Vanquish komt volgende winter

Bram (BramPowert)

Sega heeft Vanquish opgenomen in de releaselijst. Het actiespel komt in dit najaar uit. Gezien het succes van Bayonetta, een andere game van uitgever Sega, begin dit jaar is het niet ondenkbaar dat Vanquish in het begin van 2011 verschijnt. De releaselijst van Sega meldt echter dat de release in 'winter 2010' plaatsvindt.

Vanquish is een game van Platinum Games (Madworld, Bayonetta) en Shinji Mikami. Mikami wordt gezien als één van de visionairs achter de Resident Evil-serie. Vanquish is een schietspel dat gespeeld wordt vanuit een over-de-schouder-perspectief. De game speelt zich af in een toekomst waarin de Russen besloten hebben om de Verenigde Staten binnen te vallen.

Shinji Mikami heeft al verscheidene interviews gegeven over de game. Zo noemt de Japanse creatieveling het spel begin maart tegenover de Britse website Eurogamer 'erg intens en vol actie'. In datzelfde interview geeft Mikami ook aan dat Vanquish niet zal beschikken over een online multiplayer modus. Dit doet hij om 'een zeker niveau van intensiteit, detail en grafisch spektakel te bereiken'.

Vanquish verschijnt op de Xbox 360 en Playstation 3.

'Vanquish' komt volgende winter
Vanquish komt volgende winter