Uitslag sc Heerenveen - PAOK Saloniki

Peterselieman
Sc Heerenveen heeft zich geplaatst voor de poulefase van de Europa League. De Friese ploeg speelde thuis in een slechte wedstrijd tegen PAOK Saloniki met 0-0 gelijk. In Griekenland was het nog 1-1 geworden.

Heerenveen begon voortvarend aan de return in de vierde voorronde van de Europa League tegen PAOK Saloniki. In de eerste minuten liet Paulo Henrique zich meteen al zien. De Griekse ploeg probeerde het wel, maar stuitte in de eerste minuten op de Friese defensie. Wel kreeg PAOK na tien minuten een grote mogelijkheid na een slecht weggetrapte bal, maar Bruno Cirillo schoot van afstand hard naast. Heerenveen probeerde wel mogelijkheden te creëren, maar tot kansen leidden deze niet.

Pas na twintig minuten schoten de Friezen op het Griekse doel. Christian Bak Nielsen schoot net over. Beide teams speelden voorzichtig, maar toch zorgde dat aan beide kanten voor veel balverlies. Na bijna een half uur spelen kapte de Serviër Vladimir Ivić bijna de gehele Heerenveen-defensie uit en stond oog in oog met doelman Lejsal, maar de Serviër slaagde er gelukkig voor de Friezen in om de bal naast het doel te krijgen.

Enkele minuten later was een grote kans ook niet aan Georgios Fotakis besteedt. Aan de andere kant gleed Gerald Sibon weg op het moment dat hij uit wilde halen. Vijf minuten voor rust kon de aanvaller wel uithalen, maar zijn schot miste richting. De Friezen werden sterker en vlak voor rust ontstond er een goede kans na een voorzet van Michal Papadopulos, maar Paulo Henrique lepelde de bal over.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was: voorzichtig en slordig. De eerste mogelijkheid was meteen weer voor PAOK. Ivic kopte vijf minuten na rust uit een corner vlak over. Ook Heerenveen kreeg via Paulo Henrique een goede mogelijkheid, maar de Braziliaan schoot voorlangs. Aan de andere kant ging een vrije trap van Lino maar net over. Een minuut later deed Sibon dat voor de Friezen iets ruimer.

In het vervolg van de wedstrijd kregen beide ploegen enkele mogelijkheden, maar het spel bleef matig. Met name bij Heerenveen waren de spelers vaak niet besluitvaardig genoeg. Een kwartier voor tijd had Heerenveen geluk dat de scheidsrechter geen opzet zag in feit dat Koning de bal met de hand raakte in het eigen strafschopgebied.

Met nog tien minuten te gaan nam PAOK eindelijk meer risico. De stand was nog 0-0 en daarmee zouden de Grieken er uit liggen. Dit leverde meteen een mogelijkheid op, maar Breuer lette goed op. Aan de andere kant was vijf minuten voor tijd een vrije trap niet aan Kalou besteed. Uiteindelijk bleef Heerenveen eenvoudig overeind en ging het door naar de poulefase van de Europa League.


sc Heerenveen - PAOK Saloniki 0-0

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: González (Spa)
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Gele kaart: Breuer, Dingsdag, Losada, Djuric (sc Heerenveen), Vitolo, Bizera (PAOK Saloniki)

Opstellingen

sc Heerenveen: Lejsal, Koning, Breuer, Dingsdag, Popov, Losada, Bak Nielsen, Grindheim, Paulo Henrique (Ingelsten/90+4), Papadopulos, Sibon (Kalou/79)

PAOK Saloniki: Chalkias, Savini (Anastasakos/83), Bizera, Cirrilo, Lino, Fotakis, Ivic, Vitolo, García (Koutsianikoulis/76), Muslimovic, Vieirinha