Marvel Heroes

Het is niet elke dag dat je de medeoprichter van een van de meest beminde gamestudio's spreekt. Zeker niet als de man zelf aan het roer stond bij de ontwikkeling van mijn favoriete franchise ooit. Maar ik moest bij David Brevik het toch nog even kwijt: "Ah, door onder andere jou heb ik jaren van mijn tijd verloren, bedankt daar nog voor".

Header

Diablo II heb ik het langst gespeeld. Hoeveel tijd ik niet in die game heb gestoken: magic findruns, goud zoeken in travincal, classic rushes, keyruns, ubertristram runs en natuurlijk de uberdiablokloon die vaak genoeg langskwam.

Laat nu David Brevik medestichter zijn van Condor, het bedrijf dat later bekend werd onder de naam Blizzard North. David is bekend om zijn invloed in de Diablo-franchise. Later is hij verder gegaan bij het bedrijf Flagship Studios, dat door ex-Blizzard North-medewerkers was opgericht. Die studio ging ter ziele en na wat omzwervingen bij wat andere bedrijfjes zit David als baas van Gazillion Entertainment.

Marvel Heroes

Deze man is schuldig aan mijn Diablo-verslaving en tijdens gamescom zit ik in een hotel naast hem. Wat ben ik aan het doen? Zijn nieuwste game te spelen, een Diablo-kloon maar dan in een MMO-omgeving. Oh dear. Het wordt nog erger, want het is niet zomaar een Diablo-kloon in een zelfverzonnen omgeving. Gazillion heeft de rechten van Marvel gekregen om de MMO op het Marvel-universum te baseren. Alle denkbare Marvel-figuren in een Diablo-stijl MMO. Kan het nog erger? Ja. Marvel heeft Brian Michael Bendis naar voren geschoven om een episch verhaal te schrijven voor de game. Bekend van Ultimate Spider-Man, Daredevil, New Avengers en veel meer comics is Brian geknipt om het spel een aantrekkelijk verhaal te geven.

Marvel Heroes

Het is de laatste dag van gamescom en de drie andere journalisten zijn niet komen opdagen, dus zo zit ik met de PR-man, een programmeur en David zelf aan een grote tafel met vier laptops de game te spelen. Eigenlijk kan ik deze preview heel kort houden: dit is alles dat je moet weten. Het is Diablo dat zich in het Marvel-universum afspeelt. Aan de gameplaykant hebben we David Brevik, aan de verhaalkant Brian Michael Bendis. Punt. Wil je meer lezen, ga dan naar de volgende pagina. Daar ga ik uitgebreider in op de gameplay en mogelijkheden. Weet je nu al genoeg, kijk even de trailer hieronder en wacht dan geduldig tot Marvel Heroes uit is op pc. Oh ja, had ik al verteld dat het spel gratis wordt aangeboden?