Trackmania United

Deze officiële races zijn races die offline gespeeld worden, maar die meetellen voor jouw positie op de leaderboards. Zet hier een goede tijd neer, en je wint Coppers. Naast het downloaden van tracks en auto’s van andere personen is het ook mogelijk om de Ghosts (de replays) van andere personen te downloaden. Zo kan je dus zien hoe de nummer één van de wereld geracet heeft, en kan je proberen hem offline te verbeteren. Of je kunt via hem/haar leren hoe je bepaalde tracks überhaupt kunt halen, want zeker in de platform modus zijn de sprongen die je moet maken lang niet altijd de meest logische.

De user-made tracks vinden gretig aftrek in de online races, en zorgen er ook voor dat de diversiteit aan tracks erg groot is. Het mooie is ook dat de tracks voor Trackmania Sunrise en Trackmania Nations ook gewoon overgezet kunnen worden naar Trackmania United, waardoor er nu al meer dan 100.000 tracks speelbaar zijn.

<\/center>
De tracks zelf zijn er in verschillende scenario’s, elk met hun eigen type auto. Van roestige Lada-achtige auto’s in de Mid-West tot strakke sportauto’s in de Island-omgeving, voor elk soort autorijden is wel een omgeving te vinden. Het nadeel is alleen dat bepaalde soorten omgevingen niet lekker racen, en ook niet optimaal gebruik maken van de voor Trackmania zo unieke 3 dimensionale race-ervaring. Je merkt ook dat online de Island- en de Stadium omgevingen het meest worden gespeeld, omdat die auto’s zich het beste lenen voor hoge snelheden en absurde stunts.

Over de graphics valt niets te klagen, de game ziet er scherp een kleurrijk uit, met een groot gevoel van snelheid. Sommige opties zoals de motion blur en de Dynamic Colours zijn niet geweldig, en leiden voornamelijk af van de soms toch al moeilijk te vinden route.

Het geluid is gewoon in orde, de muziek die bij elke omgeving weer anders is is niet echt fenomenaal te noemen, net zo min als het motorgeluid. Maar het doet zn werk, en is nergens echt hinderlijk.

<\/center>
Voor de besturing kan het stuurwiel in de kast blijven, de game is namelijk zo arcade als maar kan. Het is zelfs zo dat een stuurwiel negatief kan werken, gezien de snelle en extreme reacties die soms nodig zijn om op de weg/platform/looping/lucht te blijven. De game is dan ook prima speelbaar op een keyboard, maar ook een joypad speelt lekker. Zoals al eerder gemeld is vooral de knop waarmee direct een race overnieuw begonnen kan worden erg handig, gezien het puzzel-element dat in elke track wel schuilt.

Maar wat voegt Trackmania United nou toe boven bijvoorbeeld Trackmania Sunshine en Nations? Onder andere de mogelijkheid tot Maniazones, in het begin is dit alleen de provincie waar je je in bevindt, maar dit valt uit te breiden met elke groep vrienden die je maar kunt bedenken. Elke Maniazone bevat dan weer zijn eigen leaderboard zodat je niet alleen op regionaal, nationaal en internationaal de beste kunt zijn, je kunt ook nog een je eigen vrienden/kennissen/rare mensen op dat ene forum de baas zijn. Daarnaast zijn de mogelijkheden tot het kopen van nieuwe tracks en auto’s nu allemaal in-game, waarbij ook de mogelijkheid bestaat om je eigen winkel te openen. Natuurlijk wel alleen om Coppers te winnen, echt geld verdienen zit er (gelukkig?) niet bij.