Campos niet blij met schrappen budgetlimiet

Campos Grand Prix is niet blij dat de budgetlimiet in de Formule 1 van tafel is gegaan. Zijn team debuteert volgend seizoen in de sport, maar was daarbij uitgegaan van een limiet van 44 miljoen euro. Het schrappen daarvan zorgde er voor dat de plannen omgegooid moesten worden.

Directeur Daniel Audetto zei dat het team vanwege de gewijzigde regelgeving bijna de stekker uit het project had getrokken. "Onze investeerders die er nu al geld in hebben gestoken zijn behoorlijk over de rooie over hoe de FIA met onze inschrijvingen omgesprongen is."

"We hebben, toen we ons inschreven, ze laten zien dat we de capaciteiten en het geld hadden, wat 44 miljoen euro was. In ruil daarvoor kregen we de garanties dat we vele voordelen hadden. De eerste daarvan was een motor die 20.000 toeren mocht draaien. Het aantal motoren was onbeperkt, evenals het aantal testkilomters. Daarnaast waren er nog enkele aerodynamische en nog wat andere zaken."

"Die dingen zijn allemaal verdwenen. Het enige dat niet verdwenen is, is het budget dat we hadden. We kunnen ons niet veroorloven om mee te gaan met de anderen, dus met 44 miljoen euro en 120 tot 130 mensen zal het lastig worden," zei Audetto. "De investeerders wilden er op een gegeven moment zelfs de stekker uittrekken. Voor Adrian (Campos, red.) en mij was het niet makkelijk om ze te overtuigen om te blijven, want we konden ze geen gouden bergen meer beloven. Ze hadden er al acht miljoen euro in gestoken en ze hadden zelfs hun advocaten al geraadpleegd."