Paap mag niet naar Baronie

Michel (methodmich)
Frits Paap mag van de KNVB komend seizoen niet voor zondaghoofdklasser Baronie spelen. De ex-speler van RBC Roosendaal deed onlangs een verzoek om overschrijving, maar dit is door de KNVB afgewezen. Paap had namelijk al overschrijving aangevraagd naar Kloetinge.

De 22-jarige middenvelder, wiens contract bij RBC niet werd verlengd, koos in eerste instantie voor het spelen bij Kloetinge, dat uitkomt in de eerste klasse van de zaterdagamateurs. Omdat Paap onlangs een baan bij NAC Breda kreeg aangeboden en daarom naar Breda gaat verhuizen, wilde hij bij Baronie aan de slag.

De regels van de KNVB verbieden echter een tweede overschrijving. Alleen als er een deugdelijke werkgeversverklaring wordt afgegeven, wil de bond bij een verhuizing of andere baan weleens toestemming geven. In het geval van Paap was de werkgeversverklaring niet op orde. Waar Paap nu gaat voetballen is onbekend. Bij Kloetinge is hij niet meer welkom, nadat hij die club twee weken geleden liet weten naar Baronie, waarmee Paap vorige week nog een oefenduel speelde, te willen.