Vacansoleil: "Alle doelstellingen zijn nog haalbaar"

Eerder vandaag werd bekend dat Vacansoleil, net als Skil-Shimano, van de ASO geen wildcard heeft gehad voor de 97e editie van de Ronde van Frankrijk die op 3 juli in Rotterdam van start gaat.

"Minimaal één grote ronde in 2010 was de doelstelling en om de klassiekers, de Giro en de Tour te rijden zou een te zware belasting geweest zijn voor onze renners. De Ronde van Spanje in september past daarentegen perfect in ons programma,” aldus ploegleider Hilaire Van Der Schueren in een reactie.

Daan Luijkx kijkt alvast vooruit op de rest van het seizoen: "Het is fijn te weten waar we aan toe zijn zodat we ons kunnen focussen op wat komen gaat. De komende weken wachten mooie klassiekers waarin we wederom gaan laten zien wat onze ploeg waard is. Naast deelname aan minimaal één grote ronde hebben we voor 2010 de doelstelling om bij de eerste drie te eindigen in een klassieker van de World Calendar en de doelstelling om het hele jaar door te presteren, alle doelstellingen zijn nog haalbaar. In september wacht wellicht de Ronde van Spanje waarvoor we getoond hebben capabel te zijn."

"We moeten niet vergeten dat begin 2009 het doel was om binnen drie jaar één grote ronde te rijden en we daarna heel snel zijn gegroeid. Met het systeem van de wildcards en de afspraken uit het verleden moeten we realistisch zijn en ons beseffen dat het dit jaar dringen was voor een plekje in de Tour. Het zal voor ASO ook geen gemakkelijke keuze zijn geweest en in 2011 gaan we weer voor een startplek. De afspraak met de zestien teams uit 2008 die zeker zijn van een startplek in de Tour van dit jaar geldt niet meer in 2011. Hoe de startplekken voor de grote rondes in 2011 verdeelt worden is nog onduidelijk maar duidelijk is dat wij daar vol voor gaan. Ik heb ontzettend veel vertrouwen in de huidige groep renners en de attractieve koerswijze,” besloot Luijkx, perswoordvoerder van het team.