Uitslagen Jupiler League

De afgelopen dagen werden er in de Jupiler League verschillende duels gespeeld, zowel inhaal als reguliere wedstrijden. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende week.

BV Veendam speelde twee duels in de afgelopen vier dagen. Zaterdagavond kwam MVV op bezoek, die wedstrijd werd met 1-0 gewonnen. Het was lang wachten op het eerste doelpunt van het duel. Pas na een uur spelen kon de man achter het scorebord voor het eerst in actie komen. Wessels knikte de voorzet van Cijntje achter MVV-doelman Bulters.

Vanavond kwam FC Omnniworld op bezoek. De Veenkolonialen waren voor een groot gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg, maar FC Omniworld was de ploeg van Joop Gall  toch te slim af. In de 27e minuut van de wedstrijd besliste Haemhouts de wedstrijd.

Financieel is Veendam op sterven na dood, maar sportief doet de ploeg uit Groningen het dit seizoen behoorlijk. De nederlaag tegen Omniworld, dat volgend seizoen als AFC Almere City door het leven gaat, levert dan ook geen serieuze gevolgen op.

Zondag kwam FC Emmen, de nummer 15, op bezoek bij de nummer 3, Go Ahead Eagles. De Eagles mochten lang hopen op een zege, aangezien het scorebord tot de 77e minuut op 0-0 bleef staan. Een doelpunt van  Stroeve zorgde er echter voor dat de thuisploeg een zware slotfase tegemoet ging. Het team van Ulderink was niet bij machte om zich naast de bezoekers te knokken. In de slotminuut werd het zelfs nog 0-2 door Buurmeijer. Daarmee liep Go Ahead Eagles tegen de vierde thuisnederlaag van dit seizoen op.

Gisteravond kwam sc Cambuur thuis in actie tegen FC Oss, de nummer 18 van de Jupiler League. De gasten uit Brabant wisten tot de 21e minuut de verdediging met succes dicht te houden. Daarna was het echter prijsschieten. Eerst zette Maachi de 1-0 op het scorebord, twee minuten later was het al 2-0 voor de thuisploeg via De Vries, die de bal met een omhaal achter Se Vogt werkte. Zeven minuten later zette de aanvallende speler de 3-0 op het scorebord. Hier zou het tot de rust bij blijven. In de tweede helft kon de goalie van Oss wederom vissen.  Tien minuten na de thee tekende De Vries voor zijn derde doelpunt van de avond. Door doelpunten van Van der Heide (2x), Maachi en Ghoochannejhad stond er uiteindelijk een 8-0 stand op het scorebord. In de slotfase deden de gasten nog wat terug via Peters. Oss is door de nederlaag gezakt naar de laatste plaats, het heeft nu evenveel punten als Telstar, maar een minder doelsaldo