Sneijder: "Inter is geen stap terug"

Peterselieman
Lange tijd bleef hij zich verzetten tegen een vertrek bij Real Madrid, maar uiteindelijk besloot hij toch De Koninklijke te verlaten. "Met opgeheven hoofd," aldus Wesley Sneijder, die de komende vier jaar speler van het Italiaanse Internazionale zal zijn.

Uiteindelijk was het zijn zaakwaarnemer Sören Lerby die Sneijder ertoe bewoog voor Inter te kiezen. "We hebben veel gepraat en ik heb nog eens goed over de situatie nagedacht," vertelt de Utrechter tegen De Telegraaf. "Ik kwam tot de conclusie dat ik wilde voetballen en het uitzicht daarop bij Madrid was nul komma nul. De trainer zette met steeds op de tribune en ik raakte mijn rugnummmer kwijt. Ik werd zelfs van de trainingen gestuurd en echt, dat is geen pretje."

Vanaf nu kan Sneijder zich volledig gaan richten op Inter, dat de aanvallende middenvelder graag wilde hebben. "Ik heb de knop omgezet, omdat ik zonder arrogant te willen zijn denk, dat ik te goed ben om een heel jaar op de bank te zitten. En dat er een WK aankomt, heeft ook meegespeeld." Overleg met bondscoach Bert van Marwijk heeft Sneijder niet gevoerd de afgelopen weken. "Maar ik ken de opvatting van de bondscoach. Hij wil dat zijn internationals spelen bij hun club en dat is terecht ook. Gelukkig kan ik me nu weer elke week laten zien."

Alhoewel het er lange tijd niet op leek dat Sneijder stond te springen om naar Inter te gaan, is hij heel erg trots op zijn nieuwe werkgever. "Ik ben de afgelopen twee weken plat ge-sms't door José Mourinho, die voortdurend aangaf me heel erg graag te willen hebben. Dat blijkt ook wel uit de transfersom, die wordt betaald (naar verluidt vijftien miljoen euro, red)."

"En eerlijk is eerlijk: Inter is de laatste vier jaar kampioen van Italië geworden. Dat is dan toch geen stap terug? Ik ben heel trots en blij dat ik het blauw-zwart mag gaan dragen. In Milaan sta ik bij wijze van spreken als eerste op het wedstrijdformulier en bij Madrid als laatste. Als ik daar al op zou komen. Of ik zaterdag al debuteer tijdens AC Milan-Internazionale? Dat moet je aan Mourinho vragen, maar als het aan mij ligt natuurlijk wel. Ik ben er in elk geval klaar voor als de trainer me nodig heeft."

Al met al blijft Sneijder met een goed gevoel terugkijken op zijn periode in Madrid. "De manier waarop ik wegga, is niet leuk, maar aan de andere kant kan ik terugkijken op een mooie tijd," concludeert de Utrechter. "In mijn eerste jaar werd ik kampioen van Spanje en dat is het mooiste moment dat ik als voetballer heb meegemaakt. Ik vind het eervol dat ik hier heb gespeeld. Of Real er goed aan doet om me te laten gaan, zal blijken. Maar ik zal te allen tijden met respect over deze club praten."