De Kort had graag weer naar de Tour gewild

Eerder vandaag werd bekend dat de Nederlandse wielerploegen Skil-Shimano en Vacansoleil geen wildcard hebben ontvangen voor de Tour de France van dit jaar. Skil-renner Koen de Kort is teleurgesteld want hij was er net als vorig jaar graag weer bijgeweest.

De Kort is van mening dat de resultaten van dit voorjaar niet doorslaggevend zijn geweest voor de keuze van Tourorganisator ASO. "Er rijden enkele grote namen bij de ploegen die onze rechtstreekse rivaal waren voor die startplekken. Denk aan Lance Armstrong en Christian Vandevelde. Dan weet je dat 't moeilijk wordt."

Voor De Kort zijn de doelen voor de komende tijd in ieder geval duidelijk. "Ik richt me eerst op de komende klassiekerperiode met de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race. Ik ben goed in vorm namelijk. Daarna focus ik me op de wedstrijden die in aanloop naar de Tour op de kalender staan. Vorig jaar gebruikte ik die wedstrijden om in vorm te komen, nu wil ik daar echt staan. Ik hoop nog wat te laten zien in de Ronde van Luxemburg en Ronde van België."