[NHL] Thrashers laten kans op achtste plek liggen

De Atlanta Thrashers hebben de mogelijkheid laten liggen om op gelijke hoogte te komen met de Boston Bruins, die de achtste en laatste playoffplaats voorlopig bezetten. De Bruins verloren met 3-2 van de Buffalo Sabres, maar de Atlanta Thrashers kwamen niet langs de Carolina Hurricanes: 4-1 verlies.

Jussi Jokinen was man van de wedstrijd met twee goals. Goalie Cam Ward maakte 26 reddingen. De goalie die zijn team in 2006 naar de Stanley Cup loodste met fantastisch keeperswerk in de play-offs speelde weer voor het eerst sinds 3 februari toen hij uitviel met rugproblemen.

De Thrashers kwamen op voorsprong via Nik Antropov na veertien minuten spelen in de eerste periode. Het was pas het tweede schot op doel van de Thrashers, die lankmoedig speelden. In de tweede periode kwamen de Hurricanes echter op voorsprong via goals van Brandon Sutter en Jokinen, ondanks dat de Thrashers deze periode wel meer schoten op doel hadden.

De derde goal viel vier minuten voor tijd. Erik Cole scoorde met een hard afstandsschot. De laatste goal was in een leeg net en kwam op naam van Jokinen. Coach John Anderson was logischerwijs teleurgesteld: "Ik kan niet echt uitleggen hoe ik me nu voel. Uiteraard erg teleurgesteld, maar ik geloof nog steeds in dit team. We moeten gewoon zorgen dat we de volgende wedstrijd weer winnen en in de race blijven."