Uitslag Slovan Bratislava - Ajax

Denny (nyny83)
Ajax heeft het hoofdtoernooi van de UEFA Cup bereikt. Nadat de thuiswedstrijd al met 5-0 werd gewonnen was de return slechts een formaliteit. De wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor de Amsterdammers.

Ajax begon, zoals verwacht gezien de 5-0 in de heenwedstrijd, rustig aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen krijgt Slovan Bratislava zowaar de eerste kans. Een afstanddschot werd gekeerd door Stekelenburg, maar de rebound kwam bij een speler van Slovan terecht. Deze wist echter geen goed schot meer te produceren, waardoor Stekelenburg relatief eenvoudig kon redden. Na een half uur spelen kwam Ajax dan toch op voorsprong. Van der Wiel gaf voor op Cvitanich, die recht op de keeper af schoot. Siem de Jong kon vervolgens de rebound binnenlopen.

Hierna leek Ajax langzaam in slaap te sussen bij het lage tempo en de vele overtredingen die de Slowaken twee gele kaarten opleverden. Vlak voor rust maakte Slovan echter gelijk via Jakub Sylvestr. Een snel genomen vrije trap vanaf het middenveld werd door verdediger Wielaert verkeerd ingeschat waarna Sylvestr de Ajacied kon uitkappen en kon scoren.

In de tweede helft leek Ajax het wel te geloven; de ploeg nauwelijks meer voorbij het middenveld. De Slowaken kwamen er echter een paar keer gevaarlijk uit en leken zelfs op voorsprong te komen. Gaúcho stond echter buitenspel waardoor de goal werd afgekeurd. Geheel uit het niets kwam Ajax op een 1-2 voorsprong. Invaller Kennedy Bakircioglu schoot een vrije trap in de kruising in de korte hoek. Deze stand kwam vervolgens niet meer in gevaar.


Karakteristieken

Slovan Bratislava - Ajax 1-2
30’ De Jong 0-1
45’ Sylvestr 1-1
84’ Bakircioglu 1-2

Toeschouwers:
Scheidsrechter: Kapitanis (Cyp)
Stadion: Tehelné Pole, Bratislava
Gele kaart: Gaúcho (Slovan Bratislava), Bozic (Slovan Bratislava), Enoh (Ajax), Vertonghen (Ajax), Bagayako (Slovan Bratislava)

Opstellingen

Slovan Bratislava: Putnocky, Petra (Simăo/60), Salata, Dosoudil, Dobrotka, Slovák (Serrano/46), Bozic, Bagayoko, Sylvestr, Halenár, Gaúcho (Masaryk/75)

Ajax: Stekelenburg, Van Der Wiel, Vertonghen, Wielaert, Atouba (De Zeeuw/75), Donald, De Jong, Enoh (Bakircioglu/60), Emmanuelson, Cvitanich, Suŕrez (Sulejmani/46)