'Aankondiging 3DS was damage control'

"Het aankondigen van de Nintendo 3DS vond plaats omdat het Japanse hoofdkantoor van Nintendo wilde voorkomen dat het nieuws uit zou lekken", stelt marktanalist Billy Pigeon van M2 Research tegenover het Amerikaanse CNBC. "Japanse journalisten waren al aan het navragen bij Japanse retailers en fabrieken."

De onthulling van de Nintendo 3DS zou oorspronkelijk moeten gebeuren tijdens de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles in juni. Hierdoor zou de Nintendo DSi XL, die recentelijk werd gelanceerd in de Verenigde Staten en Europa, meer ruimte krijgen om een plaats in de markt te veroveren.

Nintendo is echter een organisatie die erg gericht is op de Japanse markt. Toen Japanse journalisten te diep aan het graven waren, wilde Nintendo het gerucht voor zijn. Daarom koos Nintendo er voor om de Nintendo 3DS te onthullen. De Nintendo DSi XL is al enige tijd uit in Japan. Helaas botst de 3DS-aankondiging wel met de Europese release van de Nintendo DSi XL.

Pigeon is van mening dat Nintendo nu gemakkelijker de prijs van de Nintendo DS Lite en DSi kan laten zakken. Zou Nintendo dit doen zonder de onthulling van de 3DS, dan zou dit lijken op een offensief om de dalende verkoop te bestrijden. Nu men weet dat de 3DS er aan komt, ligt alles anders. "Het geeft Nintendo een mogelijkheid om de prijzen te laten dalen van de Nintendo DS vanuit een krachtige positie."

'Aankondiging 3DS was damage control'
'Aankondiging 3DS was damage control'

Submitter:  Bron: Novum