Leiding Sparta spreekt vertrouwen uit in Adelaar

Sparta-trainer Frans Adelaar hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn baan. Volgens technisch manager Richard Grootscholten geniet de 49-jarige trainer nog het volste vertrouwen van de clubleiding. "Zijn positie is op dit moment absoluut geen item", zegt hij tegenover RTV Rijnmond. "Al zullen we de situatie wel elke week evalueren."

Sparta haalde uit de laatste wedstrijden maar twee punten en leed zaterdag bij FC Twente een kansloze 3-0 nederlaag. Met nog vijf wedstrijden te spelen bezetten de Rotterdammers de vijftiende plaats. Grootscholten vertrouwt erop dat de kentering snel intreedt. "Alles is gericht op handhaving in de Eredivisie. Ik ga ervan uit dat dat met deze trainer en deze groep moet gaan lukken."

Het resterende programma van Sparta oogt allesbehalve eenvoudig. De ploeg speelt nog thuis tegen Heracles Almelo en FC Utrecht en moet nog op bezoek naar Heerenveen, Feyenoord en FC Groningen. De nummers zestien en zeventien van de Eredivisie spelen play-offs tegen clubs uit de Jupiler League.