Lotus wil in 2013 bij de top vijf teams behoren

Het Formule 1-team Lotus Racing heeft zich ten doel gesteld om in 2013 bij de beste vijf teams op de grid te behoren. Dit jaar keerde de naam Lotus terug in de Formule 1 en het team van Tony Fernandes mag zich tot nu toe de beste van de nieuwkomers noemen.

Heikki Kovalainen haalde zowel in Bahrein als in Australië de finish, waardoor Fernandes denkt dat de renstal volgend jaar het gevecht aan kan gaan met de achterhoede van de gevestigde orde. "Na Bahrein kreeg ik het idee dat we in drie jaar tot de beste vijf teams zouden kunnen behoren. Ik hoop dat we volgend jaar rond deze tijd bij de top 10 behoren," zei Fernandes tegen Autosport.

"Het is lastiger voor de gevestigde teams om twee seconden te vinden, maar makkelijker voor ons, omdat wij maar vijf maanden hadden. We bouwden een auto die te zwaar was, de verkeerde radiateuren had, etcetera. Dus ik denk dat wij er bij kunnen komen. Qua tempo in de wedstrijden liggen we niet ver achter, dus ik ben er van overtuigd dat we de Saubers, Williamsen, Renaults en Toro Rosso's bij kunnen halen. Het lijkt, zelfs als ik het zeg, erg lastig."

Fernandes is er van overtuigd dat een team niet een groot budget nodig heeft om succes te hebben. "Toyota heeft honderden miljoenen dollars uitgegeven, maar zij kwamen er nooit bij. Het gaat meer om de mensen dan wat dan ook. Als iemand een Formule 1-team analyseert, dan is er veel verspilling," zei de teambaas die er in gelooft dat een team alleen voor de lange termijn in de Formule 1 actief moet zijn.