Nova Antarctica

Nova Antarctica is een indie game van RexLabo, een studio bestaande uit een klein team dat werd opgericht in 2022 in Tokio. We mochten ons met 35 graden even in de kou wanen in een demo van de game.

Vanuit het bevroren hart van Antarctica wordt er een signaal uitgezonden. Niet de fijnste plek waar sneeuwstormen nog wat overblijfselen van de mensheid teisteren en onrustige dieren rondzwerven onder het noorderlicht. Jouw missie: de Zuidpool levend bereiken en de bron vinden van het signaal dat hoop voor de mensheid belooft.

Jij speelt in Nova Antarctica een ontdekkingsreiziger en je begint je reis alleen door Antarctica op zoek naar de bron van het signaal. Red dieren in nood en ze zullen hun skills beschikbaar stellen. Zo kun je een wolf redden en daardoor heb je een veel snellere manier van transport dan je eigen benen. Je hebt je hypermoderne sneeuwpak, uitgerust met technologie die in staat is de koudste omstandigheden te doorstaan.

Nova Antartica (Foto: Marvelous Europe)

De demo van Nova Antarctica laat ons kennismaken met de gameplay. Je loopt traag door de sneeuw op zoek naar resources. Spullen die je kunt vinden zijn bijvoorbeeld hout, erts of levensmiddelen die achter zijn gelaten in kampen. Ik kan op een gegeven moment nergens meer heen, dus dan wordt het goed op de omgeving letten. Er is een net iets te hoge rotswand, maar als ik erover heen zou kunnen klimmen moet ik verder geraken.

Met de gevonden resources kun je objecten maken. Om verder te kunnen moet ik bijvoorbeeld een kist van hout maken met een beetje ijzer voor de spijkers. Die kan ik dan bij die wand zetten en zo op de kist klimmen. Probleem opgelost. Het is niet alleen zoeken naar resources en dieren in nood. Er zijn ook vijanden.

En die zijn in de demo van Nova Antarctica erg lastig. Er werd niet echt uitgelegd dat je een wapen kon craften om vreemde mistvormen aan te vallen. Dus de eerste keer dat ik die vreemde vijand tegenkwam bleef dat ding maar om me heen hangen en stikte ik uiteindelijk. Na wat gerommel in het menu vond ik een optie om een wapen te maken. Dat maakt het wat makkelijker, al moet je wel snel meppen, anders word je alsnog snel overmeesterd en stik je alsnog. Volgens de PR is de demo wel erg hard en moet er nog een tutorial over wapens in, maar ook moeten de tegenstanders iets milder worden. Daar hebben de makers nog alle tijd voor, want Nova Antarctica komt in 2023 uit op pc via Steam.