US Open: Rus treft Errani

Arantxa Rus heeft een lastige taak om de tweede ronde te bereiken op de US Open, die dit weekend start in New York. Zij moet strijden tegen de Italiaanse Sara Errani, de huidige nummer 42 van de wereld.

Eerder dit jaar streden de dames ook al tegen elkaar op een hardcourtbaan. Toen werd Rus met 1-6 en 0-6 van de baan geveegd door de Italiaanse. Mocht Rus de eerste ronde overleven dan wacht de winnares van de partij tussen de Zwitserse Patty Schnyder en de Tsjechische Lucie Safárová.

De Russische nummer 1 van de wereld Dinara Safina treft de Australische Olivia Rogowska, terwijl Serena Williams (2) het tegen haar landgenote Alexa Glatch moet opnemen. Venus Williams neemt het op tegen Vera Doesjevina uit Rusland en Jelena Dementieva, vierde geplaatst, moet het opnemen tegen een qualifier. De Belgische Kim Clijsters, die haar rentree maakt op een grand slam, speelt tegen Viktorija Koetoezova uit Oekrainë.

Bij de mannen wees de loting uit dat Roger Federer en Rafael Nadal weer niet bij elkaar in het schema terecht zijn gekomen. Ze kunnen elkaar dus eventueel pas in de finale treffen. Federer moet het opnemen tegen de Brit Devin Britton. Andy Murray, nummer twee van de plaatsingslijst, speelt tegen de Let Ernests Gulbis. Nadal (3) krijgt Richard Gasquet uit Frankrijk tegenover zicht, terwijl Novak Djokovic een interessante wedstrijd tegen Ivan Ljubicic staat te wachten. Ten slotte speelt Andy Roddick (5) tegen de Duitser Björn Phau.

Submitter:  Bron: FOK!sport