Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 13

ChiefBigFoot

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.


Swansea City ging in het doordeweekse treffen tegen Blackpool hard onderuit. Swansea, met Dorus de Vries en Cedric van der Gun de hele wedstrijd tussen de lijnen, keer in Blackpool met 5-1 klop. Op zaterdag kwam Swansea weer in actie. Ook deze keer stonden De Vries en Van der Gun de hele wedstrijd in de basis, maar ook nu kon er niet gewonnen worden. Thuis tegen Ipswich Town, waar Pim Balkestein niet bij de selectie zat, werd het slechts 0-0. Swansea is inmiddels afgezakt naar de vijfde plaats. Andwele Slory heeft zijn eerste doelpunt in dienst van West Bromwich Albion weten te maken. Slory, die tot dusver nog weinig speelde in Engeland, deed negentig minuten met de beloften mee en maakte de enige treffer aan de zijde van West Brom. Veel schoot men er niet mee op, gezien er met 1-2 verloren werd van Burton Albion.


Hull City heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Hull wist met 2-0 van Fulham te winnen en staat nu in punten gelijk met West Ham United, dat op een veilige zeventiende plaats staat, maar wel een wedstrijd meer heeft gespeeld dan Hull. George Boateng speelde de hele wedstrijd en Jan Vennegoor of Hesselink viel na 78 minuten in. Patrick van Aanholt heeft een leuke week achter de rug met zijn club Chelsea. In twee wedstrijd wist men twaalf doelpunten te maken. Op woensdag werd Portsmouth met 0-5 verslagen. Van Aanholt viel in de zeventigste minuut in als linksback voor Zhirkov, terwijl Jeffrey Bruma de hele wedstrijd op de bank mocht blijven zitten. Ook op zaterdag viel Van Aanholt in voor Zhirkov. Ditmaal was Aston Villa de tegenstander, maar ook zij hadden niets in te brengen tegen Chelsea. Het werd 7-1 in het voordeel van de Londenaren. Ook nu bleef Bruma 90 minuten op de bank. Door deze overwinningen staat Chelsea tweede op de ranglijst, met één puntje achterstand op koploper Manchester United. Mario Melchiot ging met zijn club Wigan Athletic gisterenavond met 3-0 onderuit tegen Manchester City. Wigan hield lang stand, maar was niet opgewassen tegen de eindspurt van Man City, dat via Carlos Tevez drie doelpunten maakte tegen het einde van de wedstrijd. Wigan staat momenteel op een veilige zestiende plaats.


Red Bull Salzburg heeft de koppositie weten te behouden in Oostenrijk. Er werd met maar liefst 1-6 gewonnen van SV Mattersburg. Barry Opdam kwam in de 64ste minuut in het veld, maar kwam verder niet tot scoren.


Het Borussia Mönchengladbach van Roel Brouwers en Marcel Meeuwis heeft met 1-0 van Hamburger SV weten te winnen. Brouwers was tevens de matchwinner, hij scoorde in de 43ste minuut de enige goal van de wedstrijd. Armania Bielefeld heeft met Michael Lamey kansloos verloren met 1-4 van Energie Cottbus. Lamey begon in de basis en speelde de gehele wedstrijd. Ook Rot-Weiss Ahlen verloor kansloos. De club van Julian Jenner won met 3-1 van Greuter Fürth. Jenner speelde ook de hele wedstrijd. Arminia Bielefeld staat nu zesde, terwijl Rot-Weiss Ahlen nog altijd op de laatste plaats staat.


Birkirkara heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap van Malta. Nummer twee Valletta FC werd met 1-0 verslagen en Birkirkara zag daardoor het verschil met Valletta vergroot worden tot vier punten. Sylvano Comvalius begon aan de kant van Birkirkara in de basis, maar viel na 24 minuten spelen geblesseerd uit. Jordi Cruijff speelde aan de kant van Valletta FC de hele wedstrijd mee.


Brøndby IF heeft de uitwedstrijd bij SønderjyskE in winst weten om te zetten. De ploeg, waar Remco van der Schaaf de hele wedstrijd speelde, won met 1-3 en houdt daardoor zicht op Europees voetbal. Brøndby staat op dit moment vijfde, zes punten achter nummer drie Silkeborg. Deze plek geeft recht op Europees voetbal. Esbjerg fB heeft dure punten laten liggen in de strijd om het Deense kampioenschap. De ploeg mocht op bezoek bij degradatiekandidaat Randers FC en ging keihard met 4-0 onderuit. Tim Janssen speelde de volle negentig minuten mee bij Esbjerg. De ploeg staat na deze speelronde op de vierde plaats. Het verschil met koploper FC Kopenhagen bedraagt tien punten.