Glock bezorgd door Toyota's onzekerheid

Sally (Tessa)
Timo Glock heeft toegegeven dat hij niet helemaal gerust is nu hij nog geen nieuw contract bij Toyota heeft gekregen. Van de Japanse fabrikant werd verwacht dat die de optie op Glock, die er nog altijd is, op zou nemen. Tot op heden is dat niet gebeurd.

Temidden van alle speculatie of Toyota doorgaat in de Formule 1 - al heeft de fabrikant dat zelf ontkend een paar weken geleden - wil Glock graag zijn toekomst verzekeren. "Een beetje wel ja", zei de Duitser tegen autosport.com toen hem gevraagd werd of hij niet ongerust is dat er nog geen deal gemaakt is. "Het is een beetje een zorg op dit moment als je kijkt naar de situatie met BMW - ik denk dat alle fabrikanten in een lastig parket zitten."

Iedereen houdt alle opties open en je weet nooit wat er gaat gebeuren", voegde Glock daaraan toe, die graag bij TOyota wil blijven voor een derde seizoen. Het is niet makkelijk voor mij. Je moet ook kijken naar welke opties je hebt als het mis gaat. Hopelijk gaat alles zoals gepland en blijf ik bij Toyota."

Teamgenoot Jarno Trulli lijkt niet verder te gaan bij Toyota volgend seizoen, de geruchten zijn talrijk nu het zo slecht gaat met de fabrikanten tijdens de wereldwijde crisis. Trulli wil zelfs een salarisvermindering van vijftig procent aanvaarden. Het salaris van Glock is relatief gezien beduidend minder en zou geen struikelblok voor het Japanse automerk hoeven zijn.