Nedved stopt met voetbal

Pavel Nedved is voetballer af. De voormalig middenvelder van Juventus gaat niet meer in op aanbiedingen van clubs en heeft besloten er definitief mee te stoppen.

Nedved kreeg de afgelopen tijd nog aanbiedingen uit diverse landen, maar heeft voor zichzelf de knoop doorgehakt en zal er niet op ingaan. Hij reageerde via een persbericht op zijn eigen website.

"Ik heb besloten geen aanbiedingen te accepteren die ik in de recente weken heb ontvangen. Ik zal definitief mijn loopbaan stopzetten. Mijn leven zal ik nu wijden aan mijn familie, vrouw en kinderen. Ik wil de supporters bedanken voor hun steun die ze me tijdens mijn gehele loopbaan hebben gegeven."

De 36-jarige Tsjech kan terugkijken op een zeer geslaagde profloopbaan. Liefst dertien jaar speelde hij in de Serie A. In 1996 tekende hij een contract bij Lazio, waarmee hij in 1998 en 2000 de Italiaanse beker won.

In het seizoen 1999/2000 werd hij landskampioen met Lazio. In 2001 verkaste hij naar Juventus om Zinedine Zidane te vervangen. Met de Oude Dame werd hij in 2002 en 2003 landskampioen. In 2003 won hij ook nog eens de Gouden Bal.