Pirelli verwacht F1-comeback Alguersuari

Pirelli denkt dat Jaime Alguersuari komend seizoen weer als racecoureur in de Formule 1 te bewonderen zal zijn. De Spanjaard werd na afgelopen seizoen door Toro Rosso op straat gezet en is nu in dienst van de Italiaanse bandenfabrikant om het rubber voor komend seizoen te testen.

Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery vindt dat dit een voordeel voor Alguersuari oplevert. "Tegenwoordig hebben coureurs zeer weinig gelegenheden om Formule 1-auto's te besturen. Jaime doet op het moment zo'n 700 kilometer per dag, wat overeenkomt met twee Grands Prix. Dit jaar rijdt hij zes tests, wat neerkomt op 12 Grands Prix."

Dat dit goed uit kan pakken bewijst Romain Grosjean die na zijn eerste avontuur in de Formule 1 via de GP2 en het bandentesten terug kon keren bij Lotus en inmiddels enkele podiumplaatsen heeft behaald. "Soms moet je een stap terugdoen om er weer een naar voren te kunnen zetten, zoals Grosjean die het in het begin moeilijk had maar nu volwassenheid en voorbereidheid kan laten zien. Ik hoop dat het voor Jaime ook op gaat."