Vermaelen: "Niet bang voor Messi"

Thomas Vermaelen neemt het morgen met Arsenal op tegen Barcelona. Beide ploegen worden geroemd om het mooie spel, maar het is voor Barcelona dat daar de laatste jaren prijzen mee wint.

Als het aan Vermaelen ligt komt daar binnenkort verandering in. "In voetbal moet je mentaal sterk zijn. We hebben dit seizoen al enkele keren aangetoond dat we over die eigenschap beschikken. We zullen het echter opnieuw moeten laten zien." De Belgische verdediger krijgt morgenavond te maken met Lionel Messi, maar maakt zich zelfs daar niet druk om. "Ik hoef niet nerveus te zijn. Je focust niet op individuele spelers. Je moet alleen op je eigen spel letten. Natuurlijk ligt er veel druk op de twee komende duels, maar voor een speler is het een geweldige uitdaging tegen een van de beste teams ter wereld te spelen. Ik heb Messi zien spelen. Hij is goed, maar ik word er niet door geïntimideerd."

Ook bij Barcelona beseft men de sterkte van Arsenal.  "Maar ze zijn pas een geweldig team als ze prijzen kunnen toevoegen aan al het applaus", keek Zlatan Ibrahimovic dinsdag vooruit naar het eerste treffen. "Mensen houden van dit soort teams. Arsenal heeft veel goede, jonge spelers en spelen ook aantrekkelijk voetbal, maar je moet ook in staat zijn het zilverwerk binnen te halen. Barcelona is favoriet. We zijn in elk geval in staat overal te winnen."