Ferry Corstens iPhone-game krijgt mogelijk DLC

Het is niet ondenkbaar dat de iPhone-game Pulse in de toekomst wordt uitgebreid met extra nummers. Dit heeft Maarten Brands van de Amsterdamse ontwikkelaar Virtual Fairground aangegeven tegenover Novum Nieuws.

"Downloadable content of een geüpdatete versie van Pulse is zeker mogelijk. Samen met Ferry zullen we bekijken hoe we hier in de toekomst verder mee gaan. In Pulse: The Game zit, naast vijf exclusieve tracks van Ferry, ook al een track van de Japanse DJ Hiroki Esashika. Dus ook andere DJ's zijn mogelijk", zegt Brands.

Pulse is een nieuwe muziekgame waarbij spelers op de maat van de muziek het scherm van de iPhone moeten aanraken. Hoe beter dit gaat, hoe meer er wordt vrijgespeeld.

Pulse werd vorig jaar verzonnen door een groep studenten tijdens de Global Game Jam (GGJ). Brands zat toen in de jury, en het concept van Pulse sprak hem erg aan. Toch heeft Virtual Fairground nog wel het een en ander veranderd om er meer een game van te maken. "Het Global Game Jam-concept bestond uit het op de knop drukken op de maat van de muziek en daarmee kwam je 'pulse line' hoger en werden de audiovisuele effecten vetter. Wij hebben er echt een game van gemaakt waarin je samples moet vrijspelen en noten spelen. Daarnaast is er nu een mechanisme waarin je je highscores op Facebook kunt delen met je vrienden."

Pulse is sinds maandag te downloaden in de App Store.

Ferry Corsten's iPhone-game krijgt mogelijk DLC
Ferry Corsten's iPhone-game krijgt mogelijk DLC