FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 30 maart 2010

Uitslagen Jupiler League

De afgelopen dagen werden er in de Jupiler League verschillende duels gespeeld, zowel inhaal als reguliere wedstrijden. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende week.

BV Veendam speelde twee duels in de afgelopen vier dagen. Zaterdagavond kwam MVV op bezoek, die wedstrijd werd met 1-0 gewonnen. Het was lang wachten op het eerste doelpunt van het duel. Pas na een uur spelen kon de man achter het scorebord voor het eerst in actie komen. Wessels knikte de voorzet van Cijntje achter MVV-doelman Bulters.

Vanavond kwam FC Omnniworld op bezoek. De Veenkolonialen waren voor een groot gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg, maar FC Omniworld was de ploeg van Joop Gall  toch te slim af. In de 27e minuut van de wedstrijd besliste Haemhouts de wedstrijd.

Financieel is Veendam op sterven na dood, maar sportief doet de ploeg uit Groningen het dit seizoen behoorlijk. De nederlaag tegen Omniworld, dat volgend seizoen als AFC Almere City door het leven gaat, levert dan ook geen serieuze gevolgen op.

Zondag kwam FC Emmen, de nummer 15, op bezoek bij de nummer 3, Go Ahead Eagles. De Eagles mochten lang hopen op een zege, aangezien het scorebord tot de 77e minuut op 0-0 bleef staan. Een doelpunt van  Stroeve zorgde er echter voor dat de thuisploeg een zware slotfase tegemoet ging. Het team van Ulderink was niet bij machte om zich naast de bezoekers te knokken. In de slotminuut werd het zelfs nog 0-2 door Buurmeijer. Daarmee liep Go Ahead Eagles tegen de vierde thuisnederlaag van dit seizoen op.

Gisteravond kwam sc Cambuur thuis in actie tegen FC Oss, de nummer 18 van de Jupiler League. De gasten uit Brabant wisten tot de 21e minuut de verdediging met succes dicht te houden. Daarna was het echter prijsschieten. Eerst zette Maachi de 1-0 op het scorebord, twee minuten later was het al 2-0 voor de thuisploeg via De Vries, die de bal met een omhaal achter Se Vogt werkte. Zeven minuten later zette de aanvallende speler de 3-0 op het scorebord. Hier zou het tot de rust bij blijven. In de tweede helft kon de goalie van Oss wederom vissen.  Tien minuten na de thee tekende De Vries voor zijn derde doelpunt van de avond. Door doelpunten van Van der Heide (2x), Maachi en Ghoochannejhad stond er uiteindelijk een 8-0 stand op het scorebord. In de slotfase deden de gasten nog wat terug via Peters. Oss is door de nederlaag gezakt naar de laatste plaats, het heeft nu evenveel punten als Telstar, maar een minder doelsaldo

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
BV Veendam FC Omniworld 0-1
SC Cambuur FC Oss 8-1
Go Ahead Eagles FC Emmen 0-2
BV Veendam MVV 1-0

 

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 De Graafschap 32 22 6 4 72 68 - 25
2 SC Cambuur 32 19 8 5 65 74 - 45
3 Go Ahead Eagles 32 17 8 7 59 47 - 26
4 Excelsior 32 17 5 10 56 62 - 43
5 FC Zwolle 32 16 7 9 55 49 - 35
6 FC Den Bosch 33 14 11 8 53 61 - 44
7 AGOVV Apeldoorn 32 14 9 9 51 56 - 46
8 Helmond Sport 32 14 6 12 48 60 - 50
9 BV Veendam 32 12 9 11 45 52 - 45
10 RBC Roosendaal 32 11 10 11 43 44 - 46
11 FC Eindhoven 32 11 7 14 40 56 - 70
12 FC Omniworld 32 11 6 15 39 37 - 51
13 MVV 33 11 7 15 39 50 - 64
14 FC Emmen 33 10 7 16 37 47 - 70
15 FC Dordrecht 32 11 3 18 36 48 - 55
16 FC Volendam 32 7 11 14 32 54 - 72
17 Fortuna Sittard 33 6 9 18 27 29 - 53
18 Telstar 32 6 6 20 24 41 - 61
19 FC Oss 32 5 9 18 24 39 - 73

 

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 De Leeuw BV Veendam 21
= Mark de Vries SC Cambuur 21
= Voskamp Helmond Sport 21
4 Plet Telstar 20
5 Caracciolo FC Den Bosch 18
6 Ars RBC Roosendaal 15
= Bargas De Graafschap 15
8 Chadli AGOVV Apeldoorn 14
= Gomez MVV 14
= Maachi SC Cambuur 14

 

Programma:

Datum Thuis Uit
vr 2/4 BV Veendam Excelsior
vr 2/4 FC Volendam FC Eindhoven
vr 2/4 FC Zwolle FC Oss
vr 2/4 Helmond Sport Telstar
vr 2/4 FC Omniworld FC Dordrecht
vr 2/4 FC Den Bosch FC Emmen
vr 2/4 RBC Roosendaal AGOVV Apeldoorn
vr 2/4 MVV SC Cambuur
zo 4/4 De Graafschap Go Ahead Eagles

 

'Kinderen wijzen lunch van Jamie Oliver af'

Uit een onderzoek blijkt dat de kinderen op een school die deelneemt aan het televisieprogramma 'Jamie Oliver's Food Revolution' hun normale eten, zoals pizza en kipnuggets, lekkerder vinden dan het verse en gezonde eten van de beroemde Britse tv-kok.

Toen de kinderen het eten waaraan ze gewend waren niet meer voorgezet kregen, besloten veel kinderen om geen lunch meer op school te kopen. Daarnaast dronken ze minder melk, nadat Oliver de chocolade- en aardbeienmelk weghaalde.

Toch is er ook een lichtpuntje: meer dan zes van de tien kinderen zei dat ze geleerd hadden om nieuwe dingen te proeven.

De Amerikaanse zender ABC, die het programma uitzendt, koos bewust voor de school in de gemeente Huntington, nadat in 2008 was gebleken dat het de ongezondste gemeente van de hele Verenigde Staten was.

Tony Blair keert terug in Britse politiek

De voormalige premier Tony Blair is vandaag, enkele weken voor de algemene verkiezingen, teruggekeerd in de Britse politiek. Hij opende direct de aanval op het beleid van David Cameron, de gladde jonge leider van de Conservatieven, bijgenaamd 'Tory Blair'.

Blair kondigde zijn terugkeer aan in een toespraak waarin hij de kiezers opriep om de Labourpartij een vierde termijn te gunnen. "In onzekere tijden, valt er veel te zeggen voor een beproefd leiderschap", aldus Blair. Hiermee veegde hij de campagneleus van de Conservatieven -'Stem voor verandering'- van tafel. Hij noemde de leus 'de holste slogan in de politiek'.

Blair is, sinds hij in 2007 aftrad als premier, weinig in de openbaarheid getreden. In 2009 kwam hij weer even in het middelpunt van de belangstelling toen hij zijn besluit om deel te nemen aan de oorlog in Irak verdedigde voor een onderzoekscommissie. Ondanks de woede van de bevolking over deze oorlog, denken de leiders van Labour toch dat Blair een voordeel kan opleveren bij de verkiezingen. Blair heeft immers drie opeenvolgende verkiezingen gewonnen. De partij zei vandaag dat Blair gedurende de verkiezingscampagne nog vaker zijn opwachting zal maken. Details werden echter niet gegeven.

Bill Jones, hoogleraar politicologie aan de Hope Universiteit in Liverpool zei dat het vooruitschuiven van Blair een gok is van de Labourpartij, maar wel een gok die het waard is om te nemen. "Het is nog te vroeg om te bepalen of hij een belangrijke factor zal zijn in de campagne, maar de Conservatieven zullen zenuwachtig worden", aldus Jones. "Hij heeft ze keer op keer afgedroogd en bij drie verkiezingen hun hoop vernietigd. En nu komt hij plotseling terug."

David Cameron zei echter niet bezorgd te zijn over de tussenkomst van Blair. "Het is goed om hem eens een speech te zien geven waar niemand hem voor betaalt."

Tony Blair keert terug in Britse politiek
Tony Blair keert terug in Britse politiek (Foto: Novum)

Jarolim trainer af bij Slavia Praag

Karel Jarolim is niet langer de trainer van Slavia Praag. De Tsjech hield de eer aan zichzelf en liet het bestuur weten dat hij met onmiddelijke ingang opstapt als trainer van de kampioen. Het bestuurd had hem een ultimatum gesteld.

Jarolim, die zijn club in 2008 en 2009 naar de titel leidde, wist zijn team dit jaar niet op orde te krijgen. Slavia moet momenteel met een achtste plaats genoegen nemen en Europees voetbal is ver weg voor de club. Voor Jarolim, wiens zoon bij HSV voetbalt, komt er een einde van een termijn van vijf jaar. Hij wordt opgevolgd door het hoofd van de scoutingsafdeling, Frantisek Cipro.

Valverde: "Ik blijf gemotiveerd"

Er gaan geruchten in het wielercircuit dat Alejandro Valverde door zijn ploeg Caisse d'Epargne op non-actief gezet zou zijn. De Spaanse renner ontkent dit echter met klem en zegt op zijn blog dat hij zaterdag start in de GP Miguel Indurain en zal verder gewoon de Ronde van het Baskenland rijden.

Valverde blijft gemotiveerd, ondanks dat hem een wereldwijde schorsing boven het hoofd hangt van de UCI. "Afgelopen week heb ik heel goed getraind," zei de winnaar van de laaste Ronde van Spanje. "Ik heb twee lange trainingen van vijf uur en 180 kilometer achter de rug. De andere dagen deed ik 140 kilometer. En ik ben ook actief geweest op mijn tijdritfiets. Ik ben nog steeds gemotiveerd om te winnen."

Sheriff gebruikt Google Earth voor arrestatie

Een sheriff heeft met behulp van satellietfoto's van Google Earth een man gearresteerd die in de buurt van zijn huis illegaal een oude boot had gedumpt. Dat meldde het Pensacola News Journal.

De sheriff, Gregory Barnes, gebruikte de satellietbeelden nadat hij een 5,5 meter lange gedumpte boot aantrof ten noorden van het plaatsje Pensacola. Op Google Earth speurde hij de omgeving af tot hij een wazige afbeelding van het vaartuig zag naast een huis.

De bewoner bekende de boot te hebben gedumpt. Zijn zoon heeft het vaartuig later verwijderd.

Volgens de politie kost het achttien dollar om een dergelijke boot in te leveren bij de vuilnisplaats. De bewoner wacht nu mogelijk een boete van vijfduizend dollar en een gevangenisstraf die kan oplopen tot vijf jaar.

Meerstemmig zingen in Rock Band 3

Het is mogelijk om in Rock Band 3 liedjes in harmonie te zingen met andere spelers. Dit heeft Chris Foster, leidinggevend ontwerper bij Harmonix, per ongeluk bekendgemaakt tijdens een discussiepanel op de Penny Arcade Expo, schrijft de weblog Joystiq.

"We hebben toch al bekendgemaakt dat spelers in harmonie kunnen zingen in 'Rock Band 3'", vroeg Chris Foster aan zijn collegae. Het viertal riep echter op harmonieuze wijze terug: "Nee!"

Het kwaad was al geschied. Rock Band 3 komt dit jaar uit op de Xbox 360 en Playstation 3. Ook mogen we nog een speciale versie van Rock Band verwachten in de vorm van Green Day: Rock Band. Zowel Green Day: Rock Band als Rock Band 3 zal, in navolging van 'The Beatles; Rock Band', de mogelijkheid bieden om liedjes meerstemmig in harmonie met andere spelers te zingen.

Meerstemmig zingen in 'Rock Band 3'
Meerstemmig zingen in Rock Band 3

Ferry Corstens iPhone-game krijgt mogelijk DLC

Het is niet ondenkbaar dat de iPhone-game Pulse in de toekomst wordt uitgebreid met extra nummers. Dit heeft Maarten Brands van de Amsterdamse ontwikkelaar Virtual Fairground aangegeven tegenover Novum Nieuws.

"Downloadable content of een geüpdatete versie van Pulse is zeker mogelijk. Samen met Ferry zullen we bekijken hoe we hier in de toekomst verder mee gaan. In Pulse: The Game zit, naast vijf exclusieve tracks van Ferry, ook al een track van de Japanse DJ Hiroki Esashika. Dus ook andere DJ's zijn mogelijk", zegt Brands.

Pulse is een nieuwe muziekgame waarbij spelers op de maat van de muziek het scherm van de iPhone moeten aanraken. Hoe beter dit gaat, hoe meer er wordt vrijgespeeld.

Pulse werd vorig jaar verzonnen door een groep studenten tijdens de Global Game Jam (GGJ). Brands zat toen in de jury, en het concept van Pulse sprak hem erg aan. Toch heeft Virtual Fairground nog wel het een en ander veranderd om er meer een game van te maken. "Het Global Game Jam-concept bestond uit het op de knop drukken op de maat van de muziek en daarmee kwam je 'pulse line' hoger en werden de audiovisuele effecten vetter. Wij hebben er echt een game van gemaakt waarin je samples moet vrijspelen en noten spelen. Daarnaast is er nu een mechanisme waarin je je highscores op Facebook kunt delen met je vrienden."

Pulse is sinds maandag te downloaden in de App Store.

Ferry Corsten's iPhone-game krijgt mogelijk DLC
Ferry Corsten's iPhone-game krijgt mogelijk DLC

Islam, wat moeten we ermee aan?

Het moet wel een probleem zijn, bijna 1 miljoen mensen binnen onze landsgrenzen met een godsdienst die hier en daar lelijk botst met onze liberale westerse opvattingen. Niet alleen roept er soms een imam dat homo's van kerktorens naar beneden gegooid moeten worden en vermoordde een fundamentalistische moslim onze eigen Theo van Gogh, maar ook vrouwen schijnen het nogal eens zwaar te verduren te hebben. En omdat het allemaal met de Koran in de hand gelegitimeerd kan worden, moeten we daar maar eens gauw korte metten mee maken. Of niet soms?

Vanquish komt volgende winter

Sega heeft Vanquish opgenomen in de releaselijst. Het actiespel komt in dit najaar uit. Gezien het succes van Bayonetta, een andere game van uitgever Sega, begin dit jaar is het niet ondenkbaar dat Vanquish in het begin van 2011 verschijnt. De releaselijst van Sega meldt echter dat de release in 'winter 2010' plaatsvindt.

Vanquish is een game van Platinum Games (Madworld, Bayonetta) en Shinji Mikami. Mikami wordt gezien als één van de visionairs achter de Resident Evil-serie. Vanquish is een schietspel dat gespeeld wordt vanuit een over-de-schouder-perspectief. De game speelt zich af in een toekomst waarin de Russen besloten hebben om de Verenigde Staten binnen te vallen.

Shinji Mikami heeft al verscheidene interviews gegeven over de game. Zo noemt de Japanse creatieveling het spel begin maart tegenover de Britse website Eurogamer 'erg intens en vol actie'. In datzelfde interview geeft Mikami ook aan dat Vanquish niet zal beschikken over een online multiplayer modus. Dit doet hij om 'een zeker niveau van intensiteit, detail en grafisch spektakel te bereiken'.

Vanquish verschijnt op de Xbox 360 en Playstation 3.

'Vanquish' komt volgende winter
Vanquish komt volgende winter

Brandweerman grijpt inbrekers

Een Limburgse brandweerman heeft vanavond twee mannen aangehouden die probeerden in te breken in een koekfabriek in Brunssum. De 50-jarige brandweerman reed de inbrekers klem. Daarna riep hij op zo'n indrukwekkende manier dat ze waren aangehouden, dat ze zich overgaven.

Volgens de politie was de brandweerman rond 19.00 uur met de auto op weg naar een hondentraining op een weiland bij de brandweerkazerne. Op dat moment zag hij de twee mannen van 25 en 31 jaar aan de deur van de koekfabriek morrelen.

De dieven staakten hun inbraakpoging en gingen er in hun auto vandoor. De brandweerman reed ze klem en schreeuwde ze de auto uit. De twee volgden hem vervolgens gedwee naar de brandweerkazerne. Daar kwam de politie ze ophalen.

Uitslagen Champions League (30/03/2010)

Vanavond werden de eerste twee heenwedstrijden uit de kwartfinales van de Champions League afgewerkt. Bayern München ontving in eigen huis Manchester United en Olympique Lyon heette Girondins de Bordeaux welkom. Hieronder de verslagen en karakteristieken.

Bayern München - Manchester United

Bayern München heeft een goede zaak gedaan in de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League. Na een vroege achterstand werd er alsnog met 2-1 gewonnen van Manchester United. Het beslissende doelpunt werd, weinig verrassend, in de slotminuut gemaakt door Olic.

Vooraf had Bayern-trainer Louis van Gaal, die het zonder Arjen Robben moest doen, het doel uitgesproken om de nul te houden tegen de United. Die hoop kon al echter snel de prullenbak in, omdat Rooney al na één minuut een vrije trap van Nani achter Bayern-keeper Butt werkte.

Hierna golfde het spel over en weer en waren er enkele kleine kansjes. Zo had Nani in de zeventiende minuut de wedstrijd al op slot kunnen gooien, maar hij schoof de bal net naast. Aan de andere kant misten Altintop en Olic oog in oog met Van der Sar. De laatste kans voor rust was voor Rooney, die vrijstaand de bal op de voeten van Butt schoot.

Bayern kwam sterk uit de kleedkamer, wat direct resulteerde in een goede kans voor Olic, die werd vrij gezet door Ribéry. Van der Sar redde echter goed, wat hij ook deed op een schot van Altintop (na een mooie slalom) en Van Bommel. Bayern hield daarna een licht overwicht, maar het duurde tot een kwartier voor tijd totdat de Duitsers konden scoren.

Een vrije trap van Ribéry, na hands van Neville, ging via Rooney achter de kansloze Van der Sar, waardoor de ploegen weer in evenwicht waren. Na de goal leek Manchester weer wakker geschud en trok weer wat ten aanval, met onder andere een kopbal van Vidic op de lat tot gevolg. Daarna volgde nog een grote kans Gomez. Zijn schot uit de draai werd met moeite gered door Van der Sar.

In de slotminuut viel toch nog de 2-1 voor Bayern München. Olic speelde zichzelf vrij voor Van der Sar en schoot knap raak. Volgende week wordt op Old Trafford de return gespeeld.

Bayern München

2 - 1

Manchester United

 77' Ribéry
 90+2' Olic
   2' Rooney
 
 Gele kaart: Badstuber, Olic, (Bayern München), Neville, Scholes, Rooney, (Manchester United)
 
Stadion: Allianz Arena, München
Toeschouwers: 66.000
Arbiter: De Bleeckere (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Butt
Lahm
v. Buyten
Demichelis
Badstuber
Altintop (Klose/86)
v. Bommel
Pranjic (Tymoshchuk/89)
Ribéry
Müller (Gomez/73)
Olic
  v.d. Sar
Neville
Ferdinand
Vidic
Evra
Fletcher
Carrick (Valencia/70)
Scholes
Nani (Giggs/82)
Rooney
Park (Berbatov/70)


Olympique Lyon - Girondins de Bordeaux

Olympique Lyon heeft zijn eerste kwartfinaleduel in de Champions League gewonnen. In Lyon eindigde de aantrekkelijke wedstrijd tegen Girondins de Bordeaux in 3-1.

Van meet af aan speelden beide ploegen vol op de aanval en al na tien minuten zette Lopez Lyon op voorsprong; na zwak verdedigen van Ciani scoorde hij van dichtbij op aangeven van Bodmer. Luttele minuten later was de gelijkmaker al een feit toen Chamakh inkopte uit een pass van de op rechts doorgebroken Gourcuff. Nog voor de rust tekende Bastos voor de 2-1 van Lyon;de ex-speler van Feyenoord en Excelsior was de laatste schakel in een mooie aanval over veel schijven.

In het tweede bedrijf hielden beide aanvallende ploegen de amusementswaarde onverminderd hoog.In de beginfase was Chamakh dicht bij de gelijkmaker, maar hij vond doelman Lloris op zijn weg.

Nadat de lat de 2-2 had voorkomen bij een schot van Wendel, belandde de bal aan de andere kant op de stip na een handsbal van Chalmé; Lopez benutte het buitenkansje.

In de slotfase drong Bordeaux nog aan, maar het ontsnapte in de slotminuut aan een grotere nederlaag;Trémoulinas moest op de lijn redding brengen na een inzet van Makouna. Daardoor kon Bordeaux met het thuisduel van volgende week voor de boeg hoop blijven houden.


Olympique Lyon

3 - 1

Girondins de Bordeaux

 10' López
 32' Bastos
 77' López(pen)
   14' Chamakh  
 
 Gele kaart: Govou, López, (Olympique Lyon),
 
Stadion: Stade de Gerland, Lyon
Toeschouwers: 40.000
Arbiter: Felix Brych (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Lloris
Réveillère
Cris
Bodmer
Cissokho
Bastos (Govou/66)
Makoun
Pjanic (Källström/66)
Toulalan
Delgado (Gonalons/86)
López
  Carrasso
Chalmé (Henrique/82)
Sané
Ciani
Trémoulinas
Gouffran (Bellion/84)
Plasil
Gourcuff
Fernando
Wendel (Jussie/72)
Chamakh

Vermaelen: "Niet bang voor Messi"

Thomas Vermaelen neemt het morgen met Arsenal op tegen Barcelona. Beide ploegen worden geroemd om het mooie spel, maar het is voor Barcelona dat daar de laatste jaren prijzen mee wint.

Als het aan Vermaelen ligt komt daar binnenkort verandering in. "In voetbal moet je mentaal sterk zijn. We hebben dit seizoen al enkele keren aangetoond dat we over die eigenschap beschikken. We zullen het echter opnieuw moeten laten zien." De Belgische verdediger krijgt morgenavond te maken met Lionel Messi, maar maakt zich zelfs daar niet druk om. "Ik hoef niet nerveus te zijn. Je focust niet op individuele spelers. Je moet alleen op je eigen spel letten. Natuurlijk ligt er veel druk op de twee komende duels, maar voor een speler is het een geweldige uitdaging tegen een van de beste teams ter wereld te spelen. Ik heb Messi zien spelen. Hij is goed, maar ik word er niet door geïntimideerd."

Ook bij Barcelona beseft men de sterkte van Arsenal.  "Maar ze zijn pas een geweldig team als ze prijzen kunnen toevoegen aan al het applaus", keek Zlatan Ibrahimovic dinsdag vooruit naar het eerste treffen. "Mensen houden van dit soort teams. Arsenal heeft veel goede, jonge spelers en spelen ook aantrekkelijk voetbal, maar je moet ook in staat zijn het zilverwerk binnen te halen. Barcelona is favoriet. We zijn in elk geval in staat overal te winnen."

EU herziet zwarte lijst luchtvaartmaatschappijen

De Europese Unie heeft de zwarte lijst met luchtvaartmaatschappijen die niet voldoen aan internationale veiligheidsstandaarden herzien. De Noord-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Air Koryo en de Angolese maatschappij TAAG Airline zijn gedeeltelijk vrijgesteld van het verbod om op Europa te vliegen. Dat heeft Helen Kearns, woordvoerder van de Transportcommissie van de EU vandaag gezegd.

De vliegtuigen van Iran Air mogen daarentegen niet meer landen in Europa. Ook alle maatschappijen uit Sudan en de Filipijnen hebben een verbod opgelegd gekregen. "In de beide gevallen is dat wegens aanhoudende en ernstige overtredingen van de regels die de burgerluchtvaartautoriteit stelt aan het onderhoud van en het toezicht op de vliegtuigen", zei Kearns.

De Europese Unie heeft de lijst (pdf) in 2006 voor het eerst opgesteld. In totaal staan er ongeveer driehonderd maatschappijen op die niet voldoen aan de veiligheidsstandaarden. De lijst wordt jaarlijks herzien. "Dit beleid van 'niet goedschiks dan kwaadschiks' werpt zijn vruchten af, omdat maatschappijen hierdoor worden aangespoord hun veiligheid te verbeteren", aldus de woordvoerder.

EU herziet zwarte lijst luchtvaartmaatschappijen
EU herziet zwarte lijst luchtvaartmaatschappijen (Foto: Novum)

Blokhuijsen, Olde Heuvel naar TVM

Jan Blokhuijsen en Remco Olde Heuvel rijden volgend seizoen voor TVM. De twee schaatsers komen over van VPZ, dat op zoek moet naar een nieuwe sponsor.

Afgelopen seizoen brak Blokhuijsen door. De 20-jarige schaatser werd vijfde op het EK en WK allround. Bovendien pakte hij, als lid van de achtervolgingsploeg, brons bij de Olympische Spelen in Vancouver.

Remco Olde Heuvel, die bij TVM zijn jongere broer Wouter tegenkomt, werd bij het NK afstanden dit seizoen vierde op de 1.500 meter. Samen met Blokhuijsen en Koen Verweij won hij bovendien een wereldbekerwedstrijd op de achtervolging.

Negenhonderd ex-asielzoekers uit noodopvang

De gebouwen voor noodopvang van gemeenten zijn sinds eind vorig jaar een stuk leger. Bijna negenhonderd uitgeprocedeerde asielzoekers vertrokken namelijk naar andere locaties, zoals asielopvang of andere plekken waar ze worden vastgehouden. De gemeenten zijn gestopt met de noodopvang van asielzoekers.

Het kan zijn dat asielzoekers binnen korte tijd weer bij de gemeenten op de stoep staan, maar het is niet de bedoeling dat zij nog langer opgevangen worden. De asielzoekers krijgen nu even de tijd om ons land te verlaten.

Het leek er eerst op dat het niet zou lukken om alle asielzoekers uit de noodopvang te verwijderen. Uit een brief die demissionair minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) vandaag naar de Kamer stuurde blijkt dat dat dus wel gelukt is.

Matthäus: "Ik had meer Nederlanders gehaald"

Als het aan Lothar Matthäus had gelegen, dan had Bayern München Franck Ribéry laten gaan. De 49-jarige oud-voetballer had graag de Franse sterspeler ingeruild voor meer Nederlandse voetballers die volgens hem wel de juiste mentaliteit zitten. Nu kwam alleen Arjen Robben over van Real Madrid.

"Als men het geld voor Ribéry gebruikt had voor andere spelers dan was zijn vertrek wel op te vangen geweest. Rafael van der Vaart was vrij, Wesley Sneijder was vrij en Arjen Robben werd gehaald. Bayern had drie Nederlanders van Real Madrid kunnen kopen. Volgens mij was het dan in orde geweest," zei Matthäus tegen Bild.

De houding van Ribéry in het met 1-2 verloren duel tegen VfB Stuttgart is de Duitser een doorn in het oog. "Met zijn ongeïnteresseerde houding dupeerde hij niet alleen zijn ploeg, maar provoceerde hij ook het Bayern-publiek. Ik hoop voor Bayern dat hij zijn kwaliteiten blijft benutten. Hij kan het verschil maken."

Rusland legt Noord-Korea sancties op

De Russische president Dmitri Medvedev heeft vandaag een bevel getekend waarmee formeel sancties aan Noord-Korea worden opgelegd. De sancties werden in juni, nadat Noord-Korea een nucleaire test uitvoerde, door de Veiligheidsraad, waarin ook Rusland zitting heeft, goedgekeurd. De sancties zijn erop gericht om Noord-Korea over te halen het atoomprogramma op te geven.

Om zich te conformeren aan de sancties heeft Rusland vandaag bevolen dat de verkoop of import van Noord-Koreaanse wapens en materieel verboden is. Bovendien wordt de export van wapens naar het communistische land verboden en mogen Noord-Koreaanse wapens niet meer over Russisch grondgebied worden getransporteerd.

Rusland legt Noord-Korea sancties op
Rusland legt Noord-Korea sancties op (Foto: Novum)

Circuit Spa-Francorchamps blijft voorlopig dicht

Het circuit Spa-Francorchamps blijft voorlopig nog gesloten. Aanleiding hiervoor is vorige week zondag de Blanchimont-tunnel deels instortte en hierdoor de veiligheid op en rond het circuit niet gegarandeerd kan worden. Voorlopig duren de maatregelen tot 15 april.

De toegang tot het circuit uit de richting Stavelot zal opnieuw aangelegd moeten worden. Op de plaats van de ingestorte tunnel vinden momenteel werkzaamheden plaats om het gedeelte te stutten en opnieuw uit te graven. Al die tijd is de baan dicht, wat volgens circuit-directeur Pierre-Alain Thibaut 15.000 euro per dag kost, naast de indirecte schade voor de hotels en de horeca in de buurt van de baan. De Grand Prix van België is voorlopig nog niet in gevaar.

Marine VS lanceert hypermodern schip

De Amerikaanse marine heeft gisteren een nieuw prototype schip in gebruik genomen, de USS Independence (LCS-2). Het aluminium monster, dat nogal een frappant driehoekig catamaran-uiterlijk heeft, moet een topsnelheid halen van 74 kilometer per uur.

Het schip moet de jacht op piraten gaan vergemakkelijken. Ook de jacht op snelle vijandelijke onderzeeërs en mijnenleggers wordt met de USS Independence eenvoudiger.

Het maken van het schip heeft 704 miljoen dollar gekost. De Amerikaanse marine had het budget origineel begroot op 220 miljoen dollar. De USS Independence maakt eerst een aantal proefvaarten en legt dan aan in haar thuishaven San Diego.


USS Independence (LCS-2)

V. Williams naar halve finale Miami

Venus Williams heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finale van het tennistoernooi van Miami. De nummer drie van de plaatsingslijst kwam tegen de Poolse Agnieszka Radwanska (6) geen moment in de problemen: 6-3 en 6-1. Williams krijgt in de halve finale de Française Marion Bartoli (13) of de Belgische Yanina Wickmayer (12) tegenover zich.

Williams kwam in haar vorige ronde tegen Daniela Hantuchova nog in drie sets met de schrik vrij, maar tegen Radwanska had ze aan vijf kwartier genoeg om de klus te klaren. De Amerikaanse snoepte vijf keer de opslag van de Poolse af en kon het zich daarom veroorloven zelf één keertje haar service in te leveren.

Biefstukdief is het haasje

Een 58-jarige winkeldief is gistermiddag in Beek aangehouden omdat hij voor ruim honderd euro aan vlees probeerde te stelen. De man uit Margraten stopte onder meer biefstuk, hazenrugfilet en kalfsoester onder zijn kleding en probeerde zo de winkel uit te lopen.

Een oplettende medewerker sprak de man aan op zijn gedrag. Personeel van de winkel schakelde meteen de politie in. De dief is opgepakt en meegenomen voor verhoor.

Bad bank van ¤81 miljard voor Ierland

Ierland heeft vandaag de 'National Asset Management Agency' geopend. Dit is een fonds, ook wel 'bad bank' genoemd, waarin Ierse financials voor 81 miljard euro aan onrendabele vastgoedleningen mogen gooien.

De Ierse overheid heeft daarentegen als eis gesteld dat banken minimaal 7 procent eigen vermogen moeten hebben. Er wordt rekening mee gehouden dat de banken 16 miljard euro extra kapitaal moeten ophalen, deels bij de overheid. Bankaandelen stonden de afgelopen weken dan ook zwaar onder druk.

Allied Irish Bank, de tweede bank van Ierland, daalde maandag 20 procent in koers, nadat analisten berekenden dat de Ierse staat wel eens voor 70 procent aandeelhouder kan worden. Bank of Ireland daalde 10 procent. De grootste Ierse bank zou wel eens voor 40 procent in handen van de staat kunnen komen.

De leningen kunnen alleen in de 'bad bank' worden geplaatst tegen een korting. Beleggers vreesden gisteren dat deze korting, die snel bekend wordt, wel eens hoger kan uitpakken dan eerder verwacht. De eerste leningen die worden overgeheveld zijn kredieten van 17 miljard euro aan de tien grootste Ierse vastgoedontwikkelaars.

De oprichting van de 'bad bank' is een belangrijk onderdeel van het Ierse noodplan om de economie weer op de been te krijgen. Eerder werden ambtenaren al tot 15 procent gekort op hun salaris, een maatregel die heeft geholpen om het vertrouwen van financiële markten te herwinnen.

'Frans boerkaverbod niet haalbaar'

Een algeheel boerka- en nikabverbod in Frankrijk is waarschijnlijk in strijd met de Franse grondwet en de Europese mensenrechtenconventie. Daarom heeft de Franse Raad van State vandaag ontraden om een dergelijk verbod in te stellen. Zelfs een beperkt verbod op sluiers zou al lastig zijn.

De raad heeft de juridische mogelijkheden van een verbod op dergelijke gezichtsbedekkende kleding onderzocht in opdracht van premier François Fillon. Dit onderzoek is uitgevoerd omdat een commissie van het Franse parlement een gedeeltelijk verbod op sluiers, zoals de boerka en de nikab, wil.

De plannen voor het verbod roepen veel verdeeldheid op in het land. President Sarkozy, en vele andere conservatieven, zijn voor een verbod op de gezichtsbedekkende kleding. Anderen vinden echter dat vrouwen alles zouden mogen dragen wat ze zouden willen.

'Nederland goedkoopste vestigingsland'

Nederland is het meest aantrekkelijke Europese land voor buitenlandse bedrijven om zich te vestigen. Dit blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van accountant- en adviesbureau KPMG. Elke twee jaar doet het bureau internationaal onderzoek naar de concurrentiepositie van Nederland.

De bedrijfskosten van Japan, Australië, Canada, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk, Nederland en Mexico worden in het tweejaarlijkse onderzoek hierbij onder de loep genomen.

Nederland blijkt 3,5 procent goedkoper dan bijvoorbeeld de VS. Japan en Duitsland zijn het duurst voor buitenlandse bedrijven. Mexico is het goedkoopst. Vergeleken met het onderzoek van 2008 is de concurrentiepositie van Nederland in Europa aanzienlijk verbeterd.

"Qua bedrijfsactiviteit is Nederland met name aantrekkelijk voor bedrijven die actief zijn op het gebied van research & development. Dit wordt vooral ingegeven door onze omvangrijke fiscale stimuleringsmaatregelen. Dat Nederland goed scoort in de kostenvergelijking is een belangrijk signaal naar buitenlandse bedrijven die juist in deze tijd het accent leggen op kosten als selectiecriterium bij hun locatiekeuze"
, aldus KPMG.

KPMG heeft zowel gekeken naar de kosten die een ondernemer moet maken bij het opstarten van zijn bedrijf als naar de operationele kosten over een periode van 10 jaar. Per sector zijn onder meer de kosten van energie, transport, telecommunicatie en arbeid onderzocht alsmede de fiscale kosten.


Onderzoek KPMG: Nederland meest gunstig voor buitenlandse bedrijven

Robben ontbreekt tegen Manchester United

Bayern München zal het vanavond in de Champions League-ontmoeting met Manchester United moeten stellen zonder de geblesseerde Arjen Robben. De Nederlander heeft last van een vermoeide kuitspier en zit in de Allianz Arena ook niet op de bank.

Het is een flinke aderlating voor de ploeg van coach Louis van Gaal. Robben is dit seizoen de grote man aan de kant van Bayern en maakte al vele beslissende goals. De Nederlander raakte in het met 1-0 gewonnen bekerduel tegen Schalke 04 geblesseerd aan zijn kuit. Afgelopen weekend speelde Robben alleen de tweede helft in het met 1-2 verloren duel tegen VfB Stuttgart.

Man bedreigt agenten met de dood

Een 40-jarige man uit Delft heeft gisteravond twee agenten met de dood bedreigd. De man werd staande gehouden in Rijswijk omdat hij aan het bellen was achter het stuur. Hij was het hier echter niet mee eens en begon te schelden. Ook weigerde hij zijn rijbewijs te laten zien aan de agenten.

De is opgepakt en afgevoerd naar het politiebureau. Ook daar was hij het niet mee eens, hij bleef opstandig. De bellende bestuurder heeft nu een proces-verbaal aan zijn broek hangen. Hij is weer naar huis gestuurd.

MVV ruimt op

MVV heeft vandaag naar buiten gebracht dat het flink moet gaan bezuinigen. Momenteel voert de club uit de Jupiler League nog gesprekken met een aantal potentiële sponsoren. Daarom kan het nog niet zeggen hoeveel geld er bespaard moet worden.

MVV heeft wel alle aflopende contracten opgezegd. Het gaat om de overeenkomsten van Alexandre Bryssinck, Güven Cavus, Daniël Gomez, Brenny Evers, Phillip Haastrup, Jorrit Ritzen, Ebrima Sillah en Volkan Ünlü.

Overigens is het niet ondenkbaar dat een aantal van de spelers op een later tijdstip alsnog een nieuw contract krijgen.

'Street View'-auto gesaboteerd uit protest

In de Noord-Duitse stad Oldenburg hebben vandalen een auto die wordt gebruikt voor Googles Street View gesaboteerd. Dit heeft de Duitse politie vandaag laten weten. Naar verluidt is de auto gesloopt uit protest tegen de aantasting van privacy.

De werknemer van de zoekgigant had zijn speciaal uitgevoerde Opel Astra, compleet met acht camera's, de hele nacht aan de kant van de weg geparkeerd. Toen hij de volgende ochtend terugkwam, bleken alle vier de banden leeg te zijn en de camerakabels doorgesneden.

Met een briefje met de tekst 'Gelieve niet verder te rijden. U heeft een lekke band' werd de arbeider gewaarschuwd. Volgens de politie duidt dit erop dat ze de man geen persoonlijk leed wilden berokkenen.

Googles nieuwste dienst Street View is de laatste tijd in opspraak wegens expliciete beelden met duidelijk herkenbare personen. Zo klaagde een Fin de dienst onlangs nog aan omdat hij zonder broek op de foto stond. Afgelopen weekend stond zelfs nog een plassende vrouw op Google Street View.

Meer gewelddadige overvallen ouderen

Het aantal woningovervallen bij ouderen thuis is fors gestegen. In 2008 vonden er nog 92 van zulke beroving plaats. Vorig jaar was dat gestegen naar 159 keer. Bij dergelijke overvallen wordt bovendien steeds vaker grof geweld gebruikt. Dat blijkt uit gegevens van de Taskforce Overvalcriminaliteit.

Korpschef van de politie Midden en West Brabant Frans Heeres maakte de cijfers vanavond in actualiteitenprogramma Netwerk bekend. Volgens Heeres zijn de daders vaak jong. Overvallers van rond de 16 jaar zijn geen uitzondering. De jonge overvallers noemen tijdens verhoren groepsdruk als reden voor hun daden.

"Vroeger jatte je een rolletje drop, tegenwoordig pleeg je een overval om erbij te horen", zei Heeres in Netwerk. "Ze denken vaak dat ze met een taakstraf wegkomen. Ze schrikken pas als ze in de rechtszaal een paar jaar gevangenisstraf horen eisen."

Volgens Heeres zijn ouderen populaire slachtoffers, omdat overvallers denken dat die vaak veel contant geld in huis hebben om minder vaak te hoeven pinnen. "Ze hopen zo een grote buit binnen te halen en gebruiken vaak bruut geweld om snel weg te komen."

Gisteren kwam bij een overval in Velp een 76-jarige man om het leven. Hij werd doodgeschoten nadat hij zijn gewonde vrouw en een overvaller in huis aantrof. De dader vluchtte in een auto.

Consumentenvertrouwen VS stijgt meer dan verwacht

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in maart harder gestegen dan verwacht, zo blijkt vandaag uit cijfers van onderzoeksinstituut Conference Board. De index steeg naar 52,5 in maart, van 46,0 in februari. Economen, vooraf geraadpleegd door Dow Jones, verwachtten dat de index in februari uit zou komen op 51,0.

Het consumentenvertrouwen geldt als een belangrijke barometer voor de consumentenbestedingen, die goed zijn voor tweederde van de omvang van de Amerikaanse economie.

De deelindex die de mening van de Amerikaanse consument over de huidige economische situatie weergeeft, steeg tot 26,0 van 21,7 een maand eerder.

De verwachtingsindex, die de verwachting voor de komende zes maanden weergeeft, steeg tot 70,2 van 62,9 in februari.

Als maatstaf voor het vertrouwen wordt het jaar 1985 genomen, dat op 100 punten is gezet, doordat er in dat jaar geen sterke schommelingen waren.

Conference Board geldt als een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel. Voor de berekening van het consumentenvertrouwen benadert de Conference Board 5.000 huishoudens.

Tachtig paarden en pony's in beslag genomen

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft vandaag tachtig verwaarloosde paarden en pony's in beslag genomen bij een handelaar in Giethoorn. De handelaar was al eerder gewaarschuwd, maar bleek bij een inspectie nog steeds in de fout te gaan en is op de bon geslingerd.

De dieren hadden geen of geen goede voeding en waren sterk vermagerd. De paarden en pony's zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze worden verzorgd. Een woordvoerder van de AID verwacht dat ze er wel weer bovenop zullen komen.

De paardenhandelaar heeft twee boetes gekregen. Eén voor het onthouden van zorg aan de dieren en de tweede, omdat er twee dode veulentjes op het terrein werden gevonden. Dode dieren moeten volgens de AID-zegsvrouw worden gemeld.

Lotus wil in 2013 bij de top vijf teams behoren

Het Formule 1-team Lotus Racing heeft zich ten doel gesteld om in 2013 bij de beste vijf teams op de grid te behoren. Dit jaar keerde de naam Lotus terug in de Formule 1 en het team van Tony Fernandes mag zich tot nu toe de beste van de nieuwkomers noemen.

Heikki Kovalainen haalde zowel in Bahrein als in Australië de finish, waardoor Fernandes denkt dat de renstal volgend jaar het gevecht aan kan gaan met de achterhoede van de gevestigde orde. "Na Bahrein kreeg ik het idee dat we in drie jaar tot de beste vijf teams zouden kunnen behoren. Ik hoop dat we volgend jaar rond deze tijd bij de top 10 behoren," zei Fernandes tegen Autosport.

"Het is lastiger voor de gevestigde teams om twee seconden te vinden, maar makkelijker voor ons, omdat wij maar vijf maanden hadden. We bouwden een auto die te zwaar was, de verkeerde radiateuren had, etcetera. Dus ik denk dat wij er bij kunnen komen. Qua tempo in de wedstrijden liggen we niet ver achter, dus ik ben er van overtuigd dat we de Saubers, Williamsen, Renaults en Toro Rosso's bij kunnen halen. Het lijkt, zelfs als ik het zeg, erg lastig."

Fernandes is er van overtuigd dat een team niet een groot budget nodig heeft om succes te hebben. "Toyota heeft honderden miljoenen dollars uitgegeven, maar zij kwamen er nooit bij. Het gaat meer om de mensen dan wat dan ook. Als iemand een Formule 1-team analyseert, dan is er veel verspilling," zei de teambaas die er in gelooft dat een team alleen voor de lange termijn in de Formule 1 actief moet zijn.

Tournament of Legends uitgesteld

SEGA heeft de release van Tournament of Legends uitgesteld. Het actiespel met gladiatoren voor de Nintendo Wii komt niet uit in april, maar ligt pas vanaf 2 juli in de winkel, zo meldt Roel Peeters van SEGA Benelux.

Tournament of Legend is een bloederige actiegame voor de Nintendo Wii. Het spel wordt ontwikkeld door High Voltage, een gamestudio die eerder kwam met het schietspel The Conduit voor de Nintendo Wii.

The Conduit werd geen groot succes. De game, gericht op een meer volwassen game-publiek, wordt in een adem genoemd met spellen als House of the Dead en Madworld, verwoede pogingen om van Wii-games met een volwassen inhoud een succes te maken.

High Voltage en uitgever Sega hopen natuurlijk dat Tournament of Legends wel een succes wordt. In de actiegame kunnen gladiatoren, minotaurs en gorgonen het in de arena tegen elkaar opnemen met wapens en magie.

Game met gladiatoren uitgesteld

Zaai dood en verderf in Splinter Cell: Conviction launch-trailer

Splinter Cell: Conviction is alweer het vijfde deel in de populaire gamereeks die Sam Fisher volgt. In Splinter Cell: Conviction is Fisher uit op wraak nadat zijn dochter is vermoord. Martelingen en brute kills zijn niet te veel voor Sam, die dit ook uitvoert in het Witte Huis, zo zien we in de launch-trailer. Splinter Cell: Conviction komt op 16 april uit voor de Xbox 360, PC bezitters moeten iets langer wachten: vanaf 30 april kunnen ook PC-bezitters het wraakpad van Sam volgen.

Elk jaar een nieuwe UFC

Het is geen geheim dat UFC, een Mixed Martial Arts game met de licentie van het befaamde Ultimate Fighter Championship, één van de meest succesvolle games is die THQ de afgelopen jaren heeft uitgegeven. Na enkele jaren slecht te hebben gedraaid, lijkt de uitgever langzaam weer uit het dal te klimmen.

Danny Bilson van THQ vertelt openhartig over de mindere tijden van zijn bedrijf: "Toen ik enkele jaren geleden begon bij THQ waren we een publisher zoals vele anderen; te veel studio's, te veel producten, en dat in een veranderende markt. Wij hebben rigoreuze aanpassingen doorgevoerd binnen ons bedrijf, en daarmee het aantal studio's verkleind tot 8 a 10." De lancering van de UFC game was een schot in de roos. "UFC is de grootste launch in de historie van THQ."

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het succes van het eerste deel ten volste zal worden uitgebuit. Bilson maakt er geen geheim van dat UFC is verheven tot een jaarlijks terugkerende franchise. Hij geeft verbaal nog wat kracht aan deze commerciële beslissing: "UFC is an awesome game (...), it kicks ass, it's like our Madden." Het eerstvolgende deel in de serie kunnen we al 28 mei verwachten.

 


Vanaf nu gaan we dit elk jaar doen


Dronkenlap slaapt in vliegtuigmotor

Een Indiase zuiplap heeft dit weekend zijn roes uitgeslapen in de straalmotor van een passagiersvliegtuig. De dronkaard had mazzel dat hij net voor het opstarten van de Airbus werd ontdekt door een vliegtuigtechnicus.

De beste man was zaterdagochtend zo dronken, dat hij op de eerste de beste plek wilde slapen. Een Airbus A320 op Indira Gandhi International Airport in het Indiase Delhi leek hem wel een goed onderdak. Vooral de straalmotor leek de man een lekker warm plekje.

De dronkenlap heeft zijn dutje ternauwernood overleefd. Tijdens het klaarmaken voor het opstarten zag een medewerker toevallig een been uit de motor bungelen. 

Beveiligers van Indian Airlines hebben de man geprobeerd te ondervragen, maar tevergeefs. De kerel bleek te dronken om een gesprek mee te voeren. Het incident zal nu worden onderzocht.

Servië overweegt veroordeling Srebrenica

Het Servische parlement debatteert over een verklaring die de massamoord in Srebrenica in 1995 veroordeelt. De verklaring, waar waarschijnlijk vandaag nog over gestemd wordt, breekt met het oorlogsverleden en is bedoeld als toenaderingspoging tot de Europese Unie.

De verklaring is belangrijk voor de regionale verzoening en de toekomst van Servië in de EU, zeggen pro-westerse krachten in het land. Nationalisten verwerpen de verklaring en willen dat ook de veroordeling van de dood van Serviërs in de Balkanoorlog wordt opgenomen.

De resolutie veroordeelt de moord op meer dan zevenduizend moslimjongens en -mannen, sympathiseert met de slachtoffers en biedt verontschuldigingen aan omdat niet voldoende is gedaan om het bloedbad te voorkomen.

Moslimleiders in Servië hebben kritiek geuit op het voorstel omdat het bloedbad niet als genocide wordt gekenmerkt.

Portsmouth moet twee spelers lang missen

Het financieel in zwaar weer verkerende Portsmouth moet de komende maanden twee belangrijke spelers missen. Hermann Hreidarsson en Danny Webber zijn door blessures zes maanden uitgeschakeld.

Verdediger Hreidarsson liep een zware achillespeesblessure op, aanvaller Webber een knieblessure. De blessuregevallen komen Portsmouth slecht uit. In de Premier League staat de ploeg laatste, maar komende maand staat ook de halve finale van de strijd om de FA Cup op het programma. Op 11 april speelt Portsmouth op Wembley voor een finaleplaats tegen Tottenham Hotspur. Zaterdag verloor Portsmouth het competitieduel van Tottenham met 2-0.

NS: Fyra-toeslag komt tijdelijk te vervallen

De toeslag die de NS heft voor de hogesnelheidstrein Fyra, die tussen Rotterdam en Amsterdam rijdt, komt tijdelijk te vervallen voor abonnementhouders. Hoogleraar Laurens Winkel uit Rotterdam zag op zijn jaarkaart staan dat deze geldig was in alle binnenlandse treinen met uitzondering van de Thalys. Dit meldt dagblad NRC vandaag.

Volgens Winkel houdt deze fout in dat hij voor de Fyra geen toeslag schuldig is, terwijl de NS die wel heft. En die toeslag kan oplopen tot twintig euro per retourtje. In eerste instantie deed de NS het af door naar de algemene voorwaarden te verwijzen in het spoorboekje. Hieraan staat wel vermeld dat er voor Fyra een toeslag verschuldigd is. Winkel vroeg zich daarop af wat er rechtsgeldig was, de kaart of het boekje, en schakelde een advocaat in.

Laurens kreeg vervolgens een schikking aangeboden: de NS zou zijn gemaakte advocaatkosten vergoeden en de reeds betaalde toeslagen terugbetalen. Er was echter één voorwaarde aan verbonden en dat was dat Winkel zou zwijgen over de fout van de NS. De NS wilde namelijk op 1 april voor vaste klanten de toeslag laten vervallen en net doen alsof dit een cadeautje was.

Bij dit plan werd ook de reizigersvereniging Rover betrokken. De bedrijfsjuriste van de NS schreef in de voorwaarden "Rover zal niet proactief en niet reactief communiceren over de Fyra-kwestie". Rover stemde hiermee in. Of het door deze voorwaarden komt dat Rover vanmorgen niet bereikbaar was voor commentaar is niet bekend.

Winkel ging in eerste instantie ook akkoord met het plannetje van de NS, maar bedacht zich later. "Ik ben heel kwaad op de NS, ze hebben juridisch geen poot om op te staan." Ondanks dat Winkel zijn mond toch voorbijgepraat heeft, gaat volgens het NRC de actie van de NS per 1 april wel door. De vaste klanten van de Fyra kunnen een 'toeslag-om-niet' aanvragen. NS hoopt dat door de gratis toeslag de bezettingsgraad van Fyra, die momenteel op zo'n vijftien procent ligt, zal stijgen.

ADO Den Haag en Atteveld alsnog uit elkaar

ADO Den Haag lijkt, in tegenstelling tot de berichtgeving van gisteren, toch niet verder te willen met Raymond Atteveld. De ploeg uit Den Haag heeft de trainer per direct op non-actief gezet.

"De grond voor het gezamenlijke besluit is weggevallen," liet ADO Den Haag in een verklaring weten. "Door deze situatie komt het uitgangspunt dat aan het besluit ten grondslag lag, namelijk een zo groot mogelijke kans op het afdwingen van handhaving in de Eredivisie, onder druk te staan."

"De situatie voor de hoofdtrainer kan niet anders dan als onhoudbaar worden bestempeld. Daarom heeft ADO besloten om de hoofdtrainer het seizoen niet af te laten maken."

Maurice Steijn, trainer van het tweede elftal van ADO Den Haag, zal de taken van Atteveld tot het einde van het seizoen overnemen. Daarnaast gaan ook geruchten dat Steijn volgend seizoen definitief voor de groep komt te staan.

Flexibele werktijden in de wet

Het recht op flexibele werktijden moet wettelijk worden vastgelegd. Ook moet de zogeheten aanrechtsubsidie worden afgeschaft en moeten de winkeltijden en openingstijden van overheidsloketten en medische voorzieningen worden verruimd.

Dit moet ervoor zorgen dat vrouwen meer uren per week gaan werken, adviseert de Taskforce DeeltijdPlus vandaag aan het kabinet. 'Vrouwen die niet werken zouden een uitzondering moeten zijn.'

Volgens de taskforce, die onder leiding staat van D66-kandidaat voor de Tweede Kamer Pia Dijkstra, is er een 'grote noodzaak' om werktijden te flexibiliseren. "Flexibele arbeidstijden en mogelijkheden van thuiswerken maken de combinatie van arbeid en zorg haalbaar."

Flexibilisering moet daarom de norm voor toekomstig personeelsbeleid zijn. Verder is het van belang dat scholen en de kinderopvang onder een dak komen en moeten ouders flexibel gebruik kunnen maken van deze geïntegreerde opvang.

Al deze maatregelen zijn nodig omdat de vergrijzing ervoor zorgt dat veel maatschappelijke voorzieningen zoals de AOW en de medische zorg onder druk komen te staan. Als het huidige niveau van de welvaart in stand moet worden gehouden, dan moeten meer mensen gaan werken. Vrouwen vormen hierbij een belangrijke doelgroep, aangezien de meeste vrouwen in deeltijd werken.

Lange files op A28 door ongeluk

Door een ongeluk met een vrachtwagen staan er lange files op de A28. Tussen Zwolle en Staphorst staat het verkeer grotendeels vast. De vrachtwagen reed door de middengeleiderail, waardoor de linkerrijstrook in beide richtingen is gesloten. Naar verwachting duren de problemen tot 21.00 uur.

Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) staat er tussen Zwolle-Noord en Staphorst door kijkers dertien kilometer file. Dat zorgt voor zo'n anderhalf uur vertraging. In de andere richting is er ongeveer een halfuur vertraging. Het verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de N50, A6 en A7.

De gebruikelijke files zijn vandaag vrij lang door regenval. Even na 17.30 uur stond er volgens de VID 326 kilometer file.

Club Larsson huurt AZ'er Nielsen

AZ verhuurt de 20-jarige Deen Morten Nielsen tot eind juni aan het Zweedse Landskrona BoIS. Dat melden de Alkmaarders vandaag.AZ

Bij die club uit de Superettan, de tweede Zweedse divisie, is oud-Barcelona-spits Henke Larsson trainer. Nielsen heeft nog een contract tot 2011 bij de Alkmaarse club. Hij debuteerde nog niet in het eerste elftal.

Nielsen werd vorig jaar door AZ overgenomen van Chelsea. Toen hij bij de Londense club onder contract stond, speelde hij ook al op huurbasis voor Landskrona. De eerste speelronde in de Superettan staat over twee weken op het programma.

'Canada vertrekt 2011 uit Afghanistan'

De Canadese militaire missie in Afghanistan eindigt in 2011, ook al hopen de Verenigde Staten op een verlenging. Dat heeft de Canadese premier Stephen Harper vandaag gezegd tegen de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton.

Clinton zei gisteren op de Canadese televisie dat de VS graag zou zien dat Canada ook na 2011 in Afghanistan blijft. Ze stelde voor dat de Canadezen in dat geval, in plaats van een gevechtsmissie, een trainingsmissie of een logistieke rol op zich zouden kunnen nemen. Harper gaf vandaag echter aan dat Canada zich voornamelijk zal gaan richten op hulp en reconstructie.

Canada heeft ongeveer 2900 militairen in Afghanistan. Sinds 2001 verloor het land 141 militairen en een diplomaat.

Geknevelde man gevonden in Deventer

Een 20-jarige man uit Schalkhaar is vandaag gekneveld aangetroffen in een woning in Deventer. Agenten ontdekten dat in de woning net een wietplantage was geoogst.

De hennepplantage is waarschijnlijk afgelopen nacht gerooid. De politie vermoedt dat de aangetroffen man op een ongewenst moment langskwam, maar mogelijk was hij al in de woning. Hij werd vanmiddag verhoord.

Een buurvrouw zag toen ze haar portiekwoning aan de Molenstraat in wilde gaan dat de deur van een andere woning was geforceerd en openstond. Ze belde direct de politie. De recherche heeft buurtbewoners ondervraagd en is op zoek naar getuigen.

'Just Cause 3 goed mogelijk'

Met het succes van Just Cause 2, dat onlangs als eerste op de Britse verkooplijsten binnenkwam, heeft ontwikkelaar Christofer Sundberg van Avalanche Studios gezegd dat men niet verrast moet zijn als Just Cause 3 binnenkort zal worden aangekondigd.

De goede verkopen en de over het algemeen hoge reviewscores hebben bij de ontwikkelaar voor een jubelstemming gezorgd. Volgens Sundberg is Just Cause onderdeel van de gamestudio. "We willen dolgraag doorgaan met de franchise. De game aan een andere ontwikkelaar geven zou het verpesten."

De studio heeft zelf in het verleden de helft van het personeel moeten ontslaan. Volgens Sundberg is het daarom de afgelopen maanden een spannende periode geweest. "We hebben nu bewezen dat we het kunnen."

Nogal vroeg om nu al over een opvolger te spreken - vooral nu ze nog aan 'een heleboel DLC' moeten werken...

JC2

Een NOG groter eiland in Just Cause 3?

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 13

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.


Swansea City ging in het doordeweekse treffen tegen Blackpool hard onderuit. Swansea, met Dorus de Vries en Cedric van der Gun de hele wedstrijd tussen de lijnen, keer in Blackpool met 5-1 klop. Op zaterdag kwam Swansea weer in actie. Ook deze keer stonden De Vries en Van der Gun de hele wedstrijd in de basis, maar ook nu kon er niet gewonnen worden. Thuis tegen Ipswich Town, waar Pim Balkestein niet bij de selectie zat, werd het slechts 0-0. Swansea is inmiddels afgezakt naar de vijfde plaats. Andwele Slory heeft zijn eerste doelpunt in dienst van West Bromwich Albion weten te maken. Slory, die tot dusver nog weinig speelde in Engeland, deed negentig minuten met de beloften mee en maakte de enige treffer aan de zijde van West Brom. Veel schoot men er niet mee op, gezien er met 1-2 verloren werd van Burton Albion.


Hull City heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Hull wist met 2-0 van Fulham te winnen en staat nu in punten gelijk met West Ham United, dat op een veilige zeventiende plaats staat, maar wel een wedstrijd meer heeft gespeeld dan Hull. George Boateng speelde de hele wedstrijd en Jan Vennegoor of Hesselink viel na 78 minuten in. Patrick van Aanholt heeft een leuke week achter de rug met zijn club Chelsea. In twee wedstrijd wist men twaalf doelpunten te maken. Op woensdag werd Portsmouth met 0-5 verslagen. Van Aanholt viel in de zeventigste minuut in als linksback voor Zhirkov, terwijl Jeffrey Bruma de hele wedstrijd op de bank mocht blijven zitten. Ook op zaterdag viel Van Aanholt in voor Zhirkov. Ditmaal was Aston Villa de tegenstander, maar ook zij hadden niets in te brengen tegen Chelsea. Het werd 7-1 in het voordeel van de Londenaren. Ook nu bleef Bruma 90 minuten op de bank. Door deze overwinningen staat Chelsea tweede op de ranglijst, met één puntje achterstand op koploper Manchester United. Mario Melchiot ging met zijn club Wigan Athletic gisterenavond met 3-0 onderuit tegen Manchester City. Wigan hield lang stand, maar was niet opgewassen tegen de eindspurt van Man City, dat via Carlos Tevez drie doelpunten maakte tegen het einde van de wedstrijd. Wigan staat momenteel op een veilige zestiende plaats.


Red Bull Salzburg heeft de koppositie weten te behouden in Oostenrijk. Er werd met maar liefst 1-6 gewonnen van SV Mattersburg. Barry Opdam kwam in de 64ste minuut in het veld, maar kwam verder niet tot scoren.


Het Borussia Mönchengladbach van Roel Brouwers en Marcel Meeuwis heeft met 1-0 van Hamburger SV weten te winnen. Brouwers was tevens de matchwinner, hij scoorde in de 43ste minuut de enige goal van de wedstrijd. Armania Bielefeld heeft met Michael Lamey kansloos verloren met 1-4 van Energie Cottbus. Lamey begon in de basis en speelde de gehele wedstrijd. Ook Rot-Weiss Ahlen verloor kansloos. De club van Julian Jenner won met 3-1 van Greuter Fürth. Jenner speelde ook de hele wedstrijd. Arminia Bielefeld staat nu zesde, terwijl Rot-Weiss Ahlen nog altijd op de laatste plaats staat.


Birkirkara heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap van Malta. Nummer twee Valletta FC werd met 1-0 verslagen en Birkirkara zag daardoor het verschil met Valletta vergroot worden tot vier punten. Sylvano Comvalius begon aan de kant van Birkirkara in de basis, maar viel na 24 minuten spelen geblesseerd uit. Jordi Cruijff speelde aan de kant van Valletta FC de hele wedstrijd mee.


Brøndby IF heeft de uitwedstrijd bij SønderjyskE in winst weten om te zetten. De ploeg, waar Remco van der Schaaf de hele wedstrijd speelde, won met 1-3 en houdt daardoor zicht op Europees voetbal. Brøndby staat op dit moment vijfde, zes punten achter nummer drie Silkeborg. Deze plek geeft recht op Europees voetbal. Esbjerg fB heeft dure punten laten liggen in de strijd om het Deense kampioenschap. De ploeg mocht op bezoek bij degradatiekandidaat Randers FC en ging keihard met 4-0 onderuit. Tim Janssen speelde de volle negentig minuten mee bij Esbjerg. De ploeg staat na deze speelronde op de vierde plaats. Het verschil met koploper FC Kopenhagen bedraagt tien punten.

[UPD] Sonic the Hedgehog 4-muziek uitgelekt?

[Upd.] Het lijkt erop dat de tracks offline zijn gehaald door SoundCloud. De snelle mensen hebben de soundtrack al kunnen horen. Mocht de soundtrack ergens weer opduiken, dan horen jullie dat natuurlijk hier!

Na 16 jaar wachten is Sega toch maar begonnen aan het vierde deel uit de Sonic the Hedgehog-serie. Ook fans zijn zeer benieuwd, aangezien zij zelf die 16 jaar hebben moeten wachten.

Beetje bij beetje komen we steeds meer te weten over de game. De ene keer zijn het officiële screenshots en de andere keer is het een gelekte video. Vandaag brengen wij jullie gelekte muziek van Sonic the Hedgehog 4. Bijna elk stukje soundtrack zou zijn gelekt. Hoewel het niet zeker is dat het inderdaad de soundtrack is, gaan een boel mensen er wel vanuit. Je kunt alle tracks hier vinden.

Sonic the Hedgehog 4 - Casino Street Act 1 by bigthecat

Darksiders komt naar de PC

Darksiders komt in juni naar de pc. De game, ontwikkeld door Vigil Games, is gebaseerd op de vier ruiters van de apocalyps. THQ heeft deze game in januari voor de PlayStation 3 en Xbox 360 uitgegeven. Opvallend was ook de vrij grote demo die uitgebracht werd en ongeveer 90 minuten van het spel liet zien.

"We vinden het echt fantastisch om Darksiders te maken voor het pc-publiek", aldus David Adams, manager bij Vigil Games. "We werken hard om er zeker van te zijn de belangrijkste functies, zoals instelbare resoluties, interface en besturing voor én toetsenbord én gamepad goed te laten werken. Dit zijn allemaal normen voor de hedendaagse veeleisende PC consument".

THQ heeft aangegeven Vigil Games alle tijd te hebben gegeven om het spel te porten naar de pc, om zo een degelijk stukje software af te leveren. Niet zeker of het spel iets voor jou is? Bekijk onze review van Darksiders. Nu maar hopen dat de conversie inderdaad goed verloopt.

Darksiders

 

Zelfmoord met komkommer in anus mislukt

In Hongkong is een man opgenomen in het ziekenhuis met een komkommer in zijn rectum. Naar eigen verklaring wilde hij met deze afschuwelijke daad zelfmoord plegen, maar had Chin Wei hierin helaas gefaald.

Volgens de 62-jarige man is het begrip 'komkommer in kont' een variant op het aloude harakiri. Bij deze oude, Japanse zelfmoordmethode helpt de dappere zelfmoordenaar zichzelf om het leven door een zwaard in zijn eigen buik te steken.

De man werd door zijn dochter in een gigantische plas bloed aangetroffen. Hierop werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd om te worden behandeld aan zijn verwondingen.

Volgens de artsen heeft Wei een enorme scheur in zijn darm. Gelukkig voor hem is de situatie niet levensbedreigend en zal hij goed herstellen van zijn zelfmoordpoging.

Overvallers Jimmy Woo alsnog veroordeeld

De twee hoofddaders die club Jimmy Woo in november 2006 overvielen zijn alsnog veroordeeld. De twee kwamen in 2008 op vrije voeten nadat Justitie een dossier over de zaak was kwijtgeraakt.

Bij de overval kwamen gewapende mannen na sluitingstijd de club binnen. De werknemers zaten toen nog even wat na te drinken. De zeven werknemers werden vastgebonden en bedreigd. Eén van de werknemers werd toen mishandeld. Uiteindelijk gingen de daders ervandoor en was de club 15.000 euro armer.

De mannen krijgen celstraffen van 3,5 en 4 jaar. De straffen vallen lager uit dan bij de eerste veroordeling. Dat komt doordat de zaak veel tijd in beslag heeft genomen en de mannen voor de tweede keer zijn berecht.

Ook The Kooks naar Lowlands

Vanmorgen zijn er al zeventien nieuwe namen bekendgemaakt voor het Biddinghuizense festival Lowlands. Nu komt daar de Britse band The Kooks bij. Twee jaar geleden stonden de heren ook al op het festival in de Alpha, de grootste tent.

The Kooks zal op vrijdag 20 augustus het podium betreden in de polder, aldus de site van de band. De organisatie van het festival heeft nog niks bevestigd.


Ook The Kooks naar Lowlands

Kathedraal Moskou ontruimd na bommelding

De Christus Onze Verlosser- kathedraal in Moskou is vanmiddag ontruimd na een bommelding. Dat meldde het persbureau Interfax. Een onbekende persoon belde naar de politie en verklaarde dat er een bom lag in het kerkgebouw, zei een politiewoordvoerder.

Ongeveer honderd mensen moesten uit de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld worden geëvacueerd. De kathedraal werd met snuffelhonden doorzocht, maar niets werd gevonden.

De situatie in de Russische hoofdstad is gespannen een dag na de twee zelfmoordaanslagen op de metro van Moskou. Daarbij vielen 39 doden en raakten vele tientallen mensen gewond. In Moskou was voor vandaag een dag van rouw afgekondigd en in de kathedraal werd een herdenkingsdienst voor de slachtoffers gehouden.

Bolt: "Ik kan sneller dan 9,58 lopen"

Usain Bolt heeft zijn collegasprinters aan het begin van het seizoen gewaarschuwd: het wereldrecord op de 100 meter kan nog scherper dan de 9,58 seconden die de Jamaicaan vorig jaar liep.

"Ik heb nog nooit volledig geconcentreerd een 100 meter afgewerkt. Ik kijk te vaak om mij heen waar de concurrentie zich bevindt. Slaag ik erin om me te focussen op mijn eigen race, mijn blik alleen te richten op de finishlijn, dan duik ik onder de 9,58. Alles is mogelijk. Ik denk dat 9,4 haalbaar is. Dat record zal dan heel lang blijven staan," zei Bolt in The Guardian.

"Mijn doelstelling is om het hele seizoen ongeslagen te blijven, alleen zo voorkom ik dat ik mijn scherpte verlies, want natuurlijk ligt dat gevaar op de loer in een jaar zonder WK of Olympische Spelen. Ik moet blijven presteren. Dat ben ik aan mijn fans en sponsors verplicht. Het geeft me ook een psychologische voorsprong op mijn rivalen. Vroeger, toen Asafa Powell record na record liep, wilde ik per se een confrontatie met hem vermijden. Je wilt toch ontzag inboezemen," zei Bolt die onder meer veel concurrentie krijgt van de Amerikaan Tyson Gay.

Bolt begint nu aan een intensief trainingsblok van een maand. Hij wil het rustig aan doen, maar beseft dat de concurrenten dat niet van plan zijn. "Ik zag Powell laatst in actie, hij is al in vorm. Dit jaar wil ik het eigenlijk rustig aan doen. Natuurlijk, als 9,5 een vereiste is om ongeslagen te blijven, zal dat moeten gebeuren. Maar als 9,9 volstaat, heb ik dat net zo lief. Het plan is om volgend seizoen weer te lopen in de 9,5."

De Jamaicaan wil niet zoals Michael Johnson voorstelt de 400 meter lopen of gaan verspringen. Bolt wil zich puur op het sprinten richten. De eerste belangrijke wedstrijd in Europa die hij gaat lopen is de Diamond League-wedstrijd in Parijs op 16 juli. De IAAF bevestigde zijn komst eerder vandaag.

Nieuwe beelden Gran Turismo 5

Er is weer wat nieuws rondom Gran Turismo 5, de racegame die al vanaf de release van de Playstation 3 in 2006 aangekondigd is. Een tijdje geleden toonden we je nieuwe gameplay beelden van de nachtraces. In een uitgelekte video kan je nu een blik werpen in de cockpit van een Lexus SC430.

"Ondertussen zijn er zoveel screenshots en beelden verschenen, dat we nu zo goed als de hele game hebben". Aldus een zeer geslaagde opmerking van een Fok!ker in een van de vorige posts.

Gran Turismo 5 zal naar alle verwachtingen deze zomer in Japan uitkomen. Daarna volgen Europa en Amerika. Een specifieke release-datum is nog niet bekend.

Prank call blijkt neergestort vliegtuig

Toen bij het Zuid-Afrikaanse alarmnummer vandaag een melding binnenkwam dat er een vliegtuig was neergestort, dacht men aanvankelijk dat ze door de beller in de maling werden genomen. Toch besloten politieagenten maar even het zekere voor het onzekere te nemen, en dit bleek maar goed ook. In een dichtbegroeid perceel in Pietermaritzburg werd inderdaad iets gevonden dat lijkt op een vliegtuigwrak.

De politie wist de beller op te sporen en nam hem mee naar een boerderij in Baynsfield. "Politieagenten hebben contact gehad met de ambulancedienst", vertelt woordvoerder Jeff Wicks van ambulanceservice Netcare 911. "In een dichtbegroeid bos aan de voet van een vallei bij een boerderij in Baynsfield heeft de politie waarschijnlijk een vliegtuigwrak aangetroffen."

Het is nog onbekend of er zich nog overlevenden in het vliegtuig bevinden. Ambulancebroeders uit Durban zijn met een helikopter op weg naar de rampplek.

Wereldrecord Street Fighter IV verpulverd

Ryan Hart heeft het wereldrecord 'langste winning streak' voor Street Fighter IV verpulverd. De officiële Europese Street Fighter IV kampioen wist in een Britse Gamestation winkel maarliefst 169 tegenstanders achter elkaar te verslaan.

De winkeleigenaar had prijzen, waaronder een Xbox 360 Elite, beschikbaar gesteld om te zorgen dat er alleen serieuze spelers op het toernooi af zouden komen. De sfeer in de winkel was gespannen terwijl toeschouwers zagen hoe Hart het bestaande record van 108 tegenstanders ruimschoots verbrak.

"Het was alsof je naar een machine stond te kijken", aldus scheidsrechter Craig Glenday. "Hart bleef ongelooflijk kalm, terwijl hij de uitdagers snoeihard in elkaar mepte. Het was een regelrechte slachtpartij!"

Hart's snelste overwinning bestond uit een potje dat 7 seconden in beslag nam. Gemiddeld wisten de tegenstanders het slechts 12 seconden tegen de Europese Street Fighter IV-kampioen uit te houden.

Het evenement werd gehouden ter promotie van het boek Guinness World Records 2010: Gamers Edition waarin alle gamerecords van het afgelopen jaar zijn verzameld.

Wereldrecord 'Street Fighter IV' verpulverd
Wereldrecord Street Fighter IV verpulverd

Bruce Lee-tentoonstelling geopend

De weduwe van Bruce Lee en zijn dochter hebben vandaag een tentoonstelling over de overleden kung fu-ster in Hong Kong geopend. In de expositie zijn persoonlijke items, foto's en filmposters van de acteur te zien.

De tentoonstelling is onderdeel van een eerbetoon aan de overleden acteur door het Hong Kong International Film Festival. Lee zou dit jaar 70 zijn geworden. De 32-jarige acteur overleed in 1973 als gevolg van een vochtophoping in zijn hersenen. Het filmfestival toont negen van zijn films en organiseert een seminar over de acteur.

"Ik denk dat hij vereerd zou zijn als hij had geweten dat zijn erfgoed nog steeds van betekenis is. En ik denk dat het mensen nog heel veel jaren zal inspireren", sprak zijn dochter Shannon Lee Keasler bij de opening van de expositie. "Ik denk dat mijn vader zoveel invloed blijft hebben, omdat hij zo uniek was."

Sony liet Natal technologie schieten

Sony heeft technologie voor een bewegingsgevoelige camera, vergelijkbaar met Natal, bewust laten schieten. Volgens de Japanners was deze onbetrouwbaar en duur, en vertoonden applicaties teveel overeenkomsten met bestaande Eye-Toy games.

"We hebben veel verschillende 3D camera's getest en ik ben groot fan van deze futuristische technologie", begint Richard Marks, hoofd Research & Development van Sony America op de website Engadget. "Het voldeed alleen niet aan de visie die we voor ogen hadden. We zouden hiermee slechts een verbeterde versie van de Eye Toy kunnen creëren die bovendien veel meer zou kosten."

Marks voegt er aan toe dat de PlayStation Move technologie, waarbij de camera een lichtgevende bal op de controller volgt, beter in slecht verlichte kamers werkt dan een Natal-achtige camera.

Sony liet Natal technologie schieten
Sony liet Natal technologie schieten

Boek: Elise Broach - Dodenrit

Sommige problemen zie je niet aankomen, zoals onweersbuien die zomaar uit het niets komen. Het ene moment is de hemel blauw en schijnt de zon, en dan ineens is het donker en hangen de wolken drukkend boven je hoofd. Ook de veertienjarige Lucy wordt samen met haar oudere broer Jamy en zijn vriend Kit overvallen door een groot probleem in het boek Dodenrit van schrijfster Elise Broach.

Pac-Man komt van Mimas

Pac-Man komt van Saturnus en NASA heeft dat bewezen. NASA heeft een klein ruimteschip dat Cassini heet, in dat ruimteschip zit een apparaat waarmee ze foto's kunnen maken maar ook temperatuur metingen kunnen doen. De Cassini heeft dit ook gedaan bij een kleine maan van Saturnus die Mimas heet en wat blijkt... Pac-Man woont op die maan.

De Cassini heeft namelijk een warmte foto gemaakt van Mimas en het blijkt dat er een Pac-Man vorm aan warmte van de maan afkomt, nu is niet alleen de vorm bijzonder maar gelijk de hele maan want de vorm van warmte is dus niet wat NASA had verwacht.

De maan Mimas was al bekend want met zijn normale uiterlijk leek hij al heel erg veel op "Deathstar" uit Star Wars.

Mocht je meer willen weten over dit verschijnsel, klik dan *hier* voor wat meer achtergrond informatie.

MimasMimas
"Zou er een maan zijn die op het spookje lijkt?"

Ninja Theory's Enslaved uitgelicht in interview

Vorig jaar september konden jullie lezen dat Heavenly Sword-developer Ninja Theory druk bezig is met Enslaved, een nieuwe actie-game die eind dit jaar moet verschijnen voor de Xbox 360 en Playstation 3.


Enslaved speelt zich af in een postapocalyptische wereld, zo'n 150 jaar in de toekomst. De mensheid is vrijwel volledig uitgeroeid. Spelers kruipen in de rol van Monkey, de stevige en gespierde einzelganger die samen met een lieftallige dame, Trip, als slaven door het leven gaat. Wanneer ze iets vreemds doen met hoofdbanden, raken ze met elkaar verbonden. Sterft de één, dan sterft de anders. Dit betekent dat de twee afhankelijk van elkaar zijn en dus samen moeten ontsnappen. Trip zal bestuurd worden door AI.


Verder was er tot nu toe maar weinig bekend over de game, maar gelukkig weet Ninja Theory ons eindelijk meer te vertellen over Enslaved. In een video-interview vertelt Tameem Antoniades, de Chief Creative bij Ninja Theory ons over het verhaal en de gameplay die we kunnen verwachten. Ook krijgen we enkele screenshots te zien. Bekijk je het interview en de screenshots liever in hogere kwaliteit? Klik dan hier.

'Inlijving' Antillen kost jaarlijks honderd miljoen

Bonaire, Sint-Eustatius en Saba gaan 101,8 miljoen euro per jaar kosten als de drie eilanden Nederlandse gemeenten worden. Dat heeft staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld (CDA) aan de Tweede Kamer laten weten.

Het gaat om een voorlopige inschatting en niet om een definitief bedrag, meldt Bijleveld. Dat komt onder meer doordat met Bonaire nog geen afspraken zijn gemaakt over de taakverdeling tussen de plaatselijke overheid en de ministeries in Den Haag. Daarvan hangt af hoeveel geld Bonaire krijgt.

De drie eilanden, die samen zo'n achttienduizend inwoners hebben, worden per 10 oktober onderdeel van Nederland, met de status van 'bijzondere gemeenten'. Curaçao en Sint-Maarten worden dan een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Geer, Goor en Albert scoren laag in humoronderzoek

Gordon en Gerard Joling zijn in het jaarlijkse Nederlandse Humoronderzoek als niet grappig bevonden. De twee lolbroeken werden, samen met Albert Verlinde, door de ondervraagden met een onvoldoende gewaardeerd. Alleen Patty Brard scoorde qua humorniveau nog lager dan de drie heren. Brard kreeg de laagste gemiddelde waardering.

Het humoronderzoek werd voor de vierde keer uitgevoerd door onderzoekbureau Intomart GfK, in samenwerking met televisiezender Comedy Central. Voor het onderzoek werden ruim negenhonderd mensen ondervraagd. Ruben Nicolai werd het meest gewaardeerd als het gaat om grappige tv-presentatoren. De voormalige Lama steekt met kop en schouders boven de rest uit. Paul de Leeuw en Linda de Mol volgen op afstand. Opvallend is dat Irene Moors net iets grappiger wordt ervaren dan collega Carlo Boszhard.

Najib Amhali kwam voor de derde maal als leukste cabaretier van Nederland uit de bus. Jochem Myer en Herman Finkers komen op de tweede en derde plaats. Theo Maassen is flink gezakt in de lijst grappige cabaretiers.

Diskjockey Edwin Evers mag zich de grappigste persoon op de radio noemen. Hij wordt gevolgd door 3FM-dj Coen Swijnenberg, die als net iets leuker wordt gezien dan zijn medepresentator Sander Lantinga.

'Ik hou van Holland' is volgens de gemiddelde Nederlander het leukste programma op televisie. Driekwart van de ondervraagden kent het programma. 'Draadstaal' komt op de tweede plaats.

De geënquêteerden werd ook naar grappige politici gevraagd. Femke Halsema mag zich de leukste politica van het land noemen. Toch scoort ook zij een onvoldoende in de waardering van het publiek. Jan Peter Balkenende wordt qua humor minder gewaardeerd dan Geert Wilders, die ook al behoorlijk laag scoorde.

Niet leuk (foto: Novum)

Lady Gaga belooft nog dertig jaar door te gaan

Lady Gaga heeft beloofd nog zeker dertig jaar door te gaan met liedjes maken. De zangeres werd zondag 24 jaar oud en schreef een bericht voor haar fans, die ze steevast 'haar kleine monsters' noemt.

"Ik ben vandaag 24 geworden", twitterde de ambitieuze zangeres. "Weten jullie wat dat betekent? Laten we het glas heffen op nog dertig jaar muziek en videoclips voor mijn prachtige kleine monsters."

Onlangs viel Lady Gaga tot drie keer toe flauw terwijl ze een optreden in Nieuw-Zeeland gaf. Begin dit jaar moest ze enkele shows afzeggen wegens oververmoeidheid. De zangeres deed het voorval in Nieuw-Zeeland af als een jetlag en zei zich verder prima te voelen.

Nog dertig jaar doorgaan (foto: Novum)

Capello: "Oranje gevaarlijke outsider voor WK"

De Engelse bondscoach Fabio Capello vindt dat de Europees kampioen van 2008 de grootste kanshebber is op het behalen van de wereldtitel in Zuid-Afrika. De voetbaltrainer sluit echter ook een verrassing niet uit en noemt daarbij met name Nederland als gevaarlijke outsider.

"Spanje heeft vertrouwen en een manier van spelen die ze moeilijk doet verslaan. En ze hoeven niet te mikken op één speler die doelpunten kan maken. Ook Brazilië zal moeilijk te verslaan zijn en Argentinië is, sinds ze zich gekwalificeerd hebben, flink vooruitgegaan," zei Capello tegen Gol Television.

"Ook wij, Engeland, zijn kanshebber en zoals altijd de Duitsers en de Italianen," zei de Italiaan die nog één outsider speciaal noemde. "Een andere ploeg die erg goed is, is dat van Nederland. Ze zijn jong, hebben goede spelers en zouden wel eens een gevaar kunnen worden."

Twaalf flitspalen vernield in 2009

Vorig jaar zijn twaalf flitspalen ernstig vernield. Dit jaar zijn er voor zover bekend nog geen palen vernield. De indruk bestaat dat het verschijnsel afneemt, meldt een woordvoerder van het Team Verkeer van het Landelijk Parket vandaag.

In Nederland staan zo'n veertienhonderd flitspalen, die inclusief kabels en andere infrastructuur elk maal vijftigduizend euro kosten. "Maar dat kan ook het dubbele zijn. De kosten verschillen heel erg, afhankelijk van het type en de locatie."

Als de dader wordt gevonden, wordt de toegebrachte schade in zijn geheel verhaald, meldt het OM, hoewel de vernieler in lang niet alle gevallen wordt opgespoord.

Een vandaal werd begin deze maand door een Utrechtse rechter veroordeeld tot een schadevergoeding van achtduizend euro. In een Amsterdamse zaak deelde de rechter volgens het OM medio vorig jaar een schadevergoeding van dertigduizend euro uit.

Uit een peiling blijkt volgens het OM dat tachtig procent van de bevolking flitspalen een acceptabel middel vindt om de snelheid te controleren.

Twaalf flitspalen vernield in 2009
Twaalf flitspalen vernield in 2009 (Foto: Novum)

Geen nieuwe Game Room spellen tot einde april

In een post op de Xbox Live forum heeft een 'community manager' van Microsoft aangegeven dat er voorlopig geen nieuwe games worden uitgegeven voor Microsofts nieuwste virtuele arcadehal, 'Game Room'. Nieuwe games zullen pas op het einde van april weer worden toegevoegd.

Game Room is onlangs verschenen voor de Xbox 360. Het is een virtuele gamehal waar je klassieke games voor een leuk prijsje kunt aanschaffen. Ieder account heeft zijn eigen 'Game Room'. Een bezoekje brengen bij een vriend is geen probleem. Spellen die reeds gedownload zijn zullen ook bij anderen te spelen zijn.

Daarna zullen per week zeven nieuwe titels verschijnen. Op het moment heeft men de keus uit dertig games. Microsoft hoopt binnen drie jaar een ongelooflijk groot aantal van maar liefst duizend games te kunnen aanbieden. Dat is zeker niet mis!

Tot die tijd vraagt het bedrijf naar suggesties voor spellen. Ook word er geinformeerd naar mogelijke verbeteringen wat betreft 'Game Room'.

“Just wanted to provide some clarification on when you can expect to see new games up on Game Room, as there appears to be some confusion around that area. New games will be added to the service every week, starting in late April.”

In een recent interview met de site HipHopGames heeft Major Nelson tevens laten weten dat het mogelijk is Dreamcast games via Game Room aan te bieden. Dit is natuurlijk nog niet officieel bevestigd maar men kan zich afvragen waarom Nelson dit dan mededeelt. Kunnen 360-bezitters binnekort ook van klassiekers als Crazy Taxi en Sonic Adventure genieten?

 

Bone Thugs-rapper opgepakt tijdens concert

Flesh-n-Bone, bekend van de hiphopformatie Bone Thugs-n-Harmony, is tijdens een concert opgepakt. De 36-jarige Flesh, die eigenlijk Stanley Howse heet, zou zijn moeder met een pistool op haar hoofd hebben geslagen. Het incident vond plaats in 1998.

Tijdens het optreden in Cleveland, de thuisstad van de rapgroep, kreeg Flesh-n-Bone de politiemensen die hem stonden op te wachten in het oog. Hij nodigde het publiek uit op het podium en probeerde er in de drukte stiekem vandoor te gaan. De agenten gingen hem achterna en vatten hem backstage in de kraag. Het is niet bekend waarom de rapper nu pas is aangehouden.

Bone Thugs-n-Harmony is momenteel bezig met een reünietournee. Het is voor het eerst sinds jaren dat Flesh weer meedoet met zijn maatjes Krayzie, Layzie, Wish en Bizzy. Hij kwam in 2008 vrij nadat hij acht jaar cel had uitgezeten vanwege bedreiging met een machinegeweer.

Het nieuwe album van Bone Thugs-n-Harmony, 'Uni5: The world's enemy', moet binnenkort uitkomen. In Nederland is de groep vooral bekend van de hit 'Crossroads' uit 1995.

Flesh opgepakt tijdens concert (foto: Novum) 

BNN maakt serie op de Wallen

BNN en een aantal televisiemakers hebben de handen ineengeslagen om een comedy te maken. De serie gaat 'Walhalla' heten en speelt zich af op de Amsterdamse Wallen. Het verhaal draait om zes vrijgezelle vriendinnen die hun sores bespreken in een koffiehuis.

Schrijvers Frank Houtappels, bekend van 'Gooische Vrouwen' en ''t Vrije Schaap', en Wim Bax van de Net5-serie 'S1ngle', nemen de verhaallijn voor hun rekening. De regie is in handen van Job Gosschalk, ook van S1ngle, en Pieter van Rijn, die eerder 'Bloedverwanten' maakte.

De directeur van BNN, Pim Castelijn is trots de serie te kunnen aankondigen. "Dit is een geweldig team van makers die hebben bewezen dat ze het verschil kunnen maken." De 12-delige serie is volgend jaar op televisie te zien.

BNN maakt serie op de Wallen

KNVB verandert opzet play-offs niet

Voetbalbond KNVB zal komend seizoen de play-offs voor Europees voetbal en voor promotie/degradatie niet aan gaan passen. Het is geen nieuw besluit, omdat de voetbalbond vorig jaar al samen met de clubs via het Technisch Platform besloten had het huidige format voort te gaan zetten.

Pas na het huidige seizoen zal het Technisch Platform weer gaan praten over de play-offs. Mocht er besloten worden dat er wijzigingen in het systeem doorgevoerd moeten worden of dat de play-offs gaan verdwijnen, dan gaat dat pas in het seizoen 2011-2012 in.

Amoah twee duels aan de kant

NAC kan de tweede komende duels niet beschikken over aanvaller Matthew Amoah. De 29-jarige Ghanees accepteerde vandaag een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal vanwege het uitdelen van een elleboogstoot in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-0).

De arbitrage ontging het incident, maar op tv-beelden was duidelijk te zien dat Amoah ADO-speler Wesley Verhoek een elleboogstoot gaf. Amoah accepteerde het schikkingsvoorstel van een schorsing van drie wedstijden waarvan één voorwaardelijk.

Dagzege Chainel in Driedaagse De Panne

De eerste etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde is gewonnen door de Fransman Steve Chainel. De renner van Bouyues was na 198 kilometer koersen, van Middelkerke naar Oudenaarde, de snelste van een kopgroep van zeven man.

Achter Chainel werden de Italianen Luca Paolini en Enrico Gasparotto respectievelijk tweede en derde. Lieuwe Westra maakte ook deel uit van de kopgroep, en deed goede zaken voor het klassement door onderweg bonificatieseconden te pakken.

Verhoogd tsunami-gevaar Italiaanse kust

Volgens een bekende vulkanoloog heerst er voor de Italiaanse zuidkust een verhoogd risico op een tsunami. Van Marsili, een grote onderzeese vulkaan, zouden de aardkorsten die een kamer vormen voor de magma, instabiel zijn geworden. Dit meldde de krant Corriere della Sera gisteren naar aanleiding van uitspraken van de voorzitter van het Nationale Instituut voor Geofysica en Vulkanologie, Enzo Boschi.

Een breuk in de vulkaanwand zou een 'snelle ineenstorting van een grote hoeveelheid materiaal' teweeg brengen. Dit zou leiden tot een vloedgolf die de kusten van Campanië, Calabrië en Sicilië zou kunnen bereiken. "Dit zou morgen al kunnen plaatsvinden", zei Boschi. Accurate voorspellingen zijn niet mogelijk. De grote hoeveelheid magma in de onderzeese vulkaan en de onstabiele structuur duiden er volgens Boschi op 'dat de vulkaan actief is en op elk moment zou kunnen uitbarsten'.

Marsili is de grootste onderzeese vulkaan in Europa. Het is gelegen in de Golf van Napels, ongeveer 150 kilometer voor de kust van Campanië op een diepte van ongeveer 450 meter onder de zeespiegel. De vulkaan is maar liefst 70 km lang, 30 mijlen breed en 3.000 meter hoog.

Meer hierover is op het forum terug te vinden.

RNC gaf 2000 dollar in seksclub uit

Het Amerikaanse Republikeinse Nationale Comité heeft vorige maand bijna tweeduizend dollar uitgegeven in een seksclub in Hollywood waar bondage-pakjes worden gedragen en topless danseressen voor vertier zorgen. Een woordvoerder zei gisteren dat het RNC zijn geld terug wil.

In een maandelijks financieel rapport wordt het bedrag gedeclareerd als diner-kosten in restaurant Voyeur in West-Hollywood. Het RNC zei niet te weten waar het geld aan is uitgegeven, maar gaf wel aan dat de uitgave ongepast was. De persoon die het bedrag declareerde, zal het geld terugstorten, aldus RNC-woordvoerder Doug Heye. De conservatieve groep Concerned Women of America zei dat het RNC meer openheid moet geven over de uitgaven in de seksclub.

In het financieel rapport stond tevens vermeld dat in februari zeventienduizend dollar is besteed aan privévluchten en dertienduizend aan taxiritten.

Gratis parkeren gehandicapten voorbij

Gehandicapten kunnen toch niet overal gratis parkeren. De Eerste Kamer heeft vandaag een initiatiefwet hiertoe van Tweede Kamerlid Marjo van Dijken (PvdA) verworpen. Het voorstel werd met 37 tegen 26 stemmen verworpen; CDA, VVD, ChristenUnie, D66 en SGP stemden tegen.

Van Dijken wilde met een wijziging van de Gemeentewet een einde maken aan het onoverzichtelijke parkeerbeleid voor gehandicapte automobilisten. In sommige gemeenten mogen zij nu al overal gratis parkeren, terwijl andere plaatsen zelfs parkeergeld vragen voor officiële invalidenparkeerplaatsen. Mensen met een gehandicaptenkaart moeten voortaan overal gratis kunnen parkeren, vindt de PvdA'er.

De Senaat denkt hier echter anders over. Tijdens de behandeling van het wetsvoorstel bleek al dat een meerderheid van de senatoren vindt dat gemeenten zelf moeten blijven bepalen of zij wel of niet vrijstelling verlenen aan gehandicapte automobilisten.

Gratis parkeren gehandicapten sneuvelt
Gratis parkeren gehandicapten sneuvelt (Foto: Novum)

KNSB wil schaatsbaan in Rotterdam

Schaatsbond KNSB wil dat Rotterdam het topsportklimaat in de stad verder versterkt. Volgens voorzitter Doekle Terpstra kan de stad dat doen door de aanleg van een 400 meter kunstijsbaan. Hij heeft hierop aangedrongen bij burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Rotterdam steunt de topsport, alleen volgens Terpstra "geldt dit predikaat echter niet in relatie tot onze mooie schaatssport. We zouden langs deze weg dan ook nadrukkelijk willen bepleiten dat de realisatie van een accommodatie voor de schaatssport in de komende periode wordt opgenomen in de plannen van de gemeente."

Carjacking in Weert

Een 65-jarige vrouw is afgelopen nacht in Weert het slachtoffer geworden van een carjacking. Het incident heeft rond 1.00 uur plaatsgevonden op de Maaseikerweg in de Limburgse plaats.

Twee mannen dwongen de vrouw onder dreiging met een vuurwapen uit haar auto te stappen toen ze bij een verkeerslicht stilstond. Vervolgens gingen de mannen er vandoor met de auto. Het slachtoffer raakte bij de carjacking niet gewond.

Pleegouders opgepakt voor misbruik kinderen

Een 63-jarige man en zijn 58-jarige vrouw uit de Noord-Brabantse gemeente Mill en St. Hubert zijn vandaag opgepakt op verdenking van seksueel misbruik en mishandeling van vijf pleegkinderen tussen de 7 en 13 jaar. De pleegkinderen werden afgelopen zomer bij het echtpaar weggehaald. Sinds juli zijn er geen kinderen meer bij het stel geplaatst, meldt de politie.

De man wordt verdacht van seksueel misbruik van de vijf pleegkinderen, de vrouw van mishandeling. De Raad voor de Kinderbescherming heeft aangifte gedaan namens de slachtoffers. De twee zitten vast, het onderzoek wordt voorgezet.

Mogelijk staking Brits metropersoneel

Duizenden medewerkers van de Londense metro beraden zich over een staking. Zij zijn het niet eens met een inkrimping van het personeelsbestand. Dat heeft de Britse Spoor-, Zee- en Transportvakbond vandaag gezegd.

Volgens de vakbond wil de London Underground achthonderd banen schrappen en komt de veiligheid van de metro daardoor in gevaar. De aankondiging van de vakbond dreigt voor meer onrust te zorgen in de industriesector in aanloop naar de landelijke verkiezingen op 6 mei.

Cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij British Airways, dat vandaag begon aan de laatste dag van de tweede staking in een week tijd, dreigde volgende maand voor de derde maal het werk neer te leggen. Een staking van spoorwegpersoneel begint waarschijnlijk op de dag dat de Britse premier Gordon Brown de datum voor de verkiezingen bekendmaakt.

Brits metropersoneel gaat mogelijk staken
Brits metropersoneel gaat mogelijk staken (Foto: Novum)

Looze maakt promotie binnen FIS

Marcel Looze maakt promotie binnen de Internationale Ski Federatie FIS. De Nederlander krijgt in zijn nieuwe functie op commercieel gebied alle sneeuwdisciplines van de FIS onder zijn hoede en wordt bij de overkoepelende ski-instantie verantwoordelijk voor marketing en evenementen. D

De afgelopen seizoenen was Looze race-director snowboard binnen de FIS. In die hoedanigheid was de voormalige topsportcoördinator van de Nederlandse Ski Vereniging vorige maand verantwoordelijk voor het sportieve verloop van de snowboardwedstrijden tijdens de Olympische Spelen op Cypress Mountain. Het contract van Looze als snowboardbaas binnen de FIS liep af. "Ik was voornemens verder te gaan in die functie. Dat doe je dan in elk geval voor de periode tot en met de Olympische Spelen van Sochi in 2014. Maar deze kans komt niet zo vaak voorbij. Dus ik heb ja gezegd op het verzoek van de FIS."

Hirsch Ballin bekritiseert advocaten

Advocaten mogen hun cliënt niet adviseren om medewerking aan psychisch onderzoek te weigeren en zo een veroordeling tot tbs te ontlopen. Dat vindt minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA).

Hirsch Ballin gaat over de kwestie praten met de Orde van Advocaten, kondigde hij vandaag in de Tweede Kamer aan. Advocaten die hun cliënten adviseren niet mee te werken aan onderzoek, hebben een te beperkte opvatting van hun taak, vindt Hirsch Ballin.

Vorig jaar waren er zo'n zeventig verdachten die niet aan psychiatrisch onderzoek wilden meewerken. Dan is het voor een rechter moeilijker om hen tot tbs te veroordelen. De Tweede Kamer wil dat Hirsch Ballin hier iets aan doet.

Hirsch Ballin zei nog aan een plan te werken. Wel wees hij erop dat rechters kunnen besluiten een langere celstraf te geven als zij verdachten geen tbs kunnen opleggen.

De Tweede Kamer sprak vandaag over de kwestie naar aanleiding van de rechtszaak rondom een 7-jarig meisje uit Ede dat vorig jaar werd ontvoerd en misbruikt. Een van de twee daders kreeg geen tbs opgelegd, omdat hij niet wilde meewerken aan een gedragskundig onderzoek.

Haussler mist Vlaanderen en Parijs-Roubaix

Heinrich Haussler doet niet mee aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dit meldt zijn ploeg Cervélo vandaag. De Duitser, vorig jaar nog tweede in Vlaanderen, heeft last van een knieblessure die hij eerder dit jaar al opliep in de Ronde van de Algarve. Nadat hij tijdens Parijs-Nice wederom viel, verergerde de kwetsuur.

"Heinrich heeft een blessure aan de pees van zijn quadriceps en wordt door een fysiotherapeut intensief behandeld. De nadruk ligt op zijn gezondheid. Hij heeft meer tijd nodig om volledig te genezen," aldus de teamarts van Cervélo, Thomas Klimaschka.

Ook Andreas Klier staat voorlopig aan de kant. De 34-jarige klassiekerspecialist liep een hersenschudding op toen hij afgelopen zaterdag tijdens de E3 Prijs-Harelbeke ten val kwam.

Pokémon Heart Gold en Soul Silver komt deze week

Nintendo Benelux heeft bekendgemaakt dat Pokémon HeartGold en Pokémon SoulSilver vanaf 2 april verkrijgbaar zullen zijn. Beide Pokémon-games verschijnen op de Nintendo DS en worden geleverd met een stappenteller, de Pokéwalker.

Vorige week werden de twee Pokémon-games uitgesteld nadat er in de Nederlandstalige versie een fout was ontdekt. Nintendo heeft de fout hersteld en de productie van de game opnieuw opgestart.

Het verhaal van de Pokémon-games begint in de woonplaats van het hoofdpersonage, New Bark Town, waar ook het Pokémon Research Lab is gevestigd. Vanaf hier reist de speler naar elke uithoek van de Johto-regio. Onderweg ontmoet hij tal van prachtige en mysterieuze personages en Pokémon, maar ook de leden van Team Rocket, een mysterieuze organisatie die de Pokémon voor eigen gewin wil gebruiken. Als de speler ver genoeg is gekomen maakt hij ook kans op een ontmoeting met legendarische Pokémon als Raikou, Entei en Suicune. Hoewel deze Pokémon volgens de legende door vlammen zijn verzwolgen, gaan er geruchten dat ze op één of andere manier weer tot leven zijn gewekt.

Je kunt één van je Pokémon in het spel uitlaten. Deze Pokémon neem je mee in de Pokéwalker. De Pokéwalker moet je vervolgens mee op reis nemen. De stappen die je tijdens je wandeling zet, worden geteld, en op basis hiervan ontwikkelt de vriendschap met je Pokémon zich en verdien je ervaringspunten.

Nederlandse versie Pokémon deze week

'Afslanking overheid op schema'

De afslanking van de rijksoverheid ligt wel op schema. Dat zei demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld (CDA) vandaag tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer.

De bewindsvrouw was naar de Kamer geroepen door VVD'er Brigitte van der Burg. Zij eiste opheldering over de jongste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waaruit blijkt dat de overheid de afgelopen jaar juist 'explosief' is gegroeid. Eind vorig jaar werkten er 69.000 mensen meer bij de overheid dan eind 2008.

In het coalitieakkoord van het inmiddels demissionaire kabinet is afgesproken dat tot 2011 bijna dertienduizend voltijdbanen moeten verdwijnen. "Wat maken we hiervan eigenlijk waar", vroeg Van der Burg zich af.

Bijleveld wees erop dat het CBS een andere definitie van de 'overheid' hanteert dan het kabinet. Het CBS telt ook de ambtenaren mee die bij gemeenten en provincies werken. "Die zijn autonoom in het aanstellen van personeel, daar gaan wij niet over." Deze ambtenaren telt het kabinet dus ook niet mee.

De afslankingsoperatie van het rijk ligt 'gewoon' op schema, stelde de bewindsvrouw. "Het gaat er uiteindelijk over om wat feitelijk is gerealiseerd en ik ben daar optimistisch over." In mei stuurt het kabinet een rapportage naar de Kamer waaruit dit zal blijken, aldus Bijleveld.

Wetenschappelijke verklaring Bijbelse plagen

Het Oude Testament verhaalt over tien plagen die Egypte teisterden. De plagen waren een straf van God voor de slechte behandeling van de Israëlieten en het verbod aan het Joodse volk om het land te verlaten onder leiding van Mozes. Wetenschappers zeggen dat de plagen echt hebben plaatsgevonden en kunnen dit ook onderbouwen.

De Bijbelse plagen zouden zich hebben voorgedaan in de stad Pi-Ramses, aan de Nijl. De eerste zes plagen zijn volgens de wetenschappers het gevolg geweest van een klimaatverandering. De overige vier plagen waren het gevolg van een vulkaanuitbarsting, en weer een klimaatverandering, op het eiland Santorini (vroeger: Thera) in de Egeïsche Zee.

Zo'n 3.000 jaar geleden veranderde het klimaat ineens. Het werd aanmerkelijk droger in Egypte en dat had ook invloed op de Nijl, die in een modderige rivier veranderde. Hierdoor konden giftige algen ontstaan, die het water rood kleuren als ze dood gingen (plaag 1: water verandert in bloed). Het water was geen ideale leefomgeving meer voor kikkers, waardoor deze het land opgingen (plaag 2: kikkers) en een epidemie veroorzaakten.

Luizen (plaag 3) en muggen (plaag 4) kregen vrij spel toen de kikkers op het land niet overleefden. De insecten brachten ziektes met zich mee, waardoor het vee ziek werd (plaag 5) en mensen zweren kregen (plaag 6).

Na de zes voorgaande plagen, barstte in de Egeïsche Zee de Thera-vulkaan uit, hetgeen plaag zeven tot en met tien veroorzaakte. Door de uitbarsting werd vulkanische as richting Egypte gestuurd en kwam daar in botsing met onweersbuien, wat resulteerde in zware hagelbuien (plaag 7). Het klimaat veranderde weer, het werd vochtig. Sprinkhanen verschenen en vermenigvuldigden zich snel (plaag 8). Ook werd het donkerder overdag, doordat het vulkanische as zich nog steeds in de atmosfeer bevond en het zonlicht deels tegenhield (plaag 9).

De laatste plaag had met een schimmel in het graan te maken; schimmels gedijen goed in een vochtig klimaat. Volgens een Egyptische traditie mochten de oudste kinderen in een gezin als eerste van het graan eten. Plaag tien had te maken met de dood van de eerstgeborenen.

Nationale Geographic Channel zendt aanstaande zondagavond een documentaire uit over het onderzoek.

Rovers kraken Parijse bankkluis

Na ondergronds een muur te hebben geslecht, hebben bankrovers zaterdagnacht de kluis van een Parijse bank gekraakt. Een bewaker werd gekneveld achtergelaten, terwijl de rovers er met de buit vandoor gingen. Dat heeft de politie vandaag gezegd.

De dieven kwamen binnen door de kelder van een naburig huis, roofden de inhoud van kleine privékluisjes in de bank en staken de schuilkelder in brand voordat ze ervandoor gingen. De kraak vond plaats in een toeristische buurt nabij de Opera Garnier.

Er is een onderzoek gestart naar de wijze waarop de kraak tot stand kwam en de hoeveelheid geld die gestolen is.

Williams houdt vertrouwen in Hülkenberg

Het Formule 1-team van Williams houdt vertrouwen in Nico Hülkenberg. De jonge Duitser kent na een goede wintertest een stroeve start op het hoogste niveau met na een spin een veertiende plaats in Bahrein en een uitvalbeurt in Australië na hard geraakt te zijn door Kamui Kobayashi.

Williams-directeur Sam Michael spreekt zijn vertrouwen in Hülkenberg uit. "Nico is een prima coureur, maar het is nog een beetje wennen voor hem. Dat is ook niet zo gek, want dit is zijn eerste seizoen in de Formule 1. Hij is een slimme kerel en weet wat er van hem wordt gevraagd. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Nico binnenkort laat zien waarom Williams hem heeft gecontracteerd."

Voorlopig heeft Hülkenberg nog een grote achterstand op Rubens Barrichello die dit jaar al tweemaal in de punten wist te eindigen met de FW32. Het team moet volgens Michael nog beter presteren om meer punten mogelijk te maken. "Het is fijn om de eerste punten binnen te hebben, maar we kunnen beter. Op alle vlakken."

[NHL] Thrashers laten kans op achtste plek liggen

De Atlanta Thrashers hebben de mogelijkheid laten liggen om op gelijke hoogte te komen met de Boston Bruins, die de achtste en laatste playoffplaats voorlopig bezetten. De Bruins verloren met 3-2 van de Buffalo Sabres, maar de Atlanta Thrashers kwamen niet langs de Carolina Hurricanes: 4-1 verlies.

Jussi Jokinen was man van de wedstrijd met twee goals. Goalie Cam Ward maakte 26 reddingen. De goalie die zijn team in 2006 naar de Stanley Cup loodste met fantastisch keeperswerk in de play-offs speelde weer voor het eerst sinds 3 februari toen hij uitviel met rugproblemen.

De Thrashers kwamen op voorsprong via Nik Antropov na veertien minuten spelen in de eerste periode. Het was pas het tweede schot op doel van de Thrashers, die lankmoedig speelden. In de tweede periode kwamen de Hurricanes echter op voorsprong via goals van Brandon Sutter en Jokinen, ondanks dat de Thrashers deze periode wel meer schoten op doel hadden.

De derde goal viel vier minuten voor tijd. Erik Cole scoorde met een hard afstandsschot. De laatste goal was in een leeg net en kwam op naam van Jokinen. Coach John Anderson was logischerwijs teleurgesteld: "Ik kan niet echt uitleggen hoe ik me nu voel. Uiteraard erg teleurgesteld, maar ik geloof nog steeds in dit team. We moeten gewoon zorgen dat we de volgende wedstrijd weer winnen en in de race blijven."

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Atlanta Thrashers Carolina Hurricanes 1-4
Boston Bruins Buffalo Sabres 2-3
Florida Panthers Nashville Predators 2-3 (OT)
Minnesota Wild Los Angeles Kings 3-2
Anaheim Ducks Dallas Stars 3-1

Geen executies in Europa in 2009

Europa beleefde in 2009 een jaar zonder executies. Dat is een unicum, zei mensenrechtengroep Amnesty International vandaag. Helaas krijgt deze prestatie dit jaar geen vervolg, in Wit-Rusland zijn onlangs twee mannen geëxecuteerd.

Een aantal West-Europese landen schrapte de doodstraf in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Na de val van het IJzeren Gordijn schaften ook veel Oost-Europese landen de doodstraf af.

Rusland en Oekraïne hebben deze eeuw niemand meer geëxecuteerd, in Wit-Rusland, Kazachstan, Oezbekistan en Tadzjikistan is het doodvonnis de afgelopen tien jaar ongeveer honderddertig keer voltrokken. Sinds 2006 is Wit-Rusland nog het enige Europese land dat terdoodveroordelingen voltrekt.

De doodstraf verdwijnt langzaamaan uit Europa, maar elders in de wereld vormt executie nog een veel gebezigde praktijk. Opmerkelijk is dat Amnesty weigerde een schatting te geven van het aantal uitgevoerde doodstraffen in China. China zelf geeft eveneens geen cijfers. Over China zei Amnesty alleen dat de organisatie oudere schattingen veel te laag acht en dat zij denkt dat het werkelijke aantal doodstraffen in de duizenden loopt.

In Irak was een toename te zien. Daar werden in 2006 65 mensen ter dood gebracht, om in volgende twee jaren te dalen tot 33 in 2007 en 34 in 2008. In 2009 steeg het aantal tot honderdtwintig, deels als gevolg van een harder optreden tegen terrorisme. In Iran werden vorig jaar 388 doodstraffen voltrokken, een derde daarvan in de gewelddadige nasleep van de verkiezingen in juni 2009.

Verder meldde Amnesty dat de Verenigde Staten het enige Amerikaanse land is waar veelvuldig de doodstraf wordt uitgevoerd. In 2009 werden 52 ter dood veroordeelden daadwerkelijk geëxecuteerd. In hetzelfde jaar werden honderd personen ter dood veroordeeld.

Proef met veehouderijen zonder antibiotica

Het ministerie van Landbouw is vandaag begonnen met een proef waarbij tien varkens- en kippenhouderijen geen gebruik maken van antibiotica. Uit het experiment moet blijken of dat mogelijk is.

Varkens en kippen krijgen nu vaak antibiotica om te voorkomen dat ze ziek worden. Dat leidt ertoe dat bacteriën ongevoelig worden voor sommige antibiotica, wat weer slecht is voor mensen. Bij de boerderijen die meedoen aan de proef, wordt alleen nog antibiotica gegeven aan zieke dieren, en dan zo weinig mogelijk.

De proef past in het beleid van minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA) om het gebruik van antibiotica in de veehouderij geleidelijk terug te dringen. Verburg heeft 8,4 ton uitgetrokken voor het experiment, dat drie jaar gaat lopen.

Geen subsidie meer voor Islamitisch College

Het Islamitisch College Amsterdam krijgt vanaf 1 augustus geen subsidie meer, omdat er niet genoeg leerlingen zijn. Dat heeft staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) vandaag bekendgemaakt.

De school geldt sinds 2006 als 'zeer zwak'. Sindsdien is het aantal leerlingen afgenomen. Inmiddels zit de school al drie jaar onder het minimumaantal leerlingen dat nodig is om subsidie te krijgen. Dat betekent dat de geldkraan dicht moet.

Van Bijsterveldt had in januari al laten weten dat ze niet van plan was een uitzondering te maken voor het Islamitisch College. De reden daarvan is dat het onderwijs op de school volgens de inspectie structureel onder de maat is.

Vrijdag demonstreerden leerlingen en docenten in Slotervaart nog tegen het besluit om de school te sluiten.

De Kort had graag weer naar de Tour gewild

Eerder vandaag werd bekend dat de Nederlandse wielerploegen Skil-Shimano en Vacansoleil geen wildcard hebben ontvangen voor de Tour de France van dit jaar. Skil-renner Koen de Kort is teleurgesteld want hij was er net als vorig jaar graag weer bijgeweest.

De Kort is van mening dat de resultaten van dit voorjaar niet doorslaggevend zijn geweest voor de keuze van Tourorganisator ASO. "Er rijden enkele grote namen bij de ploegen die onze rechtstreekse rivaal waren voor die startplekken. Denk aan Lance Armstrong en Christian Vandevelde. Dan weet je dat 't moeilijk wordt."

Voor De Kort zijn de doelen voor de komende tijd in ieder geval duidelijk. "Ik richt me eerst op de komende klassiekerperiode met de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race. Ik ben goed in vorm namelijk. Daarna focus ik me op de wedstrijden die in aanloop naar de Tour op de kalender staan. Vorig jaar gebruikte ik die wedstrijden om in vorm te komen, nu wil ik daar echt staan. Ik hoop nog wat te laten zien in de Ronde van Luxemburg en Ronde van België."

Nieuwe app iPhone verspreidt pikante foto's

Sinds kort is er een nieuw programmaatje verkrijgbaar voor de iPhone. Met deze app, genaamd Quip, is het mogelijk om gratis foto's met elkaar uit te wisselen. Dankzij een lek in de software zijn echter al duizenden intieme kiekjes op straat beland.

Volgens de makers van Quip is het met de app mogelijk om zonder extra kosten op een gemakkelijke manier foto's naar elkaar te sturen. Wat ze er echter niet bij vertellen is dat het voor een ieder die een beetje kaas heeft gegeten van computers, mogelijk is om stiekem mee te kijken. Quip slaat de foto's namelijk ongecodeerd op, op een publiekelijk toegankelijke webserver. Hierdoor vormen de pikantste kiekjes een makkelijke prooi voor kwaadwillende lieden.

Op forums zijn inmiddels al duizenden foto's gepubliceerd. Veel van deze plaatjes laten mensen zien die naakt poseren of seks hebben. Andere foto's van een honkbalwedstrijd of baby's zijn een stuk minder pikant.

Andere foto's tonen een halfnaakte man vol bloedende snijwonden, terwijl andere plaatjes in het Witte Huis lijken te zijn geschoten. Sommige handige jongens en meisjes zouden zelfs echte namen en Facebook-profielen bij de plaatjes hebben gezocht.

"Hallo, dit is Ish, de oprichter van Addy Mobile, de makers van de Quip app", schreef 'ish_addy' op website Reddit. "Zodra we lucht kregen van deze post, hebben wij onmiddellijk onze servers platgelegd. We hebben ook alle toegang tot de S3-server uitgeschakeld en zijn nu bezig alle bestanden systematisch te beveiligen." 

"We zullen het systeem niet eerder weer online gooien voor we een adequate beveiliging hebben voor alle bestanden die met Quip worden gedeeld. Maar helaas worden heel veel foto's, die voor het offline gaan al waren opgeslagen, nog steeds verspreid op internet."

Lehmann stopt aan het eind van dit seizoen

Jens Lehmann beëindigt zijn carrière aan het eind van dit seizoen. Dat meldde de 40-jarige keeper van VfB Stuttgart vandaag tijdens een persconferentie.

"Dat heeft de familieraad zo besloten", verklaarde Lehmann zijn beslissing. Hij zal ook niet ingaan op een aanbieding uit het buitenland. Tijdens het WK in Zuid-Afrika treedt de doelman op als tv-expert.

Lehmann speelde in zijn 22-jarige loopbaan voor Schalke 04, AC Milan, Borussia Dortmund en Arsenal voor hij twee jaar geleden naar Stuttgart kwam. In het Duitse team had hij lang Oliver Kahn voor zich, maar kwam toch tot 61 interlands. Bij het WK in 2006 en het EK in 2008 stond Lehmann onder de lat.

Vijfde aanhouding mishandeling RET-controleurs

De politie heeft vanochtend opnieuw een verdachte aangehouden voor de mishandeling van vijf controleurs van de Rotterdamse vervoerder RET. De 16-jarige jongen komt net als de andere verdachten uit de Rotterdamse wijk Spangen, meldt de politie vandaag.

Twee jongens van 17 en een van 18 zitten nog vast wegens de mishandeling. Zij zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. De twee 17-jarigen werden vrijdag opgepakt, de 18-jarige werd door de controleurs al staande gehouden. Eergisterochtend werd een 16-jarige verdachte in de kraag gevat. Hij is inmiddels weer op vrije voeten.

De controleurs werden donderdagavond door een groep jongeren mishandeld bij een controle in metrostation Marconiplein. Nadat drie van de jongeren een bekeuring hadden gekregen omdat ze geen vervoersbewijs bij zich hadden, stortte de groep zich op de controleurs.

Een controleur liep een gebroken kaak op, een ander had zware kneuzingen in zijn gezicht. De anderen hadden ook kneuzingen en verwondingen. De jongeren stoven uiteen toen de politie werd gewaarschuwd.

Feyenoord nog zonder Cissé en Tomasson

Sekou Cissé en Jon Dahl Tomasson kunnen morgen met Feyenoord nog niet het restant van de competitiewedstrijd tegen Vitesse voetballen. Cissé is nog niet helemaal hersteld van een teenblessure. Tomasson is teruggekeerd uit Duitsland, waar hij zich nieuw schoeisel aan liet meten in verband met een voetblessure.

"Jon heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn bezoek aan Duitsland", zegt trainer Mario Been op de website van Feyenoord. "Het is nu wachten tot zijn nieuwe schoenen klaar zijn. We hopen dat daarmee het euvel is verholpen."

Het duel tussen Feyenoord en Vitesse werd vorige week in de rust bij een gelijke stand (1-1) gestaakt. Het speelveld in de Kuip was na overvloedige regenval onbespeelbaar geworden.

Websites ministeries naar rijksoverheid.nl

De Rijksoverheid wil de herkenbaarheid en toegankelijkheid vergroten. Daarnaast moet de overheid beter en efficiënter worden. Om dit te bereiken worden onder meer de websites van de ministeries en nog een aantal andere overheidssites samengevoegd in de nieuwe site rijksoverheid.nl.

Morgen gaan de eerste websites over naar rijksoverheid.nl, later dit jaar worden alle andere sites toegevoegd. De oude websites zullen ook direct niet meer te bereiken zijn. Het gaat morgen om de informatie van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (minocw.nl), Economische Zaken (ez.nl), Volksgezondheid, Welzijn en Sport (minvws.nl en jeugdengezin.nl) en Algemene Zaken (AZ). Daarnaast betreft het de informatie van postbus51.nl en regering.nl.

De informatie op rijksoverheid.nl zal per ministerie en per thema worden ingedeeld. De overgang van de websites maakt deel uit van het project (pdf) Overheidscommunicatie Nieuwe Stijl (ONS) en kost naar verwachting zes miljoen euro.

Meisje (11) opgepakt voor gooien speelgoed

De politie van Crestview, in de Amerikaanse staat Florida, heeft een elfjarig meisje gearresteerd. Het meisje heeft haar vader een speelgoedgeweertje naar zijn hoofd geslingerd. De worp was raak, want vaderlief hield er een flinke hoofdwond aan over.

Het meisje kreeg woensdagochtend ruzie met haar broertje van zeven over wie er in een bepaalde stoel mocht zitten. Omdat de situatie uit de hand dreigde te lopen, begeleidde de vader zijn dochter naar haar slaapkamer, waar ze voor straf een poosje moest blijven zitten.

Om te voorkomen dat het meisje via haar slaapkamerraam zou ontsnappen, bleef de vader op de gang staan. Hierop pakte de dochter een speelgoedgeweer en smeet het naar haar vaders hoofd. Bloed gutste uit de ontstane wond, waarop de politie werd gebeld.

De agenten hebben het prepuberale meisje in de boeien geslagen. Haar wordt nu huiselijk geweld ten laste gelegd. Op 5 mei mag ze zich bij de kinderrechter voor haar gedrag verantwoorden.

Sugar Lee Hooper in coma

Sugar Lee Hooper ligt in een coma. De zangeres kreeg tijdens een operatie te kampen met zuurstofgebrek, waarna artsen haar in een kunstmatige coma brachten. Hooper werd geopereerd omdat zij haar heup had gebroken na een val van haar scootmobiel.

De 62-jarige zangeres, die eigenlijk Marja van der Toorn heet, viel afgelopen weekeinde van haar scootmobiel. Zij heeft dit voertuig nodig sinds ze twee nieuwe knieën heeft gekregen. Hoopers voormalige manager Leon Lukassen reageert aangeslagen. "Vannacht om 01.00 uur zal geprobeerd worden haar uit de coma te halen. Hoe zij hieruit zal komen is de grote vraag."

De zangeres stopte twee jaar geleden met zingen nadat ze aangaf fysiek en mentaal helemaal op te zijn. Hooper werd eerder aan een goedaardig gezwel in haar heup geopereerd.

Deeltjesversneller breekt energierecord

Wetenschappers van het Europese onderzoeksinstituut CERN hebben vandaag het energierecord gebroken met behulp van de deeltjesversneller.

Tijdens de derde poging slaagden ze erin twee bundels met protonen, de bouwstenen van atomen, op elkaar te laten botsen, terwijl die allebei een lading hadden van 3,5 tera-elektronvolt. Dat is de eenheid die natuurkundigen gebruiken voor dit soort experimenten.

Het is vandaag ook mogelijk live mee te kijken met de experimenten. Klik hier voor meer details

Fietser mogelijk opzettelijk doodgereden

De verdachte van het dodelijke ongeval in Ooltgensplaat gisteren heeft het slachtoffer mogelijk met opzet aangereden. De 63-jarige verdachte uit Oude-Tonge en het 55-jarige slachtoffer uit Ooltgensplaat hadden al langere tijd ruzie met elkaar en hebben over en weer aangiften gedaan, meldt een politiewoordvoerder.

Getuigen zouden hebben gezien dat de 55-jarige man opzettelijk werd aangereden en over enkele tientallen meters werd meegenomen op de motorkap van de auto van de verdachte. "Wij sluiten niet uit dat opzet in het spel is", vertelt de politiewoordvoerder. Waarover de twee ruzie hadden, weet de politiewoordvoerder niet.

Het 55-jarige slachtoffer kwam gisteren om het leven, toen hij rond 11.30 uur op de Oudelandsedijk werd aangereden. De fietser werd van achteren geraakt en overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen. De automobilist reed door na het ongeval, maar een paar uur later werd de 63-jarige man als verdachte aangehouden.

De man zit nog vast. Hij wordt overmorgen voorgeleid. Dan moet duidelijk worden wat hem ten laste wordt gelegd.

Deel strafzaak Sytze van der V. moet opnieuw

Een deel van de rechtszaak tegen pedoseksueel Sytze van der V. moet opnieuw worden gedaan. De Hoge Raad vernietigde vandaag een deel van het vonnis van het gerechtshof in Den Bosch. Een van de vier tenlastegelegde zedendelicten waarvoor hij was veroordeeld is volgens de raad niet bewezen. Daarom moet het hof zich nogmaals buigen over dit feit en de straf die Van der V. moet krijgen.

Van der V. werd in juni vorig jaar door het hof in Den Bosch veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan negen maanden voorwaardelijk en een proeftijd van vijf jaar, waarbij hij zich verplicht onder reclasseringstoezicht moet stellen. Het hof bevond hem schuldig aan vier zedendelicten met minderjarige jongens.

Zo zou hij van augustus 2006 tot en met 23 juni 2007 herhaaldelijk ontucht hebben gepleegd met een van deze jongens. De advocaten van Van der V. voerden onder meer aan dat voor deze periode geen bewijs is. Hoewel het OM de Hoge Raad had opgeroepen het cassatieberoep te verwerpen, is de raad het ermee eens dat de uitspraak van het hof geen bewijs bevat dat het feit zich in die periode afspeelde.

Van der V. kwam in september vrij. De pedoseksueel ligt momenteel overhoop met onder meer de gemeente Eindhoven, die hem na zijn vrijlating een gebiedsverbod oplegde. Burgemeester Rob van Gijzel (PvdA) vreesde voor eventuele rellen. Vanwege de zaak die nog liep bij de Hoge Raad hoefde Van der V. zich niet onder reclasseringstoezicht te stellen. Ook in andere gemeenten was Van der V. niet welkom. Hij zei eerder zich 'uitgekotst' te voelen.

Aanhoudingen voor gijzeling Eindhoven

De politie heeft vanochtend vijf mannen en een vrouw aangehouden. Vier van hen worden ervan verdacht in november betrokken te zijn geweest bij een gijzeling in een woning in Eindhoven. Het ging vermoedelijk om een conflict over drugs tussen een stel Polen.

Op 10 november kreeg de politie een melding binnen dat iemand werd gegijzeld bij een woning in de Van der Helmstraat. Even later belde een 40-jarige Eindhovenaar dat hij was vastgehouden in de woning en daar gewond was geraakt.

Agenten troffen in de woning twee vrouwen en drie mannen aan, die allen lichtgewond waren. Zij verklaarden door onbekende mannen te zijn vastgehouden.

Vanochtend rond 05.00 uur werden twee 28-jarige Poolse mannen in Eindhoven, van wie er een wordt gezocht door de Poolse autoriteiten aangehouden. Een 29-jarige Eindhovenaar werd aangehouden in de woning van zijn vriendin in Veldhoven, die ook is gearresteerd. Een 25-jarige Pool werd aangehouden in Soerendonk en een 28-jarige Poolse man in Son en Breugel. De vrouw uit Veldhoven werd aangehouden omdat er dertig kilo wiet in haar woning werd aangetroffen. De zes zitten in de cel.

Zaak frauderend raadslid moet over

De zaak tegen een voormalig lid van de gemeenteraad in het Brabantse Landerd die werd veroordeeld wegens stembusfraude, moet over. De Hoge Raad bepaalde dat het gerechtshof in Den Bosch met een nieuwe straf moet komen.

De man werd in 2008 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar en een werkstraf van 240 uur. De veroordeling blijft wel in stand, maar de strafmaat moet opnieuw worden bepaald. De Hoge Raad begrijpt niet dat het hof Te Meerman naast de voorwaardelijke gevangenisstraf ook nog een taakstraf heeft opgelegd. Daar was volgens het hoogste rechtsorgaan onvoldoende aanleiding voor.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 was Guus te Meerman kandidaat namens de lokale partij Zeelands Welzijn. Na de verkiezingen bleek hij opvallend veel stemmen te hebben gekregen op het stembureau in een zorgcentrum. Daar was hij als lid van het stemkantoor aanwezig geweest op de dag van de verkiezingen. Hij bediende de stemcomputer als ouderen dat zelf niet konden. In het betreffende zorgcentrum kreeg hij 181 stemmen, in andere stembureaus in totaal elf. Te Meerman, die eerder twaalf jaar in de gemeenteraad zat, kwam desondanks overigens niet in de raad.

Drogba twee Europese duels geschorst

Didier Drogba moet volgend jaar twee Europese duels aan de kant blijven. De Ivoriaanse spits van Chelsea kreeg die schorsing vandaag door de UEFA opgelegd. Drogba kreeg tijdens de uitschakeling van de Blues door Internazionale in de achtste finale van de Champions League de rode kaart. Hij kan nog beroep aantekenen tegen de straf.

Behalve de schorsing van twee duels werd de proeftijd van Drogba ook verlengd. Vorig jaar kreeg de aanvaller een proeftijd van twee jaar opgelegd, nadat hij de scheidsrechter belaagde toen Chelsea door Barcelona was uitgeschakeld. Door de nieuwe proeftijd moet Drogba tot juli 2013 op zijn tellen passen.

NAC Breda trekt stekker uit fusieplan jeugd

De samenwerking tussen de jeugdopleidingen van NAC Breda, Willem II en RKC Waalwijk is van de baan. NAC Breda heeft zich teruggetrokken uit de gesprekken over een eventuele fusie.

De supportersgroepen van de club uit Breda krijgen daarmee hun zin. De geplande samensmelting van de teams was een bezuinigingsmaatregel en leidde tot veel opschudding onder de fans van de clubs.

Supporters van NAC Breda hadden al acties voorbereid om de jeugdfusie met de aartsrivaal uit Tilburg en RKC Waalwijk te voorkomen. De clubs zullen later vandaag hun besluit tijdens een persconferentie toelichten. 

'West Ham wil McClaren als opvolger Zola'

In Engeland zijn ze Steve McClaren nog niet vergeten. De Engelse oefenmeester faalde weliswaar met de Engelse ploeg op weg naar het EK van 2008, maar zijn goede prestaties met FC Twente hebben de interesse aangewakkerd. West Ham United zou McClaren graag willen hebben.

Volgens The Daily Mirror hebben The Hammers de Engelsman op het oog om volgend seizoen het roer over te nemen van de Italiaan Gianfranco Zola. West Ham draait een zeer moeizaam seizoen. Een zeventiende plek en degradatiegevaar is het resultaat.

Een voorwaarde is dan wel dat West Ham zich handhaaft in de Premier League. De ploeg staat namelijk in punten gelijk met Hull City dat op een degradatieplek staat.

McClaren heeft in een eerder stadium al eens aangegeven terug te willen keren naar zijn vaderland. Momenteel voelt de Engelse oefenmeester zich als een vis in het water thuis in Enschede. FC Twente is momenteel koploper in de Eredivisie.

'Van Basten moet Leonardo opvolgen bij AC Milan'

Volgens La Gazzetta dello Sport is men bij AC Milan niet tevreden over de prestaties van Leonardo. De krant noemt Marco van Basten als opvolger voor de Braziliaanse coach.

Leonardo staat sinds het begin van dit seizoen aan het roer bij Milan. De 40-jarige ex-international volgde Carlo Ancelotti op, die naar Chelsea vertrok. Onder leiding van Leonardo zijn de prestaties echter ondermaats.

Milan verspeelde zondag dure punten in de thuiswedstrijd tegen Lazio. Door de 1-1 profiteerde de club niet van de nederlaag van koploper Inter bij AS Roma. Inter is koploper, gevolgd door Roma en Milan op respectievelijk één en drie punten. In de Champions League is Milan al vroegtijdig uitgeschakeld door Manchester United.

La Gazzetta dello Sport meldt dat Marco van Basten in beeld is om Leonardo op te volgen. Ook Massimiliano Allegri, coach van Catania, is kandidaat voor de plek van hoofdtrainer bij de Rossoneri.

Kikker in je bil

Geert Wilders is de Neger van Venlo, de Partij voor de Planten wil een tegeltaks en de tante van Frans Bauer is vermoord. Welk nieuwsbericht is niet waar? De landelijke versie van schoenveters aan elkaar strikken, speelt zich af in ons grote vertrouwde medialand. En dat maakt het zo leuk. Nederlandse media zijn namelijk de betrouwbaarste van de hele wereld. Je moet dus wel van heel goeden huize komen als je een journalist kan misleiden om jouw aprilgrap te plaatsen.

Sparta haalt bezem door selectie

Sparta haalt de bezem flink door zijn selectie. Na dit seizoen neemt de club uit Rotterdam afscheid van Edwin van Bueren, Cor Varkevisser, Sander van Gessel, Charles Dissels, Jeroen Merk, Eric Abdul, Jami Jaliens en Mehmet Aldogan.

Daarnaast wordt het aflopende contract met de coach van Jong Sparta, Geert Meijer, niet verlengd. De verhuurde spelers Yuri Rose (De Graafschap en Arne Slot (FC Zwolle) tekende bij bij hun club. Sparta heeft de optie op Marcellino van der Leeuw wel gelicht en het nieuwe contract van de verdediger loopt nu tot medio 2011.

In het reglement van de KNVB staat dat spelers met een aflopend contract voor 1 april moeten worden ingelicht of hun verbintenis wel of niet wordt verlengd.

Kolles: "HRT kan zeker 2 seconden sneller"

Volgens de teambaas van Hispania Racing Kolin Kolles kan zijn renstal nog zeker twee seconden per ronde sneller rijden. Hiermee zou het team in de buurt of zelfs voorbij Lotus geraken dat in de kwalificatie in Australië 1,5 seconde sneller was dan de bolide van Bruno Senna.

Doordat Hispania Racing voor het seizoen niet getest heeft weet het niet wat de limiet van de bolide is. Het Grand Prix-weekend in Bahrein betekende de shakedown voor de bolide, waarbij de coureurs elf seconden per ronde tekort kwamen op de toppers. In Australië was dit nog slechts de helft. Kolles denkt dat het team nog zeker een stukje kan winnen.

"We hebben geen grote problemen. We komen dichterbij de rest van het veld en als het zo doorgaat zullen we ze erg snel bijhalen. Er zitten nog zeker twee seconden in het vat," zei Kolles tegen Autosport. Hij wijst er ook op dat Senna en Karun Chandhok moesten wennen aan de Formule 1. "Ze hadden geen ervaring in de Formule 1. De F1 verschilt van alle andere auto's. Het hele pakket is zeker twee seconden sneller."

Kolles krijgt hierbij veel hulp van de ervaren Geoff Willis die veel werk verricht om de auto betrouwbaarder te maken. De eerste resultaten hiervan zijn al positief, omdat het Chandhok slaagde om de race in Australië uit te rijden.

Lowlands maakt 17 nieuwe namen bekend

Maar liefst zeventien nieuwe namen zijn toegevoegd aan de line-up van Lowlands. Dit heeft de organisatie van het festival vandaag bekendgemaakt.

Eerder was al bekend dat Blink-182, Richie Hawtin presents Plastikman en Admiral Freebee naar Lowlands komen. Vandaag kondigde festivaldirecteur Eric van Eerdenburg ook de volgende bands aan: Thirty Seconds To Mars, Snow Patrol, Queens of the Stone Age, Pendulum (live)Massive Attack, NOFX, The Specials, Placebo, The xx, All Time Low, Blood Red Shoes, Fat Freddy's Drop, OK GO, Gentleman & The Evolution, Marina and the Diamonds, Staff Benda Bilili en Burning Spear.

De achttiende editie van Lowlands vindt plaats op 20, 21 en 22 augustus in Biddinghuizen. De kaartverkoop is dit jaar sneller dan ooit gegaan, op 1 maart waren de 55.000 tickets voor het festival al uitverkocht.

Eminem wil King of Kong-titel

Eminem heeft via zijn twitterpagina een foto getoond van zijn highscore in de game Donkey Kong. De Amerikaanse rapper heeft 468.500 punten behaald. "Stel je eens voor dat ik meer vrije tijd had", stelt Marshall Bruce Mathers, zoals Eminem eigenlijk heet.

De initialen van Eminem's echte naam (MBM) zijn te zien op de foto op de twitterpagina van de rapper. In februari plaatste 'Slim Shady' ook al een foto van zijn toenmalige score in Donkey Kong. Toen waarschuwde de rapper nog: "Wiebe, pas maar op!"

Over de strijd tussen Steve Wiebe en Billy Mitchell om de Donkey Kong-wereldtitel is een film gemaakt, genaamd King of Kong. Recentelijk werd de strijd tussen het tweetal onderbroken door Hank Chien. Hij is de nieuwste King of Kong met 1.061.700 punten.

Eminem, 'Slim Shady', of Marshall Bruce Mathers zal dus eerst zijn eigen record minimaal moeten verdubbelen om überhaupt bij de titel King of Kong in de buurt te komen.

Eminem wil King of Kong-titel
Eminem wil King of Kong-titel

'Aankondiging 3DS was damage control'

"Het aankondigen van de Nintendo 3DS vond plaats omdat het Japanse hoofdkantoor van Nintendo wilde voorkomen dat het nieuws uit zou lekken", stelt marktanalist Billy Pigeon van M2 Research tegenover het Amerikaanse CNBC. "Japanse journalisten waren al aan het navragen bij Japanse retailers en fabrieken."

De onthulling van de Nintendo 3DS zou oorspronkelijk moeten gebeuren tijdens de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles in juni. Hierdoor zou de Nintendo DSi XL, die recentelijk werd gelanceerd in de Verenigde Staten en Europa, meer ruimte krijgen om een plaats in de markt te veroveren.

Nintendo is echter een organisatie die erg gericht is op de Japanse markt. Toen Japanse journalisten te diep aan het graven waren, wilde Nintendo het gerucht voor zijn. Daarom koos Nintendo er voor om de Nintendo 3DS te onthullen. De Nintendo DSi XL is al enige tijd uit in Japan. Helaas botst de 3DS-aankondiging wel met de Europese release van de Nintendo DSi XL.

Pigeon is van mening dat Nintendo nu gemakkelijker de prijs van de Nintendo DS Lite en DSi kan laten zakken. Zou Nintendo dit doen zonder de onthulling van de 3DS, dan zou dit lijken op een offensief om de dalende verkoop te bestrijden. Nu men weet dat de 3DS er aan komt, ligt alles anders. "Het geeft Nintendo een mogelijkheid om de prijzen te laten dalen van de Nintendo DS vanuit een krachtige positie."

'Aankondiging 3DS was damage control'
'Aankondiging 3DS was damage control'

[NASCAR] Uitslag Goody's Fast Pain Relief 500

Denny Hamlin heeft op de Martinsville Speedway de Goody's Fast Pain Relief 500 op zijn naam geschreven. Hij zou gisteren een operatie aan de knie ondergaan, maar besloot de operatie uit te stellen om toch te kunnen racen. Hij bleef Joey Logano en Jeff Gordon voor. De nieuwe leider in het klassement is Jimmie Johnson.

Kevin Harvick mocht van poleposition vertrekken en leidde de eerste 59 ronden van de race, maar kon daarna geen vuist meer maken. Hij kreeg problemen met zijn auto en finishte na reparaties op 100 ronden van de leiders. Juan Montoya had iets meer achterstand nog, omdat hij met de rechtervoorzijde van de auto na een kwart wedstrijd de muur raakte en hierbij veel schade opliep. De Colombiaan kwam uiteindelijk als 36e over de streep.

Vooraan waren het Jeff Gordon, Kurt Busch en Jeff Burton die lange tijd om de leiding streden. Zij kregen na 230 ronden gezelschap van Hamlin die hiermee een inhaalrace succesvol afrondde. Hij streed met Burton vele ronden lang om de leiding waarbij beiden meermalen stuivertje wisselden. Meer naar achter in het veld hadden vele rijders last van lekke banden, waardoor de race meermalen geneutraliseerd diende te worden.

Burton had echter de pech dat met vijftien ronden te gaan een van zijn banden langzaam begon leeg te lopen zodat hij terugviel. Uiteindelijk klapte de band, zodat met nog acht ronden te gaan de gele vlag uitkwam. Dit was het teken voor Hamlin en Kyle Busch om hun goede klasseringen op te geven en nieuwe banden te halen. Zij waren de enigen uit de top tien die dit deden.

Waar Hamlin al snel weer opklom naar plaats vier was het Kyle Busch die na een gevecht de muur raakte en zo zijn topklassering moest laten varen. Omdat het de voorlaatste ronde was werd de race met enkele ronden verlengd om onder groen te kunnen finishen. Hamlin profiteerde hier optimaal van door na de herstart eerst Ryan Newman opzij te zetten, daarna Matt Kenseth een foutje te zien maken en tenslotte Gordon nog voor de streep in te halen. Gordon zag uiteindelijk in de strijd om plaats twee ook nog Logano passeren.

In het klassement gaat nu Jimmie Johnson aan de leiding met 898 punten. Hij wordt op korte afstand gevolgd door Gregg Biffle en Matt Kenseth. De vorige leider in het klassement, Kevin Harvick kende een slechte race en staat hierdoor nu vierde met een achterstand van 61 punten op Johnson.

Uitslag Goody's Fast Pain Relief 500:

Pos. Grid Coureur Merk Punten/Bonus Ronden Uitval
1 19 Denny Hamlin Toyota 195/10 508  
2 17 Joey Logano Toyota 170/0 508  
3 11 Jeff Gordon Chevrolet 170/5 508  
4 26 Ryan Newman Chevrolet 160/0 508  
5 20 Martin Truex Jr. Toyota 155/0 508  
6 14 Brian Vickers Toyota 150/0 508  
7 12 Clint Bowyer Chevrolet 146/0 508  
8 13 Carl Edwards Ford 142/0 508  
9 3 Jimmie Johnson Chevrolet 138/0 508  
10 4 Greg Biffle Ford 134/0 508  
11 31 Marcos Ambrose Toyota 130/0 508  
12 30 Brad Keselowski Dodge 127/0 508  
13 33 Sam Hornish Jr. Dodge 124/0 508  
14 9 Paul Menard Ford 121/0 508  
15 8 Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 118/0 508  
16 27 David Ragan Ford 115/0 508  
17 23 Kasey Kahne Ford 112/0 508  
18 2 Matt Kenseth Ford 109/0 508  
19 35 David Gilliland Ford 111/5 508  
20 7 Jeff Burton Chevrolet 108/5 508  
21 16 Mark Martin Chevrolet 105/5 507  
22 10 Kyle Busch Toyota 97/0 507  
23 6 Kurt Busch Dodge 99/5 506  
24 25 Elliott Sadler Ford 91/0 506  
25 39 Mike Bliss Chevrolet 88/0 506  
26 5 Tony Stewart Chevrolet 85/0 506  
27 34 Travis Kvapil Ford 87/5 506  
28 24 David Reutimann Toyota 79/0 503  
29 29 Bobby Labonte Chevrolet 76/0 499  
30 15 Jamie McMurray Chevrolet 73/0 498  
31 32 Kevin Conway * Ford 70/0 498  
32 28 Regan Smith Chevrolet 67/0 496  
33 18 Scott Speed Toyota 64/0 491  
34 38 Robby Gordon Toyota 61/0 480  
35 1 Kevin Harvick Chevrolet 63/5 408  
36 22 Juan Montoya Chevrolet 55/0 400  
37 36 David Stremme Ford 52/0 307 Rear Gear
38 21 A.J. Allmendinger Ford 49/0 173 Accident
39 43 Joe Nemechek Toyota 46/0 67 Accident
40 40 Max Papis Toyota 43/0 52 Brakes
41 37 Aric Almirola Chevrolet 40/0 43 Brakes
42 42 Dave Blaney Toyota 37/0 24 Overheating
43 41 Michael McDowell Toyota 34/0 19 Brakes
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde;
5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na 6 van de 36 races (top 12)

Pos. Coureur Punten Verschil Races Poles Wins Top5
1 Jimmie Johnson 898 Leader 6 0 3 3
2 Greg Biffle 884 -14 6 0 0 2
3 Matt Kenseth 882 -16 6 0 0 3
4 Kevin Harvick 837 -61 6 0 0 2
5 Jeff Burton 785 -113 6 0 0 1
6 Kurt Busch 776 -122 6 1 1 2
7 Jeff Gordon 773 -125 6 0 0 2
8 Tony Stewart 770 -128 6 0 0 1
9 Clint Bowyer 747 -151 6 0 0 1
10 Dale Earnhardt Jr. 739 -159 6 1 0 1
11 Paul Menard 735 -163 6 0 0 1
12 Brian Vickers 734 -164 6 0 0 0

Vacansoleil: "Alle doelstellingen zijn nog haalbaar"

Eerder vandaag werd bekend dat Vacansoleil, net als Skil-Shimano, van de ASO geen wildcard heeft gehad voor de 97e editie van de Ronde van Frankrijk die op 3 juli in Rotterdam van start gaat.

"Minimaal één grote ronde in 2010 was de doelstelling en om de klassiekers, de Giro en de Tour te rijden zou een te zware belasting geweest zijn voor onze renners. De Ronde van Spanje in september past daarentegen perfect in ons programma,” aldus ploegleider Hilaire Van Der Schueren in een reactie.

Daan Luijkx kijkt alvast vooruit op de rest van het seizoen: "Het is fijn te weten waar we aan toe zijn zodat we ons kunnen focussen op wat komen gaat. De komende weken wachten mooie klassiekers waarin we wederom gaan laten zien wat onze ploeg waard is. Naast deelname aan minimaal één grote ronde hebben we voor 2010 de doelstelling om bij de eerste drie te eindigen in een klassieker van de World Calendar en de doelstelling om het hele jaar door te presteren, alle doelstellingen zijn nog haalbaar. In september wacht wellicht de Ronde van Spanje waarvoor we getoond hebben capabel te zijn."

"We moeten niet vergeten dat begin 2009 het doel was om binnen drie jaar één grote ronde te rijden en we daarna heel snel zijn gegroeid. Met het systeem van de wildcards en de afspraken uit het verleden moeten we realistisch zijn en ons beseffen dat het dit jaar dringen was voor een plekje in de Tour. Het zal voor ASO ook geen gemakkelijke keuze zijn geweest en in 2011 gaan we weer voor een startplek. De afspraak met de zestien teams uit 2008 die zeker zijn van een startplek in de Tour van dit jaar geldt niet meer in 2011. Hoe de startplekken voor de grote rondes in 2011 verdeelt worden is nog onduidelijk maar duidelijk is dat wij daar vol voor gaan. Ik heb ontzettend veel vertrouwen in de huidige groep renners en de attractieve koerswijze,” besloot Luijkx, perswoordvoerder van het team.

Landelijk meldpunt gevaarlijke verkeerssituaties

Weggebruikers die gevaarlijke verkeerssituaties zien, kunnen hier melding van maken bij een speciaal meldpunt. Veilig Verkeer Nederland (VVN) laat vandaag weten een landelijk meldpunt in te voeren. Medio 2011 is er een telefoonnummer waar mensen terecht kunnen met klachten over verkeerd geplaatste zebrapaden, onveilige situaties rond trambanen of ingewikkelde rotondes.

Momenteel wordt op meerdere plekken een proef gedaan met meldpunten. Volgens VVN staat de telefoon daar roodgloeiend. Nu de pilotfase achter de rug is, rolt VVN het meldpunt landelijk uit.

Volgens VVN-voorzitter Linda van der Eijck kan het aantal verkeersslachtoffers flink omlaag. Jaarlijks overlijden in Nederland zevenhonderd mensen in het verkeer.

Leden christelijke militie VS opgepakt

De Amerikaanse federale politie heeft gisteren en in het weekeinde negen leden van een christelijke militie opgepakt. Ze zouden in april een aanslag hebben willen plegen op de politie, om uiteindelijk een opstand tegen de overheid te ontketenen. Dat heeft minister van justitie Eric Holder gisteren bekendgemaakt.

De leden van de Hutaree-militie werden opgepakt in Michigan, Indiana en Ohio. De autoriteiten hebben bij huiszoekingen vuurwapens in beslag genomen, maar willen niet zeggen of er ook explosieven zijn gevonden. Volgens de aanklacht begon de groep in 2008 in de bossen van Michigan met gevechtstrainingen.

De veronderstelde leider van de militie, de 44-jarige David Stone, zou enkele buren die bij de politie werken als potentiële doelwitten hebben uitgekozen. De bedoeling was om een van hen te vermoorden, om vervolgens tijdens diens begrafenis een bomaanslag te plegen. Daaruit moest een confrontatie volgen, die naar Hutaree hoopte, zou leiden tot een brede opstand tegen de overheid, aldus de aanklacht.

De groep bedient zich volgens zijn website van een taal die alleen een 'bevoorrechte' groep machtig is. Zo betekent Hutaree 'christelijke krijger'. De groep citeert verschillende passages uit de Bijbel en stelt dat 'als de Antichrist komt, Jezus wil dat wij klaar zijn om onszelf met het zwaard te verdedigen en te overleven'. Wat de groep verder tegen wetshandhavers en de overheid heeft, is onduidelijk. Op de website staan geen specifieke grieven vermeld.

De aanhoudingen onderstrepen volgens de autoriteiten de gevaren van rechts extremisme, zoals bij de bomaanslag in Oklahoma City in 1995 die aan 168 mensen het leven kostte. Volgens David Cid van het Memorial Institute for the Prevention on Terrorism in Oklahoma City is de 'binnenlandse strijdbaarheid' de afgelopen twee jaar weer in opkomst. "Het gaat om onteigeningsrecht van de overheid en immigratie, en in sommige kringen blijkbaar ook de nationale gezondheidszorg", zei Cid. "Dit vergroot de woede en ongerustheid van deze mensen over hun eigen overheid."

Leden christelijke militie VS opgepakt
Leden christelijke militie VS opgepakt (Foto: Novum)

Britse economie harder gegroeid dan gedacht

De Britse economie is in het vierde kwartaal van 2009 op kwartaalbasis harder gegroeid dan bij een eerdere raming werd voorzien. Dit blijkt vandaag uit definitieve cijfers van het statistisch bureau van Groot- Brittannië.

In het vierde kwartaal van 2009 steeg het bruto binnenlands product (BBP) conform de verwachtingen van vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen met 0,4 procent op kwartaalbasis. Bij een eerdere raming werd nog uitgegaan van een stijging van het BBP op kwartaalbasis van 0,3 procent.

Op jaarbasis was sprake van een daling van het BBP van 3,1 procent. Bij een eerdere raming werd nog uitgegaan van een krimp van de economie van 3,3 procent.

Juridische kosten protest voor rouwende Amerikaan

De vader van een in Irak gesneuvelde Amerikaanse marinier moet de juridische kosten betalen van anti-homodemonstranten die de begrafenis van zijn zoon verstoorden. Dat hebben de advocaten van de man gisteren gezegd.

Een hof van beroep droeg Albert Snyder vrijdag op 16.510 dollar (ruim twaalfduizend euro) te betalen aan Fred Phelps, de leider van de baptistenkerk in Westboro. Phelps had een demonstratie georganiseerd tijdens de begrafenis van korporaal Matthew Snyder in 2006. Hoe het hof tot zijn beslissing kwam is niet bekend.

Snyder is naar het hooggerechtshof gestapt, maar heeft moeite de kosten daarvoor bijeen te krijgen. De beslissing van het hof van beroep 'wrijft zout in de wond', aldus een van Snyders advocaten.

Het hooggerechtshof gaat zich buigen over de vraag of de boodschap van de demonstranten valt onder de vrijheid van meningsuiting of een schending is van de privacy en religieuze rechten van de rouwenden.

Kromkamp: "Dit heeft op deze manier geen zin meer"

Jan Kromkamp is niet tevreden met zijn rol als reserve bij PSV. Mede wegens blessureleed kwam de verdediger in augustus voor het laatst in actie in het eerste elftal.

"Zowel voor mij als voor PSV heeft het weinig zin om op deze manier door te gaan'', zei de rechtsback tegenover het Noordhollands Dagblad. Kromkamp speelde gisteren mee met de beloften, die met 0-1 bij AZ wonnen.

De 29-jarige PSV'er raakte in september geblesseerd aan zijn knie en hij werd geopereerd. Sinds de winterstop is Kromkamp weer fit, maar bij wedstrijden zit hij zelden bij de eerste selectie. "Vorige week tegen Twente zat ik op de bank. Dat was de enige keer. Ik weet zeker dat ik nog meekan. Dat merk ik ook in wedstrijden zoals vanavond."

Kromkamp denkt er daarom over om uit Eindhoven te vertrekken. "Ik kan in de zomer maar beter op zoek gaan naar iets anders als er niets verandert in de situatie." Tegen de beloften van AZ speelde de verdediger de hele wedstrijd. "Vanavond zag ik oude bekenden als Jan Nederburgh, Martin Haar en Piet Hartland langs de lijn. Dan wil je ze toch wat laten zien, hè."

Wenger: "Geen mandekking Messi"

Morgen speelt Arsenal thuis de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Barcelona. De trainer van Arsenal, Arsène Wenger, zegt aan de vooravond van het duel dat hij geen extra maatregelen neemt om het 'gevaar' Lionel Messi in te dammen.

"Bij hele goede teams zoals FC Barcelona kun je dan wel twee of drie spelers mandekking gaan geven. Als je iemand op het hele veld achterna loopt, creëer je je eigen problemen", aldus de Fransman.

Minister: 'Stop subsidies duurzame energie'

De overheid moet niet tot in de lengte van dagen het verschil tussen marktprijs en kostprijs voor duurzame energie blijven subsidiëren. Demissionair minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) schrijft vandaag in een ingezonden brief in de Volkskrant dat de subsidies de overheid gedurende tientallen jaren miljarden euro's kost en bedrijven lui maakt. "Daar moeten we dus vanaf."

Van der Hoeven zette zich de afgelopen drie jaar juist in voor de subsidies om de klimaatdoelstellingen voor 2020 te halen. Maar in het stuk schrijft ze nu dat duurzame energie de komende jaren nog een te beperkte en te dure optie is voor CO2-reductie. "Voor een effectief klimaatbeleid is een combinatie van emissiehandel en fiscale prikkels de beste aanpak en zijn bijvoorbeeld energiebesparing en kernenergie goedkoper."

Duurzame energie is volgens de minister nodig voor een betrouwbare energievoorziening, economische groei en groene werkgelegenheid. De minister ziet voor duurzame energie meer in 'een slimme combinatie van internationaal beleid, industriebeleid en innovatiebeleid'.

Zo tekent ze aan dat windparken nu worden gebouwd in het land waar de subsidies het hoogst zijn. "Dat kan Europa zich, zeker in deze tijd van economische malaise, niet permitteren." Nederland moet volgens haar kijken naar zaken waarbij het ten opzichte van andere landen in het voordeel is.

Vanwege de lange kustlijn, goede havens, sterke offshoresector en chemische industrie zouden vooral bio-energie en windenergie kansrijke opties zijn. Om door te groeien moet hier de komende vier jaar nog subsidie voor worden verstrekt, maar daarna moet de geldkraan onherroepelijk worden dichtgedraaid.

Met energiebesparing, bijvoorbeeld in de industrie, kan daarbij volgens haar nog veel worden gewonnen. "De Nederlandse industrie is al behoorlijk efficiënt, maar het kan nog beter." De overheid kan helpen met garanties of kredieten voor innovatieve investeringen.

En ook op het gebied van onderzoek en innovatie kan Nederland nog veel winnen. "Omdat het duurzaam maken van de energievoorziening een kwestie van de lange adem is, moet juist nu worden geïnvesteerd in de technieken van morgen."

PvdA-Kamerlid Paul Tang reageert kritisch. Van der Hoeven valt haar beleid af zonder een nieuw argument, twittert hij. "Wat heeft ze de afgelopen jaren dan wel gedaan?"

Dokkumse pyromaan aangehouden

Een 18-jarige Fries heeft bekend tien branden in Dokkum te hebben aangestoken. Vanaf oktober werd veelal in het weekeinde brand gesticht bij sportverenigingen. Ook werden vuilnis en een auto in brand gestoken.

De verdachte uit Twijzelerheide werd vrijdag al aangehouden, meldt de politie vandaag.

De pyromaan kwam bij de politie in beeld na sporenonderzoek en verklaringen van getuigen. Bij meerdere branden werd de verdachte gesignaleerd tussen het publiek dat naar de vlammenzee keek. De man zit vast.

Geen Tour voor Skil en Vacansoleil

De ASO, de organisatie die onder meer de Ronde van Frankrijk organiseert, heeft Vacansoleil en Skil-Shimano geen wildcard gegeven voor de Tour van dit jaar. Dit werd vandaag bekend.

Team RadioShack, Team Sky, Katusha, Garmin, Cervélo en BMC zijn de wielerploegen die wel door de ASO zijn uitgenodigd voor de 97e editie van de Tour die dit jaar in Rotterdam van start zal gaan. Zestien ProTour-teams, te weten Rabobank, AG2r, Astana, Bbox, Caisse d'Épargne, Cofidis, Columbia, Euskaltel-Euskadi, Française des Jeux, Footon-Servetto, Lampre, Liquigas, Milram, Omega-Pharma, Quick Step en Saxo Bank, waren al zeker van deelname.

Puber gooit eigen penis in put na uitgaan relatie

Een Indonesische jongeman heeft drastische maatregelen genomen toen hij erachter kwam dat zijn vriendin een andere man wilde trouwen. De negentienjarige jongeman uit een dorp in het midden van het eiland Java hakte zijn eigen jongeheer eraf. Omdat hij bang was deze toch niet meer nodig te hebben, gooide hij zijn penis in een put.

Volgens de autoriteiten heeft de knul mazzel gehad dat zijn hij zelfoperatie heeft overleefd. "Hij werd donderdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht met ernstig bloedverlies", heeft directeur Sugeng Budi Susanto van het Cilacap General Hospital de media laten weten. "Het afsnijden van een penis kan namelijk fataal zijn."

De jongeman heeft zijn grote vriend helaas niet teruggekregen. De dorpsbewoners hadden nog met man en macht gezocht naar de piemel, maar deze bleek helaas onvindbaar.

De castraat heeft enkele dagen op de afdeling Intensive Care doorgebracht en is nu aan de beterende hand. Praten over zijn weerzinwekkende daad wil hij echter niet. "Hij is nog te geschokt en beschaamd om er met iemand over te praten."

Slaapverkrachter vrijuit na verkrachting dochter

Een man uit het Waalse Bergen is vrijgesproken van verkrachting van zijn vierjarige dochtertje omdat hij in zijn slaap handelde. De 30-jarige F. L. bekende tijdens de rechtszaak de feiten maar stelde dat hij zich er niet van bewust was.

"Ik lijd aan sekssomnia, de seksuele variant van slaapwandelen. Ik wist niet wat ik deed", aldus de man. Deskundigen die de man onderzochten, sluiten niet uit dat dit waar is. Volgens hen vertoonde de man ook geen pedofiele neigingen.

De moeder van het slachtoffer en het Openbaar Ministerie gaan in beroep tegen de vrijspraak.

Gerucht: Xbox 360's USB flash drives aan de dure kant

Om één of andere reden zijn de extra opslagmiddelen voor consoles altijd vrij duur. Dit terwijl opslagmiddelen in het algemeen steeds goedkoper worden. De hoop was er dat er dankzij de mogelijkheid van het gebruik van USB-sticks op je console hier verandering in ging komen, maar Microsoft lijkt daar anders over te denken.

Op Gamestop wordt een Xbox360 8GB stick voor $39.99 aangeboden en een Xbox360 16GB stick voor $69.90. Microsoft heeft nog niet officieel een prijs vrijgegeven, vandaar dat dit nieuwsbericht als “gerucht” aangeduid staat. Als Microsoft deze vrij forse prijzen gaat hanteren hebben gamers dit keer een andere optie in de vorm van iedere andere willekeurige USB-stick. De vraag is of er dan überhaupt mensen zullen zijn die deze vrij prijzige USB-sticks aan willen schaffen.

XB360 USB Flash Drive 16GB [GameStop]
XB360 USB Flash Drive 8GB [GameStop]

Babylichaampjes uit Chinese rivier gevist

In een Chinese rivier zijn vijftien babylichaampjes aangetroffen. Mogelijk heeft een nabijgelegen ziekenhuis in de zuidelijke stad Jining de lichamen gedumpt.

Een van de lijkjes was verpakt in een zak met daarop de tekst 'ziekenhuisafval'. Dat meldden staatsmedia in China.

Volgens de Chinese krant The Beijing News zou het om zeer jonge baby's gaan en in een geval is sprake van een foetus. Volgens de autoriteiten gaat het mogelijk om geaborteerde baby's en baby's die gestorven zijn aan een ziekte. Sommige baby's hadden een label met naam en geboortedatum aan hun been.

Abortus komt naar schatting 13 miljoen keer per jaar voor in China, mede vanwege de één-kind-politiek. Vooral meisjes worden voortijdig geaborteerd.

Oplage Telegraaf daalt

Dagblad De Telegraaf van Telegraaf Media Groep nv (TMG) heeft de totaal verspreide oplage in het vierde kwartaal van 2009 op jaarbasis met 3% zien dalen. Dit blijkt dinsdag uit de oplagecijfers van het Instituut voor Media Auditing HOI.

De totaal verspreide oplage van De Telegraaf liep in de laatste drie maanden van 2009 terug naar 664.841 exemplaren, van 685.156 in dezelfde periode een jaar eerder. De totaal betaalde oplage daalde in het vierde kwartaal naar 550.739 van 589.577 een jaar eerder.

De totaal verspreide oplage van de uitgave De Telegraaf op Zondag daalde naar 617.879 van 636.842 in het vierde kwartaal van 2008. De betaalde oplage bedroeg 562.151, een daling ten opzichte van de 600.206 een jaar eerder. De krant is inmiddels gestopt met De Telegraaf op Zondag. Op 20 december 2009 verscheen de laatste editie.

De totaal verspreide oplage is van belang voor de advertentie-inkomsten, de totaal betaalde kernoplage is voor krantenuitgevers van belang voor de inkomsten uit abonnementen.

De totaal verspreide oplage van de gratis krant Spits van TMG daalde op jaarbasis naar 411.779 exemplaren van 452.570 in het vierde kwartaal van 2008. Spits is daarmee nog steeds een slag kleiner dan krant Metro, die in het vierde kwartaal van 2009 een oplage had van 503.556.

Skil, Vacansoleil komen met voorlopige selectie voor AGR

In navolging van Rabobank hebben ook Vacansoleil en Skil-Shimano hun voorlopige selecties voor de Amstel Gold Race naar buiten gebracht.

Vacansoleil start met onder andere Johnny Hoogerland, Brice Feillu en Matteo Carrara. Skil staat komende maand met onder andere Koen de Kort en Albert Timmer.

Selectie Skil-Shimano
Roy Curvers, Koen de Kort, Mitchel Docker, Simon Geschke, Floris Goesinnen, Albert Timmer, Robert Wagner en Yukihiro Doi.

Selectie Vacansoleil

Matteo Carrara, Brice Feillu, Michal Golas, Johnny Hoogerland, Sergey Lagutin, Bjorn Leukemans, Marco Marcato en Rob Ruygh.

Willem II neemt afscheid van half elftal

Willem II moet doordat het dreigt te degraderen zich eveneens zorgen gaan maken om de grootte van de selectie. De Tilburgers zullen van een behoorlijk aantal spelers afscheid nemen.

Jens Janse en Said Boutahar gaven zelf al aan hun aflopende contract niet te verlengen. "Maar voor Said hebben we desondanks formeel ontslag moeten aanvragen," aldus technisch directeur Henri van der Vegt. Willem II zal verder zelf de opties in de contracten van Paul Quasten, Marciano Bruma, Boy Deul niet lichten en de aflopende contracten van Christophe Gregoire, Daan van Dinter, Ariën Pietersma en Ronnie Reiniers zullen niet worden verlengd.

Marlon Pereira Freire en Arjan Swinkels werden in een eerder stadium vastgelegd tot media 2012. Willem II is nog in onderhandeling met Maikel Aerts en Sergio Zijler over een verlengd verblijf in Tilburg.

[NBA] Nowitzki helpt Mavericks aan zege

Basketballer Dirk Nowitzki had  een groot aandeel in de zege van Dallas Mavericks op Denver Nuggets (109-93). De Duitser maakte 34 punten en pakte ook nog eens tien rebounds. Hij verzond eveneens tien assists.

Dallas Mavericks klom door de zege naar de tweede plaats in de Western Conference achter de Los Angeles Lakers. Denver Nuggets leed de vijfde nederlaag in zes duels. De formatie zakte naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Bezem door Jong Utrecht

FC Utrecht heeft besloten flink te gaan snoeien in het elftal van Jong Utrecht. De domstedelingen maken geen gebruik van de mogelijkheid eenzijdig contracten te verlengen.

Jahmill Flu, Nick de Jong, Edwin Soenarto, Tim Noordraven, Ingmar Maayen, Frank van der Zwan, Rafael Uiterloo, Gregory Schaken, Vito Wormgoor en A-junior Jean Pierre Kerkeboom kunnen allen op zoek naar een nieuwe werkgever. Bij het eerste elftal komen Ken van Mierlo en Hans Somers niet langer in aanmerking voor een verlenging van het contract.

"We willen terug in de kosten en hanteren de kaasschaaf," aldus technisch directeur Foeke Booy. "Ook wij ontkomen er in deze tijd niet aan." 

Noord-Korea kondigt lichtwaterreactor aan

Noord-Korea wil de komende jaren een lichtwaterreactor in gebruik nemen. De kernreactor zal 'in de nabije toekomst' ontstaan, berichtte het staatspersbureau KCNA gisteren.

Vorig jaar kondigde Noord-Korea aan met verrijking van uranium te willen beginnen. Zuid-Korea, China, Japan, Rusland en de Verenigde Staten spannen zich ervoor in om Noord-Korea weer aan de onderhandelingstafel te krijgen. Het zogenoemde zeslandenoverleg is er op gericht Pyongyang te bewegen met zijn atoomprogramma te stoppen.

Noord-Korea kondigt vaak nieuwe ontwikkelingen op nucleair gebied aan om zijn positie in onderhandelingen te versterken.

NAVO-offensief Kandahar begint in juni

Het NAVO-offensief om de Zuid-Afghaanse stad Kandahar begint in juni, zo heeft het persbureau AP gisteren in Amerikaanse militaire kringen vernomen.

Kandahar is de geestelijke bakermat van de radicaal-islamitische Taliban-beweging. Het streven is de Taliban uit de stad te verjagen voordat in augustus de ramadan begint, zegt een hooggeplaatste militaire bron.

Voordat het echte offensief begint zullen Amerikaanse troepen proberen doorgangsroutes te beveiligen en de leiders van omliggende districten proberen over te halen met de NAVO-troepen samen te werken. Een groot deel van de dertigduizend extra Amerikaanse militairen die president Barack Obama naar Afghanistan stuurt zal hiervoor worden ingezet.

Generaal Stanley McChrystal, de bevelhebber van de Amerikaanse en NAVO-troepen in Afghanistan, heeft eerder deze maand gezegd dat de operatie in Kandahar anders wordt dan die in Marjah in de provincie Helmand. Hij gaf aan dat er een forse strijdmacht zal worden samengetrokken voor een grote operatie tegen een goed verschanste tegenstander.

Doden door tornado op Bahama-eilanden

Een tornado heeft maandag op het eiland Grand Bahama drie mensenlevens geëist en er nog eens vier verwond.

Twee doden vielen toen in de containerhaven van Freeport aan de westzijde van het eiland een hijskraan omver werd geblazen. Bij ongelukken elders vielen nog een dode en zes gewonden.

De Bahama-eilanden hebben vaak te maken met orkanen, maar tornado's zijn er vrij zeldzaam.

Klik hier voor youtube filmpjes.

VVD haalt kandidate uit Brussel

Europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert staat op de vierde plaats op de voorlopige kandidatenlijst van de VVD voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. De top van de lijst bestaat verder uit mensen die nu al voor de VVD in de Tweede Kamer zitten. Mark Rutte staat op de eerste plek en Edith Schippers, Fred Teeven en Stef Blok completeren de top-5, meldt de NOS.

Schippers staat op de tweede, Teeven op de derde en Blok op de vijfde plek. Alleen Mark Rutte is er al zeker van dat hij de lijsttrekker wordt. Over de rest van de lijst mogen de leden van de VVD nog hun mening geven.

Hennis-Plasschaert maakt sinds 2004 namens de VVD deel uit van het Europees Parlement.

Moskee Veenendaal beklad

Moskee Nasser in Veenendaal is in de nacht van zondag op maandag beklad met rascistische White-Power leuzen. Ook is er een raam ingegooid. Twee weken geleden werden er al varkenspoten voor de ingang gelegd.

De moskeegangers gaan nu patrouilleren om verdere vernielingen te voorkomen. Zij voelen zich onveilig.

In Veenendaal is het al een tijdje onrustig, na een serie gewelddadige overvallen door Marokkaanse jongeren. De politie Veenendaal onderzoekt de zaak.

Travolta's vrouw vliegt in bikini

John Travolta's echtgenote Kelly Preston vloog gekleed in slechts een bikini en een handdoek mee als co-pilote op zijn nieuwe vliegtuig. Dat vertelde de acteur in een interview met het Australische tv-programma The 7 PM Project.

Travolta is al jarenlang weg van vliegen en vliegtuigen en is een ervaren piloot die meerdere vliegtuigen heeft. Nu heeft hij tot zijn eigen aangename verbazing zijn vrouw aangestoken met zijn passie voor vliegen. Travolta, die een landingsbaan naast zijn huis heeft, arriveerde thuis met zijn nieuwste vliegtuig. Op dat moment lag Preston net bij het zwembad. Trots liet de acteur zijn vrouw de nieuwe jet zien.

Aangezien Kelly sinds kort haar vliegbrevet heeft is zij net zo verslingerd aan vliegen aan het worden als haar man. Mevrouw Travolta stond er dan ook op dat ze meteen als co-pilote een testvlucht met John mocht maken.

"Je bent niet gekleed om te vliegen", zei John tegen zijn vrouw. Hierop pakte Preston een handdoek en wond die om haar middel, om vervolgens op de stoel van de co-piloot plaats te nemen. En zo ging zij in bikini de lucht in.

Nadat John trots deze anekdote vertelde reageerde de presentatrice die hem interviewde met bewondering: "Jij hebt echt de meest geweldige vrouw ooit!" Travolta was in Australië om de Grand Prix van Melbourne bij te wonen in zijn hoedanigheid als ambassadeur voor luchtvaartmaatschappij Qantas.

Travolta's vrouw vliegt in bikini
Travolta's vrouw vliegt in bikini (Foto: Novum)

'Kar Boekel mocht niet rijden'

De rit met de verongelukte open platte kar zondag in het Brabantse Boekel had niet mogen plaatsvinden. Het is verboden een groep mensen in een open kar te vervoeren. Daarbij had de gemeente geen toestemming gegeven voor de kampioensrit, meldt dagblad Metro vandaag.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt in de krant dat er geen evenementenvergunning was aangevraagd. "Het was een initiatief van de handbalvereniging."

De platte kar vervoerde verschillende handbalteams van handbalvereniging Habo '95, die kampioen waren geworden. De kar sloeg rond 19.00 uur door nog onbekende oorzaak om. Bij het ongeval raakten meer dan twintig mensen gewond.

Arsenal mist mogelijk Fàbregas

Arsenal hootp dat het morgen kan beschikken over Cesc Fàbregas. De spelmaker uit het elftal van trainer Arsène Wenger liep afgelopen weekend tegen Birmingham City een knieblessure op. Het is nog altijd twijfelachtig of de Spanjaard inzetbaar is tegen Barcelona.

"Er is een kans dat de Spaanse aanvoerder fit is voor het duel met FC Barcelona," aldus een verklaring op de website van de Britse club. De Spanjaarden missen in Londen in ieder geval Andrès Iniesta. De middenvelder is geblesseerd. 

Van Gaal heeft vertrouwen in goede afloop

Louis van Gaal zegt dat Manchester United weinig zwakke plekken kent en dat het in Wayne Rooney een van de beste aanvallers ter wereld heeft. Dit meldt De Telegraaf. Bayern München neemt het vanavond in de kwartfinale van de Champions League op tegen de Engelse topclub.

"Maar als team zijn we in staat om hem af te stoppen. Wij zijn echter nog niet zo goed georganiseerd als Manchester. Zij hebben zonder veel problemen een sterspeler als Cristiano Ronaldo vervangen, maar ik ben bijvoorbeeld nog steeds bezig met het inpassen van Franck Ribéry. Eerder in de Champions League, tegen Juventus en Fiorentina, hebben we laten zien dat we top kunnen zijn. Als we dat vanavond herhalen, heb ik het volste vertrouwen in een goede afloop," aldus Van Gaal.

Topbestuurders verdienen fors minder

De topmannen van de grootste Nederlandse beursgenoteerde bedrijven zijn er vorig jaar gemiddeld 21 procent op achteruit gegaan. Ze verdienen gemiddeld 2,5 miljoen euro, meldt de Volkskrant vandaag na eigen onderzoek onder 23 van de 25 bedrijven uit beursgraadmeter AEX.

Het is het tweede jaar op rij dat topbestuurders hun beloning zagen dalen. De topmannen kregen vooral minder bonussen en aandelenbeloningen.

Van de 23 topmannen en -vrouwen zagen negentien hun inkomen dalen. De grootste verdiener Ad Scheepbouwer van KPN is een van hen. Hij verdiende vorig jaar 7,3 miljoen euro, waarmee hij de op een na beste verdiener Nancy McKinstry van Wolters Kluwer, die 4,2 miljoen euro kreeg bijgeschreven, ver achter zich liet.

Bestuursvoorzitter van Shell Peter Voser is de grootste daler. Hij verdiende vorig jaar 3,1 miljoen euro, 64 procent minder dan zijn voorganger Jeroen van der Veer in 2008 meekreeg. Voser krijgt een lager salaris en kreeg geen aandelenbonus.

Pakistaanse luchtmacht bestookt extremisten

De Pakistaanse luchtmacht heeft vanochtend drie schuilplaatsen van extremisten nabij de Afghaanse grens verwoest. Volgens een regeringswoordvoerder zijn daarbij minstens tien vermoedelijke extremisten gedood.

De luchtaanvallen vonden plaats in de tribale regio Orakzai. Daar zijn bij eerdere gevechten al meer dan honderd opstandelingen en vijf regeringssoldaten gedood. Orakzai wordt beschouwd als een belangrijke basis van de Pakistaanse Taliban.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de rare opvattingen over privacy bij de familie Bauer.

Natuurlijk, het is verschrikkelijk dat een woonwagenbewoner zijn echtgenote vermoordt, en daarna zelfmoord probeert te plegen. Dat het hierbij gaat om familieleden van volkszanger Frans Bauer, maakt de zaak niet erger, en ook niet minder erg.
 
Er is wel een ander verschil. Bij dit soort drama’s wordt de privacy van de betrokkenen doorgaans met voeten getreden door allerlei persmuskieten. Engerds met telelenzen in de bosjes en op het dak van de buren, in de hoop, een sensatieplaatje te schieten van de treurende nabestaanden. De familie van Frans Bauer heeft aan de media om terughoudendheid daarbij gevraagd. Dat is een erg vreemd verzoek:

Boek: Mark Laurence - Het Sterrensnoer

Merle Bleu heeft het niet al te makkelijk. Met haar blauwe haar valt ze best wel op, mede daarom bedekt ze haar haren altijd. Gelukkig heeft ze van haar oom Answar de nodige zelfverdedigingstactieken geleerd en van haar grootmoeder Hayett de correcte omgangsnormen. Als ze dan op een dag een visioen krijgt over een bepaald boek, verwijst haar grootmoeder haar naar Het boek van de Gestranden. Helaas is het boek niet meer in het bezit van de familie, het is ooit opgeëist door de Collector. Merle besluit in te breken in het museum waar het boek bewaard wordt. In dat boek staat namelijk haar lotsbestemming geschreven, in een taal die alleen zij kan lezen. Merle Bleu is namelijk een gekozene. Helaas wordt ze betrapt door de Collector. Aangezien hij ook recht kan spreken, besluit hij haar meteen te veroordelen. Een gebruikelijke straf voor diefstal is een afgehakte hand, maar in plaats daarvan veroordeelt hij haar tot het dragen van een speciale halsketting. Ondanks het vreemde vonnis besluit ze dat te doen, wat in het boek staat. De andere gestrande zoeken, maar voordat ze ook maar op zoek kan gaan, wordt ze ontvoerd.

Sterrensnoer

Boulahrouz: "Het WK nog niet uit mijn hoofd gezet"

Khalid Boulahrouz is op de weg terug. De verdediger van VfB Stuttgart speelde afgelopen zaterdag een prima wedstrijd tegen Bayern München. De Nederlander durft weer te denken aan het WK in Zuid-Afrika.

"Vooral na rust ging het ouderwets", vertelt hij aan Sportweek. "Franck Ribéry kon eerlijk gezegd geen vuist maken en dan hebben we het toch over één van de beste voetballers van de Bundesliga. Heerlijk gevoel om te laten zien dat ik het nog steeds kan. Ik voel me eindelijk weer voetballer."

Stuttgart won de wedstrijd van Bayern met 2-1. Door zijn goede spel verwacht Boulahrouz ook de volgende wedstrijd weer in de basis te starten. "Ik heb goed gespeeld tegen Ribéry, dus ik ga er vanuit dat ik blijf staan. Jammer voor de jongen die ik verving (Stefano Celozzi, red.), maar zo werkt het in het voetbal."

Boulahrouz hoopt dat de wedstrijd tegen Bayern een begin is van een mooi voetbaljaar. "Ik hoop dat dit het begin is van een sterke serie. Het WK heb ik zeker nog niet uit mijn hoofd gezet. Ik wil ook even mijn dochtertje Amaya bedanken. Ze is pas twee weken oud, maar slaapt als een roosje. Ik ben een gelukkig man."

Federer na tiebreaks door in Miami

Roger Federer heeft de achtste finales bereikt van het Masters-toernooi in Miami. De als eerste geplaatste Zwitser versloeg de Fransman Florent Serra met tweemaal 7-6.

Federer kende tegen Serra geen eenvoudige wedstrijd. In beide sets nam hij dan wel een ruime voorsprong, maar de nummer 61 van de wereld wist de schade te repareren. In de twee tiebreaks was Federer echter een klasse apart.

Clijsters naar kwartfinale Miami

Tennisster Kim Clijsters heeft zich overtuigend voor de kwartfinale van het internationale toernooi in Miami geplaatst. De Belgische was veel te sterk voor de als vierde geplaatste Victoria Azarenka uit Wit-Rusland: 6-4 en 6-0.

België is met drie tennissters bij de laatste acht vertegenwoordigd. Justine Henin versloeg in de achtste finales Vera Zvonareva uit Rusland: 6-1 en 6-4. Yanina Wickmayer gunde de Zwitserse Timea Bacsinszky slechtséén game: 6-0 en 6-1.

Venus Williams beleefde een moeizame start tegen Daniela Hantuchova uit Slowakije. De als derde geplaatste Amerikaanse won uiteindelijk in drie sets: 1-6, 7-5 en 6-4.

Dodental metro Moskou loopt op tot 39

Het dodental als gevolg van de aanslagen op de metro van Moskou is opgelopen tot 39. Een zwaargewonde vrouw is afgelopen nacht in een ziekenhuis overleden.

Dit hebben Russische persbureaus vandaag gemeld. Daarnaast verloren ook de twee zelfmoordterroristen het leven. De twee vrouwen hadden zich gisterenochtend tijdens de ochtendspits opgeblazen op twee metrostations in het centrum van de Russische hoofdstad.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is nog niet opgeëist, maar de Russische autoriteiten denken dat de terroristen uit het noorden van de Kaukasus komen.

[Upd] Tante Frans Bauer vermoord

In een woning op een woonwagenkamp in Fijnaart zijn vandaag een dode vrouw en een zwaargewonde man aangetroffen. De vrouw zou de tante van volkszanger Frans Bauer zijn. De man is de echtgenoot van de tante. Waarschijnlijk gaat het om een familiedrama.

De oom van Frans heeft zijn vrouw waarschijnlijk om het leven gebracht. Hierna heeft hij een zelfmoordpoging ondernomen die mislukt is. De man is zwaargewond aangetroffen in de woning. Het gaat om een woning aan de Molenstraat, op een woonwagenkamp in Fijnaart, waar Frans Bauer opgegroeid is. De ouders van Frans wonen nog steeds op het kamp.

De twee slachtoffers zijn gevonden door een voorbijganger. Volgens het management van Frans Bauer is de familie zwaar aangeslagen.

Update:

De omgeving van de woning is afgezet. De politie heeft bewoners gehoord van de huizen in de buurt van het huis waar de slachtoffers zijn gevonden. De gewonde man is opgenomen in een ziekenhuis in Rotterdam.

De familie Bauer liet via een verklaring weten "erg aangeslagen" te zijn door het "geweldsincident". Zij verzoekt de media "enige afstand te bewaren, zodat ze het verdriet gepast kunnen verwerken".

 

Sheehan betuigt spijt over homo-uitspraken

De voormalige Amerikaanse generaal John Sheehan heeft er spijt van dat hij zijn eveneens gepensioneerde Nederlandse collega generaal Henk van den Breemen heeft betrokken in de discussie rond de val van Screbrenica in 1995. Ook is het falen van de operatie in Screbrenica volgens hem niet de fout van individuele soldaten. Dat schrijft hij in een mail aan Van den Breemen, waar de NOS de hand op heeft weten te leggen.

Sheehan zei een kleine twee weken geleden dat de val van Srebrenica in 1995 en de daaropvolgende genocide op bijna achtduizend moslims mede te wijten is aan de homo's in het leger. De oud-generaal deed zijn uitspraken tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse Senaat rondom de behandeling van een voorstel over de toelating van openlijke homoseksuelen tot het Amerikaanse leger.

De voormalig bevelhebber van de NAVO zei zich te baseren op uitspraken Henk van den Breemen, de toenmalige Chef Defensie Staf. Van den Breemen vindt deze aantijgingen 'volstrekte onzin', zo had het ministerie van Defensie eerder al laten weten.

In de mail zegt Sheehan het te betreuren dat hij bij het terughalen van de discussies tussen hem en Van den Breemen van vijftien jaar geleden een verkeerd beeld heeft gegeven van hoe de Nederlandse oud-generaal denkt over sommige bepaalde sociale kwesties. "Het is ook spijtig dat ik ervoor heb gezorgd dat je werd betrokken in een publiek debat."

Met de opmerking van Sheehan dat het falen van de operatie in Screbrenica niet de fout is van individuele soldaten neemt hij zijn uitspraken niet volledig terug. Desondanks is homo-organisatie Pink Army niet langer van plan de oud-generaal voor de rechter te slepen.

Pink Army wilde Sheehan voor het gerecht slepen om hem te dwingen excuses te maken. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunde de homo-organisatie Pink Army. Ook demissionair minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) als demissionair premier Jan Peter Balkenende reageerden afkeurend.

Initiatiefnemer van Pink Army Peter Schouten geeft aan te denken dat de reacties en de publiciteit in Nederland en de Verenigde Staten 'kennelijk' zoveel druk op Sheehan hebben uitgeoefend dat hij op zijn woorden moest terugkomen. De homo-organisatie stelt dat het Pink Army ging om de excuses van de voormalig generaal 'en dat hij zou erkennen dat hij een onjuiste verklaring heeft afgegeven'. "Nu hij zijn spijt heeft betuigd vervalt de noodzaak tot het starten van een rechtszaak."

Leiding Sparta spreekt vertrouwen uit in Adelaar

Sparta-trainer Frans Adelaar hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn baan. Volgens technisch manager Richard Grootscholten geniet de 49-jarige trainer nog het volste vertrouwen van de clubleiding. "Zijn positie is op dit moment absoluut geen item", zegt hij tegenover RTV Rijnmond. "Al zullen we de situatie wel elke week evalueren."

Sparta haalde uit de laatste wedstrijden maar twee punten en leed zaterdag bij FC Twente een kansloze 3-0 nederlaag. Met nog vijf wedstrijden te spelen bezetten de Rotterdammers de vijftiende plaats. Grootscholten vertrouwt erop dat de kentering snel intreedt. "Alles is gericht op handhaving in de Eredivisie. Ik ga ervan uit dat dat met deze trainer en deze groep moet gaan lukken."

Het resterende programma van Sparta oogt allesbehalve eenvoudig. De ploeg speelt nog thuis tegen Heracles Almelo en FC Utrecht en moet nog op bezoek naar Heerenveen, Feyenoord en FC Groningen. De nummers zestien en zeventien van de Eredivisie spelen play-offs tegen clubs uit de Jupiler League.

Zlatan: "Voetbal wordt voor 50 procent gevormd door mentaliteit"

Zlatan Ibrahimovic heeft er dit seizoen moeite mee om zich aan te passen aan het spel van Barcelona. De Zweedse aanvaller is nog niet in topvorm, maar is desondanks gelukkig in Spanje.

"Deze ploeg is bezig geschiedenis te schrijven, zoals nog nooit eerder is vertoond. Ik ben blij dat ik hier ben en dat ik kan genieten van alles wat ik hier meemaak", vertelt de oud-Ajacied. "Het is een eer om voor Barcelona te mogen spelen en ik hoop dat dat nog lang zo blijft. We zijn hier erg gemotiveerd om nog meer prijzen te winnen."

Ibrahimovic geeft aan dat hij een echte winnaar is. "Bij iedere grote club is er veel druk van het moeten winnen, maar dat is ook een kwestie van mentaliteit. Ik wil altijd winnen en nooit verliezen."

"Een winnaarsmentaliteit is heel belangrijk. Als je die niet hebt is het heel lastig om te winnen. Het voetbal wordt denk ik voor vijftig procent gevormd door mentaliteit."

Nijland: "Groningen heeft geen interesse in Dost en De Leeuw"

FC Groningen heeft nog geen contact gehad met Bas Dost over een mogelijke overstap. De aanvaller van Heracles Almelo werd reeds in verband gebracht met de club van scheidend trainer Ron Jans.

Bij de club uit Almelo maakt de aanvallend ingestelde speler dit seizoen veel indruk. "Wij hebben geen contact met hem gehad", aldus algemeen directeur Hans Nijland van de club uit de Euroborg tegenover het Dagblad van het Noorden.

Bij het duel tussen BV Veendam en FC Oss was er een delegatie van FC Groningen aanwezig. In dat duel was de in vorm verkerende Michael de Leeuw de grote man met vier treffers. "Hij is een prima voetballer", gaat Nijland verder. "Maar wij zijn niet in hem geïnteresseerd. We hebben voor volgend seizoen al heel veel middenvelders vastliggen. Waar zou hij moeten spelen?"

PvdA en D66 A'dam definitief uitgepraat

In Amsterdam wordt definitief geen nieuwe college gevormd waar de PvdA en D66 samen deel van uitmaken. D66 blijft het op punten oneens over de positie van waarnemend burgemeester Asscher, de partij spreekt van machtsvertoon.

D66 trok zich een aantal weken geleden terug uit de collegeonderhandelingen, omdat de partij het niet eens was met het naar voren schuiven van Lodewijk Asscher (PvdA) als tijdelijk opvolger van Job Cohen. Informateurs Gerrit-Jan Wolffensperger en Eberhard van der Laan kregen de partijen toch weer om tafel.

De informateurs schreven een adviesrapport over de informatie. "D66 kon echter niet volstaan met de formulering van de informateurs over de waarnemend burgemeester en wilde daar een eigen duiding aan geven. De PvdA heeft het advies van de informateurs onverkort overgenomen, D66 niet", zo schrijft de PvdA op haar website.

De Partij van de Arbeid praat nu verder met GroenLinks en de VVD.

Griekse overheid kan profvoetbal financieel niet meer steunen

De Griekse overheid steunde tot op heden jaarlijks het profvoetbal met een bedrag van veertig miljoen euro. Deze jaarlijkse bijdrage wil de overheid echter niet meer ophoesten.

Dit maakte staatssecretaris van Sportzaken Panagiotis Bitsaxis gisteren bekend. Dit besloot de overheid naar aanleiding van de supportersrellen van vorige week bij de wedstrijd tussen Kavala en Aris Saloniki. De overheid springt financieel weer bij als de clubs het supportersgeweld kunnen uitbannen.

In de halve finale van de Griekse beker was het donderdag een grote vechtpartij waarbij enkele gewonden vielen. "We hebben met alle instanties gesproken, maar helaas is van de overeenkomsten niets terechtgekomen", vertelt Bitsaxis. "Griekenland heeft met schaamte naar al die toestanden gekeken. De Griekse belastingbetaler hoeft het geweld op de tribunes niet te financieren."

Berlusconi wint regionale verkiezingen

De centrumrechtse coalitie van de omstreden Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft een verrassende overwinning behaald bij de zondag en gisteren gehouden regionale verkiezingen in Italië. Volgens de voorlopige uitslagen wist centrumrechts vier regio's te veroveren die tot nu toe door centrumlinks werden geregeerd: Piemonte, de regio rond Turijn, Lazio, de regio rond Rome, Campanië, de regio rond Napels, en Calabrië, de punt van de Italiaanse laars. Dat blijkt vanochtend vroeg uit prognoses van het Italiaanse nationale persbureau ANSA.

Waarnemers hadden rekening gehouden met een afstraffing van Berlusconi, die geteisterd wordt door schandalen om seks, corruptie en machtsmisbruik. Ook blijft hij wetten maken om vooral zijn eigen hachje te redden. Berlusconi had de Italianen gevraagd om van de gang naar de stembus een soort referendum over zijn premierschap te maken. De opkomst was met minder dan 64 procent historisch laag, de laagste tot nu toe deze eeuw.

Traditioneel maken in de Italiaanse Republiek, een parlementaire democratie die is verrezen op de puinhopen van twee decennia fascisme, de meeste burgers gebruik van hun recht om te stemmen. Er is zondag en gisteren gestemd in dertien van de twintig Italiaanse regio's. Elf daarvan waren voor de gang naar de stembus in handen van centrumlinks, twee in handen van centrumrechts.

In de regio's die centrumlinks heeft verloren, zat het progressieve kamp met regionale problemen. Zo is centrumlinks er in Campanië jarenlang niet in geslaagd de problemen rond het ophalen van vuilnis in Napels en omgeving op te lossen. In Lazio is vorig jaar de linkse regiopresident afgetreden na een seks- en drugsschandaal.

Lazio was in de weken voor de verkiezingen inzet van een hevige juridische en politieke strijd omdat de PDL, de partij van Berlusconi, in de provincie Rome, een van de vijf provincies van Lazio, haar lijst te laat had ingediend bij de kiescommissie. De PDL mocht uiteindelijk niet meedoen en gaf haar steun aan de onafhankelijke rechtse kandidate Renata Polverini.

Polverini vierde gisterenavond op de Piazza del Popolo (Plein van het Volk) in hartje Rome met haar aanhang de overwinning op de centrumlinkse kandidate, voormalig Eurocommissaris Emma Bonino. De postfascistische minister van Defensie Ignazio La Russa zei op die bijeenkomst: "Berlusconi heeft aangetoond dat hij altijd wint als er een referendum voor of tegen hem is."

Ricky Martin eindelijk uit de kast

Ricky Martin is eindelijk uit de kast. Op zijn eigen website bevestigde de zanger wat de hele wereld al een jaar of tien weet, namelijk dat Ricky homoseksueel is. "Ik ben trots om te zeggen dat ik een gelukkige homoseksuele man ben. Ik ben gezegend om te zijn wie ik ben", aldus Martin.

Het 38-jarige popidool besloot om eindelijk voor zijn geaardheid uit te komen toen hij onlangs zijn memoires begon te schrijven: "Vanaf het moment dat ik de eerste zin opschreef, wist ik dat dit boek mij zou helpen om mijzelf te bevrijden van dingen die ik al heel lang met mij meedroeg".

De Puerto Ricaanse popzanger vertelt zeer opgelucht te zijn nu hij eindelijk openlijk durft te zeggen dat hij homo is: "Op dit moment voel ik dezelfde vrijheid die ik normaal alleen voel als ik op het podium sta".

In juni vorig jaar maakte de zanger in een interview al toespelingen dat hij biseksueel zou zijn.

Ricky Martin eindelijk uit de kast
Ricky Martin eindelijk uit de kast (Foto: Novum)

Action-RPG van Square Enix binnenkort op PSN

Middels Twitter heeft Square Enix laten weten dat er binnenkort een nieuwe download op de Japanse PSN te halen is. Het enige wat Square Enix nog kwijt wil is dat het een actie-RPG is. Of het iets geheel nieuws is, of juist een PSOne Classic is niet bekend. En natuurlijk belangrijk voor ons, of het naar Europa komt wil het bedrijf ook nog niet kwijt.

Berichten op internet gaat snel, dus meteen staat het vol met geruchten dat het om een release van Parasite Eve gaat, een spel dat op de PlayStation 1 uitgekomen is. Square Enix is de laatste tij dal druk bezig alle Final Fantasy games van de PlayStation 1 op PSN te krijgen, met als laatste titel Final Fantasy IX, dat hoogstwaarschijnlijk vrijdag aangekondigd gaat worden.

Welk spel zou jij graag terugzien op PSN? Of heb je liever wat nieuws?

Parasite Eve

Paul Witteman paar weken uit roulatie

Paul Witteman presenteert vanaf aanstaande maandag gedurende een periode van ongeveer veertien dagen niet het programma 'Pauw & Witteman', meldde de VARA.

Witteman heeft prostaatklachten en wordt deze week geopereerd. Waarschijnlijk kan hij medio april weer aan het werk. Gedurende de afwezigheid van Witteman zal Jeroen Pauw het praatprogramma op de late avond op Nederland 1 alleen presenteren.

Uitslagen Spanje speelronde 29

Het Spaanse voetbalweekend stond ditmaal in het teken van de Madrileense derby tussen Real en Atlético. De Koninklijke zette de wedstrijd om in winst, waardoor het nog altijd aan kop gaat in de Primera División.

Zaterdagavond moest FC Barcelona al aantreden bij het uitstekend presterende RCD Mallorca. De eilandclub verspeelde dit seizoen pas drie punten in het eigen ONO Estadi, en was niet van plan Barça met een zege te laten vertrekken. De Catalanen, die aantraden zonder Lionel Messi en Xavi, die rust kregen, kenden dan ook geen gemakkelijk duel op Mallorca. Sterker nog, het scheelde niet veel of de thuisclub had na drie minuten de leiding genomen toen Aritz Aduriz de paal trof. Barça werd wel gevaarlijker, maar moest vlak voor rust opnieuw toekijken hoe de paal een achterstand voorkwam op een poging van Borja Valero. Na de thee vielen Messi en Xavi in, en wist Zlatan Ibrahimovic alsnog voor de voorsprong te zorgen. Bij de ene treffer zou het ook blijven.

De strijd om de plaatsen drie en vier en het bijbehorende puntverlies ging onverminderd door. Valencia verloor in Zaragoza met duidelijke cijfers. De nummer miste onder meer topscorer David Villa en stond halverwege met een man minder na rood voor Nikola Zigic. Omdat Mallorca dus ook verloren had kon Sevilla goede zaken doen, als het punten haalde bij Villarreal. Dat feest ging echter niet door, want de Andalusiërs wisten voor de zesde maal op rij geen duel te winnen, en werden zelfs met 3-0 huiswaarts gestuurd door treffers van Giuseppe Rossi, Joseba Llorente en Robert Pirès. Om het compleet te maken won ook Deportivo geen punt, het verloor thuis kansloos van Getafe (1-3). Daarom deed alleen Athletic Club uitstekende zaken, door thuis van Real Racing Club te winnen. Het werd 4-3 in San Mamés.

Onderin geeft Xerez maar niet op. Sinds de aanstelling van een nieuwe trainer gaat het uitstekend in Jerez de la Frontera en heeft de club zijn puntenaantal verdrievoudigd. Concurrent Valladolid werd overmeesterd. Al snel was het 2-0, voordat doelman Justo Villar in de tweede helft een strafschop veroorzaakte. Middenvelder Haris Medunjanin nam plaats in de goal maar kon een derde tegengoal niet voorkomen. Tenerife redde een punt bij Málaga door een late gelijkmaker van Alfaro, maar staat desondanks nog vier punten onder de streep.

Uitslagen:

Datum Thuis Uit Uitslag
27/3 Málaga CF CD Tenerife 1-1
27/3 RCD Mallorca FC Barcelona 0-1
27/3 Real Zaragoza Valencia CF 3-0
28/3 Deportivo de La Coruña Getafe CF 1-3
28/3 RCD Espanyol Real Sporting de Gijón 0-0
28/3 CA Osasuna UD Almería 1-0
28/3 Xerez CD Real Valladolid CF 3-0
28/3 Villarreal CF Sevilla FC 3-0
28/3 Real Madrid CF Club Atlético de Madrid 3-2
29/3 Athletic Club de Bilbao Real Racing Club de Santander 4-3

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Real Madrid CF 29 24 2 3 74 81-26
2 FC Barcelona* 29 23 5 1 74 71-18
3 Valencia CF 29 15 8 6 53 45-32
4 RCD Mallorca 29 14 5 10 47 45-33
5 Sevilla FC 29 13 6 10 45 40-35
6 Athletic Club de Bilbao 29 13 6 10 45 40-37
7 Deportivo de La Coruña 29 12 6 11 42 32-35
8 Villarreal CF 29 11 7 11 40 43-41
9 Getafe CF 29 12 4 13 40 41-39
10 Club Atlético de Madrid 29 10 7 12 37 44-45
11 UD Almería 29 9 9 11 36 31-38
12 Real Sporting de Gijón 29 9 9 11 36 31-36
13 CA Osasuna 29 9 7 13 34 26-32
14 RCD Espanyol 29 8 9 12 33 21-36
15 Málaga CF 29 7 10 12 31 34-36
16 Real Racing Club de Santander 29 7 10 12 31 30-42
17 Real Zaragoza 29 7 8 14 29 35-53
18 CD Tenerife 29 6 7 16 25 29-58
19 Real Valladolid CF 29 4 12 13 24 30-51
20 Xerez CD 29 5 7 17 22 24-50

* = Groepsfase UEFA Champions League 2010-11

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Lionel Messi FC Barcelona 25
2 Gonzalo Higuaín Real Madrid CF 23
3 David Villa Valencia CF 18
4 Cristiano Ronaldo Real Madrid CF 17
5 Diego Forlán Club Atlético de Madrid 15
= Zlatan Ibrahimovic FC Barcelona 15
7 Roberto Soldado Getafe CF 12
= Fernando Llorente Athletic Club de Bilbao 12
9 Sergio Agüero Club Atlético de Madrid 10
= Diego Castro Real Sporting de Gijón 10
= Nino CD Tenerife 10

Programma:

Datum Thuis Uit Tijd
3/4 Real Zaragoza Málaga CF 18:00
3/4 FC Barcelona Athletic Club de Bilbao 20:00
3/4 Sevilla FC CD Tenerife 22:00
4/4 Real Valladolid CF Villarreal CF 17:00
4/4 Real Sporting de Gijón Xerez CD 17:00
4/4 Getafe CF RCD Espanyol 17:00
4/4 UD Almería RCD Mallorca 17:00
4/4 Valencia CF CA Osasuna 17:00
4/4 Real Racing Club de Santander Real Madrid CF 19:00
4/4 Club Atlético de Madrid Deportivo de La Coruña 21:00
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.