Elk jaar een nieuwe UFC

Tom (Pitom)

Het is geen geheim dat UFC, een Mixed Martial Arts game met de licentie van het befaamde Ultimate Fighter Championship, één van de meest succesvolle games is die THQ de afgelopen jaren heeft uitgegeven. Na enkele jaren slecht te hebben gedraaid, lijkt de uitgever langzaam weer uit het dal te klimmen.

Danny Bilson van THQ vertelt openhartig over de mindere tijden van zijn bedrijf: "Toen ik enkele jaren geleden begon bij THQ waren we een publisher zoals vele anderen; te veel studio's, te veel producten, en dat in een veranderende markt. Wij hebben rigoreuze aanpassingen doorgevoerd binnen ons bedrijf, en daarmee het aantal studio's verkleind tot 8 a 10." De lancering van de UFC game was een schot in de roos. "UFC is de grootste launch in de historie van THQ."

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het succes van het eerste deel ten volste zal worden uitgebuit. Bilson maakt er geen geheim van dat UFC is verheven tot een jaarlijks terugkerende franchise. Hij geeft verbaal nog wat kracht aan deze commerciële beslissing: "UFC is an awesome game (...), it kicks ass, it's like our Madden." Het eerstvolgende deel in de serie kunnen we al 28 mei verwachten.

 


Vanaf nu gaan we dit elk jaar doen