Uncharted 2 alleen mogelijk op de Playstation 3

De console-oorlog woedt nog steeds hevig en is zelfs opgelaaid nu de Playstation 3 in prijs is gezakt naar 299 euro. Deze herfst zal het dus een spannende tijd worden voor de consoleboeren om te zien wie er het beste vanaf komt. Één van de troeven van Sony, Uncharted 2: Among Thieves, zal ook deze herfst verschijnen en is, volgens Naughty Dog, alleen mogelijk op de Playstation 3.

Volgens Naughty Dogs co-president Christophe Balestra is de combinatie van Blu-ray en de hardeschijf erg belangrijk voor de game. De game is volledig te spelen zonder laadtijden en zonder installatie. Volgens Balestra is de game onmogelijk op de concurrent van de Playstation 3, de Xbox 360.

You can play the entire game without loading. We don't require an install. We're doing all the post-processing effects on the SPUs (Synergistic Processing Units). The quality of the depth of field we have, you can't do that on the Xbox 360.

De makers hebben veel tijd geïnvesteerd in het onder de knie krijgen van de Playstation 3 en alles eruit te halen wat erin zit. Hierdoor hebben ze veel geleerd over de machine en delen dit graag met andere collega's zoals het team dat werkt aan God of War 3.