FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 augustus 2009

Kerkgenootschap wil verslaafdenopvang via de rechter afdwingen

Het kerkgenootschap Victory Outreach wil desnoods via de rechter afdwingen dat zij een opvang voor verslaafde jongeren mogen beginnen in Rhoon. Het ligt in de planning van Victory Outreach om in het pand 'Sonneheerdt', waar tot voor kort verstandelijk gehandicapten werden opgevangen, om in dit pand ongeveer vijftig (ex) drugs en drank verslaafden op te gaan vangen.

De mensen in de directe omgeving van Sonneheerdt zijn bang dat de nieuwe bewoners net als de vertrokken verstandelijk gehandicapten voor overlast zullen zorgen. Volgens voorganger Jerry Mendeszoon zal ook de gemeente Albrandswaard niet instemmen met de komst van het opvangcentrum. Volgens Mendeszoon hebben de omwonenden een verkeerd beeld van de kerkelijke organisatie. De cliënten van Victory Outreach zijn ' ex-verslaafden die een strak regime volgen en gemotiveerd zijn hun leven te beteren' aldus Mendeszoon.

Hierom wil Victory Outreach desnoods via de rechter afdwingen dat zij zich in het pand mogen vestigen. Mendeszoon betreurt het dat de Rhoonse bevolking dit opvangcentrum 'niet in hun achtertuin' wil hebben. Voor de beeldvorming: Sonneheerdt is gelegen tussen een cafe en een basisschool. Slechts een bruggetje scheidt basisschool OBS de Overkant van Sonneheerdt.

Afgelopen avond heeft er een informatieavond plaatsgevonden op het gemeentehuis. Vicotry Outreach heeft hier echter geen spreektijd gekregen.

In Kampen is herrie over religeus gedoe, waar men een voorbeeld zou mogen nemen aan Victory Outreach.

Met dank aan Anonieme User voor het herschrijven van de submit!

Voorbeschouwing Grand Prix van België

Komend weekend staat in de Formule 1 de Grand Prix van België op het programma. Een echt circuit voor de coureurs en door de ligging van de baan in de Belgische Ardennen kan het op het ene deel van Spa-Francorchamps droog zijn, terwijl het op het andere gedeelte regent. Het hele circus kijkt uit naar de race die voor Luca Badoer mogelijk de laatste bij Ferrari kan zijn. Een van de coureurs die zich wil laten zien is Sebastian Vettel die na twee uitvalbeurten punten moet scoren.

Spa-Francorchamps is een van de oudste circuits op de Formule 1-kalender. Een groot deel van de baan lag vroeger op een doorgaande weg, maar sinds enkele jaren is deze verplaatst. Hierdoor kan er bijna het hele jaar van het circuit gebruik gemaakt worden.

Lengte: 7.004 km
Aantal ronden: 44
Totale lengte: 308.052 km
ronderecord: 1:45.108 (K. Räikkönen - McLaren MP4-19B, 2004)

Coureurs

Pos. Naam Team Punten
1. J. Button Brawn GP 72
2. R. Barrichello Brawn GP 54
3. M. Webber Red Bull 51.5
4. S. Vettel Red Bull 47
5. N. Rosberg Williams 29.5
6. L. Hamilton McLaren 27
7. K. Räikkönen Ferrari 24
8. J. Trulli Toyota 22.5
9. F. Massa Ferrari 22
10. F. Alonso Renault 16
11. T. Glock Toyota 16
12. H. Kovalainen McLaren 14
13. N. Heidfeld BMW 6
14. R. Kubica BMW 3
15. S. Buemi Toro Rosso 3
16. S. Bourdais Toro Rosso 2
17. K. Nakajima Williams 0
18. A. Sutil Force India 0
19. G. Fisichella Force India 0
20. N. Piquet jr. Renault 0
21. R. Grosjean Renault 0
22. J. Alguersuari Toro Rosso 0
23. L. Badoer Ferrari 0

Constructeurs

Pos. Team Punten
1. Brawn GP 126
2. Red Bull 98.5
3. Ferrari 46
4. McLaren 41
5. Toyota 38.5
6. Williams 29.5
7. Renault 16
8. BMW 9
9. Toro Rosso 5
10. Force India 0

Spa-Francorchamps is een circuit waar vele historische autosportmomenten zijn geweest. Zo vindt er jaarlijks de 24 uursrace plaats moet toerwagens en de Formule 1-race. Het beroemdste deel van de baan is als de coureurs de La Source-hairpin hebben gehad en dan Eau Rouge nemen. Daarbij rijden ze steil omhoog en komen dan via Raidillon het lange rechte stuk op. Deze twee bochten werden vroeger alleen door de grote coureurs volgas genomen. Tegenwoordiger is het iets eenvoudiger om dat te doen.

In de recente historie blijven de autosportfans vooral de races in 1998 en 2000 bij. In 1998 zorgde de regen er voor dat er vlak na de start een crash was waarbij vijftien van de 22 gestarte coureurs betrokken waren. Hierdoor kon bij de herstart niet iedereen meer starten. Michael Schumacher domineerde de wedstrijd totdat hij David Coulthard op een ronde wilde zetten. De Schot reed op de racelijn, iets wat door de Duitser niet gezien werd.

De botsing die volgde zorgde er voor dat de Ferrari van Schumacher een driewieler werd en ook Coulthard uitviel. De Duitser was witheet en beende naar de McLaren-pits waar hij tegen moest worden gehouden. Later gaf Coulthard toe dat hij fout zat in die race. Damon Hill won overigens de race.

Het jaar 2000 is niet beroemd vanwege de overwinning van Mika Häkkinen, maar de inhaalactie die de McLaren-coureur deed. Schumacher had de auto meer op natte omstandigheden afgesteld dan de Fin. Daardoor was Häkkinen aan het einde van de race op een opdrogende baan in het voordeel. Vooral op de rechte stukken pakte de Fin veel winst. Met nog enkele ronden te gaan positioneerde Häkkinen zich bij het uitkomen van Raidillon en terwijl Schumacher Ricardo Zonta op het rechte stuk Kemmel links inhaalde, deed de McLaren-coureur dit rechts, waardoor hij op zeer fraaie wijze de leiding in de race kon pakken.

Vorig jaar wist Lewis Hamilton voor McLaren de poleposition te pakken voor Felipe Massa en Kimi Räikkönen. De race begon op een nog licht vochtige baan. De meeste last had Heikki Kovalainen hiervan, want hij verloor in de eerste ronde veel plaatsen. Vooraan waren het Hamilton, Räikkönen en Massa die er vandoor gingen. Hamilton maakte een fout in de tweede ronde door te spinnen in La Source, waardoor Kimi de leiding over kon nemen.

Räikkönen wist een gat van vijf seconden te slaan met Hamilton die dit na zijn tweede pitstop wist te dichten. Enkele ronden voor het einde kwam er regen, waarna de Brit de Ferrari-coureur bij de Bus Stop-chicane wist te passeren. De McLaren-coureur ging echter wijd, waardoor hij Räikkönen voorbij moest laten. Bij La Source was het dan wel raak. Het vervolg van de race was glibberig, waarbij beide leiders enkele malen van de baan raakten. Op twee ronden van het einde ging Räikkönen in de fout en parkeerde zijn bolide vlak na Blanchimont in de muur.

Hamilton kon zo winnen voor Massa en Nick Heidfeld die met regenbanden flink opgeklommen was. Na afloop van de race werd Hamilton bestraft omdat hij niet op een goede wijze Räikkönen weer had laten passeren. Hierdoor wist Massa uiteindelijk te winnen voor Heidfeld en Hamilton.

Vrijdag 28 augustus 2009

10:00 - 11:30 vrije training 1
14:00 - 15:30 vrije training 2

Zaterdag 29 augustus 2009

11:00 - 12:00 vrije training 3
14:00 - 15:00 kwalificatie

Zondag 30 augustus 2009

14:00 ING Belgian Grand Prix

Datum Tijd Programma
Za 29 augustus13.55-15.15 uur RTL GP: Formule 1 - België - Kwalificatie
Zo 30 augustus13.00-13.55 uur RTL GP: Formule 1 - België - Pre-show
Zo 30 augustus13.55-15.45 uur RTL GP: Formule 1 - België - Race
Zo 30 augustus15.45-16.00 uur RTL GP: Formule 1 - België - Nabeschouwing
Zo 30 augustus20.00-20.30 uur RTL GP: Formule 1 - België - Samenvatting

Datum Tijd Programma
Za 29 augustus13.10-15.15 uur BBC1: Formule 1 - België - Kwalificatie
Zo 30 augustus13.10-16.00 uur BBC1: Formule 1 - België - Race
Zo 30 augustus20.00-20.30 uur BBC3: Formule 1 - België - Samenvatting
Nederlandse tijden

DagMinimumMaximumNeerslagkansWeerbeeld
Vrijdag11 °C19 °C20 %deels bewolkt
Zaterdag10 °C21 °C10 %zonnig
Zondag10 °C21 °C0 %deels bewolkt
Bron: The Weather Channel

Perez Hilton bedreigd door Lily Allen

Lily Allen is woedend op Perez Hilton. De zangeres is zelfs zo boos, dat ze de Amerikaanse roddelnicht bedreigt via haar Twitter-pagina. Wat ze exact van plan is vermeldt ze niet, maar ze is in ieder geval woedend.

Perez heeft namelijk op zijn weblog het vuur geopend op Lily. Hij veroordeelt met name haar doen en laten in combinatie met haar kinderwens.

Perez moet nu voortdurend om zich heen kijken. Voor hij het weet, slingert zij hem misschien wel een lipgloss naar zijn hoofd...

Met dank aan  _Liquid_ voor de submit

Robben verruilt Real voor Bayern München

Arjen Robben vervolgt zijn carrière bij Bayern München. De 25-jarige linksbuiten is nagenoeg rond met de club van coach Louis van Gaal. Enkele uren nadat beide clubs overeenstemming hadden bereikt over de transfersom (naar verluidt 25 miljoen euro), vloog de Groninger al naar de Beierse stad.

Daar moeten de laatste details worden geregeld en zal Robben nog een medische controle ondergaan. "Wanneer alles optimaal verloopt, kan hij vrijdag al op de transferlijst staan", sprak Bayern-manager Uli Hoeness. "Dan is het in theorie mogelijk dat hij zaterdag al speelt." Bayern München staat op die dag in eigen huis tegenover landskampioen VfL Wolfsburg. Volgens Hoeness hebben beide partijen op de meeste punten een akkoord bereikt en wordt Robben donderdagavond of vrijdagochtend medisch getest.

Na de komst van onder anderen Cristiano Ronaldo, Kaka en Karim Benzema was de concurrentie voor de Nederlandse international in Madrid erg groot geworden. Bovendien probeert Real een deel van de exorbitante bedragen die voor deze sterren zijn betaald voor het einde van de transferperiode terug te verdienen. "Ik wil niet vertrekken, maar de club wil me verkopen", verklaarde Robben donderdag tegenover diverse media. "Ik moet aan mezelf denken. Ik wil spelen en Bayern München heeft laten weten dat ik daar meer dan welkom ben."

De Bedummer is na Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar de derde Nederlander die Real Madrid dit seizoen verlaat. Sneijder zal zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract bij Internazionale. Eerder vertrok Huntelaar al voor 15 miljoen euro naar AC Milan.

Ook Robben weg bij Real  (foto: ANP)

Uitslagen Europa League 27/8

Vandaag werden de play-offduels voor de groepsfase van de Europa League afgerond. Hieronder vind je de uitslagen van de vandaag gespeelde duels.

FC Aktobe (KAZ) - SV werder Bremen* (GER) 0-2 (3-6)
10' Claudio Pizarro 0-1
36' Emil Kenzhesariev (Aktobe/2x geel)
45'+1 Claudio Pizarro 0-2

FC Amkar Perm (RUS) - Fulham FC* (ENG) 1-0 (1-3)
90' Martin Kushev 1-0

FK Qarabağ (AZE) - FC Twente* (NED) 0-0 (1-3)

Hapoel Tel-Aviv FC* (ISR) - FK Teplice (CZE) 1-1 (2-1)
89' TomᨠVondrá¨ek 0-1
90'+1 Dedi Ben Dayan 1-1

FC Dinamo Moskva (RUS) - PFC CSKA Sofia* (BUL) 1-2 (0-0)
10' Aleksandr Kerzhakov 1-0
14' Spas Delev 1-1
55' Ivan Ivanov 1-2

SK Sigma Olomouc (CZE) - Everton FC* (ENG) 1-1 (0-4)
7' Tony Hibbert (Everton)
44' Steven Pienaar 0-1
80' Pavel ¦ultes 1-1

Hertha BSC* (GER) - Brøndby IF (DEN) 3-1 (1-2)
51' Morten Rasmussen 0-1
75' Gojko Kačar 1-1
80' Pál Dárdai 2-1
86' Gojko Kačar 3-1

¦K Slovan Bratislava (SVK) - AFC Ajax* (NED) 1-2 (0-5)
30' Siem de Jong 0-1
45'+2 Jakub Sylvestr 1-1
84' Kennedy Bakircioglü 1-2

FC Zenit St. Petersburg (RUS) - CD Nacional* (POR) 1-1 (3-4)
34' Fatih Tekke 1-0
89' Rúben Micael 1-1

CFR Cluj (ROU) - FK Sarajevo (BIH) 2-1 (1-1)
40' Yssouf Koné 1-0
69' Gabriel Mureşan 2-0
81' Alen ¦koro 2-1

sc Heerenveen* (NED) - PAOK FC (GRE) 0-0 (1-1)

Lille OSC* (FRA) - KRC Genk (BEL) 4-2 (2-1)
10' Túlio de Melo 1-0
24' Elyaniv Barda (Pen) 1-1
59' Stéphane Dumont 2-1
70' Eden Hazard 3-1
73' Túlio de Melo 4-1
83' Daniel Pudil (Genk/2x geel)
84' Dániel Tőzsér 4-2

IF Elfsborg (SWE) - SS Lazio* (ITA) 1-0 (0-3)
69' Denni Avdić 1-0
81' Aleksandar Kolarov (Lazio)

Tromsø IL (NOR) - Athletic Club de Bilbao* (ESP) 1-1 (2-3)
56' Javi Martínez (Pen) 0-1
61' Sigurd Rushfeldt 1-1
90'+3 Sead Ramović (Tromsø)

FC Metalist Kharkiv (UKR) - SK Sturm Graz* (AUT) 0-1 (1-1)
32' Daniel Beichler 0-1

FK Austria Wien* (AUT) - FC Metalurh Donetsk (UKR) 3-2 (n.v.) (2-2)
20' Ciprian Tănasă 0-1
36' Rubin Okotie 1-1
54' Henrik Mkhitaryan 1-2
70' Milenko Ačimovič (Pen) 2-2
90'+1 Velizar Dimitrov (Metalurh/2x geel)
115' Emin Sulimani 3-2

FC Slovan Liberec (CZE) - FC Dinamo Bucureşti* (ROU) 0-3 (8-9 n.s.) (3-0)
4' Andrei Cristea 0-1
58' Marius Niculae 0-2
82' Marius Niculae 0-3

M¦K ´ilina (SVK) - FK Partizan* (SRB) 0-2 (1-1)
59' Lamine Diarra 0-1
65' Brana Ilić 0-2

FC Basel* (SUI) - Bakı FK (AZE) 5-1 (3-1)
32' Federico Almerares 1-0
33' Felipe Almeida Félix 1-1
36' Marcos Gelabert 2-1
63' Alexander Frei 3-1
74' Xherdan Shaqiri 4-1
83' Orhan Mustafi 5-1

AEK FC* (GRE) - FC Vaslui (ROU) 3-0 (1-2)
59' Gustavo Manduca 1-0
74' Nacho Scocco 2-0
79' Nacho Scocco 3-0

FC Levadia Tallinn (EST) - Galatasaray SK* (TUR) 1-1 (0-5)
50' Sander Puri 1-0
64' Shabani Nonda 1-1

PFC Litex Lovech (BUL) - FC BATE* (BLR) 0-4 (n.v.) (1-0)
86' Sergei Sosnovski 0-1
95' Ihar Stasevich 0-2
99' Sergei Sosnovski 0-3
118' Maksim Skavysh 0-4

AC Sparta Praha* (CZE) - NK Maribor (SVN) 1-0 (2-0)
3' Wilfried 1-0

Villarreal CF* (ESP) - NAC Breda (NED) 6-1 (3-1)
16' Santi Cazorla 1-0
23' Giuseppe Rossi (Pen) 2-0
37' Giuseppe Rossi (Pen) 3-0
46' Marcos Senna 4-0
57' Jonathan Pereira 5-0
61' Kiko 6-0
80' Edwin de Graaf 6-1

Club Brugge KV* (BEL) - KKS Lech Poznań (POL) 1-0 (4-3 n.s.) (0-1)
79' Wesley Sonck 1-0

FK Crvena Zvezda (SRB) - SK Slavia Praha 2-1 (0-3)
23' Vladimir Bogdanović (Pen) 1-0
45' Slavko Perović 2-0
63' Stanislav Vlček 2-1

Hamburger SV* (GER) - EA Guingamp (FRA) 3-1 (5-1)
42' Robert Tesche 1-0
47' Marcus Berg 2-0
51' Robert Tesche 3-0
90' Lionel Mathis 3-1

Fenerbahçe SK* (TUR) - FC Sion (SUI) 2-2 (2-0)
2' André Santos 1-0
9' Vilmos Vanczák 1-1
31' Tariq Chihab (Pen) 1-2
41' André Santos (Pen) 2-2

OB (DEN) - Genoa CFC* (ITA) 1-1 (1-3)
45'+2 Luciano Figueroa (e.d.) 1-0
53' Domenico Criscito 1-1

Heart of Midlothian FC (SCO) - NK Dinamo Zagreb* (CRO) 2-0 (0-4)
18' Michael Stewart 1-0
55' Marius ´aliūkas 2-0

AS Roma* (ITA) - MFK Ko¨ice (SVK) 7-1 (3-3)
1' Francesco Totti 1-0
6' Francesco Totti 2-0
8' Stefano Guberti 3-0
17' Alessio Cerci 4-0
18' Jérémy Menez 5-0
38' Ján Novák 5-1
70' John Arne Riise 6-1
86' Francesco Totti 7-1

PSV Eindhoven* (NED) - Bnei Yehuda Tel-Aviv FC (ISR) 1-0 (1-0)
25' Timmy Simons (Pen) 1-0

FC Vorskla Poltava (UKR) - SL Benfica* (POR) 2-1 (0-4)
48' Vasyl Sachko 1-0
60' Javier Saviola 1-1
74' Dmytro Yesin 2-1

St. Patrick's Athletic FC (IRE) - FC Steaua Bucureşti* (ROU) 1-2 (0-3)
49' Garreth O'Connor 1-0
80' Bănel Nicoliţă 1-1
89' Răzvan Ochiroşii 1-2

Aston Villa FC (ENG) - SK Rapid Wien* (AUT) 2-1 (0-1)
38' James Milner (Pen) 1-0
53' John Carew 2-0
76' Nikica Jelavić 2-1

Toulouse FC* (FRA) - Trabzonspor (TUR) 0-1 (3-1)
55' Ceyhun Gülselam 0-1

Valencia CF* (ESP) - Stabæk Fotball (NOR) 4-1 (3-0)
28' Miku 1-0
30' Miku 2-0
36' Pontus Farnerud 2-1
77' Nikola ´igić 3-1
80' Miku 4-1

Eerder deze week plaatste FC Shakhtar Donetsk zich al ten koste van Sivasspor. Ook komen er nog de tien verliezers uit de laatste play-offronde van de Champions League bij als er morgenmiddag geloot wordt voor de groepsfase.

Stel trouwt na geboorte tiende kind

De Britse Rachael Savory kon er niet meer onderuit. Na het leven te hebben geschonken aan tien kinderen in slechts twaalf jaar tijd, werd het wel eens tijd om in het huwelijksbootje te stappen. Vandaag was het dan eindelijk de dag dat ze Jay Wong haar jawoord gaf.

Veertien jaar geleden al was het stel verloofd. Telkens als er een bruiloft werd gepland, kwam er echter weer een zwangerschap tussendoor. Aangezien Rachael niet met een dikke buik voor het altaar wilde staan, werd de datum telkens vooruitgeschoven.

De zes dochters en vier zonen van het kersverse echtpaar, in leeftijd variërend van 22 maanden tot veertien jaar, mochten vandaag bruidmeisjes en -jonkers zijn. "Het was zeer emotioneel en iedereen was ontroerd toen de kinderen binnenkwamen", aldus mevrouw Wong.

De 35-jarige Rachael ontmoette de 37-jarige Wong in een casino waar zij als croupier de kost verdiende. Al snel kregen ze een relatie die na ruim een jaar werd bezegeld met de geboorte van de tweeling Jasmine en Olivia.

Het huwelijk, dat al voor juni 1996 was gepland, is vandaag dan eindelijk gesloten. Dit keer kon een elfde kind geen roet in het eten gooien. Meneer Wong is namelijk twee jaar geleden gesteriliseerd.

Opstand in Belgische gevangenis

Er is vandaag een grote opstand ontstaan in de gevangenis van het Belgische plaatsje Sint-Gillis. Ongeveer vijftig gedetineerden hebben tijdens het luchten een bewaker aangevallen. De gevangenen wisten zijn sleutelbos te bemachtigen, maar niemand wist uit de gevangenis te ontsnappen.

De politie had de gevangenis omsingeld en zette een helikopter in en een hondenbrigade. De gevangenen hadden een barricade gebouwd van stenen die uit een muur waren gehaald, hierachter verscholen ze zich. Na anderhalf uur bestormde de politie de gevangenis en gebruikte onder meer traangas. Eén agent is lichtgewond geraakt tijdens de opstand, over de aanleiding is nog niets bekend.

Hendrik en de vieze meester

Kent gij Hendrik niet, die altijd zoo beleefd zijnen hoed afneemt als hij voorbij gaat? Vele menschen noemen hem de brave Hendrik, omdat hij zoo gehoorzaam is en omdat hij zich zoo vriendelijk jegens ieder gedraagt. Hij doet nooit iemand kwaad. Er zijn wel kinderen, die hem niet liefhebben. Ja, maar dat zijn ook ondeugende kinderen. Alle brave kinderen zijn gaarne bij Hendrik. Kinderen, die met Hendrik omgaan, worden nog braver, want zij leeren van hem hoe zij handelen moeten.

Voetbal: Uitslagen Europa League (27/08)

Vijf Nederlandse clubs kwamen vanavond in actie in de laatste voorronde voor de Europa League. Ajax en PSV wonnen hun wedstrijd, terwijl sc Heerenveen en FC Twente niet verder kwamen dan een gelijkspel. Wel zijn alle vier de clubs door naar de poulefase. NAC Breda kreeg voetballes in Spanje van Villarreal en is na de nederlaag van vorige week uitgeschakeld in Europa.

FC Twente heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Tukkers speelden gelijk bij FC Qarabag, wat voldoende was. Vorige week won de formatie van trainer Steve McLaren met 3-1 van de ploeg uit Azerbeidzjan.

FK Qarabag - FC Twente 0-0 (1-3)

Toeschouwers: n.n.b.
Scheidsrechter: Deaconu (ROU)
Stadion: Guzanli Olympic Stadium, Quzanli
Gele kaart: Allahverdiev, Aleev (FK Qarabag), Stam (FC Twente)

Opstellingen

FK Qarabag: Velijev, Gasymov, Medvedev, Kerimov (Yusifov/72), Ismaylov (Aleev/67), Teli, Sadygov, Mammadov, Allahverdiev, Nadirov, Dzjavadov

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Kuiper, Brama, Janssen (Perez/46), Tioté, Stoch (Vujicevic/61), N'Kufo, Ruiz (Akram/90+1)



Ook Ajax heeft het hoofdtoernooi van de UEFA Cup bereikt. Nadat de thuiswedstrijd al met 5-0 werd gewonnen was de return slechts een formaliteit. De wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor de Amsterdammers.

 

Slovan Bratislava - Ajax 1-2
30’ De Jong 0-1
45’ Sylvestr 1-1
84’ Bakircioglu 1-2

Toeschouwers:
Scheidsrechter: Kapitanis (Cyp)
Stadion: Tehelné Pole, Bratislava
Gele kaart: Gaúcho (Slovan Bratislava), Bozic (Slovan Bratislava), Enoh (Ajax), Vertonghen (Ajax), Bagayako (Slovan Bratislava)

Opstellingen

Slovan Bratislava: Putnocky, Petra (Simão/60), Salata, Dosoudil, Dobrotka, Slovák (Serrano/46), Bozic, Bagayoko, Sylvestr, Halenár, Gaúcho (Masaryk/75)

Ajax: Stekelenburg, Van Der Wiel, Vertonghen, Wielaert, Atouba (De Zeeuw/75), Donald, De Jong, Enoh (Bakircioglu/60), Emmanuelson, Cvitanich, Suàrez (Sulejmani/46)



sc Heerenveen is de derde ploeg die zich heeft geplaatst voor de poulefase van de Europa League. De Friese ploeg speelde thuis in een slechte wedstrijd tegen PAOK Saloniki met 0-0 gelijk. In Griekenland was het nog 1-1 geworden.

 

sc Heerenveen - PAOK Saloniki 0-0

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: González (Spa)
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Gele kaart: Breuer, Dingsdag, Losada, Djuric (sc Heerenveen), Vitolo, Bizera (PAOK Saloniki)

Opstellingen

sc Heerenveen: Lejsal, Koning, Breuer, Dingsdag, Popov, Losada, Bak Nielsen, Grindheim, Paulo Henrique (Ingelsten/90+4), Papadopulos, Sibon (Kalou/79)

PAOK Saloniki: Chalkias, Savini (Anastasakos/83), Bizera, Cirrilo, Lino, Fotakis, Ivic, Vitolo, García (Koutsianikoulis/76), Muslimovic, Vieirinha



De Europa League-droom van NAC Breda is voorbij. Verloren de Brabanders afgelopen week met 3-1 van Villarreal, vandaag werd het maar liefst 6-1.

 

Villarreal - NAC Breda 6-1
17' Cazorla 1-0
23' Rossi 2-0 (strafschop)
38' Rossi 3-0 (strafschop)
46' Senna 4-0
57' Jonathan Pereira 5-0
61' Olivas Abas 6-0
80' De Graaf 6-1

Toeschouwers: n.n.b.
Scheidsrechter: Thomson (SCH)
Stadion: El Madrigal, Villar-real
Gele kaart: Ibagaza (Villarreal) Snoyl, Gorter (NAC Breda)

Opstellingen:

Villarreal: López, Fuentes, Ángel, Godín (52/ Kiko), Capdevila, Cazorla, Cani, Senna, Ibagaza, Llorente, Rossi (46/ Jonathan)

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Snoyl, Hofstede (77/ Penders), Zwaanswijk, Schilder, Cairo (66/ Amoah), Gorter, Kwakman, De Graaf (84/ Benomar) , Reuser, Kolkka



Ook PSV heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Na de 1-0 zege in de uitwedstrijd won het ook in Eindhoven met 1-0 van Bnei Yehuda.

 

PSV – Bnei Yehuda 1-0
25' Simon 1-0 (pen)

Toeschouwers:
Scheidsrechter: Muniz Fernández (spa)
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: edri, Abu Zaid, Linic (Bnei Yehuda)

Opstellingen

PSV: Isaksson, Manolev, Ooijer, Rodríguez, Pieters, Simons (Engelaar/46), Afellay, Bakkal, Lazovic, Koevermans (Reis/77-Toivonen/83), Dzsudzsák

Bnei YehudaAiyenugba, Azuz, A.Haddad, Mori, Edri, Rali (Zairi/78), Abu Zaid, Radi (Linic/65), Baldut (Biton/71), Atar, Galván

Uitslag PSV - Bnei Yehuda

PSV heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Na de 1-0 zege in de uitwedstrijd won het ook in Eindhoven met 1-0 van Bnei Yehuda.

PSV begon niet goed aan de wedstrijd, en de beste kansen waren zelfs voor Bnei. Atar vuurde een hard schot op het doel af, maar stuitte op keeper Isakkson. Het was PSV dat op voorsprong kwam, maar het had hier wel een twijfelachtige penalty voor nodig nadat Afellay werd gevloerd. Simons bracht de Eindhovenaren op voorsprong.

In de tweede helft had PSV de wedstrijd onder controle, maar echt scherp was het niet. Dit was de mazzel voor Bnei dat hierdoor niet tegen een grote nederlaag opliep. Zelf had Bnei de kwaliteit niet om te profiteren van de nonchalance bij PSV.

Een tegenvaller was nog wel de blessure voor Jonathan Reis. Hij kwam voor Danny Koevermans in het veld, maar liep na enkele minuten al een blessure op aan zijn sleutelbeen en moest zich weer laten vervangen.

karakteristieken:

PSV – Bnei Yehuda 1-0
25' Simon 1-0 (pen)

Toeschouwers:
Scheidsrechter: Muniz Fernández (spa)
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: edri, Abu Zaid, Linic (Bnei Yehuda)

Opstellingen

PSV: Isaksson, Manolev, Ooijer, Rodríguez, Pieters, Simons (Engelaar/46), Afellay, Bakkal, Lazovic, Koevermans (Reis/77-Toivonen/83), Dzsudzsák

Bnei YehudaAiyenugba, Azuz, A.Haddad, Mori, Edri, Rali (Zairi/78), Abu Zaid, Radi (Linic/65), Baldut (Biton/71), Atar, Galván

Beachvolley-dames schakelen elkaar uit

De damesteams hebben donderdag elkaar uitgeschakeld bij de Swatch FIVB World Tour beachvolleybal in Den Haag. Eerst speelden Merel Mooren en Marloes Wesselink tegen Margo Wiltens en Madelein Meppelink.

De strijd tussen deze twee teams was uitermate spannend en werd na drie sets in het voordeel beslist van Mooren/Wesselink (19-21, 21-14 en 15-11). Deze dames speelden vervolgens tegen Sanne Keizer en Marleen van Iersel die eerder op de dag de gezusters Schwaiger uit Oostenrijk hadden verslagen (21-15 en 21-19). In de eerste set was het verschil tussen de twee thuisspelende teams behoorlijk groot (25-15). In de tweede set zaten de teams dichterbij elkaar, maar ook nu wonnen Keizer en Van Iersel (21-18).

Omdat Michelle Stiekema en Daniëlle Remmers het eerder op de dag niet konden bolwerken tegen de als eerste geplaatste, Braziliaanse Larissa en Juliana (21-14 en 21-12) volgde de derde geheel Nederlandse confrontatie op het Scheveningse strand. Bij het NK werd het een uitermate spannend duel tussen de youngsters en Keizer/Van Iersel. Dat werd het nu niet. Keizer en Van Iersel waren vastbesloten de andere dames niet te dichtbij te laten komen. Dat lukte aardig. Het werd uiteindelijk 21-19 en 21-17. Keizer en Van Iersel spelen vrijdag tegen Sona Novakova en Lenka Hajeckova (Tsjechië) en eindigen minimaal op de zevende plaats.


Resultaten tot nu toe

Daniëlle Remmers/Michelle Stiekema: 9e plaats

Merel Mooren/Marloes Wesselink: 13e plaats

Margo Wiltens/Madelein Meppelink: 17e plaats

Nederlands onderonsje bij beachvolleyheren

Vrijdag spelen Reinder Nummerdor en Richard Schuil in de derde ronde van de Swatch FIVB World Tour - The Hague Open beachvolleybal tegen Emiel Boersma en Joppe Paulides. Beide teams wonnen donderdag hun eerste twee wedstrijden van het toernooi.

Dat ze 'slow starters' zijn lieten Nummerdor en Schuil vanmorgen weer eens zien in hun eerste wedstrijd. Tegen het einde van de eerste set tegen landgenoten Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst keken ze zelfs tegen een kleine achterstand aan. Uiteindelijk deden ze wat gezien hun status van hen verwacht mocht worden: 21-18 en 21-12. "Die jongens spelen tegen ons altijd alles of niets", aldus Schuil. "Dat is echt geen slecht team."

Vervolgens stonden de Portugezen José Pedrosa/Nelson Brizida op het programma. Schuil en Nummerdor waren de hele wedstrijd bij de les en wonnen makkelijk met 21-16 en 21-11.

Het gebrek aan wedstrijdritme heeft Joppe Paulides en Emile Boersma bepaald geen parten gespeeld op hun eerste dag van de World Tour. Tijdens hun twee wedstrijden van de dag speelden ze verrassend sterk. Boersma: "Het is enorm moeilijk spelen met die wind. In geen enkel stadion heb je daar zoveel last van als hier. Je merkt dat je hier echt op het strand staat." Paulides had alle reden om breed lachend van het veld te komen. Hij heeft pas enkele keren met zijn maatje kunnen trainen sinds het herstel van zijn schouder. "Eigenlijk verwachtte ik niets van dit toernooi." Ondertussen hebben ze wel hun eerste twee wedstrijden gewonnen. Morgenvroeg moeten ze tegen Nummerdor en Schuil.

Nadat Varenhorst en Brouwer de eerste ronde van Schuil/Nummerdor hadden verloren, moesten ze het opnemen tegen Mesa en Lario uit Spanje. De talenten waren niet opgewassen tegen deze meer ervaren mannen (17-21 en 16-21).

Ook Tim Oude Elferink en Jon Stiekema verloren hun twee partijen. Eerst waren Alison Cerruti en Harley Marques Silva te sterk (15-21 en 16-21). Deze Brazilianen wonnen eerder dit seizoen al de World Tour-evenementen in Myslowice en Shanghai. In de tweede ronde versloegen Nicolai Paolo en Matteo Ingrosso (Italië) de Nederlandse talenten (21-18 en 21-16).


Resultaten tot nu toe

Christiaan Varenhorst/Alexander Brouwer: 25e plaats

Tim Oude Elferink/Jon Stiekema: 25e plaats

Vakantieganger claimt winst lotto Italië

Het mysterie rondom de winnaar van de Italiaanse Superenalotto duurt voort. Vandaag heeft een inwoner van de Noord-Italiaanse stad Imola gebeld met de lokale autoriteiten van het Toscaanse dorpje waar het lot van 148 miljoen euro was gevallen om te zeggen dat hij de winnaar is, berichtten Italiaanse media.

"Ik ben de winnaar", zei de beller volgens een woordvoerder van de burgemeester. De man zegt op vakantie te zijn geweest in het nabijgelegen Lunigiana en het kasteel van Bagnone te hebben bezocht. "Maar vrees niet", drukte de beller de autoriteiten van Bagnone op het hart. "Ik zal het dorp dat me mijn fortuin heeft gebracht, erkentelijk zijn."

Inwoners van Bagnone speculeren sinds het vallen van de jackpot afgelopen zaterdag over de identiteit van de winnaar. Italiaanse media meldden dat het winnende lot was gekocht in het Toscaanse dorpje. Veel inwoners zouden graag een graantje meepikken van de miljoenenprijs. De burgemeester zou bijvoorbeeld graag zien dat het jaarlijkse budget van het tweeduizend inwoners tellende Bagnone enigszins wordt opgeschroefd.

Sijsling niet op US Open

Igor Sijsling is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de US Open. In de tweede kwalificatieronde verloor de Nederlander van Somdev Devvarman met 3-6, 7-6 en 3-6. In de eerste ronde ging Sijsling nog door na opgave van zijn tegenstander.

Door de uitschakeling van Sijsling blijft de Nederlandse inbreng bij de enkelspelen op de US Open beperkt tot één. Alleen Arantxa Rus wist zich direct te plaatsen voor het toernooi, waarin zij in de eerste ronde Sara Errani treft.

Uitslag Villarreal - NAC Breda

De Europa League-droom van NAC Breda is voorbij. Verloren de Brabanders afgelopen week met 3-1 van Villarreal, vandaag werd het maar liefst 6-1.

Mocht NAC Breda met enige hoop zijn afgereisd naar Spanje dan verloor het deze al na een kwartier spelen. De Spanjaarden scoorden in de zeventiende minuut simpel via Cazorla. Nog voor rust kon Rossi de ploeg met twee strafschoppen naar 3-0 schieten en deed dat natuurlijk ook. Direct na rust wist opnieuw Villarreal keeper Ten Rouwelaar te passeren via Senna. Via twee invallers scoorde Villarreal ook nog de 0-5 en de 0-6. NAC Breda kon de eer redden door in de tachtigste minuut via Edwin de Graaf de 6-1 binnen te schieten.

Karakteristieken

Villarreal - NAC Breda 6-1
17' Cazorla 1-0
23' Rossi 2-0 (strafschop)
38' Rossi 3-0 (strafschop)
46' Senna 4-0
57' Jonathan Pereira 5-0
61' Olivas Abas 6-0
80' De Graaf 6-1

Toeschouwers: n.n.b.
Scheidsrechter: Thomson (SCH)
Stadion: El Madrigal, Villar-real
Gele kaart: Ibagaza (Villarreal) Snoyl, Gorter (NAC Breda)

Opstellingen:

Villarreal: López, Fuentes, Ángel, Godín (52/ Kiko), Capdevila, Cazorla, Cani, Senna, Ibagaza, Llorente, Rossi (46/ Jonathan)

[b]NAC Breda: Ten Rouwelaar, Snoyl, Hofstede (77/ Penders), Zwaanswijk, Schilder, Cairo (66/ Amoah), Gorter, Kwakman, De Graaf (84/ Benomar) , Reuser, Kolkka

NK Tijdrijden: Clement herovert titel

Stef Clement is Nederlands kampioen geworden bij het tijdrijden. De Rabobank-renner was veruit de snelste op het 44,8 kilometer lange parcours rond Zaltbommel. Het podium werd vervolledigd door ploeggenoten van Clement, namelijk Koos Moerenhout en Rick Flens.

Clement pakte na 2006 en 2007 alweer zijn derde tijdrittitel. In 2008 deed Clement niet mee en werd hij opgevolgd door Lars Boom, die zijn titel niet wilde verdedigen omdat hij zich optimaal wilde voorbereiden op de proloog van de Vuelta in Assen aankomende zaterdag. De top zeven van het kampioenschap werd ingevuld door renners van de Rabobankploeg. Niki Terpstra was op de achtste plaats pas de eerste niet-Rabobank-renner.

Bij de dames ging de zege naar Regina Bruins. De renster van Cervélo was zes seconden sneller dan haar ploeggenote Kirsten Wild. De derde plaats was voor Ellen van Dijk, vlak voor Marianne Vos. Titelverdedigster Mirjam Melchers werd pas zevende. De zege bij de beloften was voor Rabobank-renner Dennis van Winden.

Uitslag Elite Mannen:

#Renner44,8km
1.Stef Clement52.38
2.Koos Moerenhout+0.49
3. Rick Flens+1.14
4.Joost Posthuma+1.17
5.Maarten Tjallingii+1.18
6. Tom Stamsnijder+1.32
7.Jos van Emden+1.35
8.Niki Terpstra+2.09
9.Kai Reus+2.33
10. Sander Oostlander+2.41

Uitslag Dames:

#Renner22,3km
1.Regina Bruins29.06
2.Kirsten Wild+0.06
3. Ellen van Dijk+0.16
4.Marianne Vos+0.22
5.Vera Koedoder+0.28

US Open: Rus treft Errani

Arantxa Rus heeft een lastige taak om de tweede ronde te bereiken op de US Open, die dit weekend start in New York. Zij moet strijden tegen de Italiaanse Sara Errani, de huidige nummer 42 van de wereld.

Eerder dit jaar streden de dames ook al tegen elkaar op een hardcourtbaan. Toen werd Rus met 1-6 en 0-6 van de baan geveegd door de Italiaanse. Mocht Rus de eerste ronde overleven dan wacht de winnares van de partij tussen de Zwitserse Patty Schnyder en de Tsjechische Lucie Safárová.

De Russische nummer 1 van de wereld Dinara Safina treft de Australische Olivia Rogowska, terwijl Serena Williams (2) het tegen haar landgenote Alexa Glatch moet opnemen. Venus Williams neemt het op tegen Vera Doesjevina uit Rusland en Jelena Dementieva, vierde geplaatst, moet het opnemen tegen een qualifier. De Belgische Kim Clijsters, die haar rentree maakt op een grand slam, speelt tegen Viktorija Koetoezova uit Oekrainë.

Bij de mannen wees de loting uit dat Roger Federer en Rafael Nadal weer niet bij elkaar in het schema terecht zijn gekomen. Ze kunnen elkaar dus eventueel pas in de finale treffen. Federer moet het opnemen tegen de Brit Devin Britton. Andy Murray, nummer twee van de plaatsingslijst, speelt tegen de Let Ernests Gulbis. Nadal (3) krijgt Richard Gasquet uit Frankrijk tegenover zicht, terwijl Novak Djokovic een interessante wedstrijd tegen Ivan Ljubicic staat te wachten. Ten slotte speelt Andy Roddick (5) tegen de Duitser Björn Phau.

Uitslag sc Heerenveen - PAOK Saloniki

Sc Heerenveen heeft zich geplaatst voor de poulefase van de Europa League. De Friese ploeg speelde thuis in een slechte wedstrijd tegen PAOK Saloniki met 0-0 gelijk. In Griekenland was het nog 1-1 geworden.

Heerenveen begon voortvarend aan de return in de vierde voorronde van de Europa League tegen PAOK Saloniki. In de eerste minuten liet Paulo Henrique zich meteen al zien. De Griekse ploeg probeerde het wel, maar stuitte in de eerste minuten op de Friese defensie. Wel kreeg PAOK na tien minuten een grote mogelijkheid na een slecht weggetrapte bal, maar Bruno Cirillo schoot van afstand hard naast. Heerenveen probeerde wel mogelijkheden te creëren, maar tot kansen leidden deze niet.

Pas na twintig minuten schoten de Friezen op het Griekse doel. Christian Bak Nielsen schoot net over. Beide teams speelden voorzichtig, maar toch zorgde dat aan beide kanten voor veel balverlies. Na bijna een half uur spelen kapte de Serviër Vladimir Ivić bijna de gehele Heerenveen-defensie uit en stond oog in oog met doelman Lejsal, maar de Serviër slaagde er gelukkig voor de Friezen in om de bal naast het doel te krijgen.

Enkele minuten later was een grote kans ook niet aan Georgios Fotakis besteedt. Aan de andere kant gleed Gerald Sibon weg op het moment dat hij uit wilde halen. Vijf minuten voor rust kon de aanvaller wel uithalen, maar zijn schot miste richting. De Friezen werden sterker en vlak voor rust ontstond er een goede kans na een voorzet van Michal Papadopulos, maar Paulo Henrique lepelde de bal over.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was: voorzichtig en slordig. De eerste mogelijkheid was meteen weer voor PAOK. Ivic kopte vijf minuten na rust uit een corner vlak over. Ook Heerenveen kreeg via Paulo Henrique een goede mogelijkheid, maar de Braziliaan schoot voorlangs. Aan de andere kant ging een vrije trap van Lino maar net over. Een minuut later deed Sibon dat voor de Friezen iets ruimer.

In het vervolg van de wedstrijd kregen beide ploegen enkele mogelijkheden, maar het spel bleef matig. Met name bij Heerenveen waren de spelers vaak niet besluitvaardig genoeg. Een kwartier voor tijd had Heerenveen geluk dat de scheidsrechter geen opzet zag in feit dat Koning de bal met de hand raakte in het eigen strafschopgebied.

Met nog tien minuten te gaan nam PAOK eindelijk meer risico. De stand was nog 0-0 en daarmee zouden de Grieken er uit liggen. Dit leverde meteen een mogelijkheid op, maar Breuer lette goed op. Aan de andere kant was vijf minuten voor tijd een vrije trap niet aan Kalou besteed. Uiteindelijk bleef Heerenveen eenvoudig overeind en ging het door naar de poulefase van de Europa League.


sc Heerenveen - PAOK Saloniki 0-0

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: González (Spa)
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Gele kaart: Breuer, Dingsdag, Losada, Djuric (sc Heerenveen), Vitolo, Bizera (PAOK Saloniki)

Opstellingen

sc Heerenveen: Lejsal, Koning, Breuer, Dingsdag, Popov, Losada, Bak Nielsen, Grindheim, Paulo Henrique (Ingelsten/90+4), Papadopulos, Sibon (Kalou/79)

PAOK Saloniki: Chalkias, Savini (Anastasakos/83), Bizera, Cirrilo, Lino, Fotakis, Ivic, Vitolo, García (Koutsianikoulis/76), Muslimovic, Vieirinha

'Clubs met schulden niet in Champions League'

Clubs met schulden zullen in de toekomst niet meer mogen uitkomen in de Champions League. de UEFA heeft het plan om vanaf 2012 alleen schuldenvrije clubs toe te laten.

"De clubs kunnen simpelweg niet meer uitgeven dan er binnenkomt", aldus UEFA-voorzitter Michel Platini. "We hebben drie jaar om te zien hoe clubs hun begroting op orde kunnen krijgen."

De plannen kunnen een probleem gaan vormen voor clubs als Manchester United en Liverpool. De Amerikaanse eigenaren hebben zich daar diep in de schulden gestoken om die clubs over te nemen. Ook Real Madrid, dat voor miljoenen investeerde in nieuwe spelers, zou onder die omstandigheden niet in de Champions League uit mogen komen.

"Als een club geld leent van een bank om spelers te kopen en ze betalen het terug, dan is er geen probleem. Als een club veel geld krijgt van een eigenaar en twee jaar later nog steeds in de schulden zit, dan is er een probleem", aldus Platini. Clubs die door investeringen in de infrastructuur of jeugdopleiding in het rood staan mogen wel gewoon meedoen.

De UEFA wil ook een einde maken aan rijke suikeroom-geldschieters, zoals bijvoorbeeld bij Manchester City. wil de Europese voetbalbond deze geldschieters verbieden grote hoeveelheden geld in de club te steken.

Vrijdag worden de plannen besproken door vertegenwoordigers van de Europese clubs, competities en spelersvakbonden. Volgende maand zou een uitvoerende commissie van de UEFA dan de plannen kunnen goedkeuren.

Uitslag Slovan Bratislava - Ajax

Ajax heeft het hoofdtoernooi van de UEFA Cup bereikt. Nadat de thuiswedstrijd al met 5-0 werd gewonnen was de return slechts een formaliteit. De wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor de Amsterdammers.

Ajax begon, zoals verwacht gezien de 5-0 in de heenwedstrijd, rustig aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen krijgt Slovan Bratislava zowaar de eerste kans. Een afstanddschot werd gekeerd door Stekelenburg, maar de rebound kwam bij een speler van Slovan terecht. Deze wist echter geen goed schot meer te produceren, waardoor Stekelenburg relatief eenvoudig kon redden. Na een half uur spelen kwam Ajax dan toch op voorsprong. Van der Wiel gaf voor op Cvitanich, die recht op de keeper af schoot. Siem de Jong kon vervolgens de rebound binnenlopen.

Hierna leek Ajax langzaam in slaap te sussen bij het lage tempo en de vele overtredingen die de Slowaken twee gele kaarten opleverden. Vlak voor rust maakte Slovan echter gelijk via Jakub Sylvestr. Een snel genomen vrije trap vanaf het middenveld werd door verdediger Wielaert verkeerd ingeschat waarna Sylvestr de Ajacied kon uitkappen en kon scoren.

In de tweede helft leek Ajax het wel te geloven; de ploeg nauwelijks meer voorbij het middenveld. De Slowaken kwamen er echter een paar keer gevaarlijk uit en leken zelfs op voorsprong te komen. Gaúcho stond echter buitenspel waardoor de goal werd afgekeurd. Geheel uit het niets kwam Ajax op een 1-2 voorsprong. Invaller Kennedy Bakircioglu schoot een vrije trap in de kruising in de korte hoek. Deze stand kwam vervolgens niet meer in gevaar.


Karakteristieken

Slovan Bratislava - Ajax 1-2
30’ De Jong 0-1
45’ Sylvestr 1-1
84’ Bakircioglu 1-2

Toeschouwers:
Scheidsrechter: Kapitanis (Cyp)
Stadion: Tehelné Pole, Bratislava
Gele kaart: Gaúcho (Slovan Bratislava), Bozic (Slovan Bratislava), Enoh (Ajax), Vertonghen (Ajax), Bagayako (Slovan Bratislava)

Opstellingen

Slovan Bratislava: Putnocky, Petra (Simão/60), Salata, Dosoudil, Dobrotka, Slovák (Serrano/46), Bozic, Bagayoko, Sylvestr, Halenár, Gaúcho (Masaryk/75)

Ajax: Stekelenburg, Van Der Wiel, Vertonghen, Wielaert, Atouba (De Zeeuw/75), Donald, De Jong, Enoh (Bakircioglu/60), Emmanuelson, Cvitanich, Suàrez (Sulejmani/46)

Schaars: "Geen ongunstige loting"

AZ-aanvoerder Stijn Schaars is niet ontevreden met de loting voor de Champions League. Hij ziet kansen voor het behalen van de tweede ronde.

"Dit is geen ongunstige loting", aldus Schaars tegenover de NOS. "Arsenal is natuurlijk een hele grote club. Maar dat waren de andere clubs die we uit pot 1 hadden kunnen loten ook geweest. Ik denk dat we met Olympiakos en Standard Luik niet ontevreden hoeven zijn. Dit is een goede poule waarin we ons mannetje kunnen staan. Arsenal is de favoriet, daarachter zal het gaan tussen de andere drie clubs."

De nummers één en twee van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. De nummers drie mogen instromen in de Europa League.

'Moderne kannibalen gekiekt in Thailand'

Op internet is een fotoreportage opgedoken die zou zijn geschoten in Thailand. Op de uiterst schokkende foto's zijn enkele mensen in uniform te zien die gehurkt rond een paar lijken zitten.

Op een van de foto's zit een man vrolijk een mensenhoofd kaal te plukken. Een vrouw houdt wel erg triomfankelijk een afgehakte hand omhoog. Op enkele foto's staan zelfs enkele personen rond een barbecue, waarvan men niet kan zien wat voor vlees erop suddert.

Op Reddit is een ware discussie losgebarsten rond de foto's. Zo zouden de mensen geen kannibalen zijn, maar deel uitmaken van een vrijwilligersorganisatie die Thaise begraafplaatsen opruimt. Het logo op de kostuums van de personen op de foto's zou namelijk exact overeenkomen. 

De uiterst ranzige fotoreportage is hier te bekijken. Alleen bestemd voor personen met een sterke maag!

ChristenUnie woedend om tarotreclame

De fractie van de ChristenUnie in de Drentse gemeente Midden-Drenthe is des duivels over een advertentie van de stichting Welzijn Midden-Drenthe. Hierin wordt een cursus tarotkaarten leggen aangeprezen.

Ook de yogalessen die de stichting geeft zijn de streng gelovigen een doorn in het oog. Beide cursussen zouden namelijk in strijd zijn met de bijbelse normen en waarden. De ChristenUnie heeft dan ook het college van Burgemeesters en Wethouders om opheldering gevraagd.

"Bij de cursus tarotkaarten is sprake van waarzeggerij en dit druist regelrecht in tegen de bijbel, waarin staat dat waarzeggerij gebaseerd is op een duivelse filosofie", vindt de fractievoorzitter van de ChristenUnie, Gert Jan Bent.

Ook FOK!-columnist Driek Oplopers klust inmiddels bij als waarzegger.

Fisichella droomt van Ferrari

Giancarlo Fisichella droomt er van om nog eens voor Ferrari te mogen rijden. De Italiaan is momenteel in de Formule 1 actief voor Force India, maar zegt dat zijn droom uitkomt als hij op Monza voor Ferrari mag rijden.

Fisichella zegt dat hij nog geen contact met de Italiaanse renstal heeft gehad. "Ik denk dat er veel geruchten zijn en ik zie mijn naam overal bovenaan het lijstje staan," zei de 36-jarige coureur. "Maar Ferrari heeft mij nog niet gebeld, dus het is onzin. Als ze me wel gebeld hadden, dan had ik meer kunnen zeggen, maar ik heb niet met ze gesproken. Ik zit bij Force India, meer niet."

"Tuurlijk, het is een droom voor iedere coureur en al helemaal als je als Italiaan aan het einde van je loopbaan bent, dan zou het een mooie mogelijkheid zijn. Het zou mooi zijn. Ik heb 220 races gereden en het zou een mooie druk voor me opleveren. Dat zou geen probleem zijn en het zou een mooie mogelijkheid zijn, meer kan ik er op het moment niet over zeggen."

EK hockey: Oranje-dames naar finale

De Nederlandse hockeydames hebben zich in Amstelveen gemakkelijk geplaatst voor de finale van het EK. In de halve finale schoof de ploeg van coach Herman Kruis, onder leiding van een uitstekend spelende Vera Vorstenbosch Spanje met 5-1 opzij.

De hockeysters begonnen voortvarend en na acht minuten scoorde Marylin Agliotti al de 1-0 uit een veldgoal. Aangeefster was Vorstenbosch, die zelf de twee andere goals voor de rust voor haar rekening nam.

Ook na rust waren de dames oppermachtig en na tien minuten stond dan ook al de 5-0 op het bord. Eerst scoorde Naomi van As met een backhand en niet veel later veranderde Vorstenbosch een strafcorner van Maartje Paumen, die geen last ondervond van haar handblessure, van richting. In de slotfase kreeg Spanje nog de eer om Nederland zijn eerste tegentreffer van het toernooi te bezorgen. Uit een rebound van de enige Spaanse strafcorner scoorde Nuria Camon de 5-1, wat ook de eindstand betekende.

Zaterdag speelt Oranje de finale van het toernooi tegen Duitsland. De finale zal beginnen om 15:30.

Nederland – Spanje 5-1 (3-0)
8’ 1-0 Agliotti
27’ 2-0 Vorstenbosch (sc)
28’ 3-0 Vorstenbosch
43’ 4-0 Van As
46’ 5-0 Vorstenbosch (sc)
64’ 5-1 Camon (sc)

Uitslag FK Qarabag - FC Twente

FC Twente is de eerste Nederlandse club, die de groepsfase van de Europa League heeft bereikt. De Tukkers speelden gelijk bij FC Qarabag, wat voldoende zou zijn. Vorige week won de formatie van trainer Steve McClaren met 3-1 van de ploeg uit Azerbeidzjan.

FK Qarabag had nog altijd hoop na de eerste wedstrijd in Enschede. FC Twente werd vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet en mocht blij zijn dat het voor rust niet tegen een achterstand aan keek. Boschker verrichtte een aantal cruciale reddingen op pogingen van Kerimov en Dzavadov.

Ook na de thee was de thuisploeg beter, waardoor de Tukkers met de rug tegen de muur stonden. De beste kans voor FC Twente werd uiteindelijk door Perez gecreëerd. De Deen schoot de bal van grote afstand tegen de paal. Naarmate het tweede deel van de wedstrijd vorderde, werd FK Qarabag minder gevaarlijk. Hierdoor kwam de formatie uit Enschede meer in balbezit en wist men zonder kleerscheuren de negentig minuten vol te maken.


Karakteristieken

FK Qarabag - FC Twente 0-0 (1-3)

Toeschouwers: n.n.b.
Scheidsrechter: Deaconu (ROU)
Stadion: Guzanli Olympic Stadium, Quzanli
Gele kaart: Allahverdiev, Aleev (FK Qarabag), Stam (FC Twente)

Opstellingen

FK Qarabag: Velijev, Gasymov, Medvedev, Kerimov (Yusifov/72), Ismaylov (Aleev/67), Teli, Sadygov, Mammadov, Allahverdiev, Nadirov, Dzjavadov

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Kuiper, Brama, Janssen (Perez/46), Tioté, Stoch (Vujicevic/61), N'Kufo, Ruiz (Akram/90+1)

Loting groepsfase Champions League

Zojuist heeft de loting van de Champions League plaats gevonden. AZ Alkmaar is ingedeeld in poule H. Een poule waar zeker kansen voor AZ zijn weg gelegd.

De poules van de Champions League zijn bekend. Ook zijn er tussen de loting door de prijzen voor de beste spelers van de Champions League van vorig jaar uitgedeeld, met een Nederlander! Wie dat is, zie je onderaan de pagina. Eén ding kunnen we je wel verklappen, de voetballer van het jaar is Lionel Messi van FC Barcelona.

AZ Alkmaar is ingedeeld met Arsenal, Olympiacos en Standard Luik. FC Zürich gaat het zeer moeilijk krijgen. De Zwitsers zijn ingedeeld in Poule C met AC Milan, Real Madrid en Olympique de Marseille. Wie het ook moeilijk krijgt is Debreceni uit Hongarije, deze zitten bij grote namen als Liverpool, Olympique Lyon en Fiorentina. De speeldata zullen later bekend gemaakt worden.



Poule A:

#Club
1Bayern München (DUI)
2Juventus (ITA)
3Girondins de Bordeaux (FRA)
4Maccabi Haifa (ISR)

Poule B:

#Club
1Manchester United (ENG)
2CSKA Moskou (RUS)
3Beşiktaş JK (TUR)
4VfL Wolfsburg (DUI)

Poule C:

#Club
1AC Milan (ITA)
2Real Madrid (SPA)
3Olympique de Marseille (FRA)
4FC Zürich (ZWI)

Poule D:
#Club
1Chelsea FC (ENG)
2FC Porto (POR)
3Atlético de Madrid (SPA)
4Apoel Nicosia (CYP)

Poule E:

#Club
1Liverpool FC (ENG)
2Olympique Lyon (FRA)
3ACF Fiorentina (ITA)
4Debreceni (HON)

Poule F:

#Club
1FC Barcelona (SPA)
2Internazionale (ITA)
3Dynamo Kiev (OEK)
4FC Rubin Kazan (RUS)

Poule G:

#Club
1Sevilla FC (SPA)
2Glasgow Rangers (SCO)
3VfB Stuttgart (DUI)
4Unirea Urziceni (ROE)

Poule H:

#Club
1Arsenal FC (ENG)
2AZ Alkmaar (NED)
3Olympiacos (GRI)
4Standard Luik (BEL)



Beste voetballers van de Champions League van vorig jaar:
Beste..NaamClub
KeeperEdwin van der Sar (NED)Manchester United
VerdedigerJohn Terry (ENG)Chelsea FC
MiddenvelderXavi Hernández (SPA)FC Barcelona
AanvallerLionel Messi (ARG)FC Barcelona

Speler van het jaar is geworden: Lionel Messi

Help de Belgen baggeren

De Vlaamse nieuwssite Vandaag.be heeft geen geduld meer. Nederland moet zo snel mogelijk gaan baggeren in de Westerschelde.

Eerder bood de site Nederlandse surfers nog een schepje aan, nu heeft de site een nieuwe actie voor ons in petto. Bezoekers krijgen voordat ze bij de nieuwsheadlines komen eerst een tekst en een spelletje te zien. Het doel van het spel is het verdiepen van de Westerschelde.

De tekst bij het spelletje luidt als volgt: "De Nederlandse premier heeft beloofd dat die werk zal maken van de beloofde Scheldeverdieping maar volgens de Nederlandse kranten moeten we geduld hebben. Dat hebben we nu net niet. We kunnen gewoon tonen hoe het moet want zo moeilijk is het niet. Hierbij een spel om te oefenen en bezoek daarna zeker de nieuwssite www.vandaag.be."

Volgens een verdrag zou het verdiepen van de Westerschelde voor het eind van dit jaar klaar moeten zijn. De werkzaamheden in Nederland zijn tot woede van de Belgen echter stilgelegd door de Raad van State na bezwaren van milieuorganisaties. Minister Verhagen heeft zijn Belgische collega Leterme inmiddels beloofd dat de werkzaamheden hervat worden.

F1-voorspeller: Grand Prix van België

Dit weekend staat de Grand Prix van België op het programma. Daarom kun je jouw voorspelling voor de F1-voorspeller nog invullen tot donderdagavond 27 augustus 23:59 uur.

Wat kun je winnen?

Je kunt dit jaar fantastische prijzen winnen. De nummer één wint de Coca-Cola ZERO Race Experience, een dag zelf rijden in spectaculaire automobielen op het circuit van Zandvoort aangeboden door Bleekemolens Race Planet. De nummers twee tot en met vier winnen een jaarabonnement op Formule1 RaceReport, het blad voor de Formule 1-fan. De nummers vijf tot en met veertien winnen ieder twee kartheats van Bleekemolens Race Planet Indoor Kartbanen.

Dus vul je voorspelling in tot donderdagavond 27 augustus 23:59 uur.

Belangrijk: De coureurs Luca Badoer, Romain Grosjean en Jaime Alguersuari zijn inmiddels aan het spel toegevoegd. Zij nemen de plaats in van Felipe Massa, Nelson Piquet jr. en Sébastien Bourdais. Mensen die hun voorspelling al ingevuld hebben, hoeven dus niets te veranderen.

Alonso: "Winst in 2009 onwaarschijnlijk"

Fernando Alonso denkt dat het bijna onmogelijk is om te doen wat Renault in 2008 in de Formule 1 heeft gedaan, namelijk ondanks een slechte seizoensstart twee races winnen.

Dit jaar heeft Renault wederom het podium nog niet gehaald, maar de vooruitgang lijkt zichtbaar. Toch heeft de Franse fabrikant de ontwikkeling van de auto stilgelegd en is begonnen aan de R30 die in 2010 zal debuteren. "We zullen zien," was het antwoord van Alonso op de vraag of het team dit jaar nog zou winnen. "Dit jaar is anders en je weet nooit wat er zal gebeuren. Vorig jaar was het einde van het kampioenschap lastig te voorspellen en dit jaar is het ook lastig voor ons en de andere teams."

"Vorig jaar hadden we waarschijnlijk een betere kans, omdat de auto toen iedere race verbeterde en dat is dit jaar niet het geval. De Renault van 2009 is klaar en de 2010-auto wordt op dit moment ontwikkeld, dus er zijn weinig ontwikkelingen te verwachten en wordt het nog lastiger om races te winnen."

"In de laatste drie races waren we behoorlijk competitief en hadden we de mogelijkheden benut, dan hadden we over podiumplaatsen kunnen praten. De mogelijkheden hebben we niet volledig benut, dus dat moeten we vanaf nu wel gaan doen."

Record Mentos Geiser op haar na gemist

Het is de studenten van de Universiteit Twente (UT) net niet gelukt een wereldrecord Mentos Geiser neer te zetten. Ongeveer 1900 studenten deden met een fles cola en evenzoveel mentos-rollen mee aan de recordpoging op de campus van de UT in Enschede. En dat is net iets te weinig. Het officiële Guinness World Records record staat namelijk op 1960 colaflessen.

De Mentos Geiser wordt gecreëerd door een aantal Mentos-snoepjes in een fles cola te gooien. De reactie van de cola op het muntsnoepje creëert een fontein van vier tot vijf meter hoog. De poging het wereldrecord te verbreken was het slotstuk van de 'Kick-In', de introductieweek voor de 2500 nieuwe studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion. Alle deelnemers hadden tijdens de poging een poncho aan om zich te beschermen tegen de cola. Een notaris keek toe of de recordpoging slaagde.

"Als er net even wat meer mensen mee hadden gedaan, dan was het gelukt", aldus de organisatie. Opmerkelijk is dat er zo'n 100 mensen langs de kant stonden te kijken. Maar die wilden niet mee doen. "Wat laf dat zij niet mee durfden te doen. Dan was de poging geslaagd", liet een van de organisatoren zich ontvallen.

Er wordt inmiddels al nagedacht over een recordpoging voor volgend jaar.

Akkoord bezuiniging politie dichtbij

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken is "een heel eind op weg" in de onderhandelingen met de korpsbeheerders over een miljoenenbezuiniging op de politie. De bewindsvrouw en de burgemeesters willen de vele miljoenen besparen zonder te snijden in het aantal agenten op straat en de recherche.

"Mijn berekeningen geven aan dat dat kan." Dat zei Ter Horst vandaag in reactie op een uitgelekte notitie van de korpschefs, de dagelijkse leiding van de politie, waarin staat dat de bezuiniging na 2014 leidt tot vierduizend minder banen voor politiemensen. De minister noemde dat soort berichten "heel ongelukkig". "Het zijn alleen maar stoorzenders."

Als je de buren inzet als verklikker, heb je natuurlijk wel wat minder agenten nodig...


Ter Horst: 'akkoord over bezuiniging dichtbij'  (foto: ANP)

Suárez begrijpt zoektocht naar nieuwe spits

Ajax is ijverig aan het werk om nog voor 1 september een spits vast te leggen. Aanvoerder Luis Suárez begrijpt de zoektocht.

Suárez ziet dat er met een extra spits meer kan worden gescoord. "Er komen veel lange ballen mijn kant op en ik ben niet zo groot. Maar ja, dat beslist de club en de trainer," zegt de Uruguayaan in Sportweek.

Hoewel een versterking in de vorm van Afonso Alves hem kan bekoren, vindt Suárez dat er zonder aankoop ook meer doelpunten uit te halen zijn dan nu. "Ik vind dat we momenteel best goede spitsen in huis hebben met Dario Cvitanich en Darko Bodul."

"De andere jongens moeten met meer vertrouwen op doel schieten. Dat moet groeien. Ik heb nu vertrouwen en dan gaan ze er meestal in," aldus de speler, die in vier competitiewedstrijden vijfmaal wist te scoren.

Juventus richt pijlen op CL

Het is Europese glorie waar men naar smacht in Turijn. Meedoen aan de Champions League heeft dit seizoen de prioriteit bij Juventus.

Coach Ciro Ferrara van de Italianen heeft in de Italiaanse media aangegeven waar zijn ambities voor dit seizoen liggen. De club heeft geïnvesteerd op de transfermarkt in de hoop dat de investeringen tot Europese successen leiden.

Het was 1996 toen Juventus voor het laatst een Europese Cup omhoog hield. Ferrara vindt het tijd voor een nieuw succes op Europees gebied.

"Scudetto of de Champions League? Juventus moet voor allebei spelen tot het einde. Als speler hield ik van het winnen van de scudetto, maar ik weet dat de fans de Champions League het liefst willen na 29 maal het nationaal kampioenschap," aldus Ferrara

Juventus is goed begonnen in de strijd om een Europees ticket dankzij de 1-0 winst op Chievo Verona. Aanstaande zondag wacht een lastig uitduel tegen AS Roma.

Vacansoleil en Van Amerongen uit elkaar

De 23-jarige Thijs van Amerongen heeft van de ploegleiding te horen gekregen dat hij op zoek kan naar een nieuwe ploeg voor 2010. De renner uit het Gelderse Vorden was de eerste renner, die in het Vacansoleil-shirt zijn wedstrijden reed.

Afgelopen winter werkte Van Amerongen het internationale veldritseizoen af. Hoogtepunt was een startplek op het WK in Hoogerheide waar hij door een vervelende val moest opgeven.

Nu het Vacansoleil Pro Cycling Team zich meer en meer op de weg gaat richten en de prestaties van Van Amerongen niet het gewenste niveau hebben, is besloten om in 2010 niet met elkaar verder te gaan.

Record solo-zeilen voor 17-jarige Brit

Een 17-jarige Britse jongen heeft vandaag na negen maanden zeilen zijn wereldreis afgerond en daarmee een record gevestigd. Mike Perham is de jongste persoon die ooit in zijn eentje de wereld rond is gezeild. Dat meldde de BBC vandaag.

Perham vertrok op 15 november 2008 in Porthsmouth en voer langs Portugal, Zuid-Afrika en Australië en later door het Panamakanaal. Tijdens de 45.000 kilometer lange reis vierde de Brit zijn 17e verjaardag. Hij stootte de Amerikaan Zac Sunderland van zijn troon. Die had pas in juli het record gezet.

Perham legde meerdere malen aan, omdat hij technische problemen had. Daardoor heeft hij niet het record voor non-stop zonder hulp rond de wereld varen gehaald. Dat blijft in handen van de Australiër Jesse Martin. Hij vestigde zijn record in 1998 op 18-jarige leeftijd.

De Nederlandse Laura Dekker (13) wil ook een solozeiltocht om de wereld maken. De Kinderbescherming vindt het niet verantwoord dat Laura solo de wereld rondzeilt en wil dat voorkomen door het gezag van de ouders van Laura te beperken. De kinderrechter in Utrecht beslist daar morgen over.


Record solo-zeilen nu in handen 17-jarige Brit  (foto: DAG)

'Oorlog in Darfur is afgelopen'

De zes jaar durende oorlog in de Sudanese regio Darfur is in feite beëindigd. Dat verklaarde de scheidende commandant van de VN-troepen in de regio vandaag tegen de BBC.

Generaal Martin Agwai stelt dat de felle gevechten die een paar jaar geleden nog woedden, intussen geluwd zijn. De rebellengroepen zijn gesplitst in diverse facties. Volgens hem is er nu nog slechts sprake van kleinschaliger conflicten en geweld tussen bendes.

In Darfur woedt sinds 2003 een bloedig conflict dat volgens de VN aan ongeveer 300.000 mensen het leven heeft gekost en miljoenen burgers van huis en haard heeft verdreven. Arabische milities die door de regering in Khartoum worden gesteund, vechten er tegen zwarte rebellen en houden huis onder de zwarte burgerbevolking.


'Oorlog in Darfur is afgelopen'  (foto: DAG)

CD: Miles Davis - Sketches Of Spain 50th Anniversary

Het gebeurt niet vaak op FOK! dat er jazz wordt besproken, dus om de reeksen rockplaten, trancecd's en popalbums te doorbreken is het tijd dat een oude muziekheld op de voorpagina komt. De titel van de cd klinkt misschien al bekend in de oren, maar het is meer en anders dan je verwacht. Het is zelfs zoveel meer, dat de gehele titel geeneens in zowel de tracker als in het recensieprogramma past. Dames en heren;
Miles Davis - Sketches Of Spain 50th Anniversary (Legacy Edition)

Capirossi langer bij Suzuki

Loris Capirossi heeft volgens de Italiaanse media zijn contract met het Moto GP-teamSuzuki verlengd. De 36-jarige Italiaan zal volgend jaar rijden naast Alvaro Bautista.

"Ik heb het gedaan, omdat ik er nog steeds veel plezier in heb en ik een fantastisch team heb dat geleid wordt door een teammanager die alle neuzen dezelfde kant uithoudt. Ik voel me echt om mijn gemak hier," zei de Italiaan.

"Ik zit dichter bij het punt dat ik stop dan enkele jaren geleden, maar ik heb nog niets beslist. Suzuki wilde dat ik al veel eerder verlengde, maar ik besloot te wachten, want ik wilde zeker weten wat zij van plan waren. Zij stoppen er veel moeite en tijd in en geven mij het vertrouwen. Bovendien mag ik de motorfiets ontwikkelen. Ze hebben me overtuigd om te blijven en ik weet zeker dat we in 2010 een competitieve motor hebben."

Beleef een extra deel van Risen

Op de experience site van Risen is vandaag het tweede hoofdstuk beschikbaar gekomen.

In het eerste hoofdstuk kon de bezoeker het eiland Faranga bezoeken alwaar hij verrast werd door gnomes. In dit tweede deel word je gered door een eilandbewoner en moet je op zoek gaan naar een wapen. Als je op weg gaat naar het volgende dorp, kun je net als in het spel zelf verschillende paden kiezen.



Een screenshot van de site

Paap mag niet naar Baronie

Frits Paap mag van de KNVB komend seizoen niet voor zondaghoofdklasser Baronie spelen. De ex-speler van RBC Roosendaal deed onlangs een verzoek om overschrijving, maar dit is door de KNVB afgewezen. Paap had namelijk al overschrijving aangevraagd naar Kloetinge.

De 22-jarige middenvelder, wiens contract bij RBC niet werd verlengd, koos in eerste instantie voor het spelen bij Kloetinge, dat uitkomt in de eerste klasse van de zaterdagamateurs. Omdat Paap onlangs een baan bij NAC Breda kreeg aangeboden en daarom naar Breda gaat verhuizen, wilde hij bij Baronie aan de slag.

De regels van de KNVB verbieden echter een tweede overschrijving. Alleen als er een deugdelijke werkgeversverklaring wordt afgegeven, wil de bond bij een verhuizing of andere baan weleens toestemming geven. In het geval van Paap was de werkgeversverklaring niet op orde. Waar Paap nu gaat voetballen is onbekend. Bij Kloetinge is hij niet meer welkom, nadat hij die club twee weken geleden liet weten naar Baronie, waarmee Paap vorige week nog een oefenduel speelde, te willen.

Campos niet blij met schrappen budgetlimiet

Campos Grand Prix is niet blij dat de budgetlimiet in de Formule 1 van tafel is gegaan. Zijn team debuteert volgend seizoen in de sport, maar was daarbij uitgegaan van een limiet van 44 miljoen euro. Het schrappen daarvan zorgde er voor dat de plannen omgegooid moesten worden.

Directeur Daniel Audetto zei dat het team vanwege de gewijzigde regelgeving bijna de stekker uit het project had getrokken. "Onze investeerders die er nu al geld in hebben gestoken zijn behoorlijk over de rooie over hoe de FIA met onze inschrijvingen omgesprongen is."

"We hebben, toen we ons inschreven, ze laten zien dat we de capaciteiten en het geld hadden, wat 44 miljoen euro was. In ruil daarvoor kregen we de garanties dat we vele voordelen hadden. De eerste daarvan was een motor die 20.000 toeren mocht draaien. Het aantal motoren was onbeperkt, evenals het aantal testkilomters. Daarnaast waren er nog enkele aerodynamische en nog wat andere zaken."

"Die dingen zijn allemaal verdwenen. Het enige dat niet verdwenen is, is het budget dat we hadden. We kunnen ons niet veroorloven om mee te gaan met de anderen, dus met 44 miljoen euro en 120 tot 130 mensen zal het lastig worden," zei Audetto. "De investeerders wilden er op een gegeven moment zelfs de stekker uittrekken. Voor Adrian (Campos, red.) en mij was het niet makkelijk om ze te overtuigen om te blijven, want we konden ze geen gouden bergen meer beloven. Ze hadden er al acht miljoen euro in gestoken en ze hadden zelfs hun advocaten al geraadpleegd."

[Upd] Robben voor 25 miljoen naar Bayern

Na Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder lijkt ook Arjen Robben Real Madrid te gaan verlaten voor een andere club. Volgens diverse Spaanse media zijn Madrid en Bayern München akkoord over een transfer van Robben. De transfer zou Madrid 25 miljoen euro moeten opleveren.

Robben heeft er twee seizoenen opzitten bij de Koninklijke waarin hij in 50 wedstrijden tot 11 doelpunten kwam. Hij kwam over van Chelsea, dat eerder 36 miljoen euro ontving voor de linksbuiten.

Robben zou op dit moment in München zijn om tot een persoonlijk akkoord te komen met de Duitse Rekordmeister. De woordvoerder van Bayern, Markus Hörwick, wilde het bericht nog niet bevestigen: “Een transfer naar Bayern worden door ons pas bevestigd als alles helemaal is afgerond. Wel kan ik mededelen dat wij geïnteresseerd zijn in Robben, maar dat kan niet als een bevestiging worden gezien.”

Update:

Arjen Robben verhuist van Real Madrid naar Bayern München. De 25-jarige speler uit Bedum hoopt zaterdag zijn debuut te kunnen maken tegen Wolfsburg. "Ik heb vanochtend de knoop doorgehakt, dit is de beste keuze voor mij," aldus Robben.

Met dank aan de submit van Arcturus

Verdachte crèchemoord zwijgt

Nevzat K., de man die verdacht wordt van de moord op crèche-eigenares Arzu Çakmakçi-Erbas, doet er voorlopig het zwijgen toe. Tijdens de eerste verhoren heeft hij de politie niets over de steekpartij of zijn eventuele motieven verteld, zo liet een politiewoordvoerder vandaag weten.

K. werd gisteren in het Erasmuspark in Amsterdam-West aangehouden. De politie beschouwt de 41-jarige man als de belangrijkste verdachte van het doodsteken van Çakmakçi-Erbas bij haar kinderdagverblijf Moeders Schoot op 10 augustus. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat er andere personen betrokken waren bij de dodelijke steekpartij.

Indiër trouwt met veertien vrouwen

Of het een wereldrecord is, is onduidelijk, maar het is wel zeker dat een 40-jarige Indiër een bijzondere prestatie heeft geleverd. De ingenieur van luchtvaartmaatschappij Air India slaagde erin om in 2,5 jaar tijd liefst veertien vrouwen te trouwen.

Tushar Waghmare, een inwoner van de miljoenenstad Mumbai, gaf zich op een datingsite uit als gescheiden man of als weduwnaar, zo meldde de krant Times of India vandaag. Zijn aanstaande echtgenotes informeerden doorgaans niet of nauwelijks naar het verleden van de man. Ze waren vooral onder de indruk van zijn functie en het bijbehorende, voor Indiase begrippen hoge salaris van 70.000 rupiah (ongeveer 1000 euro).

Na verloop van tijd was zijn salaris niet meer toereikend om de lasten van zoveel huwelijken te dragen. Maar een aantal van zijn vrouwen had ook goed betalende banen, en zij werden al snel kostwinner.

De man zag al zijn vrouwen geregeld. Als excuus voor zijn vaak langdurige afwezigheid gebruikte hij zakenreizen in afgelegen deelstaten van India. Begin augustus liep hij uiteindelijk tegen de lamp, omdat hij onvoorzichtig werd. Twee vrouwen kwamen elkaar per toeval tegen in een van de vele appartementen waar de man zijn echtgenotes trof. Ze raakten in gesprek, kwamen erachter dat ze allebei met Waghmare getrouwd waren en stapten naar de politie. Die begon vervolgens een onderzoek naar de man.

PlayStation Store Update

Zoals elke donderdag geven we jullie een overzicht van de update in de Europese PlayStation Store.

PlayStation 3
Afgeprijsd
Crash Commando €4.99 (tot 10 september)

Downloadable Games
Smash Cars €14.99
Battle Tanks €9.99

Demo's
NHL 10
F.E.A.R. 2: Reborn

Add-On Game Content
Fight Night Round 4
* Champions Pack €4.99
* Content Pack 1 (gratis)
Batman: Arkham Asylum – Play As Joker (gratis)
Crash Commando
* Combo Pack (this combines the four packs below) €4.99
* Heist Map Pack €2.99
* Colonel Chaos and Army Chick Pack €1.49
* Gangsta Rapper and Reggae Rasta Pack €1.49
* Nukem Ninja and Maid Mayhem Pack €1.49
Disgaea 3
* Action Prinny €1.99
* Adell €1.99
* Class World Command Attack €3.99
* Curtis €1.99
* Defender of Earth Set €5.99
* Demon & Detective Set €3.99
* Disgaea 2 Sacrebleu Set €5.99
* Disgaea 2 Main Character Set €4.99
* Dragon €0.99
* Fake Heroes Set €3.19
* Gig €1.99
* Gordon €1.99
* Hanako €1.99
* Item World Command Attack Mode €3.99
* Item World Survival Attack €3.99
* Jennifer €1.99
* Kogure €1.99
* Makai Kingdom Main Character Package €3.99
* Marjoly €1.99
* Mid-Boss €1.99
* Nekomata €1.99
* Pram €1.99
* Pierre €1.99
* Prinny Curtis €1.99
* Raspberyl Chapter 1 €2.99
* Raspberyl Chapter 2 €2.99
* Raspberyl Chapter 3 €2.99
* Raspberyl Chapter 4 €2.99
* Raspberyl Chapters 1-4 €11.25
* Revya €1.99
* Rozalin €1.99
* Soul Nomad Set €3.99
* Taro €1.99
* Thursday €1.99
* Tink €1.99
* Yukimaru €1.99
* Zetta €1.99
Transformers: Revenge of the Fallen – Character and Map Pack €7.99
Star Wars: The Force Unleashed – Tatooine Mission Pack €9.99
Tiger Woods PGA Tour 10 – Wolf Creek Course €3.99 (alleen deze week voor deze prijs)
LittleBigPlanet – VeraBee Original Sticker Pack €1.99
Rock Band
* Don’t Stop by Fleetwood Mac €1.49
* I Won’t Back Down by Tom Petty €1.49
* Mony Mony by Billy Idol €1.49
* Rebel Yell by Billy Idol €1.49
* Runnin’ Down A Dream by Tom Petty €1.49
* She’s A Genius by Jet €1.49
* World Turning by Fleetwood Mac €1.49

Videos
Batman: Arkham Asylum Villains Trailer
IL2 Sturmovik: Birds of Prey Launch Trailer
Castlevania: Lords of Shadow Gamescom 2009 Trailer
Mini Ninjas Futo Vignette
Mini Ninjas Shun Vignette
Mini Ninjas Suzume Vignette
Mini Ninjas Tora Vignette
Crash Commando Characters Trailer
Crash Commando Heist Map Pack Trailer

PSP via PlayStation Store en Media Go
Downloadable Games
Dynasty Warriors €17.99

Add-On Game Content (ook via PS3)
Rock Band Unplugged
* Black Sunshine by White Zombie €1.49
* She’s Not There by The Zombies €1.49

Themes
Dissidia Final Fantasy Theme 12

Vettel: "Titel nog steeds mogelijk"

Red Bull-coureur Sebastian Vettel staat in het Formule 1-kampioenschap 25 punten achter Jenson Button. Toch denkt de Duitser dat hij met zes races te gaan nog niet kansloos is voor de titel.

De 22-jarige coureur won eerder dit jaar in China en Groot-Brittannië, maar is mede door twee nul-resultaten in het kampioenschap nu op de vierde plaats beland. "Het is nog steeds mogelijk. Ik geef zeker nog niet op. Zeker, 25 punten is niet makkelijk, maar we hebben kunnen zien hoe snel dingen om kunnen draaien," zei Vettel.

"Een ding dat geholpen heeft, is dat Jenson de laaste races niet consistent is geweest. Ik weet niet wat er aan de hand was, maar het heeft ons geholpen. Wij hadden in de laatste races punten moeten halen, maar dat hebben we niet gedaan. Dat heeft ons niet geholpen, maar zolang alles open blijft, blijven we pushen en gaan we er voor. Wij zijn de jagers en we moeten veel punten scoren."

'Vino' mikt op ritwinst in Vuelta

Alexandr Vinokourov (Astana) wil dit jaar tijdens de Vuelta a España, die zaterdag van start gaat in Assen, een ritzege behalen. De Kazach rijdt zijn eerste grote koers sinds zijn schorsing van twee jaar na het gebruik van doping in de Tour van 2007.

De winnaar van de Vuelta in 2006 zegt dat het niet realistisch is om zichzelf als kanshebber te zien voor het eindklassement. Echter denkt Vinokourov, na tijdritzeges in de Tour de’Ain en het Aziatisch kampioenschap, goed genoeg te zijn voor een ritzege; "Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik zo snel kon winnen. Al is het niveau in de Vuelta nu natuurlijk wel veel hoger. Ik weet niet of ik drie weken constant kan presteren. Pieken in een tijdrit en een bergrit moet zeker mogelijk zijn."

Het grote doel dit jaar van Vino is het WK, waarvoor hij de Vuelta als voorbereiding gebruikt: "In Mendrisio moet ik straks in de tijdrit en op de weg wel kunnen meespelen voor de wereldtitels”

Leonardo di Caprio moet 20 kilo afvallen

Voor zijn nieuwste film Inception moet Leonardo di Caprio ruim 20 kilo afvallen.

De 34-jarige acteur is zeker niet moddervet, maar heeft ook niet meer het lichaam uit de film The Beach. Momenteel is hij bezig met de opnames voor de film Inception van regisseur Christopher Nolan. Voor een actie-scene aan het eind van de film moet de acteur broodmager zijn.

Een insider op de set vertelt aan RadarOnline: "Eind dit jaar gaan ze een actiescène filmen waarin Leonardo er sterk vermagerd uit moet zien. Leo is niet het type jongen dat zomaar radicaal een hoop gewicht kan verliezen. Hij volgt daarom een streng dieet en een zwaar fitnessschema. Hij is echter vrij vastbesloten, en als hij zich ergens toe zet lukt het hem altijd." Of het Leo lukt, is nog even afwachten. Inception komt in de zomer van 2010 uit.


Leonardo di Caprio moet 20 kilo afvallen  (foto: DAG)

[WK Judo] Ribout pakt titel -57 kilo

De finale in de klasse tot 57 kilogram tussen de Portugese Telma Monteiro en Morgane Ribout is gewonnen door Française Ribout. De Portugese net te kort voor de gouden medaille.

Monteiro kreeg een hoop straffen omdat ze zonder reden naar de grond ging. Hierdoor kwam Ribout met een yuko voor. De Française die eerder vandaag van Deborah Gravenstijn wist te winnen had veel grip op haar tegenstandster. Ribout wist daarna met een hoop kleine aanvalletjes zonder schade de wedstrijd uit te spelen en hiermee de gouden medaille te behalen.

De bronzen medailles in de klasse onder de 57 kilo gingen naar de Hongaarse Hedvig Karakas en Kifayat Gasimova.

Mario & Luigi 3 vanaf oktober in Europa

Enkele jaren terug kwamen Mario en Luigi met zijn tweetjes naar de Gameboy Advance in de vorm van Mario & Luigi: Superstar Saga. Toen de Nintendo DS verscheen, liet het vervolg niet lang op zich wachten. Mario & Luigi: Partners in Time voegde touchscreen functies toe.

Mario & Luigi 3, de opvolger van Partners in Time en ook wel Mario & Luigi: Bowser's Inside Story genoemd is al sinds februari beschikbaar in Japan, maar een Europese release bleef uit. Nu hebben we eindelijk bevestiging van wanneer de game hier eindelijk in de schappen komt te liggen: 9 oktober. Nog een kleine anderhalve maand wachten dus!


Grieks blusvliegtuig neergestort

Een vliegtuig dat werd ingezet om een bosbrand te blussen op het Griekse eiland Kefalonia in de Ionische Zee is neergestort. Het toestel vloog tegen een elektriciteitskabel aan.

De piloot overleefde de crash niet. Hij heeft hiermee de twijfelachtige eer het eerste dodelijke slachtoffer van de bosbranden te zijn.

Eerder deze week gingen in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene 150 huizen en meer dan twintigduizend hectare bos in vlammen op. Ook bij deze branden werden blusvliegtuigen ingezet.

Piraten beschieten marinehelikopter

Somalische piraten hebben vandaag voor het eerst een Amerikaanse helikopter beschoten.  De piraten beschoten vanaf het gekaapte Taiwanese visserschip Win Far een helikopter van de Amerikaanse marine toen deze een patrouillevlucht boven het schip uitvoerde.

Het incident vond plaats voor de Somalische kust, ten zuiden van de havenstad Hobyo. De helikopter, afkomstig van de USS Chancellorsville, bevond zich op drie kilometer van het Taiwanese schip en werd volgens de marine niet geraakt door kogels van de zware mitrailleur. De Amerikanen schoten niet terug.

De Win Far, met een bemanning van 30 man, werd in april gekaapt in de Golf van Aden. Sindsdien gebruiken de piraten het als een uitvalsbasis van waaruit andere schepen in het gebied worden aangevallen. Zo werd de Maersk Alabama niet lang daarna gekaapt.

De Amerikaanse kapitein Richard Phillips werd in april vijf dagen lang gegijzeld totdat scherpschutters van de Navy Seals, de elite-eenheid van de marine, drie kapers doodschoten en de kapitein wisten te bevrijden.

Helikopters van de Amerikaanse Vijfde Vloot voeren dagelijks patrouillevluchten uit boven het gebied waarnaar toe de piraten gekaapte schepen dirigeren. Vanuit hier wachten ze op het losgeld van de eigenaren van de schepen. Volgens een woordvoerder van de Vijfde Vloot liggen vlakbij de Win Far nog vier andere gekaapte vrachtschepen, met aan boord 105 bemanningsleden, voor anker.

 


Amerikaanse marinehelikopter beschoten door piraten  (foto: DAG)

Interview: Roosbeef op Lowlands

Je houdt van haar of je vindt haar helemaal niks: Roosbeef. De 20-jarige zangeres die beter bekend staat onder de naam Roos Rebergen heeft de afgelopen tijd veel kunnen bereiken. Op twintigjarige leeftijd een eigen band, succesvol album en zelfs twee optredens op Lowlands; een set van een uur in de India-tent en een kleine set bij 3 On Stage. Afgeschermd van de zon vond een kort interview plaats achter de schermen van de India-tent, met een enigszins vermoeide Roos.

“Nu stop ik écht!” (8)

“Jullie hebben echt geen idee hè? Maar het is allemaal jullie schuld! Eerst krijgt mijn vader een vriendin, en gaan mijn ouders scheiden. En nu ben ik net aan dit leven gewend, nou ja, een klein beetje gewend, en dan gebeuren er ineens dít soort dingen! Ik schaam me dood! Eerst schaamde ik me dood voor jou,”  - een priemende wijsvinger richting Rob – “maar voor jóu schaam ik me helemaal dood!”
Pien kijkt haar zoon in opperste verbazing aan. “Maar… maar wát doe ik dan verkeerd?” stamelt ze.

Kröller-Müller toont NL beeldhouwers

Het Kröller-Müller Museum opent 11 september de tentoonstelling Een stoet van beelden - tien Nederlandse beeldhouwers.

De tentoonstelling is samengesteld door gastconservatoren Rudi Fuchs en Maarten Bertheux. Dat heeft het museum in Otterlo vandaag bekendgemaakt.

De gastconservatoren hebben een keuze gemaakt uit werk van tien Nederlandse (of in Nederland werkende) beeldhouwers van de generatie die in en rond de Tweede Wereldoorlog is geboren.

Het gaat om abstracte, figuratieve en vooral recente werken van Jeroen Henneman, Leo Vroegindeweij, Shinkichi Tajiri, Adam Colton, Michael Jacklin, Jos Kruit, Jan Maaskant, Avery Preesman, Piet Tuytel en Peer Veneman.

Fuchs en Bertheux plaatsen sculpturen naast en tegenover elkaar zodat ze de bezoekers uitnodigen te kijken en vergelijken.

"De beelden zijn zo neergezet dat ze goed zichtbaar worden. Door bepaalde afwisselingen en een zekere volgorde te handhaven, hopen wij dat zij hun unieke vorm het best kunnen tonen", aldus Fuchs. De expositie duurt tot en met 14 maart 2010.

[WK Judo] Chun pakt titel -73 kg

In de klasse onder de 73 kilogram ging de finale tussen de Noord Koreaan Kim Chol Su en de Zuid Koreaan Wang Ki Chun. De Zuid Koreaan wist vrij gemakkelijk overeind te blijven en hierdoor de gouden plak te behalen.

De Noord Koreaan was erg afwachtend zijn tegenstander probeerde juist veel kleine aanvalletjes te maken. De Noord Koreaan werd vanwege afwachtende spel tot tweemaal toe gestraft. De Koreaan pakte hierna de Noord Koreaan bij de mouw en maakte een armworp wat hem uiteindelijk een yuko opleverde. Su kreeeg opnieuw een straf voor passiviteit en dat leverde hem een Wasa-Ari tegen op. De Zuid Koreaan kon de wedstrijd hierdoor makkelijk uit spelen en won voor de tweede maal de wereldtitel.

Nederland mag dan wel het gastland zijn voor het WK Judo. Vandaag was er toch duidelijk een Belgische invasie in ons kleine kikkerlandje. De Belgen waren naar Rotterdam gekomen om hun favoriet Dirk van Tichelt aan te moedigen. De Belg had al snel zijn Turkse tegenstander in een houdgreep maar liet hem hieruit ontsnappen zodat er slechts een yuko op het bord verscheen. Hierna scoorde de Belg nog een Wasa-Ari waarmee hij uiteindelijk de bronzen medaille tot genoegen van de vele Belgische fans wist te veroveren. De andere bronzen medaille ging naar de Rus Mansur Isaev die won van de Kazach Rinat Ibragimov.

A'dam: geen vertrouwen moslimschool

De Amsterdamse onderwijswethouder Lodewijk Asscher heeft het vertrouwen opgezegd in het bestuur van de islamitische basisschool As Siddieq. Dat heeft hij gedaan na een gesprek met het schoolbestuur, zo liet hij vanmiddag weten.

Volgens de wethouder brengt het schoolbestuur de ontwikkeling van kinderen in gevaar, onder meer door de integratie van leerlingen te belemmeren. De gemeente zet subsidies aan de school stop en verzoekt staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) maatregelen tegen de school te nemen. Amsterdam kan de school niet zelf sluiten.

Cel en tbs voor Jack the Knipper

De rechtbank in Utrecht heeft  de 22-jarige Aram V. uit Zeist veroordeeld tot ruim zes maanden gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De rechtbank achtte bewezen dat V. vorig jaar 48 keer de liften heeft vernield in een flat in Zeist.

V. knipte de elektrische bedrading van de liften door en stond daarom bekend als Jack de Knipper. Volgens de rechtbank is hij planmatig en geraffineerd te werk gegaan en heeft hij er geen rekening mee gehouden dat hij andere bewoners in gevaar bracht. V. is al verschillende keren veroordeeld voor vernieling. Volgens deskundigen is de kans groot dat V. opnieuw de fout in gaat, wanneer hij vrijkomt.

V. wil zelf echter niet meewerken aan een behandeling. De rechtbank wilde voorkomen dat V. onbehandeld terugkeert in de samenleving en legde daarom tbs met dwangverpleging op. De officier van justitie had acht maanden en tbs geeist.

Alle FOK!wachtwoorden zijn gereset!

Beste FOK!ker,

Zoals jullie weten zijn we afgelopen zaterdag aangevallen door een hacker die in MD5 gehashte vorm opgeslagen passwords heeft ontfutseld. MD5 is in haar standaardvorm tegenwoordig relatief eenvoudig te kraken en dus moest daar een betere oplossing voor komen. Deze is er en is afgelopen maandagavond doorgevoerd.

Om te voorkomen dat de hacker zich alsnog met de buitgemaakte passwords toegang kan verschaffen tot accounts van gebruikers zullen we ook alle passwords resetten. Dit houdt in dat je zodra je uitlogt pas weer kunt inloggen als je de passmailer gebruikt hebt en op die manier een nieuw wachtwoord hebt gekregen. Die kun je dan weer veranderen via de profielinstellingen. Tussentijds je wachtwoord veranderen kan niet omdat het zonder ingesteld password onmogelijk is in te loggen.

We raden iedereen aan zo snel mogelijk uit te loggen en na verificatie dat inloggen inderdaad niet meer mogelijk is de passmailer te gebruiken. We begrijpen dat dit een lastige procedure is, maar in dit geval kiezen we voor volledige veiligheid.

Dit geldt ook als je na zaterdag je password al had aangepast. We hebben hier bewust gekozen voor extra veiligheid, wetende dat het eenmalig wat ongemak veroorzaakt.

Mochten er toch problemen zijn, stuur dan even een mail naar forum@fok.nl. We zullen er dan zo snel mogelijk naar kijken.

We rekenen op jullie begrip voor deze situatie.

De Crew

MS: Tijd is rijp om de Pro te laten vallen

Eerder vandaag berichtten we jullie over de prijsdaling van de Xbox 360 Elite met 50 euro tot een mooie prijs van 249 euro. Daarin stond ook dat de Xbox 360 Pro langzaam uit de winkels zal gaan verdwijnen. Velen zullen misschien afvragen waarom de meest verkochte Xbox 360 nu compleet gaat verdwijnen. Europese baas van de Xbox 360, Chris Lewis, geeft uitleg.

Volgens hem is dit een goede tijd om aan de consument duidelijk te maken waar Microsoft heen wil met de Xbox 360 en duidelijkheid te scheppen in de verschillende SKU's. Met de Arcade kan Microsoft een goed instap-model bieden en met de Elite een primaire game-experience leveren.

We felt that the time is right and there’s been a demand to clarify our SKUs and our offerings to the consumers. We continue to offer an entry console in the Arcade unit and, now we’ve lowered the price of the Xbox 360 Elite, we’re confident we’re offering a premium gaming experience at a very competitive price.



Die is dus binnenkort verleden tijd

Romantiek op de vuilnisbelt in Deponia

Daedalic Entertainment is een Duitse developer/publisher die in ons buurland veel succes oogst met Edna en Harvey en The Whispered World. Beide spellen krijgen in Duitsland goede reviewcijfers en beoordelingen, en staan dan ook op de agenda om 'binnenkort' ook in het Engels te verschijnen maar een definitieve datum is er nog niet. Dat weerhoudt ze er niet van om alvast hun nieuwste spel aan te kondigen: Deponia.

Deponia draait om de gelijknamige planeet, die in drie lagen is verdeeld. De onderste laag is eigenlijk een grote vuilnisbelt. De mensen die hier wonen hebben een uitzichtloos bestaan. De laag erboven is gereserveerd voor ambtenaren en toezichthouders, terwijl de elite hoog boven de planeet in zwevende steden woont. Op een dag gaat er echter iets mis en valt het rijke meisje Goal helemaal naar beneden. Ze wordt gevonden door Rufus, een zelfingenomen en onaardige man, die toevallig een beetje op haar man lijkt. Hij ruikt zijn kans om eindelijk uit de goot op te klimmen naar de betere klassen...

Daedalic heeft enkele screenshots vrijgegeven, die je hieronder vindt. Het spel komt in ieder geval uit voor de PC, andere platforms zijn wel aangekondigd maar niet bij name genoemd.




Facebook en Twitter alleen voor XBL Gold-leden

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het gebruik van Facebook en Twitter op de console alleen beschikbaar zal zijn voor gamers met een Xbox Live Gold-abonnement. Eerder werd al bekend dat het gebruik van de Last.fm-functionaliteiten ook alleen voor Gold-leden gereserveerd is.

"Xbox LIVE Gold Membership will be required for Twitter and Facebook when they are available, and is required for Netflix. Games, media content and Netflix membership are sold separately; a hard drive is required for storage."

Een reden waarom deze gratis online diensten alleen voor betalende leden van Xbox Live toegankelijk zijn is niet gegeven.

DVD: Twilight

Het heeft een tijd geduurd voordat we de dvd op de redactie hadden ontvangen (tweeënhalve maand), maar dan heb je wel wat: Twilight. De film, naar het gelijknamige boek van Stephenie Meyer, is tijdens de MTV Movie Awards 2009 gigantisch in de prijzen gevallen. Er zijn duidelijk twee kampen te zien tussen de kijkers van deze film. De ene groep vindt het een enorm goede film, de ander zegt dat het aanfluiting is. Maar wie moeten we nou geloven? Een blik op het eerste deel van de Twilight-trilogie.

Westra start in Vuelta uit eerbetoon aan vader

Lieuwe Westra staat zaterdag gewoon aan de start van de Vuelta a España in Assen. De Fries verloor maandag zijn vader en wil de ronde uit eerbetoon aan hem gewoon gaan rijden.

Westra heeft inmiddels de dopingcontrole ondergaan en heeft van de organisatie toestemming gekregen om bij de begrafenis van zijn vader aanwezig te zijn. Normaal gesproken mag een renner na de dopingcontrole voor een grote ronde niet meer bij zijn ploeg weg.

"Lieuwe wil graag rijden. Het is allemaal nog heel emotioneel en dat zal het voorlopig ook wel blijven, maar het is voor 99,9 procent zeker dat hij start,", zei ploegleider Michel Cornelisse eerder vandaag nog. "Mijn vader had gewild dat ik zou rijden," zei Westra die in de proloog hoog wil eindigen en daarom het TT-circuit al vele malen verkend heeft.

FOK!games viert zijn lustrum

Bijna is het dan zover, dan kunnen we het eerste lustrum vieren van FOK!games. Vijf jaar aan nieuwsberichten, (p)reviews, specials, columns, trailers, screenshots en natuurlijk reacties. De afgelopen jaren hadden we altijd een toffe actie op onze verjaardag, zo gaven we al een Wii, een Xbox 360 en een shitload aan games weg, maar dit jaar gaan we het anders doen. Omdat we nu niet één enkele user willen belonen, maar onze hele community. De crew is de hele zomer druk bezig geweest met iets speciaals. Wat? Dat mogen jullie raden. De komende week gaan we elke dag een hint erbij geven en de persoon die het het eerste raadt, wint een leuke prijs.

De eerste hint is als volgt: Believe the Hype
De tweede hint is: Back to the Future 
De derde hint is: Wij hebben het erover maar we houden het geheim.

Denk je het antwoord nu al te weten? Stuur dan een mailtje naar games[at]fok.nl onder vermelding van "Lustrum FOK!games" en motiveer hierin graag hoe je op je antwoord gekomen bent. Mensen die een bijdrage hebben geleverd aan deze actie zijn uiteraard uitgesloten van deelname. Verder behoudt de redactie zich het recht voor om mensen uit te sluiten als we vals spel vermoeden. Over de uitslag kan verder niet worden gecorrespondeerd.

Let op: Om te zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft is er bij deze een extra regel ingevoerd. Per dag mag je één keer raden. Dit om te voorkomen dat mensen gewoon maar willekeurig gaan gokken en toevallig mazzelen.
 
Update
Het raden is in volle gang en veel users hebben dezelfde ideeën. Om te zorgen dat niet de hele week door dezelfde antwoorden ingestuurd volgt hier een kort overzichtje van vaak ingestuurde foute antwoorden:

-Een nieuwe website
-Een LAN-party
-Een gamesbeurs
-Assassin's Creed 2

 

Alle FOK!wachtwoorden gereset!

Beste FOK!ker, 

zoals jullie weten zijn we afgelopen zaterdag aangevallen door een hacker die in md5 gehashte vorm opgeslagen passwords heeft ontfutseld. MD5 is in haar standaardvorm tegenwoordig relatief eenvoudig te kraken en dus moest daar een betere oplossing voor komen. Die is er en die zal op zeer korte termijn (vanavond nog) worden doorgevoerd.

Om te voorkomen dat de hacker zich alsnog met de buitgemaakte passwords toegang kan verschaffen tot accounts van gebruikers zullen we ook alle passwords resetten. Dit houdt in dat je zodra je uitlogt pas weer kunt inloggen als je de passmailer gebruikt en op die manier een nieuw wachtwoord hebt gekregen. Die kun je dan weer veranderen via de profielinstellingen. Tussentijds je wachtwoord veranderen kan niet omdat het zonder ingesteld password onmogelijk is in te loggen.

We raden iedereen aan zo snel mogelijk uit te loggen en na verificatie dat inloggen inderdaad niet meer mogelijk is de passmailer te gebruiken. We begrijpen dat dit een lastige procedure is, maar in dit geval kiezen we voor volledige veiligheid.

Dit geldt ook als je na zaterdag je password al had aangepast. We hebben hier bewust gekozen voor extra veiligheid, wetende dat het eenmalig wat ongemak veroorzaakt. 

Mocht je niet in staat zijn om je wachtwoord te resetten, omdat je niet meer de beschikking hebt over het emailadres in je profiel, stuur dan een mail naar forum@fok.nl met daarin je oude mailadres ter controle. Dan kunnen de FA's het voor je oplossen. Of, als je nog ingelogd bent, een PM sturen naar forum@fok.nl met je nieuwe mailadres. Dan passen we je mailadres aan en kan je zonder problemen de passmailer gebruiken. Als je geen mail van de passmailer krijgt, wacht in dat geval even, het kan altijd even duren. En vergeet niet je spambox te controleren. Mocht het dan nog niet werken neem dan contact op met forum@fok.nl.

We rekenen op jullie begrip voor deze situatie.
De Crew 

Update:
Inmiddels is de update doorgevoerd en kan er worden uitgelogd om de passmailer te gebruiken. 

Zie ook het topic in het mededelingenforum.

Klik hier voor achtergrondinfo  

Priester verdacht van bezit kinderporno

De Duitse justitie verdenkt een rooms-katholieke priester in het Sauerland ervan dat hij meer dan honderd afbeeldingen van kinderporno heeft verzameld en verspreid. Het aartsbisdom Paderborn heeft de 31-jarige man, die werkte in een parochie in Brilon, met onmiddellijke ingang geschorst.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) stelde justitie een onderzoek in na tips van collega's van de priester uit het zuiden van Duitsland. De politie heeft de woning van de man en het parochiesecretariaat doorzocht en twee computers in beslag genomen.

De Rooms-Katholieke Kerk is de afgelopen jaren geregeld geconfronteerd met schandalen over seksueel misbruik door priesters. Die hebben in de Verenigde Staten de kerk tientallen miljoenen dollars gekost. In Duitsland bleef de kerk tot dusver grote schandalen bespaard.

Duitse priester verdacht van bezit kinderporno  (foto: ANP)

Opwinding over 'pornosnoepjes'

In Groot-Brittanië is ophef ontstaan over de wikkels van MAOAM snoepjes. Een bezorgde vader ziet de afbeelding van vruchten die vrolijk tegen elkaar aanschurken als 'porno'.

Simon Simpkins openbaarde zijn constatering in The Sun: "De citroen en de limoen lijken een vleselijke ontmoeting te hebben. De limoen, die volgens mij de man is, heeft een bijzonder minzame uitdrukking op zijn gezicht." Door deze constatering ligt fabrikant Haribo nu onder vuur in Groot-Brittannië.

Rente laag, niemand wil het hebben

Ondanks dat de Europese Centrale Bank (ECB) sinds het uitbreken van de crisis de rente verlaagd heeft naar een historisch laag niveau van 1 procent, lijken banken toch niet meer te willen uitlenen. Dit blijkt uit cijfers die de ECB donderdag publiceerde.

De geldgroei (de toename van de hoeveelheid geld in het financiële systeem) in de eurozone kwam in juli uit op 3,0 procent op jaarbasis. Dit is het laagste niveau ooit gemeten sinds het bestaan van de euro. In juni kwam de geldgroei nog uit op 3,5 procent. De ECB streeft naar een geldgroei van 4,5 procent.

Ook de leningen in de eurozone aan de private sector staan steeds verder onder druk. Deze groeide met 0,6 procent in juli op jaarbasis, ten opzichte van 1,5 procent in juni. Ook dit is een diepterecord.

Europese banken lijken hiermee 'leenmoe' te worden. De kans op verdere deflatie in het eurogebied, in juli 0,7 procent, neemt hiermee significant toe. Dit is vooral nadelig voor consumenten met veel schulden.


'Problemen Xbox 360 verleden tijd'

Microsofts Aaron Greenberg gelooft dat de hardnekkige Xbox 360 hardwareproblemen helemaal verleden tijd zijn dankzij verbetering van de productie. De meeste verbeteringen zitten in de chips en de koeling. De standaard garantie van de Xbox 360 is een jaar, de beruchte 'Red Ring of Death' wordt tot drie jaar na de aankoop gerepareerd.

"Ik denk dat we duidelijk hebben gemaakt dat wij in staan voor de kwaliteit van ons product en dat we eventuele problemen zonder kosten voor de consument verhelpen. Tegelijkertijd hebben we hard gewerkt om onze producten te verbeteren, dus ik denk dat de meeste problemen achter ons liggen," aldus Greenberg.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

Implosie bedrijfsinvesteringen VK

De bedrijfsinvesteringen in het Verenigd Koninkrijk (VK) zijn het tweede kwartaal in vergelijking met het eerste kwartaal 10,4 procent onderuit gegaan. Dat is de grootste teruggang sinds 1985. Ten opzichte van vorig jaar daalden de Britse investeringen zelfs 18,4 procent, wat de grootste daling ooit is sinds het bijhouden van de cijfers in 1967.

De cijfers waren fors slechter dan verwacht. Economen gingen uit van een daling van 3,6 procent in plaats van de gerapporteerde 10,4 procent. Britse bedrijven hebben hun investeringen sterk teruggebracht als gevolg van de vraaguitval door de wereldwijde recessie. Ook het steeds moeilijker worden van het krijgen van kredieten speelde bedrijven parten. Vooral in de productie daalde de investeringen.

Nieuwe partij Jan Nagel een feit

Jan Nagel wil met zijn nieuwe partij OokU (Onafhankelijke Ouderen en Kinderen Unie) meedoen aan de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Het partijprogramma is klaar; Nagel gaat nu kandidaten en sponsoren zoeken, zo zei hij donderdag.

Nagel was in het verleden voor de PvdA lid van de Eerste Kamer en zat in het bestuur van die partij. Later stond hij aan de wieg van Leefbaar Hilversum en Leefbaar Nederland.

Nagel heeft zich inmiddels ingeschreven bij de Kiesraad, zo meldt het televisieprogramma EénVandaag donderdag. In een toelichting zegt Nagel dat hij er rekening mee houdt dat het kabinet voortijdig valt en er dus vervroegde verkiezingen komen. Om daarvoor klaar te zijn, heeft hij OokU nu geregistreerd. Aan de gemeenteraadsverkiezingen doet hij niet mee.

Nagel presenteert het partijprogramma over anderhalve week. Oud-PvdA-politici als Bram Peper en Marcel van Dam hebben Nagel de afgelopen tijd geadviseerd, net als opiniepeiler Maurice de Hond en prof. Kees de Lange, voorzitter van de Nederlandse Bond voor Pensioenenbelangen.

Meer over splinterpartijen en tweedehands politici lees je hier.

RadioShack debuteert in Australië

Team RadioShack, het nieuwe team van Lance Armstrong en ploegleider Johan Bruyneel, zal zijn debuut maken tijdens de Tour Down Under in Australië. Het team van de zevenvoudig Tour-winnaar, dat tijdens de wedstrijden onder de naam “The Shack” rijdt, zal aan de start verschijnen van de Pro-Tour koers, die van 17 tot en met 24 januari 2010 wordt verreden.

De Tour Down Under was ook de eerste koers van Armstrong toen hij eerder dit jaar zijn rentree in het peloton vierde na drie jaar afwezigheid. Mede dankzij zijn terugkeer kwamen 750.000 toeschouwers op het evenement af.

Premier Mike Rann van Australië is blij met de terugkeer van Armstrong op Australisch grondgebied: ”Ik ben regelmatig in contact geweest met Lance en zijn management sinds zijn terugkeer in het peloton. Hij heeft het erg naar zijn zin gehad in Zuid-Australië en vertelde me dat hij de grootste aanmoedigingen van de wielerfans tijdens de koers erg op prijs heeft gesteld. Tevens was hij erg blij met de ondersteuning van de gemeenschap tijdens de lancering van zijn Livestrong-campagne.”

Het is nog niet bekend welke andere rijders deel zullen uitmaken van The Shack. Wel is bekend dat de Belg Sébastien Rosseler inmiddels een contract heeft getekend en dat zijn landgenoot Gert Steegmans, die in onmin leeft met zijn huidige werkgever Katyusha, ook dichtbij een contract is.

[WK Judo] Ook Bravik onderuit, herkansing volgt

Kitty Bravik is er niet in geslaagd haar Koreaanse opponente te verslaan. De Nederlandse kreeg een vol punt tegen waardoor de wedstrijd meteen werd beslist.

De Nederlandse probeerde aan te vallen maar in een aanval werd ze overgenomen door de Koreaanse waardoor ze op haar rug belandde.

Bravik zal later vandaag in de herkansing uitkomen.Vanaf 14.00 uur vinden de finales plaats en uiteraard lees je uitslag hiervan op FOK!sport. Wil je de finale's zien? Ook dat kan via de NOS op televisie of op internet.

Facebook ingezet tegen diefstal

De Canadese Heather McKibbon kreeg dankzij Facebook haar gestolen fiets terug. Toen haar fiets werd gestolen in mei, besloot de 29-jarige projectmanager uit Toronto haar sociale netwerk op Facebook in te schakelen, schrijft de Wallstreet Journal.  Ze stelde iedereen op de hoogte van de diefstal van haar fiets. Enkelen uren later al mailde een vriend terug met een linkje naar de website van eBay, waarop een fiets te koop werd aangeboden die identiek was aan haar gestolen fiets.

McKibbon, overtuigd dat het haar fiets was, deed zich voor als een geïnteresseerde koper. Ze maakte een afspraak met de verkoper om elkaar bij het metrostation te ontmoeten, waarna ze de politie inschakelde. De man werd ter plekke gearresteerd.

De 29-jarige Canadese is niet de enige die gebruik maakt van sociale netwerken op internet om een diefstal op te lossen. Steeds meer mensen maken gebruik van blogs, Facebook en ook Twitter, om het heft in eigen hand te nemen.

Meer vertrouwen Duitse consument

Duitse consumenten kregen afgelopen maand weer meer vertrouwen in de ontwikkeling van de economie. Zowel de verwachtingen voor de hele economie als voor de ontwikkeling van het eigen inkomen werden afgelopen maand weer wat rooskleuriger.

Dat bleek uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van het Duitse marktonderzoeksbureau GfK, dat de index van het consumentenvertrouwen zag oplopen tot een stand van 3,7 tegen een niveau van 3,4 in de voorgaande maand. Het consumentenvertrouwen in Duitsland nam daarmee voor de vierde achtereenvolgende maand toe.

De ondervraagde Duitsers toonden deze maand een grotere bereidheid tot het doen van grote aankopen dan vorige maand. Volgens GfK komt dat door de prijsdalingen van de afgelopen tijd en de relatief stabiele situatie op de arbeidsmarkt. De onderzoekers waarschuwen echter dat een toename van de werkloosheid het vertrouwen in de komende maanden weer kan drukken.

Wellicht downloadable content voor Heavy Rain

Content aanbieden via de digitale snelweg, ook wel downloadable content genoemd, is helemaal hot. Je game doet eigenlijk niet meer mee als er geen regelmatige nieuwe content voor te downloaden valt. Ook voor games waarvan je het eigenlijk niet zo snel zal verwachten, zoals Quantic Dream's nieuwste game Heavy Rain, wordt het overwogen.

Dat heeft David Cage, de oprichter van Quantic Dream, gezegd. Ze zijn met Sony in gesprek over de mogelijkheid voor DLC voor Heavy Rain. Dit is opmerkelijk te noemen omdat de game een complex verhaal zal bevatten en die op verschillende manieren te spelen is. Het toevoegen van content is dan iets minder vanzelfsprekend dan voor games met een uitgebreide multiplayer. Toch denkt Cage dat er mogelijkheden zijn in de vorm van prequels en/of sequels voor de karakters die je in de game tegen zult komen.

De game zal begin volgend jaar verschijnen voor de Playstation 3.

De Hoop Scheffer hoogleraar in Leiden

Oud-secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer is per 1 september hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Hij gaat studenten onderwijzen over internationale politiek en de diplomatieke praktijk. Dat heeft de universiteit van Leiden vandaag laten weten.

De Hoop Scheffer is benoemd op de Pieter Kooijmansleerstoel. De bekleder van deze zogenoemde wisselleerstoel houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van vrede, recht en veiligheid voor een periode van maximaal drie jaar.

Hoogleraren zijn over het algemeen gepromoveerd en hebben al een uitgebreide wetenschappelijke carrière achter de rug. Voor personen zonder wetenschappelijke achtergrond maar met een grote staat van dienst, zoals Jaap de Hoop Scheffer, kan een uitzondering gemaakt worden.

Voor hij aantrad als secretaris-generaal bij de NAVO was De Hoop Scheffer van 2002 tot 2003 minister van Buitenlandse Zaken. Van 1997 tot 2001 was hij fractievoorzitter van het CDA.


Jaap de Hoop Scheffer hoogleraar in Leiden  (foto: DAG)

Zeilster Laura (13) zat in kindertehuis

Laura Dekker heeft, naar nu blijkt, in Groot-Brittannië ook al problemen met de autoriteiten gehad. In het voorjaar is het 13-jarige meisje, dat solo de wereld wil rond zeilen, door de Britse politie tegengehouden.
Ze had toen de oversteek van Nederland naar Groot-Brittannië gemaakt, maar toen ze daar eenmaal was aangekomen vonden de autoriteiten het geen goed idee haar alleen terug te laten varen.

Vader had eerst geen zin om haar op te komen halen, daarom werd een verblijfplaats voor haar geregeld in een kindertehuis, volgens haar advocaat Peter de Lange. Hij zei dit vandaag naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant. Dit was voor vader Dick de aanleiding om dan toch maar overstag te gaan en naar het eiland af te reizen.

Het advies van de Britten om de havo-scholiere niet alleen de oversteek te laten wagen, sloeg hij echter in de wind. "Dat is ook helemaal niet strafbaar, niet van hem en niet van haar”, aldus De Lange. De advocaat sloot niet uit dat de Britse autoriteiten zijn getipt vanuit Nederland. De Britten namen dit besluit van vader niet en daarom werden vervolgens de Nederlandse politie en Bureau Jeugdzorg ingeschakeld.

Vader verklaarde dat Laura eerder is tegengehouden, toen zij alleen op het IJsselmeer of langs de Nederlandse kust zeilde. "Maar dat leverde nooit een probleem op, want het is niet illegaal.”

Morgen beslist de kinderrechter in Utrecht of de ouders van Laura worden beperkt in het gezag over hun dochter. Laura is namelijk van plan om in haar eentje de wereld rond te zeilen, maar tal van instanties willen dat de reis wordt afgeblazen. Laura's ouders hebben echter geen bezwaar tegen de plannen voor reis die twee jaar in beslag zal gaan nemen.

De ouders zijn gescheiden en Laura's moeder zou eigenlijk niet willen dat de plannen van haar dochter doorgaan. Ze zou het maar toelaten omdat ze bang is om het contact met Laura te verliezen.

Met dank aan corleona voor de submit!

Vlamingen boos over Waalse vlaggen

Vlamingen beklagen zich erover dat aan Belgische ambassades zelden een Vlaamse vlag hangt. De gele vlag met een zwarte leeuw ontbreekt, terwijl de ambassades wel de Brusselse of Waalse vlag uithangen.

De Vlaams-nationalistische partij N-VA heeft de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme vandaag gevraagd om een onderzoek. "Het is opvallend hoeveel klachten we daarover krijgen", zegt N-VA-leider Bart De Wever. Oorzaak is volgens hem dat veel Belgische diplomaten Franstalig zijn.

Volgens de partij zou de Belgische ambassade in Riga op 11 juli, de Vlaamse feestdag, zelfs de Waalse vlag met de rode haan hebben uitgehangen in plaats van de Vlaamse Leeuw.

Anouk uit de kleren

Anouk heeft zich voor de nieuwe Linda.Mode bloot laten fotograferen met haar vriend Unorthadox.

Dit meldt de Telegraaf. In de Linda vertelt de zangeres dat ze een goed gevoel heeft over haar relatie met de 28-jarige rapper. "Met Unorthadox had ik het niet beter kunnen treffen. Het begin is altijd leuk, maar je moet maar afwachten of iemand het na een half jaar nog steeds zo tof vindt."

Eerder al liet de zangeres de naam  'DOX' tatoeëren op haar pols. Anouk: "Vroeger zou ik voorzichtig zijn geweest met een naam, met hem is het anders. Het voelde goed."

Ook vertelt de rockster dat ze een zwak heeft voor foute types. "Het moet een beetje gevaarlijk zijn. Een vent in skinny jeans is niets voor mij", aldus de 34-jarige zangeres.

De relatie tussen Anouk en rapper Remon Stotijn liep dit voorjaar op de klippen. De twee waren acht jaar getrouwd geweest en hebben samen drie kinderen. Volgens Anouk kwam de breuk voor haar "out of the blue".


Anouk uit de kleren  (foto: DAG)

Regen op vrijdagtrainingen Spa voorspeld

De laatste weersverwachtingen voor Spa-Franchorchamps zijn regen op de vrijdag. Het circuit ligt in de Belgische Ardennen, waar het altijd onvoorspelbaar is.

De vrijdag zal bewolkt met enkele buien beginnen, en in de middag zal het waarschijnlijk opklaren en droog worden. De temperatuur ligt tussen de 14 en 18 graden Celsius. Op zaterdag en zondag is de regenkans respectievelijk 40 en 25 %, maar half bewolkt. Zondag wordt er meer zon verwacht dan op zaterdag. Op die dagen ligt de temperatuur tussen 16 en 18 graden Celsius.

Vorig seizoen was een buitje in de laatste drie ronden de scherprechter en had Lewis Hamilton profijt van de regen om na een foutje weer dichterbij aan Kimi Räikkönen te komen die er even afschoot. Toen Räikkönen de leiding weer had teruggepakt, schoot de Fin de muur in vanwege de Ook Hamilton kende opnieuw een momentje, maar kwam als leider over de finish. Een tijdstraf achteraf zorgde er echter voor dat het Felipe Massa was die met de meeste punten naar huis ging.

Drie FC Twente supporters in Azerbeidzjan

FC Twente wordt donderdag gesteund door drie supporters. Twee van hen zijn dinsdag met de ploeg meegevlogen terwijl de derde na een eenzame trip van twintig uur woensdagnacht aankwam. De supporters verwachten dat ze niet voor niets zijn gekomen.

De twee supporters die waren mee gevlogen met de ploeg van FC Twente waren de enige die zich hadden ingeschreven voor de supportersreis naar Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Een verslaggever van RTV Oost interviewde de aanhang van de Twentse club. Zo kwam ook de prijs van de toegangskaart ten sprake. Deze kost nog minder dan één euro. Verder sprak de verslaggever nog met aanhang van de thuisploeg, deze verwacht een 2-0-uitslag voor Qarabagh.

Glock bezorgd door Toyota's onzekerheid

Timo Glock heeft toegegeven dat hij niet helemaal gerust is nu hij nog geen nieuw contract bij Toyota heeft gekregen. Van de Japanse fabrikant werd verwacht dat die de optie op Glock, die er nog altijd is, op zou nemen. Tot op heden is dat niet gebeurd.

Temidden van alle speculatie of Toyota doorgaat in de Formule 1 - al heeft de fabrikant dat zelf ontkend een paar weken geleden - wil Glock graag zijn toekomst verzekeren. "Een beetje wel ja", zei de Duitser tegen autosport.com toen hem gevraagd werd of hij niet ongerust is dat er nog geen deal gemaakt is. "Het is een beetje een zorg op dit moment als je kijkt naar de situatie met BMW - ik denk dat alle fabrikanten in een lastig parket zitten."

Iedereen houdt alle opties open en je weet nooit wat er gaat gebeuren", voegde Glock daaraan toe, die graag bij TOyota wil blijven voor een derde seizoen. Het is niet makkelijk voor mij. Je moet ook kijken naar welke opties je hebt als het mis gaat. Hopelijk gaat alles zoals gepland en blijf ik bij Toyota."

Teamgenoot Jarno Trulli lijkt niet verder te gaan bij Toyota volgend seizoen, de geruchten zijn talrijk nu het zo slecht gaat met de fabrikanten tijdens de wereldwijde crisis. Trulli wil zelfs een salarisvermindering van vijftig procent aanvaarden. Het salaris van Glock is relatief gezien beduidend minder en zou geen struikelblok voor het Japanse automerk hoeven zijn.

[WK Judo] Gravenstijn ligt eruit

Deborah Gravenstijn had een bye in de eerste ronde. In de tweede ronde moest de Nederlandse, die vandaag haar laatste toernooi speelt, het opnemen tegen Morgane Ribout. Helaas verloor de Rotterdamse dat duel door een aantal waarschuwingen.

Gravenstijn speelde afwachtend maar werd hierdoor al vroeg in de match door de scheidsrechter gewaarschuwd. Haar tegenstandster wist ook nog een yuko te scoren met een half gemaakte worp. Hierna kreeg de Nederlandse tot tweemaal toe een rolletje vanwege passiviteit waardoor Ribout uiteindelijk wist te winnen.

Di Luca: "Ik denk aan een complot"

Danilo di Luca denkt dat er opzet in het spel is bij zijn positieve test op CERA tijdens de afgelopen Giro d’Italia. Dit meldde de Italiaan gisteren aan de aanwezige pers, nadat hij een verklaring had gegeven aan het Italiaans Olympisch Comité (CONI).

De nummer twee van de Giro achter Denis Menchov zei nogmaals dat hij niet weet hoe het CERA in zijn lichaam terecht is gekomen. "Ik slaag er maar niet in om een verklaring te vinden. Ik denk zelfs aan een complot. Maar voordat ik dat kan bevestigen, moet ik eerst bewijzen vinden."

Zijn advocaten geloven niet in de lezing van Di Luca en richten zich vooral op de geloofwaardigheid van de test: "De wielerwereld heeft de methode al ingeburgerd, maar de wetenschappelijke wereld heeft ze nog niet aanvaard", beweren ze. "Er zijn zo al vals-positieve gevallen bekend."

Di Luca meldde verder nog dat hij verwacht dat hij ooit nog een Giro d’Italia zal rijden; "Eerst dacht ik te stoppen na een positieve contra-expertise, maar ik ben van gedachte veranderd", aldus de flamboyante Italiaan. "Ik ben ervan overtuigd dat ik ooit nog een Giro zal rijden."

Leer hoe je DJ Hero speelt in trailer

DJ Hero is een spin-off van de wereldbekende Guitar Hero franchise. DJ Hero gaat, in tegenstelling tot Guitar Hero, over het zijn van een diskjockey. De game wordt gespeeld met een draaitafel en in de trailer die nu is uitgebracht wordt uitgelegd hoe je de draaitafel gebruikt in de game. Daarnaast zien we dat de gitaar van Guitar Hero gebruikt kan worden in DJ Hero om samen te gamen.


''De Xbox 360 is nu volledig betrouwbaar''

Microsofts Aaron Greenberg gelooft dat de hardnekkige Xbox 360 hardware-problemen helemaal verleden tijd zijn dankzij verbetering van de productie. De meeste verbeteringen zitten in de chips en de koeling. De standaard garantie van de Xbox 360 is een jaar, de beruchte 'Red Ring of Death' wordt tot drie jaar na de aankoop gemaakt.


"I think we've made it clear we stand by the quality of our product and we will make it right by fixing the problem at no extra cost to you. But at the same time, we've been working hard to make improvements in the products we're currently making, so I really feel like most of this is well behind us." .


Uncharted 2 alleen mogelijk op de Playstation 3

De console-oorlog woedt nog steeds hevig en is zelfs opgelaaid nu de Playstation 3 in prijs is gezakt naar 299 euro. Deze herfst zal het dus een spannende tijd worden voor de consoleboeren om te zien wie er het beste vanaf komt. Één van de troeven van Sony, Uncharted 2: Among Thieves, zal ook deze herfst verschijnen en is, volgens Naughty Dog, alleen mogelijk op de Playstation 3.

Volgens Naughty Dogs co-president Christophe Balestra is de combinatie van Blu-ray en de hardeschijf erg belangrijk voor de game. De game is volledig te spelen zonder laadtijden en zonder installatie. Volgens Balestra is de game onmogelijk op de concurrent van de Playstation 3, de Xbox 360.

You can play the entire game without loading. We don't require an install. We're doing all the post-processing effects on the SPUs (Synergistic Processing Units). The quality of the depth of field we have, you can't do that on the Xbox 360.

De makers hebben veel tijd geïnvesteerd in het onder de knie krijgen van de Playstation 3 en alles eruit te halen wat erin zit. Hierdoor hebben ze veel geleerd over de machine en delen dit graag met andere collega's zoals het team dat werkt aan God of War 3.

Van Beukering naar De Graafschap

NEC en De Graafschap hebben een akkoord bereikt over de huur van Jhon van Beukering. De spits zal het seizoen afmaken in Doetinchem en heeft vandaag al meegedaan met de training.

In Nijmegen kon de stevige aanvaller niet meer rekenen op veel speeltijd. Door de aankopen Erton Fejzullahu en Björn Vlemickx moest hij genoegen nemen met een plaats op de bank. In de periode van 2004 tot en met 2007 speelde hij ook al voor De Graafschap. In 92 wedstrijden kwam hij tot 49 doelpunten. Hierna vertrok de 26-jarge spits naar NEC.

De Doetinchemmers moeten alles op alles zetten om hem speelgerechtigd te krijgen voor het duel van vrijdag tegen FC Omniworld.

NEC geïntereseerd in Kennedy

Kennedy Bakircioglü lijkt te gaan vertrekken bij Ajax. NEC heeft interesse in de 28-jarige rechtsbuiten. De Zweed staat bij de Amsterdammers op de lijst van spelers die mogen vertrekken.

In Nijmegen moet hij de opvolger worden van Saidi Ntibakonzika. Doordat de Burundees geen beter contract krijgt, wil hij niet langer meer voor NEC uitkomen. Het is nog niet duidelijk of NEC Kennedy wil huren of kopen.

In de zomer van 2007 kwam hij over van FC Twente maar kon de hoge verwachtingen niet waarmaken. Voordat hij naar Nederland kwam, was hij actief voor het het Griekse Iraklis Saloniki.

Veel Pokemon op gameplay beelden

Pokemon Gold en Silver waren volgens de meeste mensen de beste Pokemondelen die er zijn uitgebracht, mede doordat je twee regio's kon verkennen in plaats van een. Daarom brengt Nintendo deze versies opnieuw uit als Pokemon Soul Silver en Heart Gold. Deze games zijn opgepoetst zodat de game nu dezelfde grafische stijl heeft als Diamond, Pearl en Platinum. Nu is er een gameplay trailer verschenen en een Japanse commercial.



Brawn: "Bandenprobleem opgelost"

Als het aan Ross Brawn ligt, is het bandenprobleem dat zijn team kende, opgelost. Eerder had Brawn GP nog last van de banden bij lage temperaturen, maar de teambaas verwacht dat dat voorbij is.

Brawn gaat dan ook vol vertrouwen naar Spa-Franchorchamps voor de Grand Prix van België. "De overwinning van Rubens (Barrichello, red.) in Valencia heeft het hele team een oppepper gegeven voor de laatste fase van het kampioenschap", vertelde Brawn.

"We hebben er verder veel vertrouwen in dat we nu beter kunnen omgaan met de bandenproblemen die we eerder in het seizoen hadden en de lage baantemperaturen in Spa zullen dit moeten bewijzen. Spa is een geliefd circuit bij coureurs, engineers en fans, dus we hopen daar een goede show weg te geven", sprak de teambaas opgewekt.

Xbox 360 Elite krijgt prijsdaling door weglaten HDMI-kabel

Nu Sony de prijs van de Playstation 3 heeft verlaagd naar 299 euro is de volgende zet voor de concurrentie. Microsoft is hier nu mee begonnen door de Xbox 360 Pro langzaam uit de schappen te laten verdwijnen en door de Xbox 360 Elite in prijs te laten zakken.

De Elite zal geen HDMI kabel meer bevatten waardoor de Elite 50 euro goedkoper zal worden. Hiermee komt de prijs van een nieuwe Elite op 249 euro te staan. Het verwijderen van de HDMI-kabel uit de bundel zorgt natuurlijk voor een lagere prijs maar Microsoft heeft nog een andere reden om de kabel uit de bundel te halen.

We are confident that providing even better value for our premium console will allow people the flexibility to purchase the HDMI cable of their choice so they can enjoy the full benefits of our high-definition and 1080p experiences over Xbox LIVE.

Door het weg laten van de HDMI-kabel kunnen klanten zelf kiezen welke kabel ze willen gebruiken en geeft de klant dus meer keuzevrijheid.



Die vanaf nu dus niet meer

River Plate wil Cvitanich huren

River Plate heeft zich bij Ajax gemeld voor Dario Cvitanich. De ploeg uit Argentinië wil de aanvaller voor een seizoen huren. Ajax heeft aangegeven dat de spits pas mag vertrekken indien er een vervanger gevonden is.

"Een vertrek van Cvitanich is echter alleen bespreekbaar als we een andere aanvaller kunnen aantrekken", aldus Martin Jol. De kleine spits kwam het afgelopen seizoen voor 6,4 miljoen over van Banfield en scoorde negen keer voor Ajax.

Jol is nog niet onder de indruk van de spits en is hierdoor op zoek naar versterking. Onlangs werd de interesse in Afonso Alves bevestigd door Ajax. "Maar ik heb nog een ijzer in het vuur", aldus Jol.

PSV jaagt op Vukoviç

Jago¨ Vukoviç staat in de belangstelling van PSV. De ploeg uit Eindhoven heeft de onderhandelingen gestart met FK Rad over de 21-jarige verdediger.

De jeugdinternational is gewend als centrale verdediger te spelen maar zou ook als linksback kunnen spelen. Door zijn 1 meter 94 centimeter is hij een uitstekende kopper.

Vukoviç komt uit de jeugdopleiding van Rode Ster Belgrado en speelde het afgelopen seizoen voor de middenmotor Rad.

Afgelopen zomer maakte hij een goede indruk tijdens het jeugd-EK in Zweden.

Tottenham Hotspur wil Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy lag er de afgelopen maanden uit vanwege een zware knieblessure, toch staat hij in de belangstelling van diverse clubs. De Daily Mail meldt dat Tottenham Hotspur de 33-jarige spits graag wil overnemen van Real Madrid.

De spits maakte zondag zijn rentree bij Real Madrid nadat hij langer dan een half jaar uit de roulatie was met een zware knieblessure. Door de komst van Benzema lijkt er geen basisplaats bij Real Madrid weggelegd voor Van Nistelrooy.

Bij de Spurs moet de goalgetter de opvolger van Roman Pavlyuchenko worden. De Rus staat in de belangstelling van AS Roma, Spartak Moskou en Zenit Sint Petersburg staan. De aanvaller kon in Engeland nooit een basisplaats veroveren, waardoor hij bang is zijn plek in de WK-selectie van Guus Hiddink kwijt te raken.

[WK Judo] Bravik naar derde ronde

Kitty Bravik heeft de tweede ronde weten te winnen van het WK Judo in Rotterdam. De Nederlandse was met 2 koka's te sterk voor de Noorse Sanna Askeloef.

Bravik was in haar duel de sterkste maar kon dit niet overduidelijk in een goede score laten blijken. Een hoop pogingen tot het naar de grondwerken van de Noorse liepen op niets uit maar twee maal werden ze door de scheidsrechter gewaardeerd met een koka. In de vierde ronde zal ze het op moeten nemen tegen Adriane Negrete of Joana Ramos.

Dzeko en Ziani op de vuist tijdens training

Edin Dzeko en Karim Ziani zijn gisteren tijdens de training op de vuist gegaaan. Tijdens de training van het Duitse kampioen VfL Wolfsburg kreeg Ziani een slag in het gezicht van de Bosniër.

"Ziani zette twee keer een tackle van achteren op mij in. Wat er daarna gebeurde, heeft iedereen kunnen zien", zegt de Bosniër. "We hebben elkaar uiteindelijk de hand geschud. Daarmee is het nu voorbij." Volgens de Duitse krant sloeg Dzeko in het gezicht van Ziani na een woordenwisseling.

Sinds 2007 is Dzeko actief voor de Duitse ploeg. Daarvoor speelde hij voor Zeljeznicar Sarajevo, Teplice en Ústí Nad Labem. Vorig seizoen was hij met zijn teamgenoot Grafite de smaakmaker in de Bundesliga. Met 26 doelpunten werd hij in de zomer onder andere gelinkt aan Chelsea en AC Milan.

NS-automaten bestand tegen skimmers

De pasinvoer op kaartjesautomaten in treinstations krijgt binnenkort een heel ander uiterlijk. Reizigers moeten hun bankpas in een metalen voorzetstuk leggen voordat ze de pas in de automaat schuiven.

De NS lieten vandaag weten met het voorzetstuk de kaartjesautomaten 'skim-veiliger' te maken. Het is voor reizigers misschien even wennen, omdat de pasinvoer een stuk verder zal uitsteken dan nu het geval is, aldus de NS. Overigens adviseert de NS reizigers wel om nog altijd de pincode goed af te schermen bij het kopen van een kaartje uit de automaat.

Op 31 augustus beginnen de NS met het aanpassen van de kaartjesautomaten. Naar verwachting duurt het acht weken voordat alle automaten voorzien zijn van het metalen voorzetstuk.


NS beschermt kaartjesautomaat tegen skimmers  (foto: DAG)

Rus onderuit in The Bronx

Arantxa Rus heeft de tweede ronde van het Challengertoernooi in The Bronx niet overleefd. In New York ging ze met 6-4 en 6-4 onderuit tegen de Amerikaanse Vania King die 124e op de wereldranglijst staat.

Rus gebruikte het toernooi in New York als laatste voorbereiding op de US Open waar ze rechtstreeks tot toegelaten is. De loting voor Flushing Meadows zal in de nacht van donderdag op vrijdag plaats gaan vinden.

Voor Igor Sijsling is nog niet duidelijk of hij aan het toernooi deel mag nemen. Hij neemt het later vandaag in de tweede ronde van de kwalificaties op baan dertien op tegen de Indiër Somdev Devvarman.

The Pirate Bay verzet zich tegen vonnis

De omstreden Zweedse downloadsite The Pirate Bay heeft alsnog verzet aangetekend tegen het vonnis van de kortgedingrechter in Amsterdam. Die bepaalde onlangs in een zaak die was aangespannen door auteursrechtenorganisatie Brein, dat de site voor Nederlandse internetgebruikers moet worden afgesloten.

De mondelinge behandeling van het verzet is op 5 oktober bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Amsterdam. De Nederlandse advocaat van The Pirate Bay, Ernst-Jan Louwers, heeft dit gisteren bekendgemaakt. De gedagvaarde beheerders van The Pirate Bay kwamen overigens bij de behandeling van het kort geding in juli niet opdagen. De rechter wees de eisen van de stichting Brein toen bij verstek toe.

Volgens Brein maakt de website van The Pirate Bay zich schuldig aan grootschalige schending van auteursrechten door zonder toestemming van rechthebbenden illegale bestanden aan te bieden, zoals films, muziek, software en computergames.

In Zweden werden op 17 april vier mannen veroordeeld tot 1 jaar celstraf voor het assisteren van miljoenen Pirate Bay gebruikers in het schenden van het auteursrecht op cd's, films en computerspelletjes. Een dag later gingen honderden mensen in Stockholm de straat op om hiertegen te demonstreren. De Zweedse rechter veroordeelde het viertal ook tot het betalen van dertig miljoen kronen schadevergoeding (bijna 3 miljoen euro) aan internationale entertainmentbedrijven.

Speelschema Europa League

De komende dagen wordt er weer gespeeld in Europees verband. Deze wedstrijden worden ook uitgezonden via TV of Internet. FOK!sport brengt je het uitzendschema voor de wedstrijden.

Let op:
FK Qarabag – FC Twente wordt niet live uitgezonden op de Nederlandse televisie. RTV Oost heeft getracht dit te doen, maar doordat de rechtenhouder in Azerbeidzjan niet meewerkte met een normale banktransfer hebben zij hier van afgezien. Het bedrijf wou het geld in een koffer.

Voor een livestream via internet bezoekt u het Live wedstrijden via internet-topic op het FOK!forum.



Schema Europa League:

DatumThuisUitEerste rondeTV/Internet
27-8 | 17:00FK QarabaghFC Twente Enschede1-3Sopcast AZtv
27-8 | 18:30Slovan BratislavaAjax Amsterdam0-5Veronica
27-8 | 18:45SC HeerenveenPAOK Saloniki1-1RTL7
27-8 | 20:30Villareal CFNAC Breda3-1Erediv. live 1
27-8 | 20:45PSV EindhovenBnei Yehuda Tel Aviv1-0RTL7

Loting groepsfases:

DatumLotingTelevisieInternet
27-8 | 18:00Groepsfase Champions LeagueSport1.2/NED2UEFA website
28-8 | 13:00Groepsfase Europa League-UEFA website

Scheiden van nepvrouw blijkt lastig

Scheiden is altijd lastig, maar als je vrouw niet bestaat wordt het helemaal moeilijk. Dat ondervond de 31-jarige Chinees Xiao Chen, die na drie jaar procederen eindelijk gescheiden is van zijn nepvrouw, meldde de China Daily vandaag.

Xiao trouwde in 2005 met Huang Hai. Ze kenden elkaar pas twee weken en meteen na de huwelijksdag verdween Huang. Xiao had de persoon die hem aan zijn vrouw had voorgesteld omgerekend 2000 euro betaald. Hij was dus niet alleen zijn vrouw, maar ook zijn geld kwijt.

Toch was dat alles nog niet het grootste probleem. De gemeente waar de man woonde, bepaalde namelijk dat een scheiding van iemand die niet bestaat niet goedgekeurd kon worden. Daarom moest Xiao naar de rechter, die hem uiteindelijk uit zijn huwelijkse lijden verloste.

Gravenstijn zet na WK punt achter loopbaan

Judoka Deborah Gravenstijn zet vandaag na haar optreden bij het WK in Rotterdam een punt achter haar loopbaan. Ze wil nog een keer schitteren in de klasse tot 57 kilogram.

"Het is genoeg geweest. Dit is mijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau. Ik heb alle mooie dingen op judogebied gedaan. Het is nu tijd om aan mijn lijf te denken," zei de judoka die in haar sportcarrière veel blessureleed kende. Zo had ze enkele jaren geleden een zware nekhernia.

Toch heeft Gravenstijn ook hoogtepunten in haar loopbaan gehad. Zo won ze bij de Olympische Spelen in Athene brons en in Peking werd het zelfs zilver. Daarnaast heeft ze bij verschillende EK's en WK's medailles. Om haar vandaag naar de medailles te schreeuwen is er in Ahoy een speciaal vak voor de Rotterdamse gereserveerd.

Sneijder: "Inter is geen stap terug"

Lange tijd bleef hij zich verzetten tegen een vertrek bij Real Madrid, maar uiteindelijk besloot hij toch De Koninklijke te verlaten. "Met opgeheven hoofd," aldus Wesley Sneijder, die de komende vier jaar speler van het Italiaanse Internazionale zal zijn.

Uiteindelijk was het zijn zaakwaarnemer Sören Lerby die Sneijder ertoe bewoog voor Inter te kiezen. "We hebben veel gepraat en ik heb nog eens goed over de situatie nagedacht," vertelt de Utrechter tegen De Telegraaf. "Ik kwam tot de conclusie dat ik wilde voetballen en het uitzicht daarop bij Madrid was nul komma nul. De trainer zette met steeds op de tribune en ik raakte mijn rugnummmer kwijt. Ik werd zelfs van de trainingen gestuurd en echt, dat is geen pretje."

Vanaf nu kan Sneijder zich volledig gaan richten op Inter, dat de aanvallende middenvelder graag wilde hebben. "Ik heb de knop omgezet, omdat ik zonder arrogant te willen zijn denk, dat ik te goed ben om een heel jaar op de bank te zitten. En dat er een WK aankomt, heeft ook meegespeeld." Overleg met bondscoach Bert van Marwijk heeft Sneijder niet gevoerd de afgelopen weken. "Maar ik ken de opvatting van de bondscoach. Hij wil dat zijn internationals spelen bij hun club en dat is terecht ook. Gelukkig kan ik me nu weer elke week laten zien."

Alhoewel het er lange tijd niet op leek dat Sneijder stond te springen om naar Inter te gaan, is hij heel erg trots op zijn nieuwe werkgever. "Ik ben de afgelopen twee weken plat ge-sms't door José Mourinho, die voortdurend aangaf me heel erg graag te willen hebben. Dat blijkt ook wel uit de transfersom, die wordt betaald (naar verluidt vijftien miljoen euro, red)."

"En eerlijk is eerlijk: Inter is de laatste vier jaar kampioen van Italië geworden. Dat is dan toch geen stap terug? Ik ben heel trots en blij dat ik het blauw-zwart mag gaan dragen. In Milaan sta ik bij wijze van spreken als eerste op het wedstrijdformulier en bij Madrid als laatste. Als ik daar al op zou komen. Of ik zaterdag al debuteer tijdens AC Milan-Internazionale? Dat moet je aan Mourinho vragen, maar als het aan mij ligt natuurlijk wel. Ik ben er in elk geval klaar voor als de trainer me nodig heeft."

Al met al blijft Sneijder met een goed gevoel terugkijken op zijn periode in Madrid. "De manier waarop ik wegga, is niet leuk, maar aan de andere kant kan ik terugkijken op een mooie tijd," concludeert de Utrechter. "In mijn eerste jaar werd ik kampioen van Spanje en dat is het mooiste moment dat ik als voetballer heb meegemaakt. Ik vind het eervol dat ik hier heb gespeeld. Of Real er goed aan doet om me te laten gaan, zal blijken. Maar ik zal te allen tijden met respect over deze club praten."

[WK Judo] Elmont door

Dex Elmont heeft zijn eerste partij op het WK Judo in de klasse onder de 73 kilogram gewonnen. De Nederlander was met een ipon te sterk voor zijn Argentijnse tegenstander Alejandro Clara.

De Nederlander kreeg al snel een kleine voorsprong omdat zijn tegenstander te passief werd geacht door de scheidsrechter. De Nederlander bleef aanvallen en wist hierna door middel van een heupworp de tegenstander op zijn rug op de mat te leggen.

Koopkracht terug naar niveau eind 2008

De koopkracht van de Nederlander daalt volgend jaar gemiddeld naar het niveau van eind vorig jaar of iets hoger. De daling ligt volgend jaar tussen de 0,25 en 0,5 procent, maar door de stijging van dit jaar komen kunnen de meeste mensen dan ongeveer evenveel besteden als eind 2008..

Dat blijkt uit berekeningen die vandaag in het kabinet behandeld worden, zo bevestigen bronnen rond het kabinet. De cijfers komen op Prinsjesdag officieel naar buiten.

Kostwinnergezinnen met een modaal brutosalaris (30.000 euro) gaan waarschijnlijk volgend jaar het hardst achteruit. Zij verliezen 1 procent koopkracht. Kostwinners met twee keer modaal gaan er 0,75 procent op achteruit.

De gemiddelde Nederlander gaat in 2010 de recessie echt in de portemonnee voelen. Dit jaar stijgt de koopkracht nog voor de meeste mensen die hun baan behouden.


Koopkracht terug naar niveau eind 2008  (foto: DAG)

Van rechts naar links rijden op Samoa

De 180.000 inwoners van het Pacifische eiland Samoa zullen binnenkort een stuk linkser worden. Vanaf 7 september moeten zij namelijk links gaan rijden in plaats van rechts. Volgens de overheid kunnen daardoor makkelijker en goedkoper auto’s uit Australië en Nieuw-Zeeland worden geïmporteerd.

Over het besluit heerst veel onvrede. Een zesde van de bevolking heeft een petitie getekend om er bij de regering op aan te dringen gewoon rechts te blijven rijden. Ook hebben verschillende protestmarsen plaatsgehad. Een dorp dreigt al het autoverkeer te verbieden als het links rijden er komt.

De grootste tegenstanders van het plan zijn autoverhuurbedrijven en busmaatschappijen. Zij zitten straks opgescheept met een onbruikbare vloot voertuigen. Plaatselijke buseigenaren maken zelf een deur aan de linkerkant van de bus, zodat ze geen nieuwe hoeven te kopen en mensen toch veilig uit kunnen stappen.

Het was in de jaren zeventig voor het laatst dat een land besloot het verkeer aan de andere kant van de weg te laten rijden. Landen als Nigeria, Ghana en Jemen stapten toen over van links naar rechts.


Van rechts naar links rijden op Samoa  (foto: DAG)

Taiwan laat dalai lama toe

Onder sterke binnenlandse druk is de Taiwanese president Ma Ying-jeou akkoord gegaan met een bezoek van de dalai lama om slachtoffers van een tyfoon te troosten.

Autoriteiten in het door de tyfoon Morakot getroffen zuiden hadden de geestelijk leider van het Tibetaanse boeddhisme, dat in Taiwan veel volgelingen heeft, uitgenodigd.

De dalai lama gaat bidden voor de doden en de overlevenden zegenen, aldus de president vandaag. Het bezoek kan echter de relatie tussen Taiwan en China belasten. Het communistische regime ziet de dalai lama als strijder voor de onafhankelijkheid van de Chinese regio Tibet.

Na jarenlange spanningen was de verhouding tussen Peking en Taipei na het aantreden van Ma ruim een jaar geleden duidelijk verbeterd. De dalai lama bezocht Taiwan al in 1997 en 2001.

Het bezoek van de dalai lama is gepland van 31 augustus tot 3 september. Door de tyfoon Morakot, die Taiwan bijna drie weken geleden trof, kwamen mogelijk ongeveer zevenhonderd personen om het leven.


Taiwan laat dalai lama toe  (foto: DAG)

Proef met wietpas in Maastricht

De gemeente Maastricht krijgt 150.000 euro subsidie voor een proef om overlast van coffeeshops met een pasjessysteem aan te pakken.

Het geld is bedoeld voor het opzetten van de proef en mag niet worden gebruikt om extra agenten in te zetten. Maastricht heeft nogal te maken met drugstoerisme vanuit België en Duitsland. Ook zijn er veel drugsrunners actief in Maastricht. Dat zijn mannen die drugs- maar ook gewone toeristen klemrijden in de stad om ze drugs aan te smeren.

Enorme winstval voor Schiphol

Schiphol zit in zwaar weer. De nettowinst van de luchthaven is over de eerste helft van het jaar 76,6 procent in elkaar gestort tot 22,4 miljoen euro. Dat maakte het concern vanochtend bekend. De winstval werd vooral veroorzaakt door een daling van het passagiers- en vrachtvervoer, een reorganisatievoorziening, waardeverminderingen van het vastgoed en opgelopen rentekosten.

Exclusief de reorganisatievoorziening en de waardedaling van het vastgoed nam de nettowinst met bijna 25 procent af tot 66,7 miljoen euro. De omzet over de eerste zes maanden van 2009 kwam uit op 553,5 miljoen euro, nagenoeg gelijk aan vorig jaar.

"Het eerste halfjaar van 2009 is zwaar getroffen door de economische crisis. Dit resulteerde in een ongekende daling van ons passagiers- en vrachtvervoervolume", aldus Schiphol-topman Jos Nijhuis in een toelichting.

Seks: Lang, passioneel & zweterig

Als de liefde wordt bedreven dan geven de meeste mensen de voorkeur aan lang, heet, passioneel en zweterig. Dat blijkt uit de Neuk-poll waarop 9500 bezoekers aan FOK! stemden.

Maar liefst 35 procent van de stemmers wil het maximale halen uit hun vrijpartij, dus lang en heet en ook nog vol passie. 15 procent van de stemmers geeft aan dat ze het liever hard en ruw doen, hoewel het wel binnen redelijke grenzen moet blijven. Nog eens vijftien procent doet het echter liever zacht en teder. 6,5 procent vindt seksen zoals ze het doen in pornofilms de lekkerste manier. 4,4 procent doet het liever snel en 4 procent wil het zo extreem mogelijk, zo erg dat het dagen later nog voelt.

Overigens geeft 14,1 procent van de stemmers aan helemaal niet te neuken en 3,2 procent van de stemmers doet het met tegenzin. Zij doen hun ogen dicht en hopen dat het snel over is. Wil je ook nog stemmen? Dat kan hier!



Lang, heet, passioneel en zweterig.

Zombie clowns schieten in Left 4 Dead 2

Valve heeft bevestigd dat op een conventie, de Penny Arcade Expo in Seattle, komend weekend voor het eerst "Dark Carnival", de derde van de vijf multiplayer campaigns te spelen zal zijn, voor zowel de Xbox 360 als de PC. Ook heeft Valve gepland om een aantal van de twintig nieuwe wapens te tonen.

Hieronder alvast een voorproefje van de vleesetende zombie clowns uit de "Dark Carnival" missie.



Nedved stopt met voetbal

Pavel Nedved is voetballer af. De voormalig middenvelder van Juventus gaat niet meer in op aanbiedingen van clubs en heeft besloten er definitief mee te stoppen.

Nedved kreeg de afgelopen tijd nog aanbiedingen uit diverse landen, maar heeft voor zichzelf de knoop doorgehakt en zal er niet op ingaan. Hij reageerde via een persbericht op zijn eigen website.

"Ik heb besloten geen aanbiedingen te accepteren die ik in de recente weken heb ontvangen. Ik zal definitief mijn loopbaan stopzetten. Mijn leven zal ik nu wijden aan mijn familie, vrouw en kinderen. Ik wil de supporters bedanken voor hun steun die ze me tijdens mijn gehele loopbaan hebben gegeven."

De 36-jarige Tsjech kan terugkijken op een zeer geslaagde profloopbaan. Liefst dertien jaar speelde hij in de Serie A. In 1996 tekende hij een contract bij Lazio, waarmee hij in 1998 en 2000 de Italiaanse beker won.

In het seizoen 1999/2000 werd hij landskampioen met Lazio. In 2001 verkaste hij naar Juventus om Zinedine Zidane te vervangen. Met de Oude Dame werd hij in 2002 en 2003 landskampioen. In 2003 won hij ook nog eens de Gouden Bal.

Concert: Port O'Brien in Tivoli

Eén van de beste albums van 2008 was het voor mij, All We Could Do Was Sing van Port O'Brien. Ze refereerden met deze titel aan het bestaan op een eenzaam schip dat maandenlang voor de kust van het koude Alaska voer. Zingen was de remedie. Dat zingen en muziek maken bleef de band ook doen terwijl ze in Californië waren de rest van het jaar. Het album resulteerde dan ook in een geluid dat stormachtige kunststukjes afwisselt met intieme en melancholieke kampvuurtracks. Fleet Foxes, Arcade Fire, Neil Young, Bon Iver, Bright Eyes allemaal namen die parallellen kennen met deze band.

FOK!: de schade van de downtime

Was de schade van de hack en downtime groot? Dat dachten we aanvankelijk wel. Drie periodes van downtime moeten er wel inhakken. Het begon vrijdagavond, kortdurend. Nadat die ophield, vond de beruchte hack plaats.

Daarna begon de ddos weer. Toeval? Na een kleine onderbreking begon het wederom. We dachten dus dat we wel aardig wat traffic misgelopen zouden hebben. Maar uit de grafieken blijkt het tegenovergestelde: we hebben geen slecht weekend gehad, en de dagen erna lagen zelfs fors boven het gemiddelde.

Kennelijk heeft FOK!kend Nederland de schade weer ingehaald zo gauw dat mogelijk was. Dat bleek ook wel toen zondagnacht om 2 uur FOK! weer up kwam: ondanks het tijdstip in no-time weer duizenden users online, er werd direct weer fors gepost. Uiteraard bedanken wij jou voor je trouwe bezoeken aan FOK!

Hier zie de statistieken.

Overigens, als je je wachtwoord nog niet hebt veranderd via de passmailer, lees dit!




We zullen doorgaan. Al 10 jaar.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de vraag, of de Landsadvocaat heeft meegewerkt aan het verdoezelen van bewijsmateriaal:

Er wordt een onderzoek naar de gedragingen van de Landsadvocaat rond de brand in het Catshuis ingesteld. De Raad van Toezicht van de Haagse Orde van Advocaten gaat dat doen. De rechtszaken na die brand werden gekenmerkt door onder het tapijt geveegde voor de overheid belastende verklaringen. Al eerder werd premier Balkenende daar hard op aangesproken. Terecht, want het verdoezelen van bewijsmateriaal is een heel ernstig vergrijp!

Kinderen vaak duurder dan gedacht

De komst van kinderen is vaak duurder dan gedacht. Ouders zijn er vaak financieel niet op voorbereid. Zij staan na de gezinsuitbreiding vaker rood, hebben vaker betalingsachterstanden en halen vaker geld van hun spaarrekening dan voor de gezinsuitbreiding.

Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal instituut voor budgetvoorlichting (Nibud). Bij ruim de helft van de gezinnen daalt het besteedbaar inkomen na de gezinsuitbreiding met honderden euro's per maand, terwijl de uitgaven met een zelfde bedrag stijgen. Een kwart van de ouders vindt de kosten hoger dan zij van te voren hadden gedacht.

Voor de komst van kinderen hadden zeven op de tien ouders geen geldproblemen. Daarna komt nog maar 43 procent goed rond. Zes op de tien hebben zich niet voorbereid op de financiële gevolgen van gezinsuitbreiding.

Bij de geboorte van het eerste kind gaat 40 procent van de ouders minder werken en 14 procent stopt helemaal. Zo loopt het aantal uren dat mannen werken gemiddeld terug van 39 naar 37 uur en bij vrouwen van 23 naar 15. Getrouwde moeders gaan van 22 naar 14 uur en alleenstaande moeders van 24 naar 20 uur. Bij ruim de helft van de ouders is degene die het minst verdient, minder gaan werken.

Ouders gaan ook meer uitgeven, vooral aan kinderopvang, energie en kleding. Jonge ouders komen ook veel minder aan sparen toe.

Porno tussen de cornflakes

Een gratis cd met fitnessinstructies in een pak cornflakes bleek te verwijzen naar een pornosite. Dat beweert een Zweedse vrouw die het pak afgelopen weekeinde had gekocht.

De 23-jarige Ida Riedel Palmer uit Umea nam de cornflakes van Nestlé wegens de speciale aanbieding. Ze startte de fitnesscd in haar computer, maar het beeldscherm vertoonde lichaamsbewegingen van een onverwachte aard. De cd bleek de computer naar een pornowebsite te hebben geleid.

Palmer dacht aanvankelijk aan een computervirus, maar dat bleek niet het geval. In twee andere computers veroorzaakte de cd hetzelfde effect, meldden internationale media.

Volgens de Zweedse gaat de fabrikant de zaak uitzoeken. Ze zegt haar trek in cornflakes niet te hebben verloren, maar ze heeft wel een andere doos gekocht.

Verzoek om ME bereikte korpsleiding niet

Bij het strandfeest in Hoek van Holland had de mobiele eenheid paraat moeten staan. Dat stelt korpschef Aad Meijboom van het korps Rotterdam-Rijnmond vandaag in het AD. "Er is een fout gemaakt. Misschien zijn er wel meerdere fouten gemaakt. In Hoek van Holland had ME paraat moeten staan. Op welk moment weet ik niet, maar het had wel gemoeten", aldus Meijboom.

Volgens Meijboom heeft een verzoek voor bijstand van de ME de korpsleiding niet bereikt. Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb stelt dat bij hem geen verzoek is binnengekomen. Het korps kondigde gisteren al een intern onderzoek aan naar de gang van zaken.

Meer politieblunders lees je hier.

Einde aan strippenkaart in A'damse metro

Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om met een strippenkaart te reizen in de Amsterdamse metro. Reizigers zijn verplicht om te betalen met de ov-chipkaart. De hoofdstad volgt daarmee het voorbeeld van Rotterdam, waar de strippenkaart in de ondergrondse sinds 29 januari van dit jaar is afgeschaft.

Openbaarvervoerbedrijf GVB heeft maatregelen genomen om het afschaffen van de strippenkaart en het daarmee gepaard gaande sluiten van de toegangspoortjes in de metrostations in goede banen te leiden. Bijna zeshonderd extra medewerkers en meer dan honderd vrijwilligers informeren en helpen de reizigers, om te beginnen in de ochtendspits van vandaag. Ook zijn er 35 extra mobiele verkooppunten van de chipkaart opgesteld.

In Rotterdam verliep de eerste dag waarop mensen verplicht met de ov-chipkaart moesten reizen zonder noemenswaardige problemen. In de eerste periode hierna halveerde het aantal zwartrijders in de Rotterdamse metro, terwijl het aantal ritten gelijk bleef. Het GVB gaf al aan klaar te zijn voor donderdag. "We zijn op alles voorbereid", zo meldde een woordvoerster.

Het is overigens de bedoeling dat volgend voorjaar de strippenkaart in Amsterdam helemaal wordt afgeschaft, dus ook in de tram en de bus. De Stadsregio Amsterdam bekijkt de komende weken de ervaringen met de chipkaart in de metro, en verwacht dit najaar een officieel verzoek bij staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) voor het afschaffen in bus en tram in te dienen. In het voorjaar van 2010 zou het tijdperk van de strippenkaart in Amsterdam dan definitief afgelopen kunnen zijn.

Niet meer in de metro, nog wel in bus en tram  (foto: ANP)

Vier Nederlanders gewond door bermbom

In de Afghaanse provincie Uruzgan zijn gisterenmiddag vier Nederlandse militairen gewond geraakt door een bermbom. Dat heeft het ministerie van Defensie gisterenavond gemeld.

Een van de militairen heeft middelzware verwondingen, de anderen raakten lichtgewond. Hun voertuig reed in de omgeving van de plaats Deh Rawod op een geïmproviseerd explosief (IED). De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis op Kamp Holland bij Tarin Kowt, van waaruit ze hun families op de hoogte hebben gesteld van het incident.

Floortje Lachrimpel

Voor de klas staat een lange slanke jonge vrouw. Ze draagt een zwart topje en een halflang open overhemd van spijkerstof. Het topje heeft een laag uitgesneden hals. Omdat ze niet is voorzien van een volle boezem is er geen kans op een decolleté. Niet dat ik dat erg vind, want mijn aandacht is voortdurend gevangen door haar frisse gezicht. Wat vind ik haar mooi! Kortgeknipte haren in haar natuurlijke donkerblonde kleur, met een scheiding links en een olijk kuifje. Schitterend donkere ogen. Een brede mond die veel lacht en volle lippen.

Monster van Loch Ness duikt weer op

Het bewijs is volgens sommige Britten nu echt geleverd: op Google Earth zou te zien zijn dat het monster van Loch Ness bestaat. Een negentien meter lange witte vlek, met drie uitstulpsels, vlak onder het wateroppervlak leidt in Britse media tot nieuwe speculaties over het bestaan van het monster.

Volgens dagblad The Telegraph is duidelijk een zeewezen te zien in het veelbesproken Schotse meer. De krant haalt een onderzoeker van het Loch Ness Project aan: "Dit is intrigerend. Het verdient meer onderzoek", aldus Adrian Shine. The Sun schrijft dat de vorm van de vlek op Google Earth duidelijke overeenkomsten vertoont met die van een plesiosaurus, een uitgestorven reptiel dat in de tijd van de dinosauriërs onder water leefde.

Nessie, zoals het monster liefkozend genoemd wordt, houdt de wereld al jaren in de ban. Geruchten over het bestaan van het ‘dier’ doken voor zover bekend voor het eerst op in 1933. Daarna waren er nog tientallen andere waarnemingen. Foto’s van het monster bleken altijd weer nep. Toch werd ook een aantal wetenschappelijke expedities uitgevoerd in de hoop het wezen te vinden.

De afgelopen tijd werd gedacht dat het dier overleden zou zijn, omdat het al meer dan een jaar niet meer was waargenomen. Klimaatverandering zou ervoor zorgen dat Nessie niet langer kon leven in het meer.


Monster van Loch Ness duikt weer op  (foto: DAG)

Evert Santegoeds gaat trouwen

Evert Santegoeds (47) gaat trouwen. Volgend jaar op 17 september, zijn verjaardag, stapt de roddelboer showbizjournalist in het huwelijksbootje met zijn vriend Robert Halewijn (41). Dat zei Santegoeds gisteren. Hij en Halewijn hebben al sinds 1994 een relatie.

De huwelijksplechtigheid vindt plaats in het kasteel in Helmond. In die Brabantse plaats is de hoofdredacteur van weekblad Privé geboren. "Maar we moeten de boel nog regelen, het stadhuis weet nog van niets", aldus Santegoeds, die behalve hoofdredacteur bij Privé ook showbizzdeskundige is bij SBS Shownieuws.


Evert Santegoeds gaat trouwen  (foto: DAG)

Dries en Duncan Stutterheim op Mystery Land

Zanger Dries Roelvink treedt zaterdag samen met ID&T-voorman Duncan Stutterheim op het dancefestival Mystery Land op. Dat bevestigde de manager van Roelvink gisteren.

Op het podium van de zogenoemde Club Zonder Filter draait Stutterheim onder de naam DJ Duncan S tussen 16.00 en 17.00 uur technoplaten. Roelvink is gevraagd met Stutterheim mee te zingen en te rappen "voor zover hij dat kan", aldus manager Jan Dirk Vis. Vis probeert voor zaterdag nog een remix te laten maken van de nieuwe single van de volkszanger 'Geen crisis waar Dries is'.

Verwarring: Dode heeft gezonde blos

Familieleden van een dode in Spanje verkeerden in opperste verwarring, omdat hun overleden geliefde uren na zijn dood nog een gezonde blos op zijn wangen had. Ze vroegen een arts het overlijden van hun familielid nogmaals te bevestigen, aldus lokale functionarissen gisteren.

De 70-jarige man was overleden aan een hartaanval. Familieleden en vrienden bezochten de overledene in een zaaltje op een begraafplaats in de zuidelijke stad Lorca. Een dokter stelde vast dat de 70-jarige dood was, maar dat hij nog steeds een gezond kleurtje had, omdat zijn pacemaker nog aanstond.

Bedelende agenten opgepakt in Macedonië

De Macedonische politie heeft 22 agenten opgepakt, omdat zij aan de grens met Servië om geld bedelden. Reizigers werd gevraagd een paar euro's aan de politiemannen af te staan.

Wie toestemde kon zonder veel formaliteiten zijn of haar reis voortzetten. Wie weigerde stond echter vaak urenlang doelloos aan de grens te wachten, meldden Servische media gisteren.

De bedelactie werd volgens de Macedonische minister van Binnenlandse Zaken, Gordana Jankuloska, georganiseerd door de diensthoofden. Die verdeelden ook na elke dienst de 'winst' onder hun ondergeschikten, al naar gelang ieders inbreng. Gemiddeld leverde het bedelen aan de drukke grensovergang 100 euro per persoon op.

Kennelijk schort er iets aan de hoogte van de salarissen voor agenten in Macedonië. Twee jaar geleden werden namelijk voor hetzelfde feit al eens vijftig politieagenten en douaniers opgepakt.

Slang reist 700 kilometer met agente mee

Maar liefst 700 kilometer was een grote slang de reisgenoot van de Twentse politievoorlichter Sandra Tiethoff en haar gezin. Het ruim een meter dertig lange reptiel had zich bij het Italiaanse vakantiechalet onder de motorkap van de auto genesteld.

Bij Innsbrück kregen Tiethoff en haar gezin de schrik van hun leven toen de slang een nieuwsgierige blik door de voorruit wierp, zo zei zij gisteren.

"De slang keek mij recht in het gezicht aan. Ik schrok me dood". Het gezin schakelde de Oostenrijkse politie in op een parkeerplaats. Die haalde er een slangenexpert bij, maar die kon het dier niet uit de auto krijgen. Geadviseerd werd om met de bijzondere reisgenoot door te rijden. De zogeheten dambordslang, familie van de ringslang, was niet giftig. "Dat stelde ons wel gerust. Af en toe stak de de slang zijn kop op vanuit de motorkap. Op een gegeven moment wenden we er zelfs aan", zei Tiethoff.

Na een reis van 700 kilometer gleed de slang uit de auto en kon het gezin opgelucht ademhalen.

Onderzoek landsadvocaat inzake Catshuisbrand

De Raad van Toezicht van de Haagse Orde van Advocaten onderzoekt het handelen van de landsadvocaat, het kantoor Pels Rijcken& Droogleever Fortuijn, bij de brand in het Catshuis in 2004. Dat heeft de deken van de orde gisteren bevestigd na berichtgeving op de site van De Telegraaf.

Door de brand in het Catshuis kwam een 49-jarige schilder om het leven. De oorzaak was volgens de officiële lezing het gebruik van een verboden oplosmiddel, maar TNO-onderzoek wees uit dat ook de brandbare wandbekleding een rol speelde. Het rapport van het onderzoeksinstituut werd echter nooit verstrekt aan de instanties die de brand onderzochten.

De Haagse Orde van Advocaten onderzoekt nu de rol die de landsadvocaat daarbij heeft gespeeld. De vraag is of het advocatenkantoor dat de overheid bijstaat in rechtszaken, zich "in het spanningsveld tussen het belang van de cliënt en de waarheidsvinding" laakbaar heeft gedragen. Als dat zo is, kan de Raad van Discipline van de orde sancties opleggen.

De Raad van Toezicht heeft zelf tot het onderzoek besloten, onder meer naar aanleiding van de grote publieke belangstelling voor de zaak. Als de landsadvocaat zich niet heeft gedragen zoals het een goede advocaat betaamt, kan dat gevolgen hebben voor het aanzien van de gehele advocatuur, zo lichtte de deken toe.

Wel jammer dat er voor dat onderzoek eerst een hoop publicitaire herrie nodig was, vindt FOK!-columnist Driek Oplopers.

Honderden bij stille tocht dode strandfeest

Ongeveer achthonderd voornamelijk jonge belangstellenden hebben gisteravond in Rotterdam-Ommoord een stille tocht gelopen voor Robby van der Leeden. De 19-jarige Rotterdammer kwam zaterdag om het leven bij het dancefeest in Hoek van Holland. Ook zijn ouders liepen in de stoet mee.

Velen droegen een witte en een rode roos bij zich, de kleuren van Feyenoord. De sfeer was ingetogen. Jongeren droegen een spandoek met de tekst 'R.I.P. Robs, we zullen je nooit vergeten'. Anderen staken rood bengaals vuur en lichtkogels af.

De tocht begon bij de Hesseplaats in Rotterdam-Ommoord en eindigde op de Albert Schweitzerplaats bij het woonhuis van Van der Leeden. Voordat ze bij het huis aankwamen begonnen ze 'You never walk alone' te zingen. Aangekomen bij het huis startten drie motorrijders als afsluitend saluut hun motoren en en gaven stilstaand vol gas.

Voor het huis legden de deelnemers de rozen, foto's en een Feyenoorshirtje met R. van der Leeden met rugnummer 19 neer en begonnen velen te huilen. Daarna startten de drie motorrijders hun motoren weer en gaven vol gas en reden weg.

Na tien uur gingen de meesten langzaam weg, volgens de politie zonder problemen.

Indeling loting Champions League

De deelnemers aan de groepsfase van de Champions League zijn bekend. Na de wedstrijden van gisteravond zijn de potten ingedeeld en kan er geloot worden. FOK!sport brengt je deze potten.

Na de gisteravond gespeelde wedstrijden heeft de UEFA de potten voor de loting van morgen ingedeeld. Hieruit blijkt dat AZ Alkmaar in ieder geval grote namen als Real Madrid en Internazionale ontloopt, maar wel bij andere grote clubs zoals FC Barcelona, Atlético Madrid of VfL Wolfsburg in de poule kan komen. Morgen om 18:00 wordt er geloot. Dit alles is live te zien via Sport1.2, Nederland 2 of via de officiële livestream van de UEFA website.

AZ Alkmaar zal tezamen met drie ploegen van elk een verschillende pot deelnemen aan een poule. Hoogstwaarschijnlijk zal een poule met Sevilla, Beşiktaş en Debreceni de ploeg uit Alkmaar het beste uit komen. Uiteraard zijn de poules na de loting terug te vinden op de FOK!sport website.

De eerste wedstrijden zullen gespeeld worden op 15/16 september met de returns op 29/30 september. De eerste wedstrijden tegen de tweede tegenstander zullen worden gespeeld op 20/21 oktober met de returns op 3/4 november. De laatste wedstrijden zullen gespeeld worden op 24/25 november met de returns op 8/9 december.


Pot 1:

#Club
1FC Barcelona (SPA)
2Chelsea (ENG)
3Liverpool (ENG)
4Manchester United (ENG)
5AC Milan (ITA)
6Arsenal (ENG)
7Sevilla (SPA)
8Bayern München (DUI)

Pot 2:

#Club
1Olympique Lyon (FRA)
2Internazionale (ITA)
3Real Madrid (SPA)
4CSKA Moskou (RUS)
5FC Porto (POR)
6AZ Alkmaar (NED)
7Juventus (ITA)
8Glasgow Rangers (SCO)

Pot 3:

#Club
1Olympiacos (GRI)
2Olympique de Marseille (FRA)
3Dynamo Kiev (UKR)
4VfB Stuttgart (DUI)
5Fiorentina (ITA)
6Atlético de Madrid (SPA)
7Girondins de Bordeaux (FRA)
8Beşiktaş (TUR)

Pot 4:

#Club
1VfL Wolfsburg (DUI)
2Standard Luik (BEL)
3Maccabi Haifa (ISR)
4FC Zürich (ZWI)
5Rubin Kazan (RUS)
6Unirea Urziceni (ROE)
7APOEL Nicosia (CYP)
8Debreceni (HON)

Ratchet & Clank: A Crack in Time komt in oktober

Het nieuwste deel van de populaire Ratchet & Clank reeks komt op 27 oktober naar ons toe. Dit deel bouwt verder op de gebeurtenissen van Tools of Destruction en Quest for Booty. Ratchet en Clank komen weer met Dr. Nefarious in aanraking en gaan verder op zoek naar de waarheid over hun oorsprong. Dit deel gaat de belangrijkste vragen beantwoorden die bij de vorige games opkwamen en gaat dus een zeer belangrijke titel in deze franchise worden.

Hier de Clank's Destiny trailer:

Elfjarige jongen verdronken na verdwijning

Een elfjarige jongen is dood aangetroffen in een vijver nadat hij uit het zicht van zijn vrienden was verdwenen in een winkelcentrum bij Manchester. De jongen, Ross Carroll, was gisteravond rond 18.00 uur verdwenen. De politie vond het levenloze lichaam van Ross terug rond 20.30 uur die avond.

De vrienden van Ross hebben alarm geslagen direct nadat hij was verdwenen, meldt een politiewoordvoerder. De agenten die het eerst ter plekke waren, begonnen direct te zoeken in het water. Zij kregen later assistentie van de brandweer. Twee vrienden van het slachtoffer zijn in shock naar een ziekenhuis gebracht.

Veel Nederlanders door bij beachvolley

Gisteren gingen al Margo Wiltens en Madelein Meppelink naar het hoofdtoernooi van de Swatch FIVB World Tour in Den Haag, vandaag hebben zich nog twee Nederlandse teams geplaatst: Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema, en Tim Oude Elferink en Jon Stiekema.

Remmers en Stiekema hebben een uitstekend resultaat geboekt door twee wedstrijden op rij te winnen bij de The Hague Open. Gesteund door hun fanatieke familie en vrienden haalden ze daarmee de derde ronde waarin ze spelen tegen de Braziliaanse toppers Juliana en Larissa. Alle vier de Nederlandse teams hebben de tweede dag van het hoofdtoernooi gehaald.

De Nederlandse dames die met een wildcard tot het toernooi zijn toegelaten wonnen in drie sets van de Oostenrijkse Cornelia Rimser en Christina Gschweindl (21-13, 23-25 en 15-12). In de tweede ronde speelden de dames Remmers en Stiekema tegen de als achtste geplaatste Sara Montagnolli/Barbara Hansel (Oostenrijk). Waar het in de eerste set nog spannend was (26-24), speelden de Oranje-dames daarna erg goed (21-13).

Meppelink en Wiltens konden zich vandaag opmaken voor een loodzware eerste ronde partij tegen de wereldkampioenen April Ross en Jennifer Kessy. Het werd echter een sensationele overwinning voor het Nederlandse duo (21-14 en 21-13). Het koppel speelde geweldig en bovendien maakten de Amerikaanse dames een vermoeide indruk, zo bleek onder andere uit de medische time-out die nodig was. Wiltens kon na afloop nog niet geloven dat ze gewonnen hadden. "Dit is echt ongelofelijk. Dit hadden we totaal niet verwacht. We begonnen heel relaxed aan de wedstrijd en gingen ervoor, maar dat we ze met 2-0 zouden verslaan hadden we niet kunnen bedenken."

Ook Meppelink was totaal verrast. "We maakten heel weinig fouten terwijl zij veel moeite hadden met de wind. We stonden heel erg goed te spelen en hadden overal een oplossing voor." In de tweede ronde konden de dames helaas niet voor nog een verrassing zorgen. De Griekse Maria Tsiartsiani en Vasiliki Arvanity waren duidelijk te sterk (15-21 en 14-21). Donderdag spelen de dames in de tweede verliezersronde tegen Merel Mooren en Marloes Wesselink.

Ook Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn in de verliezersronde beland door een nederlaag in de tweede ronde tegen de Braziliaanse Vivian en Vieira. Het werd 20-22 en 20-22. Mooren en Wesselink speelden in de eerste ronde tegen Marketa Kolocova/Kristyna Slukova uit Tsjechië. Daarin verloren ze helaas in een spannende driesetter (23-25, 21-17 en 15-17). In de verliezersronde hadden ze meer succes. Tegen Nilsson/Hansson uit Zweden ging het prima met een 2-0 overwinning als gevolg (21-14 en 21-16).

Bij de heren hebben Oude Elferink en Stiekema hebben zich woensdag geplaatst voor het hoofdtoernooi van de World Tour in Den Haag. De jongens zijn het vierde team dat zich hiervoor plaatst. Het is in de World Tour-geschiedenis nog niet eerder voorgekomen dat vier Nederlandse teams in het hoofdtoernooi staan. De andere drie teams zijn Reinder Nummerdor/Richard Schuil, Emiel Boersma/Joppe Paulides en Christiaan Varenhorst/Alexander Brouwer (wildcard). Paulides maakt zijn rentree na zijn schouderoperatie.

In de derde ronde van de kwalificaties moesten Oude Elferink en Stiekema uitkomen tegen Bart Bolsterlee en Timko Lokerse. Beide teams wonnen vanochtend hun wedstrijd in de tweede ronde. Uiteindelijk versloegen Stiekema en Oude Elferink hun landgenoten (21-17 en 21-9).

Niels van de Sande/Daan Spijkers en Marco Daalmeijer/Frank van den Outenaar zijn uitgeschakeld in de tweede ronde van de kwalificaties. Van de Sande/Spijkers verloren van Neshev/Kolev (17-21 en 21-23) en Daalmeijer/Van den Outenaar van Boehm/McHugh (19-21 en 17-21).

Maak Road America Circuit onveilig in Need For Speed: Shift

Road America Circuit, één van de beruchtere circuits op deze aardbol. Het circuit is ruim zes kilometer lang en geeft racers sinds 1951 de kans om hun skills te testen op dit legendarische circuit. Het circuit zit ook in Need For Speed: Shift die later dit jaar uit zal komen voor de PC, PSP, PlayStation 3 en Xbox 360. Vandaag verscheen er een video waarin Road America Circuit in de schijnwerpers staat.

Veel tomaten in Home

Sony blijft Home supporten en nu komen ze met de Buzz! Tomato Challenge. Deze speciale space gaat de Fat Princess space vervangen en ook hier kan je weer een exclusief kledingstuk winnen. Je kan footage bekijken van de Buzz! World Championships in Spanje bij het La Tomatina Festival of je doet zelf mee in een virtuele versie van dit evenement. Het enige wat je moet doen is vragen beantwoorden en dan tomaten op het Buzz! hoofd te gooien. Als je dit 10 keer achter elkaar doet binnen het tijdlimiet dan win je de Buzz! tomato head. Ook dit evenement is tijdelijk net als het Fat Princess evenement dus zorg dat je er snel bij bent. Daarnaast worden de stores met 18 nieuwe items aangevuld.




Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.