag tot erkenning ingediend bij minister Ronald Plasterk.

Telegraaf komt met omroep Wakker Nederland  (foto: ANP)

Vliegveld ontruimd om sticker van band

Het vliegveld van de Amerikaanse stad Memphis is gisteren (plaatselijke tijd) urenlang ontruimd geweest vanwege een sticker. De autoriteiten zagen in de tekst op een geparkeerde fiets een waarschuwing voor een bom. Uit onderzoek bleek volgens nieuwszender CNN dat het alleen maar een reclame was voor de Amerikaanse punkband This Bike Is A Pipe Bomb.

Het is niet de eerste keer dat de naam van de band zorgt voor problemen. Zo zag een agent drie jaar geleden een sticker met de bandnaam op een fiets staan bij de universiteit van Ohio. De universiteit werd ontruimd en uit voorzorg werd de fiets opgeblazen.

Moslim's hoofdzaak

Om tien voor half zeven op een koude, maar niet onaangename donderdagavond komt oprichter van Bridges TV (een regionale zender om Moslims in een beter daglicht te zetten) binnenlopen in het altijd gezellige politiebureau te Buffalo, NY, om te vertellen dat zijn vrouw, dood, in z'n bedrijf ligt. Kennelijk wilde mevr. Hassan een scheiding en moest meneer Hassan per 6 februari uit huis zijn. Dat trok Muzzammil alleen niet. Of de lokale Moslim-community echter beter wordt van dit nieuws?

TV: Het Vrije Schaep

Na een succesvolle remake van de serie Het Schaep met de vijf Pooten vorig jaar kunnen we inmiddels alweer een groot aantal weken kijken naar het vervolg op deze serie, dit keer onder de naam Het Vrije Schaep. De setting is nu eens niet de kroeg van Kootje de Beer, maar camping 'Het Vrije Schaep'. Kootje was het leven in de stad beu en zocht wat meer vrijheid. De camping biedt deze vrijheid. Kootje nam zijn hele kring vaste klanten/vrienden mee en samen settelen ze zich voor de zomer in hun caravans. Op naar meer nieuwe avonturen in tijden van weleer.

Rapproducer Suge Knight gewond na vechtpartij

De omstreden Amerikaanse rapproducer Marion 'Suge' Knight is gewond geraakt bij een vechtpartij in een hotel in de Amerikaanse stad Scottsdale. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt.

De mede-oprichter van platenlabel Death Row Records is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwonding. De 43-jarige Amerikaan is zeker twee keer op zijn hoofd geslagen. Knight en enkele kennissen hadden ruzie met een andere groep in het hotel. De politie heeft twee mannen aangehouden wegens mishandeling. Over de ernst van Knights letsel is niets bekend.

Death Row Records werd in 1992 opgericht en veroverde de wereld met rapsterren als Dr. Dre, Snoop Dogg en Tupac Shakur. De controversiële Knight raakte in 1996 gewond tijdens een schietpartij, waarbij Tupac om het leven kwam. In 2003 moest Knight naar de gevangenis wegens mishandeling.

Het einde van de Balkan Beatz

Nederige excuses ben ik verschuldigd. Hele volksstammen zijn namelijk de dupe van mijn egocentrisch handelen. Het waanbeeld dat ik een goed mens ben, is als sneeuw voor de zon verdwenen. Duizendmaal sorry, vijf diepe verontschuldigingen en een generaal pardon aan alle hardwerkende vluchtelingen uit het Oostblok. O, noeste Balkanarbeiders die door mijn toedoen vanaf vandaag in één klap hun inkomstenbron zien wegvallen, vergeef mij. Ik smeek het jullie! 

Carlo Boszhard blij met kijkersprotest

Carlo Boszhard is zeer te spreken over de steunbetuigingen van de fans van Life& Cooking. Dit zei hij gisteren in RTL Boulevard.

Trouwe fans van het zondagmiddagprogramma kunnen op internet een petitie invullen. De initiatiefnemer van de websites redlifeandcooking.nl en redcarloenirene.nl  hoopt dat het programma hiermee op de buis blijft.

In RTL Boulevard noemde Boszhard de internetactie een fantastisch initiatief, terwijl hij doorgaans voornamelijk negatieve dingen leest op internet. De website meldde gisteravond dat inmiddels 550 fans van Carlo en Irene een formulier hebben ingevuld.

In hun eigen uitzending hadden Carlo Boszhard en Irene Moors zondag al gereageerd op het stopzetten van de show die al negen jaar te zien is bij RTL4. In de uitzending vertelden ze dat het nieuws voor hen als een donderslag bij heldere hemel kwam. In RTL Boulevard voegde Boszhard daaraan toe: "Als je een programma hebt dat goed scoort, is het wel erg triest als het stopt. Zeker als het alleen maar een geldkwestie is."

RTL is met Boszhard en Moors in gesprek over een nieuw programma.

'Sudan en rebellen Darfur tekenen akkoord'

In de onderhandelingen tussen Sudan en JEM, de belangrijkste rebellengroep in de West-Sudanese regio Darfur, is "grote vooruitgang" geboekt. Dinsdag moet een "verklaring van goede intenties" worden getekend over gevangenruil en het verdere verloop van de vredesonderhandelingen.

Dit heeft premier Sheikh Hamad bin Jassem al-Thani van Qatar maandag gezegd. De strijdende partijen onderhandelen al bijna een week in het Golfstaatje onder auspiciën van de VN, de Afrikaanse Unie en de Arabische Liga. Vorig jaar slaagde de JEM (Beweging Gerechtigheid en Gelijkheid) er nog in op te rukken tot bijna voor de poorten van de Sudanese hoofdstad Khartoum.

Volgens de VN zijn door het etnisch geweld in Darfur sinds 2003 al zo'n 300.000 doden gevallen. De regio heeft een gemengde bevolking van Arabieren en zwarten. Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag komt mogelijk nog deze week met een arrestatiebevel inzake Darfur tegen president Omar al-Bashir van Sudan.

Timberlake stijlvolste man van Amerika

Justin Timberlake voert de lijst aan van de tien meest stijlvolle Amerikaanse mannen, samengesteld door het Amerikaanse blad GQ Magazine.

De 28-jarige zanger wordt bewonderd om zijn invloed op de mode en zijn gevoel voor trends als hoeden, driedelige pakken, dunne dassen en baarden. De zanger introduceerde in oktober 2006 zijn eigen kledinglijn onder de naam William Rast. Veel beroemdheden dragen zijn kleding, onder wie Cameron Diaz, Paris Hilton en Eddie Murphy.

Muziekproducent Mark Ronson bezet de tweede plaats op de lijst, fotograaf Alexi Lubomirski staat op drie. De rappers Kanye West en TI komen eveneens voor in de top 10, samen met acteur Jason Schwartzman.

In het maartnummer van het magazine zegt Timberlake dat hij zijn modegevoel heeft te danken aan zijn stiefvader Paul Harless, een bankier die iedere avond zijn kostuum klaarlegde voor de volgende dag en naar het werk ging als Richard Gere in American Gigolo. Zelf bewondert Timberlake de kledingstijl van Kate Moss.

Timberlake stijlvolste man van Amerika  (foto: ANP)

Xbox 360 1 miljoen keer meer verkocht dan PS3

Chris Lewis, vice president van de Europese, Afrikaanse en Midden Oosten-tak van Microsofts Xbox-divisie beweert precies te weten welke console qua verkopen aan kop loopt in Europa, Nintendo buiten beschouwing gelaten. En Sony's PlayStation is het niet.

Volgens de objectieve data van GfK, een bedrijf dat het aankoopgedrag van consumenten bijhoudt, loopt de Xbox 360 ongeveer 1 miljoen exemplaren voor op de PlayStation 3. Lewis is er van overtuigd dat Microsoft aan kop loopt in de UK en het Europese vaste land. Sony doet zijn uitspraken meestal over het PAL-gebied, waaronder ook bijvoorbeeld Australië en Nieuw Zeeland vallen.

"There has been some confusion, but I'm not confused," aldus Lewis "Let me say we're confident that we talk about numbers that are meaningful customer numbers, whether they be GfK- or Chart-Track-generated, or otherwise, but they are numbers about shipments into the market, numbers that represent our performance in Europe, the Middle East and Africa - they're not PAL territories in totality, so the numbers I talk about don't include Australia and New Zealand for instance"

"But certainly across the territories that I'm responsible for, all of the data points that I've referenced I'm very confident about. It's really based on legitimate external data sources as much as anything - because it's always easy to talk about your own internal numbers, and we try to encourage people to use some of the analyst data, but also the likes of GfK and Chart-Track - very clearly customer and consumer data points, not necessarily manufacturing data points."

Ondanks hun voorsprong onderschat het bedrijf Sony niet, maar vergelijken ze hun verkopen wel graag met die van hun naaste concurrent.

"It's not about us necessarily fixating on Sony - we like a target to run at, and a barometer of success, and we see Sony most closely aligned to our own platform. Therefore we intend to measure our success in some way versus what they're doing."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.