Kukoos: Lost Pets

Op een planeet bedekt met water, leeft een leuk en avontuurlijk ras dat bekend staat als de Kuko. Ze wonen op het enige eiland waar de Kukoo-boom leeft. Na een experiment waarin de Kukoos proberen hun huisdieren gehoorzamer te maken, gaat er van alles mis en is het aan de Kukoos om hun nieuwe agressieve huisdieren te vinden en ze weer in het gareel te krijgen.

Kukoos: Lost Pets speelt zich af op de uitgestrekte en kleurrijke Kukoo-planeet, dus verwacht veel vrolijke graphics. Het is een 3D-platformgame waar je kiest met wie van de twaalf Kukoos je gaat spelen en naarmate het avontuur vordert vijf huisdieren tot je beschikking hebt om je te helpen. Elk van de huisdieren heeft namelijk unieke krachten die je gebruikt om vijanden en bazen te verslaan, verborgen verzamelobjecten te vinden en puzzels op te lossen. De game is natuurlijk ook voor de wat jongere gamer, dus erg handig dat je met maximaal vier spelers het avontuur aan kan gaan. Het verhaal wordt verteld door cutscènes met volledig ingesproken personages.

Kukoos: Lost Pets (Foto: Modus Games)

Er zijn allerlei verschillende werelden met elk weer hun eigen puzzels en mogelijkheden. Zo zagen we in de demo van Kukoos: Lost Pets een wereld die zo uit Donkey Kong had kunnen komen. Daarin zagen we een huisdier aan het werk dat het je makkelijker maakt je aan objecten omhoog te trekken om zo hoger gelegen gebieden te bereiken. Er is ook een candy-wereld die er natuurlijk mierzoet uitziet.

Interessanter werden de puzzels in een piratengebied. De vier coop spelers zaten in een bootje en moesten steeds puzzels oplossen om het vaartuig weer verder te kunnen laten gaan. Het huisdier daar was een soort spook en dat kon je hele team ook doorzichtig maken zodat je door bepaalde deuren kon lopen en aan hendels kon trekken om een waterpoort te openen.

We zagen ook een boss-fight op het eind van zo’n wereld en die zag er eigenlijk best pittig uit. De vier Kukoos bevonden zich op een cirkelvormig level en in het midden was een gat waar een inktvis boos was. Deze sloeg dan om zich heen en je moest snel gebruikmaken van je huisdier om naar boven te klimmen en de tentakels te ontwijken.

Kukoos: Lost Pets (Foto: Modus Games)

Heb je een wereld uitgespeeld dan kun je extra levels vrijspelen door in elke wereld genoeg munten te verzamelen. Die geheime of lastig te bereiken munten vind je door het level opnieuw te spelen, maar dan met verschillende huisdieren. Er zijn overal geheimen te vinden en we vermoeden dat elk huisdier wel nodig is in een level om echt alles te vinden. Maar daar moet je ze dus wel eerst voor vrijspelen.

Kukoos: Lost Pets ziet eruit als een prima familiegame voor de jongere gamers. Alleen de bossfight zag er vrij pittig uit, maar misschien valt het enorm mee als we het zelf spelen. Met vier spelers wordt de hectiek op het scherm natuurlijk ook wat groter. Kukoos: Lost Pets komt in december digitaal naar pc, PlayStation 4 en Nintendo Switch en heeft een adviesprijs van 30 euro, dus dat valt ook eens mee.