Indeling loting Champions League

De deelnemers aan de groepsfase van de Champions League zijn bekend. Na de wedstrijden van gisteravond zijn de potten ingedeeld en kan er geloot worden. FOK!sport brengt je deze potten.

Na de gisteravond gespeelde wedstrijden heeft de UEFA de potten voor de loting van morgen ingedeeld. Hieruit blijkt dat AZ Alkmaar in ieder geval grote namen als Real Madrid en Internazionale ontloopt, maar wel bij andere grote clubs zoals FC Barcelona, Atlético Madrid of VfL Wolfsburg in de poule kan komen. Morgen om 18:00 wordt er geloot. Dit alles is live te zien via Sport1.2, Nederland 2 of via de officiële livestream van de UEFA website.

AZ Alkmaar zal tezamen met drie ploegen van elk een verschillende pot deelnemen aan een poule. Hoogstwaarschijnlijk zal een poule met Sevilla, Beşiktaş en Debreceni de ploeg uit Alkmaar het beste uit komen. Uiteraard zijn de poules na de loting terug te vinden op de FOK!sport website.

De eerste wedstrijden zullen gespeeld worden op 15/16 september met de returns op 29/30 september. De eerste wedstrijden tegen de tweede tegenstander zullen worden gespeeld op 20/21 oktober met de returns op 3/4 november. De laatste wedstrijden zullen gespeeld worden op 24/25 november met de returns op 8/9 december.


Pot 1:

#Club
1FC Barcelona (SPA)
2Chelsea (ENG)
3Liverpool (ENG)
4Manchester United (ENG)
5AC Milan (ITA)
6Arsenal (ENG)
7Sevilla (SPA)
8Bayern München (DUI)

Pot 2:

#Club
1Olympique Lyon (FRA)
2Internazionale (ITA)
3Real Madrid (SPA)
4CSKA Moskou (RUS)
5FC Porto (POR)
6AZ Alkmaar (NED)
7Juventus (ITA)
8Glasgow Rangers (SCO)

Pot 3:

#Club
1Olympiacos (GRI)
2Olympique de Marseille (FRA)
3Dynamo Kiev (UKR)
4VfB Stuttgart (DUI)
5Fiorentina (ITA)
6Atlético de Madrid (SPA)
7Girondins de Bordeaux (FRA)
8Beşiktaş (TUR)

Pot 4:

#Club
1VfL Wolfsburg (DUI)
2Standard Luik (BEL)
3Maccabi Haifa (ISR)
4FC Zürich (ZWI)
5Rubin Kazan (RUS)
6Unirea Urziceni (ROE)
7APOEL Nicosia (CYP)
8Debreceni (HON)
Submitter:  Bron: FOK!sport