Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de rare opvattingen over privacy bij de familie Bauer.

Natuurlijk, het is verschrikkelijk dat een woonwagenbewoner zijn echtgenote vermoordt, en daarna zelfmoord probeert te plegen. Dat het hierbij gaat om familieleden van volkszanger Frans Bauer, maakt de zaak niet erger, en ook niet minder erg.
 
Er is wel een ander verschil. Bij dit soort drama’s wordt de privacy van de betrokkenen doorgaans met voeten getreden door allerlei persmuskieten. Engerds met telelenzen in de bosjes en op het dak van de buren, in de hoop, een sensatieplaatje te schieten van de treurende nabestaanden. De familie van Frans Bauer heeft aan de media om terughoudendheid daarbij gevraagd. Dat is een erg vreemd verzoek:
Immers, het is de familie Bauer die zelf regelmatig de publiciteit zoekt, tot het uitzenden van een real-life soap aan toe. Kan de familie Bauer mij even uitleggen, waarom ze de ene keer wel glurende camera’s toelaat, en de andere keer niet? Of je bent publiek bezit, of je bent dat niet. Maar niet af en toe…