FOK!filmtips van de dag: Shutter Island

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Om 18:15 is er op NET 5 een klassieker te zien: The Goonies. Deze film over een stel jonge tieners, the Goonies genaamd, vinden een schatkaart van piraat Eenoog Willy. Meteen na het vinden van de schatkaart gaan ze op zoek. En deze zoektocht brengt ze naar een wijd vertakt ondergronds gangenstelsel waar ze vreemde avonturen beleven. Een Spaans galjoen en een rare familie zijn maar een paar van de voorbeelden. 

De FOK!filmtip van de dag is vandaag om 20:00 te zien. Shutter Island is een Amerikaanse thriller uit 2010 met onder andere Leonardo di Caprio in de hoofdrol. De film speelt in 1954 en handelt over twee politieagenten, Teddy Daniëls en Chuck Aule die naar een afgelegen eiland nabij de Massachusetts worden gestuurd om daar de mysterieuze verdwijning van een moordenares uit een TBS instelling te onderzoeken. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog steeds verborgen houdt. Een web van intrige en misleiding zorgt al snel voor de nodige problemen.

Tot slot nog even aandacht voor President Mir Qanbar. Deze Iraanse documentaire is vanavond om 00:10 te zien op Nederland 3. De gepensioneerde ambtenaar Mir Qanbar wil meedoen aan de presidentsverkiezingen. Ver van de hoofdstad vandaan voert hij zijn eigen campagne met een ezel en enkele folders.