Nederlands onderonsje bij beachvolleyheren

Vrijdag spelen Reinder Nummerdor en Richard Schuil in de derde ronde van de Swatch FIVB World Tour - The Hague Open beachvolleybal tegen Emiel Boersma en Joppe Paulides. Beide teams wonnen donderdag hun eerste twee wedstrijden van het toernooi.

Dat ze 'slow starters' zijn lieten Nummerdor en Schuil vanmorgen weer eens zien in hun eerste wedstrijd. Tegen het einde van de eerste set tegen landgenoten Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst keken ze zelfs tegen een kleine achterstand aan. Uiteindelijk deden ze wat gezien hun status van hen verwacht mocht worden: 21-18 en 21-12. "Die jongens spelen tegen ons altijd alles of niets", aldus Schuil. "Dat is echt geen slecht team."

Vervolgens stonden de Portugezen José Pedrosa/Nelson Brizida op het programma. Schuil en Nummerdor waren de hele wedstrijd bij de les en wonnen makkelijk met 21-16 en 21-11.

Het gebrek aan wedstrijdritme heeft Joppe Paulides en Emile Boersma bepaald geen parten gespeeld op hun eerste dag van de World Tour. Tijdens hun twee wedstrijden van de dag speelden ze verrassend sterk. Boersma: "Het is enorm moeilijk spelen met die wind. In geen enkel stadion heb je daar zoveel last van als hier. Je merkt dat je hier echt op het strand staat." Paulides had alle reden om breed lachend van het veld te komen. Hij heeft pas enkele keren met zijn maatje kunnen trainen sinds het herstel van zijn schouder. "Eigenlijk verwachtte ik niets van dit toernooi." Ondertussen hebben ze wel hun eerste twee wedstrijden gewonnen. Morgenvroeg moeten ze tegen Nummerdor en Schuil.

Nadat Varenhorst en Brouwer de eerste ronde van Schuil/Nummerdor hadden verloren, moesten ze het opnemen tegen Mesa en Lario uit Spanje. De talenten waren niet opgewassen tegen deze meer ervaren mannen (17-21 en 16-21).

Ook Tim Oude Elferink en Jon Stiekema verloren hun twee partijen. Eerst waren Alison Cerruti en Harley Marques Silva te sterk (15-21 en 16-21). Deze Brazilianen wonnen eerder dit seizoen al de World Tour-evenementen in Myslowice en Shanghai. In de tweede ronde versloegen Nicolai Paolo en Matteo Ingrosso (Italië) de Nederlandse talenten (21-18 en 21-16).


Resultaten tot nu toe

Christiaan Varenhorst/Alexander Brouwer: 25e plaats

Tim Oude Elferink/Jon Stiekema: 25e plaats

Submitter:  Bron: FOK!sport